zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Helft Benelux executives is onvoldoende voorbereid op disruptie

29 maart 2023 - Onder 2.400 wereldwijd ondervraagde executives signaleert een op de twee een achterstand in ‘resiliency’ planning en strategie. Ondanks drie opeenvolgende jaren van aanhoudende ontwrichting en economische onzekerheid, geeft 53 procent van de executives wereldwijd en 55 procent in de Benelux toe dat hun bedrijf niet staat waar het zou moeten staan als het gaat om de  veerkracht van hun organisatie.

  Lees verder...      Reageer

Bij 45 procent organisaties moet medewerker meebetalen aan dure opleiding

28 maart 2023 - Een dure opleiding of training volgen? Dan moet je meebetalen. 45 procent van de Nederlandse werkgevers vindt dat geen gek idee. Dit botst met de acgt op de tien werknemers (79 procent) die verwachten dat de werkgever álles betaalt. Werknemers investeren overigens niet alleen eigen geld in professionele ontwikkeling, ook hun vrije tijd moet eraan geloven.

  Lees verder...      Reageer

Een op de vijf Nederlanders blijft vaker thuis door inflatie

24 maart 2023 - Heb jij ook last van stijgende prijzen? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek van Autoverzekering.nl blijkt dat de hoge prijs van onder andere benzine en diesel ertoe leidt dat een op de vijf Nederlanders vaker thuisblijft om kosten te besparen.Vanwege de inflatie proberen Nederlanders van alles om te besparen. Van minder lang douchen tot het lager zetten van de verwarming.

  Lees verder...      1 reactie

Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek

22 maart 2023 - Recent onderzoek van Salesforce onder 1000 Nederlandse werknemers laat zien dat veruit de meerderheid (85 procent) aangeeft dat het hebben van de juiste vaardigheden belangrijker is dan een diploma of kwalificaties voor een bepaalde sector. Driekwart (76 procent) van de Nederlandse werknemers gebruikt nu al digitale vaardigheden maar nog maar een op de tien gebruikt AI in het dagelijks werk.

  Lees verder...      1 reactie

Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen

22 maart 2023 - Meer dan de helft (56 procent) van de werkende Nederlanders print op het werk minimaal vanwege zorgen over ontbossing. Bijna twee op de vijf (37 procent) vinden dan ook dat er binnen de eigen organisatie te veel wordt geprint. Dit blijkt uit onderzoek van De Printgroep onder ruim 1.100 werkende Nederlanders die weleens printen op hun werklocatie.

  Lees verder...      Reageer

Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur

21 maart 2023 - Bijna 93 procent van de Nederlandse bedrijven zegt dat de kostencrisis een negatieve impact heeft op de bedrijfscultuur. Dit blijkt uit een onderzoek onder senior beslissers bij bedrijven tot 500 medewerkers in opdracht van Pleo. Maar liefst 99,2 procent van de Nederlandse mkb-organisaties ziet daarnaast gedragsverandering bij medewerkers sinds de gestegen kosten voor levensonderhoud.

  Lees verder...      Reageer

Een vijfde van werkend Nederland wil geen manager die jonger is dan zichzelf

16 maart 2023 - Achttien procent van de werkende Nederlanders vindt het niet prettig als zijn of haar manager (veel) jonger is dan zichzelf. Millennials (26 procent) vinden dit aanzienlijk erger dan werknemers uit Generatie X (tien procent). Dit blijkt uit het Nationaal Managementonderzoek van ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

Grote bedrijven hebben geen wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen om directe koolstofuitstoot toeleveringsketen te verminderen

15 maart 2023 - Een nieuw onderzoek van Tata Consultancy Services (TCS) en Microsoft wijst uit dat een duidelijke meerderheid (84 procent) van grote bedrijven wereldwijd zich nog geen openbare wetenschappelijk gefundeerde doelen heeft gesteld om directe koolstofemissies uit hun toeleveringsketen te verminderen. Slechts elf procent heeft zich wel gecommitteerd aan dergelijke wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werknemers bewegen meer, slapen langer en eten gezonder

14 maart 2023 - Uit recent onderzoek blijkt dat hybride werken leidt tot gezondere werknemers, met meer tijd voor beweging, slaap en gezond eten. Onderzoek van IWG, ‘s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, onder meer dan 2.000 hybride werknemers, toont aan dat de tijdwinst door minder woon-werkverkeer leidt tot meerdere gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, betere kookgewoonten, een betere mentale gezondheid en meer slaap.

  Lees verder...      Reageer

Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf voorop blijft lopen?

9 maart 2023 - Bedrijven worden geconfronteerd met een sterke cocktail van uitdagingen: van veranderend consumentengedrag en technologie-gedreven marktverstoringen tot de noodzaak om te verduurzamen. Bedrijfsleiders moeten de transformatie van hun bedrijven versnellen. Zo kunnen zij de toekomst van hun bedrijven op hun eigen voorwaarden bepalen.

  Lees verder...      Reageer

85 procent bedrijfsartsen ziet gezondheidsklachten door nachtwerk

8 maart 2023 - 85 procent van de bedrijfsartsen die met nachtwerk te maken hebben, zien mensen met klachten die veroorzaakt worden door het werken in de nacht. Dat blijkt uit een enquête van het journalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) onder 213 bedrijfsartsen die klanten hebben met nachtwerk. Nachtwerkers kampen met klachten als slaapproblemen en vermoeidheid.

  Lees verder...      Reageer

Manieren om niet zakelijk van het net te laden

7 maart 2023 - Je hebt als pionier het grootste gedeelte van je vloot verduurzaamd en stuurt vooral nog stekkersauto’s de weg op. Goed voor het milieu, goed voor de wereld van morgen, goed voor de beeldvorming van het bedrijf. Maar dankzij de energiecrisis lijkt die keuze nu minder goed voor de bedrijfsportemonnee. Want stroom is duur en daarmee ook het laden van je voertuigen.

  Lees verder...      Reageer

Helft Generatie Z in accepteert economische beperkingen voor duurzamere toekomst

6 maart 2023 - Volgens onderzoek van Dell Technologies is bijna de helft (45 procent) van Generatie Z in Nederland bereid om economische beperkingen op korte termijn te aanvaarden, zoals een lagere groei van het BBP, zodat beleidsmakers kunnen investeren in een langetermijnstrategie die duurzamere groei bevordert.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips van Jabra om je gehoor te beschermen

3 maart 2023 - Ben jij een muziekliefhebber? Werk je veel met oordopjes of een headset? Staat het volume vaak net wat hoger dan goed voor je is? Dan ben je niet de enige. Volgens IFPI, de wereldwijde belangenbehartiger van de muziekindustrie, luisterden mensen het afgelopen jaar in diverse landen, waaronder Nederland, gemiddeld zeker twintig uur in de week naar muziek. Daarmee speelt muziek een grote rol in het dagelijks leven van veel mensen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 533 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10