zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Nieuwe norm voor bedrijfscontinuïteitsmanagement

26 maart 2020 -  De Nederlandstalige versie van NEN-EN-ISO 22301:2019 ‘Veiligheid en veerkracht - Managementsystemen voor bedrijfscontinuïteit - Eisen’ is gepubliceerd. Deze norm vervangt de editie uit 2012. Het is bedoeld voor organisaties die streven naar continuïteit of een zo snel mogelijke hervatting van de dienstverlening bij verstoring van de bedrijfsactiviteiten.

  Lees verder...      Reageer

Fors meer callcenters in Nederland

25 maart 2020 -  Sinds 2010 zijn er in Nederland 660 callcenters bijgekomen, waardoor de teller momenteel op 845 staat. Vooral over de afgelopen vijf jaar is er sprake van een sterke stijging; tussen begin 2015 en eind 2019 kwamen er 600 nieuwe callcenters bij. Dit blijkt uit onderzoek van Offerte.nl, dat trends in de callcenter-industrie in Nederland in kaart bracht.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid studenten bereid bij te springen in zorg en distributie

24 maart 2020 - Een groot deel van de studenten in de randstad is bereid om bij te springen waar nodig ten tijde van de coronacrisis. 62 procent van de studenten staat direct open voor flexwerk in de zorg en 60 procent wil graag helpen in de logistiek of voedselindustrie. Nog eens 50 procent zou aan de slag willen in de schoonmaak of kinderopvang.

  Lees verder...      Reageer

Meer break-ups door thuiswerken

23 maart 2020 - In deze spannende tijden waarin het nergens anders meer gaat dan over het coronavirus,gaan er ook veel speculaties rond over de effecten van het coronavirus. Zo wordt er onder andere verwacht dat er over ruim negen maanden een  heuse babyboom zal ontstaan, maar bestaand onderzoek toont aan dat juist het  tegenovergestelde zal gebeuren: het aantal break-ups zal fors stijgen tijdens en na de corona-pandemie. ​

  Lees verder...      Reageer

Phishing rond coronavirus richt zich nu op thuiswerkers

20 maart 2020 -  Cybercriminelen maken misbruik van het feit dat steeds meer mensen moeten thuiswerken vanwege het coronavirus. In phishingmails worden thuiswerkers aangespoord om de nieuwe bedrijfsprocedures rondom het virus te lezen. Hiervoor moeten zij inloggen op een nagemaakte OneDrive-pagina. Mimecast heeft in korte tijd honderden van dit soort e-mails voorbij zien komen.

  Lees verder...      Reageer

Zes tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken

20 maart 2020 -  Monteurs, dokters of kinderdagverblijfleidsters kunnen natuurlijk niet thuiswerken. Zeker tijdens de Coronacrisis zijn mensen in onder andere de zorg en het onderwijs harder nodig dan ooit. Een groot deel van werkend Nederland kan gelukkig deze weken wel thuiswerken. Naast uw laptop en een gezonde dosis discipline hebt u niets meer nodig.

  Lees verder...      3 reacties

Tien tips om efficiënt thuis te werken tijdens het coronavirus

19 maart 2020 -  Thuiswerken komt steeds vaker voor. In de meeste gevallen kiest u er zelf voor, maar nu met de corona-pandemie is het een noodzaak. Thuiswerken is wel even iets anders dan op kantoor. Hoe blijft u productief en zorgt u dat u niet afgeleid raakt? De experts van Knab geven tien tips om uw thuiswerkdag een boost te geven.

  Lees verder...      Reageer

Hoe werkt u veilig thuis tijdens een quarantaine?

19 maart 2020 -  In het licht van de coronaviruspandemie dringen volksgezondheidsdeskundigen er bij iedereen op aan om thuis te werken. Ondanks dat kantoren leeglopen en werknemers thuis in quarantaine gaan, is het niet nodig uw digitale beveiliging op te offeren voor uw persoonlijke welzijn. U kunt veilig online verbonden blijven, terwijl u thuis de coronaviruscrisis uitzit.

  Lees verder...      Reageer

Met deze vijf tips wordt uw fiets nooit meer gestolen

17 maart 2020 -  Uit cijfers van ANWB blijkt dat er het afgelopen jaar 40 procent meer fietsen zijn gestolen dan in 2019. Hoe voorkomt u dat u uw fiets ‘kwijtraakt’? Een veel gedeelde tip is het overspuiten om de fiets onaantrekkelijker te maken, maar het is logisch dat u dat niet doet met een gloednieuwe fiets die u met zorg hebt uitgekozen.

  Lees verder...      Reageer

Drie tips om efficiënt thuis te werken vanwege het coronavirus

12 maart 2020 - Werken vanuit huis, het is een van de maatregelen die steeds meer bedrijven nemen. Maar kunt u thuis wel net zo productief te werk gaan als op kantoor? Wycher Winia van Targus denkt wel van wel: "Werken vanuit huis hoeft absoluut geen beperking in de productiviteit van medewerkers meer te zijn. Er zijn tegenwoordig zo veel mogelijkheden en tools om dit op een effectieve manier mogelijk te maken."

  Lees verder...      3 reacties

Een op vijf werkenden verlinkt collega bij baas

12 maart 2020 -  Maar liefst negentien procent van de werkende Nederlanders heeft fouten van collega’s weleens verklikt aan hun leidinggevende. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.098 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Volgens een op de zes ondervraagden gaat het zelfs zo ver, dat er bij hun huidige werkgever sprake is van een angstcultuur.

  Lees verder...      Reageer

Corona: economie Nederland in top vijf meest getroffen landen

10 maart 2020 -   Nederland staat op de derde plaats van economieën die het hardst worden geraakt door het Corona-virus. Bovenaan staat Taiwan en Zuid-Korea. Daarna volgen Nederland, Hongarije en Indonesië (China is als ‘veroorzaker’ buiten beschouwing gelaten). Dat stelt Euler Hermes. De sectoren die het hardst worden getroffen zijn chemie, transport, automotive, textiel en elektronica.

  Lees verder...      Reageer

Bezoekers zakelijke evenementen blijven thuis uit angst voor Corona-virus

9 maart 2020 -  Nu het aantal Corona-besmettingen toeneemt, neemt de interesse om deel te nemen aan beurzen, seminars of andere zakelijke evenementen af. Vorige week werd Mobile World Congress in Barcelona al afgelast, sindsdien wordt het ene na het andere live-evenement gecanceld. Sommige organisaties verbieden medewerkers zelfs om nog deel te nemen aan externe events.

  Lees verder...      Reageer

Accountancysector zet in 2020 in op klanttevredenheid

6 maart 2020 -  Klanttevredenheid is dit jaar het belangrijkste thema onder Nederlandse accountants- en administratiekantoren. Dit blijkt uit een rondvraag van Exact onder meer dan 250 accountants- en administratiekantoren. Meer dan de helft van de respondenten beschouwt klanttevredenheid als een van de twee belangrijkste uitdagingen voor 2020, gevolgd door het efficiënt automatiseren van kantoorprocessen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 486 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10