zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor

12 augustus 2022 - Volgens een wereldwijd OnePoll-onderzoek in opdracht van Citrix Systems, Inc. zijn werknemers verdeeld over waar ze willen werken. Hoewel de meerderheid van de werknemers de voorkeur geeft aan de voordelen van hybride werk, twijfelde een aanzienlijk aantal respondenten geen seconde om weer fulltime op kantoor te gaan werken. Van alle respondenten werkt 58 procent een tot vier dagen op kantoor, terwijl 21 procent fulltime is teruggekeerd.

  Lees verder...      Reageer

Twee op de drie Nederlanders voorstander van vierdaagse werkweek

11 augustus 2022 - Om een betere balans tussen werk en privé te creëren, is ruim twee op de drie Nederlanders (69,4 procent) voorstander van het invoeren van een vierdaagse werkweek. Hierbij vormt het behoud van het huidige salaris een belangrijke voorwaarde (34,2 procent). Dit blijkt uit onderzoek van SD Worx onder ruim 1.100 Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

Een ambitieuze bedrijfscultuur realiseren: 'Succes hangt af van ongeduld'

10 augustus 2022 - Een open cultuur met een ‘platte’ organisatiestructuur waarin alle meningen tellen en mensen zich echt inzetten, is de ambitie van veel leiders en organisaties. Voor het Rotterdamse Sana Commerce vormt dit de basis voor de employee experience-ambities en overtuigingen van de organisatie, die het bedrijf ook internationaal succesvol door weet te voeren.

  Lees verder...      Reageer

‘Extended reality’ brengt hybride werkers weer naar kantoor

9 augustus 2022 - Als CEO’s hun organisaties als landen besturen, voelden de afgelopen twee jaar voor hen ongetwijfeld alsof er een kleine staatsgreep plaatsvond. Werknemers proefden van de vrijheid die thuiswerken biedt en grepen daarom de macht: zij bepalen voortaan zélf wanneer zij thuis en op kantoor werken. Sindsdien zoeken managers naar de teugels die hen weer controle kunnen geven over hun mensen.

  Lees verder...      Reageer

Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken

8 augustus 2022 - Mensen denken bij de coördinerende taken van een manager vaak aan het grote geheel. Zoals bijvoorbeeld het stroomlijnen van processen, en het zorgdragen voor de ontwikkeling van medewerkers. Er zijn echter ook bepaalde zaken die een detail lijken, maar een grote impact hebben op medewerkers. Een goed voorbeeld hiervan is de koffie op kantoor.

  Lees verder...      Reageer

Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie

8 augustus 2022 - Cognizant presenteert de resultaten van The Future-Ready Business Benchmark, onderzoek van Economist Impact in opdracht van Cognizant. Dit uitgebreide onderzoek onder managers in acht sectoren en tien landen is bedoeld om inzicht te krijgen in de stand van zaken van de moderne organisatie. Ook belicht het de manier waarop managers zich voorbereiden op lange termijn succes in een post-pandemische wereld.

  Lees verder...      Reageer

Wantrouwen over data-uitwisseling remt technologische vooruitgang af

5 augustus 2022 - Meer dan de helft (56 procent) van de Nederlandse consumenten (64 procent van de Europese consumenten) weet niet wie toegang heeft tot hun persoonsgegevens en hoe die worden gebruikt. Toch staat de meerderheid nog steeds open voor digitale vooruitgang: 59 procent van de respondenten (60 procent in Europa) is ervan overtuigd dat technologie kan bijdragen aan de digitale vooruitgang van hun land door nieuwe banen en bestaansmiddelen te creëren.

  Lees verder...      1 reactie

Bedrijven worstelen met innoveren omdat ze data niet effectief kunnen gebruiken

2 augustus 2022 - Bijna driekwart (70 procent) van de bedrijven worstelt om de waarde van hun data te ontsluiten. Dit heeft een directe invloed op hun vermogen om te innoveren, zeggen 100 C-level executives van Forbes Top 2000-bedrijven in Europa, waaronder enkele uit de Benelux. Bijna een derde (30 procent) van de bedrijfsleiders zegt dat kostenreductie hun belangrijkste doelstelling is.

  Lees verder...      Reageer

"Als ik wegblijf van werk, zullen collega’s mij niet missen”

1 augustus 2022 - Maar liefst negentien procent van alle werkende Nederlanders denkt dat hij door zijn collega’s niet gemist wordt wanneer hij vanaf morgen niet meer op het werk verschijnt. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.057 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Niet minder dan één op de negen ondervraagden heeft daarnaast het gevoel dat zijn of haar baan overbodig is.

  Lees verder...      Reageer

Telefoon of tabletgebruik tijdens zomervakantie niet zonder risico

29 juli 2022 - In de zomer nemen mensen massaal hun smartphone of tablet mee op vakantie. Bijna iedereen (98 procent) neemt een mobiele telefoon mee en ongeveer de helft van de ondervraagden heeft ook een laptop of tablet bij zich. Uit onderzoek van refurbed blijkt dat dit niet zonder risico is. Ongeveer 80 procent van de ondervraagden heeft een meegenomen apparaat wel eens op een harde ondergrond of in het water laten vallen tijdens de zomervakantie.

  Lees verder...      Reageer

Herstel economie staat haaks op welzijn werknemer

28 juli 2022 - Juist nu veel bedrijven kampen met personeelstekorten, is sprake van een sterke daling van het welzijn van werknemers. De werkdruk is gestegen, burn-out klachten liggen weer op het niveau van vóór corona en de loonkloof tussen werkvloer en de top neemt toe. In totaal nam het welzijn van werknemers in 2021 met twee procent af, met verschillen tussen sectoren.

  Lees verder...      Reageer

Wat je kunt doen aan micromanagement binnen je organisatie

27 juli 2022 - Micromanagement is een probleem dat je als organisatie niet kan negeren. Een manager die zich overal mee bemoeit kan resulteren in een slechte sfeer, personeelsverloop, excessief verzuim en een gebrek aan betrokkenheid van het personeel. Bij een bedrijf met 10.000 werknemers kunnen de jaarlijkse kosten van verzuim als gevolg van micromanagement oplopen tot zo’n 600.000 euro.

  Lees verder...      Reageer

Optimisme over M&A-markt verdwijnt door toename risico's

26 juli 2022 - De heropleving van de markt voor fusies en overnames (M&A) van 2021 zal dit jaar niet in dezelfde mate doorzetten, aldus Aon en Mergermarket. Geopolitieke instabiliteit, inflatie en andere risico’s zorgen voor een complexe markt waarin het voor dealmakers lastiger wordt om een deal te sluiten.

  Lees verder...      Reageer

We voelen ons schuldig als we tijd voor onszelf nemen, ook al hebben we het nodig

25 juli 2022 - Ruim vier van de vijf volwassenen wereldwijd (84 procent) is van mening dat tijd voor zichzelf nemen een positieve invloed heeft op hun mentale gezondheid. In Nederland is dit percentage iets lager (83 procent). Toch geeft maar liefst 41 procent aan dat ze behoefte hebben aan meer me-time, wereldwijd is dat 48 procent. Zeker vijftien procent van alle volwassenen voelt zich zelfs schuldig als ze wat meer tijd nemen voor zichzelf.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 521 volgende >
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (1) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
Onderweg naar meer bevlogenheid  (1) 
top10
Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt
‘Extended reality’ brengt hybride werkers weer naar kantoor
Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken
Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
Onderzoek onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web
Kennismigranten buiten EU zijn interessant arbeidspotentieel voor schaarste arbeidsmarkt
Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten
Een ambitieuze bedrijfscultuur realiseren: 'Succes hangt af van ongeduld'
Diverse organisatie trekt accounting talent aan
Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken
meer top 10