zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

82 procent hanteert thuiswerkmodel, maar slechts 30 procent traint gebruikers in veilig werken op afstand

10 februari 2021 - Proofpoint presenteert voor het zevende jaar zijn State of the Phish-rapport. Dit rapport beschrijft in hoeverre bedrijven te maken hebben met phishing. Daarnaast werpt het een blik op de kennis, kwetsbaarheid en weerbaarheid van gebruikers. Meer dan 75 procent van de ondervraagden gaf aan dat zijn of haar organisatie in 2020 te maken kreeg met grootschalige phishing-aanvallen, zowel succesvolle als mislukte.

  Lees verder...      Reageer

Uitbraak COVID-19 flinke wake-upcall voor risicomanagement

8 februari 2021 - Voor de uitbraak van de coronacrisis kwam een pandemie of een grote gezondheidscrisis bij 82 procent van de organisaties wereldwijd niet eens voor in de top tien belangrijkste risico’s. Daarnaast had 73 procent van de respondenten in de EMEA-regio geen plan klaarliggen voor een dergelijke situatie. De uitbraak van COVID-19 is voor veel organisaties een flinke wake-upcall.

  Lees verder...      Reageer

C-level managers ervaren de grootste uitdagingen op het gebied van thuiswerken

8 februari 2021 - De impact van de COVID-19 pandemie op de mentale gezondheid van werknemers loopt uiteen en is afhankelijk van factoren als leeftijd, functie en locatie. Dat blijkt uit onderzoek van Oracle en WorkplaceIntelligence.

  Lees verder...      Reageer

Jonge leidinggevenden worstelen met bedrijfsprocessen

5 februari 2021 - Leidinggevenden van boven de 55 jaar hebben de drastische veranderingen in hun werksituatie tijdens de Covid-19-pandemie beter verteerd dan hun digital native-collega’s. Dat blijkt uit onderzoek dat ABBYY heeft laten uitvoeren naar het gebruik van technologie en productiviteit.

  Lees verder...      Reageer

Supply chain managers hebben baat bij blockchainimplementaties

5 februari 2021 - Steeds meer bedrijven doen onderzoek naar de mogelijkheden van de blockchain. Zeker wat supply chain management betreft, zijn er een aantal belangrijke voordelen te noemen. Dit beaamt ook Steven Unser van Ethereumkoers.com.

  Lees verder...      Reageer

Drie strategische stappen om uw bedrijf nu te laten groeien

3 februari 2021 -  De noodzaak voor organisaties om te digitaliseren om veerkrachtiger en flexibeler te worden is duidelijk. "Bedrijven kunnen en mogen nooit meer zo onvoorbereid zijn," vindt
Jillian Moore, Global Practice Lead bij Avanade Advisory. Iedereen kan verwachten dat we regelmatig te maken zullen krijgen met disrupties, of dit nu maatschappelijk, industrieel of technologisch is.

  Lees verder...      Reageer

‘Privacy brokkelt al jaren af’

2 februari 2021 - Watchguard Technologies luidt de noodklok. Ondanks aangescherpte privacywetgeving en toegenomen aandacht voor het onderwerp brokkelt de privacy van gebruikers al jaren af. "Zij zullen uiteindelijk massaal in opstand komen,,zo waarschuwt Marc Laliberte, senior security-analist bij WatchGuard.

  Lees verder...      Reageer

Duurzame lessen van verstoring in de logistieke keten

27 januari 2021 -  Terwijl Koningin Corona wereldwijd vele verstoringen teweegbrengt, lijken ook de regels van het economische schaakspel te veranderen. Zekerheden hebben een kortere houdbaarheidsdatum. Aankoopgewoonten verschuiven, verschillende sectoren staan onder grote druk, terwijl sommige bedrijven hun eerder beoogde technologische vernieuwingen juist versneld toepassen.

  Lees verder...      Reageer

Begin met gemak om de volledig digitale klant van dienst te zijn

26 januari 2021 - De COVID-19-pandemie dwong elk bedrijf om van de ene op de andere dag digitaal te gaan. In de volledig digitale wereld die is ontstaan, zijn consumenten meer verbonden en zelfs machtiger dan ooit tevoren. Ze kunnen steeds meer kiezen hoe, wanneer, waar en met welk apparaat ze in contact willen komen met merken.

  Lees verder...      Reageer

90 procent van de Europese CEO’s vindt het cruciaal om wendbaar te zijn

25 januari 2021 - Bijna driekwart (72 procent) van de leidinggevenden en 90 procent van de CEO’s in Europa geeft aan dat de wendbaarheid van een organisatie cruciaal is voor het verbeteren van bedrijfsresultaten en het realiseren van groei. Velen overschatten echter hun capaciteiten op dit vlak, zo blijkt uit onderzoek van ServiceNow, het toonaangevende digitale workflowbedrijf dat werk beter laat werken voor mensen.

  Lees verder...      Reageer

Nederland tweede van Europa in aantal gemelde datalekken sinds invoering AVG

22 januari 2021 - Nederland staat met 66.527 incidenten op de tweede plek met het hoogst aantal gemelde datalekken in Europa sinds de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in mei 2018. Alleen Duitsland deed meer officiële meldingen van datalekken (77.747).

  Lees verder...      Reageer

Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg

20 januari 2021 - Het aantal medewerkers dat langdurig ziek is, loopt als gevolg van uitgestelde zorg verder op. Zieke medewerkers moeten door de coronacrisis en de druk op de zorg langer wachten op behandeling en re-integratie. Dat blijkt uit cijfers van verzuimverzekeraar Sazas.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders positiever over data

19 januari 2021 - De DDMA Privacy Monitor 2021, een in opdracht van branchevereniging DDMA door GFK uitgevoerd onderzoek onder 1.012 respondenten, laat zien dat Nederlanders steeds positiever zijn over het uitwisselen van hun gegevens met organisaties. Wel hebben de meeste mensen het idee weinig controle te hebben over wat er met hun data gebeurt.

  Lees verder...      Reageer

Drie op de vier Nederlanders ervaren stress en slaapproblemen

18 januari 2021 - De meerderheid van de Nederlanders (ruim 70 procent) ervaarde de afgelopen maanden stress, ongerustheid, angst en slaapproblemen, blijkt uit onderzoek van Petit Bambou. Eén vijfde zegt trouwens vaak tot altijd last van te hebben van stress en slecht slapen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 501 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10