zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer verdienen? Word vader!

8 april 2008 - Vaders hebben een hoger salaris dan hun mannelijke collega's zonder kinderen. Naarmate de man in kwestie een hogere opleiding genoten heeft, is het verschil in salaris significanter. Ook het aantal kinderen speelt een rol.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zes manieren om te reageren op arbeidsmarktschaarste

8 april 2008 - Het is een gunstige periode voor hoogopgeleide starters. Het vast inkomen van HBO- en WO-starters op de arbeidsmarkt is in de afgelopen twee jaar met meer dan tien procent gestegen. Het starterssalaris hangt samen met het werkloosheidsniveau, dat nu juist sterk gedaald is.

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikaanse bedrijven positief over Nederlands vestigingsklimaat

8 april 2008 - Nederlandse en Amerikaanse bedrijven vinden de tarieven voor vennootschapsbelasting in Nederland concurrerend ten opzichte van andere landen. Slechts een handvol bedrijven overweegt om die vanwege die tarieven uit te wijken naar een ander land.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven heeft het niet op zuinige auto`s

7 april 2008 - Bedrijven met minder dan 50 auto`s in hun bezit zijn vrijwel niet bezig met de duurzaamheid en zuinigheid van hun wagenpark. Ze experimenteren hoogstens met roetfilters. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview, zo meldt MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Narcistisch leider: charismatisch manager of egocentrische despoot?

7 april 2008 - Narcistische persoonlijkheden hebben vaak aanleg voor charismatisch leiderschap en zijn sterk gemotiveerd om uitstekende resultaten te behalen. Toch heeft narcistisch leiderschap vaak negatieve en soms zelfs destructieve gevolgen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Vier adviezen om werknemers te binden

7 april 2008 - Nederlandse medewerkers werken maar kort bij hun werkgever. Jonge professionals werken in hun eerste tien jaar zelfs bij gemiddeld acht verschillende werkgevers. Betrokkenheid is dus ver te zoeken.

 Lees verder...   4 reacties
 

Ga de strijd aan tegen time bandits

7 april 2008 - Organisaties moeten actiever optreden tegen zogenaamde `time bandits`: medewerkers die zich aan hun werk onttrekken en die tijd gebruiken voor zichzelf. Hoewel time bandits vaak een minderheid vormen, worden de effecten van hun non-performance door de hele organisatie gevoeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Goed IT-beheer kan ware crisis voorkomen

7 april 2008 - De grote meerderheid van de bedrijven weet inmiddels wel hoe belangrijk het is een back-up te maken van hun belangrijkste gegevens. Toch slaat een grote minderheid die nog steeds gewoon op kantoor op.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager pest minder dan collega maar motiveert ook niet

4 april 2008 - Minder dan een tiende van de Britse werknemers vinden dat hun bazen besluitvaardig, proactief en toegankelijk zijn. De grote meerderheid vindt ze eerder demotiverende, inconsistente control freaks.

 Lees verder...   Reageer
 

60-plussers vormen meest betrokken generatie

4 april 2008 - Generatie Y is helemaal net zo lui en veeleisend als gedacht wordt en hun betrokkenheid ligt niet veel lager dan die van oudere generaties. Werknemers van 63 jaar of ouder zijn daarentegen duidelijk meer betrokken dan de rest.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer verhuist graag voor juiste baan

4 april 2008 - Bijna tweederde van de werknemers is bereid te verhuizen naar een andere stad voor de juiste baan. Meer dan de helft (55 procent) zou zelfs naar het buitenland verhuizen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werken onder niveau stompt af

4 april 2008 - Bij mensen die onder hun opleidingsniveau werken, gaan de zogenoemde cognitieve vaardigheden uiteindelijk achteruit: hun geheugen, uitdrukkingsvermogen, denksnelheid en flexibiliteit worden slechter.

 Lees verder...   2 reacties
 

Schoolverlater is niet creatief genoeg

3 april 2008 - Amerikaanse ondernemingen scheppen nogal eens over hun innovatieve vermogen maar nu scholen een generatie afleveren die nauwelijks creatief kan denken of effectief kan communiceren ziet de toekomst er somber uit.

 Lees verder...   3 reacties
 

Donner wil geen topvrouwenquotum

3 april 2008 - Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) ziet niets in het voorstel van FNV-voorzitter Agnes Jongerius voor een wettelijk quotum voor vrouwen in topfuncties. Volgens hem leidt dat tot overspannen verwachtingen die niet waar te maken zijn.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1156 1157 1158 1159 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10