zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Ontwrichting van de supply chain veroorzaakt kosten en complexiteit bij enterprises

6 juli 2022 - Twee derde (66 procent) van de grote enterprises wereldwijd zegt nu meer voorraad aan te houden dan in de periode vóór de pandemie, waarvan een op de vijf (achttien procent) 'aanzienlijk meer' voorraad aanhoudt. Deze toenemende aandacht voor het nemen van maatregelen om verstoringen binnen de supply chain aan te pakken, wordt benadrukt in nieuw onderzoek dat in opdracht van IFS is uitgevoerd.

  Lees verder...      Reageer

Kosten levensonderhoud Amsterdam in zes maanden aanzienlijk gestegen

4 juli 2022 - Amsterdam is in een halfjaar tijd een aanzienlijk duurdere woonplaats voor expats geworden, zo blijkt uit de 2022 Cost of Living Survey van Mercer. De gevolgen voor bedrijven en expats in Nederland kunnen aanzienlijk zijn. Van de 227 wereldsteden voor expats steeg onze hoofdstad maar liefst tien plekken naar plek 25 op de ranglijst.

  Lees verder...      Reageer

In zes stappen naar een duurzamere bedrijfsvoering met behulp van data

30 juni 2022 - Het pad naar toekomstige bedrijfssuccessen is met duurzaamheid bezaaid. Het loont op alle vlakken om duurzaam te zijn, maar voor de ene afdeling is dat makkelijker dan voor de andere. De belangrijkste vraag is: hoe maak je duurzaamheid een integraal onderdeel van je processen?

  Lees verder...      Reageer

Digitale platforms verhogen de werkstress bij 33 procent van de Nederlandse medewerkers

29 juni 2022 - Digitale platforms ontzorgen kantoormedewerkers nog te weinig bij het stroomlijnen van werkprocessen. Dat blijkt uit recent onderzoek* van Ricoh dat is uitgevoerd door Opinium. Technologieplatforms die zijn geïntroduceerd tijdens de coronapandemie verhogen de werkdruk zelfs, volgens een derde (33 procent) van de Nederlandse medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Finance professionals opgelucht naar kantoor

29 juni 2022 - Voor bijna een derde van de finance professionals (29 procent) was thuiswerken een grote uitdaging vanwege ontbrekende systemen of niet werkende software. Finance professionals halen dan ook opgelucht adem sinds het thuiswerkadvies is komen te vervallen. Ruim de helft van hen geeft aan dat ze, nu het kantoor weer open is, maximaal twee dagen vanuit huis werken bij een 40-urige werkweek.

  Lees verder...      1 reactie

Groeiende genderkloof voor werkbaar werk

27 juni 2022 - 47,2 procent van de vrouwelijke werknemers heeft werkbaar werk. Dat is ruim vijf procentpunt lager dan bij mannelijke werknemers (52,6 procent). Bovendien is het verschil tussen mannen en vrouwen de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Dat blijkt uit de driejaarlijkse Werkbaarheidsenquête (2019) van de SERV/Stichting Innovatie & Arbeid bij 13 160 werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag

24 juni 2022 - Maar liefst 52 procent van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na een gemiddelde werkdag. Dit blijkt uit onderzoek van Workforce Management specialist Protime onder ruim 1.000 werkende Nederlanders van achttien jaar en ouder. Opvallend is het significante verschil in de ervaringen van respondenten onder de 30 jaar en die van 60 jaar en ouder.

  Lees verder...      Reageer

Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken

24 juni 2022 - Arbeidsmigratie wordt steeds vaker genoemd als oplossing voor de tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkt. De meest logische arbeidsmigratie is omwille van vergunningen uit andere Europese landen, al neemt de krapte en schaarste breed in Europa sterk toe. Uit onderzoek van Intelligence Group onder de Europese beroepsbevolking in 2021/2022 blijkt dat Nederland op de twaalfde plek staat als voorkeursland.

  Lees verder...      Reageer

Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?

23 juni 2022 - Jubilea. De een viert ze groots met zoveel mogelijk bombarie. De ander laat het feest het liefst aan zich voorbijgaan. En daar waar de een het feest zo lang mogelijk rekt en graag in de spotlights staat, verstopt de ander zich angstvallig in een hoekje. In de hoop dat het feest snel en zonder al te veel ruchtbaarheid aan zich voorbijgaat.

  Lees verder...      Reageer

Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken

22 juni 2022 - Een meerderheid van de bedrijven en experts in cybersecurity zal je vertellen dat het altijd beter is om multifactorauthenticatie (MFA) te gebruiken dan alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar wat als je weet dat de meeste MFA makkelijk te phishen is? Jelle Wieringa, security awareness advocate bij KnowBe4, vertelt.

  Lees verder...      Reageer

Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk

22 juni 2022 - Wie plezier beleeft aan zijn werk, zit een stuk beter in zijn vel en straalt dat ook uit. Werkplezier speelt dus een grote rol bij jouw welzijn. Werken draait immers niet alleen om geld verdienen, het kan je ook zelfvertrouwen geven en bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

  Lees verder...      2 reacties

Het belang van technologievaardigheid in de C-suite

21 juni 2022 -  Het is makkelijk om het leven lineair te beschouwen. Wat voor studie heb je gedaan? Waar werk je? Wat zijn je pensioenplannen? Deze stadia worden afgewisseld met af en toe een training, vaak om te voldoen aan een bepaalde bedrijfstrend. Phil Le-Brun, Director Enterprise Strategy bij Amazon Web Services (AWS), legt uit waarom adequaat leiding geven een andere visie op leren vereist.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven moeten zich voorbereiden op toename van sociale onrust

17 juni 2022 - Bedrijven moeten zich voorbereiden op een toename van het aantal incidenten met burgerlijke onrust nu de kosten van levensonderhoudcrisis de Covid-pandemie hard op de hielen volgt, aldus verzekeraar Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). Nu het vertrouwen in traditionele informatiebronnen en leiderschap wordt ondermijnd, wordt de rol van sociale-mediaplatforms bij het aanwakkeren van burgerlijke onrust steeds invloedrijker.

  Lees verder...      1 reactie

Een op de vijf ervaart wel eens sociale onveiligheid op het werk

17 juni 2022 - Ruim driekwart van de Nederlandse bevolking (76 procent) tussen de 18 en 68 jaar voelt zich sociaal veilig op het werk. Desondanks heeft bijna een op de vijf Nederlanders wel eens sociale onveiligheid op de werkvloer ervaren. Het blijft vaak een onbesproken onderwerp en in 23 procent van de organisaties is het nog steeds onduidelijk waar mensen terechtkunnen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 7 8 9 10 525 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10