zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Voorkom plasticvervuiling met het businessmodel van de toekomst

15 oktober 2019 - Vorige week was de Dag van de Duurzaamheid, een dag waarop men wil laten zien dat duurzaamheid urgent en noodzakelijk is. Een dag als deze is nodig omdat de overgrote meerderheid van de bedrijven nog steeds op basis van een wegwerpmodel produceert: kopen, gebruiken en weggooien dus.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven niet tevreden met eigen innovatieprestaties

14 oktober 2019 -  Maar liefst 71 procent van de (Nederlandse) multinationals is ontevreden over hun eigen prestaties op het gebied van innovatie. Dat blijkt uit de Innovation Readiness Benchmark, (IRB) die 10 oktober gelanceerd werd in het boek ‘DARE, the Mindset for Successful Innovators in the Digital Age’.

  Lees verder...      Reageer

Topmanagers ABN Amro, FrieslandCampina en Johnson & Johnson in finale Young Captain Award

14 oktober 2019 - De drie finalisten van de Young Captain Award 2019 zijn bekend. Nicoline van Leersum (Johnson & Johnson), Dustin Woodward (FrieslandCampina) en Eric Jones (ABN Amro) strijden tijdens deze lustrumeditie om de titel ‘Young Captain 2019’. Op 25 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

  Lees verder...      Reageer

Genderdiversiteit ver te zoeken in de VC- en startupsector

11 oktober 2019 - Het is pover gesteld met genderdiversiteit binnen de Nederlandse VC- en startupsector. Volgens het Gender Diversity Report van TechLeap.NL (voorheen StartupDelta) staken Nederlandse VC’s in de jaren 2008 tot 2019 slechts 5,7 procent van hun geld in startups met een vrouwelijke mede-oprichter.

  Lees verder...      Reageer

Werkend Nederland wil manager niet op social media

9 oktober 2019 - Het merendeel (56 procent) van werkend Nederland is op geen enkel social media platform verbonden met zijn manager. Als werknemers wel verbonden zijn met hun manager, is dit meestal via Facebook (27 procent).

  Lees verder...      Reageer

3D-printing als alternatief voor het traditioneel productieproces

4 oktober 2019 -  Steeds vaker doet 3D-printing zijn intrede in de traditionele productiecyclus. Hierbij overschrijdt 3D-printing vroegere grenzen, waarbij het zich voornamelijk beperkte tot prototyping. Volgens Fleur Burghoorn van Cards 3D printing solutions heeft dat vooral te maken met de razendsnelle evolutie in de sector.

  Lees verder...      Reageer

Tevredenheid over salaris gedaald na Prinsjesdag

30 september 2019 -  Voor maar liefst 78 procent van de Nederlanders was Prinsjesdag vorige week niet te missen. Tijdens Prinsjesdag is er door onze landgenoten met name gelet op de inhoud van de troonrede van Koning Willem-Alexander (33 procent) en op de Miljoenennota (32 procent).

  Lees verder...      Reageer

Consumenten wantrouwen overheden en sociale media met persoonsgegevens

30 september 2019 - Bijna tweederde van de 4.120 ondervraagde consumenten in Europa en de Verenigde Staten gelooft niet dat door overheden gecontroleerde encryptie voor achterdeurtjes hen beschermt tegen terroristen.  Dat blijkt uit onderzoek van Venafi.

  Lees verder...      Reageer

Vier vooroordelen over jonge managers ontkracht

27 september 2019 -  Als u op Google zoekt op ‘jonge managers’ vliegen uitspraken zoals ‘Jonge managers worden niet serieus genomen’ en ‘Best lastig, een jonge manager zijn’ u om de oren.

  Lees verder...      Reageer

Groeiende 'vertrouwenskloof' bemoeilijkt fraude-opsporing en -bestrijding

25 september 2019 -  Er is een groeiende 'vertrouwenskloof' bij bedrijven in Nederland. De kloof bestaat tussen het vertrouwen in de kwaliteit van de fraudepreventie en de realiteit ervan. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Experian.

  Lees verder...      Reageer

Nederland oordeelt: de ideale manager is een 40-jarige man

25 september 2019 -  Werkend Nederland bestempelt een mannelijke manager tussen de 35 en 45 jaar als ideaal. 62 procent van de werkenden heeft liever een man als manager, 38 procent kiest voor een vrouw. Daarnaast gaat de voorkeur uit naar een meer ervaren manager.

  Lees verder...      1 reactie

Drie finalisten ‘MVO-manager van het jaar 2019’ bekend

23 september 2019 -  Sander Dekker (Manager Sustainability bij Van Oord), Jolanda Soons -Dings (Sustainability Program Leader Lamb Weston / Meijer) en Arnoud van Vliet (Manager CSR & Quality Zeeman) zijn genomineerd voor de titel ‘MVO-manager van het jaar 2019’.

  Lees verder...      Reageer

2018: het jaar van de verliezer

20 september 2019 -  Deze week heeft Allianz zijn tiende Global Wealth Report gepubliceerd, met een analyse van vermogen en schuld van huishoudens in meer dan 50 landen. Een trieste primeur: in 2018 was voor het eerst sprake van een daling van de financiële activa in industriële én opkomende landen.

  Lees verder...      Reageer

Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed

19 september 2019 - Uit het Across the Generations onderzoek van Adobe blijkt dat 43 procent van de respondenten denkt dat Generatie Z (tot 23 jaar) het gemakkelijkst te beïnvloeden is – of het nu gaat om reclame, nieuwsbronnen, of influencers en vrienden op sociale media – vergeleken met zeventien procent van de Babyboomers.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 476 volgende >
advertorial
6 stappen om leads te nurturen met e-mail marketing [white paper]
Je genereert leads met waardevolle content. Hoe zorg je dat deze leads warm worden, warm blijven en wél hot worden zodat de sales afdeling gesprekken kan voeren met beter gekwalificeerde leads? Spotler legt het in dit white paper stapsgewijs uit.
Download het white paper
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Personeelstekort in de horeca historisch hoog
Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste webhosting?
Zonnepanelen op kantoor; hoe zit dat financieel?
reacties
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat (2) 
Evenement organiseren? Vijf onverwachte tips (1) 
'Ongezonde snack op netwerkborrel niet meer van deze tijd' (1) 
Nederland verkiest kerstgeschenk boven traditioneel kerstpakket (4) 
Land Rover Defender (2019) (1) 
NCD: SER-advies vrouwenquotum onverstandig (1) 
Nederland oordeelt: de ideale manager is een 40-jarige man (1) 
top10
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat
Drie populaire project management apps voor managers
Topmanagers ABN Amro, FrieslandCampina en Johnson & Johnson in finale Young Captain Award
Genderdiversiteit ver te zoeken in de VC- en startupsector
Coaching populairder dan ooit
Een derde van de technische vacatures pas na zes tot twaalf maanden vervuld
Bedrijven niet tevreden met eigen innovatieprestaties
In 2030 is een kwart minder inzetbaar door werkgerelateerde stress
Voorkom plasticvervuiling met het businessmodel van de toekomst
meer top 10