zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Atradius verwacht groei wereldeconomie van 6,2 procent

23 augustus 2021 -  Nu de vaccinatiecampagnes in een groot deel van de wereld op gang komen, herstelt de wereldeconomie zich in 2021 naar verwachting volledig van de grote economische terugval in 2020. De verwachte groei van 6,2 procent in 2021 is bovendien hoger dan zes maanden geleden is voorspeld. Aangezien de meeste economieën nog niet volledig open zijn gegaan, wordt fiscale steun vaak gedeeltelijk verlengd.

  Lees verder...      Reageer

Politieagent spelen op werkvloer is nummer één frustratie financieel professionals

19 augustus 2021 - Op de vraag wat de grootste frustratie is van financieel professionals, geeft 41 procent eenduidig antwoord: achter collega’s aan moeten zitten die hun acties niet tijdig uitvoeren. Wanneer het eind van de maand nadert, moeten zij de rol van politieagent innemen. Het is aan financieel medewerkers om te achterhalen waarom facturen nog openstaan en de desbetreffende personen te herinneren aan het goedkeuren van de factuur.

  Lees verder...      2 reacties

Digitaal comfortabel wordt de norm

19 augustus 2021 - De bestaande digitaliseringstrend heeft door de Covid-19 maatregelen nog een extra versnelling gekregen. Voorbeelden van deze ontwikkeling zijn het aannemen van mensen, digitale zorgdiensten, online lesgeven en niet te vergeten de virtuele teamuitjes, diners en bierproeverijen. We verwachten dan ook dat mensen minimaal over basale digitale vaardigheden beschikken, oftewel ‘digitaal comfortabel’ zijn. Maar hoe meet je dat?

  Lees verder...      1 reactie

Zes belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer

19 augustus 2021 - Poly heeft in een onderzoek zes kenmerkende persona’s en hun bijbehorende opkomende trends geïdentificeerd. Doel van het onderzoek is om de behoeften op het vlak van werkplektechnologie in kaart te brengen. Het is belangrijk dat bedrijven op de hoogte zijn van die behoeften en dat ze de juiste technologie implementeren, om zo optimaal voorbereid te zijn op een wereld die moet omgaan met de nasleep van de pandemie en nieuwe manieren van werken.

  Lees verder...      1 reactie

5 oktober: Diversity Day

17 augustus 2021 -  Op 5 oktober 2021 vindt de derde editie van Diversity Day plaats. De dag is een initiatief van de Sociaal-Economische Raad (SER) in samenwerking met tien partnerorganisaties. Na de officiële opening door Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, organiseren deelnemende bedrijven hun eigen activiteiten over de meerwaarde van diversiteit en inclusie op de werkvloer.

  Lees verder...      Reageer

Meer dan een kwart van bestuurders niet op de hoogte van low-code no-code revolutie

17 augustus 2021 -  CLEVR heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek waaruit blijkt dat een significant aantal bestuurders uit nog nooit heeft gehoord van no-code en low-code softwareontwikkeling. Meer dan een kwart (27 procent) van de ondervraagde bestuurders uit Noord-Amerika gaf aan niet op de hoogte te zijn van de technologie stroming.

  Lees verder...      Reageer

Bijna een op de tien bedrijven ziet sanctielijst niet als belemmering om zaken te doen

13 augustus 2021 -  Maar liefst negen procent van de Nederlandse eindbeslissers vindt het onbelangrijk of een persoon waarmee ze zakendoen op een sanctielijst staat. Dat blijkt uit onderzoek van Altares Dun & Bradstreet, uitgevoerd onder 350 werkenden die eindbeslisser zijn binnen hun werkgebied. Twintig procent van de ondervraagden hoeft ook niet te weten of een persoon waar ze zaken mee doen een politiek prominent persoon is.

  Lees verder...      Reageer

Kwart vindt ‘ineens’ steunen van de LGBTQIA+ community tijdens Pride schijnheilig

9 augustus 2021 - Retail en horecaondernemers die ‘ineens’ tijdens Pride laten zien dat ze de LGBTQIA+ community steunen, wordt door bijna een kwart van de Nederlanders (23 procent) gezien als schijnheilig. Dat blijkt uit onderzoek onder 1127 consumenten uitgevoerd door Lightspeed. Eén op de tien Nederlanders vindt dat er eigenlijk het hele jaar door aandacht zou moeten zijn voor LGBTQIA+ kwesties.

  Lees verder...      Reageer

Werkgever ziet terugkeer naar kantoor wel zitten, werknemer niet

6 augustus 2021 -  Nu hybride werkpatronen wereldwijd gestalte krijgen, zijn geïntegreerde audio- en video-oplossingen onmisbaar geworden voor de hedendaagse professional. Nieuw onderzoek van Ipsos, in opdracht van EPOS, wijst uit dat eindgebruikers tegenwoordig gemiddeld zeven uur per week virtueel vergaderen - een stijging van twee uur per week in alleen al het afgelopen jaar.

  Lees verder...      Reageer

Door op te komen voor LGBTQ+-inclusie ontstaan betere bedrijven en samenlevingen

4 augustus 2021 -  Er valt nog veel te winnen op het gebied van diversiteit en inclusie. Hoewel een groot deel van Nederlandse bedrijven initiatieven ontwikkelen rondom diversiteit en inclusie, zijn deze verbeteringen vooral terug te zien in vacatureteksten en selectieprocedures. Eva Heffernan, Vice President bij Salesforce.org, zet zich in voor het creëren van een inclusieve cultuur zowel op de werkvloer, als in de samenleving.

  Lees verder...      Reageer

Van data-verzamelaar naar een data-gedreven bedrijfsmodel

3 augustus 2021 -  Door de terugloop van zakelijke hotelboekingen en de krimp van de leisure markt maakte de hotelbranche een onzekere periode door. In zo’n situatie neemt de behoefte aan goed gefundeerde beslissingen toe. Data speelt hierbij een belangrijke rol.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken zorgt voor afname in complimenten over werkprestaties

3 augustus 2021 - Twee op de vijf werkende Nederlanders krijgt, wanneer hij thuiswerkt, minder complimenten over zijn werkprestaties dan wanneer hij werkzaam is op kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van Protime. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan die in de afgelopen maanden (deels) thuis hebben gewerkt.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werknemers: 'Ik zou gelukkiger zijn als ik minder tijd hoefde te besteden aan administratie'

2 augustus 2021 - Een groot deel van de Nederlandse werknemers zou niet alleen productiever (21 procent), maar ook gelukkiger zijn (25 procent) als zij minder tijd hoefden te besteden aan het indienen van declaraties. Dit blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Klippa onder 1.120 mensen in loondienst bij middelgrote en grote bedrijven.

  Lees verder...      1 reactie

Nederlanders leggen verantwoordelijkheid energietransitie bij bedrijfsleven

2 augustus 2021 - Maar liefst 68 procent van de Nederlanders stelt dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor de energietransitie. Dit blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zelfstroom onder 1.041 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Dit standpunt lijkt op te houden bij de eigen portemonnee.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 508 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10