zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Vier beveiligingslekken gevonden in Microsoft Office

17 juni 2021 - Check Point Research (CPR) dringt er bij Windows-gebruikers op aan om hun software te updaten, na de ontdekking van vier beveiligingslekken die een impact hebben op producten uit de Microsoft Office-suite, waaronder Excel en Office online. De kwetsbaarheden, die hun oorsprong vinden in verouderde code, geven hackers de mogelijkheid om code uit te voeren op doelwitten via kwaadaardige Office-documenten, zoals Word, Excel en Outlook.

  Lees verder...      Reageer

Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s

15 juni 2021 -  De bescherming van bedrijfsgeheimen komt steeds hoger op de bedrijfsagenda te staan. Reden hiervoor is dat bedrijven algemeen erkennen dat kwetsbare activa moeten worden beschermd, aangezien er steeds meer transacties online en grensoverschrijdend plaatsvinden.

  Lees verder...      Reageer

Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level

14 juni 2021 - Vier op de vijf C-level executives (82 procent) is ervan overtuigd dat zijn of haar bedrijf er digitaal goed voor staat, maar slechts 58 procent van de managers is het daarmee eens. Dat blijkt uit nieuw wereldwijd onderzoek van ABBYY. Managers geven aan 2,5 keer vaker te worstelen met disrupties in digitale transformatie dan C-level executives, ondanks dat ze toegang hebben tot nieuwe technologieën.

  Lees verder...      Reageer

Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging

11 juni 2021 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 700 CISO’s. Daaruit blijkt dat de toenemende adoptie van cloud-native architecturen, DevOps en agile-methodieken om een andere aanpak van applicatiebeveiliging vragen.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in

10 juni 2021 - Bij het uitbreken van de coronacrisis moesten IT-experts wereldwijd onder enorme tijdsdruk beslissingen maken om ervoor te zorgen dat iedereen zo snel en goed mogelijk thuis kon werken. Maar zijn de IT-noodoplossingen van toen echt optimaal, nu we er wat kritischer naar kunnen kijken?

  Lees verder...      Reageer

Aanbod valse vaccinatie- en testcertificaten op Darknet en Telegram stijgt met 500 procent

7 juni 2021 -  Check Point Software Technologies waarschuwt dat de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk uniforme COVID-paspoortregelingen moeten opstellen, omdat de dreiging van valse vaccinatie- en testcertificaten door hackers nog verder kan toenemen. Deze vaccinatie- en testcertificaten worden namelijk steeds vaker verkocht op het Darknet en via de messaging-app Telegram.

  Lees verder...      1 reactie

Videogames: de perfecte toegangspoort voor cybercriminelen

4 juni 2021 -  De lockdown heeft geleid tot een enorme toename in het gebruik van spelcomputers om kinderen en tieners te vermaken tijdens de lange dagen die ze binnen doorbrengen. Europa is nu de op één na actiefste spelregio met 668 miljoen gamers, zo blijkt uit een rapport van DFC Intelligence.

  Lees verder...      Reageer

Voorkom dataverlies tijdens het werken op afstand

1 juni 2021 - Het hybride werken brengt grote risico's met zich mee. En deze risico’s zijn groter dan wanneer er vanuit de bedrijfslocatie gewerkt wordt. Onder meer de technologische vooruitgang en digitalisering binnen veel organisaties zijn extra redenen voor meer oplettendheid. Uit een onderzoek van Kingston Technology blijkt dat één op de drie thuiswerkers in Nederland hun eigen thuiswerkplek hebben ingericht.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werknemers mist weleens oproep door te doen alsof toestel aan het updaten is

28 mei 2021 - 26 procent van de Nederlandse werknemers bevestigde dat ze hebben gedaan alsof hun apparaten updates aan het installeren waren zodat ze niet naar een gesprek of vergadering hoefden te gaan. Wereldwijd lag dit percentage op 21 procent.

  Lees verder...      Reageer

Cloudgebaseerde bedreigingen kosten financiële dienstverleners miljoenen

26 mei 2021 - Infoblox Inc. presenteert een nieuw onderzoek naar de gevolgen van COVID-19 lockdowns voor de financiële dienstverlening. Meer dan een jaar na het begin van de pandemie merken banken, verzekeraars en andere financiële instellingen hoe hun huidige databescherming tekortschiet tegen cloudgebaseerde aanvallen en netwerkstoringen.

  Lees verder...      Reageer

Banking Trojan Trickbot grootste malwarebedreiging in april in Nederland

25 mei 2021 - Check Point Research (CPR) heeft zijn nieuwste Global Threat Index voor april 2021 gepubliceerd. Onderzoekers melden dat de Banking Trojan Trickbot in Nederland in april de grootste malwarebedreiging vormde met een impactwaarde van 6.06 procent; wereldwijd ging het om 8.48 procent. De Banking Trojan Dridex is wereldwijd nog steeds de meest voorkomende malware met een impactwaarde van 15.03 procent.

  Lees verder...      Reageer

Malware campagnes blijven voor groot deel gestoeld op corona-ontwikkelingen

21 mei 2021 - De cyberveiligheid van bedrijven loopt nog steeds risico’s door de toename van het aantal thuiswerkers door de coronacrisis. De toename van het aantal endpoints op het netwerk, maar ook het verminderde toezicht op activiteiten door eindgebruikers, zorgen voor zwakheden die door cybercriminelen volop worden benut.

  Lees verder...      Reageer

'Thuiswerkers afluisteren kinderlijk eenvoudig’

20 mei 2021 - Een thuiswerker afluisteren tijdens een directievergadering, sollicitatiegesprek of werkoverleg? Via een onbeveiligde IP-camera in de woonkamer is dit kinderlijk eenvoudig, zo waarschuwt het Security Research Team (SRT) van KPN Security na een onderzoek. Het toont aan hoe belangrijk het is om camera’s te beveiligen met een sterk wachtwoord.

  Lees verder...      1 reactie

CISO's niet voorbereid op cyberaanvallen

19 mei 2021 - Proofpoint publiceert zijn allereerste Voice of the CISO-rapport. In dit rapport worden de belangrijkste uitdagingen belicht waarmee Chief Information Security Officers (CISO's) in de afgelopen twaalf maanden te maken hebben gekregen. 66 procent van de CISO's wereldwijd vindt dat hun organisatie niet voldoende is voorbereid op een cyberaanval.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 205 volgende >
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
70 procent Europese organisaties zet al AI in
meer top 10