zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde

18 september 2020 -  De effecten van de economische krimp zullen volgens ABN AMRO met vertraging zichtbaar worden in een forse waardedaling van het zakelijk vastgoed. In 2020 stijgt de waarde van het vastgoed nog met 1,5 procent; volgend jaar daalt de waarde naar verwachting met maar liefst zes  procent.

  Lees verder...      1 reactie

COVID-19 voedingsbodem voor geopolitieke risico’s

16 september 2020 - De COVID-19 pandemie versterkt bestaande geopolitieke risico’s. Economisch en politiek nationalisme groeien mede dankzij de maatregelen die de coronacrisis moeten bestrijden. Bovendien wordt de veerkracht van de toeleveringsketen fors op de proef gesteld en neemt het risico op stakingen, rellen en maatschappelijke onrust toe.

  Lees verder...      Reageer

VGM-eisen voor VCA 2017/6.0-certificering bij veel bedrijven nog onbekend

16 september 2020 - Er is nog veel onwetendheid over de huidige eisen aangaande het VGM-deel in de VCA, zo blijkt uit onderzoek van Tagpoint Training onder meer dan vijftig veiligheidsverantwoordelijken. Organisaties lopen hierdoor het risico om niet te certificeren of te her-certificeren voor de VCA 2017/6.0-norm.

  Lees verder...      Reageer

Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’

16 september 2020 -  Met de persconferentie van Mark Rutte, medio augustus 2020, werd duidelijk wat HR-managers en directies waarschijnlijk al langer vermoedden: de anderhalve meter-maatschappij blijft, voorlopig, en kantoren dienen zich aan te passen als zij dat nog niet gedaan hebben.

  Lees verder...      1 reactie

Een op de drie jongeren heeft door corona studie/werkplannen aangepast

14 september 2020 -  De coronacrisis heeft een grote impact op de kortetermijnplannen van jongeren. Ruim een derde van de Nederlandse jongeren tussen de bijftien en 30 jaar geeft aan dat de crisis ervoor heeft gezorgd dat zij hun studie- en/of werkplannen voor de resterende helft van 2020 hebben moeten wijzigen. Zo blijkt uit onderzoek onder 500 Nederlandse jongeren uit het YC Jongerenpanel van YoungCapital.

  Lees verder...      2 reacties

Financiële instelling ziet cloudmigratie als middel om concurrentiepositie te verstevigen

11 september 2020 -  Van de financiële organisaties wereldwijd migreert op dit moment 89 procent naar de cloud. Twee op de drie (68 procent) financiële organisaties die deze stap al gezet hebben, geeft aan dat de transitie naar de cloud hun bedrijfsvoering heeft verbeterd. Dit blijkt uit de Unisys Cloud Success Barometer.

  Lees verder...      Reageer

Vier aandachtspunten voor een effectieve crisiscommunicatiestrategie

8 september 2020 - In een snel veranderende wereld moet een organisatie in staat zijn te anticiperen, zich voor te bereiden, te reageren en zich aan te passen aan plotselinge veranderingen. Deze flexibiliteit is een belangrijk onderdeel van de strategie en gaat verder dan alleen crisismanagement. Het gaat om het leren van ervaringen en het overnemen van best practices om bedrijfsverbetering te realiseren.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots)

7 september 2020 - Volgens onderzoek onder de belangrijkste beslissers bij Europese bedrijven bevat 83 procent van de klantenservice-interacties via een chatbot, scheldwoorden of een andere vorm van beledigend taalgebruik. Onderzoek door Opinion Matters in opdracht van Freshworks Inc., wijst uit dat Nederlandse consumenten de meest ‘onbeleefde’ klanten van de onderzochte Europese landen zijn: 92 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat er grof tegen chatbots wordt gesproken.

  Lees verder...      2 reacties

Worldcom Confidence Index geeft nu ook inzage in bevindingen Nederlandse zakelijke leiders

7 september 2020 - De Worldcom Confidence Index (WCI) is een structureel onderzoek van de Worldcom Public Relations Group naar de mate van vertrouwen in en de bezorgdheid over 23 onderwerpen onder zakelijke leiders. Het onderzoek wordt met behulp van kunstmatige intelligentie (KI) uitgevoerd onder 54.000 CEO's en CMO’s in 30 landen. Sinds juni wordt ook structureel onderzoek uitgevoerd in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Word uw eigen spindokter

4 september 2020 - Nu thuiswerken het nieuwe normaal is, wordt beϊnvloeden via het decor van de camera een spel dat u ook moet gaan leren. De Britse premier Johnson en zijn spindokters hebben afgelopen week onderschat hoe belangrijk de impressie is die u achterlaat als boeken als Fahrenheit 471, Betrayed, The Resistance an Exodus prominent deel uitmaken van het beeld tijdens een toespraak voor leerlingen.

  Lees verder...      Reageer

Zakelijke Dienstverlening krimpt met zes procent in 2020

3 september 2020 - De coronacrisis laat diepe sporen na in de zakelijke dienstverlening. Per segment lopen de gevolgen echter sterk uiteen. Door de sluiting van horeca, bedrijven en winkels krimpt de markt naar uitzendkrachten (-twaalf procent), schoonmakers (-vijf procent) en beveiligers (-vier procent) in 2020 flink, als gevolg van de acute vraaguitval in het tweede kwartaal.

  Lees verder...      Reageer

Vijf belangrijke punten bij het implementeren van AI

2 september 2020 -  Steeds meer bedrijven starten met het toepassen van artificial intelligence (AI) in hun bedrijfsprocessen. De verantwoordelijkheid om deze AI-oplossingen op een slimme en economisch gezonde manier toe te passen, is daar onlosmakelijk mee verbonden.

  Lees verder...      Reageer

Vijf topsport lessen voor leiders in crisistijd

1 september 2020 -  Een jaar geleden wisselde John Reynders van topsportteam: hij ging aan de slag als Country Manager bij Visma Benelux. Samen met een snelgroeiend team van meer dan 2000 collega’s en partners in de Benelux zet hij zich iedere dag in om mensen en organisaties vooruit te helpen.

  Lees verder...      Reageer

Financiële resultaten VVT-sector onder druk door personeelstekorten

1 september 2020 -  Ondanks hogere tarieven en meer cliënten is het nettoresultaat in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT-sector) in 2019 gedaald. Ten opzichte van 2018 daalde het resultaat met achttien procent tot 239 miljoen. Belangrijke oorzaak zijn de fors toegenomen personeelskosten met bijna een miljard euro.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 8 9 10 11 499 volgende >
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
Personeelsmanagers zullen steeds meer rekening moeten houden met freelancers (2) 
top10
Een op zes Nederlanders bang in de toekomst niet meer relevant te zijn op arbeidsmarkt
Cruciale inzichten voor een crisiscommunicatiestrategie
Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten
Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering
Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie
Digitale ‘masters of change’ hebben de toekomst
2021 wordt het jaar van recoverware
Grootste vertrouwenskloof ooit tussen het goed geïnformeerde publiek en het brede publiek
Samenwerken is zo goed nog niet
Cyberaanval op HvA en UvA zoveelste bewijs dat sector groot risico loopt
meer top 10