zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Overweeg je een management buy out? Drie tips

23 november 2021 -  Werk je nu in loondienst als manager, maar zou je graag aan een eigen organisatie leiding geven? Je kunt dan overwegen je eigen onderneming te starten. Een andere optie is een management buy van de organisatie waar je nu voor werkt. In dit geval koop je de organisatie van de huidige eigenaar, alleen of samen met andere managers.

  Lees verder...      Reageer

Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop

23 november 2021 - Onderzoek van VMware laat zien dat er wereldwijd en zeker ook in Nederland steeds vaker monitoring-technologie voor werken op afstand gebruikt wordt. Dit kan echter zorgen voor een flinke knauw in het vertrouwen van werknemers in hun werkgever en in het systeem van hybride werken.

  Lees verder...      Reageer

Is er een noodzaak om te ontleren?

19 november 2021 - Ontleren, afleren, wat een raar onderwerp. We hebben het normaal gesproken altijd over leren. Is het wel nodig om te ontleren? Tweedejaars HBO student Learning & Development in Organisations aan de HAN, Quinten Schrijver, onderzocht het thema Ontleren tijdens zijn stage bij Let’s Learn!

  Lees verder...      Reageer

Risicomanagement moet na Covid-19 pandemie de grote veranderingen in top tien bedreigingen aanpakken

18 november 2021 - Cyberaanvallen worden zowel in Nederland als mondiaal beschouwd als het grootste risico voor het bedrijfsleven, zowel nu als over drie jaar. Onderbreking van de bedrijfsvoering staat op de tweede plaats. In Nederland valt op de derde plaats het tekort aan arbeidskrachten op, waarschijnlijk door de relatief sterke economische groei in ons land. Dit is een risico dat wereldwijd niet in de top tien voorkomt.

  Lees verder...      Reageer

93 procent van de mensen voelt zich overweldigd door data op het werk

17 november 2021 - Mensen in de Benelux voelen zich overweldigd door de hoeveelheid data die voor hen beschikbaar is wanneer ze essentiële beslissingen moeten nemen op het werk. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Oracle NetSuite, dat werd gehouden onder 2.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, de Benelux, de Nordics en het Midden-Oosten.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers denken dat AI-vaardigheden hun werk gemakkelijker en waardevoller zullen maken

17 november 2021 - Volgens nieuw wereldwijd onderzoek van Digital Intelligence-bedrijf ABBYY zegt 61 procent van de werknemers dat hun werk wordt bemoeilijkt door problemen met de toegang tot documenten. Daarnaast verliest bijna een kwart (24 procent) een volledige dag per week aan productiviteit door het zoeken in documenten naar informatie die ze nodig hebben om klanten van dienst te zijn.

  Lees verder...      Reageer

Technology wijst op een gebrek aan vertrouwen en middelen op het gebied van incidentrespons

11 november 2021 - De helft van alle Nederlandse IT-besluitvormers zegt niet volledig te vertrouwen in hun vermogen om effectief te reageren op datalekken, malware, phishing, ransomware en cyberaanvallen op hun cloudomgevingen, IoT-apparatuur, applicaties en toevoerketen. Dit blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek in opdracht van Rackspace Technology.

  Lees verder...      Reageer

Heb je een reden nodig om te innoveren? Citrix-onderzoek ontdekt er ruim een half biljoen

10 november 2021 - Uit het nieuwste onderzoek van Citrix Systems, Inc., The Era of Hyper Innovation, blijkt dat investeringen in nieuwe technologieën en flexibele werkmodellen wereldwijd een omzetstijging hebben opgeleverd van $678 miljard (ruim 580 miljard euro) in uiteenlopende sectoren. In Nederland wordt deze stijging geschat op $29 miljard (bijna €25 miljard). En er is vrij baan voor aanhoudende groei.

  Lees verder...      Reageer

Ook na de pandemie blijft hoogwaardige audio essentieel voor productiviteit en comfort

10 november 2021 - Virtuele communicatiemiddelen die tijdens de pandemie onmisbaar werden, spelen een steeds belangrijkere rol nu de wereld overschakelt van crisis naar herstel, zo blijkt uit het meest recente rapport van EPOS. Het onderzoek 'Investeren in het luistertijdperk: het belang van audio in een nieuwe wereld' constateert dat organisaties beseffen hoe belangrijk deze hulpmiddelen zijn in de inmiddels ingeburgerde hybride werkmodellen.

  Lees verder...      Reageer

CEO’s roepen op tot doortastend overheidsoptreden en consistent klimaatbeleid

9 november 2021 - CEO’s geven aan dat de klimaatverandering veel eerder dan verwacht impact zal hebben op hun bedrijf en toeleveringsketen – blijkt uit grootschalig onderzoek van de United Nations Global Compact en Accenture. Slechts achttien procent van de CEO’s zegt dat overheden en beleidsmakers hen de duidelijkheid hebben gegeven die nodig is om hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering te halen.

  Lees verder...      Reageer

Vier Nederlandse steden in top meest technisch innovatieve stadsregio’s van de wereld

9 november 2021 - De Cities of the World Index, opgesteld in opdracht van EasyPark laat zien welke steden het meest intelligent en toekomstbestendig zijn en zich een smart city kunnen noemen. Er staan drie Nederlandse steden en een grootstedelijke regio in de ranking, die onderverdeeld is in drie populatie categorieën.

  Lees verder...      Reageer

Managers kunnen eenvoudig maatregelen treffen om storend kantoorgeluid te beperken

8 november 2021 - Storend geluid is een van de voornaamste frustraties bij kantoormedewerkers. Zelden is het kantoorgeluid voldoende luid om gehoorschade te veroorzaken, maar toch kan storend geluid voor allerlei ongemakken zorgen. Er zijn gelukkig verschillende zaken die een safety manager kan doen om het geluid te beperken.

  Lees verder...      Reageer

Bijna een derde van Europa’s beursgenoteerde bedrijven zegt toe tegen 2050 ‘Net Zero’ te bereiken

8 november 2021 - Uit nieuw onderzoek van Accenture blijkt dat bijna een derde (30 procent) van de grootste Europese beursgenoteerde bedrijven heeft toegezegd tegen 2050 Net Zero te bereiken.   In het onderzoek "Reaching Net Zero by 2050" analyseerde Accenture data van meer dan 1.000 beursgenoteerde bedrijven uit de belangrijkste Europese aandelenindexen en kwam tot de conclusie dat het stellen van doelen de overgang naar Net Zero helpt versnellen.

  Lees verder...      Reageer

Het klimaat redden? Breng de oceanen in kaart!

5 november 2021 -  Waar klimaatverandering voorheen een ver-van-ons-bed-show leek, is de afgelopen maanden gebleken dat de problemen ook heel dichtbij kunnen komen. Van gigantische bosbranden tot verwoestende overstromingen, de gevolgen zijn voor iedereen merkbaar. Bovendien waarschuwt het KNMI dat de zeespiegel nog sneller en hoger stijgt dan in eerste instantie berekend.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 512 volgende >
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10