zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Nederlander zit gemiddeld 5,5 uur per dag achter een scherm

4 februari 2022 - Nederlanders besteden ‘slechts’ 5,5 uur per dag achter een scherm. Hiervan wordt drie uur en negen minuten vanachter een computer- of tabletscherm gekeken. De mobiele telefoon krijgt gemiddeld twee  uur en 21 minuten aandacht per dag. Daarmee blijft Nederland ver achter bij het wereldwijde gemiddelde van zeven uur.

  Lees verder...      Reageer

Opladen voor 2022: welke ontwikkelingen spelen er binnen de laadinfrastructuur?

4 februari 2022 - De immense populariteit van elektrische auto’s die we de afgelopen jaren al zagen stijgen, wordt nóg groter in 2022. Ondanks de stijgende interesse, zijn de zorgen rondom de laadinfrastructuur in ons land ook nog steeds aanwezig. Er zijn steeds meer elektrische voertuigen, waardoor er alsmaar meer laadpalen nodig zijn om de hoeveelheid auto’s te voorzien van stroom.

  Lees verder...      Reageer

Klimaatcrisis en sociale crisis grootste wereldwijde risico’s 2022

2 februari 2022 - Klimaatrisico’s veroorzaken wereldwijde bezorgdheid nu de wereld het derde jaar van de pandemie ingaat. Volgens het Global Risks Report 2022, hebben de grootste risico’s op lange termijn betrekking op het klimaat, maar worden de grootste zorgen op de kortere termijn veroorzaakt door maatschappelijke verdeeldheid, crises in het levensonderhoud en de verslechtering van de geestelijke gezondheid.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid Nederlanders ziet dataprivacy als onmogelijk

2 februari 2022 - Meer dan de helft (55 procent) van de Nederlandse consumenten vindt dat dataprivacy onmogelijk is in het digitale tijdperk waarin we nu leven. Dat blijkt uit de nieuwe Unisys Security Index™, wereldwijd het langstlopende veiligheidsonderzoek onder 11.000 consumenten, waaronder 1.000 uit Nederland. Drie op de tien (29 procent) consumenten vinden dat ze weinig tot geen controle hebben over hun persoonlijke data.

  Lees verder...      Reageer

Vijf technologische voorspellingen voor de auto-industrie in 2022

1 februari 2022 -  De auto-industrie is voortdurend in beweging in Nederland. Technologie speelt een essentiële rol bij deze veranderingen en zet de auto-industrie behoorlijk op zijn kop. De ontwikkelingen gaan razendsnel en soms is het moeilijk om het overzicht te behouden. Peter Maithel, Industry Principal Automotive bij Infor bespreekt de 5 belangrijkste trends in de auto-industrie.

  Lees verder...      Reageer

Deze acht innovatieve features brengt Zoom uit in 2022

27 januari 2022 - Een nieuw tijdperk breekt aan, waarin hybride werken nog meer centraal staat en verbinding belangrijker is dan ooit. Zoom werkte daarom hard aan nieuwe oplossingen om iedereen niet alleen in het thuiswerken te ondersteunen, maar ook bij het helpen de verbinding te blijven zoeken. Ook in 2022 blijft dat de missie.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips voor veiligheidsbewustzijn

26 januari 2022 - Vanaf 1 januari is de Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) in werking getreden. Dat betekent dat opdrachtgevers, aannemers en architecten moeten aantonen dat er meer aandacht is voor veiligheid, willen ze aanbestedingen winnen. Zo hoopt de bouwsector het aantal ongevallen terug te dringen. Deze vijf tips van Tagpoint Training helpen bedrijven om aan de eisen van de ViA te voldoen.

  Lees verder...      Reageer

Van Digital Twins tot afstandscontrole: dít zijn de visualisatietrends van 2022

25 januari 2022 - Van gedetailleerde maquettes tot 2D-tekeningen: er zijn tegenwoordig veel visualisatiemogelijkheden om de fysieke realiteit na te bootsen. Dat is handig voor bijvoorbeeld de overheid, maar ook het bedrijfsleven, om via een schaalmodel op afstand aan slimme oplossingen te werken voor de echte wereld.

  Lees verder...      Reageer

De zes belangrijkste trends voor intelligente documentverwerking in 2022

24 januari 2022 - Doculayer.ai ziet dit jaar zes belangrijke trends die dominant zijn op het gebied van intelligente documentverwerking. Alle zes deze trends worden toegelicht in dit artikel. Doe er je voordeel mee!

  Lees verder...      Reageer

Vier technologietrends die we de komende jaren steeds vaker gaan zien

21 januari 2022 - De pandemie en alle beperkingen die daarbij horen hebben er de afgelopen twee jaar voor gezorgd dat technologische ontwikkelingen elkaar nog veel sneller opvolgen. Twee jaar geleden hadden weinig mensen kunnen voorspellen dat het mogelijk was dat iedereen thuis zou werken, dat er online onderwijs zou zijn, en dat zelfs een doktersafspraak vanuit huis mogelijk zou zijn.

  Lees verder...      Reageer

Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één

19 januari 2022 - De pandemie gaat zijn derde jaar in en maakt geen onderscheid. Iedereen moet zich aanpassen aan een situatie die ook nog eens constant verandert. Zeker ook wat betreft werk en werkomstandigheden. Desondanks - of misschien wel dankzij alle beperkingen en improvisaties – is het merendeel van de 5,7 miljoen werkende Nederlanders in loondienst opvallend positief over zijn of haar situatie.

  Lees verder...      Reageer

De cryptosector smacht naar managers, accountants en engineers

14 januari 2022 - De cryptosector maakt een snelle groei door. De sector is dan ook voortdurend op zoek naar personeel. Vooral de vraag naar gespecialiseerde managers is hierbij opvallend. Dat geeft Lucas Snelleman, crypto-expert bij Ripplekoers.com, aan. Hij legt uit welke functies hot zijn en focust daarbij sterk op de Amerikaanse markt, waar de cryptosector een ongelofelijk snelle groei kent.

  Lees verder...      Reageer

De roaring twenties voor data: wat kunnen we verwachten in 2022?

11 januari 2022 - Het jaar 2022 kunnen we misschien wel zien als de start van de ‘roaring twenties’ van deze eeuw. De pandemie zorgt al een tijd voor een zeer bewogen periode met links en rechts verschillende digitale transformaties voor allerlei organisaties, wat nu overgaat in het nieuwe normaal.

  Lees verder...      Reageer

Duurzaamheid moet een commercieel succes worden

10 januari 2022 - Waar ruimtevaart nog niet zo heel lang geleden iets unieks was waar alleen organisaties als de NASA en Roskosmos zich mee bezighielden, zijn er momenteel meerdere commerciële partijen die serieuze ambities en activiteiten hebben op dit gebied. Naast de oprichters van grote bedrijven die de ruimte ingingen, zagen we in 2021 ook de jongste (Oliver Daemen) en oudste (Wally Funk) astronauten ooit.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 517 volgende >
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Nederlander werkt liever thuis vanwege hoge benzinekosten
Organisaties houden geen rekening met feedback werknemers bij aanpassen reis- en onkostenbeleid
Succesvol thuiswerken met geautomatiseerd uitgavenbeheer
Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort
Een wasje draaien in de baas zijn tijd: broodnodig of overbodige luxe?
Bestuurders hebben bandenspanning niet op orde
Twaalf uitdagingen voor het hybride werken
Managers kunnen eenvoudig het zakelijke netwerk uitbreiden
Fiets naar je Werk-dag: auto populairder dan fiets voor woon-werkverkeer
Invloed van blockchain en robotisering neemt volgens finance professionals af
meer top 10