zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Optimaliseer Werkplezier en Productiviteit: Human Design voor Teambuilding

4 juli 2024 - Bij Holistisch Coaching praktijk Enjoil heeft Mariëlle Doornberg zich gespecialiseerd in Human Design op de werkvloer. Sinds 2019 werkt zij als Human Design expert, aanvankelijk door het systeem op zichzelf toe te passen. Deze persoonlijke ervaring leidde tot een diepgaande fascinatie en begrip van Human Design. Na opleidingen in binnen- en buitenland heeft zij de kennis en kunde eigen gemaakt om anderen te begeleiden.

 Lees verder...   Reageer
 

Human Design op de Werkvloer - Het Nieuwe Tijdperk van Teameffectiviteit en Bedrijfsgroei

30 april 2024 - In een tijd waarin samenwerking en effectiviteit essentieel zijn voor bedrijfsgroei, komt Human Design naar voren als een revolutionair instrument om teamdynamiek te verbeteren en succes op de werkplek te stimuleren. Human Design biedt diepgaande inzichten in individuele patronen en hoe deze zich vertalen naar groepsinteracties, waardoor teams kunnen gedijen en bedrijven kunnen groeien.

 Lees verder...   Reageer
 

Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer

11 juli 2023 - Ondernemers en managers zijn op zoek naar mogelijkheden om de bedrijfsresultaten binnen hun organisatie te verbeteren. In de basis heeft men hierbij twee opties: het verlagen van de kosten, of het verhogen van de omzet. De eerste optie maakt het interessant om te kijken naar de marges op producten die gebruikt worden in de dienstverlening naar de klant. Neem een elektricien als voorbeeld, die door een huishouden gevraagd wordt om de meterkast te vervangen. Een aardlekschakelaar online bestellen stelt de elektricien voor de keuze: een goedkoop onderdeel bestellen om zo te profiteren van een hoge marge, of kiezen voor een wat een duurdere optie met de garantie dat deze langdurig blijft functioneren. De tweede optie blijkt zeker op langere termijn vaak de beste keuze te zijn in zo’n voorbeeld. In dit artikel lees je er meer over.

 Lees verder...   Reageer
 

Rechtsbijstand voor managers: waarom het essentieel is om juridische bescherming te hebben

25 juni 2023 - Als manager draag je een grote verantwoordelijkheid. Zo ben jij degene die belangrijke beslissingen neemt, het team leidt en het succes van een bedrijf waarborgt. Maar in deze zakelijke omgeving kunnen juridische uitdagingen niet worden vermeden. Het is daarom essentieel voor managers om rechtsbijstand te hebben. In dit artikel geven we meer infomatie over rechtsbijstand en waarom dit zo belangrijk is voor jou als manager. 

 Lees verder...   Reageer
 

Coaching voor leidinggevenden: voorkom dat je achterop raakt

16 juni 2023 - Organisaties moeten in steeds hoger tempo veranderen, om bij te blijven bij nieuwe ontwikkelingen. Dat vraagt om flexibiliteit en een andere mindset bij managers. Concreet vraagt het om coachend leidinggeven, waarbij de motivatie van medewerkers volgt uit een leiderschapsstijl die past bij de huidige open tijdsgeest. Met coaching voor leidinggevenden voorkom je dat je achterop raakt, om flexibel te veranderen als dat nodig is.

 Lees verder...   Reageer
 

De toekomst van aanvullend pensioen: trends en voorspellingen

16 juni 2023 - Meer en meer mensen kiezen ervoor om op jonge leeftijd te starten met een aanvullend pensioen. En dat is ook helemaal niet zo gek, als het aan ons ligt. Je bent op deze manier namelijk meer zeker van financiële zekerheid in de toekomst. En dat is wel een fijne gedachte. Misschien kies je er in de toekomst voor om te gaan emigreren, je wilt royaal kunnen leven op je oude dag of in enkel gebruik willen maken van de best mogelijke zorg. Al met al is het altijd een goed idee om je wat verder te gaan verdiepen in een aanvullend pensioen.

 Lees verder...   Reageer
 

Machineverhuur als oplossing voor seizoensgebonden bedrijven

8 juni 2023 - Werk je in een branche waar seizoensgebonden werkzaamheden de normaalste zaak van de wereld zijn? Dan weet je ook maar al te goed dat dit erg onvoorspelbaar gaat zijn. Misschien kom je er op het drukste moment van het seizoen bijvoorbeeld achter dat je eigenlijk net te weinig materieel op de zaak hebt. Of door een onverwachte lekkage is de airco kapot, waardoor een airco huren het eerste is wat je moet doen. Het is dan wel zo fijn om te weten dat je kunt vertrouwen op een expert uit de branche.

 Lees verder...   Reageer
 

Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’

23 mei 2023 - De rode draad in de historie van informatietechnologie (IT) is de schaarste aan softwareontwikkelaars. Het gebrek openbaarde zich het eerst bij computers, gebruikt voor administratieve informatieverwerking. In de zestig jaar daarna trad er nauwelijks verbetering op ondanks de toename van goed opgeleide IT’ers in Nederland en die afkomstig uit het buitenland. Met de brede acceptatie van low/no-code gereedschap gaan we wellicht eindelijk slagen in het wegwerken van de achterstand in softwareontwikkeling.
 
 Lees verder...   Reageer
 

Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant

23 mei 2023 - Je wilt als manager de mogelijkheid hebben om klanten, zakenpartners en bijvoorbeeld verschillende vestigingen van je organisatie te bezoeken. Het liefst in een auto van de zaak. Hoe worden deze zakelijke voertuigen momenteel aangeschaft binnen de organisatie? In sommige gevallen kiest men voor de aankoop van bedrijfswagens, in andere gevallen voor operational lease en in weer andere gevallen voor financial lease. Zeker die laatste optie wordt steeds interessanter voor organisaties. De kosten van financial lease berekenen laten zien, dat de aanschaf van een bedrijfswagen bij financial lease niet veel duurder hoeft te zijn dan een eenmalige investering vooraf. In het bijzonder, wanneer je in deze berekening meeneemt dat het bespaarde eigen vermogen elders geïnvesteerd kan worden. Het rendement wat die investering oplevert is mogelijk veel groter, dan hetgeen je extra betaalt bij het financial leasen van een voertuig. 

 Lees verder...   Reageer
 

Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?

23 mei 2023 - De wereld van de houtindustrie staat nooit stil. Vandaag de dag zijn er verschillende soorten technologieën in ontwikkelingen die bijvoorbeeld de productie van hardhout planken alleen nog maar kunnen bespoedigen. En daar profiteren tal van bedrijven van. Zowel op economisch vlak als op duurzaam vlak. Ben je benieuwd naar wat de meest bekende technologieën en trends van dit moment zijn? Lees dan vooral verder in dit artikel en ontdek waar vandaag de dag de focus steeds meer op ligt.

 Lees verder...   Reageer
 

Verduurzaam je ondernemen

10 mei 2023 - Duurzaamheid is een belangrijk begrip geworden in onze samenleving. We hebben het dan ook allemaal voorbij zien komen. We zien het in reclames, de winkels en eigenlijk overal op straat. Het is belangrijk dat we duurzamer met onze planeet omgaan om te voorkomen dat de aarde opwarmt of dat er sprake is van andere vervelende gevolgen. Daarnaast is het ook belangrijk voor ons eigen welzijn. Het is dan ook belangrijk dat bedrijven hier ook hun steentje aan bijdragen. Heb jij een onderneming en neem je nog geen duurzame stappen? Of zou je juist willen weten wat je nog meer zou kunnen doen? In dit artikel zullen wij je hier namelijk meer over vertellen. 

 Lees verder...   Reageer
 

De voordelen van het gebruik van luchtkussen enveloppen voor uw bedrijf

5 mei 2023 - Wanneer u producten van uw bedrijf verzendt, is het uiteraard van cruciaal belang dat deze onbeschadigd bij de klant aankomen. Al helemaal wanneer de producten kwetsbaar zijn. Een goed verpakkingsmateriaal in dit geval zijn luchtkussen enveloppen. In dit artikel worden een aantal van de voordelen van het gebruik van luchtkussen enveloppen voor verzendingen uitgelicht. 

 Lees verder...   Reageer
 

Als manager van je eigen onderneming een hypotheek afsluiten

17 april 2023 - Wellicht heb je als ondernemer al eens gekeken naar de mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten voor de aankoop van je droomhuis. Het kan een flinke uitdaging zijn! Niet iedere hypotheekverstrekker is even happig op het aanbieden van hypotheken aan ondernemers, daar het ondernemen de nodige risico’s met zich meebrengt. Iets wat maakt dat het op termijn lastig kan zijn de hypotheeklasten te blijven betalen; een risico voor de hypotheekverstrekker. Zeker wanneer de openstaande hypotheek boven de waarde van de woning zelf ligt. Gelukkig zijn er verschillende hypotheekverstrekkers die specifiek een hypotheek voor ondernemers aanbieden. Het maakt dat de aankoop van je droomhuis een stap dichterbij is dan je op voorhand wellicht denkt. 

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe werknemers kunnen worden gestimuleerd om gezonde gewoonten te ontwikkelen op het werk

7 april 2023 - Een goede en gezonde leefstijl, waarin vitaliteit centraal staat, is voor ieder mens belangrijk. Iedereen is hier natuurlijk voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor, maar als werkgever kun jij ook je steentje bijdragen om jouw werknemers te stimuleren om gezonde gewoontes te ontwikkelen. Je hebt hier zelfs een hele belangrijke taak in. Gezonde medewerkers zorgen voor goede prestaties. Daarom is het voor jou als werkgever erg belangrijk om gezonde gewoontes te stimuleren. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen! 

 Lees verder...   Reageer
 
1 2 3 4 5 17 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10