zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Expattalent komt niet volledig tot zijn recht

11 april 2008 - Door de globalisering zenden meer en meer bedrijven expats uit voor een opdracht in het buitenland. Beide partijen - expats en bedrijven – investeren op hun manier zwaar in de opdracht. Toch halen noch de organisatie, noch de expat het optimale resultaat hieruit.

Delta Change Management deed onderzoek naar Nederlandse expats. Er zijn gesprekken gevoerd met expats die op het punt staan aan hun opdracht te beginnen (in-stream), met expats die al enige tijd in het buitenland werken (through-stream) en met expats die op het punt staan terug te keren naar Nederland (out-stream). Daarbij is vooral gekeken naar hun effectiviteit en hun behoeften aan ondersteuning door de moederorganisatie (vooral op HR-gebied). Eenzaam

Uit het onderzoek blijkt dat expats zich vaak ‘eenzaam’ voelen: ze verliezen het contact en de aansluiting met de moederorganisatie. Verder blijkt er over het algemeen geen passende functie beschikbaar voor personeel dat terugkeert en dat ondernemingen talent verliezen: meer dan 40 procent van de expats verlaten de onderneming binnen twee jaar na hun internationale opdracht. 

Verschillende fases, verschillende behoeftes
Opvallend is dat bepaalde aspecten door expats in de verschillende fasen van hun opdracht anders gewaardeerd en gepercipieerd worden. Zo is de in-stream expat gefocust op zijn persoonlijke ambities, houdt de through-stream expat zich meer bezig met de inhoudelijke opdracht en is de expat in de out-stream fase met name bezig met zijn toekomstige positie na terugkeer. Organisaties zijn zich hiervan niet bewust en houden er onvoldoende rekening mee in hun expatbeleid. 

Monitor

Met de Expat Development Monitor van Delta Change Management kunnen expats gedurende de verschillende fasen van hun opdracht in het buitenland worden gemonitord. Daarmee kan zowel de organisatie als de expat inzicht krijgen in de effectiviteit en beoordelen wat de expat op welk moment nodig heeft om zich zakelijk en persoonlijk verder te ontwikkelen. Het helpt bedrijven de inzet van expats effectiever te maken en het helpt de expats hun persoonlijke en professionele effectiviteit te verbeteren tijdens en na hun internationale opdracht.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Veel expats in China depressief
 Steeds meer buitenlandse uitzendingen
 Expats nemen twee keer zo vaak ontslag
 
 
reacties
 
Marcel  |   | 
4-07-2009
 | 
02:09 uur
Alles over Emigreren vind je ook op (Klik hier) Iedere eerste van de maand een gratis online magazine over emigreren. Ook vor Expats..

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10