zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Zes onderzoekers beloond met hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap

7 september 2021 - Zes onderzoekers ontvangen dit jaar de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap. De Spinozapremie wordt toegekend aan prof. dr. Marc Koper, prof. dr. José van Dijck, prof. dr. ir. Lieven Vandersypen en prof.dr. Maria Yazdanbakhsh. Prof. dr. Bart Jacobs en prof. dr. Judi Mesman krijgen de Stevinpremie.

  Lees verder...      Reageer

Hogescholen en universiteiten in de provincie en kleine steden hebben de meest tevreden studenten

7 september 2021 - Wat vinden studenten de beste hogeschool of universiteit van Nederland? De top drie van de in totaal bijna 60 beoordeelde onderwijsinstellingen bestaat uit de Pedagogische Hogeschool De Kempel in Helmond, Hogeschool Viaa in Zwolle en een gedeelde derde plaats voor Artez - Hogeschool voor de Kunsten uit Zwolle, TU Delft, Wageningen Universiteit en de Katholieke Pabo in Zwolle.

  Lees verder...      Reageer

Young Professionals ervaren steeds meer stress

6 september 2021 - Dat de gevolgen van de coronacrisis niet mals zijn voor Young Professionals is inmiddels algemeen bekend. Veel jongeren kampen met stress gerelateerde klachten en hebben moeite met het maken van keuzes.  Ook ervaren juist de jongeren meer last van eenzaamheid, bleek afgelopen week uit gegevens van verzekeraar ASR.

  Lees verder...      1 reactie

Promotie: Het succesvol meten van individuele leeropbrengsten in MOOCs

6 september 2021 -  De technologische ontwikkelingen in het huidige digitale tijdperk leiden tot enorme veranderingen in de manier waarop mensen leren. Een van die grote veranderingen, die versneld is door de coronapandemie, is de toename van Massive Open Online Courses (MOOCs). Deze online cursussen zijn open toegankelijk voor iedereen, onafhankelijk van academische achtergrond, plaats of tijd.

  Lees verder...      Reageer

Overnamemarkt definitief hersteld

3 september 2021 - In de eerste helft van 2021 heeft de Nederlandse  overnamemarkt zich definitief hersteld. Het aantal verkooptransacties steeg met 21 procent. Daarmee zit de overnamemarkt weer op het niveau van voor de coronacrisis.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de vijf onderwijsprofessionals ligt wakker vanwege slechte kwaliteit onderwijs

3 september 2021 - Maar liefst één op de vijf (negentien procent) professionals werkend in het onderwijs ligt ’s nachts wakker vanwege de slechte kwaliteit van het onderwijs. Dit blijkt uit onderzoek van de Alliantie voor Werkend Onderwijs, uitgevoerd onder 715 onderwijsprofessionals. Aanvullend denkt nog eens één op de vier (25 procent) onderwijsprofessionals dat hun collega’s wakker liggen van de slechte onderwijskwaliteit.

  Lees verder...      Reageer

Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit

2 september 2021 - De Nevi PMI® van augustus is uitgekomen op 65.8. Dit is een kleine daling ten opzichte van juli, maar nog steeds het op vier na hoogste cijfer ooit, wat duidt op een aanhoudende forse groei. De werkgelegenheid nam deze maand opnieuw toe en deze stijging was de op twee na grootste sinds het begin van dit onderzoek. Alleen in de eerste twee maanden van 2018 was de stijging groter.

  Lees verder...      1 reactie

Nieuw platform wil drempels wegnemen voor vrijwilligerswerk in de baas z'n tijd

1 september 2021 - Een nieuw online platform wil vrijwilligerswerk toegankelijker maken en streeft ernaar om de komende drie jaar zo’n 1.000.000 uur vrijwilligerswerk te realiseren. Medewerkers krijgen met dit platform toegang tot vrijwilligerswerk dat past bij hun vaardigheden en de sociale missie van hun werkgever. Het platform komt tot stand door een samenwerking van startup GoodUp en NL Cares.

  Lees verder...      Reageer

Heeft het kantoor nog wel een toekomst in Nederland?

1 september 2021 - Na anderhalf jaar noodgedwongen thuiswerken, is inmiddels duidelijk dat een volledige terugkeer naar kantoor voor velen niet meer wenselijk is. Maar wat betekent dit voor het kantoor zelf? Verdwijnt het volledig? Niet als het aan medewerkers ligt. Citrix vroeg Nederlandse werknemers in een recent onderzoek naar hun verwachtingen omtrent het kantoor: hoe ziet volgens hen het kantoor van de toekomst eruit?

  Lees verder...      Reageer

Nederland loopt achter als het om investeren in Bitcoin gaat

31 augustus 2021 - Bitvavo presenteert nieuw onderzoek naar de status van Bitcoin in Nederland, België en Duitsland. Voor het onderzoek heeft Markteffect, in samenwerking met Bitvavo, in ieder van de drie landen meer dan duizend respondenten ondervraagd. Zij werden onder meer gevraagd naar hun kennis van cryptocurrency, hun bereidheid hierin te investeren en hun vertrouwen in Bitcoin.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlanders maakt overuren door thuiswerken

30 augustus 2021 - Maar liefst 57 procent van de werkende Nederlanders maakt bij thuiswerken meer uur dan op kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van Protime. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan, die in de afgelopen maanden (deels) thuis hebben gewerkt.

  Lees verder...      Reageer

Jongeren willen eerder met pensioen dan 55-plussers

26 augustus 2021 - Als ze konden kiezen, zouden Nederlandse werknemers tussen de 18 en 34 jaar het liefst op hun 60ste met pensioen gaan. Werknemers ouder dan 45 jaar zouden dat pas vier jaar laten willen, op de leeftijd van 64 jaar. De gewenste leeftijd om te stoppen verschilt wel per land. Meer verdienen of minder uren werken motiveert werknemers het meest om na de wettelijke pensioenleeftijd langer actief te blijven op de werkvloer.

  Lees verder...      Reageer

'Leidinggevende zou meer voorbeeldgedrag moeten vertonen op gebied van veiligheid’

25 augustus 2021 - Acht op deien leidinggevende zouden meer voorbeeldgedrag moeten vertonen op het gebied van veiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van Tagpoint Training onder meer dan 50 veiligheidsverantwoordelijken. Ook gelooft zes op de tien veiligheidsverantwoordelijken niet dat rapporten over veiligheid een bedrijf veiliger maken.

  Lees verder...      Reageer

Agile werken: een fundamentele cultuurverandering

24 augustus 2021 - Agile werken is hot én relevant in de tijd waarin we leven. De term duikt steeds vaker op. Maar vergis je niet, agile werken is niet iets wat je van de een op andere dag ‘even’ uitprobeert. Met het doorlezen van het Agile Manifesto, het volgen van een Scrum-cursus of het plakken van kleurrijke post-its ben je er nog niet. Het duurt een aantal jaar om Agile werken onder de knie te krijgen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 508 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10