zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Een derde flexwerkers financieel kwetsbaar

22 april 2020 -  De persoonlijke vangnetten van flexwerkers tussen de twintig en 45 jaar oud zijn beperkt. Van de flexwerkers die zelfstandig wonen en niet fulltime studeren heeft 35 procent minder dan 2.500 euro spaargeld. Vooral oproep- en uitzendkrachten en werknemers met een tijdelijk contract zijn kwetsbaar: zij hebben relatief weinig spaargeld en vaker dan zzp’ers geen partner met een vast dienstverband.

  Lees verder...      Reageer

42 procent thuiswerkers kleedt zich anders dan tijdens normale werkdag

20 april 2020 - Maar liefst vier op de tien Nederlanders die momenteel gedwongen vanuit huis werken, kleden zich op werkdagen anders dan voorheen. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.525 Nederlanders die thuiswerken, uitgevoerd door Panelinzicht. Van alle ondervraagden zegt 48 procent geregeld in zijn of haar joggingsbroek te werken. Maar ook de pyjama is populair.

  Lees verder...      Reageer

Zes stappen om bedrijfswaarde uit data te halen

20 april 2020 - Bedrijven hebben toegang tot ontzettend veel data, maar de meeste organisaties staan voor de vraag hoe ze waarde uit deze data kunnen halen. Met de juiste aanpak is het mogelijk om slimme bedrijfsbeslissingen te maken die zowel intern als extern een positieve impact hebben.

  Lees verder...      1 reactie

Digitaliseren zorgt voor een betere organisatie en meer rust

17 april 2020 -  Wie tijd wil besparen en efficiënter wil werken, kan het best de transitie naar een digitale organisatie inzetten. Nog steeds werken veel organisaties met papieren en brieven, terwijl dit als onoverzichtelijk en bureaucratisch kan worden ervaren. Het kost veel tijd, is arbeidsintensief en levert maar weinig rendement op. Daarom is het tijd om te digitaliseren.

  Lees verder...      1 reactie

Fors meer rechtsbijstandverzekeringen afgesloten in corona-tijd, maar is dat zinvol?

15 april 2020 - Sinds het coronavirus het land in zijn greep heeft nemen aanvragen voor rechtsbijstandverzekeringen flink toe. Independer ziet een stijging van circa twintig procent t.o.v. februari. Er is daarbij ook toenemende belangstelling voor de modules die dekking bieden voor werk en inkomen. Deze wordt ingezet bij arbeidsgeschillen.

  Lees verder...      Reageer

80 procent Nederlanders wil in toekomst meer schoonmaak van openbare ruimtes

15 april 2020 -  Schoonmakers doen belangrijk werk, juist nu meer dan ooit. Premier Mark Rutte noemde schoonmakers in zijn speeches de afgelopen weken in één adem met verpleegkundigen en artsen als een cruciaal beroep in de coronacrisis. 91 procent van de Nederlanders deelt de mening van Rutte en noemt schoonmakers onmisbaar voor de Nederlandse samenleving.

  Lees verder...      1 reactie

AVG-compliance loopt gevaar door gebrekkige kennis werknemers

14 april 2020 -  Nu een groot deel van Nederland gedwongen thuiswerkt, buiten de traditionele security-perimeter van hun organisatie, is er een groter risico op datalekken. Gecombineerd met het feit dat het aantal meldingen van datalekken al jaren stijgt, zoals blijkt uit cijfers van de Autoriteit Persoonsgegevens, zorgt dit voor een zorgelijke situatie.

  Lees verder...      Reageer

Rathenau Instituut waarschuwt voor doorgeschoten monitoring op werkvloer

10 april 2020 - Screenshots om thuiswerkers te controleren, gezichtsanalyses bij videosollicitaties en automatisch werkdrukadvies. Het Rathenau Instituut waarschuwt in een nieuw rapport voor de verdergaande monitoring op de werkvloer. Het onderzoek ‘Werken op waarde geschat - Grenzen aan digitale monitoring op de werkvloer door middel van data, algoritmen en AI’ vraagt werkgevers, werkenden en de overheid met elkaar in gesprek te gaan om grenzen te stellen aan digitale hulpmiddelen.

  Lees verder...      Reageer

Waarom CFO’s en CIO’s de handen ineen moeten slaan

8 april 2020 - De opmars van innovatieve technologie en automatisering voor voorheen analoge systemen en afdelingen komt op precies het juiste moment, zeker voor CFO’s. De gebeurtenissen van de afgelopen tijd hebben laten zien dat cloudoplossingen en online ondersteuning inmiddels onmisbaar zijn om de bedrijfscontinuïteit te garanderen.

  Lees verder...      Reageer

Coronavirus: Sluiting van bedrijven op korte termijn kan risico’s met zich meebrengen

7 april 2020 - Veel bedrijven moeten vanwege de Covid-19 pandemie hun bedrijf op korte termijn tijdelijk sluiten. Volgens de risk consultants van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) brengt oneigenlijk handelen of nalatigheid bij het buiten gebruik stellen van gebouwen en productiefaciliteiten wel wat risico's met zich mee.

  Lees verder...      Reageer

Zo profiteert het bedrijfsleven van Augmented Reality

6 april 2020 - Augmented Reality (AR) staat bij de meeste mensen bekend als consumententechnologie; bijvoorbeeld om gamen of films kijken een extra dimensie te geven. Maar het verdient ook al snel een plek aan de vergadertafel in het zakenleven. De technologie kan namelijk een efficiëntere bedrijfsvoering stimuleren.

  Lees verder...      1 reactie

Moderne medewerker ondervindt problemen met geluiden

3 april 2020 - De opkomst van open kantoortuinen: ideaal om samen te werken, maar het brengt een reeks van mogelijke afleidingen met zich mee. Volgens nieuw onderzoek door het wereldwijde marktonderzoeksbureau IPSOS en EPOS hebben bijna alle (95 procent) eindgebruikers en beleidsmakers regelmatig last van ten minste één probleem met geluid.

  Lees verder...      Reageer

Koffiemachine voor kantoor: drie tips

2 april 2020 -  Bij het managen van medewerkers gaat het erom te zorgen voor tevreden medewerkers, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Vaak wordt er alleen gedacht aan de verdeling van de taken en hoe deze uitgevoerd moeten worden. Er zijn echter nog meer zaken die van invloed zijn op zowel de tevredenheid als de productiviteit. Op nummer een van deze lijst staat koffie.

  Lees verder...      2 reacties

Thuiswerkenden niet bezig met privacy bij videobellen

1 april 2020 - De meerderheid van alle thuiswerkende Nederlanders (56,3 procent) houdt zich niet bezig met zijn of haar privacy tijdens het videobellen. De populairste apps, zoals Skype en Microsoft Teams, blijken onzorgvuldig met online beveiliging; gesprekken worden bijvoorbeeld opgeslagen en soms zelfs gedeeld met overheden.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 486 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10