zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid

31 mei 2023 - Ruim vier op de tien bedrijven in Europa hebben nog steeds geen beleid op het gebied van klimaat, duurzaamheid, sociaal- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijna net zoveel bedrijven zijn niet op de hoogte van de Europese CSRD-richtlijn die hen verplicht daar vanaf 2024 of 2025 over te rapporteren.

  Lees verder...      3 reacties

Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven

31 mei 2023 -  In de moderne bedrijfswereld is duurzaamheid een kernwoord. Steeds meer bedrijven stellen daarom een duurzaamheidsmanager aan. Marijke Hoekstra is een drijvende kracht achter duurzaamheidsinitiatieven bij Desko. Ze deelt haar inzichten.

  Lees verder...      Reageer

40 procent zegt dat ChatGPT-regelgeving ontbreekt op hun werkvloer

30 mei 2023 - Bijna 40 procent van de Nederlanders geeft toe dat er geen richtlijnen of regels zijn op het werk als het gaat om het gebruiken van generatieve AI tools zoals ChatGPT. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Kaspersky onder 1000 Nederlandse respondenten. In combinatie met een groot deel (36 procent) dat zijn werkgever of leidinggevende niet informeert over het gebruik van ChatGPT op het werk, is het een grote prioriteit geworden om de privacy van gegevens en de verificatie van de inhoud aan te pakken.

  Lees verder...      Reageer

Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie

30 mei 2023 -  Maar liefst veertien procent van de werkende Nederlanders stelt dat zij niet volledig achter de producten of diensten staan die hun werkgever levert. Dit blijkt uit onderzoek van Become Alliance onder 1.065 werkende Nederlanders, uitgevoerd door PanelWizard. Mogelijk komt dit door het (beperkte) nut dat de producten of diensten in hun ogen hebben. Zo vindt een op de acht ondervraagden dat hetgeen deze organisaties verkopen weinig toevoegt of verbetert aan de wereld.

  Lees verder...      1 reactie

Vier op de tien Gen Z’s kampen met burn-outklachten door hoge werkdruk

23 mei 2023 - De Deloitte 2023 Gen Z en Millennial Survey laat zien dat Nederlanders behorend tot de generaties Gen Z (geboren tussen januari 1995 en december 2004) en millennials (geboren tussen januari 1983 en december 1994) kritisch kijken naar de rol die werk inneemt in hun leven. Ook blijkt dat Gen Z’s en millennials zich grote zorgen maken over de oplopende kosten voor levensonderhoud, klimaatverandering en de toekomst die ze voor zich zien.

  Lees verder...      1 reactie

Waarom R&D een formule kan zijn voor blijvend zakelijk succes

23 mei 2023 -  Research & Development (R&D) draagt bij aan zakelijke groei, en het ontbreken daarvan gaat ten koste van innovatie. Toch slaan veel bedrijven deze stap over en gaan ze direct de markt op met een product, in de hoop op snelle winst. Je kunt echter voor gestage zakelijke groei zorgen door het R&D-budget van je onderneming te verhogen, je focus te richten op productontwikkeling en te investeren in nieuwe technologieën, zegt Sridhar Iyengar, managing director Europe bij Zoho.

  Lees verder...      Reageer

Vier manieren - en twee pizza's - om innovatie in de bedrijfscultuur te bouwen

22 mei 2023 - Een bedrijfscultuur die experimenteren beloont, waarin achteruit kan worden gewerkt, die bedrijfstools biedt om innovatie op te schalen en teams van de juiste grootte ondersteunt om agile te blijven werken. Een utopie? Zeker niet, legt Angelina Best - van Kampen, Area Sales leader en Commercial Segment bij Amazon Web Services uit. Zij deelt de belangrijkste pijlers om een succesvolle bedrijfscultuur te creëren die een focus heeft op innoveren door technologieën die echt een verschil maken.

  Lees verder...      Reageer

Heroverweeg de work-life balance

19 mei 2023 - Toch nog even de laatste dingen afmaken ’s avonds, of op je vrije dag je mail checken. Klinkt dat bekend? Dan is de kans groot dat jouw work-life balance niet in evenwicht is. Het vinden van een goede balans tussen werk en privéleven is tegenwoordig een uitdaging voor veel mensen, omdat we altijd en overal verbonden zijn met werk. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de scheidslijn te trekken tussen werk en vrije tijd.

  Lees verder...      Reageer

Vijf redenen om de fiets naar het werk te pakken

17 mei 2023 - Met de lente in volle gang en de zomer in zicht, is fietsen naar het werk een geweldige manier om actief te blijven en van het weer te genieten. Op de fiets naar het werk gaan wordt steeds populairder. Vorig jaar is het aantal fietsritjes tussen huis en werk met zeventien procent toegenomen. Maar te veel mensen pakken nu voor korte afstanden nog steeds de auto, vindt het kabinet.

  Lees verder...      Reageer

Veerkracht beroepsbevolking niet slecht, maar kan zeker beter

17 mei 2023 - De gemiddelde veerkrachtscore van werkend Nederland is een 7,4. Geen slecht cijfer, maar nog wel verwijderd van een minimale gewenste score van 7,8. Het laat zien dat Nederlandse medewerkers over het algemeen beschikken over een redelijke veerkracht. Ofwel: ze hebben het vermogen zich aan te passen aan nieuwe situaties en kunnen weer terugbuigen na een tegenslag.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse sloopauto’s voor 98.7 procent gerecycled

16 mei 2023 - Het aantal bij autodemontagebedrijven gedemonteerde sloopauto’s was in 2022 historisch laag. Vorig jaar zijn in totaal 176.887 auto’s afgemeld voor demontage. Dat is een daling van twintig procent in vergelijking met de 220.926 auto’s in 2021. Volgens Paul Dietz, Algemeen directeur Auto Recycling Nederland (ARN), heeft dit een aantal oorzaken.

  Lees verder...      1 reactie

Eén op de tien vindt fysieke klachten niet de belangrijkste reden om zich ziek te melden

15 mei 2023 - Fysieke klachten zoals koorts behoren bij veertien procent van werkend Nederland niet tot de belangrijkste redenen om zich ziek te melden. Dit blijkt uit het nieuwste vitaliteitsonderzoek van OneFit onder ruim 1.500 medewerkers en HR-betrokkenen. Daarbij weet niet iedereen van zichzelf wanneer zij fysiek niet in orde zijn. Vier op de vijf medewerkers (79 procent) herkennen deze signalen bij zichzelf.

  Lees verder...      Reageer

IT-professionals dringen bij overheid aan om kennisniveau AI op te krikken

12 mei 2023 - Bijna driekwart van de IT-professionals (71 procent) vindt dat de Nederlandse overheid beter op de hoogte moet zijn van Artificial Intelligence (AI) en alle ontwikkelingen hieromheen. Dit blijkt uit onderzoek van technologieconsultant NTT DATA onder ruim 500 IT-professionals. Wat hier mogelijk aan ten grondslag ligt, is dat 38 procent denkt dat AI ons leven totaal gaat veranderen.

  Lees verder...      Reageer

AEX-bedrijven kiezen vaker voor jongere commissarissen

12 mei 2023 - Van alle door AEX-bedrijven in 2022 nieuw aangestelde commissarissen daalde de gemiddelde leeftijd met 1,5 jaar: van 59,3 in 2021 naar 57,5 in 2022. Bij 52 procent van de nieuwe aanstellingen in het afgelopen jaar kozen AEX-bedrijven voor een vrouw (was 55 procent in 2021). Het aandeel vrouwen in de Nederlandse Raden van Commissarissen komt daarmee op 36 procent.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 533 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10