zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Heeft Artificial Intelligence toegevoegde waarde voor uw organisatie?

6 maart 2020 - Artificial Intelligence (AI) is een hot topic en veel managers staan te popelen om het zo snel mogelijk te implementeren in hun organisatie. Er wordt echter niet altijd beseft dat het tijd kost om AI te implementeren en dat niet elke organisatie er geschikt voor is. Wim van Dam, medeoprichter van Doculayer geeft aan dat klanten vaak erg enthousiast worden als het over AI-technologie gaat vanuit het idee dat sommige uitdagingen ermee opgelost kunnen worden.

  Lees verder...      Reageer

Meer gebruik flexkantoren vermindert reistijd met 93.000 werkdagen per jaar

5 maart 2020 -  Nederlanders zijn dagelijks veel tijd kwijt om op het werk te komen. Door meer te werken in flexkantoren, kunnen Nederlandse forenzen jaarlijks tot wel 93.000 werkdagen aan reistijd bespraren. Dit blijkt uit recent onderzoek van Regus naar de impact van flexwerken op de maatschappij tussen nu en 2029.

  Lees verder...      Reageer

Financiële sector loopt risico €925 miljard te verliezen als ze niet reageert op klimaatverandering

3 maart 2020 -  Ingrijpende beleidswijzigingen om klimaatveranderingen te vertragen, zoals CO2-belasting, kunnen zorgen voor kredietverliezen tot €925 miljard. Banken, verzekeraars en vermogensbeheerders kunnen deze risico’s echter verminderen en hun omzetpotentieel vergroten door kapitaal te herverdelen en in te zetten op groenere bedrijven en investeringen.

  Lees verder...      Reageer

Iedere dag complimentendag!

3 maart 2020 -  Op 1 maart vierden we Nationale Complimentendag. Een dag waarop we anderen een extra complimentje geven. Leuk, want iedereen krijgt graag een schouderklopje zo nu en dan. Door positieve feedback voelen we ons gewaardeerd en het bevordert de sfeer op kantoor. Waarom is het niet iedere dag complimentendag?

  Lees verder...      9 reacties

Nederlander stoort zich aan collega met oordopjes

2 maart 2020 -  Maar liefst 47 procent van de Nederlandse werknemers vindt het storend dat collega’s oordopjes dragen tijdens het werk om muziek te luisteren. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR uitgevoerd onder 1037 Nederlandse werknemers die 32 uur of meer per week werkzaam zijn in loondienst. Voornamelijk de oudere generatie lijkt moeite te hebben met dit gedrag.

  Lees verder...      Reageer

Het effect van het coronavirus op financiële resultaten

28 februari 2020 -  Het coronavirus is onderwerp van gesprek, en hoe. Iedereen heeft het er over, ook omdat het steeds dichterbij komt. Op het moment van schrijven is Nederland een van de weinige West Europese landen waar nog geen besmetting geconstateerd is. Is het terecht dat over het Coronavirus zorgen zijn?

  Lees verder...      Reageer

Coronavirus vertraagt zonne-energie projecten in Nederland

28 februari 2020 -  De berichten rond het coronavirus volgen zich in snel tempo op. De impact van het virus is veel groter dan dat de media eerder berichtte. De handel en het openbare leven ligt in veel Chinese steden zo goed als stil. Ook de solar markt gaat de gevolgen hiervan nu onomkeerbaar merken.

  Lees verder...      Reageer

Werkende Nederlander ergert zich aan overvloed vergaderingen

26 februari 2020 -  Maar liefst 48 procent van alle werkende Nederlanders stelt dat er binnen zijn of haar organisatie te veel wordt vergaderd. Dit blijkt uit onderzoek van Inhuren.com onder 1.157 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden vindt bijna de helft dat zijn werkgever een limiet moet stellen aan het aantal dagelijkse vergader-uren.

  Lees verder...      Reageer

Meer beveiligingslekken in 2019 ondanks toename security-uitgaven

25 februari 2020 - ServiceNow heeft de resultaten van haar tweede onderzoek naar kwetsbaarheden en patchbeheer gepresenteerd, Costs and Consequences of Gaps in Vulnerability Response. Het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met het Ponemon Institute, toont aan dat bedrijven het installeren van patches gemiddeld met twaalf dagen uitstellen.

  Lees verder...      Reageer

Voorziet u de consequenties van verkeerde kernwaarden voor uw bedrijf?

24 februari 2020 -  Elk startend bedrijf beschrijft hun missie, visie en kernwaarden in hun ondernemersplan. Dat is de fundering van elke organisatie waar de rest op wordt gebouwd. U moet hier niet alleen achter staan maar dit ook actief uitdragen, ademen eigenlijk. Maar waarom zijn die kernwaarden dan zo belangrijk?

  Lees verder...      1 reactie

Vier kansen in process excellence die u in de gaten moet houden

24 februari 2020 -  Nieuwe technologieën zoals artificial intelligence en machine learning hebben onze manier van werken significant veranderd. Beiden lijken dan ook aan de basis te staan van een succesvolle technologische transformatie, maar toch worstelen veel organisaties met de belangrijkste vraag: hoe kan de technologie ingezet worden om daadwerkelijk grote veranderingen door te voeren?

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips om afval te reduceren in productie

21 februari 2020 -  Afval, uitval en restmateriaal zijn onvermijdelijke bijkomstigheden in ieder productieproces. Tegelijkertijd neemt de druk bij bedrijven om zo duurzaam mogelijk te opereren steeds verder toe. Zo bleek uit The Circularity Gap Rapport dat werd gepresenteerd op het World Economic Forum dat er meer dan 100 miljard ton grondstoffen zijn verspild in één jaar, een nieuw record.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden

18 februari 2020 -  Nederland behoort tot de Europese landen met het grootste aandeel inwoners dat vaardig is met het gebruik van internet, computer en software (digitale vaardigheden). De helft van de 16- tot 75-jarige Nederlanders had in 2019 meer dan basis digitale vaardigheden, tegen 33 procent gemiddeld in de Europese Unie. Dit blijkt uit recent onderzoek van het CBS en andere EU-lidstaten.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders bezorgd over de toekomst

17 februari 2020 -  De twintigste editie van de Edelman Trust Barometer laat zien dat Nederlanders van alle westerse economieën nog het meeste vertrouwen hebben in de vier instituties (overheid, bedrijfsleven, media en NGO’s). Toch denken maar liefst twee op de drie Nederlanders dat zij over vijf jaar niet beter af zijn dan nu.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 486 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10