zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT

2 februari 2023 - Nederlanders die op zoek zijn naar een nieuwe baan kunnen dit het beste doen in de financiële sector en ICT. Dat blijkt een analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. De lijst van beste banen in Nederland staat bol van banen in deze sectoren.

  Lees verder...      Reageer

Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken

31 januari 2023 - Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse beroepsbevolking wil in het buitenland wonen én werken. Dat zijn in totaal 1,9 miljoen personen van wie er bijna 400.000 voor 10 jaar of langer Nederland willen verruilen voor het buitenland. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen die alleen in Nederland wil wonen en werken toe.

  Lees verder...      Reageer

Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie

26 januari 2023 - Ondanks het feit dat mannen over het algemeen nog steeds meer verdienen dan hun vrouwelijke collega’s, zijn er geen significante verschillen op het vlak van promoveren en gender. Vrouwen krijgen net zo vaak promotie als mannen. Dit blijkt uit onderzoek van House of HR*  onder ruim 1600 respondenten uit Nederland en België. Ook onderzocht de HR-specialist de relatie tussen promoveren en werkgeluk.

  Lees verder...      Reageer

‘Niet geslaagd? Geen extra salaris’

25 januari 2023 - Bij 65 procent van de organisaties in de zakelijke dienstverlening is leren en ontwikkelen vaste prik in ontwikkel- en beoordelingsgesprekken, meer dan gemiddeld (60 procent). Ook heeft het niet halen van opleidingsdoelstellingen hier de meest gevolgen (39 procent vs 29 procent gemiddeld). In de zorg (25 procent), onderwijs (twintig procent) en bij de overheid (21 procent) zijn er minder vaak gevolgen voor medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Professionals treden vol vertrouwen het nieuwe arbeidsjaar tegemoet

24 januari 2023 - Nieuw onderzoek van LinkedIn laat zien dat professionals ondanks onzekere economische tijden positief gestemd zijn over hun baankansen in 2023. Hoewel uit data van het platform blijkt dat het aantal aanwervingen in december met 14,5 procent gedaald is ten opzichte van december vorig jaar, geeft 40 procent toch aan dat ze meer vertrouwen hebben in het vinden van een nieuwe baan in vergelijking met vorig jaar. Sterker nog: 59 procent overweegt om het aankomende jaar van baan te veranderen.

  Lees verder...      1 reactie

De vijf meest gevraagde beroepen in 2029

2 januari 2023 - Met kunstmatige intelligentie (AI) als zorgprofessional diagnoses stellen en aandoeningen voorspellen, of als Chief Purpose Planner ervoor zorgen dat je bedrijf zijn missie of doel blijft volgen. Het zijn twee voorbeelden van banen die we eind dit decennium kunnen verwachten, volgens Euan Davis, hoofd van Cognizant Research.

  Lees verder...      Reageer

Overwerken is voor 70 procent van de Nederlanders standaard

30 december 2022 - De meeste Nederlanders maken wekelijks eren tot drie overuren. Jongeren (achttien-34 jaar) maken vaker overuren (72 procent) dan 55-plussers (62 procent). Daarbij draaien werknemers in de leeftijdscategorie 35-54 jaar de meeste overuren. Dat blijkt uit onderzoek van SD Worx onder ruim 800 werkende Nederlanders. Voornamelijk mannen en werknemers in de toerisme-, horeca- en transportsector werken veel over.

  Lees verder...      Reageer

De finance professional die zijn transformatie slim organiseert heeft de toekomst

14 december 2022 - De rol van de finance professional is sterk in beweging. Dat blijkt uit een groot onderzoek van FinanceFactor en ZiPconomy onder hoog opgeleide finance professionals. De respondenten, overwegend CFO’s (27 procent) en controllers (45 procent), zien digitalisering als een van de sterkst groeiende ontwikkelingen. Dat vraagt vaardigheden om data in de breedte van de business te interpreteren.

  Lees verder...      3 reacties

Teleurgesteld, gedesillusioneerd en onzeker: grimmige nieuwe realiteit voor techsector

14 december 2022 - Zeven op de tien jonge Nederlandse werknemers in de techsector zijn onzeker over hun positie, waarbij 30 procent verwacht ontslagen te worden in de komende economische recessie. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Young Generation in Tech’, dat in opdracht van HiBob en Eight Roads is uitgevoerd. Drie op de vijf (59 procent) Nederlandse jongeren in de sector zegt dat de economische recessie een invloed heeft op hun carrièreplannen.

  Lees verder...      Reageer

Kwart Nederlanders wil liever ander werk

5 december 2022 - Het aantal openstaande vacatures in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar. Toch zit in deze historisch krappe arbeidsmarkt een kwart van de werkenden niet op hun plek. Er lijkt geen beter moment te zijn om een stap te maken. Opvallend is echter dat het merendeel van deze mensen weinig tot geen actie onderneemt.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken en een kantoor dichtbij huis blijken cruciaal voor welzijn

18 november 2022 - Het nieuwe codewoord in de strijd om talent in de krappe arbeidsmarkt is ‘welzijn’. Sinds de pandemie zijn werknemers - terecht - meer dan ooit bekommerd om hun mentale en fysieke gezondheid. In een tijd waarin hybride werken steeds meer de norm wordt waarbij kantoormedewerkers de vrijheid hebben om te kiezen waar ze werken, speelt het kantoor een belangrijke rol.

  Lees verder...      Reageer

Beginners op de arbeidsmarkt benutten luxepositie

16 november 2022 - 56 procent van de starters denkt de banen voor het uitkiezen te hebben in de huidige krappe arbeidsmarkt. Vanuit die luxepositie durven zij harder te onderhandelen over hun arbeidsvoorwaarden. Ook maakt een kwart van de starters zich minder zorgen om fouten te maken en wisselt de meerderheid nu sneller van baan als hen iets niet bevalt.

  Lees verder...      Reageer

Baanontevredenheid belangrijkste reden om werkgever te verlaten in de zorg

15 november 2022 -  Voor 40 procent van zorgprofessionals is de belangrijkste reden om van zorg-werkgever te veranderen de ‘ontevredenheid in de baan’, gevolgd door ‘het toe zijn aan een nieuwe uitdaging’ (24 procent) en op de derde plek omdat mensen gehunt zijn (negen procent). De ontevredenheid als beweegmotief is in 2022 net zo hoog als in 2021. Daarbij worden zorgprofessionals actief benaderd om ergens anders te werken.

  Lees verder...      Reageer

80 procent van Nederlandse ontwikkelaars heeft moeite met een goede werk-privébalans

14 november 2022 - OutSystems heeft een nieuw rapport uitgebracht over ontwikkelaarstevredenheid. Uit dit rapport blijkt dat maar liefst tachtig procent van de Nederlandse ontwikkelaars aangeeft geen gezond evenwicht tussen werk- en privéleven te ervaren. Dit is een aanzienlijk groot verschil ten opzichte van 50 procent van de ontwikkelaars wereldwijd en 63 procent in de EMEA-regio.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 103 volgende >
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10