zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Werkende gelooft dat kwaliteit onderwijs beter zou zijn met minder overheidsrichtlijnen

15 oktober 2021 - Een derde van werkend Nederland (33 procent) is van mening dat de kwaliteit van onderwijs voor werkenden zou verbeteren als de overheid minder richtlijnen oplegt over bijvoorbeeld certificering. Dat blijkt uit onderzoek van NCOI Opleidingen onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven hebben behoefte aan ondersteuning bij uitvoering wet ingroeiquotum en streefcijfers

14 oktober 2021 - Bedrijven die onder de nieuwe wet ‘Evenwichtiger verhouding van zetels tussen mannen en vrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen van grote naamloze en besloten vennootschappen’ gaan vallen zijn nog onvoldoende bekend met die wet. Het ingroeiquotum is bekend. Maar de verplichting om streefcijfers op te stellen nauwelijks.

  Lees verder...      Reageer

Opladen elektrische voertuigen gebeurt steeds meer op het werk

8 oktober 2021 - CTEK voorspelt een aanzienlijke groei in het laden van elektrische voertuigen (EV’s) op bestemmingen zoals kantoren en andere werkplekken. Deze trend naar laden op de plaats van bestemming wordt ondersteund door een recent YouGov/CTEK onderzoek waaruit blijkt dat ruim een vijfde (22 procent) van de Nederlandse EV-rijders zijn auto laadt op het werk.

  Lees verder...      Reageer

AWVN: ‘Arbeidsmarktkrapte bedreigt welvaart’

8 oktober 2021 -  ‘De krapte op de arbeidsmarkt is op termijn een bedreiging voor onze welvaart. Daarom is het tijd voor niet eerder toegepaste oplossingen. Het arbeidsmarktbeleid moet vooral gericht worden op in totaal méér werkuren voor Nederland als geheel. Dat kan door meer mensen naar de arbeidsmarkt te geleiden en door meer uren werken aantrekkelijker te maken, óók financieel.’

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders hebben sterke voorkeur voor Ministerie van Digitale Zaken

5 oktober 2021 - Nederlanders hebben een sterke voorkeur voor een Minister van Digitale Zaken: 39 procent wil dat een digitale bewindspersoon wordt toegevoegd aan het kabinet, terwijl 23 procent van mening is dat dit niet nodig is. Dit blijkt uit onderzoek van Honeypot.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer bereid salaris in te leveren in ruil voor keuze werkdevice

4 oktober 2021 - Jamf heeft de resultaten bekendgemaakt van een wereldwijd onderzoek, uitgevoerd door Vanson Bourne, over het belang van werknemerskeuze en de toekomst van werk. Maar liefst 95 procent van de ondervraagde Nederlanders vindt keuzevrijheid in hun werkdevice zo belangrijk dat ze bereid zijn om daarvoor een deel van hun salaris op te offeren.

  Lees verder...      Reageer

Nooit stoppen in het nooit normale

1 oktober 2021 - Acceleratie; snelheid - een toepasselijk woord in het afgelopen jaar gezien de snelheid waarmee bedrijven sinds de pandemie moesten handelen. Phil Le-Brun, Director, Enterprise Strategy bij Amazon Web Services (AWS) sprak onlangs over hoe het bedrijf snel innoveert en toch gecentreerd blijft op wat klanten echt willen of nodig hebben.

  Lees verder...      Reageer

De drie finalisten ‘MVO Manager van het Jaar 2020/21’ komen van Philips, PwC en Verstegen

30 september 2021 -  Wineke Haagsma (Director Corporate Sustainability, PwC Nederland en EMEA), Marianne van Keep (Chief Sustainability Officer, Verstegen Spices & Sauces) en Robert Metzke (Global Head Sustainability, Philips) zijn genomineerd voor de titel ‘MVO-manager van het jaar 2020/21’.

  Lees verder...      Reageer

Kantoren en werkvormen veranderen radicaal

30 september 2021 - De coronapandemie liet veel tech-ondernemingen onvoorziene kansen zien, maar de menselijke maat dreigde ook buiten beeld te verdwijnen. Wat zo mooi lijkt - op afstand werken, geen reistijden - kwam als een boemerang terug. Harold Punter, mede-oprichter en CEO van Rapid Circle ziet hybride werken als een belangrijk speerpunt voor de komende jaren.

  Lees verder...      2 reacties

Zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

29 september 2021 - Check Point Research (CPR) meldt een hausse op de zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten op Telegram, na de aankondigingen van het vaccin mandaat van de Amerikaanse president Biden. Ook Nederlandse valse vaccinatiebewijzen worden aangeboden.

  Lees verder...      Reageer

De cruciale rol van de SAM-professional

28 september 2021 - Wat de helpdeskmedewerkers of netwerkbeheerders doen binnen een organisatie is voor nagenoeg iedereen duidelijk. Dat ligt anders bij de SAM-professional. En dat terwijl hij of zij juist een cruciale rol heeft binnen een organisatie. Voldoende aanleiding voor Crayon om deze IT-professional op wereldwijde IT Professional Day in de schijnwerpers te zetten.

  Lees verder...      Reageer

Helft supportprofessionals heeft invloed op besluiten die manager neemt

27 september 2021 - Vier op de vijf supportprofessionals krijgt van zijn of haar manager zaken te horen die voor de rest van de organisatie nog geheim zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers en Public Support. Dat de supportprofessional de persoon is met wie managers alles kunnen delen, blijkt wel uit het feit dat 44 procent van de supportprofessionals aangeeft altijd voor de manager klaar te staan als dat nodig is.

  Lees verder...      Reageer

Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein

24 september 2021 - Op initiatief van de Sociaal Economische Raad (SER) wordt Diversity Day dit jaar georganiseerd op 5 oktober. SER voorzitter Mariëtte Hamer trapt af met de webinar ‘Diversiteit in de top: waar wachten we nog op?’. Daarna volgt o.a. een online college ‘Wat mannelijke leiders moeten weten over het Vrouwenbrein’, gericht op mannelijke leiders bij bedrijven en instellingen.

  Lees verder...      1 reactie

Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk

23 september 2021 - 40 procent van de Nederlanders verwacht na de zomer weer vaker de weg op te gaan voor hun werk, zo blijkt uit onderzoek van Interpolis (uitgevoerd door Motivaction) onder ruim 2.000 Nederlanders. De verzekeraar ziet uit eigen data de verkeersintensiteit en het aantal verkeersongevallen toenemen en vreest dat na de zomer het aantal ongelukken verder gaat oplopen.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 509 volgende >
Aangeklaagd door cliënt wegens een beroepsfout: wat nu?
reacties
Werknemers hoeven niet altijd bereikbaar te zijn (1) 
Werknemer vindt dat werkgever verantwoordelijk is voor werkgeluk (1) 
Foute kersttrui populair, maar niet op op de werkvloer (1) 
Kantoren en werkvormen veranderen radicaal (4) 
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein (1) 
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
top10
Nieuwe blik op security nodig in hybride wereld
Alle obstakels voor de digitale transformatie van tafel
Vier tips om burnouts bij werknemers te herkennen
Klaar met ransomware? Check dan deze vijf best practices
Tekort aan vaardigheden beperkt financiële instellingen om doelstellingen te behalen
Wat de coronacrisis ons leert over het managen van mental health
Waarom vlot het niet met diversiteit op de werkvloer?
Cisco publiceert eerste wereldwijde Hybrid Work Index
Bedrijven hebben behoefte aan ondersteuning bij uitvoering wet ingroeiquotum en streefcijfers
Werkenden willen zelf kunnen bepalen wel of niet naar kantoor te gaan
meer top 10