zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Cao-drukte in juni tekent inhaalslag

30 juli 2021 -  In de maand juni zijn 38 cao-akkoorden tot stand gekomen. Dat zijn er meer dan in de afgelopen maanden van 2021, meer dan in juni vorig jaar en evenveel als het gemiddeld aantal juni-akkoorden van de afgelopen jaren. Het relatief grote aantal akkoorden duidt op een inhaalslag bij het afsluiten van nieuwe cao’s.

  Lees verder...      Reageer

Corona zorgt voor makkelijk te benaderen maar moeilijk te werven kandidaten

30 juli 2021 - In het afgelopen jaar waren kandidaten makkelijker te benaderen maar moesten bureaus en werkgevers meer inspanning verrichten om een kandidaat daadwerkelijk te laten solliciteren. Dit blijkt uit het Recruitment Kengetallen onderzoek 2021, dat een duidelijk beeld geeft van de arbeidsmarkt ten tijde van de coronamaatregelen. 

  Lees verder...      Reageer

Welke lessen leren we van corona?

28 juli 2021 -  Het vaccinatieprogramma rolt in een rap tempo voort. Nu ook de geboortejaren van na het millennium zijn opgeroepen, kunnen we voorzichtig kijken naar de eerste lessen van de pandemie. Wat nemen we mee na ruim een jaar lockdowns, thuiswerken en andere maatregelen? En gaan we eigenlijk wel weer terug naar ‘het oude normaal’?

  Lees verder...      Reageer

Steeds meer bedrijven bieden ‘burnout-break’ – wacht Nederland nieuwe golf burnouts?

27 juli 2021 - Nu de corona-crisis langer duurt dan gedacht, dreigt een nieuwe golf burnouts. Steeds meer bedrijven, van LinkedIn tot datingapp Bumble, geven hun personeel een week verlof – een heuse ‘burnout-break’. Ellen Botman, stressexpert en CEO van Happy Brain ® Clinics, snapt wel dat bedrijven in actie komen. "Lange periodes met onzekere omstandigheden zorgen voor langdurige stress: een goed recept voor burnouts."

  Lees verder...      Reageer

Collega’s niet geliefd op de BBQ

23 juli 2021 -  Met het mooie weer is het barbecueseizoen officieel begonnen, maar een personeelsbarbecue kunnen bedrijven beter overslaan. Nederlanders barbecueën namelijk liever niet met hun collega’s, dit blijkt uit een enquête die The Butchery hield onder 1.200 BBQ-liefhebbers in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Versoepeling maatregelen vertaalt zich in snelle groei van gewerkte uren bij niet-kantoorbanen

20 juli 2021 -  De Nederlandse non-desk medewerkers zijn weer meer aan het werk. Vergeleken met week 1 van dit jaar worden er in de branches zorg en welzijn, recreatie, productie en warehousing, retail en e-commerce en horeca weer veertien procent meer uren gemaakt in de tweede week van juni.

  Lees verder...      2 reacties

Financiën onderbelicht thema in vitaliteitsbeleid organisaties

20 juli 2021 -  Nederlandse organisaties schenken nog relatief weinig aandacht aan het thema financiën bij het vormgeven en uitvoeren van hun vitaliteitsbeleid. Slechts een kleine meerderheid (53 procent) heeft dit thema in hun vitaliteitsstrategie opgenomen, beduidend minder dan de andere kernthema’s van vitaliteit: fysiek (66 procent), emotioneel (65 procent), sociaal (62 procent) en professioneel (75 procent).

  Lees verder...      Reageer

Een op de drie supportprofessionals wordt altijd vervangen als hij of zij met vakantie gaat

19 juli 2021 - Maar liefst 33 procent van de supportprofessionals wordt altijd vervangen als hij of zij op vakantie gaat. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers, het opleidingsinstituut voor startende en ervaren managementsupportprofessionals, en Public Support, detacheerder voor secretaresses en prouctondersteuners. Bij nog eens 33 procent wordt soms vervanging geregeld.

  Lees verder...      Reageer

Sterke toename aantal IT-vacatures (+200 procent)

19 juli 2021 - Het aantal IT-vacatures is in een jaar tijd verdrievoudigd, van 200.000 naar 600.000. Dit blijkt uit de Staffing Monitor, een periodiek benchmarkonderzoek van De Staffing Groep. Het aantal sollicitanten is in dezelfde periode nagenoeg gelijk gebleven. Ondanks de toenemende vraag naar IT-talent, groeien de tarieven vooralsnog niet mee.

  Lees verder...      Reageer

Een op zeven werknemers met niet-kantoorbaan voelt zich niet gewaardeerd

19 juli 2021 - Een op de zeven (veertien procent) Nederlanders met een niet-kantoorbaan voelt zich niet gewaardeerd door zijn werkgever. Redenen hiervoor lopen uiteen. Zo denkt 62 procent dat zijn werkgever hem of haar beschouwt als wegwerpartikel of als een tijdelijk hulpmiddel.

  Lees verder...      Reageer

Finance professional mist verbinding met organisatie

16 juli 2021 -  Maar liefst 41 procent van de Nederlandse finance professionals mist verbinding met de organisatie sinds ze vanuit huis werken. Dit blijkt uit de FinTech Barometer 2021, het jaarlijkse onderzoek dat Visma | Onguard uitvoerde. Finance professionals hebben het gevoel begrip en de overkoepelende betrokkenheid vanuit de organisatie te missen.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de vijf organisaties gestopt met vaste reiskostenvergoeding

14 juli 2021 - Maar liefst negentien procent van de Nederlandse ondernemers met personeel is per 1 januari 2021 gestopt met een vaste reiskostenvergoeding. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder 570 Nederlandse ondernemers met personeel. 40 procent van de organisaties heeft momenteel zowel de mogelijkheid tot een vaste reiskostenvergoeding als een vergoeding op basis van reisdagen.

  Lees verder...      Reageer

Werkgever doet nog niets om fietsen naar het werk te stimuleren

13 juli 2021 - Steeds meer werkgevers geven aan, hun werknemers te stimuleren om de fiets voor zakelijk gebruik in te zetten. Maar de werknemer voelt dit nog niet zo. Er is dus nog volop winst te boeken, want ruim de helft van de bedrijven doet op dit moment nog niets om hun personeel op de fiets, e-bike of speed pedelec te krijgen.

  Lees verder...      Reageer

Helft publieke organisaties kan personeelstekort niet opvangen

9 juli 2021 -  Driessen Groep deed onderzoek naar de status van HRM in de publieke sector. De resultaten zijn gepubliceerd in de HRM Barometer 2021 – 2022. Daaruit blijkt dat de publieke sector niet in staat is om een dreigende personeelstekort op te vangen. Bijna twintig procent van medewerkers overweegt een andere baan als ze weer volledig op kantoor moeten werken na corona.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 336 volgende >
Beter omgaan met tijdsdruk door goed timemanagement
Hoe verbeter je de uitstraling van de website van je bedrijf?
reacties
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carričre zijn bekend (1) 
Versoepeling maatregelen vertaalt zich in snelle groei van gewerkte uren bij niet-kantoorbanen  (2) 
Vermogensbeheerders moeten zich richten op klantbehoefte en risicomanagement (1) 
Kosten vermogensbeheer moeilijk te achterhalen (1) 
Finance-afdeling belangrijker geworden door coronacrisis (1) 
Bedrijven zijn niet goed uitgerust om de klantervaring te verbeteren (1) 
Het nieuwe vergaderen  (1) 
top10
Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst
Doorstromer bereid te wachten met aankoop volgende woning door oververhitte huizenmarkt
Digitaal bedrijfsleven uit zorgen over Nederlandse inbreng op de Digital Markets Act
Hoe boost je de vitaliteit en verbondenheid van je team(s)?
Nederlandse organisaties nemen afscheid van ‘vaste’ pc’s
Steeds meer bedrijven bieden ‘burnout-break’ – wacht Nederland nieuwe golf burnouts?
Een motorhome kopen? Neem de afslag naar een nieuw avontuur!
Respons direct mail met 69 procent toegenomen
Het ideale hybride kantoor? Cybersecure!
Welke lessen leren we van corona?
meer top 10