zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken

11 augustus 2022 - Met de huidige krappe arbeidsmarkt kunnen werknemers kritischer zijn welk werk ze accepteren. Uit recent onderzoek door Panelwizard onder 1.228 werkende achttien- 35 jarigen blijkt inderdaad dat 65 procent dit zo ervaart. Bijna driekwart denkt een betere onderhandelingspositie te hebben dankzij de krappe arbeidsmarkt. Goed nieuws, want studenten en professionals zijn van plan meer te gaan werken vanwege de stijgende kosten.

  Lees verder...      Reageer

Veel onwetendheid over omscholingsmogelijkheden naar techniek

5 augustus 2022 - 58 procent van de potentiële zij-instromers geeft aan niet te weten waar ze moeten beginnen als ze zich zouden willen laten omscholen naar de techniek. Ook is de beschikbaarheid van subsidies voor omscholing vanuit de overheid, waaronder het STAP-budget, voor de meerderheid (56 procent) onduidelijk.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer tevredener in huidige rol bij meer persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden

20 juli 2022 - Maar liefst 62 procent van de Nederlanders geeft aan tevredener te zijn in zijn huidige functie bij meer persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Dat blijkt uit onderzoek van GoodHabitz naar het belang van persoonlijke ontwikkeling op de werkplek. Hiervoor ondervroeg onderzoeksbureau Markteffect in totaal 13.615 werknemers in dertien Europese landen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werknemers verhuizen minst vaak naar het buitenland

15 juli 2022 - De Nederlandse werknemer verhuist het minst graag naar het buitenland. Dit blijkt uit de achtste editie van de Cigna 360 Global Well-Being Survey, een onderzoek dat de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld jaarlijks in kaart brengt. Ook ervaart de overgrote meerderheid van de expats - in de nasleep van COVID-19 - burn-out klachten,stress en stellen ze prioriteiten in hun leven en werk bij.

  Lees verder...      3 reacties

Nog nooit zoveel mensen gehunt en van baan gewisseld als in Q2-2022

11 juli 2022 - Op de arbeidsmarkt wordt record naar record gebroken. Een op de vijf personen is van werkgever gewisseld in de afgelopen twaalf  maanden (1,8 miljoen mensen in totaliteit), nog nooit zijn zoveel mensen benaderd voor een nieuwe baan het afgelopen kwartaal (37,9 procent) en de verwachte gemiddelde zoekduur naar een nieuwe baan is nog nooit zo laag geweest (3,4 maanden).

  Lees verder...      Reageer

Een op drie zegt oude contract op voordat het nieuwe getekend is

6 juli 2022 - Bijna één op de drie werkenden (32 procent) heeft weleens oude schoenen weggeworpen voordat zij nieuwe hadden: zij hebben hun baan opgezegd voordat zij hun arbeidsovereenkomst bij de nieuwe werkgever tekenden. Ook bij functieveranderingen binnen hetzelfde bedrijf gebeurt dit regelmatig: 33 procent begon aan de nieuwe functie zonder een nieuw contract te tekenen.

  Lees verder...      Reageer

Gen Z wil werken bij MKB óf voor zichzelf aan de slag

5 juli 2022 - Frederik Fahning, medeoprichter en managing director van Zenjob: "Jongeren hebben in de huidige arbeidsmarkt zelf de touwtjes in handen. Zij bepalen waar en wanneer ze werken - dat is het werken van de toekomst." Gen Z wil in de toekomst het liefste bij een middelgroot bedrijf werken.

  Lees verder...      4 reacties

Werkend Nederland kijkt na opstellen niet meer om naar zijn ontwikkeldoelstellingen

14 juni 2022 -  Maar liefst 33 procent van de werkende Nederlanders laat zijn ontwikkeldoelstellingen na het opstellen links liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Protime onder ruim 1.000 werkende Nederlanders van achttien jjaar en ouder. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat maar weinig werkenden überhaupt ontwikkeldoelstellingen opstellen: slechts 43 procent doet dit minimaal één keer per jaar.

  Lees verder...      Reageer

Impact jobboards dalende door minder actieve baanzoekers en inzet andere wervingskanalen

8 juni 2022 - Ruim 60 procent van de actieve baanzoekers in Nederland die zich online oriënteren op de arbeidsmarkt gebruikt daarvoor Indeed. Daarmee is Indeed bijna net zo groot als de gecombineerde impact van de nummers drie tot en met twintig in de top-twintih van meest populaire jobboards in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Millennials en Gen Z’s in Nederland hebben behoefte aan sociale contacten, zorgeloos reizen, flexibele werktijden en betekenisvol werk

3 juni 2022 - Millennials en Gen Z’s in Nederland geven aan wat zij zoeken in de perfecte baan na de pandemie. Flexibele werktijden, mogelijkheden om te reizen, betekenisvol werk en diversiteit op de werkvloer zijn volgens hen de belangrijkste factoren. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek onder Millennials (26-41 jaar) en Gen Z’s (18-25 jaar), in opdracht van Hilton.

  Lees verder...      Reageer

Gebrek aan persoonlijke ontwikkeling is reden om nieuwe werkgever te zoeken

30 mei 2022 - Maar liefst 45 procent van de Nederlandse werknemers is geneigd op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever bij onvoldoende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van GoodHabitz naar het belang van persoonlijke ontwikkeling op de werkplek. Hiervoor ondervroeg onderzoeksbureau Markteffect in totaal 13.615 werknemers in dertien Europese landen.

  Lees verder...      Reageer

Starters op de arbeidsmarkt opgelet: hier liggen je kansen

27 mei 2022 - Over de hele breedte van de arbeidsmarkt zijn er tekorten en de krapte op de markt breekt record na record. LinkedIn onderzocht met behulp van data van het platform waar momenteel de meeste kansen liggen voor starters in het bijzonder, wat resulteert in een top tien van industrieën en functies waar de vraag naar starters het grootst is.

  Lees verder...      Reageer

Kwart managers wil zakelijker worden

10 mei 2022 -  Voor 23 procent van de Nederlandse managers staat zakelijkheid bovenaan de lijst met eigenschappen die ze graag verder willen ontwikkelen. Dit blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Andere eigenschappen die managers ook graag verder ontwikkelen zijn geduldigheid (negentien procent) en innovativiteit (zestien procent).

  Lees verder...      Reageer

Een toekomst als manager: het is nooit te laat voor een carrièreswitch

9 mei 2022 - Niet iedereen is een geboren manager. Sommige mensen groeien stap voor stap in de richting van een managementpositie. Veel managers voerden eerst jarenlang een uitvoerende functie uit en maakten vervolgens een carrièreswitch. Volgens Mireille Wullaerts, HR-manager bij 123inkt.nl, is het nooit te laat om zo'n carrièreswitch te maken.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 102 volgende >
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (1) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
Onderweg naar meer bevlogenheid  (1) 
top10
Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt
‘Extended reality’ brengt hybride werkers weer naar kantoor
Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken
Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
Onderzoek onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web
Kennismigranten buiten EU zijn interessant arbeidspotentieel voor schaarste arbeidsmarkt
Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten
Een ambitieuze bedrijfscultuur realiseren: 'Succes hangt af van ongeduld'
Diverse organisatie trekt accounting talent aan
Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken
meer top 10