zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers nemen vaker vrij dan de rest – denkt de rest

11 april 2008 - Een collega die een dagje vrij neemt om persoonlijke problemen op te lossen? Geen probleem. De helft van de Amerikanen denkt echter dat hun manager meer vrijaf neemt dan nodig is, terwijl hij van zijn medewerkers juist verwacht altijd aanwezig te zijn.

Dit concludeert Deloitte na onderzoek. Exact de helft van de werknemers gelooft bovendien dat hun baas andere standaarden voor zichzelf hanteert dan voor zijn werknemers als het op flexibele werktijden aankomt. Die gedachte wordt gevoed door het feit dat mensen met een hoog salaris vaak ook een betere balans tussen werk en privé ervaren. Daar staat vreemd genoeg tegenover dat driekwart van de ondervraagden wel van mening is dat iedereen op het werk gelijk behandeld wordt met betrekking tot flexibele werktijden. 



Openheid en eerlijkheid
Ook werd het weer eens overduidelijk dat werknemers openheid en eerlijkheid van hun managers zeer waarderen en dit zien als voorwaarde voor de ‘volwassen’ relatie die in hun ogen essentieel is voor zakelijk succes. Meer dan acht van de tien zijn het erover eens dat een open manager bijdraagt aan meer ethiek op de werkvloer. Meer dan tweederde zegt dat het bijdraagt aan een cultuur met goede normen en waarden. Om die reden zegt bijna driekwart dat als hun baas opener zou zijn over de hoeveelheid vrije dagen die hij opneemt, dit ten goed zou komen aan de betrokkenheid en productiviteit. "De werkplek van tegenwoordig vereist steeds meer maatwerk en een enorme hoeveelheid flexibiliteit," stelt Sharon L Allen van Deloitte. "Een gelijke behandeling voor iedereen spreekt toppers niet langer aan. Open en eerlijk communiceren, te beginnen bij de top, wel. Dat motiveert. Essentieel op de beste mensen aan te trekken en te behouden en de onderneming gezond te houden."
Flexibiliteit
Veel werknemers doen erg hun best hun werk- en privéleven optimaal te combineren. "81 procent van de werkende volwassenen zien de voordelen van flexibele manieren van werken. En niet alleen vrouwen! 74 procent van de mannen stelt dat ze betrokkener en productiever zouden zijn als ze werk en privé beter konden combineren."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Dagje vrij, goed voor u!
 Nieuwe generatie heeft optimale vrijheid nodig
 Eerlijke manager meest gewaardeerd
 Flexwerk niet voor iedereen goed
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10