zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Eén op vijf IT’ers ervaart ongelijke behandeling op de werkvloer

9 mei 2023 - Maar liefst 22 procent van de Nederlanders met een baan in de IT ervaart een ongelijke behandeling tussen werknemers binnen hun organisatie. Dat blijkt uit onderzoek van Linden-IT onder 1.078 Nederlanders werkzaam bij een IT-organisatie, uitgevoerd door Panelwizard. Mogelijk heeft de ongelijke behandeling invloed op het gedrag van werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers met arbeidsbeperking vinden zichzelf minder productief dan collega's

8 mei 2023 - Culture Amp verzamelt miljoenen reacties over organisatiecultuur en betrokkenheid en publiceert elk jaar wereldwijde inzichten per bedrijfstak en regio. Als onderdeel hiervan biedt Culture Amp van tijd tot tijd cijfers die hieruit voortkomen, dit keer over medewerkers met een arbeidsbeperking. Uit de wereldwijde genoemde cijfers blijkt dat werknemers met een arbeidsbeperking een sterk lagere betrokkenheid ervaren.

  Lees verder...      Reageer

Overleven of groeien? Wat staat er op de bedrijfsagenda in 2023?

5 mei 2023 - De kranten worden overwegend gedomineerd door sombere vooruitzichten, voorspellingen dat bedrijven ten onder gaan en schokkende cijfers over inflatie en de energiecrisis. Ondanks dat de Nederlandse economie niet officieel in een recessie zit en de economie zelfs nog groeit, zou het volgens Eilika Regenbrecht, country lead Nederland bij Pleo, niet gek zijn als bedrijfsleiders niet goed weten wat ze nu van 2023 moeten denken.

  Lees verder...      Reageer

Tips voor een goede overstap naar elektrische bedrijfswagens

4 mei 2023 - Wie overstapt op een elektrische vloot, zet de deur naar de toekomst wagenwijd open. Maar het is best een grote stap. Waar te beginnen? Wanneer werkt het geheel echt goed? Rachid Lezaar van Bluekens EV heeft een aantal tips op een rij gezet.

  Lees verder...      Reageer

Bijna helft Nederlanders met kater naar werk

4 mei 2023 - Maar liefst 42 procent van alle werkende Nederlanders is weleens met een flinke kater gaan werken. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.080 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Na een zware nacht kan het verleidelijk zijn om jezelf (onterecht) ziek te melden. Van alle ondervraagden heeft een vijfde zich weleens ziekgemeld, terwijl ze eigenlijk kerngezond waren.

  Lees verder...      Reageer

De rol van managers in de transitie naar elektrisch rijden

3 mei 2023 -  Voor managers is het vaak essentieel dat ze over een zakelijke auto beschikken. Zo kunnen ze zich vlot verplaatsen naar meetings en kunnen ze zich flexibel opstellen. Dat beaamt ook Wesley Zantinge, CEO van Grid.com B.V. Dit is een innovatief bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s.

  Lees verder...      Reageer

Main stream technologie verslechtert concurrentievermogen aanzienlijk in volatiele economie

2 mei 2023 -  MACH Alliance maakt de resultaten van haar jaarlijkse Enterprise MACHified onderzoek bekend. De resultaten tonen aan dat de urgentie voor grote ondernemingen om te innoveren en voorop te blijven op de concurrentie in de huidige volatiele economie is toegenomen. Om deze innovatiekracht te realiseren, blijkt de adoptie van een open technologie ecosysteem cruciaal. 

  Lees verder...      Reageer

Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij werknemers

28 april 2023 - Voor het eerst sinds een paar jaar is het aantal promoters gedaald bij Nederlandse bedrijven. Van 31 procent in 2022 naar 27 procent in 2023. De stijgende trend van de afgelopen jaren wordt daarmee omgebogen. Minder promoters betekent minder enthousiaste medewerkers die hun werkgever zouden aanbevelen bij anderen. Opvallend is dat de gemiddelde tevredenheid van Nederlandse werknemers juist iets is gestegen: 7,5 in 2023 tegenover 7,4 in 2022.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminele organisaties lijken steeds meer op echte bedrijven

26 april 2023 - Trend Micro beschrijft in een nieuw rapport dat cybercriminele organisaties zich, naarmate ze groter worden, steeds meer gaan gedragen als echte ondernemingen. Dit gaat gepaard met eigen kosten en uitdagingen.

  Lees verder...      Reageer

Innovatieve bedrijven hebben 1,7 keer betere kans op succes tijdens recessie

26 april 2023 -  Uit de Innovatie-index van Dell Technologies, een nieuw onderzoek onder 6.600 werknemers in meer dan 45 landen waaronder Nederland, blijkt dat bedrijven vertrouwen hebben in de kracht van innovatie van hun organisatie ondanks de wereldwijde uitdagingen. Vanuit Nederland namen 200 werknemers deel aan het onderzoek. 86 procent van de respondenten uit ons land zegt dat hun bedrijf een levendige innovatiecultuur heeft, maar het onderzoek toont aan dat er een duidelijke ‘innovatiekloof’ is tussen de perceptie van innovatie en de realisatie ervan.

  Lees verder...      1 reactie

Leidinggevenden overweldigd door hoeveelheid data

25 april 2023 - Er is meer data beschikbaar dan ooit tevoren. Bij het nemen van cruciale beslissingen wordt ervan uitgegaan dat leidinggevenden de analyse van data inzetten om de juiste afwegingen te maken. Uit onderzoek van Oracle blijkt echter het tegendeel waar. 82 procent van de Nederlandse leidinggevenden ervaart de hoeveelheid data die op hen afkomt als overweldigend.

  Lees verder...      Reageer

Drie cruciale trends voor de toekomst van technologie

24 april 2023 - De wereld staat op een kantelpunt als het gaat om technologie. Recentelijk nog voorspelde Gartner dat vanaf nu tot 2027 verschillende technologische verschuivingen zullen plaatsvinden. Per Overgaard, EMEA ISG CTO van Lenovo, heeft deze voorspellingen geanalyseerd en wijst op drie verschuivingen die hier in het bijzonder uitspringen: een toename van enterprise metaverse-technologie, een grotere focus op duurzame AI, en een toenemende behoefte aan 'moonshot'-technologieën.

  Lees verder...      Reageer

Oplichting via mobiele gesprekken bereikt alarmerende hoogten in 2022

21 april 2023 - Oplichting via tekstberichten wordt steeds vaker gebruikt als mobiele bedreiging. In 2022 is het aantal gemelde gevallen via sms, berichten-apps (zoals WhatsApp) en sociale media met maar liefst een factor twaalf toegenomen. De oplichter begint met een onschuldig berichtje en als het slachtoffer hierop reageert, blijft de oplichter soms wel dagen of weken in contact om vertrouwen op te bouwen. Pas daarna vraagt de oplichter om informatie, geld of inloggegevens. Op deze manier worden slachtoffers gemanipuleerd en misleid. 

  Lees verder...      Reageer

Millennials luiden de noodklok: zorgen om mentale gezondheid

21 april 2023 - In opdracht van OOPKOP, platform voor mentaal fitte werknemers, onderzochten onderzoeksorganisatie Norstat en Dr. Ruth Hekman* de beleving van de mentale gezondheid van bijna 500 hoogopgeleide millennials op het werk. De resultaten zijn opvallend: ruim 63 procent van de millennials ervaart mentale gezondheidsproblemen door hun werk, zoals stress.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 533 volgende >
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’
reacties
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (1) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (2) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
top10
Waarom R&D een formule kan zijn voor blijvend zakelijk succes
Duidelijke doelen, collega’s en ondersteuning van management belangrijkst voor werknemerservaring
Vier manieren - en twee pizza's - om innovatie in de bedrijfscultuur te bouwen
Beslisser wil weer 100 procent naar kantoor, werknemer wil hybride werken
30 procent HR-professionals verdenkt thuiswerkende medewerkers van liegen sinds hogere kosten kinderopvang
Vier op de tien Gen Z’s kampen met burn-outklachten door hoge werkdruk
Leren en ontwikkelen in de zorg gaat flink op de schop
Drie op tien organisaties weet niet hoe groene arbeidsvoorwaarden rechtelijk in te voeren
Krapte steeds hoger op agenda bij corporates en bureaus
Psychische klachten bom onder arbeidsmarkt
meer top 10