zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Een op de vijf: “burn-out of -gerelateerde klachten vooral aan jezelf te danken”

17 januari 2023 -  Maar liefst 21 procent van alle Nederlanders vindt dat mensen met een burn-out of burn-out-gerelateerde klachten dat voornamelijk aan zichzelf te danken hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Tijdwinst.com onder 1.022 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Bovendien lijkt er twijfel te bestaan over de ernst, want een vijfde van alle ondervraagden verdenkt hun collega’s ervan weleens stress gerelateerde klachten aan te dikken.

  Lees verder...      Reageer

AI in stroomversnelling: dit zijn de trends voor 2023

16 januari 2023 - Artificiële intelligentie (AI) levert voor steeds meer aspecten van ons dagelijkse leven belangrijke oplossingen: van het voorspellen van energiegebruik tot zelfs het opsporen van kankergezwellen. Nu artificiële intelligentie in veel sectoren wordt gebruikt, volgen de AI-ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Ook dit jaar kunnen we weer interessante ontwikkelingen verwachten

  Lees verder...      Reageer

Blue Monday staat voor helft Nederlanders in het teken van sport

13 januari 2023 -  De enige manier om Blue Monday door te komen is voor ruim de helft van de Nederlanders (53 procent) door te gaan sporten. Dit blijkt uit een peiling van OneFit onder ruim 1.000 Nederlanders. Een fijne bijkomstigheid is dat maar liefst driekwart van de Nederlanders zich de dag na een workout extra fit voelt.

  Lees verder...      Reageer

Tweederde van de managers verwacht toename real-time informatievoorziening in 2023

12 januari 2023 - Zeker twee op de drie (67 procent) managers stelt dat real-time informatievoorziening de aankomende jaren een grotere rol krijgt binnen organisaties. Dit blijkt uit onderzoek van USoft. In de logistieke en transportsector ligt dit percentage zelfs nog hoger: hier verwacht maar liefst 82 procent van de managers een toenemend gebruik van real-time informatievoorziening.

  Lees verder...      Reageer

Goede voornemens: waarom je makkelijker financieel dan fysiek fit wordt

10 januari 2023 - De komende weken gaan weer heel wat goede voornemens sneuvelen. In de ogen van Joost Tieland van Brand New Day is het een gemiste kans dat mensen zich bij de start van het nieuwe jaar vaak hun financiële gezondheid vergeten bij het maken van plannen voor het nieuwe jaar.

  Lees verder...      Reageer

In 2023 drukt de elektrische auto-economie het ‘gas’pedaal in

9 januari 2023 - Range anxiety onder Nederlanders daalt sneller dan verwacht. De term staat voor de angst dat je bestemming niet wordt gehaald omdat het rijbereik van de elektrische auto niet groot genoeg is. Deze daling komt onder andere door de snelle ontwikkelingen van de batterijen in elektrische voertuigen, en de invoering van bestemmingsladen met AC- en DC-laadpunten langs de grote wegen.

  Lees verder...      Reageer

Goede voornemens volhouden begint met leren je gedrag te veranderen

5 januari 2023 - Een nieuw jaar staat voor de deur, en altijd maar weer die goede voornemens. Minder dit, meer dat… Maar wat heb je eraan als je het niet volhoudt en half januari al tien keer in de kroeg hebt gezeten, terwijl je juist heel de maand niet zou drinken? Toch is het natuurlijk goed om aandacht te schenken aan je betere ik, aan je gezondheid, aan minder stress.

  Lees verder...      Reageer

'Informatie over impact klimaatverandering in bestuursverslagen en jaarrekeningen moet beter’

2 januari 2023 - De beschikbaarheid, relevantie, vergelijkbaarheid en daarmee de bruikbaarheid van informatie over de impact van klimaatverandering kan nog steeds worden verbeterd. Dat blijkt uit ‘Het Jaar 2021 Verslagen’, het jaarlijks onderzoek naar de verslaggeving van Nederlandse beursfondsen. Het eerste exemplaar van de uitgave is op 21 december aangeboden aan Kris Douma, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

  Lees verder...      Reageer

Scherp op Fraude

29 december 2022 - Het voorkomen, opsporen en bestrijden van fraude in organisaties is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokkenen. Het bestuur, de directie of de DGA heeft de verantwoordelijkheid voor het voorkomen en tijdig detecteren van fraude. Dat stelt de NBA in haar jongste publieke managementletter (PML).  

  Lees verder...      Reageer

Vijf technologie- en datatrends voor 2023

28 december 2022 -  In het zettabyte-tijdperk vormen de verwerking en de opslag van de stroom aan data en de toenemende vraag naar energie grote uitdagingen voor bedrijven – zowel vanuit technologisch als ecologisch oogpunt. Vooruitkijkend naar 2023 heeft Western Digital vijf trends geïdentificeerd die bepalend zijn voor komend jaar.

  Lees verder...      Reageer

Zorgcollectiviteit van werkgever helpt zorgmijding voorkomen

28 december 2022 - De verwachting is dat dit jaar een recordaantal mensen wisselt van zorgcontract en kiest voor een verzekering met hoog eigen risico en een beperkter aantal zorgaanbieders. Eén van de gevolgen is dat zorg gemeden wordt. Zo slaan steeds meer Nederlanders vanwege financiële redenen controles en behandelingen bij de tandarts over. De korting op aanvullende verzekeringen als tandarts en fysio blijft in de zorgcollectiviteit echter behouden.

  Lees verder...      Reageer

Gen Z is ‘Generatie Hybride’

28 december 2022 -  Meer dan de helft van de Nederlandse Gen Z kantoormedewerkers gaat maximaal drie dagen per week naar kantoor als onderdeel van de hybride werkwijze, maar geeft aan vaker te gaan op koude winterdagen vanwege hoge energieprijzen. De overgrote meerderheid (81 procent) van de toekomstige generatie Nederlandse werknemers is blij met de vrijheid die hybride werken biedt en met de manier waarop het in hun bedrijf is georganiseerd, niet in de laatste plaats omdat het beter is voor hun mentale en fysieke gezondheid.

  Lees verder...      Reageer

Vergaderen in bed of eten tijdens een meeting? Zo zoomden we in 2022

27 december 2022 - Voordat we 2022 achter ons laten, zoomen we nog even in op interessante trends uit het jaarlijkse onderzoek van Zoom Video Communications naar gebruikersgewoonten. Wat blijkt? We staan over het algemeen positief tegenover het gebruik van emojis en GIFs in zakelijke communicatie, bijna een derde van de Zoom-gebruikers maakt alleen het gedeelte van hun werkplek schoon dat in beeld komt, en het komt steeds minder voor dat mensen niet door hebben dat ze nog op mute staan.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties geven zichzelf ruime onvoldoende voor duurzaamheid

23 december 2022 - Organisaties in de publieke - en profit sector geven zichzelf een ruime onvoldoende (4,8) voor duurzaamheid. Veel organisaties worstelen met het verankeren van Environmental, Social & Governance (ESG)-criteria in hun strategie en dagelijks handelen. Hoewel organisaties aangeven te beschikken over goed stakeholdersmanagement worden stakeholdersbelangen onvoldoende opgenomen in de daarvoor benodigde stuurinformatie.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 528 volgende >
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10