zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europese financial verhuist graag voor nieuwe baan

9 april 2008 - De Europese financial hecht steeds minder waarde aan de eigen stad als het gaat om een nieuwe baan. Uit onderzoek van Robert Half Finance & Accounting blijkt dat 73 procent een verhuizing naar een andere stad zou overwegen voor een nieuwe baan.

De Duitse financials zijn met 88 procent de meest mobiele werknemers. In Luxemburg (47 procent) en Ierland (53 procent) is men het meest honkvast. Ook Nederlandse financials zijn met 65 procent iets minder dan gemiddeld bereid om te verhuizen. Het percentage vrouwelijke financials in Nederland dat wil verhuizen is nog lager dan mannen (59 procent versus 73 procent). In Frankrijk en Spanje daarentegen zijn meer vrouwen dan mannen bereid naar een andere stad te verhuizen voor een nieuwe baan. 



Niet naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland ligt voor financials gevoeliger, zelfs als het gaat om een nieuwe en veel betere baan. Slechts 51 procent van de Europese financials zou solliciteren op een functie in een ander land. In Nederland ligt dit percentage nog beduidend hoger, 70 procent van de Nederlanders wil geen positie overwegen in het buitenland. Ook als het gaat om vertrek naar het buitenland, zijn vrouwelijke financials voorzichtiger dan mannen. In Nederland wil slechts 24 procent van de vrouwen erover nadenken. In Spanje daarentegen blijkt dat vrouwen (53 procent) verrassend meer dan de mannen (51 procent) het wel zien zitten om eens over de landsgrenzen heen te kijken. 

Afstand en familie

In Nederland hebben afstand (21 procent), de kwaliteit van leven (achttien procent) en familie omstandigheden (vijftien procent) de grootste invloed op de beslissing om daadwerkelijk naar een andere stad te verhuizen voor een nieuwe of betere baan. In de rest van Europa speelt afstand nauwelijks een rol (vier procent).
Als het gaat om verhuizen naar een ander land, dan vindt 44 procent van de Nederlandse financials dat de kwaliteit van leven in een ander land de doorslaggevende factor is. Alleen de Ieren vinden de kwaliteit van het leven nog belangrijker (49 procent). De mannelijke Duitse financiële werknemers hebben de meeste moeite om hun familie achter te laten. 28 procent geeft aan dat dit een belangrijke reden zou zijn om niet naar het buitenland te gaan.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager prefereert file boven verhuizing
 Verhuizen beter dan pendelen
 Werknemer verhuist graag voor juiste baan
 Buitenlandse baan steeds vaker geweigerd vanwege partner
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10