zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

De logistieke sector na de Brexit; wat kunnen we verwachten vanaf 2021?

13 november 2020 -  Of het nu gaat om een ‘no deal’ of om een ‘soft Brexit’ met een handelsovereenkomst – logistieke experts bereiden zich voor op alle scenario’s. De mate van veranderingen hangt voornamelijk af van de nog lopende onderhandelingen, maar de toekomstige trends en verwachtingen zijn nu al zichtbaar.

  Lees verder...      Reageer

Innovatie versnellen door efficiënter samenwerken en optimaliseren

12 november 2020 - De COVID-19 pandemie heeft bedrijven en mensen onder grote druk gezet om sneller te innoveren. Tijdens de keynote presentaties van het Science in the Age of Experience virtuele event werd duidelijk dat efficiënter samenwerken en optimaliseren belangrijke sleutels zijn om deze versnelling te realiseren.

  Lees verder...      Reageer

Zakenreiziger weet niet welke douaneregels vanaf 1 januari 2021 gelden bij terugkeer uit het VK

6 november 2020 -  Vanaf 1 januari 2021 gelden bij terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk de douaneregels voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Veel zakenreizigers zijn hier nog niet van op de hoogte, blijkt uit een peiling. Hoewel reizen momenteel wordt afgeraden, informeert de Nederlandse Douane reizigers wel over de nieuwe regels die vanaf 1 januari 2021 gelden voor reizen vanuit het VK.

  Lees verder...      Reageer

Rapport over onveilig communicerende ambtenaren is wake-up call voor álle organisaties

5 november 2020 - In maart besloot de overheid dat de snelle verspreiding van Covid19 om ingrijpende maatregelen vroeg. Het resultaat was dat vrijwel alle circa 175.000 ambtenaren van ministeries en hoge colleges van staat van de een op de andere dag hun werk zoveel mogelijk vanuit huis moesten doen.

  Lees verder...      Reageer

Campusvastgoed speelt steeds grotere rol als aanjager van kenniseconomie

5 november 2020 - Nederland telt 40 kenniscentra in verschillende stadia van ontwikkeling, waar door onderzoeksinstellingen, startups en bedrijven kennisuitwisseling, onderzoek en innovatie plaatsvindt. Voor bedrijven en een campus als geheel zijn de faciliteiten zoals laboratoria, ruimte voor incubatorprogramma’s en reguliere kantoorruimtes onmisbaar.

  Lees verder...      Reageer

Technologie maakt het mogelijk - Cultuur zorgt dat het werkt

3 november 2020 -  De coronacrisis maakt duidelijk hoe ingewikkeld het is voor bedrijven - en helemaal voor wereldbedrijven - om het werk nog voor elkaar te krijgen. De bedrijfscontinuïteit, het vermogen om kritieke taken onder alle omstandigheden uit te voeren, wordt op de proef gesteld.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips die organisaties wendbaarder, gelukkiger en succesvoller maken in het tijdperk na corona

3 november 2020 - Organisatieadviseur Theo Kroese, oprichter van Moving-As-One, stelt dat de corona-crisis bewijst dat de toekomst niet te voorspellen valt. Daardoor zou het voor managers en leidinggevenden noodzakelijk zijn om versneld na te denken over nieuwe manieren van organiseren en samenwerken. Bijvoorbeeld door hun bedrijf te transformeren tot responsieve organisaties.

  Lees verder...      Reageer

Communicatieteams bij overheid worden steeds belangrijker, maar raken ook overbelast

2 november 2020 -  Nederlandse gemeenten en Veiligheidsregio’s doen sinds de start van de coronacrisis een veel groter beroep op hun team Communicatie. Bestuur en organisatie laten zich beter adviseren én hebben meer waardering voor inzet en resultaat van Communicatie dan voor de crisis. De vraag is hoe lang de teams dat nog gaan volhouden.

  Lees verder...      Reageer

De managementvalstrik: tijd voor een heroverweging

29 oktober 2020 - Volgens Phil Le-Brun, Enterprise Strategist en Evangelist bij Amazon Web Services (AWS), hebben we een probleem. Publicaties over de cloud, agility en digitale transformatie verbergen de groeiende kloof tussen de snelheid van de buitenwereld en de snelheid binnen organisaties.

  Lees verder...      Reageer

Vijf Amerikaanse experts over de toekomst van blockchain

28 oktober 2020 - Eén van de mythes over blockchain is dat data volkomen accuraat zijn. Een uniforme standaard voor blockchain is nog lang niet klaar en effectief over meerdere kanalen. Het zijn de uitspraken van vijf Amerikaanse supply chain-experts die hun inzichten deelden met journalist Jim McMahon van GlobalTradeMag.com  over de uitdagingen en adoptie van blockchain.

  Lees verder...      Reageer

De perfecte manager bestaat niet, maar zo komt u heel dichtbij

27 oktober 2020 -  Hoe klein of hoe groot uw team ook is, als manager zijn alle ogen op u gericht. Alles wat u doet of zegt ligt onder een vergrootglas en iedereen vindt wat van u en van wat u doet. De ideale situatie? Mensen praten alleen maar positief over u. Als dit uw streven is, lees dan verder. Rob Rijbroek, directeur bij ISBW, vertelt hoe u dicht bij de werkelijkheid van de perfecte manager komt.

  Lees verder...      1 reactie

Een op drie Nederlanders roddelt digitaal over collega

27 oktober 2020 -  Maar liefst 31 procent van de werkende Nederlanders roddelt weleens digitaal over een collega. Daar staat tegenover dat 51 procent denkt dat collega’s weleens online over hem of haar roddelen. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.100 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door PanelWizard.

  Lees verder...      Reageer

Gedeeltelijke lockdown heeft grote impact op parkeertransacties

22 oktober 2020 -  De gedeeltelijke lockdown zorgt voor twaalf procent minder parkeertransacties in Nederland, zo blijkt uit de parkeerbarometer van Parkmobile. Hierbij is het aantal parkeertransacties in week 39, toen het vorige pakket maatregelen werd aangekondigd, vergeleken met week 42, toen de gedeeltelijke lockdown van kracht werd.

  Lees verder...      Reageer

Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken

21 oktober 2020 - Bijna één op de tien (negen procent) van de Nederlandse werkenden voert zijn hobby uit tijdens het thuiswerken, zonder dat de manager dat weet. Ook sporten en powernappen gebeurt onder werktijd: respectievelijk acht en zeven procent van de werkenden doet dit. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 497 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (1) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10