zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Medewerkerswelzijn: hoe meet je dat écht goed?

2 december 2021 - Medewerkerswelzijn meten is een trend, ieder groot bedrijf doet het tegenwoordig. Het is goed dat dat gebeurt, want welzijn is veel breder dan alleen de vraag of iemand gelukkig is op haar of zijn werkplek. Maar wanneer héb je echt iets aan de resultaten? Vaak wordt het slecht gemeten, bijvoorbeeld aan de hand van onvolledig vragenlijsten.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers

1 december 2021 - Hybride werken brengt kansen maar ook uitdagingen met zich mee. Hoe werk je goed samen en hoe betrek je medewerkers, ook al werken zij vanuit verschillende locaties? Meer dan de helft (51 procent) van de leidinggevenden verwacht dat werknemers die thuis of elders werken, zich meer afgezonderd en minder betrokken kunnen gaan voelen.

  Lees verder...      1 reactie

100 procent remote werken de nieuwe standaard

30 november 2021 -  Sinds de coronapandemie in 2020 zijn intrede deed, zijn bedrijven noodgedwongen overgegaan tot het faciliteren van thuiswerk op grote schaal. Uit recent onderzoek van de Nederlandse rijksoverheid blijkt zelfs dat het aantal bedrijven dat thuiswerkvoorzieningen aanbiedt is gestegen naar maar liefst 96 procent.

  Lees verder...      Reageer

40 procent van de bedrijven gaat salarisadministratie moderniseren tegen 2023

29 november 2021 - Uit wereldwijd onderzoek van Alight Solutions blijkt dat Europa de meest complexe salarisadministratie ter wereld heeft. Wereldwijd, en binnen Europa, komen Frankrijk, Italië en België als meest ingewikkelde landen naar voren. Nederland staat op nummer zestien.

  Lees verder...      Reageer

Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties

26 november 2021 - 40 procent van werknemers en beleidmakers ziet het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties als de HR-uitdaging van hun organisatie. Dit blijkt uit onderzoek van Unit4 onder 250 respondenten. 39 procent stelt dat het ontbreken van gekwalificeerde kandidaten een grote uitdaging is.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om

24 november 2021 - Bedrijven moeten nog steeds erg wennen aan hybride werken maar het merendeel is om, vooral in de Randstad. Bijna de helft (47 procent) denkt dat hybride werken een blijvend fenomeen is. Dit gaat met name over de grotere bedrijven (vanaf 50 werkzame personen). Relatief veel bedrijven in Noord-Brabant, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland denken dat hybride werken blijvend is.

  Lees verder...      Reageer

Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort

24 november 2021 - Ruim acht op de tien technische bedrijven (82 procent) verwacht de komende vijf jaar een tekort aan technici binnen hun organisatie. Een flinke stijging ten opzichte van 2015, toen 60 procent dit aangaf. De grootste tekorten worden de komende vijf jaar verwacht in de industriële elektrotechniek (twintig procent), installatietechniek (twintig procent) en industriële automatisering (achttien procent).

  Lees verder...      Reageer

Kantoormedewerker stelt hogere eisen aan kantooromgeving

22 november 2021 - Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Spaces, onder ruim 1.000 Nederlandse kantoormedewerkers blijkt dat ze heel anders naar hun kantoren zijn gaan kijken gedurende de afgelopen twee jaar. Hieruit blijkt dat de roep om hybride werkoplossingen steeds luider wordt en een afwisselend werkmodel tussen thuiswerken, werkplekken dichtbij huis en werken op het hoofdkantoor de nieuwe norm wordt.

  Lees verder...      Reageer

Vierde Covid-19 golf maakt werknemerswelzijn topprioriteit voor werkgevers

18 november 2021 - Door het toenemende aantal berichten over de 'vierde COVID-golf' worden werkgevers steeds meer geconfronteerd met het feit dat de eerste helft van 2022 hetzelfde lijkt te worden als 2021. Sinds het begin van de wereldwijde pandemie in 2020 heeft COVID-19 een ongekende druk gelegd op bedrijven en hun personeel, waardoor de mentale en fysieke gezondheid van werknemers vaak in het gedrang is gekomen.

  Lees verder...      Reageer

Kantoorwerker vindt dat werkgevers extra moeten betalen bij thuiswerken

18 november 2021 - 48 procent van de Nederlanders met een kantoorbaan is van mening dat hun werkgevers hen moeten vergoeden voor de extra kosten die zij maken als zij thuiswerken. Zeker mannen vinden dit, met 50 procent ten opzichte van 44 procent van de vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Klippa, uitgevoerd onder 1060 Nederlanders met een kantoorbaan.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfsleiding en werknemers verschillen onderling sterk van mening over de toekomst van werk

16 november 2021 - NTT Ltd publiceert het Global Workplace Report 2021 dat inzicht geeft in de toekomst van werk tegen de achtergrond van bedrijven die zich voorbereiden op de post-pandemische realiteit. In het rapport staat dat leidende bedrijven aanzienlijk tevredener zijn dan hun werknemers over hoe ze zich hebben aangepast aan de nieuwe werknormen.

  Lees verder...      Reageer

Europese bedrijven steeds meer bereid om payroll uit te besteden

16 november 2021 -  Payrolloutsourcing zit in heel Europa in de lift. Dat is een van de inzichten van een grootschalig onderzoek onder werkgevers, uitgevoerd door SD Worx. Maar liefst zes op de tien Europese bedrijven hebben momenteel een contract met een outsourcingpartner die hun payroll (gedeeltelijk) uitvoert, of overwegen dit.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken biedt kansen voor meer diversiteit op de werkvloer

15 november 2021 - Ruim negen op de tien leidinggevenden (92 procent) verwacht dat hybride werken kansen biedt om een diverser personeelsbestand aan te spreken. Dat blijkt uit onderzoek* van LinkedIn onder het topmanagement (C-level executives) van 110 Nederlandse bedrijven met 1000+ medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Corona zorgt voor boost kerstpakketten

15 november 2021 -  De dagen worden korter, de temperatuur gaat omlaag en de kerstverlichting komt weer tevoorschijn: november is begonnen. Bij Maxilia Relatiegeschenken zijn de eerste duizenden kerstpakketten inmiddels alweer besteld. Te vroeg? Nee! Vanwege de lage beschikbaarheid van vervoersbedrijven en leveranciers komen de levertijden namelijk steeds meer onder druk te staan.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 342 volgende >
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (1) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
top10
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
100 procent remote werken de nieuwe standaard
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
Slechts zes procent CEO’s van grootste organisaties actief op social media
Medewerkerswelzijn: hoe meet je dat écht goed?
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers
Financieel managers staan steeds vaker open voor factoring
IT-besluitvormer denkt dat bedrijven besparen op cyberbeveiliging ten gunste van andere doelstellingen
Vraag naar moderne mainframes en cloud neemt toe
meer top 10