zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Een op de zeven werknemers voelt zich meer thuis in het team sinds coronacrisis

29 december 2020 -  Sinds maart werken veel mensen grotendeels thuis en voorlopig zijn we daar nog niet vanaf, werd vorige week bekend. Tijd om aan het eind van het jaar de balans op te maken: houden we het nog vol? Voelen we ons nog thuis op het werk? Durven we ons openlijk uit te spreken? Over het algemeen geldt: de meeste werkende Nederlanders voelen zich op hun plek in hun organisatie.

  Lees verder...      Reageer

De midden manager als baken in deze onrustige tijd

24 december 2020 -  Nu, meer dan ooit, hebben we de midden manager nodig. De huidige covid-19 crisis vraagt om een sterke verbindende schakel tussen de organisatie (topmanagement) en de veelal thuis werkende medewerkers.
In maart was er sprake van een ‘intelligente lock-down’ en gingen ons land nagenoeg volledig op slot. En ook nu is er weer een lock-down.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken valt in de smaak, maar bedrijven vrezen disbalans

23 december 2020 - Een grote meerderheid van kantoorwerkers wil ook na de crisis thuis blijven werken. Ze voelen zich thuis productiever. Toch staan bedrijven niet te trappelen, met name vanwege het grootschalig in de wind slaan van regels om bedrijfsgegevens te beschermen. Dat blijkt uit onderzoek van CyberArk.

  Lees verder...      Reageer

Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd

22 december 2020 -  23 procent van de werknemers heeft tijdens de coronapandemie opzettelijk de gewerkte tijd die hij indiende op zijn rooster verhoogd of verlaagd. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, uitgevoerd onder 600 medewerkers die het grootste deel van hun werktijd niet achter het bureau doorbrengen, zoals supermarkt- en zorgmedewerkers.

  Lees verder...      1 reactie

Teleurstellende verkiezingscampagne wordt vaak ‘aangepakt’ met nieuw logo

22 december 2020 - Een verkiezingsverlies van meer dan 50 procent van de stemmen gaat achteraf in drie van de vier gevallen samen met een logowijziging. Na een groot verlies, kiezen politieke partijen er vaak voor om de stijl van hun logo te wijzigen. Opvallend: voorafgaand aan een teleurstellende verkiezingsuitslag werden tot nu toe juist nooit grote wijzigingen doorgevoerd in het logo.

  Lees verder...      Reageer

Drie op de tien werkenden voert werkzaamheden van manager uit

21 december 2020 - Drie op de tien werkenden (30 procent) voert taken uit die eigenlijk onder de werkzaamheden van hun manager vallen. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst. Het zijn net wat vaker mannen dan vrouwen die dit doen: 32 tegenover 27 procent.

  Lees verder...      Reageer

Werken op afstand in 2020: schaarste, opoffering, stabiliteit en security

17 december 2020 -  Tegen de tijd dat u dit leest is het waarschijnlijk negen maanden geleden dat u voor het laatst op kantoor heeft gewerkt. Gedurende die tijd werkte het overgrote deel vanuit thuiskantoren, extra slaapkamers of woonkamers. Desondanks ging het werk vanuit huis gewoon door, met uitzondering van de sectoren waar persoonlijk interactie essentieel is, en zijn organisaties nog steeds levensvatbaar.

  Lees verder...      1 reactie

De supply chains van de toekomst: wat kunnen we verwachten?

15 december 2020 - Supply chain-capaciteiten en oplossingen zijn veel verder ontwikkeld dan we een paar jaar geleden voor mogelijk hielden. Natuurlijk heeft dat te maken met de technologische revolutie en digitalisering in het algemeen, maar het einde van de supply chain-ontwikkelingen is nog lang niet in zicht. Moderne (en toekomstige) supply chain-applicaties gaan volgens experts van BluJay Solutions bepalen of organisaties relevant en concurrerend kunnen blijven.

  Lees verder...      Reageer

Helft werkend Nederland kan geen 1,5 meter afstand van collega’s houden

11 december 2020 - Slechts 51,5 procent van de werknemers is in staat om de hele werkdag 1,5 meter afstand van collega’s te houden. Meer dan de helft (55 procent) bevindt zich liever niet langer dan vijftien minuten in een afgesloten ruimte zonder luchtzuivering. Acht op de tien (81,5 procent) werknemers ziet luchtzuivering bovendien als essentiële maatregel om de verspreiding van het coronavirus in binnenruimtes tegen te gaan.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkenden doet zich op werk beter voor

8 december 2020 -  Maar liefst 26 procent van de werkende Nederlanders doet zich op werk weleens beter voor dan dat ze naar eigen zeggen zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.104 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Een belangrijk onderdeel van deze leugens is het salaris, zo heeft een op de zeven ondervraagden tegen collega’s weleens gelogen over wat ze precies verdienen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse manager scoort een 7,5

8 december 2020 -  De Nederlandse werkenden beoordelen hun manager gemiddeld met een 7,5. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst. Dit jaar valt het cijfer significant hoger uit dan vorig jaar: toen beoordeelden medewerkers hun manager met een 7,1. Het vaakst geven medewerkers hun manager een 8 (38 procent). Slechts tien procent geeft hun manager een vijf of lager.

  Lees verder...      1 reactie

Oppas helpt thuiswerkende ouders steeds vaker uit de brand

7 december 2020 - Nu het thuiswerken vaste prik is en kinderen vaker thuis zijn, nemen de productiviteitsuitdagingen voor ouders én werkgevers toe. Uit recent onderzoek van Charly Cares blijkt dat 44 procent van de thuiswerkende ouders op het platform een oppas boekt om productief thuis te kunnen werken als de kinderen ook thuis zijn.

  Lees verder...      Reageer

Helft managers heeft een te volle agenda

4 december 2020 -  Bij 53 procent van de Nederlandse managers is hun agenda te vol. Dat stellen hun managementsupportprofessionals. Zelfs met hun hulp zijn ze te druk. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers. 21 procent zegt dat de agenda van de manager altijd te vol is en 32 procent zegt dat dit het grootste deel van de tijd zo is.

  Lees verder...      Reageer

Machine learning, de nieuwe tool tegen online fraude

3 december 2020 -  In de uitzonderlijke economische situatie waarin we ons bevinden, hebben financiële instellingen zich vooral gericht op het in stand houden en voortzetten van hun activiteiten, maar ze mogen de applicatiebeveiliging niet vergeten. Sterker nog, online fraude is wereldwijd verantwoordelijk voor het verlies van tientallen miljarden euro's per jaar: organisaties kunnen dat risico niet nemen, aangezien sommigen onder hen al grote moeilijkheden ondervinden vanwege de huidige situatie.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 497 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
top10
Deepfakes, virtuele producties en lege bioscopen
Twijfel is de grote vriend van excellente prestaties
Eén op de drie Nederlanders wil dat werkgever niet-gevaccineerde collega weigert op kantoor
Leidinggevende stimuleert werknemer niet om te leren
Tips om uw vloer te beschermen tijdens het thuiswerken
‘Coronastress maakt managers en bestuurders minder capabel’
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe
In 2020 grootste cao-loonstijging in twaalf jaar
Bedrijven in duurzame energiesector hebben hogere omzet dan verwacht
Vier aandachtsgebieden voor de CIO op weg naar een datagedreven organisatie
meer top 10