zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

‘Mensen zijn toe aan verandering’

26 maart 2021 - Vorige week publiceerde Microsoft het jaarlijkse Work Trend Index-rapport, met nieuwe inzichten en zeven nieuwe trends op het gebied van hybride werken. De bevindingen zijn geformuleerd op basis van onderzoek in 31 landen onder meer dan 30,000 mensen, uit triljoenen datapunten van Microsoft Teams, Outlook en LinkedIn en input van Microsoft-onderzoekers die sociaal kapitaal, productiviteit, welzijn en virtuele interactie bestuderen.

  Lees verder...      Reageer

Het kiezen van EV-software is geen koud kunstje

26 maart 2021 - Technische innovaties volgen elkaar in een rap tempo op en zetten zodoende de autowereld op zijn kop. Elektronische voertuigen (EV's) boeken vooruitgang. Daardoor zijn autonomie, connectiviteit en het veilig delen van data de volgende grote stappen voor EV-fabrikanten. Leiders in mobiliteit moeten hun EV-softwareleveranciers daarom zorgvuldig selecteren. Software als uitgangspunt is de beste tactiek.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor managers voor voordelig én duurzaam wagenparkbeheer

25 maart 2021 -  Wie bespaart op brandstof, helpt niet alleen zijn eigen financiën. Ook het milieu is gebaat bij zo weinig mogelijk schadelijke uitstoot. Bedrijven in de mobiliteitsbranche gaan massaal de strijd aan met klimaatverandering, en ook bij DKV heeft het thema (onder het motto ‘Lead in Green’) de hoogste prioriteit.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis

24 maart 2021 - Maar liefst 30 procent van de thuiswerkende Nederlanders werkt na afloop van de coronacrisis het liefst alleen nog maar vanuit huis wanneer hun partner er niet is. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.006 Nederlanders die samen met hun partner vanuit huis werken.

  Lees verder...      1 reactie

Signalen voor de juiste verbinding in 2021

24 maart 2021 -  et digitale ecosysteem heeft nog nooit zo duidelijk zijn kracht bewezen als in 2020, zegt Keri Gilder, CEO van Colt. In haar ogen zou tien jaar geleden de pijlsnelle digitale transformatie die we hebben doorgemaakt nog onmogelijk zijn geweest. "Bedrijven die opereren vanuit mooie kantoorpanden in zakelijke districten zagen zich door de lockdown plotsklaps gedwongen om hun werknemers thuis te laten werken. Het draaiende houden van hun organisatie ging niet vanzelf."

  Lees verder...      Reageer

Parkeertransacties afgelopen maand gecontroleerd gestegen

23 maart 2021 -  Uit de parkeerbarometer van Parkmobile blijkt dat er afgelopen week in Nederland meer is geparkeerd vergeleken met de weken ervoor. In grote steden als Amsterdam, Utrecht en Eindhoven steeg het aantal parkeertransacties ten opzichte van week 9. De grootste stijging in parkeertransacties is in Utrecht te vinden met 4,3 procent. Op landelijk niveau steeg het aantal met 2,4 procent.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander opvallend positief over kilometerheffing

19 maart 2021 - Tweederde van de Nederlanders vindt dat er een vorm van kilometerheffing moet komen. Zo blijkt uit onderzoek van AutoScout24. Die belasting zou dan vooral rekening moeten houden met het aantal gereden kilometers. Andere maatstaven voor een dergelijke heffing voor autorijders zijn de CO2-uitstoot van de auto, het tijdstip van rijden en de locatie.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen

19 maart 2021 -  Thuiswerken leidt tot fysieke klachten, waarbij er het meest geklaagd wordt over een stijve nek (36 procent), hoofdpijn (31 procent) en vermoeide ogen (30 procent). Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Fellowes onder 1.000 Nederlandse kantoormedewerkers. Meer dan de helft (55 procent) geeft aan thuis meer klachten te ervaren dan op kantoor.

  Lees verder...      Reageer

Back to the office: de implicaties voor security

18 maart 2021 -  Door het coronajaar zijn we talloze Zoom- en Teams-thuisvergaderingen verder. Maar over een binnenkort worden collega’s weer opgezocht, met koffie en thee voor iedereen… terug naar een stukje zakelijke genegenheid! "En wellicht is dit hét moment om cybersecurity wederom op de radar te krijgen," stelt Mark Loman, Director of Engineering Sophos Benelux.

  Lees verder...      Reageer

Geen langdurige impact coronacrisis op toekomst Gen Z

16 maart 2021 -  Nieuw onderzoek van Oxford Economics in samenwerking met Snap onthult dat, ondanks de uitdagingen waar jongeren nu mee te maken hebben, Generatie Z (mensen geboren tussen 1995 en 2010) er beter voor staat dan gedacht. De vraag naar vaardigheden en eigenschappen die jongeren inherent bezitten wordt alleen maar groter door de pandemie, die veel ontwikkelingen versnelt.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwen hebben meer rolmodellen nodig om gendergelijkheid te bereiken

11 maart 2021 -  Op Vrouwendag 8 maart lanceerde ConnertHer.eu het platform voor de vrouwelijke professional. Een community waar (jonge) vrouwen zich kunnen verenigen en elkaar kunnen helpen met persoonlijke en professionele groei. Oprichter Elja Abdullaeva (33) vindt dat er haast gemaakt moet worden bij gelijkheid op de arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

COVID-19 vergroot wereldwijd ongelijkheid tussen mannen en vrouwen

11 maart 2021 -  Maar liefst 98 procent van alle vrouwen wil dat mannen helpen bij het aanpakken van genderongelijkheid; minder dan de helft van de mannen is bereid om te helpen. Dat blijkt uit onderzoek van LEWIS  uitgevoerd ter ondersteuning van de wereldwijde HeForShe-beweging. Het rapport toont de impact van ongelijkheden tussen mannen en vrouwen tijdens de pandemie in dertien landen.

  Lees verder...      1 reactie

Een op de drie onderneemt bij ongelijkheid op de werkvloer zelf actie

10 maart 2021 - In het kader van het thema ‘Choose to Challenge’ van Internationale Vrouwendag op 8 maart heeft Hays een onderzoek gedaan naar het aankaarten van ongelijkheid op de werkvloer. Uit dit onderzoek blijkt dat een op de drie (32 procent) medewerkers zelf actie neemt wanneer hij of zij ongelijkheid op de werkvloer waarneemt.

  Lees verder...      Reageer

'Nieuw' kabinet toont vertrouwen techkampioenen

9 maart 2021 - Investeren in nieuwe techkampioenen is onoverkomelijk voor een ‘slimme economie’ in de toekomst. Dat bleek uit het techdebat dat dinsdagmiddag 2 maart op initiatief van Techleap.nl en de Dutch Startup Association (DSA) live werd uitgezonden op RTL Z.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 503 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10