zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt vinden een weg in 2020

5 maart 2021 - Corporate Finance International ziet fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt in 2020 een weg vinden. Door de coronacrisis is financiering ophalen uitdagender geworden. Banken financieren minder overnamedeals. Risicobeheer heeft het overgenomen van commercieel denken. Alternatieve financiering aantrekken, zoals Londense debt funds, wordt steeds belangrijker.

  Lees verder...      Reageer

Vier process excellence-trends voor organisaties om in de gaten te houden

5 maart 2021 -  De wereld verandert en de toekomst van werk verandert mee. Van operationele flexibiliteit en veerkracht tot het adopteren van intelligente oplossingen: alles draait dit jaar om process excellence en het nastreven daarvan, waarbij efficiëntie het sleutelwoord is.

  Lees verder...      Reageer

Drie tips om de effectiviteit van uw team te meten

4 maart 2021 -  Om een organisatie succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat er effectief gewerkt wordt. Directe of indirecte werkzaamheden om producten of diensten aan de klanten te kunnen leveren, moeten nu eenmaal uitgevoerd worden. Maar hoe kan gekeken worden hoe effectief een team daadwerkelijk is?

  Lees verder...      2 reacties

Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken

3 maart 2021 - Ruim 55 procent van de werknemers ervaart inmiddels voordelen van het thuiswerken, terwijl 25 procent lijdt onder de nieuwe werksituatie. Dat blijkt uit de resultaten van de Monitor Thuiswerken van Arbo Unie, waar inmiddels al bijna 100 organisaties gebruik van maken.

  Lees verder...      2 reacties

Vijf tips om uw thuiswerkopstelling te verbeteren

1 maart 2021 -  Met de verwachting dat veel mensen in 2021 in ieder geval nog deels zullen telewerken, is een investering in een geschikt thuiskantoor iets wat veel Belgen zullen overwegen. Voor de meesten zal thuiswerken voor aan de pandemie een zeldzaamheid zijn geweest, waardoor de meesten niet de meest ideale apparatuur en opstelling zullen hebben.

  Lees verder...      Reageer

Hoe toekomstgerichte bedrijven data analytics expertise kunnen opbouwen

1 maart 2021 - Data analytics is een revolutie in wording. Wereldwijd zijn bedrijven in de weer om zich klaar te stomen voor de veranderingen die het met zich mee gaat brengen. Ze ontwikkelen strategieën voor het analyseren van big data en moedigen medewerkers aan om zich vaardigheden op het gebied van data-analyse eigen te maken.

  Lees verder...      Reageer

Het werk opnieuw vormgeven in een post-pandemische wereld

26 februari 2021 -  Lunchen met een collega, brainstormen rond een whiteboard, een nieuw project starten met de energie van een volle zaal, samen een belangrijke prestatie vieren - dit zijn enkele van de dingen die Larry Augustin, Vice President of Applications bij Amazon Web Services, mist. Het verkeer en wachten op luchthavens, afleiding en onderbrekingen tijdens het werk of eten op kantoor zijn echter enkele van de dingen die hij niet mist.

  Lees verder...      Reageer

Talent hard nodig voor economisch herstel van Nederland

25 februari 2021 - In tijden van crisis hebben techbedrijven de ideeën en energie die Nederland juist nú nodig heeft. Om de potentie van deze bedrijven maximaal te kunnen laten bijdragen aan de samenleving, is talent nodig. In aanloop naar de verkiezingen vindt er op dinsdag 2 maart op RTLZ een live debat plaats, in samenwerking met Techleap.nl en Dutch Startup Association.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander ervaart technische problemen tijdens het thuiswerken

24 februari 2021 - Het onderwerp ‘thuiskantoor’ en het hebben van een flexibele werkplek heeft in de huidige periode van deze pandemie veel terrein gewonnen en wordt wereldwijd besproken. Werk is niet langer meer een plek waar u naartoe gaat, maar het is iets wat u juist overal kunt doen.

  Lees verder...      Reageer

Cruciale inzichten voor een crisiscommunicatiestrategie

23 februari 2021 -  Als 2020 in één les is samengevat, komt dat neer op het anticipatievermogen van organisaties. Deze moeten kunnen reageren op, en zich aanpassen aan, de meest ondenkbare omstandigheden. Bijna een jaar na de start van de pandemie wordt het steeds duidelijker dat deze situatie volledig anders is dan de conventionele risicoscenario's.

  Lees verder...      Reageer

Vier stappen voor organisaties om ‘Healthy Data’ te creëren

23 februari 2021 - Organisaties over heel wereld wisselen dag in, dag uit talloze data en informatie uit. Immers, steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van het delen van data, waar dat mag. Om effectieve samenwerking tussen bedrijven op dat vlak mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat alle betrokken partiun ‘Healthy Data’ tot hun beschikking hebben: bruikbare gegevens die elkaar aanvullen en verrijken.

  Lees verder...      Reageer

Digitale ‘masters of change’ hebben de toekomst

22 februari 2021 - Te midden van de coronapandemie opende technologie de deur naar nieuwe manieren van werken en bedrijfsvoering, creëerde technologie nieuwe interacties en ervaringen en droeg technologie bij aan gezondheid en welzijn. Dat blijkt uit de Accenture Technology Vision 2021.

  Lees verder...      Reageer

Grootste vertrouwenskloof ooit tussen het goed geïnformeerde publiek en het brede publiek

22 februari 2021 - Terwijl instituties op de proef worden gesteld door de economische- en sociale gevolgen van de COVID-19 pandemie, is in Nederland de grootste vertrouwenskloof ooit ontstaan tussen het brede publiek en het goed geïnformeerde-, hoogopgeleide publiek. Dat blijkt uit de Nederlandse resultaten van de jaarlijkse Edelman Trust Barometer.

  Lees verder...      Reageer

Manager, hoe gaat u om met verandering?

17 februari 2021 - Voor welke uitdagende veranderingen komen bedrijven tegenwoordig te staan? Wat vragen deze veranderingen van leiders? En wat is de meest voorkomende fout bij een verandering? Gedragsexpert Fredrik Husberg deelt zijn ervaringen en zett zijn beste tips voor u als leider op een rij.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 499 volgende >
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken (1) 
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
top10
Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden
BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting
Het Nieuwe Werken en de veranderende rol van leiderschap
Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen
Vijf tips om uw thuiswerkopstelling te verbeteren
Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever
Hoe toekomstgerichte bedrijven data analytics expertise kunnen opbouwen
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken
Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet
meer top 10