zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

76 procent wil in 2022 een carričremove maken

1 november 2021 - Mensen wenden zich tot slimme technologie om hen te ondersteunen bij hun loopbaanontwikkeling sinds zij zich door de Covid-19-pandemie eenzamer zijn gaan voelen en zich niet langer verbonden voelen met hun omgeving. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Oracle en Workplace Intelligence gebaseerd op antwoorden van meer dan 14.600 werknemers, managers, HR-leidinggevenden en leiders op het hoogste managementniveau in dertien landen.

  Lees verder...      Reageer

Onbenut arbeidspersoneel wil best in de zorg- en onderwijssector werken

28 oktober 2021 - Juist de sectoren waar op dit moment een schreeuwend tekort aan personeel is, blijken aantrekkelijk te zijn onder het Nederlands onbenut arbeidspotentieel. De zorg (23 procent) en het onderwijs (achttien procent) worden door deze groep aangewezen als dé branches waar men (meer uren) zou willen werken.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkend Nederland na corona weer aan de studie

28 oktober 2021 - Bijna een kwart (23 procent) van werkend Nederland ziet na de coronacrisis weer ruimte om een opleiding te volgen naast hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van NCOI Opleidingen onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst.  81 procent vindt dat iedere werkende Nederlander het recht moet hebben om een studie naast het werk te volgen.

  Lees verder...      Reageer

Het werk van de toekomst: welke van deze vijf banen heb jij in 2030?

20 oktober 2021 - Het coronavirus heeft niet alleen de economie, maar ook de beroepsbevolking drastisch veranderd. Net zoals de uitvinding van het vliegtuig voor een volledig nieuw beroep 'piloot' zorgde, zorgen innovaties rond hybride werken, AI en cyberbeveiliging dat er nieuwe functies ontstaan. Deze functies kunnen inspelen op de gigantische verschuivingen die we hebben gezien in de manier waarop we werken.

  Lees verder...      Reageer

Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft

22 september 2021 - Ruim drie op de vijf (62 procent) werkende Nederlanders vindt het belangrijk om te werken voor een organisatie waar diversiteit een kernwaarde is in het organisatiebeleid. Dat blijkt uit onderzoek van Visma | Raet in aanloop naar Prinsjesdag. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.000 werkenden en laat zien waar de regering volgens werkend Nederland rekening mee moet houden in het arbeidsbeleid.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers richten zich tijdens pandemie op zelfsturend leren

21 september 2021 -  De pandemie heeft de behoefte aan zelfsturend leren door werknemers gestimuleerd, blijkt uit recente, Europese cijfers van Cornerstone OnDemand. Deze ontwikkeling toont de noodzaak voor organisaties om voldoende mogelijkheden en bronnen voor learning te faciliteren.

  Lees verder...      Reageer

Werkende vindt flexibiliteit opleider erg belangrijk

9 september 2021 -  Wanneer men een studie naast zijn of haar werk volgt, wordt vooral veel waarde gehecht aan de flexibiliteit van een onderwijsinstelling. Ruim negen op de tien (92 procent) werkende Nederlanders zegt de mate van flexibiliteit die een onderwijsinstelling kan bieden erg belangrijk te vinden.

  Lees verder...      Reageer

'Won't you come out to play?'

7 september 2021 - Wat een geluk dat jij je gestreken kantoorpak weer kunt aantrekken. Back to business! Vakantie is voorbij, de zomer breekt eindelijk door, en jij kunt weer aan je favoriete rondje in de kantoortuin beginnen. Isn’t that wonderful?

  Lees verder...      Reageer

Een blije thuiswerker leert drie minuten per dag

2 september 2021 -  Nu thuiswerken steeds meer is ingeburgerd, wil je als werkgever ook deze werknemers goed opleiden en up to date houden. Dit vraagt wel om een andere benadering. Kennis en kunde binnen het bedrijf wordt namelijk niet meer bij het koffiezetapparaat onderling overgedragen. Werkgevers en hun HR/R&D afdelingen staan nu dan ook voor de uitdaging om thuiswerkers de juiste kennis, op de juiste plek èn op het juiste moment aan te bieden.

  Lees verder...      Reageer

Helft starters in IT onderschat eigen talent

30 augustus 2021 -  Slechts de helft (53 procent) van de startende IT-professionals denkt dat collega’s hen zien als een volwaardige IT-specialist. Dat blijkt uit onderzoek van Experis Academy, het opleidingstraject van Experis. Het onderzoek is uitgevoerd onder 204 IT-professionals die in de afgelopen vijftien jaar hun carrière in de IT zijn gestart.

  Lees verder...      Reageer

Helft werkend Nederland moet bijscholing in eigen tijd regelen

27 augustus 2021 -  Maar liefst 48 procent van werkend Nederland moet als ze een opleiding willen volgen, dit in hun eigen tijd doen. Dat blijkt uit onderzoek van NCOI Opleidingen onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst. Opvallend is dat meer dan de helft (55 procent) aangeeft wel door hun werkgever gestimuleerd te worden om verder te leren.

  Lees verder...      Reageer

CFO: analytisch vermogen belangrijkste vaardigheid voor finance professional

23 augustus 2021 - De finance professional van de toekomst is het meest gebaat bij het hebben van een goed analytisch vermogen. Dit stelt ruim een op de drie CFO’s (36 procent) in de FinTech Barometer 2021, het jaarlijkse onderzoek uitgevoerd door Visma | Onguard. Andere belangrijke vaardigheden waarover finance professionals in de toekomst moeten beschikken zijn communicatievaardigheden (35 procent) en leiderschapskwaliteiten (31 procent).

  Lees verder...      Reageer

Hybride en digitale scholing nemen hoge vlucht dankzij corona

11 augustus 2021 - Training op locatie verliest terrein. Professionals uit het bedrijfsleven geven aan dat werknemers nog maar in 41 procent van de gevallen op locatie een training volgen. Dat percentage zakt zelfs naar 23 procent als het gaat om deelname aan congressen op locatie. In 71 procent van de gevallen volgen deelnemers de conferenties in hybride vorm.

  Lees verder...      Reageer

GGD-medewerkers zeggen ‘Ja, ik wil’ tegen een nieuwe betekenisvolle baan

11 augustus 2021 -  Ze staan al anderhalf jaar in de frontlinie van de coronapandemie, maar nu we meer grip krijgen op het virus is het voor de GGD medewerkers tijd om zich te oriënteren op een baan na de pandemie. In samenwerking met GGD Gelderland Zuid organiseerde uitzendbureau Driessen een corona-proof jobevent voor honderden flexibele medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 102 volgende >
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10