zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Kwart werkende Nederlanders walgt van collega’s

20 april 2022 - Maar liefst 27 procent van alle werkende Nederlanders heeft ten minste één collega waar hij of zij stiekem van walgt. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.063 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Mede hierdoor beoordeelt een vijfde van alle respondenten de algehele hygiëne binnen hun bedrijf met een onvoldoende.

  Lees verder...      Reageer

Zes op de tien Nederlanders gebruikt smartphone stiekem onder werktijd

19 april 2022 -  64 procent van de Nederlanders spiekt wel eens op de telefoon in de tijd van de baas of leraar. Dit blijkt uit onderzoek van Smartphonehoesjes.nl onder meer dan 1.100 respondenten. 68 procent van de vrouwen zegt weleens op de telefoon te kijken op school of werk tegenover 63 procent van de mannen.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek geeft inzicht in uitdagingen rond digitale samenwerking

14 april 2022 - De coronacrisis heeft de manier waarop we werken voorgoed veranderd. Samenwerking via digitale technologieën is gemeengoed geworden, of het nu gaat om fysieke samenwerking, samenwerking op afstand of een combinatie daarvan. Veel bedrijven ondervinden echter nog altijd problemen met hun tools voor digitale samenwerking.

  Lees verder...      Reageer

Zoeken naar gegevens meest tijdrovende taak voor werkend Nederland

8 april 2022 - Voor bijna vier op de tien werknemers (38 procent) vormt het zoeken, verzamelen en invoeren van gegevens de meest tijdrovende administratieve taak. Dit blijkt uit onderzoek van Ictivity onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Aan het maken van rapportages is werkend Nederland ook veel tijd kwijt. Deze taak staat met 37 procent op een tweede plaats.

  Lees verder...      Reageer

Dit is waarom managers soms koffie moeten halen

6 april 2022 -  Koffie halen kan perfect een managementtaak zijn. Meer zelfs: koffie speelt een belangrijke rol bij het managen van mensen. Hoe dat juist zit en welke rol koffie kan spelen, legt Joël Nieuwenhuizen uit. Nieuwenhuizen is growth manager bij Zelfkoffiezetten.nl.

  Lees verder...      Reageer

Recruiters blinken uit door gebrek aan humor

6 april 2022 - Lachen activeert de productie van endorfine in de hersenen, ook wel ‘gelukshormonen’ genoemd. Lachen versterkt tevens het immuunsysteem en stimuleert het herstellend, zelfgenezend vermogen. Lachen zorgt ook nog eens voor minder stresshormonen (cortisol, adrenaline en noradrenaline) en vormt daarmee ook een bescherming tegen burn-outs (Morreal, 2016).

  Lees verder...      Reageer

De hybride week vol werkgeluk

4 april 2022 - De thuiswerkomgeving heeft zijn plek in huis definitief gevonden. Voor een op de drie werknemers is hybride werken een cruciale arbeidsvoorwaarde geworden, zij gaan zelfs op zoek naar een andere baan als de werkgever hen verplicht om alle dagen naar kantoor te komen. De hybride werkweek biedt meer vrijheid, rust en werkgeluk.

  Lees verder...      Reageer

Zakelijke beslissers voelen druk om bestaande relatie te verkiezen boven kwalitatief beste leverancier

1 april 2022 - Ruim vier op de tien (42 procent) zakelijke beslissers hebben zich weleens verplicht gevoeld om iemand uit hun netwerk als zakenpartner aan te haken, terwijl zij een andere leverancier beter vonden. Dat kan gevolgen hebben voor de persoonlijke reputatie van zakelijke beslissers; 74 procent geeft aan dat het aanhaken van een goede zakenpartner in positieve zin bijdraagt aan hun reputatie.

  Lees verder...      Reageer

Cultuurverschuivingen en technologische innovatie zijn nodig voor een nieuwe digitale norm

31 maart 2022 - Nutanix kondigt de bevindingen aan van de IDC CXO Survey. Hierin wordt geschetst dat bedrijven weliswaar betere digitale gewoonten en systemen aan het opbouwen zijn, maar dat er een verschuiving van digitale cultuur naar waarderealisatie noodzakelijk is.

  Lees verder...      Reageer

Forse groei gebruik spraakassistenten – grootste toename bij 65-plussers

30 maart 2022 - Het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van spraakassistenten steeg afgelopen jaar naar 37 procent. Dat blijkt uit de Nationale Voice Monitor, een onderzoek dat DirectResearch uitvoerde in opdracht van Achmea, DDMA, NPO, Project Zilver en Y.digital. Hoewel het gebruik onder jongeren (achttien-34 jaar) het hoogst is, laat de groep van oudere volwassenen (65+ jaar) de grootste stijging zien.

  Lees verder...      Reageer

Fusies en overnames in Europa terug op pre-coronaniveau

29 maart 2022 - De Europese M&A-markt is terug op het niveau van vóór de coronapandemie. Dat blijkt uit de jaarlijkse European M&A Study van internationaal advocatenkantoor CMS. Vorig jaar was er zelfs een ongeëvenaarde stijging in het aantal transacties in Europa (22 procent meer dan in 2020). Het huidige politieke klimaat brengt echter risico's en onzekerheden met zich mee.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlanders wil partner niet als collega

28 maart 2022 - Maar liefst 48 procent van alle Nederlanders wil zijn of haar partner het liefst niet als directe collega. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.038 Nederlanders met een vaste relatie, uitgevoerd door PanelWizard. Een kwart van alle ondervraagden zou hun wederhelft daarnaast niet aannemen wanneer hij of zij solliciteert op een openstaande vacature binnen hun bedrijf.

  Lees verder...      Reageer

Coronapandemie leidt tot blijvende verandering in lesmethode

28 maart 2022 - Uit onderzoek door Rackspace Technology (NASDAQ: RXT), leverancier van integrale multicloudoplossingen, blijkt dat nagenoeg alle onderwijs- en onderzoeksinstellingen de lesmethode en -inhoud flink hebben aangepast sinds de uitbraak van de coronapandemie. Het onderzoek ‘How COVID-19 is reshaping campus technologytoont aan dat het aantal digitale toepassingen binnen een korte tijd enorm is gegroeid.

  Lees verder...      Reageer

Kennismigrant wil in Nederland blijven

18 maart 2022 - Ongeveer 80 procent van de hoogopgeleide kennismigranten wil zich permanent in Nederland vestigen. Dat laat onderzoek van Ravecruitment en Intelligence Group onder hoogopgeleide arbeidsmigranten zien. Nederland telt zo’n 375.000 internationale kenniswerkers. Van hen komen er ongeveer 60.000 van buiten de EU (bron CBS).

  Lees verder...      Reageer

< vorige 8 9 10 11 523 volgende >
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10