zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer staat juridisch sterk op krappe arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt van invloed op machtsverhouding op de werkvloer

31 oktober 2022 - De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat millennials in Nederland minder bang zijn om ontslagen te worden. Dit heeft mede tot gevolg dat zij eerder overwegen om een rechtszaak te starten bij eventuele misstanden. Dat blijkt uit een representatief onderzoek uitgevoerd in opdracht van ARAG. Maar liefst twee op de vijf werknemers geeft aan dat ze zouden overwegen een rechtszaak te beginnen bij een conflict over loon of uren.  

"Het lijkt erop dat millennials steeds vaker op durven te treden bij een conflict op juridisch vlak," zegt Hanneke Boesveld, gespecialiseerd in arbeidsrecht bij ARAG. "De krappe arbeidsmarkt maakt dat de machtspositie van de werkgever minder groot wordt en werknemers durven op te treden wanneer zij onrechtmatig worden behandeld. Het lijkt er dus op dat werknemers vanwege de krapte meer dan voorheen voor zichzelf durven opkomen. Dat is een positieve ontwikkeling."


Zo geeft bijna een op de vijf (negentien procent) van de werknemers aan dat zij zouden overwegen om een rechtszaak te beginnen tegen hun werkgever bij conflict over vakantiedagen of verlofrechten; 35 procent overweegt dit bij grensoverschrijdend gedrag. Maar liefst veertig procent zou overwegen een rechtszaak te beginnen als het gaat om de uitbetaling van loon, vakantiegeld of uren.
 
Opnemen van vakantiedagen
De krappe arbeidsmarkt heeft ook directe gevolgen voor werknemers, zo blijkt uit het onderzoek. Een op de vijf werknemers geeft aan dat hun werkgever hen heeft verplicht om in een bepaalde periode met vakantie te gaan. Bijna hetzelfde percentage stelt dat hun werkgever over het algemeen strenger is geworden als het de vakantieplanning betreft.
"Veel werkgevers zijn vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, en het personeelstekort dat hieruit volgt, mogelijk strenger in de planning van de op te nemen vakantiedagen," zegt Boesveld. "Toch is dit alleen maar mogelijk als er afspraken gemaakt zijn in de arbeidsovereenkomst of CAO, anders kan dit op gespannen voet komen te staan met het uitgangspunt in de wet dat de vakantie wordt vastgesteld volgens de wensen van de werknemer."
 
Ontslagrecht
Opvallend is dat tegelijkertijd lang niet alle werkende millennials precies weten wat hun rechten zijn; veertig procent weet bijvoorbeeld niet (goed) wat diens recht op transitievergoeding is en achttien procent weet niet (goed) wat de regels zijn rondom ontslag zoals in de arbeidsovereenkomst vermeld. Dit laatste percentage ligt onder millennials vijf procentpunt hoger dan het gemiddelde in Nederland, zo blijkt op basis van onderzoek van ARAG van een jaar geleden. 
 
Gesterkt door de krappe arbeidsmarkt
Niet alleen gaan millennials minder snel een conflict met hun werkgever uit de weg, ook verwacht dertig procent van hen minder snel problemen met de werkgever omdat die lastig aan nieuw personeel komt in deze tijden. Een zelfde percentage van de jongere werknemers denkt dat hun werkgever eerder zou instemmen met contractuele wijzigingen vanwege het personeelstekort. 
"Wel raad ik aan om je altijd bewust te zijn van je wettelijke rechten en de afspraken in je contract en CAO, voordat je je uitspreekt tegen je werkgever", aldus Boesveld. "Daarnaast blijft het conflict vermijden en samen in gesprek te gaan altijd het prettigste voor alle betrokken partijen," besluit Boesveld.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders wil liever ander werk
 Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
 Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werken op afstand: Op welk punt loopt professionele vrijheid tegen fiscale en juridische regelgeving aan?
 Managers plukken de vruchten van een juridische opleiding
 Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie
 Angst voor ontslag neemt af
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Top-drie leiderschapstips voor het winnen van het WK voetbal
meer top 10