zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijftigplusser verwacht gevolgen voor loopbaan vanwege economische onrust

Groot gedeelte wil deeltijdwerken na pensioenleeftijd

19 oktober 2022 - Ruim vijftien procent van de vijftigplussers geeft aan te verwachten vanwege de huidige economische onrust door te moeten werken na de pensioenleeftijd. Bijna twee op de vijf stelt dat zij het vanwege de huidige situatie lastig krijgen op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlandse vijftigplussers uitgevoerd in opdracht van Indeed.

Toch zijn de vijftigplussers positief gestemd: zes op de tien stelt dat zij juist een oplossing zijn voor de krapte op de arbeidsmarkt.  


Naast dat zij verwachten dat de economische onrust implicaties gaat hebben voor hun pensioen, zijn zij bevreesd voor de gevolgen voor hun huidige baan. Bijna twee op de vijf (38 procent) gelooft dat hun leeftijdsgroep het vanwege de economische beroering zwaar gaat krijgen op de arbeidsmarkt, bijna een derde (32 procent) geeft aan dat zij geloven vanwege de huidige situatie eerder hun baan te verliezen dan jongere werknemers. "De inflatie en stijgende kosten van levensonderhoud zijn een acuut probleem voor veel vijftigplussers", zegt Kelly Oude Veldhuis van Indeed. "Dit komt bovenop de onzekerheid rondom de discussie over pensioenhervormingen en het mogelijk verhogen van de pensioenleeftijd."
 
Krapte op de arbeidsmarkt
Ruim zes op de tien vijftigplussers stelt dat hun generatie een belangrijke rol speelt bij het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt. Veertig procent geeft aan doorwerken na de pensioenleeftijd een goede oplossing voor de krapte te vinden. Wat betreft het verhogen van de pensioenleeftijd om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen zijn de vijftigplussers minder positief: slechts acht procent noemt dit een oplossing. Oude Veldhuis: "De discussie over het aandeel parttime werkende Nederlanders wordt momenteel stevig gevoerd. Tot op heden gaat echter maar weinig aandacht uit naar het onbenutte potentieel van deeltijdwerken door pensioengerechtigden. Terwijl de invloed van die groep op de arbeidsmarkt gigantisch is."
 
Vijftigplusser gemotiveerd door te werken
Aan de vijftigplussers ligt het niet, blijkt uit de resultaten. Ruim een kwart (27,1 procent) geeft aan graag door te werken nadat zij de pensioenleeftijd hebben bereikt, ruim een derde (35,7 procent) geeft aan na het pensioen te willen deeltijdwerken. "De bereidwilligheid om door te werken na de pensioenleeftijd is groot. Het is nu van groot belang dat werkgevers die groep ook de kans geven," zegt Oude Veldhuis.
 
Stimulans vanuit de werkgever
Werkgevers spelen een bepalende rol in het besluit van vijftigplussers om wel of niet door te werken na de pensioenleeftijd, aldus de vijftigplussers. Ruim een derde (36 procent) vindt dat werkgevers dit moeten stimuleren. En niet alleen werkgevers kunnen onderdeel zijn van de oplossing. Dertig procent zegt dat de overheid een bepalende rol speelt. Oude Veldhuis: "Door de toenemende vergrijzing is de verwachting dat de Nederlandse bevolking binnen twintig jaar voor de de helft uit vijftigplussers bestaat. Het is ondenkbaar dat deze groep dan geen significante rol op de arbeidsmarkt zou spelen, maar dat dreigt nu wel te gebeuren. Kortom, maak het aantrekkelijk voor mensen om ook na hun pensioenleeftijd een bijdrage te leveren," besluit Oude Veldhuis.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders wil liever ander werk
 Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
 Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Arbeidsparticipatie onder 50-plussers stijgt sterk
 Waarom 50-plussers nauwelijks actief zijn op de arbeidsmarkt
 Tips voor 50-plussers: zo komt u snel aan een baan!
 50-plussers zijn weer in trek
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Top-drie leiderschapstips voor het winnen van het WK voetbal
meer top 10