zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek

22 maart 2023 - Recent onderzoek van Salesforce onder 1000 Nederlandse werknemers laat zien dat veruit de meerderheid (85 procent) aangeeft dat het hebben van de juiste vaardigheden belangrijker is dan een diploma of kwalificaties voor een bepaalde sector. Driekwart (76 procent) van de Nederlandse werknemers gebruikt nu al digitale vaardigheden maar nog maar een op de tien gebruikt AI in het dagelijks werk.

  Lees verder...      Reageer

Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen

22 maart 2023 - Meer dan de helft (56 procent) van de werkende Nederlanders print op het werk minimaal vanwege zorgen over ontbossing. Bijna twee op de vijf (37 procent) vinden dan ook dat er binnen de eigen organisatie te veel wordt geprint. Dit blijkt uit onderzoek van De Printgroep onder ruim 1.100 werkende Nederlanders die weleens printen op hun werklocatie.

  Lees verder...      Reageer

Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur

21 maart 2023 - Bijna 93 procent van de Nederlandse bedrijven zegt dat de kostencrisis een negatieve impact heeft op de bedrijfscultuur. Dit blijkt uit een onderzoek onder senior beslissers bij bedrijven tot 500 medewerkers in opdracht van Pleo. Maar liefst 99,2 procent van de Nederlandse mkb-organisaties ziet daarnaast gedragsverandering bij medewerkers sinds de gestegen kosten voor levensonderhoud.

  Lees verder...      Reageer

Een vijfde van werkend Nederland wil geen manager die jonger is dan zichzelf

16 maart 2023 - Achttien procent van de werkende Nederlanders vindt het niet prettig als zijn of haar manager (veel) jonger is dan zichzelf. Millennials (26 procent) vinden dit aanzienlijk erger dan werknemers uit Generatie X (tien procent). Dit blijkt uit het Nationaal Managementonderzoek van ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

Grote bedrijven hebben geen wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen om directe koolstofuitstoot toeleveringsketen te verminderen

15 maart 2023 - Een nieuw onderzoek van Tata Consultancy Services (TCS) en Microsoft wijst uit dat een duidelijke meerderheid (84 procent) van grote bedrijven wereldwijd zich nog geen openbare wetenschappelijk gefundeerde doelen heeft gesteld om directe koolstofemissies uit hun toeleveringsketen te verminderen. Slechts elf procent heeft zich wel gecommitteerd aan dergelijke wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werknemers bewegen meer, slapen langer en eten gezonder

14 maart 2023 - Uit recent onderzoek blijkt dat hybride werken leidt tot gezondere werknemers, met meer tijd voor beweging, slaap en gezond eten. Onderzoek van IWG, ‘s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, onder meer dan 2.000 hybride werknemers, toont aan dat de tijdwinst door minder woon-werkverkeer leidt tot meerdere gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, betere kookgewoonten, een betere mentale gezondheid en meer slaap.

  Lees verder...      Reageer

Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf voorop blijft lopen?

9 maart 2023 - Bedrijven worden geconfronteerd met een sterke cocktail van uitdagingen: van veranderend consumentengedrag en technologie-gedreven marktverstoringen tot de noodzaak om te verduurzamen. Bedrijfsleiders moeten de transformatie van hun bedrijven versnellen. Zo kunnen zij de toekomst van hun bedrijven op hun eigen voorwaarden bepalen.

  Lees verder...      Reageer

85 procent bedrijfsartsen ziet gezondheidsklachten door nachtwerk

8 maart 2023 - 85 procent van de bedrijfsartsen die met nachtwerk te maken hebben, zien mensen met klachten die veroorzaakt worden door het werken in de nacht. Dat blijkt uit een enquête van het journalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) onder 213 bedrijfsartsen die klanten hebben met nachtwerk. Nachtwerkers kampen met klachten als slaapproblemen en vermoeidheid.

  Lees verder...      Reageer

Manieren om niet zakelijk van het net te laden

7 maart 2023 - Je hebt als pionier het grootste gedeelte van je vloot verduurzaamd en stuurt vooral nog stekkersauto’s de weg op. Goed voor het milieu, goed voor de wereld van morgen, goed voor de beeldvorming van het bedrijf. Maar dankzij de energiecrisis lijkt die keuze nu minder goed voor de bedrijfsportemonnee. Want stroom is duur en daarmee ook het laden van je voertuigen.

  Lees verder...      Reageer

Helft Generatie Z in accepteert economische beperkingen voor duurzamere toekomst

6 maart 2023 - Volgens onderzoek van Dell Technologies is bijna de helft (45 procent) van Generatie Z in Nederland bereid om economische beperkingen op korte termijn te aanvaarden, zoals een lagere groei van het BBP, zodat beleidsmakers kunnen investeren in een langetermijnstrategie die duurzamere groei bevordert.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips van Jabra om je gehoor te beschermen

3 maart 2023 - Ben jij een muziekliefhebber? Werk je veel met oordopjes of een headset? Staat het volume vaak net wat hoger dan goed voor je is? Dan ben je niet de enige. Volgens IFPI, de wereldwijde belangenbehartiger van de muziekindustrie, luisterden mensen het afgelopen jaar in diverse landen, waaronder Nederland, gemiddeld zeker twintig uur in de week naar muziek. Daarmee speelt muziek een grote rol in het dagelijks leven van veel mensen.

  Lees verder...      Reageer

Wat managers doen versus wat medewerkers ervaren

2 maart 2023 - De ideale leidinggevende is een voorbeeld voor andere medewerkers en biedt ruimte voor ieders inbreng. Diegene geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat iedere medewerker in zijn of haar kracht staat. Helaas gaat het er in de praktijk niet altijd zo aan toe. Er zijn leidinggevenden die meer handelen op basis van controle dan op vertrouwen, maar er zijn ook managers die zelf denken iets anders uit te stralen dan  medewerkers ervaren.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid vindt dat de overheid faalt in de verduurzaming van ons land

22 februari 2023 - Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers (54 procent) vindt dat de overheid faalt in de verduurzaming van ons land. Dit blijkt uit onderzoek van het initiatief met LED kan het’, gehouden onder ruim 1.000 Nederlanders in loondienst. Volgens 63 procent moet de overheid meer doen om de energietransitie naar duurzame energie binnen het bedrijfsleven te bevorderen.

  Lees verder...      Reageer

Tweederde Nederlandse Millennials en Gen-Z’ers leeft duurzamer dan een jaar geleden

21 februari 2023 - Ondanks de gestegen energiekosten en torenhoge inflatie, zegt maar liefst 69 procent van alle Nederlanders tussen de achttien en 42 jaar op dit moment duurzamer te leven dan een jaar geleden. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van bunq onder Duitse, Franse en Nederlandse Millennials (28-42 jaar oud) en Gen-Z’ers (achttien-27 jaar oud).

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 530 volgende >
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen (1) 
Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd (1) 
Nederlanders koplopers in thuiswerken (1) 
top10
Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent
Een vijfde van werkend Nederland wil geen manager die jonger is dan zichzelf
Ondanks aandacht voor diversiteit ervaart één op de drie leeftijdsdiscriminatie
83 procent van alle CIO’s moet dit jaar meer met minder doen
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers
Bedrijven zien grote voordelen internationaal verspreide personeelsbestanden
Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing
IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling
meer top 10