zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Nederland tweede van Europa in aantal gemelde datalekken sinds invoering AVG

22 januari 2021 - Nederland staat met 66.527 incidenten op de tweede plek met het hoogst aantal gemelde datalekken in Europa sinds de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in mei 2018. Alleen Duitsland deed meer officiële meldingen van datalekken (77.747).

  Lees verder...      Reageer

Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg

20 januari 2021 - Het aantal medewerkers dat langdurig ziek is, loopt als gevolg van uitgestelde zorg verder op. Zieke medewerkers moeten door de coronacrisis en de druk op de zorg langer wachten op behandeling en re-integratie. Dat blijkt uit cijfers van verzuimverzekeraar Sazas.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders positiever over data

19 januari 2021 - De DDMA Privacy Monitor 2021, een in opdracht van branchevereniging DDMA door GFK uitgevoerd onderzoek onder 1.012 respondenten, laat zien dat Nederlanders steeds positiever zijn over het uitwisselen van hun gegevens met organisaties. Wel hebben de meeste mensen het idee weinig controle te hebben over wat er met hun data gebeurt.

  Lees verder...      Reageer

Drie op de vier Nederlanders ervaren stress en slaapproblemen

18 januari 2021 - De meerderheid van de Nederlanders (ruim 70 procent) ervaarde de afgelopen maanden stress, ongerustheid, angst en slaapproblemen, blijkt uit onderzoek van Petit Bambou. Eén vijfde zegt trouwens vaak tot altijd last van te hebben van stress en slecht slapen.

  Lees verder...      Reageer

Diversificatie voor een sterke online economie

14 januari 2021 - Sinds het begin van deze eeuw is Claire Hughes Johnson in de ICT-sector actief. Eerst in diverse functies bij Google en de afgelopen zes jaar als COO bij Stripe. "Ik ben altijd al enorm geïnteresseerd geweest in de manieren waarop het internet de welvaart kan bevorderen door nieuwe economische relaties en businessmodellen mogelijk te maken."

  Lees verder...      Reageer

Eén op de drie Nederlanders wil dat werkgever niet-gevaccineerde collega weigert op kantoor

13 januari 2021 - Maar liefst 36 procent van de Nederlanders die momenteel gedeeltelijk of volledig thuis werkt, vindt dat de werkgever de bevoegdheid moet hebben om niet-gevaccineerde collega’s te verbieden naar de werklocatie te komen. Dit blijkt uit onderzoek over het coronavaccin van Visma | Raet onder ruim 1.100 Nederlandse medewerkers die (gedeeltelijk) thuiswerken.

  Lees verder...      Reageer

‘Coronastress maakt managers en bestuurders minder capabel’

13 januari 2021 - Chronische stress zorgt voor tunnelvisie en verlaagt mensen hun IQ, zo blijkt uit onderzoek. Omdat bestuurders en managers door de corona-crisis vaak langdurige stress ervaren, zijn ze minder goed in staat om complexe beslissingen te nemen. Ze zouden tegenspraak moeten organiseren en minder hiërarchisch moeten handelen.

  Lees verder...      Reageer

Deepfakes, virtuele producties en lege bioscopen

12 januari 2021 -  Na een enorm tumultueus jaar voor de entertainmentindustrie kan het haast niet anders dat zowel consumentengedrag als het proces van contentcreatie enorm gaan veranderen in 2021. David Ingham, Client Partner Media en Entertainment bij Cognizant, voorspelt wat we in de loop van komend jaar kunnen verwachten.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven in duurzame energiesector hebben hogere omzet dan verwacht

12 januari 2021 - Ondernemers die huizen verduurzamen, hebben zich in november goed hersteld van de coronacrisis. Zo is de omzet van twee op drie bedrijven die actief zijn in de duurzame energiesector gelijk of zelfs hoger dan begin dit jaar werd verwacht, constateert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) in een inventarisatie van de effecten van de coronacrisis op deze bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Tips om uw vloer te beschermen tijdens het thuiswerken

12 januari 2021 - Thuiswerken was het afgelopen jaar door de uitbraak van COVID-19 de normaalste zaak van de wereld. Dit wordt nog steeds door veel bedrijven doorgezet, waarmee het ook in de komende maanden nog de standaard zal zijn. Door de vele positieve reacties op thuiswerken, zullen bovendien veel bedrijven ook na de pandemie meer ruimte bieden aan thuis werken.

  Lees verder...      Reageer

Een derde van werkend Nederland is trots op manager

8 januari 2021 -

  Lees verder...      Reageer

Werkende Nederlander streeft naar een betere balans tussen werk en privé en gezonder leven

7 januari 2021 - Bijna een derde van de werkende Nederlanders hoopt in het nieuwe jaar de verhouding tussen werken en privé meer in balans te krijgen. Verder willen mensen in het nieuwe jaar vaker een break nemen als ze thuiswerken en meer sporten. En de eigen werkplek beter inrichten, omdat driekwart van de ondervraagden er rekening mee houdt dat vanuit huis werken waarschijnlijk een blijvertje is.

  Lees verder...      Reageer

Deze vijf macrotrends zorgen in 2021 voor een explosieve groei van Data Gravity

5 januari 2021 - De term zou zo in het lijstje kunnen van ‘buzzwords in 2020’: Data Gravity. Afgelopen jaar was het één van de snelst opkomende trends, en experts stellen dat Data Gravity onmiskenbaar impact zal hebben op alle organisaties. Data Gravity houdt in dat grote massa’s van eenzelfde soort data een hoge aantrekkingskracht hebben op andere, soortgelijke data en diensten.

  Lees verder...      Reageer

Vaccinatie-economie: twee jaar van pieken en dalen

4 januari 2021 - Begin 2021 houden de lockdowns de economieën nog in een houdgreep. In het tweede kwartaal volgt een periode van sterke economische groei dankzij Covid 19-vaccins. Daarna volgt een periode van op- en neergang door economische en financiële turbulentie. Overheden zullen besluiten steunprogramma’s in 2021 langer aan te houden om al te grote economische littekens te voorkomen.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 497 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (1) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10