zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Supportprofessional van de toekomst moet digital savvy zijn

29 april 2022 - Volgens ruim een derde (35 procent) van de Nederlandse managers en directeuren is het hebben van digitale skills over tien jaar de belangrijkste vaardigheid van een supportprofessional. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers onder ruim 500 leidinggevenden, managers en directeuren.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer vindt toekomstig werkgever zonder juiste zakelijke digitale middelen onprofessioneel

28 april 2022 - Zeven op de tien werknemers zien een toekomstig werkgever zonder de passende zakelijke digitale middelen als onprofessioneel. Dit komt naar voren uit de benchmark onder ruim 1.000 Nederlandse werknemers, uitgevoerd in opdracht van TOPdesk. Op dit moment ontvangt zeker een op de vijf (21 procent) werknemers wel eens zakelijke digitale middelen zoals een laptop, tablet of mobiele telefoon die niet goed werken.

  Lees verder...      Reageer

Minder vergaderen levert meer op

28 april 2022 - Bedrijven die als gevolg van de pandemie hun activiteiten, werkmodellen en bijna elk aspect van hun bedrijf heroverwegen, is niets nieuws.  Wat wel opmerkelijk is, is hoe bedrijven de lessen uit het verleden gebruiken om te innoveren en activiteiten te verbeteren. Daarmee kunnen ze voldoen aan de eisen van klanten en werknemers.

  Lees verder...      4 reacties

Hoe de pandemie ons leren heeft veranderd

26 april 2022 - De ene crisis is de andere niet. Zo is de huidige coronacrisis heel anders dan de kredietcrisis van 2008. Beide hebben hun invloed gehad op leren in organisaties. "Maar de pandemie heeft wel een uitzonderlijk grote invloed op onze manier van leren," aldus Helma van den Berg, microlearning expert en oprichter van Let’s Learn!

  Lees verder...      Reageer

‘Wereldwijde kansen voor Nederlandse LSH-sector: sterk herstel, versnelde transformatie’

21 april 2022 - Op woensdag 13 april nam minister Kuipers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het rapport ‘Wereldwijde kansen voor de Nederlandse LSH-sector: sterk herstel, versnelde transformatie’ aan uit handen van Micha van Lin, directeur Task Force Health Care (TFHC).

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkende Nederlanders walgt van collega’s

20 april 2022 - Maar liefst 27 procent van alle werkende Nederlanders heeft ten minste één collega waar hij of zij stiekem van walgt. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.063 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Mede hierdoor beoordeelt een vijfde van alle respondenten de algehele hygiëne binnen hun bedrijf met een onvoldoende.

  Lees verder...      Reageer

Zes op de tien Nederlanders gebruikt smartphone stiekem onder werktijd

19 april 2022 -  64 procent van de Nederlanders spiekt wel eens op de telefoon in de tijd van de baas of leraar. Dit blijkt uit onderzoek van Smartphonehoesjes.nl onder meer dan 1.100 respondenten. 68 procent van de vrouwen zegt weleens op de telefoon te kijken op school of werk tegenover 63 procent van de mannen.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek geeft inzicht in uitdagingen rond digitale samenwerking

14 april 2022 - De coronacrisis heeft de manier waarop we werken voorgoed veranderd. Samenwerking via digitale technologieën is gemeengoed geworden, of het nu gaat om fysieke samenwerking, samenwerking op afstand of een combinatie daarvan. Veel bedrijven ondervinden echter nog altijd problemen met hun tools voor digitale samenwerking.

  Lees verder...      Reageer

Zoeken naar gegevens meest tijdrovende taak voor werkend Nederland

8 april 2022 - Voor bijna vier op de tien werknemers (38 procent) vormt het zoeken, verzamelen en invoeren van gegevens de meest tijdrovende administratieve taak. Dit blijkt uit onderzoek van Ictivity onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Aan het maken van rapportages is werkend Nederland ook veel tijd kwijt. Deze taak staat met 37 procent op een tweede plaats.

  Lees verder...      Reageer

Dit is waarom managers soms koffie moeten halen

6 april 2022 -  Koffie halen kan perfect een managementtaak zijn. Meer zelfs: koffie speelt een belangrijke rol bij het managen van mensen. Hoe dat juist zit en welke rol koffie kan spelen, legt Joël Nieuwenhuizen uit. Nieuwenhuizen is growth manager bij Zelfkoffiezetten.nl.

  Lees verder...      Reageer

Recruiters blinken uit door gebrek aan humor

6 april 2022 - Lachen activeert de productie van endorfine in de hersenen, ook wel ‘gelukshormonen’ genoemd. Lachen versterkt tevens het immuunsysteem en stimuleert het herstellend, zelfgenezend vermogen. Lachen zorgt ook nog eens voor minder stresshormonen (cortisol, adrenaline en noradrenaline) en vormt daarmee ook een bescherming tegen burn-outs (Morreal, 2016).

  Lees verder...      Reageer

De hybride week vol werkgeluk

4 april 2022 - De thuiswerkomgeving heeft zijn plek in huis definitief gevonden. Voor een op de drie werknemers is hybride werken een cruciale arbeidsvoorwaarde geworden, zij gaan zelfs op zoek naar een andere baan als de werkgever hen verplicht om alle dagen naar kantoor te komen. De hybride werkweek biedt meer vrijheid, rust en werkgeluk.

  Lees verder...      Reageer

Zakelijke beslissers voelen druk om bestaande relatie te verkiezen boven kwalitatief beste leverancier

1 april 2022 - Ruim vier op de tien (42 procent) zakelijke beslissers hebben zich weleens verplicht gevoeld om iemand uit hun netwerk als zakenpartner aan te haken, terwijl zij een andere leverancier beter vonden. Dat kan gevolgen hebben voor de persoonlijke reputatie van zakelijke beslissers; 74 procent geeft aan dat het aanhaken van een goede zakenpartner in positieve zin bijdraagt aan hun reputatie.

  Lees verder...      Reageer

Cultuurverschuivingen en technologische innovatie zijn nodig voor een nieuwe digitale norm

31 maart 2022 - Nutanix kondigt de bevindingen aan van de IDC CXO Survey. Hierin wordt geschetst dat bedrijven weliswaar betere digitale gewoonten en systemen aan het opbouwen zijn, maar dat er een verschuiving van digitale cultuur naar waarderealisatie noodzakelijk is.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 517 volgende >
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carričreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Nederlander werkt liever thuis vanwege hoge benzinekosten
Organisaties houden geen rekening met feedback werknemers bij aanpassen reis- en onkostenbeleid
Succesvol thuiswerken met geautomatiseerd uitgavenbeheer
Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort
Een wasje draaien in de baas zijn tijd: broodnodig of overbodige luxe?
Bestuurders hebben bandenspanning niet op orde
Twaalf uitdagingen voor het hybride werken
Managers kunnen eenvoudig het zakelijke netwerk uitbreiden
Fiets naar je Werk-dag: auto populairder dan fiets voor woon-werkverkeer
Invloed van blockchain en robotisering neemt volgens finance professionals af
meer top 10