zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Vier tips voor een digitale lenteschoonmaak voor uw foto’s en video’s

6 mei 2021 -  Na de winter ervaren veel mensen lentekriebels en daarmee gaat ook de welbekende lenteschoonmaak in huis gepaard. De meeste mensen denken dan aan een grondige poetsbeurt van de ramen, keukenkastus of zelfs de hele zolder. Toch kan deze periode een uitgelezen kans zijn om ook u smartphone en alle opgeslagen foto’s eens grondig aan te pakken.

  Lees verder...      2 reacties

FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa

5 mei 2021 - Na een korte pauze begin maart 2021, die wordt toegeschreven aan arrestaties door de Spaanse autoriteiten, is de FluBot-malware weer terug van weggeweest. De malware verspreidt zich nu in rap tempo door verschillende Europese landen via sms-berichten. De meest recente slachtoffers zijn Android-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Polen en Spanje.

  Lees verder...      Reageer

Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal

4 mei 2021 - Link11 kondigde zijn DDoS rapport van het laatste kwartaal aan. In het eerste kwartaal van 2021 bleven cybercriminelen misbruik maken van de pandemie om bedrijven en hun IT-infrastructuren aan te vallen. In het post-COVID-tijdperk dreigen DDoS-aanvallen de nieuwe norm te worden.

  Lees verder...      1 reactie

IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties

4 mei 2021 - Ruim twee op de vijf (44 procent) C-level executives geeft aan dat IT een vertragende factor is binnen hun organisatie, terwijl ze nu juist snel willen en moeten inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 153 C-level executives. Zo geeft 48 procent aan dat verouderde automatisering en legacy-systemen groei en innovatie in de weg staan.

  Lees verder...      1 reactie

Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart

30 april 2021 - Check Point Research (CPR) heeft zijn nieuwste Global Threat Index voor maart 2021 gepubliceerd. Onderzoekers melden dat in Nederland de ‘Dridex’ Banking Trojan en ‘Qakbot’ (ook bekend onder de naam Qbot) in maart de grootste malwarebedreigingen vormden met een impactwaarde van 5.55 procent. Ook wereldwijd vormde Dridex de grootste malwarebedreiging met 16.4 procent.

  Lees verder...      Reageer

Telecomsector meest kwetsbaar voor cyberaanvallen

28 april 2021 -  Van alle organisaties in Nederland die aangevallen zijn door cybercriminelen behoort 21 procent tot de technologie-, media- en telecomsector. Dit is 60 procent meer dan financiële dienstverlening, die met dertien procent de tweede plaats bezet. De telecomsector besteedt weliswaar het meeste aan cybersecurity (gemiddeld dertien miljoen euro per bedrijf), maar wordt desondanks het hardst getroffen.

  Lees verder...      Reageer

Verzekeren van cyberrisico’s onder druk

26 april 2021 -  Een ransomwareaanval op een gemeente of universiteit, het stilleggen van de Rotterdamse haven of een bedrijf dat losgeld betaalt aan cybercriminelen om weer in de eigen systemen te kunnen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van recente incidenten. De hevigheid neemt toe en de schades blijven oplopen. Kunnen bedrijven en organisaties zich hier in de nabije toekomst nog wel voor verzekeren?

  Lees verder...      Reageer

Gevestigde monitoring methodes kunnen complexiteit van de cloud niet bijhouden

23 april 2021 -  Uit een rapport van VMware Tanzu blijkt dat naarmate de complexiteit van moderne Cloud Native applicaties toeneemt, gevestigde methoden voor het monitoren en beheren van applicaties snel achterhaald raken voor IT-professionals

  Lees verder...      Reageer

Hoe AI-gedreven voorspellingen bedrijven en de toekomst van werk transformeren

21 april 2021 -  Het jaar 2020 was een katalysator voor Artificiële Intelligentie (AI) in bedrijven. De pandemie zette organisaties onder druk om sneller te digitaliseren en AI niet enkel te gebruiken om zich aan te passen, maar ook om sterker uit de crisis te komen. Door deze verschuiving zijn bedrijven versneld overgeschakeld op AI-technologie om slimmer te verkopen, het engagement van klanten te stimuleren, klantondersteuning te schalen en commerciële ervaringen te personaliseren.

  Lees verder...      3 reacties

We worden slimmer in het herkennen van corona-gerelateerde phishing-mails

21 april 2021 -  KnowBe4 presenteert zijn rapport over de phishing-campagnes waarop wereldwijd het meest geklikt is in het eerste kwartaal van 2021. Ondanks dat er nog steeds een aanzienlijk aantal phishing-aanvallen is met betrekking tot COVID-19, wordt men steeds alerter op dit type phishing-e-mails.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips van de IT-specialist voor veilig en verantwoord thuiswerken

21 april 2021 -  De coronacrisis heeft de manier van werken voor mensen met een kantoorbaan enorm veranderd. Dat we, als alles weer normaal lijkt te worden, weer vijf dagen naar kantoor gaan, lijkt dan ook een illusie. We werken allemaal inmiddels al langer dan één jaar vanuit huis en in Nederland wil één op de vier thuiswerkers ook na de crisis grotendeels thuiswerken, zo blijkt uit onderzoek van TNO.

  Lees verder...      Reageer

Het IKEA-effect: waarom AI-oplossingen niet willen vlotten

20 april 2021 - Iedere organisatie is op zoek naar AI-oplossingen die een concurrentievoordeel opleveren. Het probleem is dat de meeste ontwikkelingstools lijken op gebrekkige doe-het-zelf-pakketjes waarin onderdelen missen. "Deze tools hebben te lijden onder een aantal uitdagingen die u vaak terugziet in de vroege stadia van innovatieve technologieën,"zegt Clemens Mewald, Product Lead Data Science en Machine Learning bij data-expert Databricks.

  Lees verder...      Reageer

Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten

15 april 2021 -  KnowBe4 presenteert de resultaten van zijn Security Culture 2021-rapport. Het rapport geeft inzicht in het niveau van de security culture van een organisatie. Een security culture heeft betrekking op de ideeën, gebruiken en sociale gedragingen van een groep die hun veiligheid of die van de organisatie beïnvloeden.

  Lees verder...      Reageer

DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer

13 april 2021 -  In vergelijking met voorgaande jaren zijn de DDoS-aanvallen, krachtiger en complexer geworden. Tegelijkertijd zien we de duur van DDoS-aanvallen toenemen. Dit blijkt uit het DDoS data rapport 2020 van de Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP), dat de Nationale Anti-DDoS Wasstraat (NaWas) beheert.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 203 volgende >
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
top10
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
30 procent vindt dat partnerverlof even lang moet zijn als bevallingsverlof
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
meer top 10