zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Vrouwelijke werknemer verbergt ware gevoelens op het werk

3 oktober 2022 - Bijna 40 procent van de Nederlandse vrouwelijk werknemers verbergt hun ware gevoelens op het werk, waardoor hun zorgen onopgemerkt dreigen te blijven bij organisaties. Uit nieuw onderzoek dat in opdracht van employee experience platform Culture Amp werd uitgevoerd, blijkt dat bijna twee keer zoveel vrouwen (37 procent) als mannen (21 procent) doet alsof alles goed gaat, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.

  Lees verder...      Reageer

Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden

29 september 2022 - Europese fusies en overnames zullen volgend jaar ondanks een moeilijker transactieklimaat toenemen. Dat verwacht 73 procent van de ondervraagde dealmakers in de tiende editie van de 'European M&A Outlook' van internationaal advocatenkantoor CMS en Mergermarket. Vorig jaar sprak slechts 53 procent die verwachting uit.

  Lees verder...      Reageer

Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?

29 september 2022 - Ondanks de dreigende recessie hebben werknemers een steeds sterkere positie op de arbeidsmarkt door aanhoudende personeelstekorten. Dat zien we terug in de Troonrede dit jaar. Vanuit de overheid wordt de roep om betere arbeidsvoorwaarden luider, maar zien we ook aansporingen om werknemers meer en breder in te zetten.

  Lees verder...      Reageer

Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?

28 september 2022 - De verkeerssituatie in Nederland is steeds moeilijker te voorspellen. De boerenprotesten, de bus stakingen en de stakingen bij de NS zorgen voor hinder in ons reisgedrag en het Nederlandse verkeer. Op de weg is de situatie, met een continu stijgend aantal auto’s, al zorgelijk. Deze recente ontwikkelingen dragen bij aan de verwachting van de ANWB dat er straks sprake is van een permanent verkeersinfarct: een situatie waarin het verkeer dusdanig is gehinderd dat reizigers nauwelijks vooruit kunnen komen.

  Lees verder...      Reageer

Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk

27 september 2022 - Ruim de helft van Gen Z, de jongeren van nu, heeft negatieve ervaringen op het werk. Dit blijkt uit internationaal onderzoek. Opvallend is de hoge score van buitensporig veel moeten overwerken. Nederland scoort hierop wel beduidend lager dan Duitsland en Engeland.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfsleiders worstelen met benutten van zakelijke kansen

23 september 2022 - Bedrijfsleiders hebben het in de huidige onvoorspelbare markt lastig om nieuwe zakelijke kansen te benutten. Dat is de conclusie van een onderzoek onder 600 wereldwijde C-suite executives in opdracht van Verizon Business. Er bestaat een grote kloof tussen zakelijke groei en het doorvoeren van zinvolle langetermijnveranderingen.

  Lees verder...      Reageer

Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’

23 september 2022 - In de afgelopen weken zijn ruim 900 MVO-managers in Nederland uitgenodigd om drie personen uit deze groep te kiezen die volgens hen in aanmerking komen voor de titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’. Inmiddels zijn de stemmen geteld.

  Lees verder...      Reageer

Helft wil dit najaar vaker naar kantoor vanwege hoge energieprijzen

22 september 2022 - Uit onderzoek door IWG blijkt dat meer dan de helft (55 procent) van de Nederlanders in de herfst- en wintermaanden meer op kantoor wil werken vanwege de hoge energieprijzen. Dit aantal is het hoogst onder jonge werkers in de leeftijd van 18-25 jaar (60 procent). Bovendien verwacht 48 procent van de Nederlanders dat werkgevers tegemoetkomen in de stijgende energiekosten bij thuiswerken.

  Lees verder...      Reageer

91 procent kan zich in online gesprekken beter uitdrukken met emoji

21 september 2022 - Tranen van het lachen of blozende wangen van schaamte; de meeste emoji-gebruikers (91 procent) kunnen zich in online gesprekken gemakkelijker uitdrukken met emoji. Dit blijkt uit het Adobe Emoji Trend Report*, waarin wordt gekeken naar de rol en impact van emoji in digitale communicatie.

  Lees verder...      Reageer

Digitale dienstverlening Nederlandse overheid onvoldoende voor laagopgeleiden

20 september 2022 - Bijna 60 procent van de Nederlanders vindt het een goede zaak dat de overheid steeds meer digitaal doet. Toch weet de Nederlandse overheid met haar digitale dienstverlening niet alle Nederlanders even goed te bereiken, met name lager opgeleiden hebben moeite om zelfstandig en volledig gebruik te maken van digitale overheidsdiensten. Dit blijkt uit onderzoek door DirectResearch in opdracht van ServiceNow.

  Lees verder...      Reageer

Kwart Nederlanders wil meer rechten voor flexwerkers

19 september 2022 - Maar liefst 26 procent van de werkende Nederlanders hoopt dat er op Prinsjesdag een wetgeving wordt aangekondigd waardoor flexwerkers sneller een vast contract krijgen. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.200 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Visma | Raet in aanloop naar Prinsjesdag 2022.

  Lees verder...      Reageer

De vijf opvallendste zomerklussen van jongeren

19 september 2022 - Nog niet eerder maakten zoveel jongeren gebruik van de mogelijkheden om freelancewerk te doen als bijbaan als deze zomer. Zij klusten het vaakst bij als orderpicker, verkoopmedewerker en als nachtbakker. Maar YoungOnes constateerde daarbij ook nog een aantal opzienbare zomerbanen. Vijf van de meest opvallende klussen:

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werknemers zitten gemiddeld 10,7 uur op een doordeweekse dag

16 september 2022 - Nederland is Europees kampioen zitten en dat is geen prijs om trots op te zijn. In  geen enkel ander Europees land zit zo’n groot deel, namelijk 32 procent van de volwassen bevolking, meer dan 8,5 uur per dag. In andere Europese landen is dat slechts twaalf procent. Langdurig zitten verhoogt het risico op ernstige gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II en vroegtijdig overlijden.

  Lees verder...      Reageer

Merendeel bedrijven heeft moeite om relevant te zijn

15 september 2022 - Uit nieuw onderzoek van Accenture blijkt dat de overgrote meerderheid (88 procent) van leidinggevenden van mening is dat klanten en werknemers sneller veranderen dan hun bedrijf aankan. Volgens het onderzoek "The Human Paradox: From Customer Centricity to Life Centricity"  leidt dit voor bedrijven tot een relevantiecrisis.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 523 volgende >
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10