zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Twee derde bedrijven wijzigt bedrijfsmodel om werknemerservaring te verbeteren

22 april 2021 - Twee derde (66 procent) van de bedrijven in de EMEA-regio is van plan om een ander bedrijfsmodel in te voeren dan vóór de Covid-19-pandemie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Unisys. Een meerderheid (61 procent) van de organisaties stelt dat nieuwe modellen bedoeld zijn om de veiligheid van werknemers te garanderen en om meer productiviteit te realiseren (47 procent).

  Lees verder...      Reageer

Een op de zes managers heeft een oogje op eigen medewerker

22 april 2021 -  Maar liefst een op de zes (zestien procent) managers zegt wel eens een oogje gehad te hebben op iemand uit zijn of haar team. Bijna een op de tien (negen procent) heeft ook daadwerkelijk een (geheime) relatie gehad met een van zijn medewerkers. Dat blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

75 procent wagenparkbeheerders is bang dat slecht rijgedrag leidt tot reputatieverlies

19 april 2021 - Webfleet Solutions heeft 1.050 wagenparkbeheerders in Europa ondervraagd om inzicht te krijgen in hun standpunten ten opzichte van verkeersveiligheid. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het European Road Safety Report 2021 eBook. In dit artikel enkele van de belangrijkste bevindingen.

  Lees verder...      Reageer

Bestuurders kunnen aansprakelijk zijn bij het aangaan van overeenkomsten

16 april 2021 - Wanneer een onderneming overeenkomsten aangaat, bestaat er altijd het risico op bestuurdersaansprakelijkheid. In principe treft dit vooral de formele bestuurder, maar zelfs managers kunnen ermee te maken krijgen. Dat beweert althans Frauke Oudgenoeg, expert zakelijk geld lenen bij Directgeld-lenen.nl.

  Lees verder...      Reageer

Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient

15 april 2021 - Maar liefst vijftien procent van de thuiswerkende Nederlandse mannen vindt dat zijn partner een te hoog salaris krijgt, nu zij door de coronacrisis meer zicht hebben op wat hij of zij tijdens een gemiddelde werkdag allemaal uitspookt. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.006 Nederlanders die samen met hun partner vanuit huis werken.

  Lees verder...      Reageer

Digitalisering en duurzaamheid steeds meer hand in hand

14 april 2021 - Covid19 verlegt de bedrijfsfocus naar digitalisering omdat het bedrijven dwingt om flexibel te reageren. We zien nieuwe digitale businessmodellen ontstaan. Bedrijven blijven daarbij oog houden voor duurzaamheid want het belang van duurzaamheid groeit. Willen bedrijven in de toekomst levensvatbaar blijven, zullen ze ook snel een duurzame business moeten realiseren.

  Lees verder...      Reageer

Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen

13 april 2021 - Uit onderzoek dat is uitgevoerd door Arval Mobility Observatory is naar voren gekomen dat de komende jaren meer behoefte is aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen voor medewerkers. De Covid-19 pandemie zorgt voor een groeiende behoefte aan zowel operationele (auto)leaseregelingen als duurzamere mobiliteitsoplossingen.

  Lees verder...      Reageer

AI-ificatie en cloudautomatisering: ontwikkelingen in onvoorspelbare tijden

8 april 2021 - Halverwege februari 2020 werden alle plannen van de tafel geveegd, en moest er een nieuwe route worden uitgestippeld voor veel bedrijven. De maanden daarop bleken bewogen, onzeker en met name onvoorspelbaar. In het afgelopen jaar openden kwaadwillende actoren de aanval op alle thuiswerkers, stegen bedragen rond ransomware-losgeld en was het vooral een jaar met een sterke (na)druk op de digitale transformatie.

  Lees verder...      Reageer

Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index

6 april 2021 -  Nederland is met zeven plaatsen gestegen op de Global Gender Gap Index. Wereldwijd is echter de ongelijkheid tussen man en vrouw toegenomen. Zo blijkt uit het ‘The Global Gender Gap Report 2021’ van het World Economic Forum (WEF). De jaarlijkse graadmeter van de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, is uitgevoerd onder 156 landen.

  Lees verder...      Reageer

69 procent bedrijfswagens kan door elektrische alternatieven worden vervangen

1 april 2021 - Uit onderzoek van Webfleet Solutions blijkt dat twee derde (69 procent) van de personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen die op dit moment in Nederland worden gebruikt, vervangen kan worden door elektrische modellen. De mogelijkheden om elektrische voertuigen in te zetten zijn in Nederland beter dan omringende landen, mede door de kortere ritten en het relatief hoge aantal oplaadpunten.

  Lees verder...      Reageer

Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis

31 maart 2021 -  De technische branche kijkt positief uit naar 2021. Ruim de helft (51 procent) van de technische bedrijven verwacht dat in 2021 de omzet van zijn organisatie gaat stijgen. Daar staat slechts acht procent tegenover die een daling verwacht. Dit blijkt uit de TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC.

  Lees verder...      1 reactie

Videobellen is hard werken voor onze hersenen

31 maart 2021 -  Sinds thuiswerken de norm is, is videobellen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Nu weten we dat te veel en te lang naar een scherm kijken niet goed voor u ogen is, maar videobellen doet hier nog een schepje bovenop. Bellen met beeld kan namelijk erg vermoeiend zijn voor uw hersenen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders laten massaal kans liggen om geld te besparen op autoverzekering

30 maart 2021 - Hoewel het gebruik van de auto flink is veranderd het afgelopen jaar, blijven Nederlanders loyaal aan hun autoverzekeraar. Voor maar liefst 95 procent van de Nederlanders was de coronacrisis geen reden om te switchen van verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van Allianz Direct.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander durft iemand niet aan te spreken bij overtreding van de coronamaatregelen

29 maart 2021 - Al meer dan een jaar moeten we ons in Nederland houden aan verschillende coronamaatregelen. Van anderhalve meter afstand houden tot aan individueel boodschappen doen. Hoewel het grootste deel van Nederland zich aan de maatregelen houdt, gaat er af en toe nog wel eens wat mis.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 503 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10