zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Talent blijft onzichtbaar

6 maart 2009 - Bijna de helft van de werkgevers weet niet wie van de medewerkers goed of slecht presteert. Ook weet de helft niet welke talenten ze nodig hebben. Dat blijkt uit onderzoek. Leidinggevenden zouden meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor het rendement van talent, vinden de onderzoekers.

 Lees verder...   Reageer
 

Bonussen salesmedewerkers lijden niet onder crisis

6 maart 2009 - Vrijwel geen enkele onderneming past zijn bonusregeling voor sales medewerkers aan naar aanleiding van de economische crisis. Slechts twee procent doet dit wel. 60 procent van de ondernemingen heeft zelfs geen apart bonusplan voor sales en gebruikt een systeem dat voor een bredere groep medewerkers hetzelfde is.

 Lees verder...   1 reactie
 

CFO: ‘Dieptepunt recessie voorbij’

6 maart 2009 - Het vertrouwen in de economie onder CFO's blijft laag, maar het keerpunt lijkt te zijn bereikt. Desalniettemin zal de weg naar economisch herstel lang en pijnlijk zijn. CFO's verwachten in 2009 fors te moeten snijden in personeel en investeringen en voorzien ook een sterke daling van de winsten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf tips om leiding te geven in crisistijd

6 maart 2009 - Leidinggevenden hebben het niet gemakkelijk. Ondanks de crisis moeten doelstellingen worden gehaald, moet verlies worden voorkomen en een faillissement helemaal. Consultant en managementgoeroe Ram Charan geeft op VKBanen.nl zes tips om leiding te geven in deze turbulente tijden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis weerhoudt Nederlander er niet van om te solliciteren

5 maart 2009 - Slechts twee procent van de Nederlanders gaat niet actief op zoek naar een andere baan vanwege de huidige economische situatie. Zestien procent daarentegen wel. Vooral carrièresites worden hiervoor gebruikt. 86 procent van de Nederlanders vindt dat deze sites het oriënteren op de arbeidsmarkt eenvoudiger maakt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Respectvolle manager bindt iedere generatie

5 maart 2009 - Het maakt niet uit of uw medewerker lid is van de veeleisende generatie Y, de drukbezette generatie X of de babyboomgeneratie die hard op weg is naar pensionering. Wat iedereen boven alles wil van zijn baas is: respect. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van AchieveGlobal.

 Lees verder...   Reageer
 

ING-topman koopt voor ton aandelen ING

5 maart 2009 - Jan Hommen, de nieuwe topman van bankverzekeraar ING kocht vorige week voor bijna 100.000 euro aandelen ING. Hommen wil daarmee zijn vertrouwen in de kracht van ING benadrukken en deed dit op eigen initiatief, aldus een woordvoerder.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes manieren om een slepend conflict met uw baas op te lossen

5 maart 2009 - Als de verstandhouding tussen u en uw baas verstoord is, kan die situatie jaren voortslepen. Tot de bom barst. Of tot een van de partijen het probleem probeert op te lossen. 6Minutes.be komt met zes tips om tot die oplossing te komen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Baan onder niveau maakt ongelukkig

4 maart 2009 - Na ontslag nemen vooral vrouwen vaak snel een baan onder hun niveau aan. Puur om weer financiële zekerheid te hebben. Echt verstandig is dit echter niet. Dat zegt sociaal wetenschapper Irma Mooi-Reci op HR Praktijk. Door de tijd te nemen om uit te zoeken welke baan echt bij hen past, worden mensen uiteindelijk gelukkiger.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemer vindt vrijdagmiddagborrel niet leuk

4 maart 2009 - De vrijdagmiddagborrel met collega’s is niet geliefd. Naast het feit dat bijna 65 procent van de werknemers op de vrijdagmiddag geen borrel heeft met collega’s, vindt één op de drie van de ondervraagden deze afronding van de week niet leuk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager optimistisch over duur en gevolgen recessie

4 maart 2009 - Eind 2009 zal de economie weer opleven. Dat denkt 32 procent van de topmanagers in West-Europa. Een kwart verwacht zelfs dat de economie in juni van dit jaar alweer aantrekt. Dit blijkt uit het online onderzoek dat Executives Online eind vorig jaar heeft gehouden onder ruim 2.000 leidinggevenden in zeven landen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Crisis wakkert archiveerdrift aan

4 maart 2009 - Ondanks de kredietcrisis schaffen bedrijven en instellingen nog steeds kantoormeubilair aan.Wel is de prijs van de producten een belangrijkere factor geworden. Uiteraard moeten de meubelen van uitstekende kwaliteit zijn, maar ook nog eens zo goedkoop mogelijk .

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven manieren waarop de baas (goede) medewerkers wegpest

3 maart 2009 - Eén op de zes werknemers wordt het slachtoffer van ‘bossing’, gepest worden door de baas, zo blijkt uit onderzoek in het onderwijs, de zorgsector en bij de overheid. Opmerkelijk genoeg worden vooral productieve medewerkers weggepest. Dat meldt Businesscompleet.nl.

 Lees verder...   96 reacties
 

'Hersenscan bij sollicitatie kwestie van tijd'

3 maart 2009 - Volgens hoogleraar salesmanagement Willem Verbeke van de Erasmus Universiteit is het slechts een kwestie van tijd alvorens via een hersenscan het gedrag van mensen en hun sociale en emotionele intelligentie kan worden onderzocht. En alvorens zo’n scan ingezet wordt tijdens sollicitaties.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1080 1081 1082 1083 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10