zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Aanhoudend krappe arbeidsmarkt zorgt bij 45 procent IT’ers voor (te) hoge werkdruk

21 augustus 2020 - De krapte op de IT-arbeidsmarkt heeft een flinke impact op IT’ers. Bijna de helft van hen noemt de huidige werkdruk (te) hoog. Dat blijkt uit de 21ste editie van de jaarlijkse Salary Survey die AG Connect en Berenschot, in samenwerking met de KNVI, onder ruim 1.800 IT’ers lieten uitvoeren. Volgens 67 procent van de ondervraagden is onderbezetting de oorzaak van de te hoge werkdruk.

  Lees verder...      1 reactie

Nederlander blijft gemiddeld zestien jaar bij dezelfde woonverzekeraar

21 augustus 2020 - Als het op woonverzekeringen aankomt, zijn Nederlanders trouw aan hun huidige verzekeraar. Gemiddeld hebben Nederlanders hun woonverzekering al zestien jaar bij dezelfde verzekeraar ondergebracht. Dat blijkt uit recent onderzoek van Allianz Direct.

  Lees verder...      Reageer

De toegevoegde waarde van kantoor

20 augustus 2020 -  In korte tijd is thuiswerken in veel sectoren de standaard geworden, waarbij de productiviteit redelijk gelijk bleef of zelfs toenam. Ondanks het relatieve succes van deze overstap, is er volgens Natasha Bonugli, Regional Principal Design bij Unispace, een groep die over het hoofd wordt gezien: jongeren en andere nieuwe medewerkers. "Het kantoor is noodzakelijk om bedrijfscultuur in al haar elementen over te dragen."

  Lees verder...      1 reactie

Inkomsten vele sectoren blijven nog altijd achter

17 augustus 2020 - Organisaties in de reisbranche ontvingen in juli gemiddeld 21 procent minder inkomsten dan in dezelfde maand een jaar eerder. Ook de kunstsector, restaurants en cafés zijn de coronacrisis nog lang niet te boven, blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 bv’s en eenmanszaken. 

  Lees verder...      1 reactie

Opengooien autodeur blijft link voor fietser

17 augustus 2020 - Het foutief openen van autodeuren levert elk jaar nog steeds veel letselschadeslachtoffers onder fietsers op. Hersenschuddingen en bebloede knieën, maar ook gebroken armen, benen, heupen en ellebogen zijn vaak het resultaat. Amsterdam doet er wat aan, en heeft al speciale fietsstraten en schampstroken. Een autofabrikant komt met een Exit Warning om ‘portierincidenten’ te voorkomen.

  Lees verder...      1 reactie

De scholen gaan beginnen: ‘Laten we ervoor zorgen dat de ochtendspits verdwijnt’

14 augustus 2020 - De komende weken beginnen de scholen weer. Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept werkend Nederland daarom op om vanaf de start van de scholen in de ochtend zoveel mogelijk thuis te werken en te reizen buiten de ochtendspits om. Aanleiding voor de oproep zijn cijfers die aantonen dat er ieder jaar vlak na de zomervakantie opvallend veel ongevallen plaatsvinden onder fietsende scholieren.

  Lees verder...      Reageer

Psychologische veiligheid creëren: de bouwsteen voor agility

13 augustus 2020 -  Bij een discussie over de kenmerken van moderne, agile organisaties waar Phil Le-Brun, Enterprise Strategist en Evangelist bij Amazon Web Services (AWS), aanwezig was, vroeg een chief people officer hoe psychologische veiligheid op de werkvloer kan worden gecreëerd. Op dat moment kon hij daar geen antwoord op geven.

  Lees verder...      Reageer

Trend zet door: grote concerns die omvallen

12 augustus 2020 - Grote bedrijven die omvallen: afgelopen kwartaal verdubbelde het aantal (in vergelijking met het tweede l van 2019). De grafiek van grote faillissementen laat sinds 2017 een stijgende lijn zien. Deze trend zet wereldwijd versneld door. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

  Lees verder...      Reageer

Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten

11 augustus 2020 -  Veel ondernemingen verkeren in zwaar weer, ondanks de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid en andere steunmaatregelen vanuit de overheid. Sommige ondernemingen zullen niet aan een reorganisatie ontkomen en moeten afscheid gaan nemen van werknemers. Wellicht geldt dat ook voor u.

  Lees verder...      Reageer

Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel

10 augustus 2020 -  Leiders die actief zijn op LinkedIn weten hoeveel tijd het kost om online aanwezigheid op te bouwen. Content publiceren, contact opnemen met doelgroepen en contact onderhouden met verschillende belanghebbenden is niet eenvoudig. Hoe kunt u efficiënt monitoren wie u bereikt met uw inhoud en snel opvolgen om connecties te onderhouden en sales uit LinkedIn te halen?

  Lees verder...      1 reactie

Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega

7 augustus 2020 - Maar liefst één op de tien medewerkers prefereert een collega die heteroseksueel is boven een LGBT-collega. Er zijn meer mannen dan vrouwen met deze voorkeur. Respectievelijk prefereert zeventien en vijf procent een heteroseksuele collega. Dit blijkt uit onderzoek van PEAK-IT, uitgevoerd onder ruim 1000 Nederlanders die regelmatig op kantoor werken en die voor 32 uur of meer in loondienst zijn.

  Lees verder...      3 reacties

Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk

7 augustus 2020 -  Burn-out-coach is geen beschermd beroep, maar toch bestaat de indruk dat ervaringsdeskundigen een burn-out effectief kunnen behandelen. Veel andere behandelingen zijn niet effectief of wetenschappelijk verantwoord, waardoor het aantal burn-outs en de duur ervan de afgelopen jaren flink steeg.

  Lees verder...      3 reacties

'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'

6 augustus 2020 -  Na de historische val van de economie in de afgelopen maanden volgt komend kwartaal een record-herstel. Welk land herstelt snel? En wie blijft er achter? Volgens de researchafdeling van kredietverzekeraar Euler Hermes kan de eurozone komend kwartaal rekenen op een rebound van +12,8 procent.

  Lees verder...      1 reactie

Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig

5 augustus 2020 - Het merendeel van de werknemers heeft wel eens discriminatie op het werk of tijdens het sollicitatieproces ervaren. Zij voelen zich onder meer gediscrimineerd vanwege afkomst, leeftijd en geslacht. Werkgevers zien het probleem een stuk zonniger in dan werknemers en werklozen: het merendeel heeft geen diversiteitsbeleid en vindt dat ook niet nodig.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 493 volgende >
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu? (2) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
OOBE maar dan wel PnP
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10