zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-baas heeft geen zin in gedragscode voor liefdesrelaties

8 april 2008 - ICT-werkgevers zijn niet happig op het ontwikkelen van gedragscodes voor relaties. Toch is regelgeving omtrent liefde echt van deze tijd, aldus Muel Kaptein, hoogleraar Business Ethics & Integrity Management aan de Erasmus Universiteit en directeur van KPMG Integrity.

Dit schrijft Express.be. Volgens Kaptein is de kans op een relatie op de werkvloer de laatste tijd alleen maar groter geworden. In de ICT-branche schat hij deze kans zelfs hoger dan gemiddeld. Toch ligt juist deze branche achter op de andere sectoren als het gaat om regelgeving rond relaties op de werkvloer. Communicatie

Bij een kantoorromance moet de werkgever vooral twee dingen doen. Ten eerste moet hij de zaak bespreekbaar maken en samen met de twee geliefden aan een oplossing werken. Ten tweede moet hij -na overleg met de betrokkenen- zo openlijk mogelijk met andere teamleden over de relatie communiceren. Zo voorkom je geroddel en `wilde verhalen`. 

Kans op slagen klein

Van de Nederlandse werknemers zegt 40 procent wel eens een relatie op de werkvloer te hebben gehad. Eén op de drie Nederlandse werknemers heeft een oogje op een collega. Volgens de Vlaamse hoogleraar Psychologie Stefan Lievens is 70 procent van de kantoorliefdes gedoemd te mislukken.


Bron: Automatiserings Gids, MD Weekly, Express.be
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verliefd op uw collega? U bent niet de enige!
 Kantooraffaires aan banden met liefdescontract
 Liefde bloeit op de werkvloer
 Vrijgezellen hebben massaal affaires op de werkvloer
 ICT-er zoent en drinkt wat af op het werk
 
 
reacties
 
R.J. Ommel  |   | 
9-04-2008
 | 
09:01 uur
Als je dit aan regels gaat binden wordt het een puberale aangelegenheid, waarbij stiekem gedrag wordt gemotiveerd en alleen gericht is op hetero relaties.

Hoe wil men ogenschijnlijke vriendschappen tussen mannelijke of vrouwelijke collega's onderling, die eigenlijk een liefdesrelatie hebben zichtbaar maken om deze vervolgens te koppelen aan gedragscodes.
Bij deze groep is er soms een vermoeden dat er ''iets gaande is'', maar daar kan/mag niets mee gedaan worden, omdat je anders onderscheidt maakt op basis van levensovertuiging.
Waarom zou dit dan wel mogen bij hetero liefdesrelaties?

Onderlinge problemen kunnen toch nooit voorkomen worden en als deze zich voordoen, tussen collega's (die al dan niet privé met elkaar omgaan), liefdesrelaties of getrouwde stellen, zul je altijd naar een oplossing moeten zoeken waarvan het resultaat niet altijd als positief wordt ervaren.

Emoties kunnen volgens mij niet gevangen worden in een gedragscode.
Elena  |   | 
9-04-2008
 | 
17:54 uur
Met verbazing heb ik dit bericht gelezen, hebben managers niets beters te doen. Geen wonder dat ICT managers dit helemaal niet zin zitten, die hebben wel wat anders te doen. Wat me hoogst verbaasde in dit stuk is dat in de ICT de kans hoger zou liggen dat hier relaties ontstaan, hoe dan..........er is bijna geen vrouw te vinden in ICT land.

Ongeloofelijk dat Hoogleraren dit soort onzin kunnen uitkramen. Ik ben voor een gedragscode dat Hoogleraren met zinnige onderwerpen moeten komen en niet dit soort non informatie.

Buiten dan zijn ICT'ers best redelijk slimme mensen, die best hun eigen boontjes kunnen doppen en geen regels nodig hebben. Ze zijn al te kort, wat gaan we dan doen als ze een relatie hebben.......ze wegsturen? Of gaan we ze dan vertellen dat ze niet met elkaar mogen praten. Kan me niet voorstellen dat mensen uit zichzelf wild gaan lopen zoenen als ze wat met elkaar hebben en toevallig op dezelfde afdeling zitten.

Inderdaaad puberaal.

Dit verhaal pas overigens wel in Nederland, OVERAL REGELS voor verzinnen, en dan uitzonderingen op die regels, en als er geen regel is een afspraak ......getver! Bah.

brrr.

henk spiekman  |   | 
11-04-2008
 | 
09:35 uur
....laat ons nederland nu eens een keer volwassen met allerlei maatschappelijke aspecten omgaan in plaats van steeds dat oeverloze, hypocriete gezever over allerlei, ook door de media ,opgeblazen zaken.als we tochefficiënt willen werken....dan ligt hier DE kans. nederland....fijn land, maar ook a
''angstig'' land. nedeland...ook zeverland.
nederland, ook wantrouwend land! en juist DAT wantrouwen kletsen we lekaar aan....dus CONTROLE!!. dus nog meer regels, die niet werken.....maar je houdt wel de regelcultuur in stand....

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10