zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stroomverbruik ICT vergeten bij milieuvriendelijke initiatieven

31 maart 2008 - Bij milieuvriendelijke initiatieven wordt er niet meteen gedacht aan het terugdringen van de energiekosten van ict-apparatuur. Er wordt eerder gedacht aan recycling of efficiënt energiebeheer wat betreft verwarming en verlichting.

 Lees verder...   5 reacties
 

Nóg meer bonus voor Groenink

31 maart 2008 - Rijkman Groenink, voormalig topman van ABN Amro, heeft ook over 2007 nog flinke bonussen verdiend. Dit blijkt uit het laatste jaarverslag van ABN Amro, zo meldt Accountingweb.

 Lees verder...   1 reactie
 

Lijnmanager steeds vaker ingezet als coach

28 maart 2008 - Coaching is steeds minder voorbehouden aan de top. En vooral managers hebben er baat bij voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat zegt het Britse Chartered Institute of Personnel and Development.

 Lees verder...   4 reacties
 

Werknemer draait zelf op voor ziektekosten

28 maart 2008 - Ondernemers willen niet langer opdraaien voor loonbetaling tijdens (langdurig) ziekteverzuim na een botbreuk op de wintersport of een val van het keukentrapje. Dat stelt MKB-Nederland.

 Lees verder...   3 reacties
 

Negen vragen om de bedrijfscultuur te beoordelen

28 maart 2008 - Tijdens een sollicitatiegesprek belooft uw (toekomstige) werkgever u gouden bergen. Maar gaat u zich wel echt thuis voelen binnen deze organisatie? Negen vragen van Intermediair.nl om dat te bepalen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Behandel uw klant als uw kind

28 maart 2008 - Het klinkt misschien raar, maar uw klant behandelen als uw kind is het advies aan brandmanagers die ook wel merken dat het zo luid mogelijk opdringen van hun boodschap aan de consument niet meer werkt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Toenemend protectionisme bedreigt globalisering

28 maart 2008 - Wereldwijd zijn bedrijven slecht voorbereid op een toename van overheidsprotectionisme. Bescherming van specifieke producten en industrieën is hierdoor een van de grootste risico’s voor het bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Financials kiezen vrijheid

27 maart 2008 - In 2007 zijn 30 procent meer financieel managers en professionals freelancer geworden dan in het jaar ervoor. De nieuwe groep freelancers heeft in meer dan 80 procent van de gevallen zelf ontslag genomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Avondmens krijgt het zwaar volgende week

27 maart 2008 - De invloed van de zomertijd op het slaapritme is groter dan gedacht. Met name mensen met een avondvoorkeur ondervinden veel last van deze tijdsaanpassing. Lichttherapie kan uitkomst bieden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Manager in dubio over flexibele werktijden

27 maart 2008 - Managers willen zelf graag flexibel werken. Tegelijkertijd vindt een vijfde van hen het moeilijk een flexibel personeelsbestand te managen omdat dat tot verdeeldheid en beschuldigingen van voortrekkerij kan leiden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nieuwe miljonairs blijven werken

27 maart 2008 - Eén op de drie Nederlanders verwacht ooit miljonair te worden. Toch blijft de helft in dat geval gewoon doorwerken. Dit blijkt uit onderzoek van werksite.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Thuiswerker is productiever

27 maart 2008 - 72 procent van de thuiswerkers geeft aan thuis meer gedaan te krijgen dan op kantoor. De voornaamste reden om thuis te werken is dan ook het uitvoeren van werkzaamheden die volledige aandacht vragen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werven via Hyves loont

26 maart 2008 - 70 procent van de ondervraagde Hyvers staat open benaderd te worden door werkgevers en 92 procent is bereid de vacature - indien deze voor hem/ haar niet interessant is – te verspreiden in de kennissenkring.

 Lees verder...   4 reacties
 

Thuiswerken staat goede relatie met collega’s niet in de weg

26 maart 2008 - Thuiswerken verhoogt wel de arbeidsvreugde en vermindert stress. Werknemers hebben immers meer controle over hun omgeving en hun werk. Dit schrijft HR Praktijk.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1158 1159 1160 1161 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10