zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Vijf vragen over de luchtkwaliteit op kantoor en waarom dit veel verder reikt dan corona

5 november 2021 - Het thuiswerkadvies is komen te vervallen en velen van ons zijn inmiddels weer back to office. Wel moeten de nodige maatregelen worden getroffen op kantoor. Zo is het zorgen voor voldoende frisse lucht een van de nieuwe basisregels1 om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar wist je dat de voordelen van ventilatie veel verder reiken dan dat?

  Lees verder...      Reageer

Een op drie Nederlanders vindt dat bedrijven moeten wegblijven van maatschappelijke kwesties

3 november 2021 - Maar liefst 33 procent van alle Nederlanders vindt dat bedrijven zich niet moeten uitspreken over maatschappelijke kwesties. Dit blijkt uit onderzoek van Mediatic onder 1.080 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Wanneer organisaties dit toch doen, twijfelt het grootste gedeelte van de ondervraagden aan hun oprechtheid.

  Lees verder...      Reageer

Grootste bedrijven zwaarst getroffen door illegale activiteiten

27 oktober 2021 -  Onderzoek van Kroll toont aan dat de grootste bedrijven in de wereld in 2020 de grootste impact van corruptie en fraude voelden. Uit hun Global Fraud and Risk Report blijkt dat 57 procent van de respondenten bij bedrijven met een omzet van meer dan $15 miljard USD een zeer significante impact van fraude, corruptie en witwassen van geld, op hun organisatie meldde.

  Lees verder...      Reageer

Vijf manieren waarop digitalisering M&A transformeert

26 oktober 2021 - Eén van de grootste veranderingen in mijn 25-jarige carrière als M&A specialist is volop aan de gang. Toch is het een verhaal dat je niet vaak leest: digitalisering transformeert het proces van fusies en overnames in hoog tempo. Dit schrijft  Frank Bartels, Partner, Europa, TCS M&A Services.

  Lees verder...      Reageer

Terugkeer naar kantoor zou geen stap terug moeten betekenen voor transformatie

25 oktober 2021 -  De meeste mensen zijn de afgelopen maanden gewend geraakt aan het thuiswerken. Na de aanvankelijke snelle overgang naar thuiswerken aan het begin van de pandemie en de strijd om veilige verbindingen mogelijk te maken met applicaties en data in de multicloud en het datacenter, zijn IT-teams er sindsdien in geslaagd om technologie en processen aan te passen aan de nieuwe situatie en eisen van een externe workforce.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest

21 oktober 2021 - Wereldwijd zijn Nederlandse medewerkers het minst gestrest, zo blijkt uit het Health on Demand rapport van adviesbureau Mercer. 30 procent van de Nederlanders geeft aan wel een beetje stress te ervaren. Toch ligt dit percentage wereldwijd veel hoger, namelijk op 50 procent. De situatie in Nederland is echter niet helemaal zorgeloos.

  Lees verder...      1 reactie

Pandora Papers: Vind in de bedrijfsmist de echte uiteindelijke begunstigden

21 oktober 2021 -  De geheime transacties en verborgen activa van enkele van de rijkste en machtigste mensen ter wereld zijn blootgelegd in een van de grootste lekken van offshore-gegevens ooit. De twaalf miljoen documenten, bekend als de Pandora Papers, werden gelekt naar het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) in Washington, dat de toegang deelde met geselecteerde mediapartners, waaronder platform Investico, Trouw en Het Financieele Dagblad.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werknemers brengen gevaarlijke hybride gewoontes met zich mee

21 oktober 2021 -  Na jaren van inspelen op de behoeften van Generatie X en Y, suggereert een nieuw onderzoek van Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, dat werkgevers post-pandemie te maken hebben met een hele nieuwe doelgroep - 85 procent van de hybride werknemers zegt zich te identificeren met de eigenschappen van de opkomende Generation Novel (Gen-N).

  Lees verder...      Reageer

Samenwerking CIO-CFO stimuleert bedrijfstransformatie

19 oktober 2021 - Workday en Deloitte Global maken de resultaten bekend van een gezamenlijk, wereldwijd onderzoek over hoe de door corona veroorzaakte digitale versnelling de mentaliteit van chief information officers (CIO’s) heeft beïnvloed. Uit het onderzoek blijkt dat CIO's mede de leiding nemen in financiële transformatie en het aanpassen van strategieën om te voldoen aan veranderende bedrijfs- en technologie-eisen.

  Lees verder...      Reageer

Werkende gelooft dat kwaliteit onderwijs beter zou zijn met minder overheidsrichtlijnen

15 oktober 2021 - Een derde van werkend Nederland (33 procent) is van mening dat de kwaliteit van onderwijs voor werkenden zou verbeteren als de overheid minder richtlijnen oplegt over bijvoorbeeld certificering. Dat blijkt uit onderzoek van NCOI Opleidingen onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven hebben behoefte aan ondersteuning bij uitvoering wet ingroeiquotum en streefcijfers

14 oktober 2021 - Bedrijven die onder de nieuwe wet ‘Evenwichtiger verhouding van zetels tussen mannen en vrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen van grote naamloze en besloten vennootschappen’ gaan vallen zijn nog onvoldoende bekend met die wet. Het ingroeiquotum is bekend. Maar de verplichting om streefcijfers op te stellen nauwelijks.

  Lees verder...      Reageer

Opladen elektrische voertuigen gebeurt steeds meer op het werk

8 oktober 2021 - CTEK voorspelt een aanzienlijke groei in het laden van elektrische voertuigen (EV’s) op bestemmingen zoals kantoren en andere werkplekken. Deze trend naar laden op de plaats van bestemming wordt ondersteund door een recent YouGov/CTEK onderzoek waaruit blijkt dat ruim een vijfde (22 procent) van de Nederlandse EV-rijders zijn auto laadt op het werk.

  Lees verder...      Reageer

AWVN: ‘Arbeidsmarktkrapte bedreigt welvaart’

8 oktober 2021 -  ‘De krapte op de arbeidsmarkt is op termijn een bedreiging voor onze welvaart. Daarom is het tijd voor niet eerder toegepaste oplossingen. Het arbeidsmarktbeleid moet vooral gericht worden op in totaal méér werkuren voor Nederland als geheel. Dat kan door meer mensen naar de arbeidsmarkt te geleiden en door meer uren werken aantrekkelijker te maken, óók financieel.’

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders hebben sterke voorkeur voor Ministerie van Digitale Zaken

5 oktober 2021 - Nederlanders hebben een sterke voorkeur voor een Minister van Digitale Zaken: 39 procent wil dat een digitale bewindspersoon wordt toegevoegd aan het kabinet, terwijl 23 procent van mening is dat dit niet nodig is. Dit blijkt uit onderzoek van Honeypot.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 512 volgende >
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10