zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Nederlanders kiezen steeds vaker voor duurzaam vervoer

15 november 2022 - Steeds meer Nederlanders kiezen voor een duurzamere manier van reizen. Zo steeg het aantal transacties bij laadpalen voor elektrische auto’s in Nederland in het derde kwartaal met 85 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Ook het gebruik van deelfietsen en -scooters (+42 procent) en het ov – zoals bus, trein en metro - is in het derde kwartaal sterk gestegen (+54 procent). 

  Lees verder...      Reageer

Meest vervuilende bedrijven blijken minst ambitieus

7 november 2022 - Het aantal bedrijven in Nederland met serieuze klimaatambities en dat uiterlijk in 2030 klimaatneutraal wil zijn, stijgt voor het derde jaar op rij. Daartegenover staat dat bedrijven die het meest vervuilend zijn, langer de tijd nodig hebben om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren of zelfs geen ambities daartoe hebben – en juist deze bedrijven belangrijk zijn voor het behalen van de klimaatdoelstellingen.

  Lees verder...      Reageer

Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact?

7 november 2022 - De roep om verduurzaming en maatschappelijk verantwoord ondernemen groeit. Zo blijkt uit recent onderzoek van SurveyMonkey dat slechts twaalf procent van Nederlandse consumenten vindt dat bedrijven géén bijdrage zouden moeten leveren aan maatschappij en milieu; steeds meer investeerders zien bedrijven graag duurzamer worden; tal van grote én kleine organisaties – met Patagonia voorop – zetten zich in voor een betere wereld; en ook in de politiek wordt opgeroepen om actie. Pieter Verschuren, Clarity Amsterdam, schreef dit artikel.

  Lees verder...      1 reactie

Bijna twee op de drie werknemers hebben last van werkstress

2 november 2022 -  Bijna twee op de drie werknemers in Nederland ervaren stress op het werk, dit blijkt uit de achtste editie van het Cigna 360 Global Well-Being rapport, een onderzoek dat de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld in kaart brengt. Hoewel dit aantal in Nederland iets lager ligt dan het Europese gemiddelde (77 procent), is de uitkomst van het rapport zorgelijk. Over het hele Europese continent nemen stressniveaus van werknemers, die in 2021 licht daalden, nu toe.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de vier medewerkers is wel eens slachtoffer geweest van social engineering

31 oktober 2022 - Vier op de vijf medewerkers in Nederland is wel eens in aanraking geweest met social engineering. Maar liefst een kwart van de medewerkers is zelfs slachtoffer geweest van deze vorm van manipulatie die cybercriminelen toepassen. In de financiële sector liggen deze aantallen beduidend hoger: bijna negen op de tien medewerkers is wel eens in aanraking geweest met social engineering, terwijl meer dan vier op de tien medewerkers slachtoffer is geweest.

  Lees verder...      Reageer

Tips voor digitaal succes in de publieke sector

28 oktober 2022 - In de strijd om talent, budget en technologisch succes delft de publieke sector te vaak het onderspit. Het is voor de overheid traditioneel een uitdaging om jonge, technisch onderlegde professionals aan te trekken en het is niet alleen het salaris dat hierin een rol speelt. Het huidige tijdperk van hybride werken vraagt ook om een digitale strategie. Hoe kan de publieke sector omgaan met huidige (en toekomstige) technologische uitdagingen?

  Lees verder...      Reageer

70 procent bedrijven zegt dat netwerk bedrijfsgroei vertraagt

28 oktober 2022 - NTT Ltd. lanceert het 2022 Global Network Report, waaruit blijkt dat 70 procent van de CEO's van mening is dat het volwassenheidsniveau van hun netwerk een negatieve invloed heeft op de prestaties van hun organisatie. Terwijl we steeds vaker hybride, gedistribueerde werkomgevingen met meerdere verbonden apparaten in bedrijven zien, zegt slechts twee op de vijf bedrijven zeer tevreden te zijn met hun huidige netwerkmogelijkheden ondanks de investeringen.

  Lees verder...      1 reactie

Elektrische auto’s worden vooral thuis opgeladen

25 oktober 2022 - De aanschafkosten van een elektrische auto (EV) blijven te hoog om daadwerkelijk een EV aan te schaffen, terwijl EV-eigenaren zeggen dat juist de lagere gebruikskosten een van de voornaamste voordelen is. Dit blijkt uit onderzoek van CTEK en YouGov. In het onderzoek worden zowel EV-rijders als eigenaren van benzine- en dieselauto’s bevraagd.

  Lees verder...      Reageer

Driekwart gebruikt werklaptop privé

25 oktober 2022 - Maar liefst 74 procent van alle werkende Nederlanders heeft weleens zijn zakelijke laptop voor persoonlijke doeleinden gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.038 volwassen Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Ook gebruikt bijna de helft van alle ondervraagden hun zakelijke smartphone voor niet werk-gerelateerde zaken.

  Lees verder...      Reageer

Een derde werkenden vindt baas slecht voorbeeld

20 oktober 2022 - Maar liefst 34 procent van alle werkende Nederlanders vindt hun directe leidinggevende een slecht voorbeeld voor de rest van het bedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.012 volwassen Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden denkt bijna twee vijfde dat hun baas weleens bedrijfsregels en/of -afspraken overtreedt.

  Lees verder...      Reageer

Intellectueel eigendom zorgt voor 30 procent van de banen in Nederland

19 oktober 2022 - Uit de laatste editie van een gezamenlijk rapport van het Europees Octrooibureau (EOB) en het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO) blijkt dat bedrijven die intensief gebruik maken van IER zorgen voor 29,7 procent van alle banen in de EU in de periode 2017-2019. Dit betekent dat sectoren die gebruik maken van octrooien, handelsmerken, auteursrechten, geregistreerde ontwerpen of kwekersrechten in die periode direct werk boden aan meer dan 61 miljoen mensen in de EU.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven besteden jaarlijks miljoenen aan PowerPoint

18 oktober 2022 -  Nederlandse bedrijven investeerden in de afgelopen vijf jaar ten minste twaalf miljoen euro in het extern laten ontwikkelen van professionele PowerPointpresentaties, zo blijkt uit onderzoek . Waar de populaire presentatietool voorheen voornamelijk als visueel hulpmiddel gebruikt werd, zetten bedrijven het tegenwoordig steeds vaker in als een waar sales- en marketinginstrument.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud

17 oktober 2022 - Uit een nieuw onderzoek door UiPath, aanbieder van zakelijke automatiseringssoftware, blijkt dat ruim de helft van de Nederlandse medewerkers (51 procent) zegt het afgelopen jaar verlof te hebben genomen als gevolg van mentale problemen. Voor het onderzoek werden fulltime werknemers in Nederland ondervraagd. Uit hun antwoorden valt op te maken dat hun negatieve stemming wordt aangewakkerd door externe factoren zoals de toenemende kosten van levensonderhoud, de stijgende inflatie, de energiecrisis en politieke onrust.

  Lees verder...      1 reactie

Helft Nederlandse IT’ers ervaart hoge werkdruk door arbeidstekorten

17 oktober 2022 - Bijna de helft (44 procent) van de Nederlandse IT-professionals geeft aan een hoge werkdruk te ervaren. Mede daardoor heeft ruim een kwart (27 procent) moeite om werk en privé gescheiden te houden. Maar liefst twintig procent van de IT’ers voelt zich zelfs verplicht om in privétijd te werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Devoteam.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 528 volgende >
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10