zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen

28 november 2022 - Onlangs is de wintertijd weer ingegaan en dus krijgen we te maken met donkere, natte en winderige dagen. Daarom kunnen we maar beter goed voorbereid zijn om ongelukken en spanningen in het verkeer te voorkomen. Uit recent onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct blijkt namelijk dat bijna de helft van de automobilisten (44 procent) de meeste zenuwen krijgt van rijden met slechte weersomstandigheden.

  Lees verder...      Reageer

Onbekwaam personeel veroorzaakt fouten en fysieke ongelukken

25 november 2022 - Bij bijna driekwart (73 procent) van de Nederlandse bedrijven in cruciale sectoren leidt onvoldoende kennis van medewerkers tot fouten op de werkvloer. Bij één op de vijf (21 procent) heeft dit zelfs regelmatig fysieke ongelukken als gevolg. Dit blijkt uit onderzoek van Drillster onder ruim 1.000 medewerkers met een cruciaal beroep. Denk hierbij aan beroepen in sectoren als de zorg, het onderwijs of het openbaar vervoer.

  Lees verder...      Reageer

Zes tips voor meer werkgeluk en vitaliteit in 2023

24 november 2022 - Bedrijven hebben steeds meer moeite om talent aan te trekken. Door het werkgeluk van werknemers te verbeteren, dringen ze verloop terug en worden ze een aantrekkelijkere werkgever. Om bedrijven daarmee te helpen, deelt Liselot Muijser, commercieel manager van Workplace Giving, zes tips om het werkgeluk en de vitaliteit van werknemers komend jaar te verbeteren.

  Lees verder...      Reageer

Betrokkenheid bij ESG en DEI daalt, maar stijgt op gebied van aantrekken van talent

23 november 2022 -  De Worldcom Confidence Index (WCI) laat tussen april en september 2022 significante veranderingen zien in de betrokkenheid van zakelijke leiders bij de tien onderwerpen die wereldwijd de meeste aandacht hebben. De onderwerpen waarbij de betrokkenheid het sterkst is gedaald, zijn ESG (Environmental, Social and Governance, -28 procent), klanttevredenheid (-21 procent) en DEI (Diversity, Equity and Inclusion, -achttien procent).

  Lees verder...      Reageer

Inflatie en de werkplek: vier op de vijf Nederlanders gaan werklocaties niet wijzigingen

21 november 2022 - Thuiswerken vanwege gestegen reiskosten of juist naar kantoor omdat de energierekening hoger is? Uit een enquête van Owl Labs onder 2241 Nederlanders blijkt dat het merendeel niet van plan is hun werklocatie aan te passen vanwege stijgende kosten. Toch hebben Nederlanders geldzorgen: 44,5 procent van de respondenten maakt zich zorgen over de hoogte van hun inkomen door de energiecrisis.

  Lees verder...      Reageer

Europese finance- en IT-leiders onthullen pad naar digitale financiële transformatie

21 november 2022 - Workday publiceert de resultaten van zijn nieuwste onderzoek onder senior finance en IT-leiders. Het onderzoek gaat in op de stand van zaken van digitale financiële transformatie in de EMEA-regio, hoe deze inspanningen worden beïnvloed door finance en IT, en hoe afstemming tussen de CFO en CIO centraal staat bij transformatiesucces.

  Lees verder...      Reageer

We werken weer op kantoor - om energiekosten te besparen

17 november 2022 - Na corona blijkt ook de energiecrisis grote invloed te hebben op het reisgedrag van werkend Nederland. Meest opvallend: om de energierekening thuis laag te houden, werken we vaker op kantoor. We reizen méér, leggen grotere afstanden af en de elektrische auto en (elektrische) fiets rukken nog meer op. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van reisgedrag door Shuttel.

  Lees verder...      Reageer

De beste tips voor bedrijven om te gedijen in de anywhere economy

16 november 2022 - Het is ironisch dat de lockdown, de grootste inperking van vrijheid in de moderne tijd, de vrijheid om overal en altijd te werken in de hand werkte, zo stelt Ronan Copeland, Group Vice President & General Manager EMEA bij DocuSign. Thuiswerken, online winkelen en zelfs socialiseren op afstand werden de normen toen de pandemie de wereld in zijn greep kreeg.

  Lees verder...      Reageer

Klimaatinspanningen van bedrijven blijven ver achter bij de klimaatbeloften

16 november 2022 - Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven de urgentie van klimaatneutraal werken inzien. Toch heeft slechts 34 procent van de 2.000 grootste bedrijven wereldwijd duurzaamheidsdoelstellingen concreet vastgelegd en publiekelijk gedeeld. Bovendien blijven de resultaten van deze plannen ver achter bij de uitgesproken ambities.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders kiezen steeds vaker voor duurzaam vervoer

15 november 2022 - Steeds meer Nederlanders kiezen voor een duurzamere manier van reizen. Zo steeg het aantal transacties bij laadpalen voor elektrische auto’s in Nederland in het derde kwartaal met 85 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Ook het gebruik van deelfietsen en -scooters (+42 procent) en het ov – zoals bus, trein en metro - is in het derde kwartaal sterk gestegen (+54 procent). 

  Lees verder...      Reageer

Meest vervuilende bedrijven blijken minst ambitieus

7 november 2022 - Het aantal bedrijven in Nederland met serieuze klimaatambities en dat uiterlijk in 2030 klimaatneutraal wil zijn, stijgt voor het derde jaar op rij. Daartegenover staat dat bedrijven die het meest vervuilend zijn, langer de tijd nodig hebben om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren of zelfs geen ambities daartoe hebben – en juist deze bedrijven belangrijk zijn voor het behalen van de klimaatdoelstellingen.

  Lees verder...      Reageer

Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact?

7 november 2022 - De roep om verduurzaming en maatschappelijk verantwoord ondernemen groeit. Zo blijkt uit recent onderzoek van SurveyMonkey dat slechts twaalf procent van Nederlandse consumenten vindt dat bedrijven géén bijdrage zouden moeten leveren aan maatschappij en milieu; steeds meer investeerders zien bedrijven graag duurzamer worden; tal van grote én kleine organisaties – met Patagonia voorop – zetten zich in voor een betere wereld; en ook in de politiek wordt opgeroepen om actie. Pieter Verschuren, Clarity Amsterdam, schreef dit artikel.

  Lees verder...      1 reactie

Bijna twee op de drie werknemers hebben last van werkstress

2 november 2022 -  Bijna twee op de drie werknemers in Nederland ervaren stress op het werk, dit blijkt uit de achtste editie van het Cigna 360 Global Well-Being rapport, een onderzoek dat de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld in kaart brengt. Hoewel dit aantal in Nederland iets lager ligt dan het Europese gemiddelde (77 procent), is de uitkomst van het rapport zorgelijk. Over het hele Europese continent nemen stressniveaus van werknemers, die in 2021 licht daalden, nu toe.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de vier medewerkers is wel eens slachtoffer geweest van social engineering

31 oktober 2022 - Vier op de vijf medewerkers in Nederland is wel eens in aanraking geweest met social engineering. Maar liefst een kwart van de medewerkers is zelfs slachtoffer geweest van deze vorm van manipulatie die cybercriminelen toepassen. In de financiële sector liggen deze aantallen beduidend hoger: bijna negen op de tien medewerkers is wel eens in aanraking geweest met social engineering, terwijl meer dan vier op de tien medewerkers slachtoffer is geweest.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 525 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Voorspellingen voor 2023: toename Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en Reconnaissance-as-a-Service
Jongeren verdienen meer, maar als vrouw minder
Betrokkenheid bij ESG en DEI daalt, maar stijgt op gebied van aantrekken van talent
Werken waar je wil – ‘Het nieuwe werken is gewoon werk’
Trends voor de datacenterbranche
Zes tips voor meer werkgeluk en vitaliteit in 2023
Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Zakelijk gebruik NFT’s onbekend terrein voor financieel verantwoordelijken
meer top 10