zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort

16 mei 2022 - Als er niets gebeurt om het technicitekort op te lossen, is het volgens de meerderheid van de technici (56 procent) en HR-beslissers (52 procent) onmogelijk om de energietransitie binnen de gestelde tijd van het Klimaatakkoord te verwezenlijken. Dit blijkt uit de TechBarometer 2022 van ROVC, een onderzoek onder ruim 1.000 HR-beslissers in de technische branche, 2.500 technici en 1.000 potentiële zij-instromers.

  Lees verder...      Reageer

Mensen zijn meer dan hun arbeidsprestatie

13 mei 2022 - Dat mensen meer zijn dan alleen hun arbeidsprestatie kan de lezer van het jaarverslag van de Nederlandse Arbeidsinspectie als centrale boodschap meekrijgen. Maar het zou ook de boodschap kunnen zijn dat veel werkgevers niet weten met welke gevaarlijke stoffen er in hun productieprocessen worden gewerkt en welke risico’s werknemers lopen.

  Lees verder...      Reageer

Nederland hybride werkland: een derde weigert fulltime kantoorbaan

12 mei 2022 - Owl Labs maakt  de resultaten bekend van zijn jaarlijkse State of Hybrid Work-onderzoek. Het onderzoek omvat 10,000 fulltime werknemers in Nederland, het VK, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië, waarvan 2,000 in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat werknemers steeds vaker flexibiliteit zoeken in hun werk.

  Lees verder...      Reageer

Groeiende vertrouwenskloof in vaardigheden tussen werkgevers en werknemers

10 mei 2022 - Cornerstone OnDemand, Inc. heeft de resultaten bekendgemaakt van haar wereldwijde onderzoek naar organisatorische trends in de ontwikkeling van vaardigheden. Het rapport, Addressing the Global Skills Shortage: Your Path Through the Wilderness, is de tweede gedetailleerde, wereldwijde skills-analyse die is uitgevoerd door het Cornerstone People Research Lab.

  Lees verder...      Reageer

Dit zijn de beste werkgevers van Nederland

10 mei 2022 -  Op basis van een grootschalig onderzoek onder ruim een  miljoen werknemers maakt Effectory de beste werkgevers van Nederland bekend. De 22 bedrijven met de hoogste scores in de verschillende sectorcategorieën mogen zich vanaf nu World-class Workplace 2022 noemen.

  Lees verder...      Reageer

HR-beslisser is overtuigd van meerwaarde mobiele applicatie voor HR-processen

6 mei 2022 - Bijna de helft (48 procent) van de HR-beslissers is overtuigd van de meerwaarde van de inzet van een mobiele applicatie voor HR-processen. Op dit moment worden vooral verlof en verzuim (38 procent), inzicht in salarisstroken (35 procent) en declaraties (30 procent) aangeboden in een mobiele applicatie. Dit komt naar voren in het onderzoek van myBrand, onder 512 HR-beslissers.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers zijn gelukkiger als ze zelf mogen kiezen waar en wanneer ze werken

3 mei 2022 - Werknemers geven aan dat de mogelijkheid om zelf te bepalen waar en wanneer ze werken een positieve invloed heeft op hun welzijn, geluk en productiviteit. Dit blijkt uit het Hybrid Ways of Working Global Report 2022 van Jabra. Het onderzoek, dat is uitgevoerd onder 2.800 kenniswerkers in zes landen wereldwijd, geeft inzicht in de gevoelens en motivaties van werknemers rondom de fysieke werkplek in dit hybride tijdperk.

  Lees verder...      Reageer

Nederland is koploper flexibel werken

3 mei 2022 - Iets meer dan de helft van de Europese kantoormedewerkers geeft aan flexibel te werken. Binnen een vast kader krijgen zij meer vrijheid, zoals flexibele werkuren. De helft van de ondervraagden geeft aan dat het bijhouden van de gewerkte uren hen helpt om een goede work-life balans te bewaren. Dat blijkt uit recent onderzoek van SD Worx.

  Lees verder...      1 reactie

Vacaturemarkt stabiliseert, groei lijkt ten einde

2 mei 2022 -  Het aantal openstaande en geplaatste vacatures in Nederland is de afgelopen maand stabiel gebleven, mede door de economische en geopolitieke onzekerheden. Dat blijkt uit de maandelijkse analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. Op dit moment ligt het landelijke vacatureniveau 42 procent boven het niveau van voor de pandemie, in februari 2020.

  Lees verder...      Reageer

Vijf trends op de Nederlandse werkvloer na de pandemie

29 april 2022 - Deze week publiceert Microsoft de Nederlandse resultaten van haar jaarlijkse Work Trend Index, het meest recente onderzoek naar hoe er gewerkt wordt en de behoeftes van de Nederlandse werkvloer. Na meer dan een jaar experimenteren met hybride werk, staan veel bedrijven nu op een langverwacht breekpunt: hybride werk toekomstbestendig maken.

  Lees verder...      Reageer

Helft managers is actief bezig met diversiteit op de werkvloer

28 april 2022 - 47 procent van de managers draagt actief bij aan de realisatie van diversiteit op de werkvloer, blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Daarnaast is de meerderheid van de managers (63 procent) van mening dat een divers team tot betere prestaties leidt.

  Lees verder...      Reageer

Ideale werkplekken creëren voor werken op afstand

26 april 2022 - Werken op afstand heeft zich ontwikkeld van een tijdelijke lockdown-oplossing tot een wereldwijde manier van werken die niet meer weg te denken is. Volgens onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor Statistieken) in 2021 zegt het merendeel van de bedrijven waar hybride werken mogelijk is deze werkstijl te behouden wanneer de pandemie tot een einde komt.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven grijpen naast talentenpool van professionals met ‘gat op CV’

25 april 2022 - Meer dan tweederde (69 procent) van de Nederlanders heeft gedurende zijn of haar carrière wel eens een pauze ingelast, vrijwillig of noodgedwongen. Nieuw onderzoek van LinkedIn laat zien dat professionals een prijs betalen voor die onderbreking: maar liefst 40 procent van de HR-managers geeft aan sollicitanten met loopbaanonderbrekingen niet uit te nodigen voor een gesprek.

  Lees verder...      Reageer

Grote Nederlandse bedrijven helpen bijna 22.000 vluchtelingen de arbeidsmarkt te betreden

22 april 2022 - Nu de grootste vluchtelingencrisis in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog zich ontvouwt, doen dertien vooraanstaande Nederlandse bedrijven, waaronder ABN AMRO, Randstad, Royal FrieslandCampina en TenneT, nieuwe toezeggingen om vluchtelingen te helpen economisch te integreren in Nederland en Europa.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 348 volgende >
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Groeiende vertrouwenskloof in vaardigheden tussen werkgevers en werknemers
Dit zijn de beste werkgevers van Nederland
Nederland hybride werkland: een derde weigert fulltime kantoorbaan
Mensen spelen grote rol in de toekomst van B2B e-commerce
Emissievrij bouwen en bezorgen binnen de stad
Vraag naar netwerkmanagers blijft heel groot
Kwart managers wil zakelijker worden
'Cyberveiligheid moet in handen zijn van de overheid'
IT-leiders moeten hun teams bijscholen om meer waarde uit data te halen
Hoe wordt jouw organisatie een digitale winnaar?
meer top 10