zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie

22 mei 2020 - Tijdens de Executive Summit-rondetafelbijeenkomst bij AWS re:Invent 2019 werd het onderwerp innovatie in grote ondernemingen met leidinggevenden uit vele industrieën en overheidsorganisaties besproken. Volgens Phil Le-Brun, Enterprise Strategist en Evangelist bij Amazon Web Services (AWS) is er veel geschreven over hoe grote bedrijven vaak elementen van hun oorspronkelijke DNA verliezen naarmate ze groeien, inclusief hun aanleg om te innoveren.

  Lees verder...      1 reactie

Videomeetings: stabiele videokwaliteit, persoonlijke bereikbaarheid en noise cancellation cruciaal

20 mei 2020 - Het aantal videogesprekken dat werkend Nederland voert is explosief toegenomen en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo probeert 70 procent van de Nederlanders haperingen te voorkomen tijdens het videobellen thuis. De thuiswerkers vinden het belangrijk om de videokwaliteit aan te kunnen passen aan de verbindings-sterkte, om op die manier zo min mogelijk verstoringen te hebben.

  Lees verder...      Reageer

1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden

20 mei 2020 - Bij achttien procent van de Nederlandse personenauto’s zijn de winterbanden nog niet verwisseld voor zomerbanden, zo blijkt uit een steekproef van Tyre Club. Dat is bijna vier keer meer dan het gangbare percentage van ruim vijf  procent na de normale wisselperiode. Door de coronacrisis stellen veel automobilisten hun bandenwissel uit en dat kan tot onveilige situaties leiden.

  Lees verder...      1 reactie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn

15 mei 2020 -  De tijd dat bedrijven alleen uit waren op hoge winsten zijn voorbij. In toenemende mate zijn ondernemers zich bewust van hun rol in de maatschappij en proberen er een positieve bijdrage aan te leveren. Anne Brus, Business Developer bij Gio Coffee, heeft het over maatschappelijk verantwoord ondernemen en reikt een aantal praktijkvoorbeelden aan.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerkend Nederland richtte binnen enkele minuten home office in

14 mei 2020 - 61 procent van de Nederlanders was slechts een paar minuten bezig met het instellen van een thuiswerkplek toen de coronacrisis uitbrak. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Voiceworks. Inmiddels werkt alweer een groot deel van het land vanuit huis en beginnen de voor- en nadelen langzaam maar zeker aan het licht te komen.

  Lees verder...      Reageer

2025: de wereld ná het coronavirus

14 mei 2020 - De wereld na COVID-19 zal er heel anders uitzien in de dagen, maanden en jaren die gaan volgen op één van de grootste crisissen van deze tijd. In dit verslag deelt Cognizant voorspellingen over een wereld na het coronavirus. Elk facet van onze maatschappij wordt momenteel geraakt, denk aan de politiek, de economie, het bedrijfsleven en technologie. Met alle gevolgen van dien.

  Lees verder...      Reageer

COVID-19 en de werkvloer: vier scenario’s voor het nieuwe normaal

13 mei 2020 -  De coronamaatregelen van het kabinet leiden tot een tweedeling in het bedrijfsleven. Sommige sectoren zijn bijna tot stilstand gekomen en kunnen maar voorzichtig opstarten, andere sectoren komen juist om in het werk.Het is duidelijk dat het virus een langdurige impact heeft op onze economie. Social distancing is al lang niet meer een kwestie van weken.

  Lees verder...      Reageer

HR-professionals zien stijging mentale gezondheidsproblemen door thuiswerken

11 mei 2020 - Vier op de tien HR-professionals zien dat mentale gezondheidsproblemen toenemen bij werknemers die sinds de coronacrisis thuis aan het werk zijn. De meerderheid van de HR-professionals denkt wel dat zij ook in deze periode over de juiste tools, vaardigheden en kennis te beschikken om werknemers te helpen als zij mentale klachten ervaren van het thuiswerken.

  Lees verder...      1 reactie

Persoonlijkheid en leiderschap tijdens een organisatiecrisis

11 mei 2020 -  Elke organisatie krijgt weleens te maken met een crisis. Hoewel de COVID-19-crisis ongekend is, zijn crisissituaties altijd onvermijdelijk in een VUCA-omgeving. Of een organisatie goed door een crisis komt, is grotendeels afhankelijk van de maatregelen die genomen worden door het leiderschap. De nalatenschap van een leider is vaak zelfs afhankelijk van hoe hij of zij met een grote crisis omgaat.

  Lees verder...      Reageer

Vijf veranderingen in export naar China die u moet kennen

7 mei 2020 - Tegelijk met het Chinese nieuwjaar hebben de Chinese autoriteiten hun regelgeving met betrekking tot invoerlicenties, invoercontrole, documentatieplicht en CCC-certificering geactualiseerd. Deze veranderingen zou u moeten kennen. Richard Groenendijk, general manager van AEB Nederland  geeft vijf tips hierover.

  Lees verder...      Reageer

Rapid prototyping cruciaal voor toekomst van Nederlandse bedrijven

6 mei 2020 - Voor consumenten zijn 3D-printers leuke speeltjes of verre toekomstmuziek. U mag het noemen zoals u wilt, maar voor bedrijven zijn 3D-printing en rapid prototyping de enige manier om klaar te zijn voor de toekomst. Dat geeft ook Mark Achterberg, Hoofd Inginieur van 3dhubs.com, aan.

  Lees verder...      Reageer

Hygiëne en omgangsvormen werkvloer blijvend veranderd door Corona

4 mei 2020 -  Meer dan de helft (58 procent) van het kantoorpersoneel in Nederland denkt niet dat alles weer wordt zoals het was vóór Corona. Zo geeft 67 procent aan meer op hygiëne te blijven letten dan voorheen. Meer dan driekwart van de werknemers (77 procent) verwacht dat de werkgever voor extra schoonmaakrondes zorgt om de hygiëne te waarborgen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders: Bevrijdingsdag moet jaarlijks een doorbetaalde vrije dag zijn

4 mei 2020 -  Maar liefst 81 procent van de werkende Nederlanders vindt dat Bevrijdingsdag voor iedereen jaarlijks een doorbetaalde vrije dag moet zijn. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1154 Nederlanders die 32 uur of meer in loondienst zijn. Op dit moment is Bevrijdingsdag slechts één keer in de vijf jaar een doorbetaalde vrije dag.

  Lees verder...      Reageer

Een veilige terugkeer naar de werkplek

1 mei 2020 -  De intelligente lock-down gaat binnenkort voorzichtig de deuren van onze bedrijven openzetten. Het is voor zowel werkgever als werknemer de hoogste tijd om weer aan de slag te kunnen. En dat is ook zeker mogelijk, stelt directeur Ronald Simonis van Effect Veiligheid BV, als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 490 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (2) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Praktische tips voor managen op afstand
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Corona zorgt voor boost in online verkopen
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Herstel vacaturetrend zet verder door
meer top 10