zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Vijf tips die organisaties wendbaarder, gelukkiger en succesvoller maken in het tijdperk na corona

3 november 2020 - Organisatieadviseur Theo Kroese, oprichter van Moving-As-One, stelt dat de corona-crisis bewijst dat de toekomst niet te voorspellen valt. Daardoor zou het voor managers en leidinggevenden noodzakelijk zijn om versneld na te denken over nieuwe manieren van organiseren en samenwerken. Bijvoorbeeld door hun bedrijf te transformeren tot responsieve organisaties.

  Lees verder...      Reageer

Communicatieteams bij overheid worden steeds belangrijker, maar raken ook overbelast

2 november 2020 -  Nederlandse gemeenten en Veiligheidsregio’s doen sinds de start van de coronacrisis een veel groter beroep op hun team Communicatie. Bestuur en organisatie laten zich beter adviseren én hebben meer waardering voor inzet en resultaat van Communicatie dan voor de crisis. De vraag is hoe lang de teams dat nog gaan volhouden.

  Lees verder...      Reageer

De managementvalstrik: tijd voor een heroverweging

29 oktober 2020 - Volgens Phil Le-Brun, Enterprise Strategist en Evangelist bij Amazon Web Services (AWS), hebben we een probleem. Publicaties over de cloud, agility en digitale transformatie verbergen de groeiende kloof tussen de snelheid van de buitenwereld en de snelheid binnen organisaties.

  Lees verder...      Reageer

Vijf Amerikaanse experts over de toekomst van blockchain

28 oktober 2020 - Eén van de mythes over blockchain is dat data volkomen accuraat zijn. Een uniforme standaard voor blockchain is nog lang niet klaar en effectief over meerdere kanalen. Het zijn de uitspraken van vijf Amerikaanse supply chain-experts die hun inzichten deelden met journalist Jim McMahon van GlobalTradeMag.com  over de uitdagingen en adoptie van blockchain.

  Lees verder...      Reageer

De perfecte manager bestaat niet, maar zo komt u heel dichtbij

27 oktober 2020 -  Hoe klein of hoe groot uw team ook is, als manager zijn alle ogen op u gericht. Alles wat u doet of zegt ligt onder een vergrootglas en iedereen vindt wat van u en van wat u doet. De ideale situatie? Mensen praten alleen maar positief over u. Als dit uw streven is, lees dan verder. Rob Rijbroek, directeur bij ISBW, vertelt hoe u dicht bij de werkelijkheid van de perfecte manager komt.

  Lees verder...      1 reactie

Een op drie Nederlanders roddelt digitaal over collega

27 oktober 2020 -  Maar liefst 31 procent van de werkende Nederlanders roddelt weleens digitaal over een collega. Daar staat tegenover dat 51 procent denkt dat collega’s weleens online over hem of haar roddelen. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.100 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door PanelWizard.

  Lees verder...      Reageer

Gedeeltelijke lockdown heeft grote impact op parkeertransacties

22 oktober 2020 -  De gedeeltelijke lockdown zorgt voor twaalf procent minder parkeertransacties in Nederland, zo blijkt uit de parkeerbarometer van Parkmobile. Hierbij is het aantal parkeertransacties in week 39, toen het vorige pakket maatregelen werd aangekondigd, vergeleken met week 42, toen de gedeeltelijke lockdown van kracht werd.

  Lees verder...      Reageer

Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken

21 oktober 2020 - Bijna één op de tien (negen procent) van de Nederlandse werkenden voert zijn hobby uit tijdens het thuiswerken, zonder dat de manager dat weet. Ook sporten en powernappen gebeurt onder werktijd: respectievelijk acht en zeven procent van de werkenden doet dit. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst.

  Lees verder...      1 reactie

Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie

20 oktober 2020 - De coronacrisis fungeert als aanjager van de digitale transformatie. Het zwaartepunt van deze transformatie ligt echter nog op de toepassing van nieuwe technologieën en in mindere mate op nieuwe vormen van waarde-creatie, organisatorische veranderingen en financieel-strategische aspecten.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de vijf werkende Nederlanders ziet inkomen dalen door coronacrisis

16 oktober 2020 - De coronacrisis raakt steeds meer werkende Nederlanders in hun portemonnee. Ruim twintig procent van hen is er sinds het uitbreken van de pandemie financieel op achteruit gegaan. Ongeveer hetzelfde percentage rekent voor de komende tijd op een inkomstendaling. Dat blijkt uit een enquête onder werkende Nederlanders in opdracht van BeFrank.

  Lees verder...      Reageer

Gehandicaptenzorg: financieel nog in balans, maar onzekerheid neemt toe

12 oktober 2020 - De gehandicaptenzorg (GHZ) heeft vorig jaar nagenoeg hetzelfde financiële resultaat geboekt als in 2018. De sector als geheel boekte over 2019 een positief nettoresultaat van € 113 miljoen tegenover € 115 miljoen een jaar eerder. Dat het resultaat vrijwel gelijk bleef is opvallend, omdat er meer cliënten werden behandeld en de omzet over de hele linie met 6,9 procent is gestegen.

  Lees verder...      Reageer

Twintig procent minder bekeuringen door COVID-19

9 oktober 2020 - In 2020 is het aantal bekeuringen bij zakelijke rijders fors teruggelopen, blijkt uit een analyse van ALD Automotive. In de maanden april tot en met september van dit jaar ontving de leasemaatschappij gemiddeld twintig procent minder bekeuringen per maand ten opzichte van de eerste maanden van het jaar, voordat de lockdown plaatsvond.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers denken dat robots hun mentale gezondheid beter kunnen ondersteunen dan mensen

8 oktober 2020 - 2020 is het meest stressvolle jaar ooit voor werknemers over de hele wererld en mensen willen dat robots hen helpen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Oracle en Workplace Intelligence. Het onderzoek werd uitgevoerd bij meer dan 12.000 werknemers, managers, HR-leiders en C-level executives in elf landen en heeft aangetoond dat de COVID-19 pandemie heeft geleid tot meer stress op het werk, meer angst en meer burn-outs bij mensen over de hele wereld, en dat men liever hulp krijgt van robots dan van mensen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse leidinggevenden onder hoogspanning tijdens COVID-19

2 oktober 2020 - Onderzoek van LinkedIn laat zien hoe Nederlandse C-level leidinggevenden omgaan met de uitdaging om hun organisatie door de pandemie te loodsen. Daaruit blijkt dat maar liefst 87 procent van de ondervraagde executives deze crisis als de meest uitdagende ervaring van hun carrière ervaart. De situatie zorgt bij leidinggevenden voor onzekerheid en twijfel: meer dan twee derde (69 procent) twijfelde tijdens deze periode aan zijn vermogen om leiding te geven.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 6 7 8 9 499 volgende >
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
Personeelsmanagers zullen steeds meer rekening moeten houden met freelancers (2) 
top10
Een op zes Nederlanders bang in de toekomst niet meer relevant te zijn op arbeidsmarkt
Cruciale inzichten voor een crisiscommunicatiestrategie
Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten
Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering
Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie
Digitale ‘masters of change’ hebben de toekomst
2021 wordt het jaar van recoverware
Grootste vertrouwenskloof ooit tussen het goed geïnformeerde publiek en het brede publiek
Samenwerken is zo goed nog niet
Cyberaanval op HvA en UvA zoveelste bewijs dat sector groot risico loopt
meer top 10