zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vooral crisis en achterstallig onderhoud leiden tot ontslagen

16 maart 2009 - Uit een mini-onderzoek van Berenschot onder 28 directieleden en OR-afgevaardigden van veertien multinationals blijkt dat driekwart van hen binnen afzienbare tijd forse ingrepen in het personeelsbestand verwacht. In ruim de helft van de gevallen zal het gaan om een inkrimping met meer dan tien procent.

 Lees verder...   1 reactie
 

Passie en conflicten leiden tot de beste resultaten

16 maart 2009 - Een goede manager werkt niet alleen hard, maar heeft vooral passie voor zijn werk. Dat concluderen de Britse Kingston University en het Chartered Institute of Personnel and Development. Conflicten leiden tot betere prestaties, motivatie en innovatie, zo blijkt uit Canadees onderzoek. Hoe doet u uw voordeel met die beide bevindingen?

 Lees verder...   2 reacties
 

Acht do’s en don’ts om als vrouw de top te bereiken

16 maart 2009 - Weinig vrouwen dringen door tot de top van bedrijfsleven en overheid. Hoe kun je als vrouw wel succesvol zijn? De Volkskrant zocht het antwoord op die vraag door een deel van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste bestuurders te ondervragen over de prestaties van vrouwen in de top.

 Lees verder...   7 reacties
 

Nederland niet klaar voor verhoogde AOW-leeftijd

16 maart 2009 - Een derde van de Nederlandse werknemers van 50 jaar en ouder is nog niet lang klaar voor een hogere AOW-leeftijd. Dit blijkt uit de LifeGuard BedrijfsGezondheidsIndex 2008 (BGI). Het onderzoek is afgenomen onder 10.447 werknemers bij 81 bedrijven uit verschillende sectoren.

 Lees verder...   Reageer
 

Strijd om talent verhevigt ondanks stijgende werkloosheid

16 maart 2009 - Ondanks het groeiende aantal beschikbare mensen op de arbeidsmarkt, worstelen organisaties overal ter wereld nog steeds met het aantrekken en behouden van talent. Dit wijst onderzoek van StepStone, uitgevoerd door The Economist Intelligence Unit onder honderden topmanagers wereldwijd uit.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer loopt nog steeds graag harder in ruil voor waardering

13 maart 2009 - Werknemers zijn best bereid zijn om een stapje extra te zetten, nu het economisch minder gaat. Voorwaarde is wel dat zij daarvoor voldoende waardering krijgen van hun werkgever. Dit kwam naar voren tijdens het jaarlijks award-event Top Werkgevers Nederland van CRF bij Océ-Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis veroorzaakt stress bij werknemers

13 maart 2009 - Door de economische crisis kondigen steeds meer bedrijven ontslagen en reorganisaties aan. Dat brengt grote onzekerheid en stress bij werknemers met zich mee. Niet alleen voor de met ontslag bedreigden, maar ook voor de achterblijvers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Alfafactor is cruciaal voor goed leiderschap

13 maart 2009 - ‘In leidinggevende functies wordt teveel geselecteerd op de verkeerde kwaliteiten, waardoor veel van de huidige leidinggevenden niet geschikt zijn voor hun functie.’ Dat concludeert Peter Vonk, eigenaar van adviesbureau Vonk Competentie Expertise.

 Lees verder...   9 reacties
 

Starter accepteert vaak baan onder niveau

12 maart 2009 - 47 procent van de pas afgestudeerden zou een baan accepteren onder het niveau van opleiding. Op de vraag wat voor deze doelgroep recessieveilige werkgevers zijn werd de (semi-)overheid het meest genoemd. Gevolgd door internationaal georiënteerde bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwelijke manager verveelt zich

12 maart 2009 - Vrouwen in hogere posities vervelen zich. Bijna de helft van de vrouwelijke leidinggevenden vindt het werk niet uitdagend genoeg, ondanks vertrouwen in de eigen vaardigheden en capaciteiten. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van adviesorganisatie Accenture, zo meldt de Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 

Carrière maken? Word eens goed kwaad!

12 maart 2009 - Mensen die hun werkfrustraties altijd onderdrukken, hebben drie keer vaker een stagnerende loopbaan dan degenen die zo nu en dan flink uitvallen. Boos worden kan dus goed zijn voor uw carrière. Dat blijkt uit  de Harvard Study of Adult Development, een onderzoek dat 824 mensen al ruim 60 jaar volgt.

 Lees verder...   3 reacties
 

‘Talent ontwikkelen is net tuinonderhoud’ (video)

12 maart 2009 - Getalenteerd personeel komt lang niet altijd vanzelf bovendrijven. Trainingsbedrijf blooming voorzag werkgevers én werknemers van advies op een speciaal georganiseerde cursusdag.

 Lees verder...   6 reacties
 

Vijf communicatieobstakels die leiden tot grote verliezen

12 maart 2009 - Bedrijven met 100 medewerkers dreigen meer dan 3.900 euro per medewerker per jaar te verliezen als ze niets aan hun inefficiënte communicatie doen. De gevolgen van hiervan kunnen namelijk tot 40 procent van de productieve tijd van kleine en middelgrote bedrijven in beslag nemen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Duurzaam ondernemen lijdt nog niet onder crisis

11 maart 2009 - Nederlandse bedrijven grijpen de economische crisis nog niet massaal aan om te snijden in hun duurzaamheidsinvesteringen. Bijna een vijfde van de bedrijven gaat zich zelfs meer toeleggen op duurzaam ondernemen.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1078 1079 1080 1081 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10