zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa

peter boekhouder haarlem   |    |  20 mei 2018
Reactie: De praktijk leert dat fitte werknemers en zzp' ers beter presteren. Een werkgever kan daar veel aan bijdragen door het faciliteren van sportruimte of het aanbieden van een sportabonnement voor de sportschool.

De intrinsieke motivatie is echter het belangrijkste en buiten sporten nog het gezondst.

Een fiets van de zaak is dan ook een uitstekende mogelijkheid om de werknemer met een frisse blik op het werk te laten komen en ook weer met een ' leeg hoofd' thuis te komen.

Vergeleken met andere landen wordt in Nederland extreem veel gefietst. Als ik gasten uit Spanje heb lachen ze altijd om de hoeveelheid fietsen in Amsterdam en dat hier alles zo goed en redelijk veilig georganiseerd is om buiten te fietsen.
 

Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto

peter boekhouder haarlem   |    |  20 mei 2018
Reactie: Als je dan toch een sportauto koop en sportief de zomer ingaat zorg dan wel dat je zo goedkoop mogelijk rijdt. Als zzp' er en mkb' er kan je een sportauto van 15 jaar oud aanschaffen.

Grote voordeel is dat u dan 35% de dagwaarde moet bijtellen. Dus niet over de (oude) officiële aankoopprijs, maar over de veel lagere dagwaarde.

U kunt dan alle kosten benzine, onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen als kosten zakelijk aftrekken.

Stel u koopt een 15 jaar oude Audi A6 met slechts 180.000 km op de teller op voor € 3.500. De bijtelling voor deze auto bedraagt 35% van € 3.500 is € 1.225 per jaar.

Het kost u netto € 637 per jaar, uitgaande van een belastingtarief van 52%.

Als u deze aankoop vergelijkt met een nieuwe Audi A6, dan is de catalogusprijs € 61.600. De bijtelling komt dan uit op een bedrag van € 13.550 per jaar. Netto is dat ruim € 7.000.

Tip: zorg wel voor een officieel taxatierapport om problemen met de Belastingdienst te voorkomen.
 

Bouw en civiele sector groeien fors

Van der Werff   |    |  15 mei 2018
Reactie: Deze groei lijkt zich ook voort te zetten in de infrabouw.
 

Belastingdienst controleert ook op de camping

towncalendars   |    |  14 mei 2018
Reactie: Werknemers met een zakelijke auto overhandigen de Belastingdienst elk jaar een rittenregistratie waaruit blijkt dat het privégebruik van hun auto jaarlijks onder de 500 kilometer blijft. In dat geval hoeft er geen belasting te worden betaald over de auto want dan geldt er geen fiscale bijtelling.
 

Ouderen zuinig op smartphone

Bas   |    |  11 mei 2018
Reactie: Interessant onderzoek en inderdaad wij zien veel meer jongeren in onze winkels komen dan ouderen. Tegenwoordig is repareren binnen een paar minuten klaar.
 

Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen

Richard   |    |  9 mei 2018
Reactie: Interessant artikel. Erg benieuwd in hoeverre deze trend zich heeft voortgezet tot 2018!
 

Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd

peter boekhouder haarlem   |    |  9 mei 2018
Reactie: De verleiding op de werkvloer is groot om het internet op te gaan. Vroeger was er geen gsm en internet en was er minder afleiding/verleiding.

Anno 2014 kwam mijn schilder -toen ik een uurprijs afspraak - met zijn gsm aan en stond hij om de 10 minuten te bellen of te appen.

De jeugd kan niet meer uren zonder het internet, social media en het internet.

Zolang het niet ten koste gaat van het werk is het ok, een ander steekt bv 10x per dag een cigaret op.

Maar als werkgever zou ik wel in de gaten houden dat de productiviteit er niet onder leidt.
 

Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje

Hans - Fysio i   |    |  8 mei 2018
Reactie: Leuke uitjes staan hier vermeld. Een andere mogelijkheid is een leuk uitje op een boot door de grachten van Amsterdam.
 

De 5 zegeningen van burn-out

egon   |    |  7 mei 2018
Reactie: Ook mij is de zegen van een burn-out gegund! Een kneiterharde wake-up call! Het monddood maken, de publiekelijke afz**ksessies, het tijdens griep keihard doorwerken om die deadlines te halen zijn mij niet geheel in de koude kleren gaan zitten. Het klinkt allemaal best dramatisch, maar dit was zo'n beetje de situatie wat mij heeft doen besluiten rigoreuze stappen te nemen en door te zetten.

Kilometers uit mijn comfortzone, flinke krassen en deuken in mijn zelfvertrouwen-carrosserie, maar het stoplicht van de snelweg-inrit staat nu op groen, onderneming 2 is van start! Follow your dreams, het geeft in elk geval weer een mooi perspectief!
 

Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten

peter boekhouder haarlem   |    |  4 mei 2018
Reactie: Als je parttime in loondienst werkt, terwijl je ook zzp'er bent heeft dat voordelen, maar u moet op fiscaal vlak wel goed opletten.

Als u meer dan 1225 uur per boekjaar werkt aan uw bedrijf en bruto meer verdient dan in loondienst heeft u

recht op zelfstandigenaftrek,
een startersaftrek gedurende de eerste drie jaar
en recht op de MKB-winstvrijstelling.

Het kan dus slim zijn om maar twee dagen in loondienst te werken en zo wel alle voordelen als zzp' er te benutten
 

Extra uurtje werken, lekker lunchen

peter boekhouder haarlem   |    |  4 mei 2018
Reactie: Een goede kop koffie zorgt ook voor een stukje extra power.

Een gezonde lunch, dus geen vette lunch, kan geen kwaad.

Maar wie heeft er belang bij dit artikel. Het bedrijf dat de tosti's salades en Club Sandwich bezorgt.....
 

De 5 zegeningen van burn-out

Pieter   |    |  3 mei 2018
Reactie: Het is zo jammer als mensen er nooit helemaal van herstellen. Want ik ben er van overtuigd dat iedereen kan herstellen van een burn-out. En zelfs sneller dan vaak wordt voorgehouden.
Burn-out hoort te leiden naar een transformatie! Evengoed dat je hand verbranden hoort te leiden naar loslaten van een veel te hete pan. Helaas lees ik te vaak verhalen dat mensen niet uit hun burn-out komen en dat therapie best lang gaat duren. Of dat genezing achterwege blijft. Voor iemand in therapie gaat moet die vaak al een vragenlijst invullen en minstens een intake gesprek hebben om te constateren dat er sprake is van burn-out. Daar gaat al veel mis naar mijn idee. Het constateren dat iemand burn-out is lost NIETS op. Het kost tijd, het wordt extra spannend en ingewikkeld gemaakt. Hoezo? Voor een protocol? Maar ieder mens is toch anders en vind ik moeilijk te vangen in een protocol.

Het beste protocol vind ik 'geen protocol'.
Ik kan me er op beroepen dat ik de afgelopen 26 jaar met meer dan duizend mensen heb gewerkt waarvan deskundigen hadden vastgesteld dat ze burn-out waren. Ik heb dat nooit bevestigd of ontkend. Want wat maakt dat uit? De enige vraag die ik stel is: wat wil jij graag dat er voor jou gaat verbeteren of veranderen? Als hun antwoord duidelijk en redelijk is ga ik daar mee aan de slag. Het is inderdaad waar dat sommige mensen te lang over een grens zijn gegaan. En dan duurt het wat langer voordat ze weer topfit zijn.

Wat ik belangrijk vind is dat het 'proces' van genezing zo snel mogelijk in gang wordt gezet. En dat mensen perfecte gereedschappen meekrijgen om blijvend te herstellen en refresh mogelijkheden hebben wanneer zij daar behoefte aan hebben.

In onze praktijk komen burn-out cliënten slechts twee tot maximaal drie keer. Het zijn wel sessies van ongeveer 2.15 uur. Daarnaast krijgen ze een zeer uitgebreid e-training programma en kunnen wanneer ze ook maar willen gratis deelnemen aan refresh dagdelen. Een honderd procent successcore hebben we niet. Maar aan 'n negentig procent successcore durf ik me wel te wagen.
 

Waarom het altijd aan de ander ligt

Dick   |    |  2 mei 2018
Reactie: Een mooi, helder betoog John, met een tegendraadse titel die tot lezen uitdaagt en bruikbare handvatten van Godelieve Meeuwissen. Medewerkers die het meeste baat hebben bij die handvatten, zullen overigens de grootste moeite hebben om ze toe te passen.
 

De 5 zegeningen van burn-out

Guido Welter   |    |  1 mei 2018
Reactie: Getriggerd door het staaltje positieve psychologie zou ik twee nuanceringen willen aanbrengen op de kern van de boodschap: burnout is een wake up call en heeft eigenlijk alleen maar zegeningen.

1. Burnout zorgt niet bij iedereen voor een wake up call en zorgt ook voor lidtekens die als het ware als traumatische ervaringen je een levenlang kunnen begeleiden en juist niet laten herbronnen.
Sterker nog, de kans op recidieve burnouts ligt op de loer wanneer de context bij of na de revalidatie niet verandert (en de werkende in dat geval niet de context of van baan wisselt)

2. Bij burnout kunnen in het brein meetbare en significante beschadigingen optreden die irreversibel zijn.
Je zou de schade die cortisol op termijn toebrengt aan het brein kunnen vergelijken met de schade van te veel suiker aan je organen of te veel alkohol aan je lever!

Je lichaam treedt als het ware bij een burnout 'vol op de rem'. Iets wat de hersens al eerder hadden moeten doen in de fase van vermoeidheid en overspannenheid voorafgaande aan de volledige uitputting die uit je een vooral vegetatief gestuurd en volledig ontregeld syteem maakt en niet een sec 'met de neus op de feiten gedrukt' gewaarschuwd mens.
Dus burnout is geen transformatie maar kan ertoe leiden. Maar het is ook een lijden dat niet zonder gevolgen blijft. En ja, het kan zijn dat je erna een ander leven gaat leiden.
Toch hoop ik van harte dat een individu in de direct aan de burnout voorafgaande fase van overspannenheid de reset knop vindt en niet pas op het moment dat je volledig uitgeplust minimaal een half jaar 'van de leg bent'.
 
1 2 3 4 5 2389 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Papieren data vaak vergeten bij nieuwe privacywet
Bent u zelfstandig, een teamspeler, hands-on en omgevingssensitief?
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Cloud-expert is de nieuwste droombaan
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Waardering draagt in grote mate bij aan bevlogenheid onder verpleegkundigen
Vijf tips om de juiste cloudprovider te vinden
Cyberveiligheid geen prioriteit bij hoger management
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
meer top 10
vacatures
meer vacatures