zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Vier aandachtspunten voor een effectieve crisiscommunicatiestrategie

8 september 2020 - In een snel veranderende wereld moet een organisatie in staat zijn te anticiperen, zich voor te bereiden, te reageren en zich aan te passen aan plotselinge veranderingen. Deze flexibiliteit is een belangrijk onderdeel van de strategie en gaat verder dan alleen crisismanagement. Het gaat om het leren van ervaringen en het overnemen van best practices om bedrijfsverbetering te realiseren.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots)

7 september 2020 - Volgens onderzoek onder de belangrijkste beslissers bij Europese bedrijven bevat 83 procent van de klantenservice-interacties via een chatbot, scheldwoorden of een andere vorm van beledigend taalgebruik. Onderzoek door Opinion Matters in opdracht van Freshworks Inc., wijst uit dat Nederlandse consumenten de meest ‘onbeleefde’ klanten van de onderzochte Europese landen zijn: 92 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat er grof tegen chatbots wordt gesproken.

  Lees verder...      1 reactie

Worldcom Confidence Index geeft nu ook inzage in bevindingen Nederlandse zakelijke leiders

7 september 2020 - De Worldcom Confidence Index (WCI) is een structureel onderzoek van de Worldcom Public Relations Group naar de mate van vertrouwen in en de bezorgdheid over 23 onderwerpen onder zakelijke leiders. Het onderzoek wordt met behulp van kunstmatige intelligentie (KI) uitgevoerd onder 54.000 CEO's en CMO’s in 30 landen. Sinds juni wordt ook structureel onderzoek uitgevoerd in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Word uw eigen spindokter

4 september 2020 - Nu thuiswerken het nieuwe normaal is, wordt beϊnvloeden via het decor van de camera een spel dat u ook moet gaan leren. De Britse premier Johnson en zijn spindokters hebben afgelopen week onderschat hoe belangrijk de impressie is die u achterlaat als boeken als Fahrenheit 471, Betrayed, The Resistance an Exodus prominent deel uitmaken van het beeld tijdens een toespraak voor leerlingen.

  Lees verder...      Reageer

Zakelijke Dienstverlening krimpt met zes procent in 2020

3 september 2020 - De coronacrisis laat diepe sporen na in de zakelijke dienstverlening. Per segment lopen de gevolgen echter sterk uiteen. Door de sluiting van horeca, bedrijven en winkels krimpt de markt naar uitzendkrachten (-twaalf procent), schoonmakers (-vijf procent) en beveiligers (-vier procent) in 2020 flink, als gevolg van de acute vraaguitval in het tweede kwartaal.

  Lees verder...      Reageer

Vijf belangrijke punten bij het implementeren van AI

2 september 2020 -  Steeds meer bedrijven starten met het toepassen van artificial intelligence (AI) in hun bedrijfsprocessen. De verantwoordelijkheid om deze AI-oplossingen op een slimme en economisch gezonde manier toe te passen, is daar onlosmakelijk mee verbonden.

  Lees verder...      Reageer

Vijf topsport lessen voor leiders in crisistijd

1 september 2020 -  Een jaar geleden wisselde John Reynders van topsportteam: hij ging aan de slag als Country Manager bij Visma Benelux. Samen met een snelgroeiend team van meer dan 2000 collega’s en partners in de Benelux zet hij zich iedere dag in om mensen en organisaties vooruit te helpen.

  Lees verder...      Reageer

Financiële resultaten VVT-sector onder druk door personeelstekorten

1 september 2020 -  Ondanks hogere tarieven en meer cliënten is het nettoresultaat in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT-sector) in 2019 gedaald. Ten opzichte van 2018 daalde het resultaat met achttien procent tot 239 miljoen. Belangrijke oorzaak zijn de fors toegenomen personeelskosten met bijna een miljard euro.

  Lees verder...      Reageer

Manager en werkgever spelen een belangrijke rol in het creëren van een fit bedrijf

31 augustus 2020 -  Een zittende job houdt een aantal risico's in, zoals een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat automatisch het geval moet zijn. Dat geeft ook Tom Verbeek van Bloeddrukmeterswebshop.nl aan. Volgens hem kunnen managers het een en ander doen om een fit bedrijf te stimuleren.

  Lees verder...      Reageer

TMT-branche in 2021 al ruim boven pre-coronaniveaus

28 augustus 2020 - De omzet van de sector Technologie, Media en Telecom (TMT) krimpt door de coronacrisis met 6 procent in 2020, maar hierna ligt volgens ABN AMRO herstel in het vooruitzicht. Tegelijkertijd benadrukt zij dat sprake is van grote verschillen tussen branches. Zo houdt de IT-markt - veruit de grootste branche in de TMT-sector - zich, ondanks een omzetdaling van twee procent in 2020, goed staande.

  Lees verder...      Reageer

Werkende negeert bedrijven die zich amoreel gedroegen tijdens coronacrisis

27 augustus 2020 - Ruim een derde (35 procent) van de werkende Nederlanders is van plan om bedrijven die zich tijdens de coronacrisis amoreel gedragen, links te laten liggen. Dit blijkt uit onderzoek van WieZetJijOpEen.nu uitgevoerd door PanelInzicht onder 1.505 werkende Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

Inhoud zorgcollectiviteit op lange termijn belangrijker dan korting

27 augustus 2020 - Bij de keuze voor een zorgcollectiviteit via de werkgever is de premiekorting voor twee op de vijf werknemers níet de doorslaggevende factor. Zo’n 40 procent vindt andere voordelen belangrijker, zoals bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen (33 procent). Dat blijkt uit een survey van Aon onder verzekerden.

  Lees verder...      Reageer

Waarom ondernemen en studeren wel degelijk samengaan

26 augustus 2020 -  Ondernemers die al op jonge leeftijd ervaringen opdoen met ondernemen, profiteren daar hun hele leven van. Bovendien beschikken jonge, enthousiaste ondernemers vaak over een frisse blik en vernieuwende ideeën. In tegenstelling tot veel studies die zich niet laten combineren met een eigen onderneming, is die ruimte op Hogeschool Tio er wél.

  Lees verder...      Reageer

IT-leiders zetten in op cloudoptimalisatie om begrotingsproblemen na COVID-19 te verminderen

24 augustus 2020 - Onderzoek van Rackspace Technology onthult dat Nederlanders - beter dan de Britten en Duitsers - om kunnen gaan met de urgentie van nieuwe technologieën om kosten te optimaliseren, maar dat ze niet de juiste expertise hebben om deze te implementeren

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 493 volgende >
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu? (2) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
OOBE maar dan wel PnP
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10