zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Personeelsverloop verergert dataverlies bij Nederlandse bedrijven

11 mei 2023 - Proofpoint publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO's) zijn onderzocht. 58 procent van de Nederlandse CISO's verwacht in de komende twaalf maanden een cyberaanval op hun bedrijf. Dit percentage is aanzienlijk gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen slechts 28 procent van de CISO’s zich zorgen maakte.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven die AI omarmen presteren aanzienlijk beter,

11 mei 2023 - Kunstmatige intelligentie (AI) wordt door bedrijven gezien als de sleutel tot operationele veerkracht en concurrentievoordeel, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Accenture. Uit 'Reinventing Enterprise Operations' komt naar voren dat maar liefst 73 procent van de bedrijven AI als een essentiële investering beschouwt voor betere prestaties en operationele veerkracht, terwijl 90 procent van de leidinggevenden AI toepast om hun bedrijven wendbaarder te maken in een dynamische markt.

  Lees verder...      Reageer

IWG: Het kantoor is niet dood, forenzen wel

10 mei 2023 - Tijd kwijt zijn aan reizen is iets van weleer, vanuit praktisch oogpunt maar ook als milieuoverweging. Mensen willen graag op kantoor werken, maar zijn het forenzen beu. IWG ziet de vraag naar professionele werkplekken buiten de Randstad toenemen. Bijkomend voordeel van dichtbij huis werken, betekent bovendien dat de CO2-uitstoot aanzienlijk kan verminderen.

  Lees verder...      Reageer

Vakantiegeld 2023: Netto hoger voor werknemers tot net onder modaal

10 mei 2023 - In mei ontvangen veel werknemers hun vakantiegeld. Dit jaar ontvangen vooral werknemers met loon tot € 3.000 bruto per maand netto iets meer vakantiegeld. Terwijl hogere inkomens daar netto op achteruit gaan. Dat blijkt uit berekeningen van HR- en salarisdienstverlener ADP.

  Lees verder...      Reageer

Eén op vijf IT’ers ervaart ongelijke behandeling op de werkvloer

9 mei 2023 - Maar liefst 22 procent van de Nederlanders met een baan in de IT ervaart een ongelijke behandeling tussen werknemers binnen hun organisatie. Dat blijkt uit onderzoek van Linden-IT onder 1.078 Nederlanders werkzaam bij een IT-organisatie, uitgevoerd door Panelwizard. Mogelijk heeft de ongelijke behandeling invloed op het gedrag van werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers met arbeidsbeperking vinden zichzelf minder productief dan collega's

8 mei 2023 - Culture Amp verzamelt miljoenen reacties over organisatiecultuur en betrokkenheid en publiceert elk jaar wereldwijde inzichten per bedrijfstak en regio. Als onderdeel hiervan biedt Culture Amp van tijd tot tijd cijfers die hieruit voortkomen, dit keer over medewerkers met een arbeidsbeperking. Uit de wereldwijde genoemde cijfers blijkt dat werknemers met een arbeidsbeperking een sterk lagere betrokkenheid ervaren.

  Lees verder...      Reageer

Overleven of groeien? Wat staat er op de bedrijfsagenda in 2023?

5 mei 2023 - De kranten worden overwegend gedomineerd door sombere vooruitzichten, voorspellingen dat bedrijven ten onder gaan en schokkende cijfers over inflatie en de energiecrisis. Ondanks dat de Nederlandse economie niet officieel in een recessie zit en de economie zelfs nog groeit, zou het volgens Eilika Regenbrecht, country lead Nederland bij Pleo, niet gek zijn als bedrijfsleiders niet goed weten wat ze nu van 2023 moeten denken.

  Lees verder...      Reageer

Tips voor een goede overstap naar elektrische bedrijfswagens

4 mei 2023 - Wie overstapt op een elektrische vloot, zet de deur naar de toekomst wagenwijd open. Maar het is best een grote stap. Waar te beginnen? Wanneer werkt het geheel echt goed? Rachid Lezaar van Bluekens EV heeft een aantal tips op een rij gezet.

  Lees verder...      Reageer

Bijna helft Nederlanders met kater naar werk

4 mei 2023 - Maar liefst 42 procent van alle werkende Nederlanders is weleens met een flinke kater gaan werken. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.080 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Na een zware nacht kan het verleidelijk zijn om jezelf (onterecht) ziek te melden. Van alle ondervraagden heeft een vijfde zich weleens ziekgemeld, terwijl ze eigenlijk kerngezond waren.

  Lees verder...      Reageer

De rol van managers in de transitie naar elektrisch rijden

3 mei 2023 -  Voor managers is het vaak essentieel dat ze over een zakelijke auto beschikken. Zo kunnen ze zich vlot verplaatsen naar meetings en kunnen ze zich flexibel opstellen. Dat beaamt ook Wesley Zantinge, CEO van Grid.com B.V. Dit is een innovatief bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s.

  Lees verder...      Reageer

Main stream technologie verslechtert concurrentievermogen aanzienlijk in volatiele economie

2 mei 2023 -  MACH Alliance maakt de resultaten van haar jaarlijkse Enterprise MACHified onderzoek bekend. De resultaten tonen aan dat de urgentie voor grote ondernemingen om te innoveren en voorop te blijven op de concurrentie in de huidige volatiele economie is toegenomen. Om deze innovatiekracht te realiseren, blijkt de adoptie van een open technologie ecosysteem cruciaal. 

  Lees verder...      Reageer

Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij werknemers

28 april 2023 - Voor het eerst sinds een paar jaar is het aantal promoters gedaald bij Nederlandse bedrijven. Van 31 procent in 2022 naar 27 procent in 2023. De stijgende trend van de afgelopen jaren wordt daarmee omgebogen. Minder promoters betekent minder enthousiaste medewerkers die hun werkgever zouden aanbevelen bij anderen. Opvallend is dat de gemiddelde tevredenheid van Nederlandse werknemers juist iets is gestegen: 7,5 in 2023 tegenover 7,4 in 2022.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminele organisaties lijken steeds meer op echte bedrijven

26 april 2023 - Trend Micro beschrijft in een nieuw rapport dat cybercriminele organisaties zich, naarmate ze groter worden, steeds meer gaan gedragen als echte ondernemingen. Dit gaat gepaard met eigen kosten en uitdagingen.

  Lees verder...      Reageer

Innovatieve bedrijven hebben 1,7 keer betere kans op succes tijdens recessie

26 april 2023 -  Uit de Innovatie-index van Dell Technologies, een nieuw onderzoek onder 6.600 werknemers in meer dan 45 landen waaronder Nederland, blijkt dat bedrijven vertrouwen hebben in de kracht van innovatie van hun organisatie ondanks de wereldwijde uitdagingen. Vanuit Nederland namen 200 werknemers deel aan het onderzoek. 86 procent van de respondenten uit ons land zegt dat hun bedrijf een levendige innovatiecultuur heeft, maar het onderzoek toont aan dat er een duidelijke ‘innovatiekloof’ is tussen de perceptie van innovatie en de realisatie ervan.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 533 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10