zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Twee derde Nederlanders dik tevreden met baas

20 september 2021 -  We zijn behoorlijk tevreden met onze leidinggevenden, blijkt uit onderzoek van Human Capital Management (HCM) softwareleverancier Talentsoft. Ruim twee derde van de Nederlandse werknemers is tevreden met zijn of haar manager. Slechts negen  procent is ontevreden en 23 procent is neutraal.

  Lees verder...      Reageer

Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day

20 september 2021 - Vrijdag 24 september 2021 vindt de jaarlijkse Tech Day van Digital Days plaats in de Basiliek in Veenendaal. Scholieren van het vmbo en het voortgezet onderwijs krijgen masterclasses over nieuwe technologieën en gaan vervolgens zelf aan de slag met een technisch vraagstuk uit de regio.

  Lees verder...      Reageer

Groeipijnen en structurele onzekerheden zetten rem op economisch herstel

16 september 2021 - De economie lijkt zich onverwacht snel te herstellen van de coronacrisis. De macro-economische groeiverwachtingen zijn fors omhoog bijgesteld en de coronasteun stopt voor de meeste bedrijven vanaf 1 oktober. Een aantal sectoren zit in 2021 weer op het niveau van vóór de crisis, zoals industrie (+twaalf procent), technologie, media en telecom (TMT) (+vier  procent) en zakelijke dienstverlening (+vijf procent).

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders fietsen vaker naar het werk

15 september 2021 - Donderdag 16 september is het Fiets naar je Werk Dag, maar hoe zit het met het fietsgebruik van werkende professionals? Voor het tweede jaar op rij deed leasemaatschappij ALD Automotive onderzoek naar het fietsgebruik van Nederlandse professionals. Zijn we meer gaan fietsen naar het werk en heeft de pandemie hier nog invloed op gehad?

  Lees verder...      Reageer

Wat iedereen moet weten over Microlearning

14 september 2021 -  Wat is microlearning? Het is een nieuwe term die door opleiders steeds vaker gebruikt wordt. Maar wat is het eigenlijk? Helma van den Berg, oprichter en microlearning expert bij Let’s Learn! Microlearning Solutions: "Het gaat bij microlearning om korte leereenheden die gericht zijn op een korte of snelle leeractiviteit. Liefst niet langer dan drue minuten, zodat de inhoud van de leeractiviteit makkelijk te onthouden is."

  Lees verder...      Reageer

Jongeren zouden overheidsgeld voornamelijk besteden aan betaalbare woningen

10 september 2021 - Als jongeren mogen bepalen waaraan de overheid geld uitgeeft, dan zou het meeste budget besteed worden aan het zorgen dat zij later een betaalbare woning kunnen krijgen. Dat heeft voor veertig procent van de jongeren de hoogste prioriteit, blijkt uit onderzoek van Visma | Raet, uitgevoerd onder 362 jongeren in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar.

  Lees verder...      Reageer

Investering van 200 miljoen euro voor fundament nieuw en innovatief onderzoek

10 september 2021 -  Minister van Engelshoven heeft de nieuwe Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur 2021 in ontvangst genomen. Deze Roadmap is bedoeld om strategische keuzes te maken voor investeringen in vernieuwende onderzoeksinfrastructuur.

  Lees verder...      Reageer

Audiotechnologie voor hybride werken: slimme investering voor elk toekomstgericht bedrijf

8 september 2021 - EPOS lanceert zijn rapport over de rol van technologie in hybride werken. Het legt een accent op de manier waarop investeringen in de juiste technologie kunnen helpen om de pijnpunten te verlichten voor bedrijven bij het gebruik van audio-oplossingen in professionele omgevingen.

  Lees verder...      Reageer

Meer compliancemedewerkers dan wijkagenten

8 september 2021 - Twintig procent van al het bankpersoneel in Nederland houdt zich iedere dag bezig met het detecteren van financiële criminaliteit. Dit is een direct gevolg van de wetgeving tegen witwassen en terrorismefinanciering die sinds 2001 is ingevoerd. Al deze detectie-inspanningen zijn veelal handmatig en daardoor bijzonder inefficiënt: 95 procent van alle alerts die de transactiemonitoringsystemen genereren betreft false positives.

  Lees verder...      Reageer

Zes onderzoekers beloond met hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap

7 september 2021 - Zes onderzoekers ontvangen dit jaar de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap. De Spinozapremie wordt toegekend aan prof. dr. Marc Koper, prof. dr. José van Dijck, prof. dr. ir. Lieven Vandersypen en prof.dr. Maria Yazdanbakhsh. Prof. dr. Bart Jacobs en prof. dr. Judi Mesman krijgen de Stevinpremie.

  Lees verder...      Reageer

Hogescholen en universiteiten in de provincie en kleine steden hebben de meest tevreden studenten

7 september 2021 - Wat vinden studenten de beste hogeschool of universiteit van Nederland? De top drie van de in totaal bijna 60 beoordeelde onderwijsinstellingen bestaat uit de Pedagogische Hogeschool De Kempel in Helmond, Hogeschool Viaa in Zwolle en een gedeelde derde plaats voor Artez - Hogeschool voor de Kunsten uit Zwolle, TU Delft, Wageningen Universiteit en de Katholieke Pabo in Zwolle.

  Lees verder...      Reageer

Young Professionals ervaren steeds meer stress

6 september 2021 - Dat de gevolgen van de coronacrisis niet mals zijn voor Young Professionals is inmiddels algemeen bekend. Veel jongeren kampen met stress gerelateerde klachten en hebben moeite met het maken van keuzes.  Ook ervaren juist de jongeren meer last van eenzaamheid, bleek afgelopen week uit gegevens van verzekeraar ASR.

  Lees verder...      1 reactie

Promotie: Het succesvol meten van individuele leeropbrengsten in MOOCs

6 september 2021 -  De technologische ontwikkelingen in het huidige digitale tijdperk leiden tot enorme veranderingen in de manier waarop mensen leren. Een van die grote veranderingen, die versneld is door de coronapandemie, is de toename van Massive Open Online Courses (MOOCs). Deze online cursussen zijn open toegankelijk voor iedereen, onafhankelijk van academische achtergrond, plaats of tijd.

  Lees verder...      Reageer

Overnamemarkt definitief hersteld

3 september 2021 - In de eerste helft van 2021 heeft de Nederlandse  overnamemarkt zich definitief hersteld. Het aantal verkooptransacties steeg met 21 procent. Daarmee zit de overnamemarkt weer op het niveau van voor de coronacrisis.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 508 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
Een compromis tussen werk en levensgeluk? Nee, bedankt! (1) 
Bedrijven kunnen veel winnen door klant te verrassen met hun service (1) 
top10
Zakelijk reizen na corona: grote behoefte aan ‘grenzeloze benefits’
Werkgevers zien welzijn als topprioriteit bij terugkeer naar kantoor
Nederlandse arbeidsmarkt kent aankomend kwartaal grootste stijging werkgelegenheid sinds 2003
Ruim zeventien procent meer arbeidsconflicten dan voor de pandemie
Twee derde Nederlanders dik tevreden met baas
Online neemt de rol van de papieren folder langzaam over
Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day
Nederlanders maken zich zorgen over veiligheid elektronische handtekening
Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen
Groeipijnen en structurele onzekerheden zetten rem op economisch herstel
meer top 10