zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

De vijf meest gevraagde beroepen in 2029

2 januari 2023 - Met kunstmatige intelligentie (AI) als zorgprofessional diagnoses stellen en aandoeningen voorspellen, of als Chief Purpose Planner ervoor zorgen dat je bedrijf zijn missie of doel blijft volgen. Het zijn twee voorbeelden van banen die we eind dit decennium kunnen verwachten, volgens Euan Davis, hoofd van Cognizant Research.

  Lees verder...      Reageer

Overwerken is voor 70 procent van de Nederlanders standaard

30 december 2022 - De meeste Nederlanders maken wekelijks eren tot drie overuren. Jongeren (achttien-34 jaar) maken vaker overuren (72 procent) dan 55-plussers (62 procent). Daarbij draaien werknemers in de leeftijdscategorie 35-54 jaar de meeste overuren. Dat blijkt uit onderzoek van SD Worx onder ruim 800 werkende Nederlanders. Voornamelijk mannen en werknemers in de toerisme-, horeca- en transportsector werken veel over.

  Lees verder...      Reageer

De finance professional die zijn transformatie slim organiseert heeft de toekomst

14 december 2022 - De rol van de finance professional is sterk in beweging. Dat blijkt uit een groot onderzoek van FinanceFactor en ZiPconomy onder hoog opgeleide finance professionals. De respondenten, overwegend CFO’s (27 procent) en controllers (45 procent), zien digitalisering als een van de sterkst groeiende ontwikkelingen. Dat vraagt vaardigheden om data in de breedte van de business te interpreteren.

  Lees verder...      3 reacties

Teleurgesteld, gedesillusioneerd en onzeker: grimmige nieuwe realiteit voor techsector

14 december 2022 - Zeven op de tien jonge Nederlandse werknemers in de techsector zijn onzeker over hun positie, waarbij 30 procent verwacht ontslagen te worden in de komende economische recessie. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Young Generation in Tech’, dat in opdracht van HiBob en Eight Roads is uitgevoerd. Drie op de vijf (59 procent) Nederlandse jongeren in de sector zegt dat de economische recessie een invloed heeft op hun carrièreplannen.

  Lees verder...      Reageer

Kwart Nederlanders wil liever ander werk

5 december 2022 - Het aantal openstaande vacatures in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar. Toch zit in deze historisch krappe arbeidsmarkt een kwart van de werkenden niet op hun plek. Er lijkt geen beter moment te zijn om een stap te maken. Opvallend is echter dat het merendeel van deze mensen weinig tot geen actie onderneemt.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken en een kantoor dichtbij huis blijken cruciaal voor welzijn

18 november 2022 - Het nieuwe codewoord in de strijd om talent in de krappe arbeidsmarkt is ‘welzijn’. Sinds de pandemie zijn werknemers - terecht - meer dan ooit bekommerd om hun mentale en fysieke gezondheid. In een tijd waarin hybride werken steeds meer de norm wordt waarbij kantoormedewerkers de vrijheid hebben om te kiezen waar ze werken, speelt het kantoor een belangrijke rol.

  Lees verder...      Reageer

Beginners op de arbeidsmarkt benutten luxepositie

16 november 2022 - 56 procent van de starters denkt de banen voor het uitkiezen te hebben in de huidige krappe arbeidsmarkt. Vanuit die luxepositie durven zij harder te onderhandelen over hun arbeidsvoorwaarden. Ook maakt een kwart van de starters zich minder zorgen om fouten te maken en wisselt de meerderheid nu sneller van baan als hen iets niet bevalt.

  Lees verder...      Reageer

Baanontevredenheid belangrijkste reden om werkgever te verlaten in de zorg

15 november 2022 -  Voor 40 procent van zorgprofessionals is de belangrijkste reden om van zorg-werkgever te veranderen de ‘ontevredenheid in de baan’, gevolgd door ‘het toe zijn aan een nieuwe uitdaging’ (24 procent) en op de derde plek omdat mensen gehunt zijn (negen procent). De ontevredenheid als beweegmotief is in 2022 net zo hoog als in 2021. Daarbij worden zorgprofessionals actief benaderd om ergens anders te werken.

  Lees verder...      Reageer

80 procent van Nederlandse ontwikkelaars heeft moeite met een goede werk-privébalans

14 november 2022 - OutSystems heeft een nieuw rapport uitgebracht over ontwikkelaarstevredenheid. Uit dit rapport blijkt dat maar liefst tachtig procent van de Nederlandse ontwikkelaars aangeeft geen gezond evenwicht tussen werk- en privéleven te ervaren. Dit is een aanzienlijk groot verschil ten opzichte van 50 procent van de ontwikkelaars wereldwijd en 63 procent in de EMEA-regio.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers willen meer zingeving en creativiteit in het werk

3 november 2022 - Een meerderheid van de Nederlandse werknemers (61 procent) is op zoek naar meer zingeving en creativiteit in het werk. Dit blijkt uit recent onderzoek van Opinium in opdracht van Ricoh. De werkgever is hierin aan zet. Aan het onderzoek deden 1.000 werknemers en 250 besluitvormers mee. Slechts vier procent zegt dat ze alleen minimale inspanningen verrichten op het werk.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer staat juridisch sterk op krappe arbeidsmarkt

31 oktober 2022 - De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat millennials in Nederland minder bang zijn om ontslagen te worden. Dit heeft mede tot gevolg dat zij eerder overwegen om een rechtszaak te starten bij eventuele misstanden. Dat blijkt uit een representatief onderzoek uitgevoerd in opdracht van ARAG. Maar liefst twee op de vijf werknemers geeft aan dat ze zouden overwegen een rechtszaak te beginnen bij een conflict over loon of uren. 

  Lees verder...      Reageer

Vijftigplusser verwacht gevolgen voor loopbaan vanwege economische onrust

19 oktober 2022 - Ruim vijftien procent van de vijftigplussers geeft aan te verwachten vanwege de huidige economische onrust door te moeten werken na de pensioenleeftijd. Bijna twee op de vijf stelt dat zij het vanwege de huidige situatie lastig krijgen op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlandse vijftigplussers uitgevoerd in opdracht van Indeed.

  Lees verder...      Reageer

Bijbaan moet bijdragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling

22 september 2022 -  Jongeren denken tegenwoordig veel eerder na over hun persoonlijke groei en ontwikkeling dan tien tot twintig jaar geleden; ze weten al vroeg wat zij belangrijk vinden in het leven, in hun werk en bij een werkgever. Zo moet een bijbaan inhoudelijk uitdagend zijn en een goed gevoel geven, de werksfeer en communicatie moet goed zijn en er moet bovenal voldoende vrijheid zijn om het werk naar eigen inzicht uit te voeren.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de drie tevreden werknemers overweegt andere baan

20 september 2022 - Ondernemers geven zichzelf een hoog rapportcijfer (gemiddeld een 8) als het gaat om goed werkgeverschap. Ook werknemers beoordelen hun werkgever goed: ruim 67 procent geeft hun werkgever een rapportcijfer van 8 of hoger. Toch kunnen werkgevers er niet vanuit gaan dat tevreden medewerkers ook loyale medewerkers zijn: maar liefst een op de drie staat op dit moment open voor een nieuwe baan, waarbij salaris de belangrijkste reden voor vertrek is.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 104 volgende >
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10