zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Leidinggevenden overweldigd door hoeveelheid data

25 april 2023 - Er is meer data beschikbaar dan ooit tevoren. Bij het nemen van cruciale beslissingen wordt ervan uitgegaan dat leidinggevenden de analyse van data inzetten om de juiste afwegingen te maken. Uit onderzoek van Oracle blijkt echter het tegendeel waar. 82 procent van de Nederlandse leidinggevenden ervaart de hoeveelheid data die op hen afkomt als overweldigend.

  Lees verder...      Reageer

Drie cruciale trends voor de toekomst van technologie

24 april 2023 - De wereld staat op een kantelpunt als het gaat om technologie. Recentelijk nog voorspelde Gartner dat vanaf nu tot 2027 verschillende technologische verschuivingen zullen plaatsvinden. Per Overgaard, EMEA ISG CTO van Lenovo, heeft deze voorspellingen geanalyseerd en wijst op drie verschuivingen die hier in het bijzonder uitspringen: een toename van enterprise metaverse-technologie, een grotere focus op duurzame AI, en een toenemende behoefte aan 'moonshot'-technologieën.

  Lees verder...      Reageer

Oplichting via mobiele gesprekken bereikt alarmerende hoogten in 2022

21 april 2023 - Oplichting via tekstberichten wordt steeds vaker gebruikt als mobiele bedreiging. In 2022 is het aantal gemelde gevallen via sms, berichten-apps (zoals WhatsApp) en sociale media met maar liefst een factor twaalf toegenomen. De oplichter begint met een onschuldig berichtje en als het slachtoffer hierop reageert, blijft de oplichter soms wel dagen of weken in contact om vertrouwen op te bouwen. Pas daarna vraagt de oplichter om informatie, geld of inloggegevens. Op deze manier worden slachtoffers gemanipuleerd en misleid. 

  Lees verder...      Reageer

Millennials luiden de noodklok: zorgen om mentale gezondheid

21 april 2023 - In opdracht van OOPKOP, platform voor mentaal fitte werknemers, onderzochten onderzoeksorganisatie Norstat en Dr. Ruth Hekman* de beleving van de mentale gezondheid van bijna 500 hoogopgeleide millennials op het werk. De resultaten zijn opvallend: ruim 63 procent van de millennials ervaart mentale gezondheidsproblemen door hun werk, zoals stress.

  Lees verder...      Reageer

Slechts één op de tien werkenden meldt zich ziek bij mentale klachten

20 april 2023 - Voor slechts één op de tien werkende Nederlanders (twaalf procent) is het hebben van mentale klachten een reden om zich ziek te melden. Medewerkers melden zich eerder ziek bij fysieke klachten dan wanneer zij mentaal niet lekker in hun vel zitten (45 procent). Dit blijkt uit het nieuwste vitaliteitsonderzoek van OneFit onder ruim 1.500 medewerkers en HR-betrokkenen.

  Lees verder...      1 reactie

Denkfouten en de brug slaan naar de beoordeling en wilskracht om integer te werken

17 april 2023 - Een op een met mensen aan integriteit werken en onderzoeken wat in de weg zit van een leven leiden volgens een eigen blauwdruk, zou net zo gewoon moeten worden als boodschappen doen. We spreken erover met Dina-Perla Portnaar, eigenaar van Dina-Perla Business en The Integrity Talks. Vaak zijn er blokkades, onder andere door denkfouten, waar mensen mee blijven worstelen.

  Lees verder...      Reageer

Magazijn geautomatiseerd? Zo houd je een oogje in het zeil als je magazijn zichzelf runt

13 april 2023 - Automatisering is niet meer weg te denken uit moderne magazijnen en productiefaciliteiten. Van automatische plaatsing door robots tot het automatisch ophalen van artikelen; magazijnen worden meer gedigitaliseerd en autonoom dan ooit tevoren. Natuurlijk is het voor het succes van logistieke operaties van cruciaal belang dat de geautomatiseerde processen soepel verlopen.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid bedrijven ziet verantwoord technologiegebruik als cruciaal

7 april 2023 - ‘Responsible technology’ is een groeiende trend in het bedrijfsleven. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van MIT onder managers en directeuren. 73 procent van hen denkt dat verantwoord technologiegebruik even belangrijk zal worden als traditionele zakelijke of financiële overwegingen bij het nemen van technologische beslissingen. 

  Lees verder...      Reageer

25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden

6 april 2023 - Meer dan een op de drie jongeren geeft aan op een werkdag te veel afgeleid te worden door werk-appjes en mailtjes. Zo’n 25 procent van de jonge werknemers werkt zelfs buiten kantoortijden, zodat hij niet gestoord wordt door inkomende berichten. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.000 Nederlanders.

  Lees verder...      1 reactie

Creativiteit als aanjager van wendbaarheid binnen je organisatie

5 april 2023 - Wie kent het niet: tijdens het oplossen van een probleem loop je vast en raak je gefrustreerd. Vervolgens vind je de oplossing door het over een compleet andere boeg te gooien. Volgens chief evangelist Bryan Stallings en evangelist Jessica Guistolise van Lucid Software begint werkelijke probleemoplossing zodra je afstand neemt van een vraagstuk, je openstelt voor andere perspectieven en je creativiteit de vrije loop laat.

  Lees verder...      Reageer

Techleap.nl: Nederlandse techsector diverser en inclusiever in 2030

4 april 2023 - Techleap.nl lanceert met Diverse Leaders in Tech (DLiT) een initiatief waarmee het inzet op een inclusieve en diverse techsector in 2030. Tijdens de lancering van de DLiT community in Amsterdam werkten 150 leidinggevenden aan plannen die deze sector – nu nog bovengemiddeld homogeen – de komende jaren meetbaar vooruit moeten gaan helpen. 

  Lees verder...      Reageer

Nederland telt groeiend tekort van 124.000 digitaal vaardige professionals

3 april 2023 - Nederlandse organisaties schatten dat 53,5 procent van hun groei in gevaar zal komen wanneer hun digitale ambities niet uitkomen. Dat blijkt uit onderzoek van AND Digital, dat digitale diensten aan organisaties aanbiedt. Momenteel telt Nederland een tekort van 124.000 digitaal vaardige professionals.

  Lees verder...      Reageer

Hoe kunnen organisaties het verbod op TikTok beheren?

31 maart 2023 - TikTok wordt binnenkort verboden op werktelefoons van rijksambtenaren. In andere landen werd dit verbod al eerder opgelegd en in de VS moeten federale overheidsinstanties de app voor 31 maart van hun apparaten verwijderen. Het verbannen van TikTok is nog steeds wereldwijd in het nieuws. 

  Lees verder...      Reageer

Recordaantal transacties ondanks economische tegenlagen

30 maart 2023 - De Europese M&A-markt hield in 2022 stand ondanks economische tegenslagen. Dat blijkt uit de jaarlijkse European M&A Study van internationaal advocatenkantoor CMS. Hoewel het huidige politieke klimaat nog steeds onzeker is, is het aantal transacties in Europa gestegen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 533 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10