zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Dalende vacaturetrend remt: eerste sectoren laten tekenen van herstel zien

12 juni 2020 -  Het aantal vacatures is de afgelopen periode verder gedaald als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen, zo blijkt uit de maandelijkse data-analyse van Indeed. De eerste beroepsgroepen laten echter een afremming in de vacaturedaling zien als eerste tekenen van herstel.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlanders werkt liefst thuis tot aan vaccin

11 juni 2020 -  Maar liefst 53 procent van de Nederlanders die momenteel vanuit huis werken, keert liever niet terug naar kantoor totdat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus. Een belangrijke verklaring hiervoor lijkt een gebrek aan vertrouwen in collega’s te zijn. Meer dan de helft van de ondervraagden is er namelijk niet gerust op dat zij zich aan alle coronamaatregelen houden.

  Lees verder...      1 reactie

Derde werknemers vermoedt dat collega’s bewust sjoemelen met declaraties

8 juni 2020 -  Maar liefst 33 procent van de werknemers denkt dat er op het werk bewust wordt gesjoemeld met declaraties. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Klippa, uitgevoerd door PanelWizard onder 1228 Nederlandse werknemers die werken bij bedrijven met 100+ medewerkers. Toch geeft slechts zes procent toe dat zij zelf weleens bewust een onjuiste declaratie indienen.

  Lees verder...      Reageer

Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s

5 juni 2020 -  55 procent van de Nederlanders heeft een vriendschappelijke band met collega’s. Zij bespreken ook persoonlijke dingen met elkaar. Nog eens veertien procent rekent een of meerdere collega’s zelfs tot zijn vrienden en geeft aan een hechte band te hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Protime, uitgevoerd onder ruim 1000 Nederlandse werknemers.

  Lees verder...      1 reactie

Tevredenheid over thuiswerken neemt toe

5 juni 2020 - Thuiswerken gaat de meeste werknemers goed af. Sinds het begin van de lockdown zijn ze zelfs tevredener geworden over de manier waarop ze vanuit huis kunnen werken. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Nationale-Nederlanden en Crunchr. Waar aan het begin van de lockdown nog 83 procent van de bijna 2.000 respondenten aangaf goed thuis te kunnen werken, is dit een maand later 90 procent.

  Lees verder...      1 reactie

Nederlandse bedrijven roepen op tot minder zakelijk reizen

5 juni 2020 -  50 grote Nederlandse bedrijven verenigd in de Coalitie Anders Reizen beperken – ook nu de maatregelen ter verspreiding van het coronavirus zijn versoepeld – de reizen van hun medewerkers. De coronacrisis heeft laten zien dat tijd- en plaatsonafhankelijk werken kan. Het komt nu aan op doorpakken.

  Lees verder...      Reageer

Voor driekwart van de finance professionals is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan

4 juni 2020 -  Voor driekwart van de finance professionals (75 procent) is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan. Elf procent vindt de eigen organisatie al datagedreven en dertien procent denkt dit binnen een jaar te zijn. De grootste groep (41 procent) verwacht dit binnen een tot drie jaar te worden. Voor ongeveer een derde van de organisaties (35 procent) gaat het langer dan drie jaar duren.

  Lees verder...      Reageer

Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden

3 juni 2020 -  Als gevolg van de coronamaatregelen zijn mensen massaal thuis. Werk en privé lopen dan snel door elkaar heen, want thuiswerken betekent niet alleen een andere manier van werken maar ook een andere werkomgeving. Flycatcher onderzocht onder een representatieve groep van 1500 Nederlanders hoe het thuiswerken tot nu toe verloopt.

  Lees verder...      Reageer

Innovatie helpt organisaties om flexibel te blijven in uitdagende tijden

29 mei 2020 - Een crisis maakt een ongekende innovatiekracht in ons los. Dat zien we op dit moment overal om ons heen. Organisaties blijken zichzelf in korte tijd compleet opnieuw te kunnen uitvinden. Henry Barenholz, Country Manager Nederland bij Workday is het hier zeker mee eens: "Innovatie stelt ons juist in staat om een antwoord te hebben op de uitdagingen van de toekomst."

  Lees verder...      Reageer

Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren

28 mei 2020 -  De ontwrichtende werking van het corona-virus is ongekend. Heidrick & Struggles deelt vier adviezen om tijdens en na deze crisis te excelleren. Dat lukt door te focussen op purpose en transparantie, in te zetten op de kansen op digitaal vlak, uitzonderlijke samenwerkingen te realiseren en een inclusief bestuur vorm te geven.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven in EMEA missen tools om waarde uit hun data te halen

27 mei 2020 - Bedrijven worstelen met het waarde halen uit hun data nu systemen onder druk staan door een toenemende vraag. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Aruba. Het rapport bevat de resultaten van een enquête onder 170 IT-beslissers en netwerk-engineers binnen het EMEA-ecosysteem van Aruba. Een meerderheid van de respondenten is gefrustreerd door tekortkomingen in datamanagement.

  Lees verder...      Reageer

De impact van het coronavirus op het vak van Assistants

26 mei 2020 - De komst van het coronavirus en bijbehorende maatregelen stelt het vakgebied van de Assistant op de proef. Met het advies van de overheid om zo veel mogelijk thuis te werken, vindt een verschuiving plaats van offline- naar online activiteiten en is er meer nadruk komen te liggen op het beheersen van digitale vaardigheden.

  Lees verder...      Reageer

Van data verzameling naar gegevensminimalisatie

25 mei 2020 - Talloze bedrijven en organisaties hebben hard gewerkt om zich voor te bereiden op de invoering van de AVG. Misschien was de uwe er een van. Maar door de steeds veranderende aard van cyberdreigingen, kunt u het zich niet veroorloven om even op adem te komen.

  Lees verder...      Reageer

Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie

25 mei 2020 -  Of het nu gaat om baardtrimmers, bordspellen, boeken, toetsenborden of tuinmeubels: het verkopen van producten tijdens coronatijd gaat veel ondernemers best goed af. Velen waren tenslotte toch al online actief en zichtbaar met een webshop. Maar wat als u geen producten verkoopt, maar (fysieke) diensten levert? Dan worden de uitdagingen van de 1,5 meter economie opeens een stuk concreter.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 490 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (2) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Praktische tips voor managen op afstand
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Corona zorgt voor boost in online verkopen
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Herstel vacaturetrend zet verder door
meer top 10