zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

AI-ificatie en cloudautomatisering: ontwikkelingen in onvoorspelbare tijden

8 april 2021 - Halverwege februari 2020 werden alle plannen van de tafel geveegd, en moest er een nieuwe route worden uitgestippeld voor veel bedrijven. De maanden daarop bleken bewogen, onzeker en met name onvoorspelbaar. In het afgelopen jaar openden kwaadwillende actoren de aanval op alle thuiswerkers, stegen bedragen rond ransomware-losgeld en was het vooral een jaar met een sterke (na)druk op de digitale transformatie.

  Lees verder...      Reageer

Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index

6 april 2021 -  Nederland is met zeven plaatsen gestegen op de Global Gender Gap Index. Wereldwijd is echter de ongelijkheid tussen man en vrouw toegenomen. Zo blijkt uit het ‘The Global Gender Gap Report 2021’ van het World Economic Forum (WEF). De jaarlijkse graadmeter van de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, is uitgevoerd onder 156 landen.

  Lees verder...      Reageer

69 procent bedrijfswagens kan door elektrische alternatieven worden vervangen

1 april 2021 - Uit onderzoek van Webfleet Solutions blijkt dat twee derde (69 procent) van de personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen die op dit moment in Nederland worden gebruikt, vervangen kan worden door elektrische modellen. De mogelijkheden om elektrische voertuigen in te zetten zijn in Nederland beter dan omringende landen, mede door de kortere ritten en het relatief hoge aantal oplaadpunten.

  Lees verder...      Reageer

Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis

31 maart 2021 -  De technische branche kijkt positief uit naar 2021. Ruim de helft (51 procent) van de technische bedrijven verwacht dat in 2021 de omzet van zijn organisatie gaat stijgen. Daar staat slechts acht procent tegenover die een daling verwacht. Dit blijkt uit de TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC.

  Lees verder...      1 reactie

Videobellen is hard werken voor onze hersenen

31 maart 2021 -  Sinds thuiswerken de norm is, is videobellen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Nu weten we dat te veel en te lang naar een scherm kijken niet goed voor u ogen is, maar videobellen doet hier nog een schepje bovenop. Bellen met beeld kan namelijk erg vermoeiend zijn voor uw hersenen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders laten massaal kans liggen om geld te besparen op autoverzekering

30 maart 2021 - Hoewel het gebruik van de auto flink is veranderd het afgelopen jaar, blijven Nederlanders loyaal aan hun autoverzekeraar. Voor maar liefst 95 procent van de Nederlanders was de coronacrisis geen reden om te switchen van verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van Allianz Direct.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander durft iemand niet aan te spreken bij overtreding van de coronamaatregelen

29 maart 2021 - Al meer dan een jaar moeten we ons in Nederland houden aan verschillende coronamaatregelen. Van anderhalve meter afstand houden tot aan individueel boodschappen doen. Hoewel het grootste deel van Nederland zich aan de maatregelen houdt, gaat er af en toe nog wel eens wat mis.

  Lees verder...      Reageer

‘Mensen zijn toe aan verandering’

26 maart 2021 - Vorige week publiceerde Microsoft het jaarlijkse Work Trend Index-rapport, met nieuwe inzichten en zeven nieuwe trends op het gebied van hybride werken. De bevindingen zijn geformuleerd op basis van onderzoek in 31 landen onder meer dan 30,000 mensen, uit triljoenen datapunten van Microsoft Teams, Outlook en LinkedIn en input van Microsoft-onderzoekers die sociaal kapitaal, productiviteit, welzijn en virtuele interactie bestuderen.

  Lees verder...      Reageer

Het kiezen van EV-software is geen koud kunstje

26 maart 2021 - Technische innovaties volgen elkaar in een rap tempo op en zetten zodoende de autowereld op zijn kop. Elektronische voertuigen (EV's) boeken vooruitgang. Daardoor zijn autonomie, connectiviteit en het veilig delen van data de volgende grote stappen voor EV-fabrikanten. Leiders in mobiliteit moeten hun EV-softwareleveranciers daarom zorgvuldig selecteren. Software als uitgangspunt is de beste tactiek.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor managers voor voordelig én duurzaam wagenparkbeheer

25 maart 2021 -  Wie bespaart op brandstof, helpt niet alleen zijn eigen financiën. Ook het milieu is gebaat bij zo weinig mogelijk schadelijke uitstoot. Bedrijven in de mobiliteitsbranche gaan massaal de strijd aan met klimaatverandering, en ook bij DKV heeft het thema (onder het motto ‘Lead in Green’) de hoogste prioriteit.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis

24 maart 2021 - Maar liefst 30 procent van de thuiswerkende Nederlanders werkt na afloop van de coronacrisis het liefst alleen nog maar vanuit huis wanneer hun partner er niet is. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.006 Nederlanders die samen met hun partner vanuit huis werken.

  Lees verder...      1 reactie

Signalen voor de juiste verbinding in 2021

24 maart 2021 -  et digitale ecosysteem heeft nog nooit zo duidelijk zijn kracht bewezen als in 2020, zegt Keri Gilder, CEO van Colt. In haar ogen zou tien jaar geleden de pijlsnelle digitale transformatie die we hebben doorgemaakt nog onmogelijk zijn geweest. "Bedrijven die opereren vanuit mooie kantoorpanden in zakelijke districten zagen zich door de lockdown plotsklaps gedwongen om hun werknemers thuis te laten werken. Het draaiende houden van hun organisatie ging niet vanzelf."

  Lees verder...      Reageer

Parkeertransacties afgelopen maand gecontroleerd gestegen

23 maart 2021 -  Uit de parkeerbarometer van Parkmobile blijkt dat er afgelopen week in Nederland meer is geparkeerd vergeleken met de weken ervoor. In grote steden als Amsterdam, Utrecht en Eindhoven steeg het aantal parkeertransacties ten opzichte van week 9. De grootste stijging in parkeertransacties is in Utrecht te vinden met 4,3 procent. Op landelijk niveau steeg het aantal met 2,4 procent.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander opvallend positief over kilometerheffing

19 maart 2021 - Tweederde van de Nederlanders vindt dat er een vorm van kilometerheffing moet komen. Zo blijkt uit onderzoek van AutoScout24. Die belasting zou dan vooral rekening moeten houden met het aantal gereden kilometers. Andere maatstaven voor een dergelijke heffing voor autorijders zijn de CO2-uitstoot van de auto, het tijdstip van rijden en de locatie.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 501 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
AI-ificatie en cloudautomatisering: ontwikkelingen in onvoorspelbare tijden
meer top 10