zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Computer Security Day 2020: waar moeten bedrijven meer aandacht aan besteden?

4 december 2020 -  Er zijn veel internationale feestdagen. Toch is er is er slechts één die gewijd is aan het belang van wereldwijde computer- en IT-beveiliging. Op 30 november vierden we daarom de Computer Security Day. Het belangrijkste doel: het bewustzijn van cybersecurity vergroten. De eerste beveiligingsdag van deze soort vond plaats in 1988.

  Lees verder...      Reageer

Dreiging AVG-boetes bepalen investeringsbeslissingen in cybersecurity

2 december 2020 -  Thycotic publiceert de resultaten van zijn CISO Besluitvorming-enquête. Het doel van deze onafhankelijke wereldwijde enquête1 is om in kaart te brengen welke overwegingen het sterkst meewegen in de investeringsbeslissingen van directies op het gebied van cybersecurity, en hoe die de besluitvorming van CISO’s beïnvloeden.

  Lees verder...      Reageer

C-level executives brengen grote cyberrisico’s met zich mee

2 december 2020 - Mensen aan de top zijn het meest kwetsbaar voor cyberdreigingen. Dat is de belangrijkste conclusie uit een rapport van Verizon over cybersecurity. Het rapport toont aan dat leidinggevenden in toenemende mate het doelwit zijn van hacks voor financieel gewin.

  Lees verder...      Reageer

Zes op de tien bedrijven zien imagoschade als grootste gevolg van hack

1 december 2020 - Ruim zes op de tien (61,9 procent) organisaties ziet imagoschade voor hun organisatie als grootste gevolg van een hack. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder 515 beleidsmakers op het gebied van management en ICT in Nederland. Ook het verlies van data (56,1 procent), niet kunnen voldoen aan wet- en regelgeving (41,4 procent) en het verlies van de controle over de IT-infrastructuur (34,2 procent) worden gezien als grootste gevolgen van een hack.

  Lees verder...      Reageer

Marcel Krom is CIO of the Year 2020

30 november 2020 -  Marcel Krom, CIO van PostNL, is winnaar van de CIO of the Year Award 2020. Hij dankt de prijs aan zijn grote rol in de digitale transformatie van het post- en pakketbedrijf. "Marcel Krom heeft er als CIO voor gezorgd dat PostNL als gevestigd bedrijf met een lange historie snel genoeg is om de digitale concurrentie aan te kunnen," zegt juryvoorzitter Bernhard van Oranje. "Als jury hebben we gezien hoe hij met succes weet om te gaan met de complexiteit van een grote organisatie en zaken in beweging weet te brengen."

  Lees verder...      Reageer

Blijf online veilig en verander uw wachtwoorden

27 november 2020 - We maken ons waarschijnlijk allemaal schuldig aan het gebruik van eenvoudige wachtwoorden die we liever niet wijzigen. Het is immers veel gemakkelijker om telkens hetzelfde wachtwoord te gebruiken, en dan het liefst telkens éénzelfde wachtwoord voor verschillende websites. Het is goed om te weten dat u daarin lang niet de enige bent.

  Lees verder...      Reageer

Acht cybersecurity trends voor 2021

27 november 2020 - KnowBe4 presenteert acht cybersecurity-trends die de security-specialisten van het bedrijf zien voor 2021. Ook volgend jaar vormt het coronavirus een belangrijk aangrijpingspunt voor het verspreiden van nepmails. Daarnaast zullen aanvallers in 2021 nog steeds inspelen op het werken vanuit huis.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen richten hun pijlen in 2021 op thuiswerkers

26 november 2020 - Bedrijven moeten zich schrap zetten voor gerichte aanvallen op thuiswerkers in 2021, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Via slecht beveiligde thuisnetwerken proberen cybercriminelen zakelijke laptops en smartphones te besmetten met malware. Ook verwacht het securitybedrijf meer aanvallen op oplossingen die thuiswerkers veilig toegang geven tot bedrijfsgegevens en -systemen.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware nog steeds de grootste bedreiging voor bedrijven

20 november 2020 - Datto lanceert zijn vijfde jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report. Meer dan 1.000 MSP’s bekijken hierin welke impact COVID-19 heeft gehad op de cyberveiligheid van het MKB, samen met de trends die ransomware-aanvallen veroorzaken.

  Lees verder...      Reageer

COVID-19 levert positieve bijdrage aan digitalisering

19 november 2020 - Bedrijven halen nu meer waarde uit digitalisering en bestempelen digitaliseringstrajecten succesvoller dan begin dit jaar – voordat Nederland in lockdown ging. Daarnaast nam de kennis om te kunnen digitaliseren de afgelopen zeven maanden toe.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse bedrijven tellen wereldwijd meeste geld neer voor dwangsom ransomware-aanval

18 november 2020 -  Met een gemiddelde van 1,45 miljoen euro betalen Nederlandse bedrijven de hoogste dwangsom voor een ransomware-aanval wereldwijd. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Security Attitude onderzoek uitgevoerd in opdracht van CrowdStrike onder 2200 IT-beslissers en cybersecurity professionals wereldwijd.

  Lees verder...      Reageer

Voorspellingen voor 2021: het ‘nieuwe normaal’ beveiligen

17 november 2020 -  Check Point Software Technologies Ltd. heeft zijn voorspellingen op het vlak van cybersecurity in 2021 onthuld. Dat is een overzicht van de belangrijkste uitdagingen waar organisaties volgend jaar mee geconfronteerd zullen worden. Ook komend jaar zullen de effecten van de COVID-19-pandemie hoog op de agenda van IT- en securityteams blijven staan.

  Lees verder...      Reageer

Oude malware-varianten WannaCry en Mirai-botnet blijven bedreiging

17 november 2020 - Malware van zo’n drie jaar geleden, zoals de ransomware-variant WannaCry en het Mirai-botnet, blijken nog altijd schade aan te richten. Dit concludeert cybersecurity organisatie Tesorion uit eigen onderzoek. Ondanks dat deze vormen van malware al geruime tijd geleden zijn ontmaskerd, worden deze nog regelmatig gedetecteerd door Tesorion Immunity.

  Lees verder...      Reageer

DDoS-aanvallen nemen af

11 november 2020 -  Volgens gegevens van Kaspersky DDoS Protection is het aantal DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2020 afgenomen. Ondanks de algehele stabilisatie van de DDoS-markt gedurende het jaar, kende het kwartaal nog steeds een jaar-op-jaar stijging en het hoogste aantal aanvallen op één dag, in totaal 323.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 198 volgende >
Persoonsalarmering om korte lontjes in de maatschappij
reacties
Ziekteverzuim bij kwart organisaties gestegen sinds aangescherpte coronamaatregelen  (1) 
De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken (1) 
Waar wilt u werken? (1) 
Baard op het werk: wel of niet doen? (1) 
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
top10
Eén op de vijf HR-professionals: in 2030 wordt men ontslagen via een systeem
Waar wilt u werken?
De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken
Zijn ‘Black Friday’-marketingstrategieën even duurzaam als de campagne zelf?
PwC brengt de keerzijde van thuiswerken in kaart
Zes op de tien bedrijven zien imagoschade als grootste gevolg van hack
Machine learning, de nieuwe tool tegen online fraude
Dreiging AVG-boetes bepalen investeringsbeslissingen in cybersecurity
Marcel Krom is CIO of the Year 2020
C-level executives brengen grote cyberrisico’s met zich mee
meer top 10