zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Zwaaiend voor de webcam: hoe Zoomden we in 2021?

24 december 2021 - Zoom Video Communications deelt de resultaten van onderzoek naar Zoom-gebruik in 2021. Het technologiebedrijf onderzocht hoe mensen het afgelopen jaar gebruikmaakte van Zoom, op basis van een enquête en het bestuderen van gebruiksgegevens en andere relevante data.

  Lees verder...      Reageer

2022 wordt het jaar van multimodale Artificial Intelligence

23 december 2021 - Het afgelopen jaar zagen we dat organisaties nog meer zijn gaan investeren in oplossingen die zijn gebaseerd op Artificial Intelligence (AI). Op deze manier kunnen ze hun bedrijfscontinuïteit waarborgen en medewerkers beter ondersteunen op locatie of vanuit huis. Daarnaast zagen we ook weer veel nieuwe ontwikkelingen en speculaties over hoe AI de toekomst gaat veranderen.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek toont kracht van fleet management-technologie

22 december 2021 - Uit Europees onderzoek, gesponsord door Verizon Connect, is gebleken dat er een duidelijk verband bestaat tussen het gebruik van fleet management-technologie voor het realiseren van Return on Investment (ROI) en het verbeteren van de klantenservice.

  Lees verder...      Reageer

Smartphonegebruik grootste ergernis in het verkeer

20 december 2021 - Ruim zes op de tien Nederlanders ergeren zich in het verkeer aan bestuurders die tijdens het rijden bezig zijn met hun telefoon. Gevraagd naar hun associaties met verkeersveiligheid, zegt ruim de helft van de Nederlanders: MONO rijden. Toch bekent een kwart zijn telefoon er weleens bij te pakken tijdens het rijden.

  Lees verder...      Reageer

Slechts één op de vijf werkenden verwacht dat Nederland in 2050 een circulaire economie heeft

16 december 2021 - Bijna de helft van de werkende Nederlanders vindt dat de overheid te weinig doet om klimaatverandering tegen te gaan. De kans dat de doelstellingen voor een circulaire economie in 2050 worden behaald, lijkt hen dan ook uiterst klein: slechts één op de vijf werkende Nederlanders heeft hierin vertrouwen.

  Lees verder...      2 reacties

TCS Sustainathon: pak milieuproblemen aan via technologie

13 december 2021 -  Tata Consultancy Services kondigt de lancering aan van: Sustainathon – The Balancing Act. Een Europese wedstrijd die jonge geesten uitdaagt en in staat stelt om innovatieve ideeën te ontwikkelingen en uit te voeren en daarmee organisaties te helpen bij belangrijke duurzaamheidsvraagstukken met behulp van geavanceerde technologie.

  Lees verder...      Reageer

Worldcom Confidence Index: focus op medewerkers, economie en aarde

10 december 2021 - Wereldwijd zijn Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie (DEI - #1) en het behoud van talent (#2) de meest besproken onderwerpen in oktober. De economie (#3), AI (#4) en Environmental, Social & Governance (ESG) en duurzaamheid (#5) completeren de top vijf.  Het vertrouwen in hybride en flexibel werken kent de grootste daling sinds september

  Lees verder...      Reageer

Overheidscampagnes bereiken Nederlander steeds minder goed

10 december 2021 - Recente overheidscampagnes als ‘MONO’ en ‘Iedereen doet wat’ worden door Nederlanders achteraf minder goed herkend dan klassieke campagnes als ‘Bob jij of Bob ik’ en ‘Goochem het Gordeldier’. Waar het herkenningspercentage van alle overheidscampagnes in 2003 op gemiddeld 92,2 procent lag, is dit momenteel nog 70 procent.

  Lees verder...      Reageer

Promotie: Houvast in processen en governance voor data analytics in organisaties

9 december 2021 - Data analytics ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Dit heeft een grote impact op de manier waarop organisaties, in zowel de publieke als private sector, processen inrichten en uitvoeren. Grote organisaties innoveren en boeken successen, waarmee ze andere organisaties inspireren.

  Lees verder...      Reageer

Op het social intranet doen managers ertoe

8 december 2021 - Veel managers vinden hun houding op het social intranet ongemakkelijk. Enerzijds hebben ze een verantwoordelijkheid en een voorbeeldrol, terwijl ze anderzijds het social intranet laagdrempelig moeten houden. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste balans te vinden.

  Lees verder...      Reageer

Jonge managers minder ervaren op de weg door pandemie

8 december 2021 - Voor managers is het vaak heel belangrijk dat ze over een rijbewijs beschikken. In 2020 haalden minder jongeren een rijbewijs, omdat er door de coronacrisis geen rijexamens en rijlessen meer plaatsvonden. Tegelijkertijd merkt men dat jonge bestuurders die tijdens of vlak voor de coronapandemie hun rijbewijs behaalden, onvoldoende ervaring hebben kunnen opdoen.

  Lees verder...      Reageer

Sociaal vangnet weerhoudt onbenut arbeidspotentieel van betaald werk

6 december 2021 - Doordat er in Nederland zulke goede regelingen zijn voor mensen zonder betaalde baan, is een op de tien Nederlanders die valt onder het onbenut arbeidspotentieel minder gemotiveerd om aan de slag te gaan. Daarnaast zegt dertien procent dat het lucratiever is om gebruik te maken van het sociaal vangnet dan te werken.

  Lees verder...      Reageer

Bewijs dat risicomanagement een nieuwe aanpak vereist

25 november 2021 - Organisaties in Nederland worden geconfronteerd met toenemende bedreigingen als gevolg van een gebrek aan risicobewustzijn bij werknemers, zo blijkt uit een nieuw pan-EMEA onderzoek van Iron Mountain Incorporated. Nu managementteams wereldwijd zich richten op strategische planning voor de toekomstige werkomgeving, kunnen de inzichten uit dit onderzoek helpen bij het opbouwen van weerbaarheid op de lange termijn in een hybride werkomgeving.

  Lees verder...      Reageer

Dit zijn de tien eigenschappen van de ideale manager

25 november 2021 - Hoe ziet volgens Nederland de ideale leidinggevende eruit? Over welke eigenschappen moeten managers beschikken en welke leiderschapsstijl is favoriet? Dienend leiderschap staat met stip op nummer een als je het Nederlandse werknemers vraagt, gevolgd door coachend en inspirerend leiderschap op een gedeelde tweede plaats.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 8 9 10 11 518 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Hoe krijg je jouw collega’s terug naar kantoor?
Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen
Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner
Het belang van technologievaardigheid in de C-suite
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Eén op de vijf kan eerste werkdag nauwelijks werken door niet-werkende digitale middelen
Timemanagement is eigenlijk grote onzin!
93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
meer top 10