zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers nemen vaker vrij dan de rest – denkt de rest

11 april 2008 - Een collega die een dagje vrij neemt om persoonlijke problemen op te lossen? Geen probleem. De helft van de Amerikanen denkt echter dat hun manager meer vrijaf neemt dan nodig is, terwijl hij van zijn medewerkers juist verwacht altijd aanwezig te zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier goede redenen om klanten te dumpen

11 april 2008 - Vooral B2C-ondernemingen besluiten steeds vaker om klanten de laan uit te sturen. Het betreft dan vooral slechte betalers, maar ook klanten die continu de helpdesk bellen en eindeloos klagen over problemen die zij ook zelf kunnen verhelpen of die allang zijn opgelost.

 Lees verder...   3 reacties
 

Expattalent komt niet volledig tot zijn recht

11 april 2008 - Door de globalisering zenden meer en meer bedrijven expats uit voor een opdracht in het buitenland. Beide partijen - expats en bedrijven – investeren op hun manier zwaar in de opdracht. Toch halen noch de organisatie, noch de expat het optimale resultaat hieruit.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vervoersmiddel en reisduur beďnvloeden verzuim

11 april 2008 - Zowel het vervoermiddel waarmee forensen naar hun werk komen, als de totale reisduur zijn van invloed op het ziekteverzuim van werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van Fortis-bedrijfsarts Paul Koenders, aldus P&O Actueel.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander wil meer diversiteit op de werkvloer

10 april 2008 - Er moet harder worden gewerkt aan een goede mix op de werkvloer. Ongeveer de helft van de werknemers in Nederland vindt het belangrijk dat de werkgever zorgt voor een goede spreiding van leeftijd en opleidingsniveau van medewerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

Nu van baan veranderen? Denk er nog maar eens goed over na!

10 april 2008 - Denkt u er over na om van baan te veranderen? Doe dat dan wel om de juiste redenen. Het gras is namelijk niet altijd groener aan de overkant, dus zou het wel eens slimmer kunnen zijn om de economische malaise bij uw huidige werkgever uit te zitten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Leidinggevende is teveel operationeel bezig

10 april 2008 - Direct leidinggevenden zijn teveel bezig met operationele taken. Organisaties willen wel dat ze meer strategisch werk doen, maar leiden hun leidinggevenden daar onvoldoende toe op. Ondertussen missen medewerkers coaching, feedback en motivatiegesprekken.

 Lees verder...   5 reacties
 

Relatiemagazines hebben wél zin

9 april 2008 - Lezers van sponsored magazines hebben een sterkere relatie met en positiever beeld van de bedrijven die deze bladen uitbrengen dan niet-lezers. Dat blijkt uit onderzoek van Cendris, gepubliceerd in Tijdschrift voor Marketing.

 Lees verder...   Reageer
 

Goede manager heeft het op alle fronten voor elkaar

9 april 2008 - Leidinggevenden moeten de relatie tussen werk en privé niet zien als een zero sumgame. Dit stelt Whartonprofessor Steward Friedman op Express.be. Volgens Friedman neemt werk zoveel tijd in beslag in het leven van een manager dat er maar weinig overblijft voor de rest.

 Lees verder...   Reageer
 

Modaal inkomen is niet meer genoeg om lekker te leven

9 april 2008 - Britse gezinnen met een modaal inkomen geven minder uit en nemen soms zelfs tweede banen om alles nog te kunnen betalen. Vooral mensen met een modaal of bovenmodaal inkomen hebben de neiging hun financiële problemen te lang te negeren. En dan is het ineens te laat.

 Lees verder...   12 reacties
 

Europese financial verhuist graag voor nieuwe baan

9 april 2008 - De Europese financial hecht steeds minder waarde aan de eigen stad als het gaat om een nieuwe baan. Uit onderzoek van Robert Half Finance & Accounting blijkt dat 73 procent een verhuizing naar een andere stad zou overwegen voor een nieuwe baan.

 Lees verder...   Reageer
 

Elektronische factureren bespaart miljarden

9 april 2008 - Elektronisch factureren is veel voordeliger dan het versturen van papieren facturen. Kosten voor een papieren factuur bedragen gemiddeld 30 euro, die van een elektronische zes. Toch wil elektronisch factureren nog niet echt van de grond komen.

 Lees verder...   4 reacties
 

ICT-baas heeft geen zin in gedragscode voor liefdesrelaties

8 april 2008 - ICT-werkgevers zijn niet happig op het ontwikkelen van gedragscodes voor relaties. Toch is regelgeving omtrent liefde echt van deze tijd, aldus Muel Kaptein, hoogleraar Business Ethics & Integrity Management aan de Erasmus Universiteit en directeur van KPMG Integrity.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nieuwe generatie vereist omslag in marketingaanpak

8 april 2008 - Zowel technologische ontwikkelingen als de communicatieve veelzijdigheid van de ‘digitale’ consument, dwingen adverteerders en mediabedrijven tot een crossmediale aanpak.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1155 1156 1157 1158 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10