zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega

7 augustus 2020 - Maar liefst één op de tien medewerkers prefereert een collega die heteroseksueel is boven een LGBT-collega. Er zijn meer mannen dan vrouwen met deze voorkeur. Respectievelijk prefereert zeventien en vijf procent een heteroseksuele collega. Dit blijkt uit onderzoek van PEAK-IT, uitgevoerd onder ruim 1000 Nederlanders die regelmatig op kantoor werken en die voor 32 uur of meer in loondienst zijn.

  Lees verder...      Reageer

Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk

7 augustus 2020 -  Burn-out-coach is geen beschermd beroep, maar toch bestaat de indruk dat ervaringsdeskundigen een burn-out effectief kunnen behandelen. Veel andere behandelingen zijn niet effectief of wetenschappelijk verantwoord, waardoor het aantal burn-outs en de duur ervan de afgelopen jaren flink steeg.

  Lees verder...      2 reacties

'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'

6 augustus 2020 -  Na de historische val van de economie in de afgelopen maanden volgt komend kwartaal een record-herstel. Welk land herstelt snel? En wie blijft er achter? Volgens de researchafdeling van kredietverzekeraar Euler Hermes kan de eurozone komend kwartaal rekenen op een rebound van +12,8 procent.

  Lees verder...      1 reactie

Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig

5 augustus 2020 - Het merendeel van de werknemers heeft wel eens discriminatie op het werk of tijdens het sollicitatieproces ervaren. Zij voelen zich onder meer gediscrimineerd vanwege afkomst, leeftijd en geslacht. Werkgevers zien het probleem een stuk zonniger in dan werknemers en werklozen: het merendeel heeft geen diversiteitsbeleid en vindt dat ook niet nodig.

  Lees verder...      Reageer

Praktische tips voor managen op afstand

5 augustus 2020 - Leidinggeven aan teamleden die allemaal thuiszitten, hoe doet u dat eigenlijk? Veel managers voelen zich niet senang met de ontstane situatie en zoeken houvast. Die is er. Zo vond onlangs het webinar ‘Managen op afstand’ plaats, waarin ISBW theorie en praktische tips deelde. Bijvoorbeeld hoe u omgaat met de vele nieuwe taken, en hoe u de veerkracht van uw team vergroot.

  Lees verder...      Reageer

Aanzienlijk minder krimp

4 augustus 2020 -  De Nevi PMI®  van juli was 47.9, aanzienlijk hoger dan het cijfer van juni en een indicatie van een bescheiden verslechtering van de bedrijfsomstandigheden in Nederland. De geringere krimp was het gevolg van betere resultaten bij de productie en de nieuwe orders. De daling van de productie was het laagst in vijf maanden en hoewel de nieuwe orders index nog steeds een daling aangaf, was deze bijna acht punten hoger dan vorige maand.

  Lees verder...      Reageer

Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen

31 juli 2020 - Ondanks de COVID-19 crisis zijn Nederlandse bedrijven hoopvol over de toekomst. Bijna driekwart (74 procent) van de MKB’ers geeft aan dat de lockdown periode heeft gezorgd voor versnelde veranderingen binnen de bedrijfsvoering. Dit biedt bedrijven juist een goed vertrekpunt om de uitdagingen van een internationale uitbreiding aan te gaan.

  Lees verder...      2 reacties

Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie

30 juli 2020 -  De overheidsmaatregelen rondom de COVID-19-pandemie hebben ook grote gevolgen voor de ICT-sector. Dat blijkt uit een grootschalige enquête onder bedrijven die zich bezighouden met online dienstverlening en automatisering.

  Lees verder...      1 reactie

Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf

29 juli 2020 -  Maar liefst 24 procent van de medewerkers van een familiebedrijf stelt dat hun organisatie succesvoller is als niet-familiebedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van Strike onder 370 Nederlanders werkzaam bij familiebedrijven, uitgevoerd door PanelInzicht.  Een kwart van de respondenten denkt zelfs dat hun organisatie over vijf jaar niet meer bestaat als er niets verandert.

  Lees verder...      1 reactie

Vier signalen dat uw supply chain toe is aan nieuwe technologie

29 juli 2020 - Supply chain-applicaties zijn het afgelopen decennium flink doorontwikkeld en gedigitaliseerd. Op het eerste gezicht een mooie ontwikkeling, maar de systemen en applicaties zijn vaak alsnog dusdanig verouderd dat ze een obstakel vormen voor de supply chain in het bereiken en nastreven van het volledige potentieel.

  Lees verder...      Reageer

Coronacrisis versnelt digitalisering van het facilitaire vakgebied

28 juli 2020 - De facilitaire branche was altijd al in beweging, maar door de coronacrisis is ze in een stroomversnelling geraakt. Dit blijkt uit de Benchmark Facility Management, een initiatief van Asito en HEYDAY Facility Management. In de komende periode is beduidend meer aandacht voor thema’s als gezondheid, welzijn en digitalisering.

  Lees verder...      Reageer

Managementlessen uit de jaren ‘10

28 juli 2020 -  In tien jaar tijd verandert er veel, zo ook op het gebied van management. Organisatiestructuren zijn in het afgelopen decennium getransformeerd en daarmee heeft ook de rol van de manager binnen een bedrijf nieuwe vormen aangenomen. Denk aan de opkomst van zelfsturende teams, de trend van remote werken en flexwerken in de kantoortuin.

  Lees verder...      1 reactie

Drie onmisbare tips voor crisiscommunicatie

24 juli 2020 -  Het lijkt erop dat steeds meer werknemers een dagje naar kantoor gaan. Daar aangekomen hebben ze te maken met de getroffen coronamaatregelen, zoals looproutes, handgel en beperkt toegang tot de kantine. Werkgevers moeten volledig inzicht hebben in de mogelijkheden op kantoor en zorgen dat processen optimaal worden beheerd.

  Lees verder...      Reageer

Hoe beleeft het Nederlandse bedrijfsleven de coronacrisis?

23 juli 2020 - Veel Nederlandse bedrijven lijden onder de coronacrisis. De meeste bedrijven verwachten echter binnen een jaar financieel herstel. Enerzijds is de coronacrisis een aanjager van innovatie: bedrijven zetten in op thuiswerken, het digitaliseren van processen en het introduceren van nieuwe verdienmodellen.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 490 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (2) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Praktische tips voor managen op afstand
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Corona zorgt voor boost in online verkopen
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Herstel vacaturetrend zet verder door
meer top 10