zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Vijf digitale trends die het bedrijfsleven in 2020 gaan veranderen

2 januari 2020 -  Het begin van het jaar is het perfecte moment om terug te blikken en alvast vooruit te kijken. Veel technologische trends passeerden het afgelopen jaar de revue. Niet alleen consumenten werden geconfronteerd met allerlei technologische vernieuwingen, ook bedrijven worden geconfronteerd met digitale innovaties. Stuk voor stuk allemaal veelbelovend om ons zakelijke netwerk te veranderen.

  Lees verder...      Reageer

Een veilig werkklimaat begint bij het management

2 januari 2020 - Het belang van een veilige en gezonde werkplek mag niet worden onderschat. Ook het management speelt daarin een belangrijke rol. Dat benadrukt ook Myrella Sterk, oprichter van Westpoort opleidingen.

  Lees verder...      Reageer

Deze vijf trends gaan in 2020 een stempel drukken op de digitale transformatie

31 december 2019 - Equinix doet vijf tech-trendvoorspellingen over de transformaties die organisaties vanaf 2020 gaan doorvoeren in hun digitale infrastructuur. Equinix is aanwezig in meer dan 50 wereldmarkten en heeft een sleutelpositie verworven als interconnectiepunt voor netwerkecosystemen, clouds, bedrijven en voor bijna 10.000 klanten. Dit geeft de aanbieder van datacenters en interconnectie een unieke en complete kijk op digitale infrastructuurtrends.

  Lees verder...      Reageer

Productie met een 2020-visie

31 december 2019 - De adoptie van bepaalde opkomende technologieën kost tijd, zeker als het verstrekkende innovatieve ontwikkelingen betreft. Wat zijn de trends en waarom worden ze in 2020 eindelijk omarmd? Prasad Satyavolu, chief digital officer manufacturing & logistics bij Cognizant, gaat dieper in op de belangrijkste ontwikkelingen die we in 2020 waarschijnlijk gaan zien.

  Lees verder...      Reageer

Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan

30 december 2019 - Maar liefst twaalf procent van de werkende Nederlanders is een voorstander van een werkplek zonder printers. Dit blijkt uit onderzoek van AFAS Software onder 1.123 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden zegt een kwart zich weleens te ergeren aan collega’s die te vaak printen.

  Lees verder...      2 reacties

Zo bereidt u de jeugd van nu voor op een toekomst in tech

30 december 2019 - Cyberrampvoorspeller, algoritme-neutraliteitauditor en VR-speelhalmanager; zomaar een greep uit mogelijke banen van de toekomst die uit een recent onderzoek van Cognizant's Centre for the Future of Work zijn gerold. Dat klinkt spannend, maar wie gaat dat werk doen? De studenten van nu moeten zich voorbereiden op dergelijke banen van de toekomst. Maar hoe?

  Lees verder...      Reageer

42 procent automobilisten vermijdt rijden met slecht weer

23 december 2019 -  Glibberen over gladde wegen of ruitenwissers die overuren draaien met heftige sneeuwval: rijden met winters weer is een andere tak van sport. Niet alle Nederlanders zijn hier comfortabel mee: bijna de helft (44 procent) vindt het eng om in de sneeuw of met ijzel te rijden. Vrouwen (62 procent) hebben hier een stuk meer moeite mee dan mannen (26 procent).

  Lees verder...      Reageer

Welke drie trends bepalen in 2020 de gesprekken in boardrooms?

20 december 2019 -  Technologie bepaalt in grote mate het succes van bedrijven. Namen als Uber, Amazon en Deliveroo veranderen in rap tempo de manier waarop we leven, winkelen en werken. Deze ontwikkeling maakt het voor bedrijven nog belangrijker om geavanceerde technologie in te zetten om concurrerend te blijven in de markt.

  Lees verder...      Reageer

De visuele trends voor 2020

18 december 2019 -  Merken en creatieven zijn steeds meer gefocust op het ontwikkelen van betrouwbare en oprechte content. Hiermee proberen zij te de stijgende verwachtingen en de behoefte aan transparantie van de huidige consument bij te houden. Deze voortdurende inhaalslag om de consument te begrijpen brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee.

  Lees verder...      1 reactie

Werkend Nederland snel afgeleid

17 december 2019 -  Afleiding door collega’s is de grootste factor waardoor Nederlandse werknemers hun werk niet goed kunnen uitvoeren. Uit het Future of Work-onderzoek dat door Microsoft onder 500 Nederlandse medewerkers is uitgevoerd, blijkt dat ‘gestoord worden door collega’s’ met bijna een kwart (22 procent) de grootste afleidingsfactor is.

  Lees verder...      Reageer

Een op de drie werknemers niet op de hoogte van AVG-beleid

16 december 2019 - Een derde van de Nederlandse werknemers weet niet of er binnen hun bedrijf maatregelen zijn genomen om te voldoen aan AVG-voorwaarden, ondanks dat deze wetgeving al ruim anderhalf jaar van kracht is. Een deel van de ondernemingen investeert wel in het trainen van hun werknemers, maar als geheel schieten Nederlandse bedrijven hierin tekort.

  Lees verder...      Reageer

Zeven van de tien Nederlanders willen geld zien voor persoonlijke data

12 december 2019 -  70 procent van de Nederlanders zou door grote tech-bedrijven betaald willen worden voor het delen van persoonlijke data. Ook is er nog maar een kleine meerderheid blij mee om te betalen met data voor diensten als WhatsApp en Instagram, in plaats van met geld. Dat blijkt uit onderzoek van Brandfirm onder meer dan 1.000 Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

70 procent financiële professionals is al bezig met blockchain en kunstmatige intelligentie

10 december 2019 - Nederlandse financiële professionals lijken klaar te zijn voor de komst van technologieën als blockchain en kunstmatige intelligentie. De ruime meerderheid (70 procent) is gestart met het uitwerken van de eerste ideeën voor de inzet van de technologieën, gaat er op korte termijn daadwerkelijk mee aan de slag of zet de technologieën zelfs al in.

  Lees verder...      Reageer

Tijdsregistratie op het werk: Nederland meest digitale leerling van de klas

9 december 2019 - Zes op de tien van de Nederlandse ondernemingen waar de arbeidstijd wordt geregistreerd, hanteert nog een traditioneel Time & Attendance (T&A) systeem: een badge, prik- of tijdsklok, Excel sheet, of zelfs pen en papier. Dat klinkt fors, maar in vergelijking met andere Europese landen is dat een relatief laag cijfer. Vooral op vlak van digitale en biometrische alternatieven voor T&A management, zoals inloggen via applicaties of met een vingerafdruk, scoren Nederlandse bedrijven erg hoog.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 480 volgende >
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
Het belang van een goede online marketing partner
reacties
Nederlandse CEO AEX-fonds verdiende in 2017 gemiddeld 3,6 miljoen euro (1) 
Onbekend maakt onbemind (2) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
top10
De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beďnvloeden
Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen
Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?
Meerwaarde creëren uit menselijk kapitaal met ISO-norm
Stap uit de sprookjeswereld en stop het (digitale) zwart-wit-denken
Nederland ideale vestigingsplek dankzij digitale infrastructuur
‘Positief verband tussen stakeholdergericht leiderschap en betere financiële bedrijfsprestaties’
meer top 10