zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

De cruciale rol van de SAM-professional

28 september 2021 - Wat de helpdeskmedewerkers of netwerkbeheerders doen binnen een organisatie is voor nagenoeg iedereen duidelijk. Dat ligt anders bij de SAM-professional. En dat terwijl hij of zij juist een cruciale rol heeft binnen een organisatie. Voldoende aanleiding voor Crayon om deze IT-professional op wereldwijde IT Professional Day in de schijnwerpers te zetten.

  Lees verder...      Reageer

Helft supportprofessionals heeft invloed op besluiten die manager neemt

27 september 2021 - Vier op de vijf supportprofessionals krijgt van zijn of haar manager zaken te horen die voor de rest van de organisatie nog geheim zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers en Public Support. Dat de supportprofessional de persoon is met wie managers alles kunnen delen, blijkt wel uit het feit dat 44 procent van de supportprofessionals aangeeft altijd voor de manager klaar te staan als dat nodig is.

  Lees verder...      Reageer

Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein

24 september 2021 - Op initiatief van de Sociaal Economische Raad (SER) wordt Diversity Day dit jaar georganiseerd op 5 oktober. SER voorzitter Mariëtte Hamer trapt af met de webinar ‘Diversiteit in de top: waar wachten we nog op?’. Daarna volgt o.a. een online college ‘Wat mannelijke leiders moeten weten over het Vrouwenbrein’, gericht op mannelijke leiders bij bedrijven en instellingen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk

23 september 2021 - 40 procent van de Nederlanders verwacht na de zomer weer vaker de weg op te gaan voor hun werk, zo blijkt uit onderzoek van Interpolis (uitgevoerd door Motivaction) onder ruim 2.000 Nederlanders. De verzekeraar ziet uit eigen data de verkeersintensiteit en het aantal verkeersongevallen toenemen en vreest dat na de zomer het aantal ongelukken verder gaat oplopen.

  Lees verder...      Reageer

Afwezig leiderschap: de sluipmoordenaars binnen een organisatie

21 september 2021 - Effectief leiderschap is in 2021 van essentieel belang nu veel organisaties op afstand blijven werken met virtuele teams. Crisissen zoals de huidige pandemie vormen een lakmoesproef voor leidinggevenden: effectieve leidinggevenden helpen hun organisatie bij alle tegenslagen en minder effectieve leidinggevenden kunnen de druk niet aan.

  Lees verder...      Reageer

Twee derde Nederlanders dik tevreden met baas

20 september 2021 -  We zijn behoorlijk tevreden met onze leidinggevenden, blijkt uit onderzoek van Human Capital Management (HCM) softwareleverancier Talentsoft. Ruim twee derde van de Nederlandse werknemers is tevreden met zijn of haar manager. Slechts negen  procent is ontevreden en 23 procent is neutraal.

  Lees verder...      Reageer

Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day

20 september 2021 - Vrijdag 24 september 2021 vindt de jaarlijkse Tech Day van Digital Days plaats in de Basiliek in Veenendaal. Scholieren van het vmbo en het voortgezet onderwijs krijgen masterclasses over nieuwe technologieën en gaan vervolgens zelf aan de slag met een technisch vraagstuk uit de regio.

  Lees verder...      Reageer

Groeipijnen en structurele onzekerheden zetten rem op economisch herstel

16 september 2021 - De economie lijkt zich onverwacht snel te herstellen van de coronacrisis. De macro-economische groeiverwachtingen zijn fors omhoog bijgesteld en de coronasteun stopt voor de meeste bedrijven vanaf 1 oktober. Een aantal sectoren zit in 2021 weer op het niveau van vóór de crisis, zoals industrie (+twaalf procent), technologie, media en telecom (TMT) (+vier  procent) en zakelijke dienstverlening (+vijf procent).

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders fietsen vaker naar het werk

15 september 2021 - Donderdag 16 september is het Fiets naar je Werk Dag, maar hoe zit het met het fietsgebruik van werkende professionals? Voor het tweede jaar op rij deed leasemaatschappij ALD Automotive onderzoek naar het fietsgebruik van Nederlandse professionals. Zijn we meer gaan fietsen naar het werk en heeft de pandemie hier nog invloed op gehad?

  Lees verder...      Reageer

Wat iedereen moet weten over Microlearning

14 september 2021 -  Wat is microlearning? Het is een nieuwe term die door opleiders steeds vaker gebruikt wordt. Maar wat is het eigenlijk? Helma van den Berg, oprichter en microlearning expert bij Let’s Learn! Microlearning Solutions: "Het gaat bij microlearning om korte leereenheden die gericht zijn op een korte of snelle leeractiviteit. Liefst niet langer dan drue minuten, zodat de inhoud van de leeractiviteit makkelijk te onthouden is."

  Lees verder...      Reageer

Jongeren zouden overheidsgeld voornamelijk besteden aan betaalbare woningen

10 september 2021 - Als jongeren mogen bepalen waaraan de overheid geld uitgeeft, dan zou het meeste budget besteed worden aan het zorgen dat zij later een betaalbare woning kunnen krijgen. Dat heeft voor veertig procent van de jongeren de hoogste prioriteit, blijkt uit onderzoek van Visma | Raet, uitgevoerd onder 362 jongeren in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar.

  Lees verder...      Reageer

Investering van 200 miljoen euro voor fundament nieuw en innovatief onderzoek

10 september 2021 -  Minister van Engelshoven heeft de nieuwe Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur 2021 in ontvangst genomen. Deze Roadmap is bedoeld om strategische keuzes te maken voor investeringen in vernieuwende onderzoeksinfrastructuur.

  Lees verder...      Reageer

Audiotechnologie voor hybride werken: slimme investering voor elk toekomstgericht bedrijf

8 september 2021 - EPOS lanceert zijn rapport over de rol van technologie in hybride werken. Het legt een accent op de manier waarop investeringen in de juiste technologie kunnen helpen om de pijnpunten te verlichten voor bedrijven bij het gebruik van audio-oplossingen in professionele omgevingen.

  Lees verder...      Reageer

Meer compliancemedewerkers dan wijkagenten

8 september 2021 - Twintig procent van al het bankpersoneel in Nederland houdt zich iedere dag bezig met het detecteren van financiële criminaliteit. Dit is een direct gevolg van de wetgeving tegen witwassen en terrorismefinanciering die sinds 2001 is ingevoerd. Al deze detectie-inspanningen zijn veelal handmatig en daardoor bijzonder inefficiënt: 95 procent van alle alerts die de transactiemonitoringsystemen genereren betreft false positives.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 508 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10