zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk

24 september 2020 -  ALD Automotive deed onder bijna 1.500 werkende Nederlanders onderzoek naar het fietsgebruik. Hoe vaak fietsen zij naar het werk, wat zijn de beweegredenen en hoe ver zijn zij bereid om te fietsen? Voor Fiets naar uw Werk Dag, dit jaar op donderdag 24 september, hebben we de volgende feiten verzameld.

  Lees verder...      1 reactie

Twee derde werkenden beoordeelt nieuwe collega(’s) op uiterlijk

23 september 2020 -  Maar liefst 62 procent van de werkende Nederlanders beoordeelt een nieuwe collega op zijn of haar uiterlijk. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.111 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden is een vijfde eerder bereid om van een knappe collega werkzaamheden over te nemen, dan van een minder aantrekkelijke collega.

  Lees verder...      Reageer

Zoekvraag naar waterflessen verzesvoudigd in vijf jaar

22 september 2020 -  In Nederland wordt momenteel zes keer zo vaak gezocht op ‘waterfles’ als vijf jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van Loopper. Dat is eveneens te merken aan het aantal verkochte flessen, want de stijging op dat gebied zet nog steeds door. Ook in de B2B-sector is de markt de afgelopen jaren sterk gegroeid. Van 2018 t.o.v. 2019 zijn de verkopen van herbruikbare waterflessen met 40 procent gestegen.

  Lees verder...      Reageer

Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal

21 september 2020 -  Enkele maanden na het begin van de coronacrisis, beginnen bedrijven weer voorzichtig naar de toekomst te kijken. Sommige sectoren hebben het bijzonder zwaar te verduren gekregen, terwijl andere organisaties het juist goed hebben gedaan. Hoe dan ook mag niemand de fout maken om de situatie van voor de crisis te willen herstellen.

  Lees verder...      2 reacties

Wees extra alert op verdachte telefoontjes

18 september 2020 - Consumenten en bedrijven moeten extra op hun hoede zijn voor telefonische oplichting met behulp van spoofing. Deze oproep doet Mimecast op basis van recente incidenten en eigen onderzoek. "Als het telefoonnummer klopt, zegt dat niks over de identiteit van de beller," waarschuwt Carl Wearn, het hoofd van de online-misdaadafdeling van Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde

18 september 2020 -  De effecten van de economische krimp zullen volgens ABN AMRO met vertraging zichtbaar worden in een forse waardedaling van het zakelijk vastgoed. In 2020 stijgt de waarde van het vastgoed nog met 1,5 procent; volgend jaar daalt de waarde naar verwachting met maar liefst zes  procent.

  Lees verder...      1 reactie

COVID-19 voedingsbodem voor geopolitieke risico’s

16 september 2020 - De COVID-19 pandemie versterkt bestaande geopolitieke risico’s. Economisch en politiek nationalisme groeien mede dankzij de maatregelen die de coronacrisis moeten bestrijden. Bovendien wordt de veerkracht van de toeleveringsketen fors op de proef gesteld en neemt het risico op stakingen, rellen en maatschappelijke onrust toe.

  Lees verder...      Reageer

VGM-eisen voor VCA 2017/6.0-certificering bij veel bedrijven nog onbekend

16 september 2020 - Er is nog veel onwetendheid over de huidige eisen aangaande het VGM-deel in de VCA, zo blijkt uit onderzoek van Tagpoint Training onder meer dan vijftig veiligheidsverantwoordelijken. Organisaties lopen hierdoor het risico om niet te certificeren of te her-certificeren voor de VCA 2017/6.0-norm.

  Lees verder...      Reageer

Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’

16 september 2020 -  Met de persconferentie van Mark Rutte, medio augustus 2020, werd duidelijk wat HR-managers en directies waarschijnlijk al langer vermoedden: de anderhalve meter-maatschappij blijft, voorlopig, en kantoren dienen zich aan te passen als zij dat nog niet gedaan hebben.

  Lees verder...      1 reactie

Een op de drie jongeren heeft door corona studie/werkplannen aangepast

14 september 2020 -  De coronacrisis heeft een grote impact op de kortetermijnplannen van jongeren. Ruim een derde van de Nederlandse jongeren tussen de bijftien en 30 jaar geeft aan dat de crisis ervoor heeft gezorgd dat zij hun studie- en/of werkplannen voor de resterende helft van 2020 hebben moeten wijzigen. Zo blijkt uit onderzoek onder 500 Nederlandse jongeren uit het YC Jongerenpanel van YoungCapital.

  Lees verder...      2 reacties

Financiële instelling ziet cloudmigratie als middel om concurrentiepositie te verstevigen

11 september 2020 -  Van de financiële organisaties wereldwijd migreert op dit moment 89 procent naar de cloud. Twee op de drie (68 procent) financiële organisaties die deze stap al gezet hebben, geeft aan dat de transitie naar de cloud hun bedrijfsvoering heeft verbeterd. Dit blijkt uit de Unisys Cloud Success Barometer.

  Lees verder...      Reageer

Vier aandachtspunten voor een effectieve crisiscommunicatiestrategie

8 september 2020 - In een snel veranderende wereld moet een organisatie in staat zijn te anticiperen, zich voor te bereiden, te reageren en zich aan te passen aan plotselinge veranderingen. Deze flexibiliteit is een belangrijk onderdeel van de strategie en gaat verder dan alleen crisismanagement. Het gaat om het leren van ervaringen en het overnemen van best practices om bedrijfsverbetering te realiseren.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots)

7 september 2020 - Volgens onderzoek onder de belangrijkste beslissers bij Europese bedrijven bevat 83 procent van de klantenservice-interacties via een chatbot, scheldwoorden of een andere vorm van beledigend taalgebruik. Onderzoek door Opinion Matters in opdracht van Freshworks Inc., wijst uit dat Nederlandse consumenten de meest ‘onbeleefde’ klanten van de onderzochte Europese landen zijn: 92 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat er grof tegen chatbots wordt gesproken.

  Lees verder...      1 reactie

Worldcom Confidence Index geeft nu ook inzage in bevindingen Nederlandse zakelijke leiders

7 september 2020 - De Worldcom Confidence Index (WCI) is een structureel onderzoek van de Worldcom Public Relations Group naar de mate van vertrouwen in en de bezorgdheid over 23 onderwerpen onder zakelijke leiders. Het onderzoek wordt met behulp van kunstmatige intelligentie (KI) uitgevoerd onder 54.000 CEO's en CMO’s in 30 landen. Sinds juni wordt ook structureel onderzoek uitgevoerd in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 492 volgende >
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk (1) 
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots) (1) 
Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’ (1) 
Een op de drie jongeren heeft door corona studie/werkplannen aangepast (1) 
top10
Wees extra alert op verdachte telefoontjes
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde
Webinarmoe? Acht handige tips om dat te voorkomen
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal
Werkgever heeft geen oog voor stress en burn-out klachten
Werkrelaties onder druk tijdens de coronacrisis?
Aantal werkende studenten zonder uitzicht op contractverlenging verdubbeld
Flexkrachten onmisbaar voor opstarten economie na lockdown
Zoekvraag naar waterflessen verzesvoudigd in vijf jaar
'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'
meer top 10