zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Digitale platforms verhogen de werkstress bij 33 procent van de Nederlandse medewerkers

29 juni 2022 - Digitale platforms ontzorgen kantoormedewerkers nog te weinig bij het stroomlijnen van werkprocessen. Dat blijkt uit recent onderzoek* van Ricoh dat is uitgevoerd door Opinium. Technologieplatforms die zijn geïntroduceerd tijdens de coronapandemie verhogen de werkdruk zelfs, volgens een derde (33 procent) van de Nederlandse medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Finance professionals opgelucht naar kantoor

29 juni 2022 - Voor bijna een derde van de finance professionals (29 procent) was thuiswerken een grote uitdaging vanwege ontbrekende systemen of niet werkende software. Finance professionals halen dan ook opgelucht adem sinds het thuiswerkadvies is komen te vervallen. Ruim de helft van hen geeft aan dat ze, nu het kantoor weer open is, maximaal twee dagen vanuit huis werken bij een 40-urige werkweek.

  Lees verder...      1 reactie

Groeiende genderkloof voor werkbaar werk

27 juni 2022 - 47,2 procent van de vrouwelijke werknemers heeft werkbaar werk. Dat is ruim vijf procentpunt lager dan bij mannelijke werknemers (52,6 procent). Bovendien is het verschil tussen mannen en vrouwen de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Dat blijkt uit de driejaarlijkse Werkbaarheidsenquête (2019) van de SERV/Stichting Innovatie & Arbeid bij 13 160 werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag

24 juni 2022 - Maar liefst 52 procent van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na een gemiddelde werkdag. Dit blijkt uit onderzoek van Workforce Management specialist Protime onder ruim 1.000 werkende Nederlanders van achttien jaar en ouder. Opvallend is het significante verschil in de ervaringen van respondenten onder de 30 jaar en die van 60 jaar en ouder.

  Lees verder...      Reageer

Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken

24 juni 2022 - Arbeidsmigratie wordt steeds vaker genoemd als oplossing voor de tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkt. De meest logische arbeidsmigratie is omwille van vergunningen uit andere Europese landen, al neemt de krapte en schaarste breed in Europa sterk toe. Uit onderzoek van Intelligence Group onder de Europese beroepsbevolking in 2021/2022 blijkt dat Nederland op de twaalfde plek staat als voorkeursland.

  Lees verder...      Reageer

Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?

23 juni 2022 - Jubilea. De een viert ze groots met zoveel mogelijk bombarie. De ander laat het feest het liefst aan zich voorbijgaan. En daar waar de een het feest zo lang mogelijk rekt en graag in de spotlights staat, verstopt de ander zich angstvallig in een hoekje. In de hoop dat het feest snel en zonder al te veel ruchtbaarheid aan zich voorbijgaat.

  Lees verder...      Reageer

Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken

22 juni 2022 - Een meerderheid van de bedrijven en experts in cybersecurity zal je vertellen dat het altijd beter is om multifactorauthenticatie (MFA) te gebruiken dan alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar wat als je weet dat de meeste MFA makkelijk te phishen is? Jelle Wieringa, security awareness advocate bij KnowBe4, vertelt.

  Lees verder...      Reageer

Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk

22 juni 2022 - Wie plezier beleeft aan zijn werk, zit een stuk beter in zijn vel en straalt dat ook uit. Werkplezier speelt dus een grote rol bij jouw welzijn. Werken draait immers niet alleen om geld verdienen, het kan je ook zelfvertrouwen geven en bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

  Lees verder...      2 reacties

Het belang van technologievaardigheid in de C-suite

21 juni 2022 -  Het is makkelijk om het leven lineair te beschouwen. Wat voor studie heb je gedaan? Waar werk je? Wat zijn je pensioenplannen? Deze stadia worden afgewisseld met af en toe een training, vaak om te voldoen aan een bepaalde bedrijfstrend. Phil Le-Brun, Director Enterprise Strategy bij Amazon Web Services (AWS), legt uit waarom adequaat leiding geven een andere visie op leren vereist.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven moeten zich voorbereiden op toename van sociale onrust

17 juni 2022 - Bedrijven moeten zich voorbereiden op een toename van het aantal incidenten met burgerlijke onrust nu de kosten van levensonderhoudcrisis de Covid-pandemie hard op de hielen volgt, aldus verzekeraar Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). Nu het vertrouwen in traditionele informatiebronnen en leiderschap wordt ondermijnd, wordt de rol van sociale-mediaplatforms bij het aanwakkeren van burgerlijke onrust steeds invloedrijker.

  Lees verder...      1 reactie

Een op de vijf ervaart wel eens sociale onveiligheid op het werk

17 juni 2022 - Ruim driekwart van de Nederlandse bevolking (76 procent) tussen de 18 en 68 jaar voelt zich sociaal veilig op het werk. Desondanks heeft bijna een op de vijf Nederlanders wel eens sociale onveiligheid op de werkvloer ervaren. Het blijft vaak een onbesproken onderwerp en in 23 procent van de organisaties is het nog steeds onduidelijk waar mensen terechtkunnen.

  Lees verder...      Reageer

Internationale mobiliteit: van kwantiteit naar kwaliteit

16 juni 2022 - Met de coronapandemie die op zijn eind loopt, herwaarderen werkgevers het nut en de noodzaak van internationale zakelijke reizen en mobiliteit. Nu het reizen in Europa geleidelijk weer op gang komt, ligt de focus meer op kwaliteit dan kwantiteit van de reizen. Organisaties kijken daarnaast vaker naar de inhuur van lokaal talent en verwachten dat de inzet van internationale uitzending niet zal toenemen.

  Lees verder...      Reageer

Kloof tussen duurzaamheidsplannen en actie bij meeste bedrijven

16 juni 2022 - Veel bedrijven kampen met aanzienlijke belemmeringen voor het uitvoeren van duurzaamheidsinitiatieven. De problemen zijn onder meer een gebrek aan communicatie en betrokkenheid van leidinggevenden, ondoeltreffend gebruik van gegevens, silo-technologieën die geen processen of informatie delen en een gebrek aan samenwerking en partnerschap tussen bedrijven en bedrijfstakken.

  Lees verder...      Reageer

CFO: finance professional wordt analytische en communicatief vaardige leider

15 juni 2022 - De finance professional die in de toekomst relevant wil blijven, moet zijn analytische, leiderschaps- en communicatieve vaardigheden ontwikkelen. Maar liefst 39 procent van de CFO’s geeft aan dat het analytisch vermogen momenteel de belangrijkste vaardigheid in zijn team is. In de toekomst wint deze skill het echter niet meer van de leiderschapsvaardigheden.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 523 volgende >
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10