zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z

3 juli 2020 -  De gezondheids- en economische ontwrichting door COVID-19 veroorzaakt onder de Millennials en Generatie Z verandering in werk en inkomen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Deloitte Global Millennial Survey 2020. Het rapport benadrukt hoe de gevolgen van de pandemie de banen van jonge werknemers drastisch hebben beïnvloed. Ondanks de veranderingen op de werkvloer is het stressniveau onder de doelgroep gedaald.

  Lees verder...      1 reactie

CEO’s moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn

2 juli 2020 - Leidinggevende functies, zoals die van CEO, zouden moeten worden bekleed door mensen met een technologische achtergrond, zoals app- of softwareontwikkelaars, als organisaties succesvoller willen zijn, zegt bijna driekwart (71 procent) van de bedrijfsleiders in EMEA. In Nederland is 62 procent van de ondervraagde managers het daarmee eens.

  Lees verder...      Reageer

Wat zijn de regionale gevolgen van corona?

1 juli 2020 - Het CBS maakt de balans op van het leven voor, tijdens en na de eerste coronagolf. Wat zijn de regionale verschillen wat betreft zorg, ondernemersvertrouwen, werkgelegenheid, faillissementen, consumentenvertrouwen en thuiswerken bijvoorbeeld?

  Lees verder...      Reageer

Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei

1 juli 2020 -  In mei 2020 reisden ruim 220.000 passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens in Nederland, dat is 97 procent minder dan in mei 2019. In april waren dit er 133.800. De hoeveelheid vervoerde goederen door de lucht nam in mei 2020 af met 18,5 procent naar ruim 117.000 ton. Het aantal vluchten in het handelsverkeer lag met 6.600 bewegingen ruim 87 procent lager dan in mei 2019.

  Lees verder...      Reageer

De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria

30 juni 2020 - Ons leiderschap wordt op de proef gesteld, op een manier die we lang niet voor mogelijk hadden gehouden. De maatschappij zit 'intelligent op slot', gelukkig steeds een beetje minder, maar onze reis- en vergadermogelijkheden zijn ingeperkt. Na de pandemie en een eventuele tweede lockdown, volgen de komende maanden de economische kwalen.

  Lees verder...      Reageer

Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19?

29 juni 2020 - Banken en financiële instellingen spelen een cruciale rol in het helpen van bedrijven en particulieren om de gevolgen van het coronavirus te beheren. Het is daarom belangrijk dat zij zo goed mogelijk op de rails blijven en hun werk optimaal kunnen voortzetten. Ze kunnen acute maatregelen nemen om bedrijfscontinuïteit te waarborgen en dienstverlening te behouden, ook na de pandemie.

  Lees verder...      1 reactie

Twee derde van de Europese organisaties maakt actief gebruik van kunstmatige intelligentie

29 juni 2020 -  Interxion maakt de resultaten bekend van een onderzoek naar het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in Europa. Hieruit blijkt onder andere dat bijna twee derde van de ondernemingen (61,7 procent) actief gebruik maakt van een vorm van AI, of hiermee aan het testen is.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers onzeker over declareren onkosten voor thuiswerken

23 juni 2020 - Steeds meer Europese bedrijven beginnen hun werknemers te informeren over hoe lang ze nog thuis zullen werken, maar er blijkt veel onduidelijkheid te zijn over welke onkosten werknemers mogen declareren voor het inrichten van een thuiswerkplek. Dat is een van de uitkomsten van een enquête door SAP Concur.

  Lees verder...      Reageer

Feedbackcultuur door thuiswerken significant toegenomen

18 juni 2020 -  Thuiswerken heeft een positieve invloed op de bedrijfscultuur, dat blijkt uit een analyse van intuo by Unit4 onder 29.197 gebruikers van hun talent enablement platform. Hoewel medewerkers elkaar minder zien, scoren company alignment en feedback nu significant hoger: de scores namen met respectievelijk zes en acht procent toe.

  Lees verder...      4 reacties

37 procent werkend Nederland: anderhalve meter afstand op werk onhaalbaar

18 juni 2020 -  37 procent van werkend Nederland stelt dat anderhalve meter afstand op de werkvloer voor hen niet haalbaar is. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR Flex onder 1032 Nederlandse werknemers. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat bijna één op vier (23 procent) van de Nederlandse kantoormedewerkers er vanwege het coronavirus tegenop ziet om zich (weer) onder collega’s te begeven.

  Lees verder...      Reageer

Gevestigde verzekeraars moeten bedachtzaam zijn op concurrentie big tech

17 juni 2020 - Regelmatig wordt geschreven over de grote tech bedrijven en hun mogelijke plannen om verzekeringen te gaan aanbieden. Een grote groep Nederlanders (60 procent) staat nog wantrouwend tegenover het afsluiten van een verzekering bij grote tech bedrijven, zoals Google, Facebook en Amazon.

  Lees verder...      Reageer

Drie barrières in digitalisering van supply chain

16 juni 2020 -  Digitalisering in supply chain blijft uit. Diverse onderzoeken onderschrijven dat statement, waarbij de meest genoemde oorzaak het ontbreken van zowel vaardigheden als capaciteit is om daadwerkelijk te profiteren van de mogelijkheden die een digitale supply chain biedt. Uit de Supply Chain Market Research van BluJay Solutions blijkt echter wel dat organisaties de noodzaak van het continue blijven innoveren wel erkennen.

  Lees verder...      Reageer

Welkom in het anderhalvemeterkantoor

15 juni 2020 - Na bijna twee maanden lockdown is Nederland langzaam aan weer naar kantoor aan het terugkeren. Alhoewel vanuit huis werken bij meer bedrijven ook na de crisis zal worden gefaciliteerd betekent dat nog niet dat het kantoor kan worden opgedoekt. Een gezamenlijke werkplek blijft cruciaal voor elke organisatie waarin mensen samenwerken.

  Lees verder...      1 reactie

Dalende vacaturetrend remt: eerste sectoren laten tekenen van herstel zien

12 juni 2020 -  Het aantal vacatures is de afgelopen periode verder gedaald als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen, zo blijkt uit de maandelijkse data-analyse van Indeed. De eerste beroepsgroepen laten echter een afremming in de vacaturedaling zien als eerste tekenen van herstel.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 488 volgende >
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie  (1) 
top10
Het geheim van succesvolle cybersecurity: business in verbinding met IT
Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19?
Twee derde van de Europese organisaties maakt actief gebruik van kunstmatige intelligentie
Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen
De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria
De onstuitbare opmars van de barcode in het dagelijks leven
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
meer top 10