zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Meer dan 80 procent Twitter-accounts kan nep zijn

17 augustus 2022 - Dan Woods is een voormalig CIA-onderzoeker naar cyber-activiteiten, met name bot-verkeer, en momenteel Global Head of Intelligence bij F5. Naar aanleiding van de voorgenomen overname van Twitter door Elon Musk, werpt hij zijn licht op het aantal bot-aangestuurde nep-accounts waar zoveel discussie over is. Volgens Woods kan meer dan 80 procent van de accounts nep zijn, en Twitter is niet het enige platform dat er last van heeft.

  Lees verder...      Reageer

Ethisch hacker Computest vindt serieuze kwetsbaarheid in Apple’s macOS

17 augustus 2022 - Vorige week werd op de grootste internationale hackerconferenties Black Hat en DEF CON, de kwetsbaarheid gepresenteerd die Thijs Alkemade, ethisch hacker bij Computest Security, vond in Apple’s macOS. Het betrof een ‘process injection vulnerability’. Hiermee konden alle op macOS AppKit gebaseerde applicaties worden misbruikt om toegang te krijgen tot andere applicaties en het systeem zelf. Apple heeft de kwetsbaarheid inmiddels opgelost met een update in macOS Monterey.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlandse managers: data en digitalisering kritiek voor bedrijfsleven

17 augustus 2022 -  Ruim de helft van de Nederlandse managers (53 procent) vindt data en digitalisering een kritiek onderdeel van het toekomstige bedrijfsleven. Nederland is daarmee digitaal koploper in Europa. Dat blijkt uit The Future-Ready Business Benchmark, een onderzoek van Economist Impact in opdracht van Cognizant.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlandse bouwbedrijven zet IoT in

16 augustus 2022 - Ongeveer de helft (47 procent) van de organisaties in de bouwsector maakt gebruik van Internet of Things (IoT), oftewel ‘slimme’ apparaten die verbonden zijn met internet. Bouworganisaties die dit niet doen (46 procent) geven als belangrijkste reden aan dat dit ‘niet past bij de organisatie’. Belemmerende factoren zijn een gebrek aan kennis, budget en de angst voor een mislukking.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen gebruiken snelkoppelingen om toegang te krijgen tot zakelijke pc's

15 augustus 2022 - Het aantal malware in archiefbestanden, waaronder snelkoppelingen, steeg met elf procent ten opzichte van vorig kwartaal. Dit blijkt uit het HP Wolf Security Threat Insights Report waarin cyberaanvallen worden geanalyseerd. Dit rapport toont aan dat een groot gedeelte van de cybercriminelen die malwarefamilies verspreiden - waaronder QakBot, IceID, Emotet en RedLine Stealer - overstappen naar snelkoppelingen (LNK-bestanden) om malware te verspreiden. 

  Lees verder...      Reageer

Werknemer worstelt met lastige IT-beveiligingsprotocollen

12 augustus 2022 - Zivver heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat processen en bureaucratie een negatieve invloed hebben op de voortgang van en tevredenheid in het werk, en werknemers belemmeren te innoveren en op progressieve wijze met risico's om te gaan. Het rapport 'Freedom to Focus', dat de meningen en gedragingen van meer dan 6000 eindgebruikers en 850 besluitvormers in de IT-sector in Europa en de VS beschrijft, behelst tot nu toe een van de grootste wereldwijde onderzoeken naar veilige digitale communicatie en de productiviteit van werknemers.

  Lees verder...      Reageer

‘Country Extortion’ en staatsgerelateerd hacktivisme kunnen samenleving ontwrichten

11 augustus 2022 - Check Point Research (CPR), de Threat Intelligence-tak van Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), publiceert zijn halfjaarlijkse overzicht van de belangrijkste trends op het gebied van cyberaanvallen. Uit het 'Cyber ​​Attack Trends: 2022 Mid-Year Report' blijkt hoe cyberaanvallen het afgelopen halfjaar zijn geïntensiveerd en uitgegroeid tot wapen op staatsniveau.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

9 augustus 2022 - Venafi maakt de resultaten bekend van een dark web-onderzoek naar ransomware die via kwaadaardige macro's wordt verspreid. Venafi en Forensic Pathways hebben tussen november 2021 en maart 2022 35 miljoen dark web-URL's geanalyseerd van marktplaatsen en forums, met behulp van de Forensic Pathways Dark Search Engine.

  Lees verder...      Reageer

Phishing e-mails van HR- en IT-afdelingen zijn het meest effectief

5 augustus 2022 - KnowBe4 heeft de phishing-methoden en onderwerpen van e-mails waarop het meest wordt geklikt op een rij gezet. De helft van de geopende e-mails heeft een onderwerp met betrekking tot personeelszaken, zoals updates over het vakantiebeleid, wijzigingen in de kledingvoorschriften en functioneringsgesprekken.

  Lees verder...      Reageer

Dit is hoe je cybersecurity op de kaart zet bij het management

4 augustus 2022 - Het aantal cyberrechtzaken van aandeelhouders van bedrijven neemt enorm toe. Zo nam Capital One genoegen met 190 miljoen dollar en werd er recent een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen Ultimate Kronos Group voor vermeende nalatigheid toen bleek dat een slecht cybersecurity-systeem de oorzaak was van een ransomware-aanval.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's

4 augustus 2022 - Microsoft kondigde in oktober 2021 en februari 2022 aan dat het XL4- en VBA-macro's standaard gaat blokkeren voor Office-gebruikers. De wijzigingen zijn uiteindelijk dit jaar van start gegaan. Cybercriminelen hebben hier op gereageerd door af te stappen van macro-gebaseerde aanvallen.

  Lees verder...      Reageer

Ongetrainde medewerkers vormen gapend gat in cybersecurity

4 augustus 2022 - Bij één op de drie medewerkers in Europa die niet getraind is in de gevaren van cybercrime is de kans heel groot dat hij of zij in een phishing-e-mail trapt. Bijvoorbeeld door op een verdachte link te klikken of een geïnfecteerde bijlage te openen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van KnowBe4 waarin ook de resultaten per industrie onder de loep zijn genomen.

  Lees verder...      Reageer

Tips voor een veilige werkplek, ook tijdens de vakantieperiode

3 augustus 2022 - De meeste werknemers kijken reikhalzend uit naar hun zomervakantie, maar voor security- en IT-personeel is dit vaak een bijzonder stressvolle tijd. Een cyberaanval kan de vakantieperiode namelijk binnen no-time verpesten en personeel met een nare nasmaak achterlaten.

  Lees verder...      Reageer

Wekelijkse aantal cyberaanvallen wereldwijd gestegen met 32 procent

3 augustus 2022 - Check Point Research (CPR) heeft nieuwe data over de trends in cyberaanvallen gepubliceerd. In het tweede kwartaal van 2022 nam het gemiddelde aantal wekelijkse cyberaanvallen wereldwijd toe met 32 procent, vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hiermee werd een piek bereikt van gemiddeld 1.200 wekelijkse aanvallen per organisatie.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 220 volgende >
Wanneer komt de kostenvergoeding van hoortoestellen ter sprake?
reacties
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
top10
Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken
‘Country Extortion’ en staatsgerelateerd hacktivisme kunnen samenleving ontwrichten
Twee op de drie Nederlanders voorstander van vierdaagse werkweek
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor
Werknemer worstelt met lastige IT-beveiligingsprotocollen
Gefragmenteerde informatie staat optimale customer experience in de weg
De moderne manager bestaat niet
Driekwart bedrijven in duurzame energie heeft last van materiaaltekorten
Cybercriminelen gebruiken snelkoppelingen om toegang te krijgen tot zakelijke pc's
Wereldwijde trend van gematigde premiestijging zakelijke schadeverzekeringen
meer top 10