zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Hybride werkomgevingen zorgen voor toenemende stress en dataverlies

20 mei 2022 - Informatiebeveiligingsprocessen lijken meer schade aan te richten dan te verhelpen. Ze verlagen de focus van het personeel en stellen bedrijven bloot aan grotere risico’s op datalekken. Dit blijkt uit recent onderzoek van Zivver. Het onderzoek ondervroeg in totaal 6.000 werknemers en 850 IT-beslissers in Europa en de VS. In Nederland zijn 1001 werknemers aan de tand gevoeld en in België 1010.

  Lees verder...      Reageer

Managers kunnen eenvoudig het zakelijke netwerk uitbreiden

18 mei 2022 - Om een bedrijf te laten groeien, is netwerken enorm belangrijk. Daarnaast helpt netwerken een manager om meer te halen uit zijn of haar persoonlijke carrière. Het is net omdat netwerken zo belangrijk is, dat Ferry Lammerts managers hieromtrent adviseert. Lammerts is een geboren netwerker en is de oprichter van peterprint.nl.

  Lees verder...      Reageer

Invloed van blockchain en robotisering neemt volgens finance professionals af

18 mei 2022 - Het belang van blockchain en robotisering is voor finance professionals met de jaren afgenomen. In 2019 gaf nog 33 procent aan te verwachten dat blockchain een grote invloed op de financiële sector zou hebben en 29 procent dacht dit van robotisering. Inmiddels zijn deze percentages geslonken naar respectievelijk zeventien en twintig procent.

  Lees verder...      Reageer

Een wasje draaien in de baas zijn tijd: broodnodig of overbodige luxe?

18 mei 2022 - De ooit zo duidelijke grens tussen ‘werk’ en privéleven is steeds meer vervaagd tot een groot grijs gebied. Werkend aan de keukentafel, met uitzicht op een vies aanrecht of een niet-opgeruimde bank, ergert werkend Nederland zich aan de staat van het huishouden. En dus doen we méér dan ooit een wasje in de baas zijn tijd. Het lijkt haast alsof dat niet anders kan. De vraag is dus: waar gaat het mis?

  Lees verder...      Reageer

Succesvol thuiswerken met geautomatiseerd uitgavenbeheer

17 mei 2022 - Digitalisering en automatisering hebben onze manier van werken ingrijpend veranderd. Het automatiseren van bedrijfsprocessen zorgt voor meer flexibiliteit, verhoogt de efficiëntie en biedt een goede basis om verder te innoveren. Dit is nog duidelijker geworden sinds 2020, toen de digitalisering en automatisering in een stroomversnelling kwamen vanwege de massale overgang naar thuis- of hybride werken.

  Lees verder...      Reageer

Bestuurders hebben bandenspanning niet op orde

16 mei 2022 - Uit recent onderzoek blijkt dat zowel Nederlanders als Belgen de bandenspanning van hun autobanden niet op orde hebben. Van de gecontroleerde banden, bleken veruit de meeste banden niet op de juiste spanning te zijn. En doordat de meeste bestuurders hun autobanden zelden of nooit controleren, zijn bestuurders zich niet bewust van onjuiste bandenspanning.

  Lees verder...      Reageer

Waarom het de hoogste tijd is voor bedrijven om elektronische handtekeningen te vertrouwen

13 mei 2022 - Vandaag de dag sluit je zakelijke deals niet meer met handdrukken, maar met elektronische handtekeningen.Doug Luftman, VP & Deputy General Counsel Product, Innovation Services and Government Affairs bij Docusign legt uit dat elektronische handtekeningen een wettelijk erkende methode zijn om contracten te ondertekenen vanuit de hele wereld.

  Lees verder...      Reageer

Emissievrij bouwen en bezorgen binnen de stad

11 mei 2022 - Het duurt niet lang meer voordat de meeste steden in Nederland emissievrij zijn. De Europese klimaatplannen moeten hiervoor zorgen. Er is de afgelopen jaren een sterke toename van bouwverkeer en bezorgers. Wanneer steden in 2025 meer zero emissie zones gaan invoeren moeten de organisaties hierop voorbereid zijn en dat zijn vraagstukken waar menig bedrijf zich nu al over buigt.

  Lees verder...      4 reacties

Vraag naar netwerkmanagers blijft heel groot

11 mei 2022 -  Veel Nederlandse ondernemingen zijn op zoek naar netwerkmanagers. Het probleem is dat men niet zomaar een netwerkmanager wordt, want het is allesbehalve een startfunctie. Dat geeft ook Mark Conijn aan. Conijn is netwerkmanager en is tegenwoordig aan de slag bij UTP Kabel. Hij heeft het over deze functie en legt uit hoe iemand een netwerkmanager kan worden.

  Lees verder...      Reageer

Twee derde Nederlanders vreest inperking privacy met invoering EU-wallet

9 mei 2022 - Maar liefst 65 procent van de Nederlanders is bang dat hun digitale privacy steeds beperkter wordt met de invoering van een Europese portemonnee. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.027 Nederlanders van achttien jaar en ouder, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks deze angst vindt ruim een derde van de respondenten het een goed idee als de Europese Unie de digitale identiteit invoert.

  Lees verder...      Reageer

Meer dan de helft van de Chief Supply Chain Officers zou winst opgeven voor duurzaamheid

5 mei 2022 - Chief Supply Chain Officers (CSCO’s) hechten belang aan de cruciale rollen die hybride cloud, kunstmatige intelligentie (AI), process mining en execution management spelen als het aankomt op het verhelpen van verstoringen waarmee ze afgelopen twee jaar mee te maken hebben gehad. Dat wijst onderzoek naar de veerkracht van de supply chain van IBM en Celonis uit.

  Lees verder...      Reageer

IT-leiders hebben meer financiering nodig om snelle datagroei aan te pakken

4 mei 2022 - Nieuw onderzoek van Digital Realty toont aan dat bijna de helft (47 procent) van de IT-leiders wereldwijd vindt dat de investering van hun bedrijf in datasystemen en infrastructuur een belangrijk obstakel is. Grote bedrijven over de hele wereld investeren onvoldoende in de tools en infrastructuur die nodig zijn om de toenemende hoeveelheid data te verwerken.

  Lees verder...      Reageer

Milieuschade stijgt bij ongewijzigd beleid naar 68 miljard euro in 2030

3 mei 2022 - De milieuschade die Nederland ieder jaar veroorzaakt, bedraagt op dit moment 55 miljard euro. Hierbij gaat het onder meer om de gevolgen van droogte en vroegtijdige sterfte als gevolg van luchtvervuiling in binnen- en buitenland. Hoewel deze schade in eigen land in de komende jaren door het klimaatbeleid beperkt zal stijgen of bij het volgen van ‘Fitfor55’-beleid zelfs daalt, ‘importeert’ Nederland juist meer schade uit landen die minder milieuvriendelijk produceren.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlanders zou werkgever verlaten bij gebrek MVO

2 mei 2022 - Mensen zijn het gebrek aan voortgang op het gebied van duurzaamheid en sociale initiatieven dat de samenleving boekt beu. Ze willen dat bedrijven er niet alleen over praten, maar concrete actie ondernemen en denken daarnaast dat technologie bedrijven kan helpen te slagen waar mensen gefaald hebben.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 517 volgende >
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Nederlander werkt liever thuis vanwege hoge benzinekosten
Organisaties houden geen rekening met feedback werknemers bij aanpassen reis- en onkostenbeleid
Succesvol thuiswerken met geautomatiseerd uitgavenbeheer
Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort
Een wasje draaien in de baas zijn tijd: broodnodig of overbodige luxe?
Bestuurders hebben bandenspanning niet op orde
Twaalf uitdagingen voor het hybride werken
Managers kunnen eenvoudig het zakelijke netwerk uitbreiden
Fiets naar je Werk-dag: auto populairder dan fiets voor woon-werkverkeer
Invloed van blockchain en robotisering neemt volgens finance professionals af
meer top 10