zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Praktische tips voor managen op afstand

5 augustus 2020 - Leidinggeven aan teamleden die allemaal thuiszitten, hoe doet u dat eigenlijk? Veel managers voelen zich niet senang met de ontstane situatie en zoeken houvast. Die is er. Zo vond onlangs het webinar ‘Managen op afstand’ plaats, waarin ISBW theorie en praktische tips deelde. Bijvoorbeeld hoe u omgaat met de vele nieuwe taken, en hoe u de veerkracht van uw team vergroot.

  Lees verder...      Reageer

Aanzienlijk minder krimp

4 augustus 2020 -  De Nevi PMI®  van juli was 47.9, aanzienlijk hoger dan het cijfer van juni en een indicatie van een bescheiden verslechtering van de bedrijfsomstandigheden in Nederland. De geringere krimp was het gevolg van betere resultaten bij de productie en de nieuwe orders. De daling van de productie was het laagst in vijf maanden en hoewel de nieuwe orders index nog steeds een daling aangaf, was deze bijna acht punten hoger dan vorige maand.

  Lees verder...      Reageer

Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen

31 juli 2020 - Ondanks de COVID-19 crisis zijn Nederlandse bedrijven hoopvol over de toekomst. Bijna driekwart (74 procent) van de MKB’ers geeft aan dat de lockdown periode heeft gezorgd voor versnelde veranderingen binnen de bedrijfsvoering. Dit biedt bedrijven juist een goed vertrekpunt om de uitdagingen van een internationale uitbreiding aan te gaan.

  Lees verder...      2 reacties

Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie

30 juli 2020 -  De overheidsmaatregelen rondom de COVID-19-pandemie hebben ook grote gevolgen voor de ICT-sector. Dat blijkt uit een grootschalige enquête onder bedrijven die zich bezighouden met online dienstverlening en automatisering.

  Lees verder...      1 reactie

Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf

29 juli 2020 -  Maar liefst 24 procent van de medewerkers van een familiebedrijf stelt dat hun organisatie succesvoller is als niet-familiebedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van Strike onder 370 Nederlanders werkzaam bij familiebedrijven, uitgevoerd door PanelInzicht.  Een kwart van de respondenten denkt zelfs dat hun organisatie over vijf jaar niet meer bestaat als er niets verandert.

  Lees verder...      1 reactie

Vier signalen dat uw supply chain toe is aan nieuwe technologie

29 juli 2020 - Supply chain-applicaties zijn het afgelopen decennium flink doorontwikkeld en gedigitaliseerd. Op het eerste gezicht een mooie ontwikkeling, maar de systemen en applicaties zijn vaak alsnog dusdanig verouderd dat ze een obstakel vormen voor de supply chain in het bereiken en nastreven van het volledige potentieel.

  Lees verder...      Reageer

Coronacrisis versnelt digitalisering van het facilitaire vakgebied

28 juli 2020 - De facilitaire branche was altijd al in beweging, maar door de coronacrisis is ze in een stroomversnelling geraakt. Dit blijkt uit de Benchmark Facility Management, een initiatief van Asito en HEYDAY Facility Management. In de komende periode is beduidend meer aandacht voor thema’s als gezondheid, welzijn en digitalisering.

  Lees verder...      Reageer

Managementlessen uit de jaren ‘10

28 juli 2020 -  In tien jaar tijd verandert er veel, zo ook op het gebied van management. Organisatiestructuren zijn in het afgelopen decennium getransformeerd en daarmee heeft ook de rol van de manager binnen een bedrijf nieuwe vormen aangenomen. Denk aan de opkomst van zelfsturende teams, de trend van remote werken en flexwerken in de kantoortuin.

  Lees verder...      1 reactie

Drie onmisbare tips voor crisiscommunicatie

24 juli 2020 -  Het lijkt erop dat steeds meer werknemers een dagje naar kantoor gaan. Daar aangekomen hebben ze te maken met de getroffen coronamaatregelen, zoals looproutes, handgel en beperkt toegang tot de kantine. Werkgevers moeten volledig inzicht hebben in de mogelijkheden op kantoor en zorgen dat processen optimaal worden beheerd.

  Lees verder...      Reageer

Hoe beleeft het Nederlandse bedrijfsleven de coronacrisis?

23 juli 2020 - Veel Nederlandse bedrijven lijden onder de coronacrisis. De meeste bedrijven verwachten echter binnen een jaar financieel herstel. Enerzijds is de coronacrisis een aanjager van innovatie: bedrijven zetten in op thuiswerken, het digitaliseren van processen en het introduceren van nieuwe verdienmodellen.

  Lees verder...      Reageer

Back in business na versoepeling van regels in coronatijd

22 juli 2020 -  Als er één curve is die u liever niet platter wilt maken, dan is het wel uw eigen groeicurve. Een slimme voorbereiding op de versoepeling van de coronamaatregelen is daarom cruciaal. Mondkapjes, social distancing en een stevige dosis goede moed vormen de eerste stappen. Maar al snel volgen ook allerlei arbeidsjuridische en HR-gerelateerde vragen.

  Lees verder...      Reageer

Slechte audio heeft grote impact op emotioneel welzijn

21 juli 2020 -  De gebeurtenissen in 2020 hebben medewerkers over de hele wereld in een stroomversnelling gebracht waarin werken op afstand de norm is geworden en waardoor de grenzen tussen werk en privé vervagen. Onderzoek van EPOS heeft uitgewezen dat 95 procent van de huidige beroepsbevolking toegeeft dat hun concentratie en efficiëntie op het werk lijdt onder tegenslagen op het gebied van audio.

  Lees verder...      Reageer

Covid-19-maatregelen hebben onverwacht positief effect op mindset medewerkers

21 juli 2020 - Tijdens de intelligente lockdown werkten veruit de meeste medewerkers effectiever en met meer focus dan in normale omstandigheden. Ze lieten totaal ander gedrag zien dan normaal onder hoge druk of in een crisis. Dit constateert Management Drives dat de professionele drijfveren van zo’n 400.000 mensen heeft gemeten en teams van vrijwel alle AEX-bedrijven begeleidt.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlanders geen idee van eigen risico bij autoschade

20 juli 2020 -  De zomervakantie staat voor de deur, maar dit jaar geen lange vluchten of verre bestemmingen. Veel Nederlanders kiezen deze zomer voor een autovakantie in eigen of buitenland. Maar de vraag is of zij goed voorbereid op reis gaan. Uit onderzoek van Autoverzekering.nl blijkt namelijk dat 50 procent van de Nederlanders niet op de hoogte is van het eigen risico van hun autoverzekering.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 493 volgende >
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu? (2) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
OOBE maar dan wel PnP
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10