zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
commercieel
 

Nederlands bedrijfsleven en social selling nog niet hand-in-hand

25 mei 2023 - Nederlandse B2B-bedrijven hebben social selling nog niet geïntegreerd met hun dagelijkse activiteiten. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Social Selling 2023, uitgevoerd door Prospex. Bij maar liefst 88 procent van de B2B-bedrijven ontbreekt namelijk een goed gedefinieerde en duidelijke social selling-strategie.

  Lees verder...      Reageer

De belangrijkste social media marketingtrends voor 2023 – volgens marketeers

19 mei 2023 - Het opbouwen van actieve online communities is cruciaal voor je merksucces in 2023. Dat zeggen social media marketeers in het ‘2023 Global Social Media Trends Report’ van HubSpot en partner Meltwater. Het rapport is gebaseerd op onderzoek onder 1.269 social media marketeers in de EMEA-regio, waaronder 100 marketeers in de Benelux en Scandinavië. 

  Lees verder...      Reageer

Belangstelling voor expertise AI vertienvoudigd in Nederland

20 april 2023 - Nederlandse organisaties hunkeren massaal naar expertise rondom het gebruik van AI tools. Dat blijkt uit een analyse van Fiverr, resulterend in de Business Trends Index met alle populaire zoekopdrachten van de afgelopen zes maanden. Onder de miljoenen zoekopdrachten op het platform is de vraag naar AI-diensten, die in Nederland is vertienvoudigd, de grootste stijger in de afgelopen zes maanden.

  Lees verder...      Reageer

Stagnatie klantloyaliteit B2B onderstreept belang van aandacht aan klant en medewerker

18 april 2023 - Voor het eerst in jaren is de Net Promoter Score ( NPS ) binnen B2B Nederland gestagneert: +vijftien. Sinds 2016 vertoonde deze ‘klantenthousiasme-graadmeter’ juist een stijgende lijn: van gemiddeld +zeven naar +zestien het afgelopen jaar. De zelfs lichte daling betekent in de praktijk gemiddeld minder promoters die klanten aanbevelen bij anderen en meer klanten die overstappen naar de concurrent.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse E mail Marketing Benchmark 2023 nu beschikbaar

14 april 2023 - De Nederlandse E mail Marketing Benchmark 2023 is samengesteld uit de data van Spotler Mail+ en Spotler Webpower en geeft een betrouwbaar beeld van de Nederlandse e-mailactiviteiten in 2022. Voor deze benchmark zijn 1,1 miljoen campagnes van 6039 bedrijven geanalyseerd. In totaal zijn 18,4 miljard mails opgenomen in de benchmark.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023

11 april 2023 - Maar liefst zeven op de tien Nederlandse consumenten gaan dit jaar minstens evenveel online shoppen als in 2022. Dit blijkt uit het Consumer Insights Report van Wunder, waarvoor het marketingperformancebedrijf 1500 Nederlandse, Amerikaanse en Britse consumenten ondervroeg. Het waren er 500 per land.

  Lees verder...      2 reacties

Succesvolle merken investeren in verbetering van contentcreatie en workflow optimalisatie

14 februari 2023 - Onlangs presenteerde Adobe het 2023 Digital Trends Report, het dertiende jaarlijkse onderzoek naar marketing en IT-prioriteiten voor het komende jaar. Uit het rapport van dit jaar blijkt dat grote merken prioriteit geven aan investeringen in snelheid, schaal en efficiëntie van hun contentcreatiemogelijkheden en workflow om sterkere klantrelaties op te bouwen.

  Lees verder...      Reageer

Managementuitdagingen bij de implementatie van een SEO-strategie

9 februari 2023 - In de moderne bedrijfswereld speelt zoekmachineoptimalisatie (SEO) een cruciale rol in het bereiken van online zichtbaarheid en het genereren van verkeer naar een website. Echter, veel managers staan voor uitdagingen bij het implementeren van een doeltreffende SEO-strategie. Dat zegt Henri Verhagen, SEO-specialist bij HV Media. Hij heeft het over deze uitdagingen en hoe managers ze kunnen overwinnen. Met enkele rake tips hoopt hij managers te helpen bij de implementatie van een succesvolle SEO-strategie.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek toont tekortkomingen in huidige CX-strategieën

3 februari 2023 - Het nieuwe ’Cracking Tomorrow’s CX Code’ onderzoek van de CMO Council in samenwerking met SAS toont aan dat maar weinig bedrijven erin zijn geslaagd de digitale transformatie door te voeren die noodzakelijk is voor een succesvolle hybride customer experience (CX). Minder dan een op de zeven marketeers in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) beschikt over de digitale infrastructuur om een volwassen hybride klantervaring te leveren.

  Lees verder...      1 reactie

HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders

1 februari 2023 - BearingPoint presenteert de Digital Leaders van afgelopen jaar. Nederland domineert de Top Drie met HEMA, Bol.com en G-Star. De analyse laat zien dat, hoewel Nederlandse bedrijven goed scoren op digitaal vlak, de banken- en consumentengoederensector achterblijven. Ook hebben bedrijven het afgelopen jaar de focus verlegd naar video en social media, mogelijk door de aanscherpingen op het gebied van data en privacy.

  Lees verder...      Reageer

Social media zetten jongeren en Nederlanders met hoog inkomen aan tot onnodige uitgaven

22 december 2022 - Bijna de helft van de jongeren tussen de 18 en 21 jaar (42 procent) ervaart druk van social media om meer uit te geven dan nodig. Dat terwijl 44 procent van deze generatie de afgelopen maanden minstens één rekening niet heeft kunnen betalen. Dit blijkt uit recent onderzoek van Intrum onder 1.000 Nederlanders. Als we kijken naar het inkomen, zien we vooral dat de hoogste inkomensklasse de druk van influencers op sociale media moeilijk kunnen weerstaan.

  Lees verder...      Reageer

Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën

29 november 2022 - Bij het uitstippelen van een content- en SEO-strategie dient de marketingmanager de strategie in de juiste richting te sturen. Te veel marketeers focussen op wat populair is. Dat is zeker niet altijd slecht, maar bij een zoekwoordenonderzoek kan het net interessant zijn om op de zogeheten nichezoekwoorden te focussen. Dit zijn zoekwoorden die minder vaak worden gebruikt en waarbij de concurrentie beperkt is.

  Lees verder...      Reageer

Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt

28 november 2022 - ​​In 2020 zagen we snelle groei en transformatie doordat bedrijven moesten reageren op de onzekerheid en veranderingen die de pandemie met zich meebracht. Twee jaar later is er echter niet meer zoveel momentum en ontbreekt een goede strategie voor transformatie van de customer experience (CX). Volgens Peter Lorant, COO EMEA bij Zendesk moeten bedrijven juist na de pandemie de focus leggen op het bieden van meer unieke ervaringen aan nog veeleisender klanten.

  Lees verder...      Reageer

Conversational support, marketing én commerce; efficiëntie voor een betere relatie met de nieuwe consument

15 november 2022 - Het bedrijfsleven heeft te maken met een shift in klantgedrag. Traditionele communicatiekanalen voor marketing, sales en customer service per telefoon en email hebben allang de voorkeur niet meer. Conversational support, marketing en directe sales via een breder pallet aan voorkeurskanalen van de consument is de sleutel om toekomstbestendig te zijn.

  Lees verder...      2 reacties

1 2 3 4 5 113 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10