zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Helft managers heeft een te volle agenda

4 december 2020 -  Bij 53 procent van de Nederlandse managers is hun agenda te vol. Dat stellen hun managementsupportprofessionals. Zelfs met hun hulp zijn ze te druk. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers. 21 procent zegt dat de agenda van de manager altijd te vol is en 32 procent zegt dat dit het grootste deel van de tijd zo is.

  Lees verder...      Reageer

Machine learning, de nieuwe tool tegen online fraude

3 december 2020 -  In de uitzonderlijke economische situatie waarin we ons bevinden, hebben financiële instellingen zich vooral gericht op het in stand houden en voortzetten van hun activiteiten, maar ze mogen de applicatiebeveiliging niet vergeten. Sterker nog, online fraude is wereldwijd verantwoordelijk voor het verlies van tientallen miljarden euro's per jaar: organisaties kunnen dat risico niet nemen, aangezien sommigen onder hen al grote moeilijkheden ondervinden vanwege de huidige situatie.

  Lees verder...      Reageer

De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken

2 december 2020 -  Toen de overheid in maart dit jaar iedereen opriep om zoveel mogelijk persoonlijk contact te vermijden, had niemand kunnen voorzien dat dit een ingrijpende impact zou hebben om de manier waarop we werken. En al helemaal niet dat dit langetermijngevolgen zou hebben voor de fysieke en mentale gesteldheid van thuiswerkers. Wilfred Noordam, country sales manager Benelux bij Ergotron, schreef er dit artikel over.

  Lees verder...      1 reactie

Minder negatieve vooroordelen rondom werkloosheid ten gevolge van de coronacrisis

27 november 2020 - De impact van de coronacrisis zorgt voor onrust op de arbeidsmarkt. De laatste cijfers van het CBS laten zien dat het aantal werklozen in het derde kwartaal opnieuw steeg met 70.000. Een ander gevolg is dat de negatieve vooroordelen rondom werkloosheid afnemen, zo blijkt uit onderzoek van LinkedIn.

  Lees verder...      Reageer

Digitale tools zorgen voor minder werkstress

26 november 2020 -  85 procent van de thuiswerkers maakt sinds de COVID-19 crisis vaker gebruik van digitale tools zoals e-mail en WhatsApp. Deze digitale versnelling helpt thuiswerkers niet alleen puur praktisch; bijna 30 procent van de Nederlandse kantoorprofessionals ervaart door het gebruik van digitale tools ook minder werkstress. En dat is goed nieuws in deze stressvolle tijd.

  Lees verder...      1 reactie

Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen

25 november 2020 - Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in hun omgang met crises dan mannen, is een van de conclusies die de Worldcom Public Relations Group trekt op basis van het jaarrapport van de Worldcom Confidence Index (WCI). In dat rapport zijn de resultaten van de Confidence Index van september 2019 tot en met september 2020 verzameld.

  Lees verder...      1 reactie

De tien ingrediënten van elk succesvol project

25 november 2020 -  Van belangrijke productlanceringen tot IT-projecten en organisatie herstructureringen: projecten mislukken helaas vaker dan dat ze slagen. Uit onderzoek van het Project Management Institute blijkt dat slechts 26 procent van alle projecten succesvol wordt afgerond.

  Lees verder...      Reageer

Slechts één op de drie werknemers is veerkrachtig genoeg

24 november 2020 - Ruim één op de drie (35 procent) werknemers in Nederland is veerkrachtig genoeg in termen van omgaan met stress en vervelende situaties en het behoud van motivatie. Ondanks dat het in Nederland iets beter gaat dan in de rest van Europa, was de Week van de Werkstress (16-20 november) een goede aanleiding om stil te staan bij het gebrek aan weerbaarheid van 65 procent van de medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Focus op flexibele planning en versnelde innovatie

23 november 2020 -  86 procent van de Nederlandse organisaties is door de coronacrisis versneld gestart met het uitvoeren van hun digitale transformatieplannen. Dit blijkt uit het internationale onderzoek ‘Digital Enterprise Strategies for People-Led Transformation’ van Unit4. Het onderzoek is uitgevoerd onder zakelijke en IT-beslissers en gebruikers in de dienstverlenende sector, waarvan respectievelijk 50 en 250 in Nederland gevestigd.

  Lees verder...      Reageer

75 procent van de bedrijven past supply chain aan om toekomstbestendig te blijven

20 november 2020 - BluJay Solutions  publiceert voor de derde keer de belangrijkste bevindingen van zijn jaarlijkse onderzoek naar de stand van zaken in de logistieke sector en supply chains. Het rapport, ‘Creating Resilience Amid Disruption’, biedt inzicht in hoe supply chains aangepast worden om succesvol te blijven, in hoe logistieke organisaties de wereldwijde ontwrichting door COVID-19 hebben doorstaan en hoe zij hun supply chain toekomstbestendig willen maken.

  Lees verder...      Reageer

Drie op de tien jongeren kunnen manager niet uitstaan

19 november 2020 - 30 procent van de jongeren, tussen de achttien en 25 jaar, kan zijn manager niet uitstaan. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst. Van alle respondenten kan veertien procent van de Nederlandse werkenden die hun manager niet kan uitstaan.

  Lees verder...      Reageer

Voorspelde toekomstige investering in audiotechnologie weerspiegelt essentiële rol in zakelijk functioneren

18 november 2020 - Audiokwaliteit is de nieuwe prioriteit geworden voor internationale bedrijven, volgens nieuw onderzoek gepubliceerd door EPOS. Het nieuwste rapport van het audiomerk, ‘Quality Audio: A Sound Investment’, bevat inzichten van 2000 besluitvormers uit zeven internationale markten en sectoren, waaronder IT, finance, business services, gezondheidszorg en media.

  Lees verder...      Reageer

C-level meer dan ooit in spagaat

13 november 2020 -  Ondanks het besef van wat de grootste ontwikkelingen, kansen en uitdagingen zijn, blijkt uit het C-level-onderzoeksrapport van IAB Nederland dat professionals moeite hebben met het vinden van de juiste balans op strategisch en organisatorisch vlak.

  Lees verder...      Reageer

De logistieke sector na de Brexit; wat kunnen we verwachten vanaf 2021?

13 november 2020 -  Of het nu gaat om een ‘no deal’ of om een ‘soft Brexit’ met een handelsovereenkomst – logistieke experts bereiden zich voor op alle scenario’s. De mate van veranderingen hangt voornamelijk af van de nog lopende onderhandelingen, maar de toekomstige trends en verwachtingen zijn nu al zichtbaar.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 495 volgende >
Persoonsalarmering om korte lontjes in de maatschappij
reacties
Ziekteverzuim bij kwart organisaties gestegen sinds aangescherpte coronamaatregelen  (1) 
De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken (1) 
Waar wilt u werken? (1) 
Baard op het werk: wel of niet doen? (1) 
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
top10
Eén op de vijf HR-professionals: in 2030 wordt men ontslagen via een systeem
Waar wilt u werken?
De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken
Zijn ‘Black Friday’-marketingstrategieën even duurzaam als de campagne zelf?
PwC brengt de keerzijde van thuiswerken in kaart
Zes op de tien bedrijven zien imagoschade als grootste gevolg van hack
Machine learning, de nieuwe tool tegen online fraude
Dreiging AVG-boetes bepalen investeringsbeslissingen in cybersecurity
Marcel Krom is CIO of the Year 2020
C-level executives brengen grote cyberrisico’s met zich mee
meer top 10