zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Juridisering bedrijfsethiek staat echte ethiek in de weg

14 februari 2022 - Ethiek in het bedrijfsleven zie je vooral terug in codes en procedures. Door deze juridisering van ethiek raakt reflectie en de mens op de achtergrond. Dat zagen we recent bijvoorbeeld terug bij de toeslagenaffaire. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek van Bart Jansen die er mee promoveerde aan Nyenrode Business Universiteit.

  Lees verder...      1 reactie

Meerderheid besluitvoerders gebruikt of overweegt process mining in 2022

10 februari 2022 - Organisaties wereldwijd begrijpen hun procesdata niet goed genoeg en worden gehinderd door de complexiteit van te veel bedrijfssystemen en processen. Dat blijkt uit onafhankelijk uitgevoerd onderzoek dat Celonis presenteert. Forrester Consulting voerde het onderzoek voor Celonis uit onder meer dan achthonderd besluitvoerders wereldwijd.

  Lees verder...      1 reactie

Technologie trends van 2022

10 februari 2022 - Technologische verandering draait om mensen. En in 2022, het tijdperk van hybride werk, meer dan ooit. De grootste trends in technologie gaan over de nieuwe manieren waarop we met elkaar werken en verbinden - en hoe technologie dit mogelijk maakt.

  Lees verder...      Reageer

Omschakeling naar circulaire economie vereist anders meten, sturen en rapporteren

9 februari 2022 - Boekhouding en financiering zijn drijvende krachten in de circulaire transitie, concludeert een samenwerkingsverband van financiële experts, de Coalitie Circulaire Accounting, in een nieuw rapport. Het herdefiniëren van waarde, impact en risico’s is nodig om de winstgevendheid aan te tonen van bedrijven die behoud en hergebruik van materialen voorop stellen.

  Lees verder...      Reageer

CFO’s gaan data-uitdagingen en de strijd om talent aan

7 februari 2022 - Door forse maatschappelijke en economische uitdagingen zijn CFO’s van organisaties medeverantwoordelijk een weg voorwaarts te vinden voor hun organisatie. Dat gaat gepaard met complexe vraagstukken. Hoe werf je in deze krappe arbeidsmarkt talent met de juiste vaardigheden? Hoe krijgt finance meer grip op de uiteenlopende databronnen die ze nodig hebben?

  Lees verder...      Reageer

Aantal vrouwelijke bestuurders woningcorporaties stokt

7 februari 2022 -  Een op de drie bestuurders van woningcorporaties is vrouw, dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek naar online jaarverslagen van woningcorporaties. In vergelijking met het voorgaande jaar, lijkt de groei te stokken. In 2018 was het percentage 32 procent, in 2019 was het 36 procent en in 2020 34 procent.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander zit gemiddeld 5,5 uur per dag achter een scherm

4 februari 2022 - Nederlanders besteden ‘slechts’ 5,5 uur per dag achter een scherm. Hiervan wordt drie uur en negen minuten vanachter een computer- of tabletscherm gekeken. De mobiele telefoon krijgt gemiddeld twee  uur en 21 minuten aandacht per dag. Daarmee blijft Nederland ver achter bij het wereldwijde gemiddelde van zeven uur.

  Lees verder...      Reageer

Opladen voor 2022: welke ontwikkelingen spelen er binnen de laadinfrastructuur?

4 februari 2022 - De immense populariteit van elektrische auto’s die we de afgelopen jaren al zagen stijgen, wordt nóg groter in 2022. Ondanks de stijgende interesse, zijn de zorgen rondom de laadinfrastructuur in ons land ook nog steeds aanwezig. Er zijn steeds meer elektrische voertuigen, waardoor er alsmaar meer laadpalen nodig zijn om de hoeveelheid auto’s te voorzien van stroom.

  Lees verder...      Reageer

Klimaatcrisis en sociale crisis grootste wereldwijde risico’s 2022

2 februari 2022 - Klimaatrisico’s veroorzaken wereldwijde bezorgdheid nu de wereld het derde jaar van de pandemie ingaat. Volgens het Global Risks Report 2022, hebben de grootste risico’s op lange termijn betrekking op het klimaat, maar worden de grootste zorgen op de kortere termijn veroorzaakt door maatschappelijke verdeeldheid, crises in het levensonderhoud en de verslechtering van de geestelijke gezondheid.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid Nederlanders ziet dataprivacy als onmogelijk

2 februari 2022 - Meer dan de helft (55 procent) van de Nederlandse consumenten vindt dat dataprivacy onmogelijk is in het digitale tijdperk waarin we nu leven. Dat blijkt uit de nieuwe Unisys Security Index™, wereldwijd het langstlopende veiligheidsonderzoek onder 11.000 consumenten, waaronder 1.000 uit Nederland. Drie op de tien (29 procent) consumenten vinden dat ze weinig tot geen controle hebben over hun persoonlijke data.

  Lees verder...      Reageer

Vijf technologische voorspellingen voor de auto-industrie in 2022

1 februari 2022 -  De auto-industrie is voortdurend in beweging in Nederland. Technologie speelt een essentiële rol bij deze veranderingen en zet de auto-industrie behoorlijk op zijn kop. De ontwikkelingen gaan razendsnel en soms is het moeilijk om het overzicht te behouden. Peter Maithel, Industry Principal Automotive bij Infor bespreekt de 5 belangrijkste trends in de auto-industrie.

  Lees verder...      Reageer

Deze acht innovatieve features brengt Zoom uit in 2022

27 januari 2022 - Een nieuw tijdperk breekt aan, waarin hybride werken nog meer centraal staat en verbinding belangrijker is dan ooit. Zoom werkte daarom hard aan nieuwe oplossingen om iedereen niet alleen in het thuiswerken te ondersteunen, maar ook bij het helpen de verbinding te blijven zoeken. Ook in 2022 blijft dat de missie.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips voor veiligheidsbewustzijn

26 januari 2022 - Vanaf 1 januari is de Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) in werking getreden. Dat betekent dat opdrachtgevers, aannemers en architecten moeten aantonen dat er meer aandacht is voor veiligheid, willen ze aanbestedingen winnen. Zo hoopt de bouwsector het aantal ongevallen terug te dringen. Deze vijf tips van Tagpoint Training helpen bedrijven om aan de eisen van de ViA te voldoen.

  Lees verder...      Reageer

Van Digital Twins tot afstandscontrole: dít zijn de visualisatietrends van 2022

25 januari 2022 - Van gedetailleerde maquettes tot 2D-tekeningen: er zijn tegenwoordig veel visualisatiemogelijkheden om de fysieke realiteit na te bootsen. Dat is handig voor bijvoorbeeld de overheid, maar ook het bedrijfsleven, om via een schaalmodel op afstand aan slimme oplossingen te werken voor de echte wereld.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 6 7 8 9 518 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Hoe krijg je jouw collega’s terug naar kantoor?
Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen
Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner
Het belang van technologievaardigheid in de C-suite
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Eén op de vijf kan eerste werkdag nauwelijks werken door niet-werkende digitale middelen
Timemanagement is eigenlijk grote onzin!
93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
meer top 10