zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Meeste cyberaanvallen gericht op back-ups om betaling van losgeld af te dwingen

26 mei 2023 - Organisaties van elke omvang worden steeds vaker het slachtoffer van ransomware-aanvallen en zijn onvoldoende beschermd tegen deze toenemende cyberdreiging. Volgens nieuwe gegevens in het Veeam 2023 Ransomware Trends Report zal een op de zeven organisaties in de komende tijd ervaren dat bijna alle (> 80 procent) gegevens zijn aangetast als gevolg van een ransomware-aanval.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties hebben meer inzicht in IT-kwetsbaarheden, maar worstelen met capaciteit

16 mei 2023 - Organisaties hebben meer inzicht in de kwetsbaarheid van hun IT-omgeving en nemen gerichte maatregelen om dit te verbeteren. Tegelijkertijd is capaciteitsgebrek op het gebied van securitypersoneel een flinke uitdaging voor veel organisaties. Dit blijkt uit nieuw security-onderzoek van Solvinity, ‘Smarter Security 2023’.

  Lees verder...      Reageer

De rol van CIO’s in complexe digitale ecosystemen

15 mei 2023 -  Natuurlijk kun je met genoeg verbeeldingskracht een on-premises IT-omgeving van twintig jaar geleden, met al z’n servers, switches en software, beschouwen als een digitaal ecosysteem. Toch is de definitie mettertijd compleet veranderd, stelt Nancy Roos-Beukers, CCO bij Managed Service Provider Solvinity. En daarmee ook de rol van de CIO.

  Lees verder...      Reageer

78 procent van alle organisaties dacht goed op ransomware-aanvallen te zijn voorbereid

2 mei 2023 - Fortinet publiceert zijn ‘2023 Global Ransomware Research Report’. Dit vormt de neerslag van een recente wereldwijde enquête. Het rapport brengt in kaart hoe security-managers naar ransomware kijken, in het bijzonder welke impact deze cyberbedreiging het afgelopen jaar op hun organisatie heeft gehad en welke strategieën zij hanteren om ransomware-aanvallen een halt toe te roepen. 

  Lees verder...      Reageer

EDR: De flight data recorder van je endpoints

1 mei 2023 - Helaas maken nog steeds veel organisaties gebruik van traditionele signature-based antivirusoplossingen met een focus op protectie, terwijl al jaren bekend is dat dit soort oplossingen niet langer toereikend is, merkt André Noordam, AVP Solutions Engineering North EMEA bij SentinelOne. De realiteit is dat 100 procent protectie een mythe is. Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder en nemen exponentieel toe.

  Lees verder...      Reageer

'Ethisch kompas nodig voor ontwikkeling van betrouwbare AI”'

28 april 2023 - AI en ML bepalen de toekomst van werk. Door de inzet van AI en ML profiteren werknemers van ongekende flexibiliteit en meer productiviteit, zodat bedrijven voorop blijven lopen. Iedereen is enthousiast over de recente AI- en ML-ontwikkelingen (voornamelijk generatieve AI en in het bijzonder OpenAI en ChatGPT), maar er zijn ook zorgen. "Om met vertrouwen door de AI-revolutie te navigeren, moeten organisaties betrouwbare AI en een ethisch kompas ontwikkelen," zegt Hette Mollema, VP Benelux bij Workday.

  Lees verder...      Reageer

Negen procent van de Nederlandse organisaties in staat alle data te herstellen na betaling bij ransomware-aanval

21 april 2023 - Bijna alle IT- en securityleiders wereldwijd (96 procent) zijn bezorgd dat hun organisatie niet in staat is om de bedrijfsvoering te vervolgen na een cyberaanval. Dat blijkt uit onderzoek van Rubrik, de Zero Trust Data Security Company, in samenwerking met Wakefield Research. Voor het onderzoek "The State of Data Security by Rubrik Zero Labs: The Hard Truths of Data Security" zijn ruim 1.600 IT- en securityleiders ondervraagd (125 in Nederland).

  Lees verder...      Reageer

Ransomware-aanvallen nemen toe; menselijke fouten hoofdoorzaak van datalekken in de cloud

20 april 2023 - Thales publiceert het 2023 Thales Data Threat Report, het jaarlijkse rapport over actuele cyberbedreigingen en beveiligingstrends op basis van onderzoek onder circa 3.000 IT- en security-professionals in achttien landen. Het rapport signaleert een toename van het aantal ransomware-aanvallen en risico’s rond gevoelige data in de cloud.

  Lees verder...      Reageer

Innovatie en verandervermogen floreren in het cloud native tijdperk

19 april 2023 -  Devoteam onthult de TechRadar van 2023. Dit is een uitgebreide gids waarin technologieën worden besproken die de potentie hebben om de toekomst zowel op bedrijfsmatig als maatschappelijk vlak te veranderen. Zo’n 150 baanbrekende technologieën zijn onderzocht en beoordeeld op hun transformatiepotentieel. Sleutelbegrip in deze TechRadar is cloud native, dat als aanjager wordt bestempeld.

  Lees verder...      Reageer

Geef cybercriminelen niet te veel speelruimte

17 april 2023 - Aanvalstechnieken van cybercriminelen worden sluwer en lucratiever. Bedrijven van elke omvang, overheidsinstellingen en onderwijsorganisaties weten dat zij zich tegen nieuwe cyberdreigingen moeten beschermen. Maar kunnen en doen zij dat ook? Volgens Paul Smit, medeoprichter en CTO bij ForeNova Technologies, is er nog veel werk te verzetten.

  Lees verder...      Reageer

Winnaar van de Webhosting Snelheidstest 2023 bekend: TransIP neemt de leiding

17 april 2023 - Eind maart heeft Hostingvergelijker de resultaten van hun Webhosting Snelheidstest 2023 bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat TransIP dit jaar als snelste WordPress hostingprovider uit de bus komt. Hostingvergelijker.nl doet jaarlijks onderzoek naar de snelste hostingprovider. Dit jaar werden twaalf bekende partijen onderworpen aan een uitgebreide snelheidstest.

  Lees verder...      Reageer

TEHTRIS: Color1337 is nieuwste voorbeeld van cryptojacking-trend

12 april 2023 - Het mijnen van cryptocurrency is geen nieuw verschijnsel, maar wel een tactiek die duidelijk aan populariteit wint. Volgens onderzoek van Top10VPN steeg het aantal cryptojacking-incidenten in 2022 tot gemiddeld 15,02 miljoen per maand, tegenover 8,09 miljoen per maand in 2021. Dit vertegenwoordigt een stijging van 86 procent in één jaar tijd.

  Lees verder...      Reageer

Generatieve AI en samensmelting van fysieke en digitale wereld zorgt voor ingrijpende verandering

12 april 2023 - De toenemende inzet van generatieve AI en andere toonaangevende technologieën leggen de basis voor een nieuwe realiteit waarin de fysieke en digitale werelden naadloos in elkaar overgaan. Dit is de belangrijkste conclusie van het nieuwste rapport van Accenture, getiteld "When Atoms Meet Bits: The Foundations of Our New Reality". Het rapport identificeert vier trends die deze geïntegreerde wereld mogelijk maken en de toekomst van bedrijven veranderen.

  Lees verder...      Reageer

Bijna helft van de organisaties maakt al gebruik van 5G

11 april 2023 - De helft van de Nederlandse organisaties (47 procent) maakt momenteel al gebruik van 5G. Dat blijkt uit onderzoek van NTT DATA onder 500 IT-professionals. Het is dan ook niet gek dat zestien procent van de organisaties meer geld uitgeeft aan 5G dan aan andere opkomende technologieën. Deze blijken dan ook niet allemaal even populair.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 229 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10