zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Bestuurders hebben bandenspanning niet op orde

16 mei 2022 - Uit recent onderzoek blijkt dat zowel Nederlanders als Belgen de bandenspanning van hun autobanden niet op orde hebben. Van de gecontroleerde banden, bleken veruit de meeste banden niet op de juiste spanning te zijn. En doordat de meeste bestuurders hun autobanden zelden of nooit controleren, zijn bestuurders zich niet bewust van onjuiste bandenspanning.

  Lees verder...      Reageer

Waarom het de hoogste tijd is voor bedrijven om elektronische handtekeningen te vertrouwen

13 mei 2022 - Vandaag de dag sluit je zakelijke deals niet meer met handdrukken, maar met elektronische handtekeningen.Doug Luftman, VP & Deputy General Counsel Product, Innovation Services and Government Affairs bij Docusign legt uit dat elektronische handtekeningen een wettelijk erkende methode zijn om contracten te ondertekenen vanuit de hele wereld.

  Lees verder...      Reageer

Emissievrij bouwen en bezorgen binnen de stad

11 mei 2022 - Het duurt niet lang meer voordat de meeste steden in Nederland emissievrij zijn. De Europese klimaatplannen moeten hiervoor zorgen. Er is de afgelopen jaren een sterke toename van bouwverkeer en bezorgers. Wanneer steden in 2025 meer zero emissie zones gaan invoeren moeten de organisaties hierop voorbereid zijn en dat zijn vraagstukken waar menig bedrijf zich nu al over buigt.

  Lees verder...      4 reacties

Vraag naar netwerkmanagers blijft heel groot

11 mei 2022 -  Veel Nederlandse ondernemingen zijn op zoek naar netwerkmanagers. Het probleem is dat men niet zomaar een netwerkmanager wordt, want het is allesbehalve een startfunctie. Dat geeft ook Mark Conijn aan. Conijn is netwerkmanager en is tegenwoordig aan de slag bij UTP Kabel. Hij heeft het over deze functie en legt uit hoe iemand een netwerkmanager kan worden.

  Lees verder...      Reageer

Twee derde Nederlanders vreest inperking privacy met invoering EU-wallet

9 mei 2022 - Maar liefst 65 procent van de Nederlanders is bang dat hun digitale privacy steeds beperkter wordt met de invoering van een Europese portemonnee. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.027 Nederlanders van achttien jaar en ouder, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks deze angst vindt ruim een derde van de respondenten het een goed idee als de Europese Unie de digitale identiteit invoert.

  Lees verder...      Reageer

Meer dan de helft van de Chief Supply Chain Officers zou winst opgeven voor duurzaamheid

5 mei 2022 - Chief Supply Chain Officers (CSCO’s) hechten belang aan de cruciale rollen die hybride cloud, kunstmatige intelligentie (AI), process mining en execution management spelen als het aankomt op het verhelpen van verstoringen waarmee ze afgelopen twee jaar mee te maken hebben gehad. Dat wijst onderzoek naar de veerkracht van de supply chain van IBM en Celonis uit.

  Lees verder...      Reageer

IT-leiders hebben meer financiering nodig om snelle datagroei aan te pakken

4 mei 2022 - Nieuw onderzoek van Digital Realty toont aan dat bijna de helft (47 procent) van de IT-leiders wereldwijd vindt dat de investering van hun bedrijf in datasystemen en infrastructuur een belangrijk obstakel is. Grote bedrijven over de hele wereld investeren onvoldoende in de tools en infrastructuur die nodig zijn om de toenemende hoeveelheid data te verwerken.

  Lees verder...      Reageer

Milieuschade stijgt bij ongewijzigd beleid naar 68 miljard euro in 2030

3 mei 2022 - De milieuschade die Nederland ieder jaar veroorzaakt, bedraagt op dit moment 55 miljard euro. Hierbij gaat het onder meer om de gevolgen van droogte en vroegtijdige sterfte als gevolg van luchtvervuiling in binnen- en buitenland. Hoewel deze schade in eigen land in de komende jaren door het klimaatbeleid beperkt zal stijgen of bij het volgen van ‘Fitfor55’-beleid zelfs daalt, ‘importeert’ Nederland juist meer schade uit landen die minder milieuvriendelijk produceren.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlanders zou werkgever verlaten bij gebrek MVO

2 mei 2022 - Mensen zijn het gebrek aan voortgang op het gebied van duurzaamheid en sociale initiatieven dat de samenleving boekt beu. Ze willen dat bedrijven er niet alleen over praten, maar concrete actie ondernemen en denken daarnaast dat technologie bedrijven kan helpen te slagen waar mensen gefaald hebben.

  Lees verder...      Reageer

Supportprofessional van de toekomst moet digital savvy zijn

29 april 2022 - Volgens ruim een derde (35 procent) van de Nederlandse managers en directeuren is het hebben van digitale skills over tien jaar de belangrijkste vaardigheid van een supportprofessional. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers onder ruim 500 leidinggevenden, managers en directeuren.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer vindt toekomstig werkgever zonder juiste zakelijke digitale middelen onprofessioneel

28 april 2022 - Zeven op de tien werknemers zien een toekomstig werkgever zonder de passende zakelijke digitale middelen als onprofessioneel. Dit komt naar voren uit de benchmark onder ruim 1.000 Nederlandse werknemers, uitgevoerd in opdracht van TOPdesk. Op dit moment ontvangt zeker een op de vijf (21 procent) werknemers wel eens zakelijke digitale middelen zoals een laptop, tablet of mobiele telefoon die niet goed werken.

  Lees verder...      Reageer

Minder vergaderen levert meer op

28 april 2022 - Bedrijven die als gevolg van de pandemie hun activiteiten, werkmodellen en bijna elk aspect van hun bedrijf heroverwegen, is niets nieuws.  Wat wel opmerkelijk is, is hoe bedrijven de lessen uit het verleden gebruiken om te innoveren en activiteiten te verbeteren. Daarmee kunnen ze voldoen aan de eisen van klanten en werknemers.

  Lees verder...      4 reacties

Hoe de pandemie ons leren heeft veranderd

26 april 2022 - De ene crisis is de andere niet. Zo is de huidige coronacrisis heel anders dan de kredietcrisis van 2008. Beide hebben hun invloed gehad op leren in organisaties. "Maar de pandemie heeft wel een uitzonderlijk grote invloed op onze manier van leren," aldus Helma van den Berg, microlearning expert en oprichter van Let’s Learn!

  Lees verder...      Reageer

‘Wereldwijde kansen voor Nederlandse LSH-sector: sterk herstel, versnelde transformatie’

21 april 2022 - Op woensdag 13 april nam minister Kuipers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het rapport ‘Wereldwijde kansen voor de Nederlandse LSH-sector: sterk herstel, versnelde transformatie’ aan uit handen van Micha van Lin, directeur Task Force Health Care (TFHC).

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 517 volgende >
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carričreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Groeiende vertrouwenskloof in vaardigheden tussen werkgevers en werknemers
Dit zijn de beste werkgevers van Nederland
Nederland hybride werkland: een derde weigert fulltime kantoorbaan
Mensen spelen grote rol in de toekomst van B2B e-commerce
Emissievrij bouwen en bezorgen binnen de stad
Vraag naar netwerkmanagers blijft heel groot
Kwart managers wil zakelijker worden
'Cyberveiligheid moet in handen zijn van de overheid'
IT-leiders moeten hun teams bijscholen om meer waarde uit data te halen
Hoe wordt jouw organisatie een digitale winnaar?
meer top 10