zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Cybersecurity en shift naar de cloud belangrijkste aandachtsgebieden voor MSP’s

29 juli 2021 - Datto presenteert het vijfde jaarlijkse Global State of the MSP Report. Het rapport is gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek waar meer dan 1800 MSP's aan hebben deelgenomen. Het onderzoek geeft weer hoe MSP's zich verder ontwikkelen nu hun klanten in het midden- en kleinbedrijf (mkb) volledig overstappen op de cloud.

  Lees verder...      Reageer

Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst

29 juli 2021 - Informatie is overal. Dit weten we en we accepteren dat er veel digitale platforms, tools en apparaten zijn die in bijna elk aspect van ons leven zijn doorgedrongen. Ondanks dat we dit omarmen, zijn er voorbeelden van niet optimaal data-analytics management binnen bedrijven in elke branche. Hierdoor zijn ze slecht voorbereid op de toekomst wat betreft schaalbaarheid, aanpassingsvermogen en algemene toepasbaarheid.

  Lees verder...      Reageer

Het ideale hybride kantoor? Cybersecure!

28 juli 2021 - Het hybride werken is een blijvertje. Werknemers zijn in grote getalen gewend geraakt aan het thuiskantoor sinds het begin van de pandemie. Dat is maar goed ook, aangezien het thuiswerkadvies vanuit de overheid verder is aangescherpt. En volledig terug naar het werken vanaf kantoor? Dat lijkt, volgens een onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, voorgoed tot het verleden te behoren voor veel medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse organisaties nemen afscheid van ‘vaste’ pc’s

27 juli 2021 - Nederlandse organisaties lijken het gebruik van desktop pc’s uit te faseren, zo blijkt uit onderzoek van Dynabook Europe. Op dit moment wordt in iets minder dan de helft van de organisaties door werknemers op afstand gebruikgemaakt van een ‘vaste’ pc, maar slechts 28 procent van de organisaties geeft aan komend jaar te investeren in dergelijke devices.

  Lees verder...      1 reactie

Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst

26 juli 2021 - Check Point Software Technologies  heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar de impact van de pandemie op IT- en cybersecuritystrategieën. Het onderzoek bevestigt dat cloudgebaseerde security en SASE-oplossingen (Secure Access Service Edge) een groeiende trend zijn. Het SASE-model lost de tekortkomingen van traditionele netwerkarchitecturen op door netwerken en security in de cloud samen te brengen.

  Lees verder...      Reageer

Opnieuw record aan DDoS aanvallen eerste halfjaar van 2021

23 juli 2021 -  Het aantal DDoS-aanvallen heeft in de eerste helft van 2021 opnieuw een hoogtepunt bereikt. In de eerste helft van 2021 werden er maar liefst 33 procent meer aanvallen geconstateerd vergeleken met het record uit het eerste half jaar van 2020. Dit blijkt uit een nieuw analyse van het Link11 Security Operations Centre (LSOC).

  Lees verder...      Reageer

Waarom 24x7 actieve bedrijven een ‘always on’ back-upoplossing nodig hebben

22 juli 2021 - In ons dagelijkse leven zijn we steeds afhankelijker van moderne ‘always on’ IT-systemen. Dat blijkt wel uit het feit dat de geringste storing bij Google, Microsoft of Apple of zelfs maar een social network direct de wereldwijde nieuwskoppen haalt.

  Lees verder...      3 reacties

Groeiende datacenterbranche levert komende jaren meer dan 5.000 banen op

22 juli 2021 - De datacentersector wordt een steeds belangrijkere bron van werk. Digitaal werk en onderwijs is vaker de standaard, waardoor de vraag naar datacenterdiensten en -personeel gestaag groeit. Scholen zetten meer in op deze trend, wat leidt tot versnelling van onderwijsinnovatie.

  Lees verder...      Reageer

64 procent Nederlanders ergert zich aan digibeten op werk

21 juli 2021 - Maar liefst twee derde van de werkende Nederlanders stoort zich weleens aan collega’s met beperkte computervaardigheden. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.098 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Deze ergernis lijkt effect te hebben op digibeten op de werkvloer. Zo schaamt achttien procent van de respondenten zich voor zijn of haar eigen digitale skills.

  Lees verder...      Reageer

Cyberaanvallen en -dreigingen blijven records breken

15 juli 2021 -  Check Point Research (CPR), de Threat Intelligence-tak van Check Point Software Technologies Ltd. waarschuwt voor een verdere toename van het aantal cyberaanvallen en denkt dat dit deels te wijten is aan grootmachten die cybersuperwapens lekken.

  Lees verder...      2 reacties

Nederlander logt het liefst automatisch in op apps, ondanks veiligheidsrisico’s

14 juli 2021 - Maar liefst 57 procent van de Nederlanders blijft het liefst automatisch ingelogd op alle applicaties, ook al brengt dit veiligheidsrisico’s met zich mee. Wordt je telefoon gehackt, bijvoorbeeld door middel van phishing, dan kunnen criminelen gemakkelijk bij persoonlijke gegevens. De groep 60-plussers vindt veiligheid het belangrijkst: slechts een derde (33 procent) blijft graag automatisch ingelogd.

  Lees verder...      Reageer

Vijf stappen om cyber resilient te worden

13 juli 2021 -  Cybercriminelen zijn al lang niet meer de studenten op hun zolderkamer. Het zijn criminele organisaties geworden die een professionele strategie hanteren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er nog nooit zo veel en effectieve hacks hebben plaatsgevonden als in de afgelopen jaren. Het is daarom van belang dat organisaties weerbaarder worden, maar hoe doet u dat?

  Lees verder...      Reageer

‘Investeren in anti-ransomwaretechnologie is niet genoeg’

12 juli 2021 - Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) windt er geen doekjes om: ransomware is inmiddels zó gevaarlijk dat de nationale veiligheid in het geding is. Tegelijkertijd denkt slechts de helft van alle organisaties een aanval met gijzelsoftware het hoofd te kunnen bieden, zo blijkt uit onderzoek. Volgens

  Lees verder...      Reageer

84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone

8 juli 2021 - 84 procent van de Nederlanders ontvangt wel eens berichten van oplichters via e-mail, WhatsApp of sms. Ondanks deze confrontatie met (pogingen tot) internetoplichting, ervaart 61,4 procent van de Nederlanders hun smartphone als veilig. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl, dat via een enquête vroeg naar ervaringen met malafide berichten en digitale fraude.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 207 volgende >
Beter omgaan met tijdsdruk door goed timemanagement
Hoe verbeter je de uitstraling van de website van je bedrijf?
reacties
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carričre zijn bekend (1) 
Versoepeling maatregelen vertaalt zich in snelle groei van gewerkte uren bij niet-kantoorbanen  (2) 
Vermogensbeheerders moeten zich richten op klantbehoefte en risicomanagement (1) 
Kosten vermogensbeheer moeilijk te achterhalen (1) 
Finance-afdeling belangrijker geworden door coronacrisis (1) 
Bedrijven zijn niet goed uitgerust om de klantervaring te verbeteren (1) 
Het nieuwe vergaderen  (1) 
top10
Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst
Doorstromer bereid te wachten met aankoop volgende woning door oververhitte huizenmarkt
Digitaal bedrijfsleven uit zorgen over Nederlandse inbreng op de Digital Markets Act
Hoe boost je de vitaliteit en verbondenheid van je team(s)?
Nederlandse organisaties nemen afscheid van ‘vaste’ pc’s
Steeds meer bedrijven bieden ‘burnout-break’ – wacht Nederland nieuwe golf burnouts?
Een motorhome kopen? Neem de afslag naar een nieuw avontuur!
Respons direct mail met 69 procent toegenomen
Het ideale hybride kantoor? Cybersecure!
Welke lessen leren we van corona?
meer top 10