zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Innovatie helpt organisaties om flexibel te blijven in uitdagende tijden

29 mei 2020 - Een crisis maakt een ongekende innovatiekracht in ons los. Dat zien we op dit moment overal om ons heen. Organisaties blijken zichzelf in korte tijd compleet opnieuw te kunnen uitvinden. Henry Barenholz, Country Manager Nederland bij Workday is het hier zeker mee eens: "Innovatie stelt ons juist in staat om een antwoord te hebben op de uitdagingen van de toekomst."

  Lees verder...      Reageer

Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren

28 mei 2020 -  De ontwrichtende werking van het corona-virus is ongekend. Heidrick & Struggles deelt vier adviezen om tijdens en na deze crisis te excelleren. Dat lukt door te focussen op purpose en transparantie, in te zetten op de kansen op digitaal vlak, uitzonderlijke samenwerkingen te realiseren en een inclusief bestuur vorm te geven.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven in EMEA missen tools om waarde uit hun data te halen

27 mei 2020 - Bedrijven worstelen met het waarde halen uit hun data nu systemen onder druk staan door een toenemende vraag. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Aruba. Het rapport bevat de resultaten van een enquête onder 170 IT-beslissers en netwerk-engineers binnen het EMEA-ecosysteem van Aruba. Een meerderheid van de respondenten is gefrustreerd door tekortkomingen in datamanagement.

  Lees verder...      Reageer

De impact van het coronavirus op het vak van Assistants

26 mei 2020 - De komst van het coronavirus en bijbehorende maatregelen stelt het vakgebied van de Assistant op de proef. Met het advies van de overheid om zo veel mogelijk thuis te werken, vindt een verschuiving plaats van offline- naar online activiteiten en is er meer nadruk komen te liggen op het beheersen van digitale vaardigheden.

  Lees verder...      Reageer

Van data verzameling naar gegevensminimalisatie

25 mei 2020 - Talloze bedrijven en organisaties hebben hard gewerkt om zich voor te bereiden op de invoering van de AVG. Misschien was de uwe er een van. Maar door de steeds veranderende aard van cyberdreigingen, kunt u het zich niet veroorloven om even op adem te komen.

  Lees verder...      Reageer

Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie

25 mei 2020 -  Of het nu gaat om baardtrimmers, bordspellen, boeken, toetsenborden of tuinmeubels: het verkopen van producten tijdens coronatijd gaat veel ondernemers best goed af. Velen waren tenslotte toch al online actief en zichtbaar met een webshop. Maar wat als u geen producten verkoopt, maar (fysieke) diensten levert? Dan worden de uitdagingen van de 1,5 meter economie opeens een stuk concreter.

  Lees verder...      Reageer

Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie

22 mei 2020 - Tijdens de Executive Summit-rondetafelbijeenkomst bij AWS re:Invent 2019 werd het onderwerp innovatie in grote ondernemingen met leidinggevenden uit vele industrieën en overheidsorganisaties besproken. Volgens Phil Le-Brun, Enterprise Strategist en Evangelist bij Amazon Web Services (AWS) is er veel geschreven over hoe grote bedrijven vaak elementen van hun oorspronkelijke DNA verliezen naarmate ze groeien, inclusief hun aanleg om te innoveren.

  Lees verder...      1 reactie

Videomeetings: stabiele videokwaliteit, persoonlijke bereikbaarheid en noise cancellation cruciaal

20 mei 2020 - Het aantal videogesprekken dat werkend Nederland voert is explosief toegenomen en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo probeert 70 procent van de Nederlanders haperingen te voorkomen tijdens het videobellen thuis. De thuiswerkers vinden het belangrijk om de videokwaliteit aan te kunnen passen aan de verbindings-sterkte, om op die manier zo min mogelijk verstoringen te hebben.

  Lees verder...      Reageer

1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden

20 mei 2020 - Bij achttien procent van de Nederlandse personenauto’s zijn de winterbanden nog niet verwisseld voor zomerbanden, zo blijkt uit een steekproef van Tyre Club. Dat is bijna vier keer meer dan het gangbare percentage van ruim vijf  procent na de normale wisselperiode. Door de coronacrisis stellen veel automobilisten hun bandenwissel uit en dat kan tot onveilige situaties leiden.

  Lees verder...      1 reactie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn

15 mei 2020 -  De tijd dat bedrijven alleen uit waren op hoge winsten zijn voorbij. In toenemende mate zijn ondernemers zich bewust van hun rol in de maatschappij en proberen er een positieve bijdrage aan te leveren. Anne Brus, Business Developer bij Gio Coffee, heeft het over maatschappelijk verantwoord ondernemen en reikt een aantal praktijkvoorbeelden aan.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerkend Nederland richtte binnen enkele minuten home office in

14 mei 2020 - 61 procent van de Nederlanders was slechts een paar minuten bezig met het instellen van een thuiswerkplek toen de coronacrisis uitbrak. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Voiceworks. Inmiddels werkt alweer een groot deel van het land vanuit huis en beginnen de voor- en nadelen langzaam maar zeker aan het licht te komen.

  Lees verder...      Reageer

2025: de wereld ná het coronavirus

14 mei 2020 - De wereld na COVID-19 zal er heel anders uitzien in de dagen, maanden en jaren die gaan volgen op één van de grootste crisissen van deze tijd. In dit verslag deelt Cognizant voorspellingen over een wereld na het coronavirus. Elk facet van onze maatschappij wordt momenteel geraakt, denk aan de politiek, de economie, het bedrijfsleven en technologie. Met alle gevolgen van dien.

  Lees verder...      Reageer

COVID-19 en de werkvloer: vier scenario’s voor het nieuwe normaal

13 mei 2020 -  De coronamaatregelen van het kabinet leiden tot een tweedeling in het bedrijfsleven. Sommige sectoren zijn bijna tot stilstand gekomen en kunnen maar voorzichtig opstarten, andere sectoren komen juist om in het werk.Het is duidelijk dat het virus een langdurige impact heeft op onze economie. Social distancing is al lang niet meer een kwestie van weken.

  Lees verder...      Reageer

HR-professionals zien stijging mentale gezondheidsproblemen door thuiswerken

11 mei 2020 - Vier op de tien HR-professionals zien dat mentale gezondheidsproblemen toenemen bij werknemers die sinds de coronacrisis thuis aan het werk zijn. De meerderheid van de HR-professionals denkt wel dat zij ook in deze periode over de juiste tools, vaardigheden en kennis te beschikken om werknemers te helpen als zij mentale klachten ervaren van het thuiswerken.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 486 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10