zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet

3 maart 2021 - Fortinet publiceert de laatste editie van zijn halfjaarlijkse Global Threat Landscape Report. Dit rapport is gebaseerd op bedreigingsinformatie die FortiGuard Labs in de tweede helft van 2020 verzamelde. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat cybercriminelen steeds vaker misbruik maken van de documenten die werknemers tijdens een doorsnee werkdag genereren en de browsers die ze gebruiken.

  Lees verder...      Reageer

BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting

2 maart 2021 - Het jaarlijkse BlackBerry 2021 Threat Report toont een sterke toename van cyberbedreigingen bij organisaties sinds het begin van de COVID-19-uitbraak. Het onderzoek dat BlackBerry publiceerde  laat zien dat cybercriminelen zich initieel hebben aangepast aan onze nieuwe digitale gewoonten.

  Lees verder...      Reageer

2021 wordt het jaar van recoverware

26 februari 2021 - In 2020 zijn er een aantal harde lessen geleerd op het gebied van cybersecurity en gegevensbescherming. Organisaties in de publieke en private sector vormden steeds vaker het doelwit van ransomware en hackers. Volgens Avi Raichel, chief information officer bij Zerto zal 2020 ook daarom bij velen nog lang in het geheugen blijven. "Het is erg belangrijk om onze collectieve ervaring in te zetten voor betere gegevensbescherming bij organisaties."

  Lees verder...      Reageer

Van keukentafel tot thuiskantoor

25 februari 2021 -  Het is bijna een jaar geleden dat werkend Nederland massaal verhuisde van kantoor naar ‘keukentafel’. Kaspersky deed daarom onderzoek onder Nederlanders die meer vanuit huis zijn gaan werken: naar de houding ten opzichte van  thuiswerken nu, maar voorál met oog op de toekomst nu thuiswerken een blijvertje lijkt. Onze nood-hub blijkt toe aan een upgrade.

  Lees verder...      Reageer

Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten

24 februari 2021 - Bedrijven en medewerkers hebben de voordelen van thuiswerken inmiddels gezien, maar er blijven zorgen over de beveiliging, met name de bescherming van de collega’s met privileged accounts, ofwel verhoogde toegangsrechten tot bedrijfsnetwerken. Deze accounts spelen bij vrijwel alle grote datalekken een belangrijke rol en bieden een ingang voor aanvallers.

  Lees verder...      Reageer

Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering

23 februari 2021 -  KnowBe4 heeft een uitgebreide anti-phishinghandleiding uitgebracht, geschreven door Data-Driven Defense Evangelist en bekende auteur Roger A. Grimes. Deze nieuwe handleiding gaat in op zaken als het beleid en de technische verdediging die nodig zijn om phishing te bestrijden, maar biedt ook best practices op het gebied van security awareness-training.

  Lees verder...      Reageer

Cyberaanval op HvA en UvA zoveelste bewijs dat sector groot risico loopt

22 februari 2021 - De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA) meldden woensdag dat zij het slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. De onderwijsinstellingen gaven aan dat 'onbekende derden zich toegang hebben verschaft tot de ICT-omgevingen'. Op welke manier toegang is verkregen en wat de gevolgen zijn, is op dit moment nog niet bekend.

  Lees verder...      Reageer

Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde

19 februari 2021 - Al bijna een jaar raast corona door Nederland, en het heeft ervoor gezorgd dat onze levens op zowel professioneel als privé vlak behoorlijk zijn veranderd. Ook overheden, wetenschappers en zorginstanties over de gehele wereld hebben niet stilgezeten, en zijn de ontwikkeling rondom kunstmatige intelligentie (AI) gaan versnellen.

  Lees verder...      Reageer

Het Rode Gevaar oftewel datadiefstal

19 februari 2021 -  Het internet: mogelijk dé beste uitvinding ooit. Maar ditzelfde Wold Wide Web kan een ongelooflijke death trap zijn voor (Nederlandse) bedrijven met bedrijfsgevoelige informatie in huis. "Het gevaar wordt niet gevormd door de inbreker die zich midden in de nacht met zijn koevoet bij de hoofdingang van een kantoorpand meldt," stelt John Veldhuis, Senior Sales Engineer bij Sophos Benelux. "Het gevaar komt namelijk uit het oosten."

  Lees verder...      Reageer

Banking Trojan Dridex grootste malwarebedreiging in januari

18 februari 2021 - Check Point Research (CPR) heeft zijn nieuwste Global Threat Index voor januari 2021 gepubliceerd. Onderzoekers melden dat in Nederland de ‘Dridex’ Banking Trojan in januari de grootste malwarebedreiging vormt met een impactwaarde van 3.89 procent.

  Lees verder...      Reageer

Safer Internet Day - een pleidooi voor netwerksegmentatie in het thuiskantoor

16 februari 2021 - Tijdens de pandemie heeft het onderwerp ‘veilig internet in het thuiskantoor’ een hele andere betekenis gekregen. Voor COVID-19 was het gebruik van verschillende netwerken voor verschillende doeleinden heel normaal.

  Lees verder...      Reageer

Wintervakantie in coronatijd

16 februari 2021 - Nieuw onderzoek van Kaspersky Safe Kids laat zien waar kinderen tijdens de wintervakantie 2020-2021 wereldwijd het meest in geïnteresseerd waren. Ondanks hun ‘kleinere wereld’, als gevolg van de sociale beperkingen, genoten kinderen voornamelijk van YouTube (21 procent) en games (vijftien procent), waarbij Minecraft het populairst was.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips om u niet te laten verleiden door een phishingcampagne

15 februari 2021 - Check Point Research (CPR) heeft in januari een stijging geconstateerd in phishing mails rondom Valentijnsdag. In januari werden wekelijks meer dan 400 individuele kwaadaardige phishingmailcampagnes gespot voor Valentijnscadeaus. Het gaat om een stijging van 29 procent ten opzichte van vorig jaar. Van de 23.000 gebruikte domeinen, werden er uiteindelijk 523 kwaadaardig of verdacht bevonden.

  Lees verder...      Reageer

Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT

10 februari 2021 -  Het aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (ook wel bekend als cybercrime of cybercriminaliteit) is het afgelopen jaar ruim verdubbeld ten opzichte van 2019. Er werden vorig jaar 10.714 cybercrime-misdrijven geregistreerd.  Dit blijkt uit een analyse van Competa IT, op basis van de meest recente data van de Politie.

  Lees verder...      2 reacties

1 2 3 4 5 201 volgende >
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken (1) 
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
top10
Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden
BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting
Het Nieuwe Werken en de veranderende rol van leiderschap
Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen
Vijf tips om uw thuiswerkopstelling te verbeteren
Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever
Hoe toekomstgerichte bedrijven data analytics expertise kunnen opbouwen
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken
Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet
meer top 10