zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Wachten in Zoomvergaderingen kost bijna 8.000 euro per jaar

30 juli 2021 - Sinds kort kunnen we weer vaker naar kantoor. Voor sommigen betekent dat: sociaal doen met die vervelende collega’s, vroeger opstaan en veel reistijd. Ik verwacht vooral dat ik minder zal moeten wachten tijdens videovergaderingen. Want wat kost dat wel niet?

  Lees verder...      Reageer

ON Festival Freshworks: bedrijven met een impact op de wereld

29 juli 2021 - Op 24 juni organiseerde Freshworks het ON Festival. Het thema van het evenement was ‘switching the world back on’ met het oog op de ‘heropening’ van de wereld en de mogelijkheid om weer fysiek bijeen te komen. Het evenement werd op vier fysieke locaties georganiseerd: in Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn.

  Lees verder...      Reageer

Digitaal bedrijfsleven uit zorgen over Nederlandse inbreng op de Digital Markets Act

26 juli 2021 - Vertegenwoordigers van het digitale bedrijfsleven uiten in een gezamenlijke brief hun zorgen over de Europese Digital Markets Act en specifiek het Nederlandse standpunt over die wet. Ze willen met de nieuwe Kamercommissie Digitale Zaken om tafel om de impact van de wet op startups, platforms, mkb-bedrijven en consumenten te bespreken.

  Lees verder...      Reageer

Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart ongezond veel stress op werk

23 juli 2021 -  Iets meer dan de helft van de de Nederlandse werknemers (56 procent) ervaart wel eens te veel stress op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.322 Europese werknemers uitgevoerd door Lepaya. De Nederlandse beroepsbevolking scoort echter beduidend beter in vergelijking met het stressniveau van buurlanden.

  Lees verder...      Reageer

Gebruik werkplekken en vergaderruimtes kelderde sinds corona stevig

21 juli 2021 - Het gebruik van werkplekken en vergaderruimtes in de kantoren in Nederland is sinds de eerste lockdown stevig gedaald. Dat blijkt uit data van Beyond Eyes, een initiatief voor slim gebouwbeer van Heijmans en CSU. Voor de pandemie uitbrak lag het gemiddelde gebruik van werkplekken rond de 29 procent tijdens kantoortijden en het gemiddelde gebruik van vergaderruimtes rond de 36 procent.

  Lees verder...      Reageer

De geluiden die we het meest hebben gemist tijdens de pandemie

20 juli 2021 -  Na meer dan een jaar pandemie, klinken dingen die voorheen normaal klonken nu bijna als een vage herinnering. Om erachter te komen wat we het meest hebben gemist, vroeg Jabra mensen van over de hele wereld naar de geluiden die ze missen. Het grote luistergeluk blijkt in kleine dingen te zitten.

  Lees verder...      Reageer

Spiritualiteit en management niet meer los te koppelen

16 juli 2021 -  Sharda Nandram is benoemd tot (deeltijd-) hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit. Hiermee komt het relatief jonge vakgebied Business & Spiritualiteit terug op de agenda van Nyenrode. Nandram treedt in de voetsporen van wijlen prof. dr. Paul de Blot die vanaf 2006 tot 2013 hoogleraar was op dit vakgebied.

  Lees verder...      Reageer

Manager speelt belangrijke rol bij het creëren van een duurzame uitstraling

16 juli 2021 -  Zowel personeel als consumenten hechten steeds meer belang aan duurzaamheid. Daarom kunnen bedrijven maar beter investeren in duurzame processen en hun ecologische voetafdruk verkleinen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een groene-energieleverancier of door zelf hernieuwbare energie op te wekken.

  Lees verder...      Reageer

Rol uw AI-strategie met succes uit

15 juli 2021 -  Artificial Intelligence (AI) heeft in korte tijd flinke stappen gemaakt van modekreet tot zakelijke realiteit. Bedrijven met expertise op het gebied van machine learning (ML) zoeken naar manieren om ook oplossingen op basis van AI te ontwikkelen. Vooruitstrevende bedrijven, zelfs zonder praktijkervaring met ML, hebben de ontwikkeling van een AI-strategie op hun prioriteitenlijstje gezet.

  Lees verder...      Reageer

Welzijn werkende Nederlanders in alle bedrijfssectoren flink verbeterd tijdens corona

15 juli 2021 -  Het welzijn van werknemers is tijdens corona in alle sectoren sterk toegenomen. Terwijl tussen 2015 en 2020 het welzijn van de beroepsbevolking slechts licht verbeterde, was vorig jaar sprake van een enorme uitschieter (+twaalf procent). Deze opmerkelijke piek, in een periode waarin de volksgezondheid onder grote druk stond, staat haaks op de economische recessie waarin Nederland terechtkwam.

  Lees verder...      Reageer

Gevestigde orde en disruptors kunnen samen de regels van het spel transformeren

12 juli 2021 - Scale-ups en meer gevestigde bedrijven delen een drang naar versnelling op duurzaamheid. Zij willen organisaties bouwen die ten dienste staan van de maatschappij en de planeet.
"De duurzaamheidstransitie slaagt alleen als de gevestigde orde én disruptors samen het systeem veranderen," aldus Bas van Abel, founder van scale-up Fairphone en co-founder van start-up De Clique.

  Lees verder...      Reageer

25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen

9 juli 2021 -  Onderzoek van Accor jeeft het afgelopen jaar uitgewezen dat professionals verwachten dat ze gemiddeld 23 procent meer deals per jaar zullen sluiten wanneer ze hun contacten face-to-face kunnen spreken, in plaats van alleen gebruik te maken van video- of telefoonconferenties.

  Lees verder...      Reageer

Medewerkers willen zakenreizen hervatten, maar wel onder voorwaarden

9 juli 2021 - Tijdens de SAP Concur Global Travel Industry Summit heeft SAP Concur de resultaten gepresenteerd van een nieuwe survey die laat zien dat zakenreizigers over de hele wereld – waaronder Nederland – weer op pad willen. Het onderzoeksrapport laat ook zien wat bedrijven doen – en moeten doen – om te zorgen dat hun mensen op een verantwoorde wijze weer op zakenreis kunnen.

  Lees verder...      Reageer

90 procent van de medewerkers met een niet-kantoorbaan wordt buiten werktijd door manager gecontacteerd

2 juli 2021 -  Negen op de tien (89,8 procent) mensen met een niet-kantoorbaan* zegt dat zijn werkgever of manager weleens contact opneemt buiten werktijden. Dit doen ze bijvoorbeeld om te vragen om in te vallen of bij te springen op de werkvloer. Het merendeel (73,1 procent) van de werknemers geeft aan per sms, WhatsApp of een belletje benaderd te worden.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 508 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10