zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie tips om op te vallen tijdens het solliciteren

Profileren kun je leren

17 februari 2022 - Droom je ervan om dit jaar aan een nieuwe baan te beginnen? Je bent niet de enige! Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat bijna twee derde (58 procent) van de Nederlandse werknemers overweegt om in 2022 van baan te switchen. Maar hoe zorg je ervoor dat je écht opvalt tijdens je sollicitatie?

Uit het LinkedIn-onderzoek blijkt dat met name veel jonge mensen toe zijn aan een nieuwe of -vervolgstap in hun carrière: maar liefst tweederde! Dit is hét uitgelezen moment om in actie te komen. De arbeidsmarkt is namelijk krap. Dat betekent dat er meer vacatures zijn dan dat er mensen werk zoeken. Hieronder enkele tips om jezelf optimaal te profileren tijdens het solliciteren:


 
Negen seconden
"Een cv heeft maar één doel en dat is het gevoel oproepen van: ‘Die willen we spreken’. Vraag HR-medewerkers of recruiters hoe zij cv’s lezen en dan zeggen zij meestal: "Ik lees er zoveel, ik scan ze in negen seconden!". Richt je cv dus in op de haastige lezer en maak handig gebruik van vetgedrukte subkopjes en opvallende cijfers," aldus sollicitatie-expert Aaltje Vincent. Op LinkedIn zoeken recruiters met name op functietitels en relevante trefwoorden voor de baan. Zorg dus dat deze altijd aanwezig zijn, ook als je in between jobs zit! Wil je snel een eerste persoonlijke indruk geven? Dat kan via LinkedIn Cover Story: een functie waarbij je jezelf kort kan voorstellen in een video die gekoppeld zit aan je profielfoto. 
 
Show your skills
Waar alleen opleiding en ervaring vroeger bepalend waren om uitgenodigd te worden voor een gesprek, zijn skills minstens zo belangrijk geworden. Zorg dus dat je inzichtelijk maakt welke skills jij in huis hebt. LinkedIn biedt skills assessments aan die hierbij kunnen helpen. Is het duidelijk wat jouw vaardigheden zijn, vul deze dan in op je LinkedIn-profiel. Aaltje Vincent is hier duidelijk in: "Vul ze alle 50 in, ja, alle 50! Dat zorgt voor meer vacature-matches en een betere vindbaarheid voor recruiters."
 
#OpenToWork
Op je LinkedIn profiel kun je aangeven dat je open staat voor een nieuwe uitdaging via de Open Candidates-functie. Mag de hele wereld weten dat je op zoek bent? Gebruik dan de #OpenToWork-button! Members die deze button gebruiken, ontvangen gemiddeld 40 procent meer InMails van recruiters en hebben 20 procent meer kans om berichten vanuit hun LinkedIn-community te ontvangen.
Ben je nieuwsgierig waar momenteel de beste kansen liggen? LinkedIn analyseerde voor werkzoekenden miljoenen vacatures op het platform, wat resulteert in de top tien snelst groeiende banen in Nederland. Banen in de transport, logistiek en IT domineren de lijst:
 
 • Expediteur
 • Machine Learning Engineer
 • Engineer Robotica
 • Verantwoordelijke Business Development
 • Data Engineer
 • Studie Adviseur
 • Privacy Medewerker
 • Analist Business Operations
 • Import/export Specialist
 • Software account executive
 •  
  Op zoek naar nog meer inspiratie? Opportunity.LinkedIn.com biedt werkzoekenden nog meer inzichten waar kansen liggen, maar ook tips, tools en zelfs opleidingen die je helpen om een baan te vinden. 
   
   

   
   Doorsturen   Reageer  

   

  Laatste nieuws

   Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
   Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
   Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
   

  Gerelateerde nieuwsitems

   Nederlanders schrijven relatief lange sollicitatiebrief
   Meer dan een derde van de CMO's verliest talent aan concurrenten
   Organisatie wantrouwt sollicitant die baan verloor tijdens coronacrisis
   Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
   
   
  reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  REAGEREN

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
  reacties
  Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
  ‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
  Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
  Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
  Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
  Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
  Mind your data (1) 
  top10