zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Slechts een vijfde van de managers vindt zichzelf onmisbaar

27 mei 2021 - Een vijfde (22 procent) van de Nederlandse managers vindt zichzelf van onmisbare waarde. Hier tegenover staat een vergelijkbaar percentage (achttien procent) dat zijn rol juist overbodig vindt en van mening is dat zijn team helemaal geen manager nodig heeft. Daarnaast geeft twaalf procent van de managers aan dat ze, sinds ze een managersrol bekleden, last hebben van het imposter syndrome.

  Lees verder...      Reageer

De groeiende kenniskloof tussen boomers en millennials: wat betekent dit voor onze privacy?

21 mei 2021 - Het komt steeds vaker voorbij – de kloof tussen de boomer-generatie (en ouder) en millennials (en jonger). Twee verschillende werelden met twee verschillende kijken op het leven, zo ook in hun visie op technologie en het gebruik daarvan.

  Lees verder...      Reageer

De toekomst van duurzaam ondernemen is locatietechnologie

20 mei 2021 -  Naast de pandemie hadden we in 2020 ook te maken met bosbranden, extreme weersomstandigheden en ernstige misoogsten. Niets nieuws, maar ze vinden wel in toenemende mate plaats, vaak gelijktijdig en met steeds grotere gevolgen. Omdat ze sneller, intenser en parallel over de hele planeet plaatsvinden, hebben ze steeds meer invloed op bijna elk aspect van ons leven.

  Lees verder...      Reageer

Een op drie werkenden onvoorzichtig met privacygevoelige informatie

17 mei 2021 -  Maar liefst 34 procent van de werkende Nederlanders deelt weleens privégegevens met derden. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.027 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Een mogelijke verklaring hiervoor is gebrek aan relevante kennis.

  Lees verder...      Reageer

COVID-19 debet aan stijging politieke risico’s in thuislanden Nederlandse handelspartners

12 mei 2021 - De politieke risico’s die COVID veroorzaakt zullen in 2021 blijven toenemen, blijkt uit het Political Risk Report 2021 van verzekeringsmakelaar Marsh. Zo vormen bij de zes belangrijkste handelspartners van Nederland rellen, stakingen en onrust onder burgers het grootste risico voor de handel in Europa. Nederland scoort op deze onderdelen aanzienlijk lager in vergelijking met de rest van de wereld.

  Lees verder...      Reageer

Intelligente Automatisering nieuwste trend, maar finance professional heeft geen idee wat het is

11 mei 2021 - Intelligente Automatisering is de nieuwste trend binnen de financiële sector, maar tegelijkertijd blijkt twee op de drie finance professionals geen idee te hebben wat deze trend inhoudt. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Onguard. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 300 finance professionals die werkzaam zijn bij organisaties met meer dan 50 fte.

  Lees verder...      Reageer

Covid, cyber, compliance en ESG zijn de grootste risico's voor de financiële dienstensector

11 mei 2021 -  Volgens het rapport Financial Services Risk Trends: An Insurer’s Perspective van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) moeten financiële instellingen en hun bestuurders navigeren door een snel veranderende wereld, die wordt gekenmerkt door nieuwe en opkomende risico's van cybercriminaliteit, een groeiende last van compliance en de turbulentie van covid-19.

  Lees verder...      Reageer

Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget

10 mei 2021 -  Twee op de vijf (39 procent) Nederlanders beschouwt vakantiegeld dit jaar als een bonus in plaats van vakantiebudget. Het is opvallend dat deze zienswijze vooral gedeeld wordt door mensen zonder kinderen (29 procent) en minder door mensen met kinderen (negen procent). Dit blijkt uit onderzoek vanVisma | Raet onder 1.088 Nederlandse medewerkers in loondienst.

  Lees verder...      2 reacties

Werkende prefereert goed luchtreinigingssysteem boven coronavaccinatie

6 mei 2021 - 32 procent van de werkende Nederlanders stelt het hebben van een luchtreinigingssysteem dat bacteriën en virussen filtert op het werk boven het krijgen van een vaccin tegen het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van Fellowes uitgevoerd onder meer dan 1.000 werkenden Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit

3 mei 2021 -  GitLab heeft haar nieuwe Remote Work Report 2021 gelanceerd. Voor het rapport werden wereldwijd ongeveer 4.000 mensen ondervraagd. Het rapport bouwt voort op het GitLab Remote Work Report 2020. Het doel van de enquête was meer inzicht te krijgen in de voordelen en uitdagingen waarmee organisaties te maken hebben.

  Lees verder...      Reageer

De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie

29 april 2021 -  Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de dagelijkse gang van zaken binnen bedrijven sterk is veranderd. Hoeven u en medewerkers niet perse aanwezig te zijn op het werk? Dan is het advies om thuis te werken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Contact met medewerkers (en hun onderlinge contact) verloopt veelal via de telefoon, videobellen of mail.

  Lees verder...      1 reactie

Hybride werken: zijn we er wel klaar voor?

29 april 2021 -  De manier waarop we werken is door het afgelopen jaar voorgoed veranderd. De uitbraak van het coronavirus heeft impact op iedere persoon en elke organisatie op aarde. Nu de vaccinatietrajecten in een groot deel van de landen van start zijn gegaan, staan we aan de vooravond van een nieuwe verandering in onze manier van werken: het hybride werken.

  Lees verder...      Reageer

Den Haag duurste stad om uw auto te verzekeren wegens meer diefstal

26 april 2021 -  Den Haag is voor het tweede jaar op rij de duurste stad om een autoverzekering af te sluiten, gevolgd door Amsterdam en Utrecht. Groningen blijkt de goedkoopste stad om een auto te verzekeren. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Autoverzekering.nl naar de premies in de twaalf provinciale hoofdsteden en Amsterdam.

  Lees verder...      Reageer

Ruim een derde neemt vakantiedagen niet op ondanks vermoeidheid

23 april 2021 -  Ruim een derde (34 procent) van de Nederlanders in loondienst geeft aan vermoeid te zijn maar geen vakantiedagen op te nemen, omdat ze de dagen niet kunnen gebruiken voor een echte vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder ruim 1.088 Nederlandse medewerkers in loondienst. Bijna dertig procent (29 procent) is voornemens de vakantiedagen op te sparen totdat de coronacrisis voorbij is.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 503 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10