zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

De cobots komen eraan!

13 september 2022 - Robots en slimme helpers zijn al lang geen zeldzaamheid meer in Nederlandse bedrijven. Als gevolg van de enorme doorontwikkeling van de robotica ontstaan er voor bedrijven veel mogelijkheden. Robots worden nu ook betaalbaar en aantrekkelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen. Toch lijkt het erop dat het volledige toepassingspotentieel nog niet volledig is benut.

  Lees verder...      Reageer

33 procent vrouwelijke millennials voelt zich wel eens onveilig op het werk

9 september 2022 - De afgelopen jaren was er veel aandacht voor seksuele veiligheid. Toch signaleert maar één op de vier werknemers dat er meer aandacht is voor veiligheid op de werkvloer sinds de MeToo-beweging. Dat blijkt uit onderzoek (onder 1000 Nederlanders) door Workplace Giving. Eén op de drie vrouwelijke millennials heeft zich daarbij wel eens onveilig gevoeld op het werk.

  Lees verder...      Reageer

Drie tips om hybride teams op de lange termijn effectief en creatief te laten samenwerken

1 september 2022 - In 2020 zagen miljoenen mensen zich gedwongen om praktisch van de ene dag op de andere over te stappen op thuiswerken. Veel van hen hadden nog nooit eerder buiten de kantoormuren gewerkt. Hoewel de productiviteit over het algemeen op peil bleef, bracht deze ontwikkeling diverse vormen van inefficiëntie aan het licht. De samenwerking en creativiteit leden hieronder.

  Lees verder...      Reageer

Zetten stijgende brandstofprijzen en inflatie een rem op het hervatten van zakenreizen?

1 september 2022 - Uit onderzoek van SAP Concur blijkt dat in Europa de zorgen rond corona inmiddels minder zwaar tellen bij beslissingen over zakenreizen. Travel managers zijn vooral bezorgd over de sterk stijgende brandstofprijzen en de inflatie. De zakenreizigers zelf zien dit ook als een zorgelijke ontwikkeling, maar zijn meer bezorgd over de oorlog in Oekraïne. Toch zijn bijna alle ondervraagde zakenreizigers bereid om het zakenreizen weer te hervatten, waarbij echter wel sterker wordt gelet op duurzaamheid.

  Lees verder...      Reageer

Vrees voor banenverlies door robotisering is niet helemaal gegrond

30 augustus 2022 - Automatisering en robotisering: deze woorden doen steeds meer mensen vrezen voor hun job. Productiemanagers krijgen er vaak vragen over. Zal de toekomst er een zijn van de robots en staat er ons een heuse ontslaggolf te wachten? Dat ziet Robbie van Akkeren van RobotAssistent.nl niet gebeuren. Van Akkeren is een specialist op het gebied van robotica en volgt de ontwikkelingen op de voet.

  Lees verder...      Reageer

28 procent van de kantoormedewerkers slaapt weleens onder werktijd

26 augustus 2022 - 28 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers die sinds corona (ook) thuis is gaan werken, heeft weleens een dutje gedaan onder werktijd. Dit blijkt uit onderzoek van  Klippa, gedaan onder 1045 respondenten. Daarnaast heeft negen  procent weleens alcohol gedronken terwijl zij thuis aan het werk waren.

  Lees verder...      Reageer

Jonge woonstarter is jaloers op woonkansen van eerdere generaties

26 augustus 2022 - Meer dan de helft van de woningzoekenden (55 procent) is jaloers op de kansen die eerdere generaties, zoals hun ouders, in het verleden hebben gehad op de woningmarkt. Onder jongeren (<30) is dit zelfs 62 procent. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Daiwa House Modular Europe.

  Lees verder...      Reageer

Duurzaamheidsrapportages beursgenoteerde bedrijven nog te vaak oppervlakkig

26 augustus 2022 - Beursgenoteerde ondernemingen in Europa integreren duurzaamheid steeds meer in hun risicogovernance processen, maar de gerapporteerde informatie blijft nog te vaak oppervlakkig. Om het risico op ‘greenwashing’ te verkleinen, zou een mix van zachte en harde wetgeving verschil kunnen maken. Dat concludeert Steffie van den Bosch in het proefschrift dat ze op 31 augustus 2022 verdedigt aan Tilburg University.

  Lees verder...      Reageer

Flexibel reisbeleid leidt tot betere mobiliteit

24 augustus 2022 - Het (voorlopige) einde van de coronamaatregelen, betekende ook het einde van de rust op de weg. Ondanks dat er nog steeds een grote groep mensen thuis- of hybride werkt, is het aantal bewegingen op de weg weer enorm toegenomen door het grotendeels terugkomen van het transport en het woon-werkverkeer. Een stimulans van werkgevers om het reizen van personeel tijdens de spits te beperken kan helpen om de piekbelasting te verminderen.

  Lees verder...      Reageer

Post-vakantiedip? Zo ga je weer fris en fruitig aan de slag

24 augustus 2022 - Het zand van het strand zit nét niet meer tussen je tenen, je geniet na van die heerlijke zomerzon en je proeft zelfs de smaak van die verfrissende cocktail nog. En dan… moet je weer naar kantoor. Al die mooie, ontspannen vakantiegevoelens verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je hebt een post-vakantiedip! Herkenbaar? Hoe bereid je je voor op het weerzien van je leuke en minder leuke collega’s?

  Lees verder...      Reageer

Last mile van bezorging heeft grote impact op het milieu

23 augustus 2022 - Nederlandse consumenten verwachten de komende vijf jaar steeds meer van hun aankopen online te doen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Thuiswinkel.org. Het verwachte online omzetaandeel is gestegen van 37 procent in 2025, naar 40 procent in 2026, tot 41 procent in 2027. "Opvallend is dat duurzaamheid voor 21 procent van de consumenten een doorslaggevende factor bij het aanschaffen van producten, maar dat er weinig aandacht is voor de milieu-impact van de bezorgingen," zegt Caroline Schuurs, country manager Benelux bij Shopopop.

  Lees verder...      1 reactie

Visserij krimpt tot 2030 met tien tot vijftien procent

19 augustus 2022 - De kottervisserij bevindt zich in zwaar weer. Na twee moeilijke coronajaren, waarin de visserij is getroffen door dalende prijzen en omzetten, leiden hoge brandstofkosten in veel gevallen tot problemen. Ongeveer een derde van de vissers verwacht hierdoor in liquiditeitsproblemen te komen, blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. De weg naar herstel na de coronacrisis is nog ver weg.

  Lees verder...      Reageer

Driekwart bedrijven in duurzame energie heeft last van materiaaltekorten

16 augustus 2022 - Veel bedrijven in duurzame energie kunnen de sterk gestegen vraag naar zonnepanelen, isolatie en warmtepompen steeds moeilijker bijbenen. Zo worden maar liefst drie op de vier bedrijven geconfronteerd met tekorten aan materiaal. Bij 85 procent zijn de levertijden sinds eind vorig jaar alleen maar toegenomen. Bij ruim de helft van de bedrijven zorgt dit voor een aantal maanden vertraging bij de levering van producten; bij een kwart zelfs meer dan een half jaar.

  Lees verder...      Reageer

De moderne manager bestaat niet

15 augustus 2022 - De ‘Great Resignation’ oftewel ‘Het Grote Ontslag’ is in volle gang en beperkt zich niet tot medewerkers. Ook managers verlaten in toenemende mate hun baan. In de zoektocht naar managementtalent zoeken bedrijven houvast door te selecteren volgens standaardprincipes en -profielen. Een gevaarlijke generalisatie, aldus Eli Barenholz, directeur van executive search bureau GrassGreener Europe.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 523 volgende >
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10