zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Meer dan een kwart slachtoffer van cybercriminaliteit afgelopen jaar

6 april 2020 -  Een meerderheid van de Nederlandse consumenten (55 procent) is bezorgder dan ooit over hun online privacy, zo blijkt uit het jaarlijkse Cyber Safety Insights Report van NortonLifeLock. De grootste zorgen onder consumenten is dat hun gevoelige, persoonlijke gegevens zonder toestemming worden doorverkocht aan derde partijen en gebruikt worden in besluitvormingsprocessen (41 procent).

  Lees verder...      3 reacties

ICT-sector draait door, maar vreest gevolgen Coronacrisis op langere termijn

3 april 2020 - Het Coronavirus heeft tot nu toe geen gevolgen voor de bedrijfsvoering van ICT-bedrijven, zo blijkt uit een inventarisatie van NLdigital onder haar leden. Wel ziet een ruime meerderheid van de bedrijven al verlies van inkomsten door afnemende vraag bij klanten. De verwachting van de ondervraagde ceo’s en ondernemers is dat dit de komende drie maanden nog verder zal toenemen.

  Lees verder...      Reageer

42 procent van alle organisaties ondervond downtime door dataverlies

2 april 2020 -  Acronis presenteert  nieuwe cijfers tijdens de eerste editie van de World Cyber Protection Week, waaruit blijkt dat 42 procent van alle bedrijven vorig jaar te maken kreeg met downtime als gevolg van gegevensverlies. Dit hoge percentage is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan het feit dat hoewel bijna 90 procent van alle bedrijven back-ups maakt, slechts 41 procent dat dagelijks doet.

  Lees verder...      Reageer

Opgepast: videobellen op eigen (privacy)risico

27 maart 2020 -  Nu veel Nederlanders vanwege de coronacrisis vanuit huis werken, vergaderen veel bedrijven met behulp van videobellen. Apps als Zoom zien een toename in downloads van zo’n 300 procent per week. Zoom gaat echter niet altijd even goed om met de privacy van gebruikers, blijkt uit analyse van VPNGids.nl.

  Lees verder...      Reageer

Adviezen voor veilige verbindingen bij thuiswerken

26 maart 2020 -  Rekening houdend met de waarschuwingen van de World Health Organisation en andere internationale organisaties werkt bijna heel Nederland met een kantoorbaan nu thuis. Naar schatting zal het aantal thuiswerkers in ons land de komende weken de twee miljoen overschrijden.

  Lees verder...      1 reactie

Onveilig thuiswerken: angst reëel dat toegang belangrijker wordt geacht dan security

25 maart 2020 - Ethiek is ver te zoeken in de hacking community. Het is bekend dat cybercriminelen snel inhaken op de actualiteit. Het is niet anders met de corona-crisis. Nu Nederland massaal thuiswerkt, hebben hackers tal van nieuwe ingangen om gevoelige informatie te bemachtigen. Thuiswerken gebeurt namelijk lang niet altijd veilig: veel thuiswerkers maken gebruik van hun eigen apparaten via al dan niet veilige cloudverbindingen.

  Lees verder...      1 reactie

82 procent meer internetoverstappers door thuiswerk-situatie

24 maart 2020 -  Breedbandwinkel ziet een enorme toename in klanten die overstappen naar een andere provider. Thuisblijvende kinderen en het thuiswerken vragen om een stabiele en snelle verbinding met het liefst zoveel mogelijk zenders. Ook providers KPN en Ziggo spelen in op de situatie door Film1 de komende maand gratis aan te bieden.

  Lees verder...      1 reactie

Wachtwoordmisbruik treft bijna de helft van de organisaties

19 maart 2020 -  MobileIron heeft de resultaten gepresenteerd van een onderzoeksrapport waaruit blijkt dat wachtwoorden nog altijd de belangrijkste manier van authenticatie zijn én tegelijkertijd de grootste oorzaak van datalekken. Uit het rapport blijkt eveneens het belang van een zero trust securitystrategie waarin op basis van informatie over de volledige context van een device of gebruiker toegang wordt verleend tot zakelijke informatie.

  Lees verder...      Reageer

Aantal cyberaanvallen en ‘disruptive events’ neemt toe en kost miljoenen

18 maart 2020 -  De Global Data Protection Index 2020 Snapshot die Dell Technologies presenteert, laat zien dat organisaties gemiddeld bijna 40 procent meer gegevens beheren dan een jaar geleden. Deze toename van gegevens brengt uitdagingen met zich mee.

  Lees verder...      Reageer

Coronavirus verandert het spel voor thuiswerken

18 maart 2020 -  Mark Rutte laat de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus weten. Er wordt aangeraden zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Voor de gezondheid een goed idee, maar wat is de impact op het bedrijfsleven?

  Lees verder...      Reageer

Security-topmannen waarschuwen voor risico’s Robotic Process Automation

17 maart 2020 - Het nieuwste CISO View rapport, een jaarlijks terugkerend onderzoek onder security-topmensen in opdracht van CyberArk, is ditmaal toegespitst op de beschermingsmaatregelen rond Robotic Process Automation. De innovatiekracht van RPA is groot, maar er moet wel aandacht zijn voor het beschermen van privileged accounts bij de invoer en toepassing ervan.

  Lees verder...      Reageer

Phishers sturen coronamails uit naam van RIVM

16 maart 2020 -  Mimecast waarschuwt voor e-mails die afkomstig lijken van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De e-mails beloven een update over corona, maar zijn in werkelijkheid bedoeld om de ontvangers te besmetten met malware of persoonlijke gegevens te ontfutselen.

  Lees verder...      3 reacties

IT-managers zien versleuteld verkeer als cyberdreiging

16 maart 2020 -  Uit een onderzoek IDG Connect in opdracht van Flowmon Networks blijkt dat 99 procent van ruim 100 ondervraagde IT-managers versleuteld netwerkverkeer als een bron voor cyberdreigingen ziet. Verder is tweederde van hen niet in staat de bedrijfsassets te beschermen tegen interne en externe aanvallen die SSL/TLS-misbruiken.

  Lees verder...      Reageer

Dertien miljoen high-risk e-mail bedreigingen geblokkeerd in 2019

16 maart 2020 -  Trend Micro presenteert zijn 2019 cloud app security roundup rapport. Het rapport behandelt veranderingen in het aantal gedetecteerde messaging-specifieke bedreigingen van het afgelopen jaar, het gebruik van meer geavanceerde malware en het potentiële misbruik van opkomende technieken in artificial intelligence. Zo wil Trend Micro organisaties informatie bieden ter ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe security-strategieën.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 189 volgende >
Bespaar tijd door je boekhouding online bij te houden
Op deze manieren kun je je werkkapitaal verruimen
Werknemer heeft geldproblemen, is dat jouw probleem als manager?
Technologie, zo blijf je op de hoogte
Hoe kun je competenties als professional verbeteren?
reacties
Huiseigenaren met hogere inkomens zitten er warmer bij (1) 
Explosieve groei in zoekvolume voor ‘werken op afstand’ (3) 
Philips Lighting gaat Nederlandse hockeyvelden verlichten (1) 
82 procent meer internetoverstappers door thuiswerk-situatie (1) 
Rabobank: Nederlandse economie in recessie (2) 
Zes tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken (2) 
Update: Dure dollar raakt Procter & Gamble (1) 
top10
Een beetje geluk in huis: welke bloemen u juist nú moet geven
Thuiswerkenden niet bezig met privacy bij videobellen
Vijf tips voor een perfecte videosollicitatie
Verveling slaat toe, mensen maken massaal fotoboeken
Veel angst en onzekerheid op de werkvloer en thuis door corona
Drie op de tien Nederlanders kunnen collega’s slecht bereiken
ICT-sector draait door, maar vreest gevolgen Coronacrisis op langere termijn
Moderne medewerker ondervindt problemen met geluiden
Houd continuďteit en vaart in samenwerkingsprojecten ondanks corona
Zo profiteert het bedrijfsleven van Augmented Reality
meer top 10