zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Ziekteverzuim bij kwart organisaties gestegen sinds aangescherpte coronamaatregelen

Jorn   |    |  4 december 2020
Reactie: Hoewel dit buitengewone tijden zijn, is het wel een kans voor HR afdelingen (en anderen) veel en snel te leren over welzijn van het personeel.

Het zou goed zijn als de extra aandacht voor mentale gezondheid niet stopt wanneer de pandemie voorbij is.

Daarnaast zijn veel mensen thuis werken wel zat nu, maar zodra we weer een tijd allemaal naar kantoor kunnen, zal de behoefte om af en toe thuis te werken wel weer terugkomen.
 

De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken

peter zzpboekhouder   |    |  2 december 2020
Reactie: Inderdaad dient de werkgever bij de werknemer thuis komen kijken en evt. hulp of advies bieden bij de inrichting. In de voetballerij zegt men 'het kapitaal staat op het veld'. In het voetbal vertegenwoordigen de spelers echter ook een transfersom. In het bedrijfsleven is dat anders, maar de werknemers die ziek worden of klachten krijgen kost de werkgever geld. Voorkomen en pro-actief handelen zal op termijn geld besparen.

Klachten in nek, schouders en rug zijn zeer herkenbare klachten en kunnen lange tijd duren en veel energie kosten. En geld.
 

Waar wilt u werken?

Caroline van Aart   |    |  30 november 2020
Reactie: De respondenten in dit onderzoek geven aan dat zij graag in een huiselijke sfeer willen werken. Dan lijkt me dit een goed moment om de kantoortuinen massaal af te schaffen.
Een fijne werkplek thuis creëren en een huiselijke sfeer op kantoor zijn belangrijke arbeidsvoorwaarden.
 

Baard op het werk: wel of niet doen?

Kliniek Vollebaard   |    |  30 november 2020
Reactie: Ik denk dat geen enkele werkgever moeilijk doet als je een baard draagt. Dit is een persoonlijke keuze waar een werkgever geen invloed op mag hebben. Zorg er wel voor dat de baard netjes verzorgd is, zeker als je een representatieve functie hebt!
 

Digitale tools zorgen voor minder werkstress

peter zzp.boekhouder   |    |  26 november 2020
Reactie: Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. De authentieke werknemer kan daar toch enige problemen mee ondervinden.

Die dient nu zelf grotendeels zijn rijd in te delen en zich goed te verzorgen. Qua eten en drank en werkplek. En zelf zijn rust te pakken, pauzes te nemen. En inderdaad af en toe op te staan of een wandeling te maken of naar de sportschool te gaan. En andere sociale contacten te onderhouden dan op de werkvloer.

Een boodschap doen, een gesprek met familie of de buren kunnen daar al bij helpen. Om te voorkomen dat je niet alleen maar de hele dag achter de pc zit.
 

Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen

Caroline van Aart   |    |  25 november 2020
Reactie: Interessant artikel. Diversiteit en inclusie zijn voor mij de woorden voor 2020 en dat ik dan in dit artikel mag lezen dat vrouwelijke leiders meer vertrouwen hebben in hoe zij omgaan met crises, vind ik enorm inspirerend. Dat geeft aan dat zij vertrouwen hebben in hun capaciteiten en zichzelf.
 

Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen

peter boekhouder-zzp   |    |  24 november 2020
Reactie: Door Black Friday weet je dat je als consument normaliter veel te veel betaalt. Aanbiedingen zijn er genoeg, zelfs in winkels die officieel pas op vrijdag 27 november beginnen. Afgelopen weekend werd me al kleding met korting aangeboden. Toen ik aangaf dat het op internet goedkoper was gingen ze overleggen over de prijs.

Als je niks nodig hebt zou ik niks kopen. Maar in geval van nood kan je rustig gaan shoppen en veel geld besparen.
 

Berlijn populairst bij foodies, Ibiza nummer één onder hippe vogels

Ibiza   |    |  20 november 2020
Reactie: Ibiza is niet alleen voor hippe vogels een perfecte bestemming. Het eiland wordt steeds populairder onder heel veel andere mensen
 

Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19

peter de zzpboekhouding   |    |  18 november 2020
Reactie: De Digital Nomad werd jaren geleden met argusogen bekeken door de authentieke werkgever. Pionier Esther Jacobs werd zelfs met pek en veren uit haar gemeente gestuurd omdat ze te weinig thuis zou zijn/werken, terwijl ze wel gewoon belasting afdroeg.

Zij had destijds al het werken op afstand ontdekt en ook als boekhouder is dat anno 2020 zeer goed te doen.

Gelukkig worden nu ook de ogen van de trouwe werknemers geopend. Zij zien ook in dat braaf elke dag na je werk gaan et je broodtrommeltje heel veel tijd en energie kost en dat je in veel gevallen thuis veel productiever werkt. En nog quality time wint.

Zo kan er een win-win-situatie staan. Alleen thuis nog zorgen voor een goede koffiezetapparaat.
 

Kijken, kijken en niet kopen

Fortuna   |    |  17 november 2020
Reactie: Toch is het verkopen van een dienst een heel ander vak. Met name de betrokkenheid van de verkoop bij een dienst maakt een sale of een flop
 

Leren en ontwikkelen in coronatijd: minder budget, meer online

Gerjan   |    |  17 november 2020
Reactie: Je zou zeggen dat de bedragen van trainingen ook lager gaan worden. Op dit moment wordt er soms flink winst gemaakt door aanbieders van cursussen en trainingen. Zo doe ik nu een cursus waarbij normaal gesproken maximaal 30 deelnemers aanwezig zijn. Maar nu het online is, is er geen beperking in de groepsgrootte en zijn er bij dezelfde keuze maar liefst 85 deelnemers. Online is er namelijk geen beperking in groepsgrootte. Tijdelijk is dat natuurlijk fijn voor de aanbieders die eerst bang waren dat de corona maatregelen misschien wel het einde van hun bedrijf zou betekenen. Maar je zou zeggen dat meer ondernemers ook kansen zien en dat er daardoor meer aanbieders komen en mogelijk de kosten voor dergelijke trainingen ook dalen. Maar goed, misschien zou dit natuurlijke verloop dermate veel tijd kosten dat de maatregelen in tussentijd weer zijn opgeheven. De tijd zal het leren...
 

‘Veiliger en slimmer werken’ bovenaan agenda IT-afdeling

Caroline van Aart   |    |  16 november 2020
Reactie: Daarnaast is het super belangrijk om alle medewerkers up to date te houden qua digitale kennis. Welke tools zijn er? Waarmee willen we organisatiebreed werken? Laat iedereen een opleiding volgen en test ook of iedereen de opleiding heeft gedaan. Zo kun je voortaan met elkaar afspreken dat je alleen nog maar werkt met bepaalde programma's en tools. Ook kun je verdere werkafspraken maken zoals; wanneer zijn de focusuren waarop niemand gestoord mag worden, tot wanneer moet je mobiel bereikbaar zijn etc. Het klinkt kinderachtig maar zorgt er juist voor dat medewerkers rust ervaren om hun werk te kunnen doen.
 

Leren en ontwikkelen in coronatijd: minder budget, meer online

peter zzp,boekhouder   |    |  16 november 2020
Reactie: De omschakeling van klassikaal naar online leren heeft vele voordelen. De student bespaart tijd en kan zijn eigen tijd tijd indelen. Nadeel si dst de docent het gedrag van de student niet kan beoordelen.

Wat is zijn sociale gedrag - volgen van de les-, maar hoe is het psychologisch niveau. Wat speelt er echt in de student. De lichaamstaal en het gedrag in de groep is niet meetbaar,
 

Driekwart van de beroepsbevolking overweegt omscholing

Patrick   |    |  15 november 2020
Reactie: Omscholen zal voor velen een uitkomst zijn. Goed om te lezen dat het voor de meesten misschien niet zo'n grote stap is.
 
1 2 3 4 5 2444 volgende >
Persoonsalarmering om korte lontjes in de maatschappij
reacties
Ziekteverzuim bij kwart organisaties gestegen sinds aangescherpte coronamaatregelen  (1) 
De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken (1) 
Waar wilt u werken? (1) 
Baard op het werk: wel of niet doen? (1) 
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
top10
Eén op de vijf HR-professionals: in 2030 wordt men ontslagen via een systeem
Waar wilt u werken?
De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken
Zijn ‘Black Friday’-marketingstrategieën even duurzaam als de campagne zelf?
PwC brengt de keerzijde van thuiswerken in kaart
Zes op de tien bedrijven zien imagoschade als grootste gevolg van hack
Machine learning, de nieuwe tool tegen online fraude
Dreiging AVG-boetes bepalen investeringsbeslissingen in cybersecurity
Marcel Krom is CIO of the Year 2020
C-level executives brengen grote cyberrisico’s met zich mee
meer top 10