zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
lifestyle
 

Meivakantie: veilig de Europese wegen op met deze tips

28 april 2023 - De meivakantie staat voor de deur en er wordt dit weekend grote drukte verwacht op de wegen. Online verzekeraar Allianz Direct geeft in dit artikel vijf tips zodat je de komende tijd ook in het buitenland onbezorgd in de auto stapt!

  Lees verder...      Reageer

Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland

23 maart 2023 -  Motorrijders waarderen hun geluk op de weg met een 8,3. Hiermee behoren ze tot de gelukkigste weggebruikers van Nederland. Ruim acht op de tien motorrijders zijn dan ook heel erg tevreden met het vervoermiddel. De belangrijkste redenen zijn 'het lekker in de buitenlucht zijn' en 'het minder last hebben van drukte in het verkeer'.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor een veilige autorit naar je wintersportbestemming

22 februari 2023 - Voor veel Nederlanders is het nu aftellen tot de wintersport weer gaat beginnen. Traditiegetrouw gaan duizenden Nederlanders deze voorjaarsvakantie met de auto richting de sneeuw. Maar waar moet je nu op letten als je met de auto over de besneeuwde bergwegen rijdt? Allianz Direct deelt een aantal tips voor een veilige roadtrip richting de sneeuw.

  Lees verder...      Reageer

Smartphone aan tafel in meer dan helft Nederlandse huishoudens verboden

7 februari 2023 - Tijdens het avondeten gerust met de telefoon in de hand? Meer dan de helft van de Nederlanders (52 procent) zegt dat de smartphone verboden is aan tafel. Dit komt naar voren uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl. Bijna twintig procent van de respondenten zegt dat telefoongebruik aan tafel niet gewenst is, maar dat niemand zich aan deze regel houdt.

  Lees verder...      Reageer

In vier stappen naar je eerste elektrische auto

25 januari 2023 - De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische personenauto’s voor particulieren is sinds 10 januari weer geopend, en net als afgelopen jaren zal het een kwestie van tijd zijn voor deze leeg is. De bedragen liggen ietsjes lager – voor een nieuwe elektrische auto krijg je €2.950 subsidie, en voor een occasion €2.000 –, maar het stimuleert geïnteresseerden wél om de overstap naar een elektrisch voertuig (EV) te wagen.

  Lees verder...      Reageer

Tweedehands in trek: ruim een op de tien overweegt elektrische occasion te kopen

11 januari 2023 - Tweedehands is het nieuwe nieuw! Tenminste, als het gaat om de aanschaf van een elektrische auto. Van de Nederlanders die openstaan voor het aanschaffen van een elektrische auto, is het grootste deel op zoek naar een tweedehands voertuig. Dat blijkt uit onderzoek* van AutoScout24, het Europese online autoplatform voor nieuwe en tweedehandsauto’s.

  Lees verder...      Reageer

Vegan eten beleeft definitieve doorbraak in 2023

9 januari 2023 - Veganistisch eten breekt in het nieuwe jaar definitief door. Al langer rukt de populariteit van vegan maaltijden en plantaardige alternatieven op. Zo zag Thuisbezorgd.nl in de afgelopen twee jaar een groei van ruim 25 procent in het aantal vegan bestellingen. In 2023 wil ruim één op de drie Nederlanders (35 procent) meer of volledig vegan eten.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek; de Nederlandse Kerst tradities onder de loep

23 december 2022 - Sensu Insight Ltd heeft in opdracht van One4all cadeaukaarten gedaan naar de Kerst tradities onder 1.067 Nederlanders. Ruim 64 procent van de Nederlanders vindt de Kerstperiode stressvol maar zeker de moeite waard. De meeste kerst-stress begint al bij het kopen van een boom tot aan het aanschaffen van de kerstcadeautjes en het bereiden van het kerstdiner. Toch vindt ruimt de helft (53 procent) van ondervraagden de kersttijd, de mooiste tijd van het jaar.

  Lees verder...      Reageer

Kleurrijke combinaties en kleine geluksmomenten zijn dé food trends voor 2023

19 december 2022 -  In 2023 draait het om een grotere diversiteit aan keuzes. Zowel in wat we willen eten, als de momenten waarop we eten. Thuisbezorgd.nl ziet volgend jaar een hoofdrol weggelegd voor bestellingen die voor kleine geluksmomenten zorgen. In de huidige onzekere tijden, verlangen we immers naar meer zelfzorg in de vorm van comfort food. Daarbij denken we ook steeds vaker aan onze gezondheid en het milieu.

  Lees verder...      Reageer

Maak het toilet een prioriteit bij het inrichten van kantoren

18 oktober 2022 - Schaam jij je om te poepen op een openbaar toilet, bijvoorbeeld op kantoor? Dan ben je niet de enige. 41 procent van de Nederlanders doet geen grote boodschap buiten de deur als dit wel nodig is. Dit komt naar voren uit representatief onderzoek van onderzoeksbureau Markteffect in opdracht van badkamerspecialist Saniweb onder meer dan 1.500 respondenten.

  Lees verder...      Reageer

Deelbereidheid Nederlanders beperkt

18 oktober 2022 - In 100 jaar tijd nam in Nederland de woonoppervlakte spectaculair toe. Van gemiddeld zo’n tien m2 naar 65 m2 per bewoner. Terwijl er als we duurzamer willen leven veel winst te behalen is wanneer we per individu juist met minder vierkante meters genoegen nemen. Dat betekent kleinere woningen bouwen én efficiënter gebruikmaken van onze ruimtes en spullen.

  Lees verder...      Reageer

Minder Nederlanders gaan op zomervakantie, maar ze besteden meer

9 september 2022 -  Nederlanders hebben tijdens de zomervakantie van 2022 een sterk veranderd reispatroon laten zien ten opzichte van 2019, de laatste ‘gewone’ zomer voor de coronapandemie. Hoewel het totaal aantal aankopen van reizen in de zomermaanden* van 2022 met elf procent afnam, stegen de totale bestedingen met veertien procent en de gemiddelde orderwaarde per reis met 27 procent.

  Lees verder...      1 reactie

Slechts een op de vier Nederlanders ontspant dagelijks

2 september 2022 - Voor veel Nederlanders wordt het lastig om het zomervakantiegevoel vast te houden. Slechts één op de vier neemt dagelijks de tijd om te ontspannen. Dit blijkt uit onderzoek van hottub en sauna expert Welvaere. Eveline Druncks, mindset coach, ziet dat mensen na hun vakantie snel weer te weinig ontspannen en terugkeren in de dagelijkse routines.

  Lees verder...      Reageer

Populariteit campers kent geen grenzen

23 augustus 2022 - Het aantal in Nederland geregistreerde campers groeit. Niet zo vreemd dus dat het aantal bedrijven in de verkoop en het onderhoud van campers de afgelopen vijf jaar flink is toegenomen. In 2017 telde het KVK Handelsregister een kleine 500 camperbedrijven. Anno 2022 zijn dit er ruim 800. Een toename van 78 procent.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 47 volgende >
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’
reacties
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (1) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (2) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
top10
Waarom R&D een formule kan zijn voor blijvend zakelijk succes
Duidelijke doelen, collega’s en ondersteuning van management belangrijkst voor werknemerservaring
Vier manieren - en twee pizza's - om innovatie in de bedrijfscultuur te bouwen
Beslisser wil weer 100 procent naar kantoor, werknemer wil hybride werken
30 procent HR-professionals verdenkt thuiswerkende medewerkers van liegen sinds hogere kosten kinderopvang
Vier op de tien Gen Z’s kampen met burn-outklachten door hoge werkdruk
Leren en ontwikkelen in de zorg gaat flink op de schop
Drie op tien organisaties weet niet hoe groene arbeidsvoorwaarden rechtelijk in te voeren
Krapte steeds hoger op agenda bij corporates en bureaus
Psychische klachten bom onder arbeidsmarkt
meer top 10