zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid

31 mei 2023 - Ruim vier op de tien bedrijven in Europa hebben nog steeds geen beleid op het gebied van klimaat, duurzaamheid, sociaal- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijna net zoveel bedrijven zijn niet op de hoogte van de Europese CSRD-richtlijn die hen verplicht daar vanaf 2024 of 2025 over te rapporteren.
 Lees verder...   3 reacties
 

Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden

31 mei 2023 - Recent onderzoek van LinkedIn onthult een groeiende generatie van professionals die geen compromissen willen sluiten over de waarden die voor hen belangrijk zijn als het aankomt op de bedrijven waar zij willen werken. Bijna negen op de tien (87 procent) Gen Z'ers en millennials zijn zelfs bereid hun huidige baan op te zeggen om te werken bij een bedrijf dat beter aansluit bij hun waarden en levensstijl.
 Lees verder...   Reageer
 

Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven

31 mei 2023 -  In de moderne bedrijfswereld is duurzaamheid een kernwoord. Steeds meer bedrijven stellen daarom een duurzaamheidsmanager aan. Marijke Hoekstra is een drijvende kracht achter duurzaamheidsinitiatieven bij Desko. Ze deelt haar inzichten.
 Lees verder...   Reageer
 

40 procent zegt dat ChatGPT-regelgeving ontbreekt op hun werkvloer

30 mei 2023 - Bijna 40 procent van de Nederlanders geeft toe dat er geen richtlijnen of regels zijn op het werk als het gaat om het gebruiken van generatieve AI tools zoals ChatGPT. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Kaspersky onder 1000 Nederlandse respondenten. In combinatie met een groot deel (36 procent) dat zijn werkgever of leidinggevende niet informeert over het gebruik van ChatGPT op het werk, is het een grote prioriteit geworden om de privacy van gegevens en de verificatie van de inhoud aan te pakken.
 Lees verder...   Reageer
 

Inflatie boost fietsen naar het werk

30 mei 2023 - Fietsen naar het werk blijft populair, maar momenteel groeit deze groep fietsers niet significant. Waar vorig jaar 44 procent aangaf de fiets regelmatig voor woon-werkverkeer te gebruiken, is dat nu 46 procent. Nog steeds stapt 53 procent meestal in de auto. Ten opzichte van vorig jaar is er ook een lichte stijging te zien in het aantal werkenden dat vaak (drie tot vier keer per week) op de fiets stapt.  Dat was elf procent, nu dertien procent. Op de werkzame beroepsbevolking* is dat een stijging van 197.000 mensen.
 Lees verder...   Reageer
 

Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie

30 mei 2023 -  Maar liefst veertien procent van de werkende Nederlanders stelt dat zij niet volledig achter de producten of diensten staan die hun werkgever levert. Dit blijkt uit onderzoek van Become Alliance onder 1.065 werkende Nederlanders, uitgevoerd door PanelWizard. Mogelijk komt dit door het (beperkte) nut dat de producten of diensten in hun ogen hebben. Zo vindt een op de acht ondervraagden dat hetgeen deze organisaties verkopen weinig toevoegt of verbetert aan de wereld.
 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgevers zetten onvoldoende in op behoud van personeel

26 mei 2023 - Werknemers in loondienst veranderen nu bijna twee keer zo snel van werkgever (externe mobiliteit) als in 2015. Terwijl een vergelijkbaar aantal mensen een andere functie krijgt bij hun bestaande werkgever (interne mobiliteit) als in 2015. Dit ondanks dat interne doorstroom bewezen voordelen heeft als hogere medewerkerstevredenheid en productiviteit en lagere kosten voor werving en onboarding.
 Lees verder...   Reageer
 

Studenten zoeken banen met goede financiële toekomst in onzekere economische omstandigheden

26 mei 2023 - Ingegeven door de onzekere economische omstandigheden, zoeken zowel studenten als professionals naar meer stabiliteit in hun baan. Vergeleken met vorig jaar, is deze eigenschap zelfs een van de weinige carriére-eisen die steeds belangrijke wordt. Naast baanzekerheid en stabiliteit vinden professionals en studenten nog steeds een goede work/life balance cruciaal, met flexibele werkomstandigheden, de mogelijkheid tot thuiswerken en flexibele werktijden zodat werk en privé goed kunnen worden gecombineerd.
 Lees verder...   Reageer
 

Meeste cyberaanvallen gericht op back-ups om betaling van losgeld af te dwingen

26 mei 2023 - Organisaties van elke omvang worden steeds vaker het slachtoffer van ransomware-aanvallen en zijn onvoldoende beschermd tegen deze toenemende cyberdreiging. Volgens nieuwe gegevens in het Veeam 2023 Ransomware Trends Report zal een op de zeven organisaties in de komende tijd ervaren dat bijna alle (> 80 procent) gegevens zijn aangetast als gevolg van een ransomware-aanval.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlands bedrijfsleven en social selling nog niet hand-in-hand

25 mei 2023 - Nederlandse B2B-bedrijven hebben social selling nog niet geïntegreerd met hun dagelijkse activiteiten. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Social Selling 2023, uitgevoerd door Prospex. Bij maar liefst 88 procent van de B2B-bedrijven ontbreekt namelijk een goed gedefinieerde en duidelijke social selling-strategie.
 Lees verder...   Reageer
 

Personeelsmonitor Gemeenten: Historische stijging bezetting ondanks krappe arbeidsmarkt

25 mei 2023 - Ondanks de krappe arbeidsmarkt steeg het aantal medewerkers van gemeenten in 2022 met een historische vier procent. Het lukte gemeenten nog steeds om een groot deel van de vacatures in te vullen. Maar we zien ook dat het in gemeenten piept en kraakt, het ziekteverzuim steeg naar 6,7 procent en werkdruk wordt een serieus probleem.
 Lees verder...   Reageer
 

Psychische klachten bom onder arbeidsmarkt

25 mei 2023 - Een substantieel deel van het verzuim op de werkvloer in Nederland houdt verband met psychische klachten. Het aandeel groeit én het verzuim door deze oorzaak duurt langer. "Psychische klachten zijn een bom onder de arbeidsmarkt," aldus Maudie Derks, CEO van Acture, in de Orange Paper ‘Het groeiende probleem van psychisch verzuim’.
 Lees verder...   Reageer
 

Drie op tien organisaties weet niet hoe groene arbeidsvoorwaarden rechtelijk in te voeren

24 mei 2023 - Bij maar liefst 30 procent van de organisaties weet men niet goed hoe zij groene arbeidsvoorwaarden rechtelijk kunnen invoeren in de cao, arbeidsvoorwaarden en/of contracten. Dat blijkt uit onderzoek vanVisma | Raet, uitgevoerd onder 1.000 werkenden en 1.000 HR-professionals en leidinggevenden met HR-verantwoordelijkheden. Onder groene arbeidsvoorwaarden worden regelingen verstaan als het verstrekken van een klimaatbudget, een mobiliteitsbudget en een fietsplan door de werkgever.
 Lees verder...   Reageer
 

Beslisser wil weer 100 procent naar kantoor, werknemer wil hybride werken

24 mei 2023 - Meer dan de helft (58 procent) van de beslissers van Nederlandse organisaties ziet het liefst dat de medewerkers weer volledig op kantoor komen werken. Zo blijkt uit recent onderzoek van Ricoh. Dit staat in schril contrast met de wens van de medewerkers, waarvan 73 procent aangeeft het meeste te zien in een hybride werkvorm.
 Lees verder...   Reageer
 
1 2 3 4 5 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10