zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven weten niet wat managers drijft

16 april 2008 - Niet prestatiegerelateerde beloningen, bonussen of aandelen laten managers harder lopen, maar interessant en uitdagend werk. Maar dat hebben veel werkgevers niet in de gaten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Talentcrisis net zo riskant als kredietcrisis

16 april 2008 - De vergrijzing in het Westen en het grote tekort aan goede werknemers in opkomende economieën creëert een wereldwijde talentcrisis die uiteindelijk vernietigendere gevolgen kan hebben voor het bedrijfsleven dan de kredietcrisis.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf manieren om de beste mensen aan boord te houden

16 april 2008 - In tijden van laagconjunctuur gaan de beste krachten zich al snel vervelen en gaan ze kijken of gras ergens anders misschien groener is. En wanneer het goed gaat met de economie ligt de concurrentie op de loer om hen weg te kapen.

 Lees verder...   20 reacties
 

ICT-consultant zit er warmpjes bij

16 april 2008 - Ict-consultants met een specialisatie zitten goed. Volgens consultancybureau De Breed & Partners is er nog steeds veel vraag naar hen. Bovendien is het vaste salaris gestegen en zijn de extra's van de baas ook niet verkeerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Geschikt personeel belangrijker dan bereikbaarheid

15 april 2008 - Bereikbaarheid is al jaren één van de belangrijkste factoren bij de vestigingskeuze van Nederlandse bedrijven. Toch nemen veel ondernemingen de file voor lief als dat betekent dat zij zich dichter bij klanten en geschikt personeel bevinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Teveel mensen werken structureel verplicht over

15 april 2008 - Teveel werknemers moeten structureel overwerken en te vaak is dat verplicht. Zo'n 80 procent werkt over. De helft meer dan vier uur per week, veertien procent zelfs meer dan tien uur per week.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips voor een succesvolle kantoorromance

15 april 2008 - Ze kunnen het zo vaak roepen als ze willen: word niet verliefd op een collega! Maar ja, deze is zo lief, zo leuk, zo speciaal. Misschien is het wel de liefde van uw leven. Of een affaire die u niet kunt laten lopen. Wat nu?

 Lees verder...   2 reacties
 

Collega’s molesteren elkaar op onveilige werkplek

15 april 2008 - Collega's maken elkaar het leven op het werk flink zuur. Vooral op parkeerplaatsen rondom werkplekken vallen er rake klappen. Acht procent van de werknemers werd het afgelopen jaar bedreigd door een collega en zes procent werd gemolesteerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Uw feedback is bepalend voor de prestaties op de werkvloer

15 april 2008 - De prestaties van werknemers worden voor een groot deel bepaald door leiderschap en feedback. Dat meent Léon Keemer, directeur van het onderzoeks- en adviesbureau Benz & Benz op MD Weekly.

 Lees verder...   4 reacties
 

Stagiair verruilt diploma voor salarisstrookje

14 april 2008 -  Ruim één op de tien studenten gaat in op de vraag van stagebedrijven om de opleiding vroegtijdig te beëindigen en bij hen in dienst te treden. Dit blijkt uit cijfers van het Nationaal Stage Onderzoek Studenten 2008 van Stageplaza.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager wil voorbereid zijn op risico’s

14 april 2008 - Managers maken zich grote zorgen over de steeds complexere bedrijfsvoering. Daarom wordt risicomanagement steeds vaker een integraal onderdeel van de bedrijfsplanning. Dat blijkt uit onderzoek van de Economist Intelligence Unit in opdracht van BT.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips om tot 70 procent minder CO2 uit te stoten

14 april 2008 - Door slimme investeringen kunnen Nederlandse bedrijven de CO2-uitstoot van bestaande gebouwen tot 70 procent verminderen. Om dit te realiseren introduceert Corporate Facility Partners, de met TNO ontwikkelde CO2-jaarrekening.

 Lees verder...   1 reactie
 

Succesvolle onderneming heeft bondige strategie

14 april 2008 - Een van de kenmerken van succesvolle ondernemingen is dat hun ‘strategy statement’ duidelijk is en kort en bondig samen valt te vatten. Dit zeggen onderzoekers van de Harvard Business School op MD Weekly.

 Lees verder...   1 reactie
 

Jongere regelmatig aangesproken op uiterlijk

14 april 2008 - Eén op de vijf jongeren is op het werk wel eens aangesproken op hun uiterlijk. Vaak moeten ze vervolgens hun sieraden of accessoires op de werkvloer afdoen of veranderen. Dit blijkt uit een onderzoek van FNV Jong.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1154 1155 1156 1157 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10