zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

(Bijna) Iedereen is vergadermoe

7 oktober 2022 - Nu de vakantie weer voorbij is, zitten we weer vol goede moed achter onze laptop en computers. Maar het gevaar ligt alweer snel op de loer, vergader-vermoeidheid. Tijdens onze huidige (hybride)werkdag besteden we vaak meer dan twee uur per dag aan online meetings. Dat heeft veel voordelen, maar geeft velen uiteindelijk ook een uitgeput gevoel.

  Lees verder...      1 reactie

43 procent Nederlanders ervaart digitale overlast op werkvloer

7 oktober 2022 - Maar liefst twee op de vijf Nederlanders vinden het digitale gedrag van hun collega’s hinderlijk. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.074 Nederlanders met een kantoorbaan, uitgevoerd door Panelwizard. Vooral appen, telefoongesprekken voeren en social media checken lijken boosdoeners. Zo stoort maar liefst 59 procent van de respondenten zich aan het smartphonegebruik van hun kantoorgenoten.

  Lees verder...      Reageer

68 procent Nederlanders wil meer openheid over salaris

4 oktober 2022 - Bijna zeven op de tien Nederlanders vindt dat er meer openheid moet zijn over salarissen. Dit blijkt uit representatief onderzoek van Panel Inzicht in opdracht van Mediumchat.nl. Het onderzoeksbureau deed onder meer dan 1.000 respondenten onderzoek naar de taboes over geldzaken onder Nederlanders. Binnen vacatureteksten en op de werkvloer moet men meer open zijn over salaris, vindt 68 procent van de Nederlanders.

  Lees verder...      1 reactie

Vrouwelijke werknemer verbergt ware gevoelens op het werk

3 oktober 2022 - Bijna 40 procent van de Nederlandse vrouwelijk werknemers verbergt hun ware gevoelens op het werk, waardoor hun zorgen onopgemerkt dreigen te blijven bij organisaties. Uit nieuw onderzoek dat in opdracht van employee experience platform Culture Amp werd uitgevoerd, blijkt dat bijna twee keer zoveel vrouwen (37 procent) als mannen (21 procent) doet alsof alles goed gaat, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.

  Lees verder...      Reageer

Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden

29 september 2022 - Europese fusies en overnames zullen volgend jaar ondanks een moeilijker transactieklimaat toenemen. Dat verwacht 73 procent van de ondervraagde dealmakers in de tiende editie van de 'European M&A Outlook' van internationaal advocatenkantoor CMS en Mergermarket. Vorig jaar sprak slechts 53 procent die verwachting uit.

  Lees verder...      Reageer

Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?

29 september 2022 - Ondanks de dreigende recessie hebben werknemers een steeds sterkere positie op de arbeidsmarkt door aanhoudende personeelstekorten. Dat zien we terug in de Troonrede dit jaar. Vanuit de overheid wordt de roep om betere arbeidsvoorwaarden luider, maar zien we ook aansporingen om werknemers meer en breder in te zetten.

  Lees verder...      Reageer

Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?

28 september 2022 - De verkeerssituatie in Nederland is steeds moeilijker te voorspellen. De boerenprotesten, de bus stakingen en de stakingen bij de NS zorgen voor hinder in ons reisgedrag en het Nederlandse verkeer. Op de weg is de situatie, met een continu stijgend aantal auto’s, al zorgelijk. Deze recente ontwikkelingen dragen bij aan de verwachting van de ANWB dat er straks sprake is van een permanent verkeersinfarct: een situatie waarin het verkeer dusdanig is gehinderd dat reizigers nauwelijks vooruit kunnen komen.

  Lees verder...      Reageer

Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk

27 september 2022 - Ruim de helft van Gen Z, de jongeren van nu, heeft negatieve ervaringen op het werk. Dit blijkt uit internationaal onderzoek. Opvallend is de hoge score van buitensporig veel moeten overwerken. Nederland scoort hierop wel beduidend lager dan Duitsland en Engeland.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfsleiders worstelen met benutten van zakelijke kansen

23 september 2022 - Bedrijfsleiders hebben het in de huidige onvoorspelbare markt lastig om nieuwe zakelijke kansen te benutten. Dat is de conclusie van een onderzoek onder 600 wereldwijde C-suite executives in opdracht van Verizon Business. Er bestaat een grote kloof tussen zakelijke groei en het doorvoeren van zinvolle langetermijnveranderingen.

  Lees verder...      Reageer

Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’

23 september 2022 - In de afgelopen weken zijn ruim 900 MVO-managers in Nederland uitgenodigd om drie personen uit deze groep te kiezen die volgens hen in aanmerking komen voor de titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’. Inmiddels zijn de stemmen geteld.

  Lees verder...      Reageer

Helft wil dit najaar vaker naar kantoor vanwege hoge energieprijzen

22 september 2022 - Uit onderzoek door IWG blijkt dat meer dan de helft (55 procent) van de Nederlanders in de herfst- en wintermaanden meer op kantoor wil werken vanwege de hoge energieprijzen. Dit aantal is het hoogst onder jonge werkers in de leeftijd van 18-25 jaar (60 procent). Bovendien verwacht 48 procent van de Nederlanders dat werkgevers tegemoetkomen in de stijgende energiekosten bij thuiswerken.

  Lees verder...      Reageer

91 procent kan zich in online gesprekken beter uitdrukken met emoji

21 september 2022 - Tranen van het lachen of blozende wangen van schaamte; de meeste emoji-gebruikers (91 procent) kunnen zich in online gesprekken gemakkelijker uitdrukken met emoji. Dit blijkt uit het Adobe Emoji Trend Report*, waarin wordt gekeken naar de rol en impact van emoji in digitale communicatie.

  Lees verder...      Reageer

Digitale dienstverlening Nederlandse overheid onvoldoende voor laagopgeleiden

20 september 2022 - Bijna 60 procent van de Nederlanders vindt het een goede zaak dat de overheid steeds meer digitaal doet. Toch weet de Nederlandse overheid met haar digitale dienstverlening niet alle Nederlanders even goed te bereiken, met name lager opgeleiden hebben moeite om zelfstandig en volledig gebruik te maken van digitale overheidsdiensten. Dit blijkt uit onderzoek door DirectResearch in opdracht van ServiceNow.

  Lees verder...      Reageer

Kwart Nederlanders wil meer rechten voor flexwerkers

19 september 2022 - Maar liefst 26 procent van de werkende Nederlanders hoopt dat er op Prinsjesdag een wetgeving wordt aangekondigd waardoor flexwerkers sneller een vast contract krijgen. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.200 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Visma | Raet in aanloop naar Prinsjesdag 2022.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 525 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10