zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

De vijf opvallendste zomerklussen van jongeren

19 september 2022 - Nog niet eerder maakten zoveel jongeren gebruik van de mogelijkheden om freelancewerk te doen als bijbaan als deze zomer. Zij klusten het vaakst bij als orderpicker, verkoopmedewerker en als nachtbakker. Maar YoungOnes constateerde daarbij ook nog een aantal opzienbare zomerbanen. Vijf van de meest opvallende klussen:

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werknemers zitten gemiddeld 10,7 uur op een doordeweekse dag

16 september 2022 - Nederland is Europees kampioen zitten en dat is geen prijs om trots op te zijn. In  geen enkel ander Europees land zit zo’n groot deel, namelijk 32 procent van de volwassen bevolking, meer dan 8,5 uur per dag. In andere Europese landen is dat slechts twaalf procent. Langdurig zitten verhoogt het risico op ernstige gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II en vroegtijdig overlijden.

  Lees verder...      Reageer

Merendeel bedrijven heeft moeite om relevant te zijn

15 september 2022 - Uit nieuw onderzoek van Accenture blijkt dat de overgrote meerderheid (88 procent) van leidinggevenden van mening is dat klanten en werknemers sneller veranderen dan hun bedrijf aankan. Volgens het onderzoek "The Human Paradox: From Customer Centricity to Life Centricity"  leidt dit voor bedrijven tot een relevantiecrisis.

  Lees verder...      Reageer

De cobots komen eraan!

13 september 2022 - Robots en slimme helpers zijn al lang geen zeldzaamheid meer in Nederlandse bedrijven. Als gevolg van de enorme doorontwikkeling van de robotica ontstaan er voor bedrijven veel mogelijkheden. Robots worden nu ook betaalbaar en aantrekkelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen. Toch lijkt het erop dat het volledige toepassingspotentieel nog niet volledig is benut.

  Lees verder...      Reageer

33 procent vrouwelijke millennials voelt zich wel eens onveilig op het werk

9 september 2022 - De afgelopen jaren was er veel aandacht voor seksuele veiligheid. Toch signaleert maar één op de vier werknemers dat er meer aandacht is voor veiligheid op de werkvloer sinds de MeToo-beweging. Dat blijkt uit onderzoek (onder 1000 Nederlanders) door Workplace Giving. Eén op de drie vrouwelijke millennials heeft zich daarbij wel eens onveilig gevoeld op het werk.

  Lees verder...      Reageer

Drie tips om hybride teams op de lange termijn effectief en creatief te laten samenwerken

1 september 2022 - In 2020 zagen miljoenen mensen zich gedwongen om praktisch van de ene dag op de andere over te stappen op thuiswerken. Veel van hen hadden nog nooit eerder buiten de kantoormuren gewerkt. Hoewel de productiviteit over het algemeen op peil bleef, bracht deze ontwikkeling diverse vormen van inefficiëntie aan het licht. De samenwerking en creativiteit leden hieronder.

  Lees verder...      Reageer

Zetten stijgende brandstofprijzen en inflatie een rem op het hervatten van zakenreizen?

1 september 2022 - Uit onderzoek van SAP Concur blijkt dat in Europa de zorgen rond corona inmiddels minder zwaar tellen bij beslissingen over zakenreizen. Travel managers zijn vooral bezorgd over de sterk stijgende brandstofprijzen en de inflatie. De zakenreizigers zelf zien dit ook als een zorgelijke ontwikkeling, maar zijn meer bezorgd over de oorlog in Oekraïne. Toch zijn bijna alle ondervraagde zakenreizigers bereid om het zakenreizen weer te hervatten, waarbij echter wel sterker wordt gelet op duurzaamheid.

  Lees verder...      Reageer

Vrees voor banenverlies door robotisering is niet helemaal gegrond

30 augustus 2022 - Automatisering en robotisering: deze woorden doen steeds meer mensen vrezen voor hun job. Productiemanagers krijgen er vaak vragen over. Zal de toekomst er een zijn van de robots en staat er ons een heuse ontslaggolf te wachten? Dat ziet Robbie van Akkeren van RobotAssistent.nl niet gebeuren. Van Akkeren is een specialist op het gebied van robotica en volgt de ontwikkelingen op de voet.

  Lees verder...      Reageer

28 procent van de kantoormedewerkers slaapt weleens onder werktijd

26 augustus 2022 - 28 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers die sinds corona (ook) thuis is gaan werken, heeft weleens een dutje gedaan onder werktijd. Dit blijkt uit onderzoek van  Klippa, gedaan onder 1045 respondenten. Daarnaast heeft negen  procent weleens alcohol gedronken terwijl zij thuis aan het werk waren.

  Lees verder...      Reageer

Jonge woonstarter is jaloers op woonkansen van eerdere generaties

26 augustus 2022 - Meer dan de helft van de woningzoekenden (55 procent) is jaloers op de kansen die eerdere generaties, zoals hun ouders, in het verleden hebben gehad op de woningmarkt. Onder jongeren (<30) is dit zelfs 62 procent. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Daiwa House Modular Europe.

  Lees verder...      Reageer

Duurzaamheidsrapportages beursgenoteerde bedrijven nog te vaak oppervlakkig

26 augustus 2022 - Beursgenoteerde ondernemingen in Europa integreren duurzaamheid steeds meer in hun risicogovernance processen, maar de gerapporteerde informatie blijft nog te vaak oppervlakkig. Om het risico op ‘greenwashing’ te verkleinen, zou een mix van zachte en harde wetgeving verschil kunnen maken. Dat concludeert Steffie van den Bosch in het proefschrift dat ze op 31 augustus 2022 verdedigt aan Tilburg University.

  Lees verder...      Reageer

Flexibel reisbeleid leidt tot betere mobiliteit

24 augustus 2022 - Het (voorlopige) einde van de coronamaatregelen, betekende ook het einde van de rust op de weg. Ondanks dat er nog steeds een grote groep mensen thuis- of hybride werkt, is het aantal bewegingen op de weg weer enorm toegenomen door het grotendeels terugkomen van het transport en het woon-werkverkeer. Een stimulans van werkgevers om het reizen van personeel tijdens de spits te beperken kan helpen om de piekbelasting te verminderen.

  Lees verder...      Reageer

Post-vakantiedip? Zo ga je weer fris en fruitig aan de slag

24 augustus 2022 - Het zand van het strand zit nét niet meer tussen je tenen, je geniet na van die heerlijke zomerzon en je proeft zelfs de smaak van die verfrissende cocktail nog. En dan… moet je weer naar kantoor. Al die mooie, ontspannen vakantiegevoelens verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je hebt een post-vakantiedip! Herkenbaar? Hoe bereid je je voor op het weerzien van je leuke en minder leuke collega’s?

  Lees verder...      Reageer

Last mile van bezorging heeft grote impact op het milieu

23 augustus 2022 - Nederlandse consumenten verwachten de komende vijf jaar steeds meer van hun aankopen online te doen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Thuiswinkel.org. Het verwachte online omzetaandeel is gestegen van 37 procent in 2025, naar 40 procent in 2026, tot 41 procent in 2027. "Opvallend is dat duurzaamheid voor 21 procent van de consumenten een doorslaggevende factor bij het aanschaffen van producten, maar dat er weinig aandacht is voor de milieu-impact van de bezorgingen," zegt Caroline Schuurs, country manager Benelux bij Shopopop.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 525 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10