zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Persoonlijkheid en leiderschap tijdens een organisatiecrisis

11 mei 2020 -  Elke organisatie krijgt weleens te maken met een crisis. Hoewel de COVID-19-crisis ongekend is, zijn crisissituaties altijd onvermijdelijk in een VUCA-omgeving. Of een organisatie goed door een crisis komt, is grotendeels afhankelijk van de maatregelen die genomen worden door het leiderschap. De nalatenschap van een leider is vaak zelfs afhankelijk van hoe hij of zij met een grote crisis omgaat.

  Lees verder...      Reageer

Vijf veranderingen in export naar China die u moet kennen

7 mei 2020 - Tegelijk met het Chinese nieuwjaar hebben de Chinese autoriteiten hun regelgeving met betrekking tot invoerlicenties, invoercontrole, documentatieplicht en CCC-certificering geactualiseerd. Deze veranderingen zou u moeten kennen. Richard Groenendijk, general manager van AEB Nederland  geeft vijf tips hierover.

  Lees verder...      Reageer

Rapid prototyping cruciaal voor toekomst van Nederlandse bedrijven

6 mei 2020 - Voor consumenten zijn 3D-printers leuke speeltjes of verre toekomstmuziek. U mag het noemen zoals u wilt, maar voor bedrijven zijn 3D-printing en rapid prototyping de enige manier om klaar te zijn voor de toekomst. Dat geeft ook Mark Achterberg, Hoofd Inginieur van 3dhubs.com, aan.

  Lees verder...      Reageer

Hygiëne en omgangsvormen werkvloer blijvend veranderd door Corona

4 mei 2020 -  Meer dan de helft (58 procent) van het kantoorpersoneel in Nederland denkt niet dat alles weer wordt zoals het was vóór Corona. Zo geeft 67 procent aan meer op hygiëne te blijven letten dan voorheen. Meer dan driekwart van de werknemers (77 procent) verwacht dat de werkgever voor extra schoonmaakrondes zorgt om de hygiëne te waarborgen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders: Bevrijdingsdag moet jaarlijks een doorbetaalde vrije dag zijn

4 mei 2020 -  Maar liefst 81 procent van de werkende Nederlanders vindt dat Bevrijdingsdag voor iedereen jaarlijks een doorbetaalde vrije dag moet zijn. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1154 Nederlanders die 32 uur of meer in loondienst zijn. Op dit moment is Bevrijdingsdag slechts één keer in de vijf jaar een doorbetaalde vrije dag.

  Lees verder...      Reageer

Een veilige terugkeer naar de werkplek

1 mei 2020 -  De intelligente lock-down gaat binnenkort voorzichtig de deuren van onze bedrijven openzetten. Het is voor zowel werkgever als werknemer de hoogste tijd om weer aan de slag te kunnen. En dat is ook zeker mogelijk, stelt directeur Ronald Simonis van Effect Veiligheid BV, als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

  Lees verder...      Reageer

Managers kunnen zich verzekeren tegen aansprakelijkheid

1 mei 2020 -  Managers kunnen zich tegenwoordig verzekeren tegen beroepsfouten en de aansprakelijkheidstelling die daaruit voort kan vloeien. Verzekeraars ontwikkelen speciale soorten verzekeringen voor management consultants en (interim) managers. Veel leidinggevenden hebben geen idee dat deze verzekering bestaat, stelt WA.nl.

  Lees verder...      Reageer

'Kantoren nu corona-proof maken is niet goed genoeg”

1 mei 2020 -  Vastgoedadviseur CBRE stelt dat kantoren niet enkel corona-proof moeten worden gemaakt, maar dat ze blijvend anders ingericht en gebruikt zullen worden. Niet alleen voor de komende maanden zullen kantoren Covid-19-proof gemaakt moeten worden, ook voor de tijd daarna is het goed om na te denken over de functie van het kantoor.

  Lees verder...      Reageer

Dit dekt uw verzekering als uw (zaken)reis is geannuleerd

30 april 2020 -  Door het coronavirus worden evenementen massaal afgelast en vluchten geannuleerd. Maar wat krijgt u vergoed van uw verzekering als u tijdens deze crisis uw (zaken)reis wilt annuleren? De experts van Knab zochten het uit.

  Lees verder...      Reageer

Vijf snelle tips voor het inrichten van een optimale thuiswerkomgeving

29 april 2020 - Thuiswerken staat de afgelopen weken volop in de schijnwerpers. Voor digitale nomaden en telewerkers is dit niets nieuws, maar voor de meeste mensen kan het een hele opgave lijken om buiten de geijkte kantooromgeving te werken. De uitdaging is om efficiënt en gemotiveerd te blijven.

  Lees verder...      2 reacties

Vier tips om iedere crisis het hoofd te bieden

28 april 2020 - Een goed voorbereide organisatie is meestal in staat een crisis op te vangen en mee te bewegen zodat de business en de medewerkers er ongeschonden en gezond uit tevoorschijn komen. Maar hoe doet u dat?

  Lees verder...      1 reactie

COVID-19: hoe vermindert u de schade in internationale supply chains?

28 april 2020 -  Het coronavirus raakt alle bedrijven. Met name voor internationaal opererende bedrijven is de onzekerheid groot. Welke klanten en leveranciers leveren nu of op korte termijn problemen op als het virus zich verder verspreidt? Over één conclusie bestaat weinig twijfel: dit jaar zal de economie in een recessie terechtkomen. Hoe snel bedrijven uit die dip komen, hangt af onder andere af van de veerkracht van hun supply chains.

  Lees verder...      Reageer

Slechts elf procent denkt dat AI komende jaren grote invloed heeft op functie

24 april 2020 -  Ondanks het grote potentieel van AI, denkt slechts elf procent van de werknemers die niet tot een datateam of het MT behoren, dat AI de komende vijf jaar veel impact heeft op hun rol. Dit blijkt uit de ‘AI Impact Survey’, een onderzoek dat werd uitgevoerd door Dataiku. Vooral werknemers in de financiële sector en in de retail denken dat AI veel invloed zal hebben op hun functie.

  Lees verder...      Reageer

Grote kans op datalek ondanks invoering AVG

23 april 2020 - Op 19 mei aanstaande is het twee jaar geleden dat de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, van kracht is geworden; een wet die de beveiliging van privacygevoelige informatie beter moet waarborgen. Echter, uit internationaal onderzoek blijkt dat veel bedrijven nog steeds onvoldoende maatregelen hebben genomen ter beveiliging van papieren data.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 486 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10