zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dagje vrij, goed voor u!

3 april 2008 - Veel managers denken dat werknemers die een dagje vrij nemen voor zichzelf lui of ongemotiveerd zijn. Het is echter eerder een waarschuwingssignaal dat die werknemers te hard werken of persoonlijke of relatieproblemen hebben.

 Lees verder...   1 reactie
 

Steeds meer training in ethisch gedrag

3 april 2008 - Steeds meer ondernemingen maken gebruik van ethische trainingsprogramma`s om hun ethische gedragscodes bedrijfsbreed in te voeren. Uit een rapport van het Britse Institute of Business Ethics blijkt dat zeven van de tien Britse bedrijven dit inmiddels doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Klantgegevens in overvloed, maar waarvoor?

3 april 2008 - Marketeers hebben de beschikking over heel veel klantinformatie. Maar die wordt zelden of nooit gebruikt voor een betere service of voor het behoud van klanten zo schrijft Marketing Online.

 Lees verder...   1 reactie
 

Betere functieomschrijving, betere kandidaten

2 april 2008 - 27 procent van de werkzoekenden solliciteert alleen als de functieomschrijving 100 procent aan hun profiel beantwoordt. Dit blijkt uit een onderzoek van StepStone, aldus Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Anoniem solliciteren voor betere aansluiting op de arbeidsmarkt

2 april 2008 - Uit recent onderzoek blijkt dat de behoefte aan anoniem solliciteren groot is. Vooral allochtonen klagen over het gebrek aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Maar ook personen die van baan willen veranderen zien veel in anoniem solliciteren.

 Lees verder...   5 reacties
 

Beloning voor Fortis topman te hoog

2 april 2008 - Onlangs werd bekend dat Jean-Paul Votron, CEO van Fortis, een bonus van 2,5 miljoen euro krijgt voor de overname van ABN Amro in 2007. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt dit een ongegronde reden.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanager zag kredietcrisis niet aankomen

1 april 2008 - Toen de kredietcrisis in het derde kwartaal van 2007 opkwam, waren bestuurders en senior managers nog vol vertrouwen over hun mogelijkheden om risico's en kansen te managen. Leidinggevenden onderschatten de risico’s of zagen het niet aankomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Struisvogelgedrag gaat werkgevers opbreken

1 april 2008 - Nederlandse werkgevers moeten actie ondernemen om te anticiperen op de toenemende vergrijzing en ontgroening op de arbeidsmarkt. Weinig bedrijven nemen al gerichte maatregelen om een mogelijk tekort aan werknemers tegen te gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien vreemde sollicitatiefouten - en vijf manieren hoe het wel moet

1 april 2008 - Wat is het vreemdste dat een kandidaat heft gedaan tijdens een sollicitatiegesprek? Verdwijnen? Zijn/haar moeder meenemen? De interviewer mee uit vragen? JobbingMall.nl publiceert de raarste fouten van kandidaten

 Lees verder...   19 reacties
 

Loyale klant kan meer gekoesterd worden

1 april 2008 - De waarde van een loyale klant wordt door bedrijven onderschat . Dat is een van de conclusies uit het onderzoek 'Klantloyaliteit 2.0' van The Chain Connection in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam.

 Lees verder...   1 reactie
 

Meer thuiswerk, net zoveel files

1 april 2008 - Als je kijkt naar de gestaag toenemende filelengte zou je het niet zeggen, maar telewerken neemt nog steeds licht toe. Dat blijkt uit de jongse ICT Barometer van Ernst & Young.

 Lees verder...   11 reacties
 

Werknemers blijven zwakste schakel in IT-beveiliging

31 maart 2008 - Volgens Brits onderzoek van PricewaterhouseCoopers investeren bedrijven steeds meer in IT-beveiliging en hebben bijna alle grote ondernemingen inmiddels een veiligheidsbeleid. Maar het is verspilde moeite en geld als het gedrag van hun werknemers niet verandert.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer heeft liever schouderklopje dan salarisverhoging

31 maart 2008 - Nu de prijzen stijgen, de arbeidsmarkt onder druk staat en geld steeds belangrijker wordt, hoeft u uw beste werknemers dus alleen maar extra geld te bieden om ze te behouden. Fout.

 Lees verder...   7 reacties
 

Vijf slimme smoezen om te spijbelen van uw werk

31 maart 2008 - U kent het wel: het is prachtig weer en u heeft totaal geen zin om te gaan werken. U kunt zich nu natuurlijk ziek melden, maar daar trapt uw baas echt niet in. Bovendien zullen uw collega’s het u niet in dank afnemen.

 Lees verder...   8 reacties
 
< vorige 1157 1158 1159 1160 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10