zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Wat managers doen versus wat medewerkers ervaren

2 maart 2023 - De ideale leidinggevende is een voorbeeld voor andere medewerkers en biedt ruimte voor ieders inbreng. Diegene geeft vertrouwen en zorgt ervoor dat iedere medewerker in zijn of haar kracht staat. Helaas gaat het er in de praktijk niet altijd zo aan toe. Er zijn leidinggevenden die meer handelen op basis van controle dan op vertrouwen, maar er zijn ook managers die zelf denken iets anders uit te stralen dan  medewerkers ervaren.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid vindt dat de overheid faalt in de verduurzaming van ons land

22 februari 2023 - Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers (54 procent) vindt dat de overheid faalt in de verduurzaming van ons land. Dit blijkt uit onderzoek van het initiatief met LED kan het’, gehouden onder ruim 1.000 Nederlanders in loondienst. Volgens 63 procent moet de overheid meer doen om de energietransitie naar duurzame energie binnen het bedrijfsleven te bevorderen.

  Lees verder...      Reageer

Tweederde Nederlandse Millennials en Gen-Z’ers leeft duurzamer dan een jaar geleden

21 februari 2023 - Ondanks de gestegen energiekosten en torenhoge inflatie, zegt maar liefst 69 procent van alle Nederlanders tussen de achttien en 42 jaar op dit moment duurzamer te leven dan een jaar geleden. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van bunq onder Duitse, Franse en Nederlandse Millennials (28-42 jaar oud) en Gen-Z’ers (achttien-27 jaar oud).

  Lees verder...      Reageer

Private leaserijders kiezen massaal voor elektrische auto

21 februari 2023 - De elektrische auto wint flink aan populariteit bij leaserijders. Vooral bij private lease is sprake van een enorme omslag. Het aantal private leaserijders dat een elektrische auto bestelt nam toe van elf procent in 2021 naar maar liefst 41 procent in 2022. Zo blijkt uit een data-analyse over 2022 van Athlon Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Rotterdam drukste en duurste stad om in te rijden

20 februari 2023 - TomTom (TOM2) lanceert de twaalfde editie van de jaarlijkse TomTom Traffic Index: een rapport waarin de verkeerssituaties in 2022 van 389 steden in 56 landen worden uitgelicht. Dit jaar heeft TomTom voor het eerst de kosten van autorijden en milieu-impact per kilometer meegenomen in de index.Werknemers gingen in 2022 weer naar kantoor en dat was terug te zien op de weg.

  Lees verder...      Reageer

Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen

17 februari 2023 - Teksten automatisch laten schrijven en in een paar seconden unieke afbeeldingen laten genereren... Kunstmatige intelligentie (AI) heeft de afgelopen maanden laten zien dat het tot heel wat in staat is. Als de ontwikkelingen zo snel blijven gaan, kan er de komende jaren veel veranderen. Nikhil Makkatira, data scientist bij TMC, zet vijf belangrijke AI-trends op een rij.

  Lees verder...      1 reactie

Manager anno 2023 is vooral coach

16 februari 2023 - De meerderheid (59 procent) van de werkenden typeert zijn of haar manager als een coachende manager: iemand die samenwerking, ontwikkeling en begeleiding centraal stelt. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationale Managementonderzoek van managementopleider ISBW. Volgens werknemers is de manager van nu betrokken (39 procent), behulpzaam (35 procent) en betrouwbaar (32 procent).

  Lees verder...      1 reactie

Welke batterij-opties zijn er voor elektrische bedrijfswagens en trucks?

15 februari 2023 -  We kennen allemaal de (spook)verhalen van een accubrand van een elektrisch voertuig. Mocht er onverhoopt een botsing komen, dan wil je dat de batterij dit overleeft. Dat zijn dingen die je altijd wilt voorkomen voor je bedrijf en personeel. Wanneer we meer EV’s op de weg willen staat batterijveiligheid aan de top van de eisenlijst. Maar ook de actieradius is belangrijk, de laadsnelheid en uiteraard de gevolgen voor het milieu.

  Lees verder...      Reageer

Doet het management wat het belooft?

14 februari 2023 - Slechts de helft van de Nederlandse medewerkers (47 procent) is van mening dat het management doet wat het belooft. Dit blijkt uit het Trust Index-medewerkersonderzoek van Great Place To Work onder bijna 850 respondenten. Vooral mannen is deze mening toegedaan (58 procent), van de vrouwen geeft 49 procent aan dat het management doet wat het belooft.

  Lees verder...      Reageer

Efficiëntie belangrijkste voordeel van datagedreven werken

10 februari 2023 - Efficiëntie is volgens IT-beslissers het belangrijkste voordeel van datagedreven werken (55 procent). Op nummer twee en drie staan het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening (40 procent) en optimale klantbediening (34 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion, multidisciplinaire dienstverlener op het vlak van Business Transformatie en IT Services, onder 596 IT-beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven zeggen toe CO2-uitstoot van zakelijke vluchten met een kwart te reduceren

10 februari 2023 - Grote werkgevers, verenigd in de Coalitie Anders Reizen, zeggen toe om in 2025 de CO2-uitstoot van zakelijke vliegreizen met 25 procent te verminderen ten opzichte van 2019. 24 bedrijven hebben beloofd ten minste twaalf maatregelen in te voeren om het reductiedoel te halen. Werkgevers doen dat onder meer door niet meer te vliegen voor afspraken korter dan 3 uur. En alleen vliegen voor afstanden verder dan 700 kilometer.

  Lees verder...      Reageer

Nóg meer data in 2023: drie trends waar bedrijven rekening mee moeten houden

6 februari 2023 - Process mining wordt steeds vaker toegepast om inefficiënties in bedrijfsprocessen op te sporen en op te lossen. Zo worden processen geoptimaliseerd en kunnen bedrijven efficiënter - en soms zelfs duurzamer - te werk gaan. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar brengen naast heel wat uitdagingen ook veel nieuwe kansen en ontwikkelingen met zich mee, maar wat betekent dat voor bedrijven en hoe kunnen zij hier het beste op inspelen?

  Lees verder...      Reageer

Juristen voorzien stijging hoeveelheid geschillen

2 februari 2023 - Maar liefst acht op de tien juridische professionals verwachten dat in 2023 het aantal juridische geschillen gelijk blijft of stijgt. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Disputes Forecast van Baker McKenzie, waarin 600 internationale senior juristen en risk managers van grote ondernemingen werden ondervraagd. Hierbij is vooral cybersecurity een zorgenkind, want maar liefst 62 procent van de respondenten noemt dit een groot risico voor organisaties.

  Lees verder...      Reageer

Aantal burn-outs stijgt opnieuw

31 januari 2023 - Het aantal jongeren met een burn-out is nog nooit zo hoog geweest, blijkt uit onderzoek van Cigna International Health. De wereldwijde enquête toont aan dat maar liefst 98 procent van werknemers in de leeftijd van achttien tot 24 jaar symptomen van een burn-out vertoont. Door de zorgelijke uitkomst van deze resultaten is Cigna een initiatief gestart om burn-out klachten op de werkvloer te verminderen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 533 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10