zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Juristen voorzien stijging hoeveelheid geschillen

2 februari 2023 - Maar liefst acht op de tien juridische professionals verwachten dat in 2023 het aantal juridische geschillen gelijk blijft of stijgt. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Disputes Forecast van Baker McKenzie, waarin 600 internationale senior juristen en risk managers van grote ondernemingen werden ondervraagd. Hierbij is vooral cybersecurity een zorgenkind, want maar liefst 62 procent van de respondenten noemt dit een groot risico voor organisaties.

  Lees verder...      Reageer

Aantal burn-outs stijgt opnieuw

31 januari 2023 - Het aantal jongeren met een burn-out is nog nooit zo hoog geweest, blijkt uit onderzoek van Cigna International Health. De wereldwijde enquête toont aan dat maar liefst 98 procent van werknemers in de leeftijd van achttien tot 24 jaar symptomen van een burn-out vertoont. Door de zorgelijke uitkomst van deze resultaten is Cigna een initiatief gestart om burn-out klachten op de werkvloer te verminderen.

  Lees verder...      Reageer

Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap

30 januari 2023 - Personeelstekorten, een dreigende recessie en maatschappelijke discussies over kansengelijkheid en klimaat. Omgaan met de toegenomen complexiteit en spanningen in de samenleving vragen om ander leiderschap, vindt 77 procent van werkend Nederland. De Baak, het trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap, onderzocht dit -en meer-  in het kader van haar 75 jarig bestaan. Het onderzoek laat zien waar een goede leider volgens werkend Nederland aan moet voldoen. Ook lanceert zij haar nieuwe podcast: ‘Ongeboren Leiders’. 

  Lees verder...      Reageer

Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven

30 januari 2023 - IFS heeft de resultaten bekendgemaakt van haar wereldwijde onderzoek: State of Service. Dit onderzoek belicht de grootste uitdagingen en prioriteiten van field service bedrijven voor het komende jaar. De bevindingen laten een belangrijke dynamiek zien tussen kansen, vaardigheden en technologie, om de disruptie van de markt voor te zijn.

  Lees verder...      Reageer

Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt

30 januari 2023 - De term manager wordt te pas en te onpas gebruikt, aldus de helft van werkend Nederland (49 procent). Dit blijkt uit het Nationaal Mangementonderzoek van managementopleider ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Volgens 45 procent van de werknemers ben je pas echt een manager als je een team aanstuurt.

  Lees verder...      Reageer

Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei

27 januari 2023 - CEO’s beschouwen de combinatie van data, technologie en mensen als essentieel voor het stimuleren van groei, blijkt uit een nieuw rapport van Accenture. Echter, slechts vijf procent van de grote wereldwijde organisaties maakt gebruik van deze combinatie. Dat is een gemiste kans gezien de productiviteit met elf procent verhoogd kan worden en deze productiviteit de ultieme stimulans is voor winstgevendheid en omzetgroei.

  Lees verder...      1 reactie

Europese CEO’s vol vertrouwen in vermogen om groei te realiseren

25 januari 2023 - Hoewel twee op de drie Europese CEO’s (65 procent) vindt dat ze momenteel in het meest uitdagende economische klimaat ooit opereren, heeft een nog groter deel (77 procent) vertrouwen in het vermogen om groei te realiseren ten tijde van deze economische neergang. Zo blijkt uit een nieuw rapport van Accenture.

  Lees verder...      Reageer

C-suite wil in technologie investeren om uit de recessie te komen

24 januari 2023 - De Worldcom Public Relations Group heeft een speciaal technologierapport van de Worldcom Confidence Index (WCI) uitgebracht. Een belangrijke conclusie van het rapport is dat de C-suite van plan is technologie in te zetten om uitdagingen zoals de wereldwijde recessie, de hoge inflatie en de houding van consumenten het hoofd te bieden.

  Lees verder...      Reageer

De top drie tech-trends volgens Alibaba

24 januari 2023 - Alibaba DAMO Academy ("DAMO") deelt de belangrijkste tech-trends waar vrijwel iedere branche mee te maken zal krijgen. De top drie ontwikkelingen zijn generatieve AI, dual-engine decision intelligence en cloud-native security.

  Lees verder...      Reageer

Cyber- en bedrijfsschade vormen grootste dreigingen naarmate economische en energierisico's toenemen

23 januari 2023 - Zowel stabiliteit als verandering voeren de boventoon in de Allianz Risicobarometer 2023. Cyberincidenten en bedrijfsonderbreking vormen voor het tweede achtereenvolgende jaar de grootste zorgen van bedrijven (beide scoorden 34 procent van alle antwoorden).

  Lees verder...      Reageer

Dit moet er nog gebeuren in de digitale transformatie van Europa

23 januari 2023 - Digitale innovatie is een van de grootste stimulansen voor economische groei. In de ‘Digital Decade’ heeft de Europese Commissie (EC) doelen gesteld om Europa tegen 2030 digitaal te transformeren. Maar wat is er nodig om deze ambitieuze doelen te behalen? Angelina Best van Kampen (Head of Commercial, Nordics, Baltics & Benelux bij AWS), geeft antwoord.

  Lees verder...      Reageer

CEO’s omarmen duurzaamheid om veerkracht op te bouwen

19 januari 2023 -  Uit het grootste CEO-onderzoek ooit, dat is uitgevoerd door UN Global Compact en Accenture, blijkt dat CEO’s worden geconfronteerd met enorme uitdagingen, onder andere op het gebied van klimaat, geopolitiek en supply chain. De overgrote meerderheid (93 procent) geeft aan tien of meer uitdagingen tegelijkertijd te ervaren en maar liefst 87 procent waarschuwt dat het huidige niveau van deze uitdagingen het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) kan beperken.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven niet voorbereid op verduurzaming

19 januari 2023 -  Terwijl de druk op bedrijven om te verduurzamen steeds groter en urgenter wordt, nemen veel bedrijfsdirecties klimaatrisico’s nog niet mee als een essentieel onderdeel in het besluitvormingsproces. Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek van IMA® (Institute of Management Accountants) onder CFO’s en accountants in onder andere Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Inflatie leidend voor studiekeuze

17 januari 2023 - Vandaag de dag adviseert de helft van de Nederlandse ouders (49 procent) hun kinderen een studie te kiezen die later een goed betaalde baan oplevert. De alsmaar stijgende inflatie weerhoudt deze ouders ervan om hun kinderen te stimuleren hun dromen na te jagen als een baan minder geld oplevert. Dit blijkt uit het ‘European Consumer Payment Report’, het recente onderzoek van Intrum onder 1.000 Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 528 volgende >
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10