zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Studenten zoeken banen met goede financiële toekomst in onzekere economische omstandigheden

26 mei 2023 - Ingegeven door de onzekere economische omstandigheden, zoeken zowel studenten als professionals naar meer stabiliteit in hun baan. Vergeleken met vorig jaar, is deze eigenschap zelfs een van de weinige carriére-eisen die steeds belangrijke wordt. Naast baanzekerheid en stabiliteit vinden professionals en studenten nog steeds een goede work/life balance cruciaal, met flexibele werkomstandigheden, de mogelijkheid tot thuiswerken en flexibele werktijden zodat werk en privé goed kunnen worden gecombineerd.

  Lees verder...      Reageer

Pre-pensionarissen niet altijd eerlijke kans op baan

2 mei 2023 - Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt en de opmars van een inclusiviteitsbeleid in het bedrijfsleven, is de zestigplusser nog steeds niet in trek als medewerker. Dit blijkt uit onderzoek van Pro Contact, gehouden onder 300 Nederlandse ondernemers en hogere managers in bedrijven van verschillende grootte en minimaal tien fte. Een derde (30 procent) geeft aan dat ze liever iemand zonder enige ervaring aannemen, dan iemand die bijna de pensioenleeftijd aantikt.

  Lees verder...      Reageer

Jonge Nederlander vindt klimaatimpact van werkgevers belangrijk bij zoeken naar baan

23 maart 2023 -  In het tweede deel van de EIB Klimaatenquête 2022-2023 is onderzocht wat mensen vinden van klimaatverandering in een snel veranderende wereld. De resultaten hebben betrekking op het individuele gedrag van burgers en wat ze doen om klimaatverandering tegen te gaan. 69 procent van de Nederlanders tussen twintig en 29 jaar zegt dat de klimaatimpact van een toekomstige werkgever een belangrijk criterium is bij de keuze van een baan, en dertien procent zegt zelfs dat het een topprioriteit is

  Lees verder...      Reageer

Slechts vijf procent van leidinggevenden in tech is vrouw

13 maart 2023 - Ondanks dat er meer vrouwen hogere managementfuncties bekleden, blijven werkzekerheid en financiële bonussen nog steeds achter in tegenstelling tot mannen. Dat blijkt uit het onderzoek van de TEAM LEWIS Foundation naar de uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd in een steeds digitalere wereld.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken helpt vrouwelijke medewerkers om voor hogere functies te gaan

10 maart 2023 - Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwelijke werknemers (53 procent) zegt dat hybride werken hen de mogelijkheid bood te solliciteren naar een hogere functie binnen de eigen organisatie. Zo draagt hybride werken op een positieve manier bij aan het doorbreken van het glazen plafond.

  Lees verder...      2 reacties

IT'er houdt meer van zijn werk dan gemiddelde Nederlander

10 maart 2023 - Twee op de vijf IT-professionals zien hun werk als hobby en geeft aan hier ook privétijd aan te spenderen. Dit cijfer wijkt flink af van ander kantoorpersoneel dat niet werkzaam is in de IT, waar slechts 22 procent aangeeft werk als hobby te zien. Sterker nog, meer dan de helft van het overige kantoorpersoneel (52 procent) vindt werken een noodzakelijk kwaad om te kunnen leven. Bij IT-professionals is dat slechts 42 procent.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders in loondienst steeds minder bang om hun baan te verliezen

7 maart 2023 - Van alle lagen van de Nederlandse beroepsbevolking zijn het de 50-plussers in loondienst die het minst bang zijn om hun baan in de komende twaalf maanden te verliezen. Vanaf 2019 is iedereen in loondienst minder bang geworden. In 2022 was nog maar 6,6 procent van de Nederlandse beroepsbevolking bang om in de komende twaalf maanden zijn of haar baan te verliezen.

  Lees verder...      Reageer

'Jonge manager zorgt voor innovatie en vernieuwing'

2 maart 2023 - Een derde (34 procent) van de werkende Nederlanders stelt dat de kijk van jonge managers* zorgt voor innovatie en vernieuwing binnen organisaties. Dit blijkt uit het Nationaal Managementonderzoek van ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. 21 procent vindt dat jonge managers beter kunnen loslaten dan oudere managers.

  Lees verder...      Reageer

Zo toekomstbestendig is jouw (droom)baan

1 maart 2023 - Ook dit jaar zet de krapte op de arbeidsmarkt door: veel werkgevers schreeuwen om nieuw personeel. Toch is deze schaarste niet overal even voelbaar. Voor sommige banen is er (mede) door digitalisering juist een groot overschot aan werknemers. Receptionistes, administratief medewerkers en secretaresses zijn voorbeelden van beroepen die er anno 2023 slecht voor staan. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank.

  Lees verder...      Reageer

De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT

2 februari 2023 - Nederlanders die op zoek zijn naar een nieuwe baan kunnen dit het beste doen in de financiële sector en ICT. Dat blijkt een analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. De lijst van beste banen in Nederland staat bol van banen in deze sectoren.

  Lees verder...      1 reactie

Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken

31 januari 2023 - Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse beroepsbevolking wil in het buitenland wonen én werken. Dat zijn in totaal 1,9 miljoen personen van wie er bijna 400.000 voor 10 jaar of langer Nederland willen verruilen voor het buitenland. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen die alleen in Nederland wil wonen en werken toe.

  Lees verder...      Reageer

Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie

26 januari 2023 - Ondanks het feit dat mannen over het algemeen nog steeds meer verdienen dan hun vrouwelijke collega’s, zijn er geen significante verschillen op het vlak van promoveren en gender. Vrouwen krijgen net zo vaak promotie als mannen. Dit blijkt uit onderzoek van House of HR*  onder ruim 1600 respondenten uit Nederland en België. Ook onderzocht de HR-specialist de relatie tussen promoveren en werkgeluk.

  Lees verder...      Reageer

‘Niet geslaagd? Geen extra salaris’

25 januari 2023 - Bij 65 procent van de organisaties in de zakelijke dienstverlening is leren en ontwikkelen vaste prik in ontwikkel- en beoordelingsgesprekken, meer dan gemiddeld (60 procent). Ook heeft het niet halen van opleidingsdoelstellingen hier de meest gevolgen (39 procent vs 29 procent gemiddeld). In de zorg (25 procent), onderwijs (twintig procent) en bij de overheid (21 procent) zijn er minder vaak gevolgen voor medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Professionals treden vol vertrouwen het nieuwe arbeidsjaar tegemoet

24 januari 2023 - Nieuw onderzoek van LinkedIn laat zien dat professionals ondanks onzekere economische tijden positief gestemd zijn over hun baankansen in 2023. Hoewel uit data van het platform blijkt dat het aantal aanwervingen in december met 14,5 procent gedaald is ten opzichte van december vorig jaar, geeft 40 procent toch aan dat ze meer vertrouwen hebben in het vinden van een nieuwe baan in vergelijking met vorig jaar. Sterker nog: 59 procent overweegt om het aankomende jaar van baan te veranderen.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 104 volgende >
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10