zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals

25 november 2022 - Ransomware-aanvallen trekken een zware wissel op Nederlandse IT-professionals. Ruim een derde geeft aan dat hun mentale gezondheid hieronder lijdt. Door de stress overwegen veel IT-professionals zelfs om binnen twee jaar iets anders te gaan doen. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

Voorspellingen voor 2023: toename Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en Reconnaissance-as-a-Service

24 november 2022 - Fortinet maakt de  voorspellingen bekend van zijn wereldwijde onderzoeksorganisatie FortiGuard Labs voor 2023 en de daaropvolgende jaren. Deze wijzen op de opkomst van cyberaanvallen op basis van Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en misbruik van kwetsbaarheden in niet-traditionele doelwitten, zoals apparaten aan de netwerkrand en virtuele werelden. Het volume en de verscheidenheid en schaalomvang van cyberbedreigingen zullen alle seinen op rood zetten voor security-teams in 2023.

  Lees verder...      Reageer

Trends voor de datacenterbranche

23 november 2022 - Datacenters krijgen in 2023 te maken met strengere overheidsregelgeving en intensiever toezicht. Dit is het gevolg van het toenemende energie- en waterverbruik van de datacenterbranche bovenop de aanhoudende klimaatverandering. Deze toenemende focus op de impact van datacenters op het milieu en de samenleving is één van de vijf branchetrends voor 2023 volgens de datacenterexperts van Vertiv.

  Lees verder...      Reageer

Helft van het topmanagement: SASE brengt hackers flinke slag toe

22 november 2022 - Bijna de helft (47 procent) van het topmanagement verwacht dat SASE (Secure Access Service Edge) het aantal hacks bij bedrijven flink gaat terugdringen. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door Telindus onder ruim 150 Nederlandse managers uit de top- en middenlaag binnen bedrijven van 250 fte of meer.

  Lees verder...      Reageer

As a Service opmars zet gestaag door in IT-landschap

18 november 2022 - As a Service (aaS) is in de zakelijke markt sinds begin deze eeuw in opmars. Steeds meer zaken worden in abonnementsvorm afgenomen, van auto’s tot koffie. Deze verschuiving van bezit naar gebruik vinden we ook in het IT-landschap terug. Dit blijkt uit een benchmarkonderzoek dat Markteffect in opdracht van Veenman, dochterbedrijf van Xerox, heeft uitgevoerd. 

  Lees verder...      Reageer

'Leiderschap moet veranderen als gevolg van cyberaanval'

17 november 2022 - IT- en security-leiders wereldwijd krijgen gemiddeld één cyberaanval per week voor de kiezen, blijkt uit het onderzoeksrapport The State of Data Security van Rubrik Zero Labs. Rubrik, de Zero Trust Data Security Company, heeft voor het onderzoek ruim 1.600 respondenten in de industrie ondervraagd (125 in Nederland) op het gebied van beveiliging en IT.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware en malware steeds meer gebruikt in aanloop naar fysieke oorlog

14 november 2022 - Ivanti kondigt de resultaten aan van het Ransomware Index Report Q2-Q3 2022. Hieruit blijkt dat ransomware sinds 2019 met 466 procent is toegenomen. Daarnaast wordt het steeds vaker gebruikt als voorloper van een fysieke oorlog, zoals te zien in het Rusland-conflict in Oekraïne en de cyberoorlog tussen Iran en Albanië.

  Lees verder...      Reageer

OpenSSL bevat kritieke kwetsbaarheden

14 november 2022 - OpenSSL, een veelgebruikte codebibliotheek die is ontworpen om beveiligde communicatie via internet mogelijk te maken, bevat een kritieke beveiligingskwetsbaarheid. Het OpenSSL-project kondigde hiervoor een patch aan die dinsdag 1 november beschikbaar kwam. Omdat OpenSSL zo veel wordt gebruikt, is de potentiële omvang van deze kwetsbaarheid enorm.

  Lees verder...      Reageer

Vier van de vijf softwareleveranciers afgelopen jaar getroffen door cyberaanval

7 november 2022 -

  Lees verder...      Reageer

Werknemers hebben basistraining cybersecurityvaardigheden nodig

3 november 2022 - Uit onderzoek van Kaspersky blijkt dat slechts elf procent van de 3907 ondervraagde werknemers een hoog niveau hebben van cybersecuritybewustzijn. Deze cijfers zijn verkregen uit de Kaspersky Gamified Assessment Tool waarin werknemers hun cybervaardigheden kunnen testen. Gebruikers met minder cybervaardigheden maakten de meeste fouten op het gebied van surfen op het web.

  Lees verder...      Reageer

DHL het meest geïmiteerde merk bij phishingpogingen

2 november 2022 - Check Point Research (CPR)  publiceert het Brand Phishing Report voor Q3 2022. Het rapport belicht de merken die het vaakst werden geïmiteerd door cybercriminelen in hun pogingen om persoonlijke informatie of betalingsgegevens van individuen te stelen gedurende het kwartaal. DHL nam het afgelopen kwartaal de eerste plek in, met tweeëntwintig procent van alle phishing-pogingen wereldwijd.

  Lees verder...      Reageer

‘Nederlandse bedrijven slecht voorbereid op ransomware-aanval’

1 november 2022 - Een op de vijf Nederlandse organisaties is naar eigen zeggen niet goed voorbereid op een ransomware-aanval. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek onder IT-professionals in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast. Van alle onderzochte landen scoort Nederland veruit het slechtste.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware aanvallen uit Rusland nemen opnieuw toe

1 november 2022 - Uit een analyse van G DATA CyberDefense blijkt dat de hoeveelheid ransomware aanvallen uit Rusland weer toenemen. Uit een eerdere analyse over de eerste helft van het jaar bleek dat het aantal ransomware aanvallen juist was gedaald. De onderzoekers van G DATA SecurityLab hebben sterke vermoedens dat deze schommelingen komen door het conflict in Oekraïne.

  Lees verder...      Reageer

Amsterdam koploper in Europa: grootste digitale groei van content en digitale media-dienstverleners

27 oktober 2022 - Beperkingen in de supply chain en de geopolitieke en economische instabiliteit hebben vooralsnog geen invloed op het tempo waarin de meest connected bedrijven ter wereld blijven investeren in digitale infrastructuur. Dit blijkt uit de nieuwste Global Interconnection Index (GXI) 2023, een jaarlijkse marktstudie gepubliceerd door Equinix.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 223 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Voorspellingen voor 2023: toename Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en Reconnaissance-as-a-Service
Jongeren verdienen meer, maar als vrouw minder
Betrokkenheid bij ESG en DEI daalt, maar stijgt op gebied van aantrekken van talent
Werken waar je wil – ‘Het nieuwe werken is gewoon werk’
Trends voor de datacenterbranche
Zes tips voor meer werkgeluk en vitaliteit in 2023
Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Zakelijk gebruik NFT’s onbekend terrein voor financieel verantwoordelijken
meer top 10