zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Twee keer zoveel vrouwen als mannen werken minder dan 32 uur

8 september 2022 - Voor veel Nederlanders is het tegenwoordig mogelijk en gewenst om parttime te werken. Voor 85 procent van de werkende Nederlanders is er de mogelijkheid om parttime te gaan werken en bijna de helft van de werkende Nederlanders (47,5 procent) werkt op dit moment 32 uur of minder volgens recent onderzoek van het CBS. Hieruit komt ook naar voren dat jongeren tussen de vijftien en 25 jaar de minste uren werken (twintig uur per week) en volwassenen tussen de 45 en 55 de meeste uren op de werkvloer te vinden zijn.

  Lees verder...      Reageer

29 procent werkt het liefst zonder collega’s

2 september 2022 - Maar liefst drie op de tien Nederlanders werken liever niet met collega’s in de buurt. Dit blijkt uit onderzoek van Tijdwinst.com onder 1.029 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. De behoefte aan privacy komt mogelijk door een gebrek aan concentratie, want 33 procent van de respondenten vindt dat collega’s hen te veel afleiden onder werktijd.

  Lees verder...      Reageer

Managers plukken de vruchten van een juridische opleiding

30 augustus 2022 - Managers hebben heel wat juridische expertise nodig. De manager krijgt namelijk te maken met verschillende rechtsgebieden, zoals het arbeidsrecht, het huurrecht, het verzekeringsrecht en het verbintenissenrecht. Om welke rechtsgebieden het gaat, is uiteraard afhankelijk van het bedrijf waarin de manager werkt en welke taken de manager uitvoert.

  Lees verder...      Reageer

Een op vijf Nederlanders haalt onvoldoende energie uit zijn werk

25 augustus 2022 - Maar liefst twintig procent van alle werkende Nederlanders haalt onvoldoende energie uit het werk dat hij doet. Dit blijkt uit onderzoek van Jungiaans psycholoog Ofkje Teekens voor haar nieuwe boek ‘De Power Mindset van een High End Ondernemer’. Panelwizard voerde dit onderzoek uit onder 1.130 Nederlanders werkzaam in loondienst.

  Lees verder...      Reageer

De sleutel tot carrièretevredenheid: leiderschapsontwikkeling

18 augustus 2022 - Werknemers worden binnen het huidige werkklimaat geconfronteerd met een toenemend aantal uitdagingen en hindernissen en nemen meer tijd om hun levensstijl onder de loep te nemen. Ze ontdekken hierdoor vaak dat ze meer voldoening uit hun werk willen halen. Het resultaat is dat bedrijven zien dat werknemers aanzienlijk minder betrokken zijn.   

  Lees verder...      Reageer

Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken

11 augustus 2022 - Met de huidige krappe arbeidsmarkt kunnen werknemers kritischer zijn welk werk ze accepteren. Uit recent onderzoek door Panelwizard onder 1.228 werkende achttien- 35 jarigen blijkt inderdaad dat 65 procent dit zo ervaart. Bijna driekwart denkt een betere onderhandelingspositie te hebben dankzij de krappe arbeidsmarkt. Goed nieuws, want studenten en professionals zijn van plan meer te gaan werken vanwege de stijgende kosten.

  Lees verder...      Reageer

Veel onwetendheid over omscholingsmogelijkheden naar techniek

5 augustus 2022 - 58 procent van de potentiële zij-instromers geeft aan niet te weten waar ze moeten beginnen als ze zich zouden willen laten omscholen naar de techniek. Ook is de beschikbaarheid van subsidies voor omscholing vanuit de overheid, waaronder het STAP-budget, voor de meerderheid (56 procent) onduidelijk.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer tevredener in huidige rol bij meer persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden

20 juli 2022 - Maar liefst 62 procent van de Nederlanders geeft aan tevredener te zijn in zijn huidige functie bij meer persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Dat blijkt uit onderzoek van GoodHabitz naar het belang van persoonlijke ontwikkeling op de werkplek. Hiervoor ondervroeg onderzoeksbureau Markteffect in totaal 13.615 werknemers in dertien Europese landen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werknemers verhuizen minst vaak naar het buitenland

15 juli 2022 - De Nederlandse werknemer verhuist het minst graag naar het buitenland. Dit blijkt uit de achtste editie van de Cigna 360 Global Well-Being Survey, een onderzoek dat de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld jaarlijks in kaart brengt. Ook ervaart de overgrote meerderheid van de expats - in de nasleep van COVID-19 - burn-out klachten,stress en stellen ze prioriteiten in hun leven en werk bij.

  Lees verder...      3 reacties

Nog nooit zoveel mensen gehunt en van baan gewisseld als in Q2-2022

11 juli 2022 - Op de arbeidsmarkt wordt record naar record gebroken. Een op de vijf personen is van werkgever gewisseld in de afgelopen twaalf  maanden (1,8 miljoen mensen in totaliteit), nog nooit zijn zoveel mensen benaderd voor een nieuwe baan het afgelopen kwartaal (37,9 procent) en de verwachte gemiddelde zoekduur naar een nieuwe baan is nog nooit zo laag geweest (3,4 maanden).

  Lees verder...      Reageer

Een op drie zegt oude contract op voordat het nieuwe getekend is

6 juli 2022 - Bijna één op de drie werkenden (32 procent) heeft weleens oude schoenen weggeworpen voordat zij nieuwe hadden: zij hebben hun baan opgezegd voordat zij hun arbeidsovereenkomst bij de nieuwe werkgever tekenden. Ook bij functieveranderingen binnen hetzelfde bedrijf gebeurt dit regelmatig: 33 procent begon aan de nieuwe functie zonder een nieuw contract te tekenen.

  Lees verder...      Reageer

Gen Z wil werken bij MKB óf voor zichzelf aan de slag

5 juli 2022 - Frederik Fahning, medeoprichter en managing director van Zenjob: "Jongeren hebben in de huidige arbeidsmarkt zelf de touwtjes in handen. Zij bepalen waar en wanneer ze werken - dat is het werken van de toekomst." Gen Z wil in de toekomst het liefste bij een middelgroot bedrijf werken.

  Lees verder...      4 reacties

Werkend Nederland kijkt na opstellen niet meer om naar zijn ontwikkeldoelstellingen

14 juni 2022 -  Maar liefst 33 procent van de werkende Nederlanders laat zijn ontwikkeldoelstellingen na het opstellen links liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Protime onder ruim 1.000 werkende Nederlanders van achttien jjaar en ouder. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat maar weinig werkenden überhaupt ontwikkeldoelstellingen opstellen: slechts 43 procent doet dit minimaal één keer per jaar.

  Lees verder...      Reageer

Impact jobboards dalende door minder actieve baanzoekers en inzet andere wervingskanalen

8 juni 2022 - Ruim 60 procent van de actieve baanzoekers in Nederland die zich online oriënteren op de arbeidsmarkt gebruikt daarvoor Indeed. Daarmee is Indeed bijna net zo groot als de gecombineerde impact van de nummers drie tot en met twintig in de top-twintih van meest populaire jobboards in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 104 volgende >
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10