zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

De zes belangrijkste trends voor intelligente documentverwerking in 2022

24 januari 2022 - Doculayer.ai ziet dit jaar zes belangrijke trends die dominant zijn op het gebied van intelligente documentverwerking. Alle zes deze trends worden toegelicht in dit artikel. Doe er je voordeel mee!

  Lees verder...      Reageer

Vier technologietrends die we de komende jaren steeds vaker gaan zien

21 januari 2022 - De pandemie en alle beperkingen die daarbij horen hebben er de afgelopen twee jaar voor gezorgd dat technologische ontwikkelingen elkaar nog veel sneller opvolgen. Twee jaar geleden hadden weinig mensen kunnen voorspellen dat het mogelijk was dat iedereen thuis zou werken, dat er online onderwijs zou zijn, en dat zelfs een doktersafspraak vanuit huis mogelijk zou zijn.

  Lees verder...      Reageer

Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één

19 januari 2022 - De pandemie gaat zijn derde jaar in en maakt geen onderscheid. Iedereen moet zich aanpassen aan een situatie die ook nog eens constant verandert. Zeker ook wat betreft werk en werkomstandigheden. Desondanks - of misschien wel dankzij alle beperkingen en improvisaties – is het merendeel van de 5,7 miljoen werkende Nederlanders in loondienst opvallend positief over zijn of haar situatie.

  Lees verder...      Reageer

De cryptosector smacht naar managers, accountants en engineers

14 januari 2022 - De cryptosector maakt een snelle groei door. De sector is dan ook voortdurend op zoek naar personeel. Vooral de vraag naar gespecialiseerde managers is hierbij opvallend. Dat geeft Lucas Snelleman, crypto-expert bij Ripplekoers.com, aan. Hij legt uit welke functies hot zijn en focust daarbij sterk op de Amerikaanse markt, waar de cryptosector een ongelofelijk snelle groei kent.

  Lees verder...      Reageer

De roaring twenties voor data: wat kunnen we verwachten in 2022?

11 januari 2022 - Het jaar 2022 kunnen we misschien wel zien als de start van de ‘roaring twenties’ van deze eeuw. De pandemie zorgt al een tijd voor een zeer bewogen periode met links en rechts verschillende digitale transformaties voor allerlei organisaties, wat nu overgaat in het nieuwe normaal.

  Lees verder...      Reageer

Duurzaamheid moet een commercieel succes worden

10 januari 2022 - Waar ruimtevaart nog niet zo heel lang geleden iets unieks was waar alleen organisaties als de NASA en Roskosmos zich mee bezighielden, zijn er momenteel meerdere commerciële partijen die serieuze ambities en activiteiten hebben op dit gebied. Naast de oprichters van grote bedrijven die de ruimte ingingen, zagen we in 2021 ook de jongste (Oliver Daemen) en oudste (Wally Funk) astronauten ooit.

  Lees verder...      Reageer

Volatiele marktomgeving, VS rechtszaken, ESG-kwesties en SPAC's creëren nieuwe risico's voor managers

6 januari 2022 -  Bestuursleden en bedrijfsleiders kunnen voor steeds meer scenario's aansprakelijk worden gesteld. De huidige marktvolatiliteit met de toegenomen dreiging van zeepbelbestedingen en inflatie, het vooruitzicht van een groeiend aantal insolventies als gevolg van de pandemische situatie, samen met een toenemend toezicht op de milieu-, sociale en governance-prestaties (ESG) van bedrijven en de urgentie van robuuste cyberweerbaarheid, zijn de belangrijkste risico's die Directors and Officers (D&Os) in 2022 in de gaten moeten houden.

  Lees verder...      Reageer

Wagenparkbeheerders implementeerden meer digitale oplossingen sinds het begin van de coronacrisis

5 januari 2022 - De coronacrisis heeft wereldwijd gevolgen gehad voor bedrijven in elke sector. De pandemie dwong hen om hun bedrijfsprocessen te herzien en zich snel aan te passen om het hoofd boven water te houden. Dit ging gepaard met een groeiende behoefte aan digitalisering.

  Lees verder...      Reageer

Werkfunctioneren nieuwe maatstaf voor voorkomen van arbeidsverzuim

3 januari 2022 - In haar missie om arbeidsverzuim te voorkomen krijgt Arbo Unie een nieuwe tool in handen. Werkfunctioneren is de nieuwe maatstaf waarmee door gericht ingrijpen verzuim kan worden voorkomen. Prof. dr. Corné Roelen, bedrijfsarts bij Arbo Unie en hoogleraar bedrijfsgeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, doet onderzoek naar werkfunctioneren.

  Lees verder...      Reageer

Werknemersvertrouwen en geloof in managementvisie maken groot verschil voor beursprestaties

30 december 2021 - Uit onderzoek van Culture Amp, een employee experience platform, blijkt dat het algehele vertrouwen van werknemers en hun geloof in de visie van het management de belangrijkste key differentiators waren voor het realiseren van aanhoudende koersstijgingen tussen juli 2020 en juni 2021.

  Lees verder...      Reageer

Werken op afstand: bijna helft van de werknemers ervaart meer werkdruk

30 december 2021 - Werken op afstand is niet langer een incidenteel werk-extraatje. Door de pandemie hebben werknemers wereldwijd de kans gekregen om het werken op afstand uit te proberen. Voor velen is op afstand of hybride werken al het ‘nieuwe normaal’.

  Lees verder...      Reageer

Helft van de medewerkers geplaagd door concentratieproblemen bij thuiswerken

28 december 2021 - Door het snel oplopen van de coronabesmettingen is ook het thuiswerkadvies weer ingevoerd. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Uit recent onderzoek van Effectory, onder 300.000 werknemers van Nederlandse bedrijven, blijkt dat de helft van de thuiswerkers concentratieproblemen ervaart door omgevingsfactoren.

  Lees verder...      Reageer

Kantoorwerkers snakken naar extra vrije decemberdagen

28 december 2021 -  In 2021 kwam het allemaal voorbij: thuis aan het werk, een hybride werkmodel, voorzichtig terug naar kantoor en toch weer naar huis. De steeds veranderende corona-adviezen en -maatregelen hebben het afgelopen jaar een flinke wissel getrokken op de werkende Nederlander: maar liefst 45 procent merkt de negatieve impact hiervan op hun energieniveau.

  Lees verder...      1 reactie

Op zoek naar de psychopathische leider

27 december 2021 - In de psychologie en de psychiatrie wordt de diagnose psychopathie gebruikt voor meedogenloze misdadigers. Deze personen zijn zelfzuchtig, egocentrisch en manipulatief. Een psychopathisch individu is gericht op de uitbuiting van anderen, zonder schuld- en schaamtegevoelens, en is nergens bang voor. Deze personen eindigen vaak in de gevangenis of TBS.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 7 8 9 10 518 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Hoe krijg je jouw collega’s terug naar kantoor?
Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen
Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner
Het belang van technologievaardigheid in de C-suite
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Eén op de vijf kan eerste werkdag nauwelijks werken door niet-werkende digitale middelen
Timemanagement is eigenlijk grote onzin!
93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
meer top 10