zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen

19 maart 2021 -  Thuiswerken leidt tot fysieke klachten, waarbij er het meest geklaagd wordt over een stijve nek (36 procent), hoofdpijn (31 procent) en vermoeide ogen (30 procent). Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Fellowes onder 1.000 Nederlandse kantoormedewerkers. Meer dan de helft (55 procent) geeft aan thuis meer klachten te ervaren dan op kantoor.

  Lees verder...      Reageer

Back to the office: de implicaties voor security

18 maart 2021 -  Door het coronajaar zijn we talloze Zoom- en Teams-thuisvergaderingen verder. Maar over een binnenkort worden collega’s weer opgezocht, met koffie en thee voor iedereen… terug naar een stukje zakelijke genegenheid! "En wellicht is dit hét moment om cybersecurity wederom op de radar te krijgen," stelt Mark Loman, Director of Engineering Sophos Benelux.

  Lees verder...      Reageer

Geen langdurige impact coronacrisis op toekomst Gen Z

16 maart 2021 -  Nieuw onderzoek van Oxford Economics in samenwerking met Snap onthult dat, ondanks de uitdagingen waar jongeren nu mee te maken hebben, Generatie Z (mensen geboren tussen 1995 en 2010) er beter voor staat dan gedacht. De vraag naar vaardigheden en eigenschappen die jongeren inherent bezitten wordt alleen maar groter door de pandemie, die veel ontwikkelingen versnelt.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwen hebben meer rolmodellen nodig om gendergelijkheid te bereiken

11 maart 2021 -  Op Vrouwendag 8 maart lanceerde ConnertHer.eu het platform voor de vrouwelijke professional. Een community waar (jonge) vrouwen zich kunnen verenigen en elkaar kunnen helpen met persoonlijke en professionele groei. Oprichter Elja Abdullaeva (33) vindt dat er haast gemaakt moet worden bij gelijkheid op de arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

COVID-19 vergroot wereldwijd ongelijkheid tussen mannen en vrouwen

11 maart 2021 -  Maar liefst 98 procent van alle vrouwen wil dat mannen helpen bij het aanpakken van genderongelijkheid; minder dan de helft van de mannen is bereid om te helpen. Dat blijkt uit onderzoek van LEWIS  uitgevoerd ter ondersteuning van de wereldwijde HeForShe-beweging. Het rapport toont de impact van ongelijkheden tussen mannen en vrouwen tijdens de pandemie in dertien landen.

  Lees verder...      Reageer

Een op de drie onderneemt bij ongelijkheid op de werkvloer zelf actie

10 maart 2021 - In het kader van het thema ‘Choose to Challenge’ van Internationale Vrouwendag op 8 maart heeft Hays een onderzoek gedaan naar het aankaarten van ongelijkheid op de werkvloer. Uit dit onderzoek blijkt dat een op de drie (32 procent) medewerkers zelf actie neemt wanneer hij of zij ongelijkheid op de werkvloer waarneemt.

  Lees verder...      Reageer

'Nieuw' kabinet toont vertrouwen techkampioenen

9 maart 2021 - Investeren in nieuwe techkampioenen is onoverkomelijk voor een ‘slimme economie’ in de toekomst. Dat bleek uit het techdebat dat dinsdagmiddag 2 maart op initiatief van Techleap.nl en de Dutch Startup Association (DSA) live werd uitgezonden op RTL Z.

  Lees verder...      Reageer

Europese bedrijven moeten klimaatinspanningen verachtvoudigen om Parijs-akkoord te halen

9 maart 2021 -  Er ontstaat een kloof van 4.000 miljard euro tussen bankleningen die 'Parijs-gericht' zijn en de vraag naar deze bedrijfsleningen in Europa, zo blijkt uit een nieuwe analyse van de door de EU gefinancierde non-profitorganisatie CDP Europe en strategisch advieskantoor Oliver Wyman.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkenden vindt dat werkgever coronaregels onvoldoende naleeft

8 maart 2021 - Maar liefst 26 procent van alle werkenden vindt dat hun werkgever zich onvoldoende aan de huidige coronamaatregelen houdt. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.015 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelinzicht. Ook collega’s gaan niet vrijuit. Zo zeggen ruim vier op de tien ondervraagden dat zij zich beter aan de coronaregels houden dan hun collega’s.

  Lees verder...      Reageer

Jongeren houden politiek verantwoordelijk voor huidige slechte situatie

8 maart 2021 - De politiek is verantwoordelijk voor de slechte situatie waar jongeren zich momenteel in bevinden. Dat zegt tweederde (65 procent) van de ondervraagde jongeren uit het YC Jongerenpanel. Volgens 83 procent moet er in de politiek dan ook meer aandacht komen voor hun huidige situatie.

  Lees verder...      Reageer

Fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt vinden een weg in 2020

5 maart 2021 - Corporate Finance International ziet fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt in 2020 een weg vinden. Door de coronacrisis is financiering ophalen uitdagender geworden. Banken financieren minder overnamedeals. Risicobeheer heeft het overgenomen van commercieel denken. Alternatieve financiering aantrekken, zoals Londense debt funds, wordt steeds belangrijker.

  Lees verder...      Reageer

Vier process excellence-trends voor organisaties om in de gaten te houden

5 maart 2021 -  De wereld verandert en de toekomst van werk verandert mee. Van operationele flexibiliteit en veerkracht tot het adopteren van intelligente oplossingen: alles draait dit jaar om process excellence en het nastreven daarvan, waarbij efficiëntie het sleutelwoord is.

  Lees verder...      Reageer

Drie tips om de effectiviteit van uw team te meten

4 maart 2021 -  Om een organisatie succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat er effectief gewerkt wordt. Directe of indirecte werkzaamheden om producten of diensten aan de klanten te kunnen leveren, moeten nu eenmaal uitgevoerd worden. Maar hoe kan gekeken worden hoe effectief een team daadwerkelijk is?

  Lees verder...      2 reacties

Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken

3 maart 2021 - Ruim 55 procent van de werknemers ervaart inmiddels voordelen van het thuiswerken, terwijl 25 procent lijdt onder de nieuwe werksituatie. Dat blijkt uit de resultaten van de Monitor Thuiswerken van Arbo Unie, waar inmiddels al bijna 100 organisaties gebruik van maken.

  Lees verder...      3 reacties

< vorige 1 2 3 4 5 501 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10