zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico

23 november 2021 - Organisaties blijven risico lopen door beperkt inzicht in gebruikersactiviteiten tijdens sessies die zijn gekoppeld aan webapplicaties, ondanks het altijd aanwezige gevaar van insider threats en diefstal van inloggegevens. Hoewel de invoering van webapplicaties heeft geleid tot meer flexibiliteit en een hogere productiviteit, blijft het implementeren van de benodigde beveiligingsmaatregelen om het risico van menselijke fouten of kwaadwillige opzet te beperken vaak achterwege.

  Lees verder...      Reageer

Belang van onveranderlijke back-ups wordt onderschat

22 november 2021 - Ransomware is voor veel organisaties een soort zwaard van Damocles. Een constante dreiging die in de lucht hangt en die vaak niet af te wenden lijkt. Een meerderheid van de IT-leiders (60 procent) zegt dan ook dat de ernst van aanvallen toeneemt, zo blijkt uit een recent onderzoek van Incisive Media en Rubrik.

  Lees verder...      Reageer

IT-vaardigheid wordt een van de belangrijkste competenties voor supportprofessionals

16 november 2021 -  Volgens de helft van de supportprofessionals (47 procent) is over vijf jaar IT-vaardigheid één van de belangrijkste competenties die benodigd zijn voor hun vakgebied. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers en Public Support. Digitale vaardigheden zijn dus onmisbaar, maar supportprofessionals zijn niet bang dat hun baan gaat verdwijnen door digitalisering.

  Lees verder...      Reageer

Negen trends in cybersecurity voor 2022

12 november 2021 - Het jaar 2021 kende een grote toename van het aantal cyberaanvallen, met wekelijks 446 getroffen bedrijven in Nederland, een stijging van maar liefst 86 procent ten opzichte van vorig jaar. Volgens het Cyber Security Predictions rapport van Check Point zet deze trend ook in 2022 door.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen doen zich voor als callcenters

11 november 2021 - Onderzoekers van Proofpoint zien een toename van aanvallen waarbij cybercriminelen zich in e-mails voordoen als callcenters. Vervolgens vertrouwen criminelen erop dat slachtoffers een opgegeven telefoonnummer bellen en de interactie aangaan. In veel gevallen verliezen slachtoffers tienduizenden dollars die rechtstreeks van hun bankrekeningen worden gestolen.

  Lees verder...      Reageer

Veerkracht is het nieuwe veiligheid

9 november 2021 - Hoewel de financiële sector graag wordt gezien als een geldmachine – met handelaren en algoritmen die hard werken om de winst te maximaliseren terwijl ze blijven kopen en verkopen – is de waarheid een stuk ingewikkelder. De financiële sector is namelijk een dienstverlenende sector. En die zijn een stuk moeilijker te beveiligen dan een sector die wordt aangedreven door technologie in plaats van klanten.

  Lees verder...      Reageer

Phishing-mails gericht op business, IT en HR worden gevaarlijker

5 november 2021 - KnowBe4 presenteert zijn rapport over de phishing-campagnes waarop wereldwijd het meest geklikt is in het derde kwartaal van 2021. "Het uitvoeren van social engineering-aanvallen blijft voor cybercriminelen een van de belangrijkste tactieken om organisaties binnen te dringen en/of schade te veroorzaken," zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4.

  Lees verder...      Reageer

C-Suite-managers verklaren dat de benadering van één leverancier voor Cloud achterhaald is

4 november 2021 - Uit nieuw wereldwijd onderzoek van IBM blijkt dat er een drastische verschuiving heeft plaatsgevonden in de zakelijke behoeften van Cloud omgevingen. Slechts één procent van de Nederlandse respondenten gaf aan dat ze gebruik maken van een enkele private of public Cloud omgeving . Dit is een daling van 41 procent ten opzichte van 2019 – hiermee is de hybride Cloud omgeving de dominante IT-architectuur geworden.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties worstelen met schaalbaarheid DevOps ondanks noodzaak digitale transformatie

3 november 2021 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 1.300 managers van softwareontwikkelingen en DevOps-teams. Dit onafhankelijke onderzoek was gericht op de belangrijkste uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd als ze de vraag naar digitale innovatie proberen bij te houden.

  Lees verder...      Reageer

Minder dan een derde van de bedrijven zet technologie in voor duurzame bedrijfsvoering

2 november 2021 - Uit nieuw onderzoek van Ricoh blijkt dat andere bedrijfsbehoeften vaker voorrang krijgen dan duurzaamheid. Dit geldt voor de meerderheid van de organisaties in Nederland (53 procent). Vooral op het gebied van digitale transformatie wordt veel geïnvesteerd. Maar liefst 68 procent verhoogt of handhaaft zijn investeringen op dit vlak.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers tegen monitoringstools tijdens thuiswerken

2 november 2021 - De meeste werknemers in Nederland zijn geen voorstander van monitoringstechnologie om thuiswerkend personeel in de gaten te houden. Door het vele thuiswerken vanwege de coronapandemie, is dit een belangrijk onderwerp in het bedrijfsleven. Dat blijkt uit de nieuwe Unisys Security Index, wereldwijd het langstlopende veiligheidsonderzoek onder 11.000 consumenten, waaronder 1.000 uit Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Mythbusters: drie waarheden over workloads en de cloud

29 oktober 2021 - Het verzamelen van data is voor veel bedrijven een startpunt op weg naar een betere bedrijfsvoering. Want inzichten die innovatie stimuleren, de betrokkenheid van klanten vergroten en bedrijfsresultaten verbeteren, kunnen uit data worden gehaald. Maar bedrijven die hun big data-applicaties (zoals SAP, Oracle en HPC) naar de cloud willen verplaatsen, hebben vaak met een aantal barrières te maken.

  Lees verder...      Reageer

Vraag naar ethische hackers bijna verdubbeld

28 oktober 2021 -  In een half jaar tijd is er bijna een verdubbeling in de vraag naar ethische hackers, die computersystemen testen op lekken en andere kwetsbaarheden. In april werd nog in 5,7 procent van de vacatures op het gebied van cyber security specifiek gevraagd om een ethisch hacker, terwijl dit in september opgelopen is tot 9,2 procent.

  Lees verder...      Reageer

Digitaal volwassen bedrijven breiden digitale infrastructuur vier keer sneller uit dan vóór de pandemie

27 oktober 2021 - De meest recente Global Interconnection Index (GXI Vol. 5) een jaarlijkse marktstudie gepubliceerd door Equinix, toont aan dat de pandemie de economie in een digitale overdrive heeft gedwongen. IT-beslissers bij bedrijven die al een digital-first-strategie aanhielden, bewegen vier keer sneller dan vóór de pandemie.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 211 volgende >
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
meer top 10