zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
financieel
 

Nederlanders bezuinigen vooral op uitjes, horeca en energie

16 mei 2023 - De inflatie is al lange tijd zeer hoog en in april nam deze weer toe, naar 5,2 procent. Dat zorgt ervoor dat veel Nederlanders proberen hun uitgaven te beperken. Uitjes en luxeproducten zijn voor de meeste mensen de eerste post om op te bezuinigen, zo blijkt uit onderzoek van pensioenbank Brand New Day. Daarnaast noemen veel mensen het bezoeken van horeca en uitgaven aan energie.

  Lees verder...      Reageer

Kwart finance professionals ziet meer klanten die hun rekening niet kunnen betalen

11 mei 2023 - Maar liefst 25 procent van de finance professionals heeft meer klanten die door de economische lastige tijd hun rekening niet op tijd kunnen betalen. Dit blijkt uit de FinTech Barometer, het onderzoek van Onguard naar de financiële status bij Nederlandse bedrijven dat dit jaar voor de zesde keer is uitgevoerd. Hierin zijn 311 CFO’s, financieel managers en financieel medewerkers ondervraagd. Ook neemt de klantvraag volgens zeventien procent af, wat leidt tot minder business.

  Lees verder...      Reageer

Top drie uitdagingen voor finance professionals

9 mei 2023 - Na een jaar aanwezigheid op de Nederlandse markt signaleert Payhawk dat finance teams nog veel efficiencywinst kunnen boeken. Chris van Dongen, Commercial Director Payhawk: "In een ideale wereld kan de gegevensstroom rond uitgaven van medewerkers real-time worden beheerd en is er een directe koppeling met banken en ERP- en boekhoudsystemen.

  Lees verder...      Reageer

Mensen met geldproblemen trekken laat aan de bel

1 mei 2023 - Wat zijn de effecten van de recente prijsstijgingen? De Volksbank deed onderzoek om een beter beeld te krijgen hoe ouders met jonge kinderen omgaan met de veranderde economische situatie. Daarnaast analyseerde de bank hoe haar eigen klanten reageren. Belangrijkste conclusie: de meeste mensen met geldproblemen trekken laat aan de bel. Gemiddeld pas na vijf jaar schakelen zij een professional in.

  Lees verder...      Reageer

Slechts 22 procent van de finance professionals omschrijft zijn organisatie als datagedreven

26 april 2023 - Slechts 22 procent van de finance professionals omschrijft hun organisatie als datagedreven. Dit blijkt uit de FinTech Barometer, het onderzoek van Onguard naar de financiële status bij Nederlandse bedrijven dat dit jaar voor de zesde keer is uitgevoerd. Hierin zijn 311 CFO’s, financieel managers en financieel medewerkers ondervraagd. Wel geeft 45 procent aan dat data de processen in hun organisatie momenteel ondersteunt.

  Lees verder...      Reageer

Spreek de taal van financiële besluitvormers

24 april 2023 - Tegenwoordig worden beslissingen over technologie niet meer uitsluitend genomen door het IT-team. Veel meer stakeholders, waaronder de financiële afdeling, moeten nu worden overtuigd van een nieuwe oplossing. Daarbij is niet alleen de technische functionaliteit belangrijk, maar ook de bijdrage van de oplossing aan het bedrijfsresultaat.

  Lees verder...      Reageer

Vier Nederlandse grootbanken financieel gezond in 2022

18 april 2023 - De algemene financiële resultaten van de vier grootste Nederlandse banken, ING, Rabobank, ABN AMRO en de Volksbank, waren gezond in het fiscale jaar 2022. Dit blijkt uit het State of the Banks rapport van KPMG. Banken gingen op zoek naar nieuwe inkomsten om minder afhankelijk te zijn van de rentestand en focusten zich voornamelijk op vergoedingen en commissies (bijvoorbeeld voor betaalpakketten of betaaldiensten).

  Lees verder...      Reageer

Finance professional krijgt buikpijn van het feit dat steeds meer klanten rekeningen niet kunnen betalen

13 april 2023 - Maar liefst 81 procent van de finance professionals vindt het vervelend om te zien dat steeds meer van hun klanten de rekeningen niet kunnen betalen. Dit blijkt uit onderzoek va Flanderijn onder ruim 500 finance professionals die zich bezighouden met debiteurenbeheer. Hiervan zien 217 professionals ook daadwerkelijk een groei in het aantal klanten met betalingsachterstanden.

  Lees verder...      Reageer

Een op de tien overweegt verzekeringen op te zeggen vanwege inflatie

28 maart 2023 - Met stijgende prijzen voor boodschappen, benzine en energie, vinden steeds meer Nederlanders het belangrijk om te zoeken naar manieren om te besparen op de uitgaven. Zo kijkt 61 procent van de Nederlanders vanwege de inflatie nog eens kritisch naar de vaste lasten per maand. Dat blijkt uit onderzoek van Allianz Direct.

  Lees verder...      Reageer

WA-premie stijgt met bijna tien procent: autobezitters ruim 65 euro duurder uit

14 maart 2023 - De autopremies stijgen ook dit jaar fors. Voor een all-risk en WA beperkt cascoverzekering betaal je gemiddeld zo’n vijf procent (YOY) meer in vergelijking met een jaar geleden. De gemiddelde stijging van de premies is vooral bij een WA-verzekering het grootst, namelijk bijna tien procent (YOY), zo blijkt uit jaarlijks onderzoek* van vergelijkingssite Autoverzekering.nl.

  Lees verder...      Reageer

Een op zes Nederlanders rijdt ten minste halfuur om voor goedkope(re) benzine

6 maart 2023 - Maar liefst achttien procent van alle Nederlanders is bereid ten minste een half uur om te rijden als ze daardoor goedkoper kunnen tanken. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.084 volwassen Nederlanders met een rijbewijs, uitgevoerd door Panelwizard. Ook op andere manieren proberen respondenten te besparen op hun dagelijkse reisbewegingen.

  Lees verder...      Reageer

Europeaan spaart door, Amerikaan geeft het geld uit

16 februari 2023 - De spaarberg in Europa blijft groeien, terwijl in de VS het spaartegoed juist sterk afneemt. De Europeaan kiest voor extra zekerheid en versterkt de spaarbuffers verder. De Amerikaan vond het vorig jaar wel mooi geweest en is het spaargeld flink gaan uitgeven. In de VS is het spaaroverschot tegen het eind van dit jaar volledig opgebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders zijn gerustgesteld dat zij komend jaar de energierekening kunnen betalen

2 februari 2023 - Maar liefst 83 procent van de Nederlanders heeft er vertrouwen in dat zij komend jaar de energierekening kunnen blijven betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder zo’n 1.200 Nederlanders. Dat zoveel mensen gerustgesteld zijn dat zij de rekening kunnen betalen, kan komen door het prijsplafond dat de overheid voor dit jaar heeft ingesteld na een flinke stijging van de energieprijzen vorig jaar.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander hield afgelopen feestdagen de hand op de knip

18 januari 2023 - Maar liefst 60 procent van de Nederlanders heeft de afgelopen decembermaand meer op hun uitgavenpatroon gelet dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder zo’n 1.200 Nederlanders. Door de hoge inflatie zijn voor veel Nederlanders de vaste lasten afgelopen jaar enorm gestegen, met als resultaat dat er op andere kostenposten bezuinigd moest worden.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 137 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10