zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Helft C-level executives bekent: strategische businessplannen verdwijnen in de la

2 juli 2021 - Bijna de helft van de C-level executives bekent dat strategische businessplannen vrijwel altijd in de la blijven liggen. Een zeer opvallende bekentenis, omdat driekwart (76 procent) aangeeft dat innovatie binnen hun organisatie de aandacht krijgt die het verdient. 73 procent is zelfs van mening dat een digitale strategie bijdraagt aan een betere performance in de organisatie.

  Lees verder...      Reageer

Outsourcing in het tijdperk van Agile: tijd voor actie

1 juli 2021 -  Waar komt passie en innovatie vandaan in een organisatie? Vanaf de top? Van een bepaalde afdeling of persoon? Van een leverancier? Als Phil Le Brun, Enterprise Strategist bij Amazon Web Services, een gok moest wagen, was het waarschijnlijk niet het laatste. Waarom impliceren de investeringen van veel bedrijven dan toch iets anders?

  Lees verder...      Reageer

Tools voor mensgericht servicen als grote organisatie

30 juni 2021 -  Mensen zijn het meest waardevolle bezit van een bedrijf. Veel organisaties weten dit wel, alleen zien ze niet waar ze moeten beginnen als het gaat om medewerkerstevredenheid. Een wekelijkse borrel en een kerstpakket zijn leuk, maar de kleine dagelijkse dingen doen er vaak écht toe. Hoe kan een grote organisatie dat aanpakken en welke tools zijn daarvoor beschikbaar? Arjan van den Oever van Bechtle vertelt er meer over.

  Lees verder...      Reageer

De impact van IoT gaat verder dan slimme steden

28 juni 2021 -  Tegenwoordig worden we overspoeld met IoT (Internet of Things)-sensoren en -apparaten boordevol intelligentie, die zijn ontworpen om onze levenskwaliteit op alle denkbare manieren te verbeteren. Maar met alle grote kansen komen ook grote uitdagingen, en beveiliging, regelgeving, gegevensopslag en -beheer, en bandbreedte zijn een paar uitdagingen waar IoT mee te maken heeft.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse millennials en generatie Z minst gestrest

25 juni 2021 - De 2021 Millennial and Gen Z Survey van Deloitte is dit jaar voor de tiende keer uitgebracht. Deze editie toont aan dat na een jaar van diepe onzekerheid als gevolg van de COVID-19 pandemie, millennials en generatie Z’ers over de hele wereld vinden dat de wereld op een kantelpunt staat. De COVID-19 pandemie heeft er mede voor gezorgd dat stress een prominente plaats in onze maatschappij heeft ingenomen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders fietsen vaker naar het werk, maar dat kan nog veel vaker

24 juni 2021 - Nederlanders willen dit jaar vaker op de fiets naar het werk. Begin 2020, voordat COVID-19 zijn entree maakte, fietste 46 procent af en toe naar het werk en deed negentien procent dit dagelijks. Ruim een jaar later is bijna de helft van de Nederlanders voornemens per e-bike of fiets naar het werk te gaan en bijna een kwart van de werkende Nederlanders wil dat post-corona zelfs op dagelijkse basis gaan doen.

  Lees verder...      Reageer

Supportprofessional denkt dat manager regelmatig niet op afspraak zou verschijnen zonder zijn/haar hulp

22 juni 2021 - 36 procent van de supportprofessionals gelooft dat de manager zonder hem of haar regelmatig niet op afspraken zou verschijnen. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers en Public Support. De coördinatie en plan skills van de supportprofessionals zijn dus cruciaal om afspraken netjes na te kunnen komen.

  Lees verder...      Reageer

Verduurzaming hoog op agenda CFO’s

17 juni 2021 -  Maar liefst 96 procent van de Chief Financial Officers (CFO’s) van de 250 grootste Nederlandse bedrijven noemt duurzaamheid (ESG - Environmental, Social, Governance) een belangrijk vraagstuk voor hun organisatie. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Amsterdam (UvA) in opdracht van Transformation Forums onder de 250 grootste bedrijven van Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps

15 juni 2021 -  Bijna de helft van de medewerkers onder de 40 jaar (45 procent) vindt dat hun mening te weinig wordt gevraagd bij de ontwikkeling van zakelijke applicaties. Ondanks dat deze apps steeds gebruiksvriendelijker worden, is een kwart van de Nederlanders (24 procent) nog steeds van mening dat zakelijke apps zwaar tegenvallen als het gaat om gebruiksgemak.

  Lees verder...      Reageer

70 procent Europese organisaties zet al AI in

15 juni 2021 - Corona wees Europese organisaties er het afgelopen jaar op dat simpelweg meegaan in digitale veranderingen eigenlijk niet goed genoeg meer is. Leiders in de industrie volgen niet langer alleen de nieuwste trends uit Azië en Amerika; ze zetten de trends en innoveren op hun eigen manier.

  Lees verder...      Reageer

Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld

11 juni 2021 - Tussen 1980 en 2010 is het aantal geregistreerde natuurrampen verdubbeld van ongeveer 200 tot 400 per jaar, met gemiddeld 380 rampen per jaar in het afgelopen decennium. Toen kwam COVID-19 om de hoek kijken, met een verlammende impact op de wereld. Als reactie op de ontstane chaos sloten allerlei soorten organisaties hun deuren en lieten zij werknemers vanuit huis werken.

  Lees verder...      Reageer

Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers

10 juni 2021 - De World Health Organisation (WHO) erkende onlangs de noodzaak tot verandering om beter voorbereid te zijn op toekomstige pandemieën. Maar dat is niet het enige waar u zich als manager op moet voorbereiden. Hoe speelt u in op megatrends en andere verstoorders die al dan niet aangekondigd op uw organisatie afkomen? De wereld verandert steeds sneller.

  Lees verder...      Reageer

De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen

10 juni 2021 -  Uit nieuw onderzoek van NordVPN blijkt dat Nederlanders zich het meest zorgen maken dat hun financiële transacties (68 procent), persoonlijke foto's (46 procent) en online gesprekken (30 procent) openbaar worden gemaakt. Daarnaast is bijna een derde (27 procent) bang dat hun browsegeschiedenis en gedeelde bestanden en links (25 procent) openbaar worden gemaakt.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfsportemonnee belangrijker dan ethisch kompas

8 juni 2021 - Ruim één op de zeven (vijftien procent) eindbeslissers maakt het niet uit of een zakelijke relatie fraude pleegt of geld witwast, zolang deze maar aan zijn financiële verplichtingen naar de organisatie voldoet. Dat blijkt uit onderzoek van Altares Dun & Bradstreet, uitgevoerd onder 350 werkenden die eindbeslisser zijn binnen hun werkgebied.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 508 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10