zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Ziekteverzuim bij kwart organisaties gestegen sinds aangescherpte coronamaatregelen

4 december 2020 -  Bij 27 procent van de organisaties stijgt het ziekteverzuim sinds de aangescherpte coronamaatregelen eind september. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder ruim 800 HR-professionals. Zij zien verschillende redenen voor het hogere ziekteverzuim. Zo geeft de helft (49 procent) van de HR-professionals aan dat er meer zieken zijn door corona: mensen zijn alerter op klachten en melden zich sneller ziek.

  Lees verder...      1 reactie

PwC brengt de keerzijde van thuiswerken in kaart

3 december 2020 - In een nieuw onderzoeksrapport over de kosten en baten van thuiswerken, raadt PwC bedrijven aan om snel een balans te zoeken tussen het kantoor, de externe werkplek en thuis. In juni dit jaar berekende PwC nog dat een dag extra thuiswerken de Nederlandse samenleving op jaarbasis miljarden oplevert.

  Lees verder...      Reageer

Oproep aan werkzoekenden: ga solliciteren!

3 december 2020 - Uit onderzoek van PageGroup blijkt dat het vertrouwen in de arbeidsmarkt onder werkzoekenden het afgelopen kwartaal met zestien procent-punten is gedaald. In zes maanden tijd daalde het vertrouwen om een baan te vinden sterk. De laatste drie maanden zelfs van 76 procent naar 34 procent. Dit is het tweede opvolgende dieptepunt ooit gemeten door PageGroup.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de vijf HR-professionals: in 2030 wordt men ontslagen via een systeem

1 december 2020 -  Ruim één op de vijf HR-professionals (22 procent) verwacht dat uitdiensttreding vanaf 2030 volledig worden afgehandeld via een systeem. Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals. Van de bij het ontslag horende offboardings-procedure verwacht een derde (33 procent) dat deze volledig geautomatiseerd is.

  Lees verder...      Reageer

Waar wilt u werken?

30 november 2020 - Het afgelopen jaar hebben we meer vanuit huis gewerkt dan ooit te voren. Hierdoor is de cruciale rol en de waarde van het traditionele kantoor zoals we dat kennen in de schijnwerpers komen te staan. Ondanks dat er vorig jaar veel commentaar is geleverd op de open kantoortuin, blijkt uit nieuw onderzoek van Tarkett dat 46 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers het beste in een open en drukke omgeving, samen met collega’s werkt.

  Lees verder...      1 reactie

Werknemers willen minstens één dag per week weg van de keukentafel

26 november 2020 -  Sinds corona als pandemie de landsgrenzen overging, werken mensen wereldwijd grotendeels vanuit huis. En de gevolgen hakken erin, blijkt uit internationaal kwalitatief onderzoek van WeWork en Brightspot Strategy. Maar liefst 90 procent van de ondervraagden heeft dringend behoefte aan minstens één dag in de week ergens anders te werken dan thuis.

  Lees verder...      Reageer

Hoge uitstroom sociaal domein: het gaat niet alleen om het salaris

24 november 2020 - De uitstroom in het sociaal domein is hoog: in vijf jaar tijd vertrekt bijna de helft van de medewerkers. Dat blijkt uit het onderzoek Behoud van medewerkers in het sociaal domein dat Andersson Elffers Felix deed in opdracht van Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW). Medewerkers geven in het onderzoek wel aan dat ze zoeken naar ander werk voor een beter salaris, maar dit blijkt niet de reden om daadwerkelijk te vertrekken bij de werkgever.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de drie organisaties overweegt thuiswerkvergoeding

23 november 2020 - Eén op de drie organisaties overgeeft een thuiswerkvergoeding uit te keren nu medewerkers door de coronacrisis veelvoudig of volledig thuiswerken. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder ruim 800 HR-professionals. Op dit moment keert negentien procent van de werkgevers een thuiswerkvergoeding uit.

  Lees verder...      Reageer

Duurzame inzetbaarheid en maximale arbeidsparticipatie van groot belang

20 november 2020 -  Nationale-Nederlanden kan zich goed vinden in de recente kabinetsreactie op de adviezen van de commissie Regulering van Werk (Commissie Borstlap, ‘In wat voor land willen wij werken?’) en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (Het betere werk). Het kabinet verwijst in haar reactie naar beleid dat al is ingezet om vaste contracten aantrekkelijker te maken.

  Lees verder...      Reageer

Dringend extra richtlijnen nodig voor de werkvloer, ook na corona

19 november 2020 - Thuiswerken zorgt voor meer stress onder werknemers. Nu sterker dan in de eerste semi lockdown. Prof. Dr. Willem van Rhenen stress expert bij Arbo Unie maakt zich ernstige zorgen over de mate van stress van werkenden in Nederland en hoe dit, ook na corona, zijn weerslag zal krijgen op de productiviteit en het ziekteverzuim.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19

18 november 2020 - Uit nieuw onderzoek van Kaspersky onder MKB-werknemers in verschillende bedrijfstakken wereldwijd, blijkt voor Nederland dat zeven op de tien werknemers de manier van werken van vóór COVID-19 wil heroverwegen. In plaats van terug te keren naar de normale gang van zaken, denken ze aan een toekomst op hun eigen voorwaarden. Van overal vandaan kunnen werken, tot geld besparen en geen reistijd.

  Lees verder...      1 reactie

Vacatures meeste banken, verzekeraars en telecom niet voor vrouwen geschreven

16 november 2020 - De vacatureteksten van de meeste banken, verzekeraars, telecom- en IT-bedrijven zijn nog steeds te veel op mannelijke kandidaten gericht. Dat blijkt uit onderzoek naar online vacatures van bedrijven in deze sectoren op genderneutraal taalgebruik. Genderneutrale vacatureteksten zijn van belang om uitsluiting te voorkomen en helpen bedrijven aan meer vrouwelijke kandidaten bij sollicitaties in een toenemend krappe arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Leren en ontwikkelen in coronatijd: minder budget, meer online

16 november 2020 - Een kwart van de HR-professionals geeft aan dat er door de coronacrisis minder budget beschikbaar is voor leren en ontwikkelen in hun bedrijf. Qua opleidingsvormen zet de tijdens de coronacrisis gemaakte ommezwaai van klassikaal naar online leren zich naar verwachting ook ná de crisis door.

  Lees verder...      2 reacties

Kwart meer zorgvacatures dan vorig jaar

16 november 2020 -  Het aantal vacatures in de zorg overstijgt met een kwart het aantal zorgvacatures in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse data-analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. Niet alleen het aantal vacatures in de zorgsector neemt explosief toe. Het totaal aantal vacatures groeit nu voor de tweede maand op rij met vijf procent.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 328 volgende >
Persoonsalarmering om korte lontjes in de maatschappij
reacties
Ziekteverzuim bij kwart organisaties gestegen sinds aangescherpte coronamaatregelen  (1) 
De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken (1) 
Waar wilt u werken? (1) 
Baard op het werk: wel of niet doen? (1) 
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
top10
Eén op de vijf HR-professionals: in 2030 wordt men ontslagen via een systeem
Waar wilt u werken?
De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken
Zijn ‘Black Friday’-marketingstrategieën even duurzaam als de campagne zelf?
PwC brengt de keerzijde van thuiswerken in kaart
Zes op de tien bedrijven zien imagoschade als grootste gevolg van hack
Machine learning, de nieuwe tool tegen online fraude
Dreiging AVG-boetes bepalen investeringsbeslissingen in cybersecurity
Marcel Krom is CIO of the Year 2020
C-level executives brengen grote cyberrisico’s met zich mee
meer top 10