zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Goede voornemens: waarom je makkelijker financieel dan fysiek fit wordt

10 januari 2023 - De komende weken gaan weer heel wat goede voornemens sneuvelen. In de ogen van Joost Tieland van Brand New Day is het een gemiste kans dat mensen zich bij de start van het nieuwe jaar vaak hun financiële gezondheid vergeten bij het maken van plannen voor het nieuwe jaar.

  Lees verder...      Reageer

In 2023 drukt de elektrische auto-economie het ‘gas’pedaal in

9 januari 2023 - Range anxiety onder Nederlanders daalt sneller dan verwacht. De term staat voor de angst dat je bestemming niet wordt gehaald omdat het rijbereik van de elektrische auto niet groot genoeg is. Deze daling komt onder andere door de snelle ontwikkelingen van de batterijen in elektrische voertuigen, en de invoering van bestemmingsladen met AC- en DC-laadpunten langs de grote wegen.

  Lees verder...      Reageer

Goede voornemens volhouden begint met leren je gedrag te veranderen

5 januari 2023 - Een nieuw jaar staat voor de deur, en altijd maar weer die goede voornemens. Minder dit, meer dat… Maar wat heb je eraan als je het niet volhoudt en half januari al tien keer in de kroeg hebt gezeten, terwijl je juist heel de maand niet zou drinken? Toch is het natuurlijk goed om aandacht te schenken aan je betere ik, aan je gezondheid, aan minder stress.

  Lees verder...      Reageer

'Informatie over impact klimaatverandering in bestuursverslagen en jaarrekeningen moet beter’

2 januari 2023 - De beschikbaarheid, relevantie, vergelijkbaarheid en daarmee de bruikbaarheid van informatie over de impact van klimaatverandering kan nog steeds worden verbeterd. Dat blijkt uit ‘Het Jaar 2021 Verslagen’, het jaarlijks onderzoek naar de verslaggeving van Nederlandse beursfondsen. Het eerste exemplaar van de uitgave is op 21 december aangeboden aan Kris Douma, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

  Lees verder...      Reageer

Scherp op Fraude

29 december 2022 - Het voorkomen, opsporen en bestrijden van fraude in organisaties is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokkenen. Het bestuur, de directie of de DGA heeft de verantwoordelijkheid voor het voorkomen en tijdig detecteren van fraude. Dat stelt de NBA in haar jongste publieke managementletter (PML).  

  Lees verder...      Reageer

Vijf technologie- en datatrends voor 2023

28 december 2022 -  In het zettabyte-tijdperk vormen de verwerking en de opslag van de stroom aan data en de toenemende vraag naar energie grote uitdagingen voor bedrijven – zowel vanuit technologisch als ecologisch oogpunt. Vooruitkijkend naar 2023 heeft Western Digital vijf trends geïdentificeerd die bepalend zijn voor komend jaar.

  Lees verder...      Reageer

Zorgcollectiviteit van werkgever helpt zorgmijding voorkomen

28 december 2022 - De verwachting is dat dit jaar een recordaantal mensen wisselt van zorgcontract en kiest voor een verzekering met hoog eigen risico en een beperkter aantal zorgaanbieders. Eén van de gevolgen is dat zorg gemeden wordt. Zo slaan steeds meer Nederlanders vanwege financiële redenen controles en behandelingen bij de tandarts over. De korting op aanvullende verzekeringen als tandarts en fysio blijft in de zorgcollectiviteit echter behouden.

  Lees verder...      Reageer

Gen Z is ‘Generatie Hybride’

28 december 2022 -  Meer dan de helft van de Nederlandse Gen Z kantoormedewerkers gaat maximaal drie dagen per week naar kantoor als onderdeel van de hybride werkwijze, maar geeft aan vaker te gaan op koude winterdagen vanwege hoge energieprijzen. De overgrote meerderheid (81 procent) van de toekomstige generatie Nederlandse werknemers is blij met de vrijheid die hybride werken biedt en met de manier waarop het in hun bedrijf is georganiseerd, niet in de laatste plaats omdat het beter is voor hun mentale en fysieke gezondheid.

  Lees verder...      Reageer

Vergaderen in bed of eten tijdens een meeting? Zo zoomden we in 2022

27 december 2022 - Voordat we 2022 achter ons laten, zoomen we nog even in op interessante trends uit het jaarlijkse onderzoek van Zoom Video Communications naar gebruikersgewoonten. Wat blijkt? We staan over het algemeen positief tegenover het gebruik van emojis en GIFs in zakelijke communicatie, bijna een derde van de Zoom-gebruikers maakt alleen het gedeelte van hun werkplek schoon dat in beeld komt, en het komt steeds minder voor dat mensen niet door hebben dat ze nog op mute staan.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties geven zichzelf ruime onvoldoende voor duurzaamheid

23 december 2022 - Organisaties in de publieke - en profit sector geven zichzelf een ruime onvoldoende (4,8) voor duurzaamheid. Veel organisaties worstelen met het verankeren van Environmental, Social & Governance (ESG)-criteria in hun strategie en dagelijks handelen. Hoewel organisaties aangeven te beschikken over goed stakeholdersmanagement worden stakeholdersbelangen onvoldoende opgenomen in de daarvoor benodigde stuurinformatie.

  Lees verder...      Reageer

De belangrijkste risicotrends voor bestuurders en functionarissen in 2023

22 december 2022 - Wat zijn in 2023 de belangrijkste factoren die de kans vergroten dat een bedrijf en zijn raad van bestuur door beleggers of andere groepen belanghebbenden voor de rechter worden gedaagd? Slechte financiële prestaties of zelfs insolventie bij economische onzekerheid en het vooruitzicht op een wereldwijde recessie, een gebrek aan robuuste processen voor cyber security en governance, of een ontoereikende of niet-conforme reactie op kwesties betreffende milieu, maatschappij en governance (ESG), behoren tot de belangrijkste risicotrends in het domein van verzekeringen voor bestuurders en functionarissen (D&O).

  Lees verder...      Reageer

Een op de drie werkenden slaat kerstborrel het liefst over

22 december 2022 -  Maar liefst 31 procent van alle werkende Nederlanders slaat bedrijfsborrels zoals de jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsviering het liefst over. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.089 werkende Nederlanders, waarvan er 686 geregeld een werkborrel hebben, uitgevoerd door Panelwizard. Meer dan twee op de vijf ondervraagden zeggen werkborrels weleens als een moetje te beschouwen.

  Lees verder...      Reageer

5G is de motor achter de (digitale) transformatie van onze maatschappij

21 december 2022 -  Al enige tijd is de vijfde generatie telecommunicatiedata – ofwel 5G – een van de meest cruciale bouwstenen om onze digitale economie en connected transformatie vooruit te helpen. Met de veel robuustere draadloze infrastructuur verbinden we clouds met edges en vele devices met mensen over de hele wereld. Bovendien kunnen we, in vergelijking met 4G, minder energie gebruiken om dit alles van stroom te voorzien.

  Lees verder...      Reageer

Platte organisatiestructuren optimaliseren in het tijdperk van digitale transformatie

20 december 2022 - De afgelopen tien jaar is er binnen het bedrijfsleven sprake geweest van een verschuiving van een top-down managementstructuur naar een platte hiërarchie: een organisatiestructuur die is gericht op teamwerk en minder managementlagen kent. De digitale transformatie bracht deze ontwikkeling in een stroomversnelling door het blootleggen van organisatorische valkuilen die moeilijk zijn te verhelpen met conventionele managementtechnieken. Voorbeelden hiervan zijn een traag aanpassingsvermogen, fors gebrek aan kennis en de zoektocht van personeel naar betekenisvoller werk.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 530 volgende >
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (1) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
top10
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen
Tegen de haren instrijken
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek
Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur
Drie nieuwe tactieken die cybercriminelen gebruiken bij phishing-aanvallen
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk
Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen
Jonge Nederlander vindt klimaatimpact van werkgevers belangrijk bij zoeken naar baan
Merendeel niet tevreden over salaris
meer top 10