zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis

4 juni 2020 -  CrowdStrike observeerde in februari tot april 2020 wereldwijd een toename van 100 keer zo veel malafide bestanden gerelateerd aan Covid-19 ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Daarnaast nam de organisatie twee keer zoveel digitale inbraken waar in het eerste kwartaal van 2020 als in heel 2019. In eCrime wordt handig gebruikgemaakt van social engineering-technieken en besmette documenten.

  Lees verder...      Reageer

C-suite is zwakke schakel in Mobile Device Security

3 juni 2020 -  MobileIron heeft de uitkomsten van een nieuw onderzoek bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat van alle groepen binnen een organisatie de kans het grootst is dat de C-suite vraagt om soepele mobiele security-protocollen (74 procent) - ondanks dat juist zij vaak een populair doelwit zijn van cyberaanvallen.

  Lees verder...      Reageer

Gebrek aan vertrouwen binnen de cybercriminele onderwereld

29 mei 2020 -  Trend Micro geeft nieuwe data vrij omtrent cybercriminele praktijken en patronen voor het kopen en verkopen van producten en diensten. Het vertrouwen binnen criminele interacties is aangetast, wat tot gevolg heeft dat men zich verplaatst naar e-commerce-platformen en communicatie via Discord. Beide vergroten de anonimiteit van de gebruiker.

  Lees verder...      Reageer

Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt

28 mei 2020 -  Miljoenen mensen zien hun manier van leven veranderen. Wat enkele maanden geleden onvoorstelbaar was, is nu de realiteit. Iedereen werkt massaal vanuit huis; werknemers passen zich aan en vinden nieuwe opties om hun dagelijkse taken uit te voeren. Organisaties vertrouwen daarbij meer dan ooit tevoren op IT.

  Lees verder...      Reageer

Cybercrime afgelopen jaar fors toegenomen

25 mei 2020 -  In 2019 werden in totaal 4.700 cybercrime-misdrijven geregistreerd. Dit komt neer op gemiddeld bijna 13 misdrijven per dag. De politie moest het afgelopen jaar veel vaker in actie komen voor cybercrime. Het aantal misdrijven nam namelijk met 65,6 procent toe.

  Lees verder...      Reageer

IoT: vijf stappen om operationele processen opnieuw vorm te geven en resultaten te verbeteren

22 mei 2020 -  Een van de grote verwachtingen van de digitale transformatie is een nieuwe impuls voor de industriële sectoren. IoT (Internet of Things) of IIoT (Industrial Internet of Things) is de pijler waarop al deze hoop is gevestigd. Volgens IDC stijgen de uitgaven aan IoT de komende jaren wereldwijd met 12,6 procent.

  Lees verder...      Reageer

Zo kan iedereen veilig thuiswerken

19 mei 2020 -  Door corona zijn er een aantal zaken veranderd in Nederland. Zo werken we massaal thuis, terwijl IT-systemen tot voor kort veelal ingericht waren op een kleine groep thuiswerkers. Daarnaast is er een enorme informatiehonger naar alles wat te maken heeft met het covid-19. Volgens Oscar van Os, cybersecurity expert bij Thales, maken deze twee ontwikkelingen organisaties tot een makkelijk doelwit voor hackers.

  Lees verder...      Reageer

IT Professionals maken zich meer zorgen over Corporate Security dan over IT-veiligheid thuis

18 mei 2020 -  IT Professionals zijn bezorgd over de veiligheid van data. Dat blijkt uit het derde Oracle en KPMG Cloud Threat Report 2020. Dit wereldwijde onderzoek onder 750 Cybersecurity- en IT-professionals toont aan dat een vertrouwenscrisis is ontstaan door zorgen over de patchwork-aanpak voor de beveiliging van data, verkeerd geconfigureerde diensten en verwarring over nieuwe cloudbeveiligingsmodellen.

  Lees verder...      Reageer

Publieke veiligheidsinstanties zien noodzaak om invoering mobiele technologie te versnellen

18 mei 2020 -  Zebra Technologies Corporation publiceert onderzoeksresultaten die onthullen dat publieke veiligheidsinstanties wereldwijd steeds vaker mobiele technologieën zullen gebruiken om in de komende vijf jaar continu de organisatieprocessen en relaties binnen de gemeenschap te verbeteren.

  Lees verder...      Reageer

Stappenplan voor migratie naar de cloud

14 mei 2020 - De voordelen van cloud voor organisaties en individuen zijn voor niemand meer geheim. Cloudopslag kan bijvoorbeeld veel gemak, gebruiksvriendelijkheid en kostenbesparingen opleveren. Aandacht voor cloudsecurity is er inmiddels ook.

  Lees verder...      Reageer

IT-professional voelt zich verantwoordelijk voor klimaatvriendelijke bedrijfsvoering

8 mei 2020 -  Wereldwijd onderzoek van Paessler AG laat zien dat duurzaamheid en energie-efficiëntie belangrijke thema’s zijn voor IT-professionals. Bijna twee derde (65 procent) van de respondenten in de Benelux vindt dat de IT-afdeling (mede)verantwoordelijk is voor duurzaamheid en een beter klimaat. Van de ondervraagden vindt 68 procent dat Facility Management ook verantwoordelijk is en 41 procent procent vindt dat dit hoort bij het C-level management.

  Lees verder...      Reageer

Twee jaar na introductie AVG hebben bedrijven nog steeds te weinig inzicht in IT-omgeving

6 mei 2020 -  Tanium heeft onderzoek gedaan naar de status van endpoint security na invoering van AVG-wetgeving in 2018. Het onderzoek wijst uit dat, twee jaar na invoering van deze wet, grote uitgaven niet leiden tot verbeterde compliancy. Ondanks miljoeneninvesteringen in compliance programma’s, ontdekt meer dan 94 procent fundamentele IT-zwakheden die bedrijven kwetsbaar laten voor inbreuken en wettelijke boetes.

  Lees verder...      Reageer

Slechts vijf procent ervaart daadwerkelijk de voordelen van cloud computing

30 april 2020 -  Wereldwijd onderzoek in opdracht van Dell Technologies en Intel onder 1.250 IT-beslissers in publieke en private organisaties laat zien dat slechts 5 procent van de organisaties momenteel een aanvaardbaar niveau van consistentie heeft bereikt in hun uitgebreide IT-infrastructuur.

  Lees verder...      Reageer

Verkeerde perceptie van ontwikkelaars door business is barrière voor succesvolle applicatie-ontwikkeling

29 april 2020 -  Mendix publiceert de belangrijkste bevindingen van een onderzoek naar hoe business professionals kijken naar software-ontwikkelaars en wat de belangrijkste misvattingen zijn over hoe u succesvol applicaties bouwt en inzet. Opvallend is dat slechts 9,4 procent van de business professionals die deelnamen aan het onderzoek het noodzakelijk vindt dat ontwikkelaars de behoeften vanuit de business begrijpt.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 191 volgende >
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Zo geef je het kantoor een nieuwe look
reacties
Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s  (1) 
Uurtarief freelancers gestegen (1) 
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
top10
Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers
Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden
Kort door de bocht coaching?
Voor driekwart van de finance professionals is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan
Zes lessen voor jonge leiders tijdens de coronacrisis
Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis
Driekwart twijfelt aan betrouwbaarheid online informatie over financiële producten
C-suite is zwakke schakel in Mobile Device Security
Adverteerders besteden in 2019 2,2 miljard euro aan digital advertising
meer top 10