zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Slechts vijf procent van leidinggevenden in tech is vrouw

13 maart 2023 - Ondanks dat er meer vrouwen hogere managementfuncties bekleden, blijven werkzekerheid en financiële bonussen nog steeds achter in tegenstelling tot mannen. Dat blijkt uit het onderzoek van de TEAM LEWIS Foundation naar de uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd in een steeds digitalere wereld.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken helpt vrouwelijke medewerkers om voor hogere functies te gaan

10 maart 2023 - Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwelijke werknemers (53 procent) zegt dat hybride werken hen de mogelijkheid bood te solliciteren naar een hogere functie binnen de eigen organisatie. Zo draagt hybride werken op een positieve manier bij aan het doorbreken van het glazen plafond.

  Lees verder...      2 reacties

IT'er houdt meer van zijn werk dan gemiddelde Nederlander

10 maart 2023 - Twee op de vijf IT-professionals zien hun werk als hobby en geeft aan hier ook privétijd aan te spenderen. Dit cijfer wijkt flink af van ander kantoorpersoneel dat niet werkzaam is in de IT, waar slechts 22 procent aangeeft werk als hobby te zien. Sterker nog, meer dan de helft van het overige kantoorpersoneel (52 procent) vindt werken een noodzakelijk kwaad om te kunnen leven. Bij IT-professionals is dat slechts 42 procent.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders in loondienst steeds minder bang om hun baan te verliezen

7 maart 2023 - Van alle lagen van de Nederlandse beroepsbevolking zijn het de 50-plussers in loondienst die het minst bang zijn om hun baan in de komende twaalf maanden te verliezen. Vanaf 2019 is iedereen in loondienst minder bang geworden. In 2022 was nog maar 6,6 procent van de Nederlandse beroepsbevolking bang om in de komende twaalf maanden zijn of haar baan te verliezen.

  Lees verder...      Reageer

'Jonge manager zorgt voor innovatie en vernieuwing'

2 maart 2023 - Een derde (34 procent) van de werkende Nederlanders stelt dat de kijk van jonge managers* zorgt voor innovatie en vernieuwing binnen organisaties. Dit blijkt uit het Nationaal Managementonderzoek van ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. 21 procent vindt dat jonge managers beter kunnen loslaten dan oudere managers.

  Lees verder...      Reageer

Zo toekomstbestendig is jouw (droom)baan

1 maart 2023 - Ook dit jaar zet de krapte op de arbeidsmarkt door: veel werkgevers schreeuwen om nieuw personeel. Toch is deze schaarste niet overal even voelbaar. Voor sommige banen is er (mede) door digitalisering juist een groot overschot aan werknemers. Receptionistes, administratief medewerkers en secretaresses zijn voorbeelden van beroepen die er anno 2023 slecht voor staan. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank.

  Lees verder...      Reageer

De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT

2 februari 2023 - Nederlanders die op zoek zijn naar een nieuwe baan kunnen dit het beste doen in de financiële sector en ICT. Dat blijkt een analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. De lijst van beste banen in Nederland staat bol van banen in deze sectoren.

  Lees verder...      Reageer

Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken

31 januari 2023 - Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse beroepsbevolking wil in het buitenland wonen én werken. Dat zijn in totaal 1,9 miljoen personen van wie er bijna 400.000 voor 10 jaar of langer Nederland willen verruilen voor het buitenland. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen die alleen in Nederland wil wonen en werken toe.

  Lees verder...      Reageer

Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie

26 januari 2023 - Ondanks het feit dat mannen over het algemeen nog steeds meer verdienen dan hun vrouwelijke collega’s, zijn er geen significante verschillen op het vlak van promoveren en gender. Vrouwen krijgen net zo vaak promotie als mannen. Dit blijkt uit onderzoek van House of HR*  onder ruim 1600 respondenten uit Nederland en België. Ook onderzocht de HR-specialist de relatie tussen promoveren en werkgeluk.

  Lees verder...      Reageer

‘Niet geslaagd? Geen extra salaris’

25 januari 2023 - Bij 65 procent van de organisaties in de zakelijke dienstverlening is leren en ontwikkelen vaste prik in ontwikkel- en beoordelingsgesprekken, meer dan gemiddeld (60 procent). Ook heeft het niet halen van opleidingsdoelstellingen hier de meest gevolgen (39 procent vs 29 procent gemiddeld). In de zorg (25 procent), onderwijs (twintig procent) en bij de overheid (21 procent) zijn er minder vaak gevolgen voor medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Professionals treden vol vertrouwen het nieuwe arbeidsjaar tegemoet

24 januari 2023 - Nieuw onderzoek van LinkedIn laat zien dat professionals ondanks onzekere economische tijden positief gestemd zijn over hun baankansen in 2023. Hoewel uit data van het platform blijkt dat het aantal aanwervingen in december met 14,5 procent gedaald is ten opzichte van december vorig jaar, geeft 40 procent toch aan dat ze meer vertrouwen hebben in het vinden van een nieuwe baan in vergelijking met vorig jaar. Sterker nog: 59 procent overweegt om het aankomende jaar van baan te veranderen.

  Lees verder...      1 reactie

De vijf meest gevraagde beroepen in 2029

2 januari 2023 - Met kunstmatige intelligentie (AI) als zorgprofessional diagnoses stellen en aandoeningen voorspellen, of als Chief Purpose Planner ervoor zorgen dat je bedrijf zijn missie of doel blijft volgen. Het zijn twee voorbeelden van banen die we eind dit decennium kunnen verwachten, volgens Euan Davis, hoofd van Cognizant Research.

  Lees verder...      Reageer

Overwerken is voor 70 procent van de Nederlanders standaard

30 december 2022 - De meeste Nederlanders maken wekelijks eren tot drie overuren. Jongeren (achttien-34 jaar) maken vaker overuren (72 procent) dan 55-plussers (62 procent). Daarbij draaien werknemers in de leeftijdscategorie 35-54 jaar de meeste overuren. Dat blijkt uit onderzoek van SD Worx onder ruim 800 werkende Nederlanders. Voornamelijk mannen en werknemers in de toerisme-, horeca- en transportsector werken veel over.

  Lees verder...      Reageer

De finance professional die zijn transformatie slim organiseert heeft de toekomst

14 december 2022 - De rol van de finance professional is sterk in beweging. Dat blijkt uit een groot onderzoek van FinanceFactor en ZiPconomy onder hoog opgeleide finance professionals. De respondenten, overwegend CFO’s (27 procent) en controllers (45 procent), zien digitalisering als een van de sterkst groeiende ontwikkelingen. Dat vraagt vaardigheden om data in de breedte van de business te interpreteren.

  Lees verder...      3 reacties

1 2 3 4 5 104 volgende >
reacties
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen (1) 
Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd (1) 
Nederlanders koplopers in thuiswerken (1) 
top10
Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent
Een vijfde van werkend Nederland wil geen manager die jonger is dan zichzelf
Ondanks aandacht voor diversiteit ervaart één op de drie leeftijdsdiscriminatie
83 procent van alle CIO’s moet dit jaar meer met minder doen
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers
Bedrijven zien grote voordelen internationaal verspreide personeelsbestanden
Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing
IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling
meer top 10