zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt

30 januari 2023 - De term manager wordt te pas en te onpas gebruikt, aldus de helft van werkend Nederland (49 procent). Dit blijkt uit het Nationaal Mangementonderzoek van managementopleider ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Volgens 45 procent van de werknemers ben je pas echt een manager als je een team aanstuurt.

  Lees verder...      Reageer

Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei

27 januari 2023 - CEO’s beschouwen de combinatie van data, technologie en mensen als essentieel voor het stimuleren van groei, blijkt uit een nieuw rapport van Accenture. Echter, slechts vijf procent van de grote wereldwijde organisaties maakt gebruik van deze combinatie. Dat is een gemiste kans gezien de productiviteit met elf procent verhoogd kan worden en deze productiviteit de ultieme stimulans is voor winstgevendheid en omzetgroei.

  Lees verder...      1 reactie

Europese CEO’s vol vertrouwen in vermogen om groei te realiseren

25 januari 2023 - Hoewel twee op de drie Europese CEO’s (65 procent) vindt dat ze momenteel in het meest uitdagende economische klimaat ooit opereren, heeft een nog groter deel (77 procent) vertrouwen in het vermogen om groei te realiseren ten tijde van deze economische neergang. Zo blijkt uit een nieuw rapport van Accenture.

  Lees verder...      Reageer

C-suite wil in technologie investeren om uit de recessie te komen

24 januari 2023 - De Worldcom Public Relations Group heeft een speciaal technologierapport van de Worldcom Confidence Index (WCI) uitgebracht. Een belangrijke conclusie van het rapport is dat de C-suite van plan is technologie in te zetten om uitdagingen zoals de wereldwijde recessie, de hoge inflatie en de houding van consumenten het hoofd te bieden.

  Lees verder...      Reageer

De top drie tech-trends volgens Alibaba

24 januari 2023 - Alibaba DAMO Academy ("DAMO") deelt de belangrijkste tech-trends waar vrijwel iedere branche mee te maken zal krijgen. De top drie ontwikkelingen zijn generatieve AI, dual-engine decision intelligence en cloud-native security.

  Lees verder...      Reageer

Cyber- en bedrijfsschade vormen grootste dreigingen naarmate economische en energierisico's toenemen

23 januari 2023 - Zowel stabiliteit als verandering voeren de boventoon in de Allianz Risicobarometer 2023. Cyberincidenten en bedrijfsonderbreking vormen voor het tweede achtereenvolgende jaar de grootste zorgen van bedrijven (beide scoorden 34 procent van alle antwoorden).

  Lees verder...      Reageer

Dit moet er nog gebeuren in de digitale transformatie van Europa

23 januari 2023 - Digitale innovatie is een van de grootste stimulansen voor economische groei. In de ‘Digital Decade’ heeft de Europese Commissie (EC) doelen gesteld om Europa tegen 2030 digitaal te transformeren. Maar wat is er nodig om deze ambitieuze doelen te behalen? Angelina Best van Kampen (Head of Commercial, Nordics, Baltics & Benelux bij AWS), geeft antwoord.

  Lees verder...      Reageer

CEO’s omarmen duurzaamheid om veerkracht op te bouwen

19 januari 2023 -  Uit het grootste CEO-onderzoek ooit, dat is uitgevoerd door UN Global Compact en Accenture, blijkt dat CEO’s worden geconfronteerd met enorme uitdagingen, onder andere op het gebied van klimaat, geopolitiek en supply chain. De overgrote meerderheid (93 procent) geeft aan tien of meer uitdagingen tegelijkertijd te ervaren en maar liefst 87 procent waarschuwt dat het huidige niveau van deze uitdagingen het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) kan beperken.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven niet voorbereid op verduurzaming

19 januari 2023 -  Terwijl de druk op bedrijven om te verduurzamen steeds groter en urgenter wordt, nemen veel bedrijfsdirecties klimaatrisico’s nog niet mee als een essentieel onderdeel in het besluitvormingsproces. Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek van IMA® (Institute of Management Accountants) onder CFO’s en accountants in onder andere Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Inflatie leidend voor studiekeuze

17 januari 2023 - Vandaag de dag adviseert de helft van de Nederlandse ouders (49 procent) hun kinderen een studie te kiezen die later een goed betaalde baan oplevert. De alsmaar stijgende inflatie weerhoudt deze ouders ervan om hun kinderen te stimuleren hun dromen na te jagen als een baan minder geld oplevert. Dit blijkt uit het ‘European Consumer Payment Report’, het recente onderzoek van Intrum onder 1.000 Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

Een op de vijf: “burn-out of -gerelateerde klachten vooral aan jezelf te danken”

17 januari 2023 -  Maar liefst 21 procent van alle Nederlanders vindt dat mensen met een burn-out of burn-out-gerelateerde klachten dat voornamelijk aan zichzelf te danken hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Tijdwinst.com onder 1.022 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Bovendien lijkt er twijfel te bestaan over de ernst, want een vijfde van alle ondervraagden verdenkt hun collega’s ervan weleens stress gerelateerde klachten aan te dikken.

  Lees verder...      Reageer

AI in stroomversnelling: dit zijn de trends voor 2023

16 januari 2023 - Artificiële intelligentie (AI) levert voor steeds meer aspecten van ons dagelijkse leven belangrijke oplossingen: van het voorspellen van energiegebruik tot zelfs het opsporen van kankergezwellen. Nu artificiële intelligentie in veel sectoren wordt gebruikt, volgen de AI-ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Ook dit jaar kunnen we weer interessante ontwikkelingen verwachten

  Lees verder...      Reageer

Blue Monday staat voor helft Nederlanders in het teken van sport

13 januari 2023 -  De enige manier om Blue Monday door te komen is voor ruim de helft van de Nederlanders (53 procent) door te gaan sporten. Dit blijkt uit een peiling van OneFit onder ruim 1.000 Nederlanders. Een fijne bijkomstigheid is dat maar liefst driekwart van de Nederlanders zich de dag na een workout extra fit voelt.

  Lees verder...      Reageer

Tweederde van de managers verwacht toename real-time informatievoorziening in 2023

12 januari 2023 - Zeker twee op de drie (67 procent) managers stelt dat real-time informatievoorziening de aankomende jaren een grotere rol krijgt binnen organisaties. Dit blijkt uit onderzoek van USoft. In de logistieke en transportsector ligt dit percentage zelfs nog hoger: hier verwacht maar liefst 82 procent van de managers een toenemend gebruik van real-time informatievoorziening.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 530 volgende >
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (1) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
top10
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen
Tegen de haren instrijken
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek
Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur
Drie nieuwe tactieken die cybercriminelen gebruiken bij phishing-aanvallen
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk
Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen
Jonge Nederlander vindt klimaatimpact van werkgevers belangrijk bij zoeken naar baan
Merendeel niet tevreden over salaris
meer top 10