zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Europese bedrijven moeten klimaatinspanningen verachtvoudigen om Parijs-akkoord te halen

9 maart 2021 -  Er ontstaat een kloof van 4.000 miljard euro tussen bankleningen die 'Parijs-gericht' zijn en de vraag naar deze bedrijfsleningen in Europa, zo blijkt uit een nieuwe analyse van de door de EU gefinancierde non-profitorganisatie CDP Europe en strategisch advieskantoor Oliver Wyman.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkenden vindt dat werkgever coronaregels onvoldoende naleeft

8 maart 2021 - Maar liefst 26 procent van alle werkenden vindt dat hun werkgever zich onvoldoende aan de huidige coronamaatregelen houdt. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.015 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelinzicht. Ook collega’s gaan niet vrijuit. Zo zeggen ruim vier op de tien ondervraagden dat zij zich beter aan de coronaregels houden dan hun collega’s.

  Lees verder...      Reageer

Jongeren houden politiek verantwoordelijk voor huidige slechte situatie

8 maart 2021 - De politiek is verantwoordelijk voor de slechte situatie waar jongeren zich momenteel in bevinden. Dat zegt tweederde (65 procent) van de ondervraagde jongeren uit het YC Jongerenpanel. Volgens 83 procent moet er in de politiek dan ook meer aandacht komen voor hun huidige situatie.

  Lees verder...      Reageer

Fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt vinden een weg in 2020

5 maart 2021 - Corporate Finance International ziet fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt in 2020 een weg vinden. Door de coronacrisis is financiering ophalen uitdagender geworden. Banken financieren minder overnamedeals. Risicobeheer heeft het overgenomen van commercieel denken. Alternatieve financiering aantrekken, zoals Londense debt funds, wordt steeds belangrijker.

  Lees verder...      Reageer

Vier process excellence-trends voor organisaties om in de gaten te houden

5 maart 2021 -  De wereld verandert en de toekomst van werk verandert mee. Van operationele flexibiliteit en veerkracht tot het adopteren van intelligente oplossingen: alles draait dit jaar om process excellence en het nastreven daarvan, waarbij efficiëntie het sleutelwoord is.

  Lees verder...      Reageer

Drie tips om de effectiviteit van uw team te meten

4 maart 2021 -  Om een organisatie succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat er effectief gewerkt wordt. Directe of indirecte werkzaamheden om producten of diensten aan de klanten te kunnen leveren, moeten nu eenmaal uitgevoerd worden. Maar hoe kan gekeken worden hoe effectief een team daadwerkelijk is?

  Lees verder...      2 reacties

Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken

3 maart 2021 - Ruim 55 procent van de werknemers ervaart inmiddels voordelen van het thuiswerken, terwijl 25 procent lijdt onder de nieuwe werksituatie. Dat blijkt uit de resultaten van de Monitor Thuiswerken van Arbo Unie, waar inmiddels al bijna 100 organisaties gebruik van maken.

  Lees verder...      3 reacties

Vijf tips om uw thuiswerkopstelling te verbeteren

1 maart 2021 -  Met de verwachting dat veel mensen in 2021 in ieder geval nog deels zullen telewerken, is een investering in een geschikt thuiskantoor iets wat veel Belgen zullen overwegen. Voor de meesten zal thuiswerken voor aan de pandemie een zeldzaamheid zijn geweest, waardoor de meesten niet de meest ideale apparatuur en opstelling zullen hebben.

  Lees verder...      Reageer

Hoe toekomstgerichte bedrijven data analytics expertise kunnen opbouwen

1 maart 2021 - Data analytics is een revolutie in wording. Wereldwijd zijn bedrijven in de weer om zich klaar te stomen voor de veranderingen die het met zich mee gaat brengen. Ze ontwikkelen strategieën voor het analyseren van big data en moedigen medewerkers aan om zich vaardigheden op het gebied van data-analyse eigen te maken.

  Lees verder...      Reageer

Het werk opnieuw vormgeven in een post-pandemische wereld

26 februari 2021 -  Lunchen met een collega, brainstormen rond een whiteboard, een nieuw project starten met de energie van een volle zaal, samen een belangrijke prestatie vieren - dit zijn enkele van de dingen die Larry Augustin, Vice President of Applications bij Amazon Web Services, mist. Het verkeer en wachten op luchthavens, afleiding en onderbrekingen tijdens het werk of eten op kantoor zijn echter enkele van de dingen die hij niet mist.

  Lees verder...      Reageer

Talent hard nodig voor economisch herstel van Nederland

25 februari 2021 - In tijden van crisis hebben techbedrijven de ideeën en energie die Nederland juist nú nodig heeft. Om de potentie van deze bedrijven maximaal te kunnen laten bijdragen aan de samenleving, is talent nodig. In aanloop naar de verkiezingen vindt er op dinsdag 2 maart op RTLZ een live debat plaats, in samenwerking met Techleap.nl en Dutch Startup Association.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander ervaart technische problemen tijdens het thuiswerken

24 februari 2021 - Het onderwerp ‘thuiskantoor’ en het hebben van een flexibele werkplek heeft in de huidige periode van deze pandemie veel terrein gewonnen en wordt wereldwijd besproken. Werk is niet langer meer een plek waar u naartoe gaat, maar het is iets wat u juist overal kunt doen.

  Lees verder...      Reageer

Cruciale inzichten voor een crisiscommunicatiestrategie

23 februari 2021 -  Als 2020 in één les is samengevat, komt dat neer op het anticipatievermogen van organisaties. Deze moeten kunnen reageren op, en zich aanpassen aan, de meest ondenkbare omstandigheden. Bijna een jaar na de start van de pandemie wordt het steeds duidelijker dat deze situatie volledig anders is dan de conventionele risicoscenario's.

  Lees verder...      Reageer

Vier stappen voor organisaties om ‘Healthy Data’ te creëren

23 februari 2021 - Organisaties over heel wereld wisselen dag in, dag uit talloze data en informatie uit. Immers, steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van het delen van data, waar dat mag. Om effectieve samenwerking tussen bedrijven op dat vlak mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat alle betrokken partiun ‘Healthy Data’ tot hun beschikking hebben: bruikbare gegevens die elkaar aanvullen en verrijken.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 503 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10