zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Expat wordt terug naar huis gehaald

11 maart 2009 - Ja, de werkplek is internationaler dan ooit. Ja, internationale uitzending is nog steeds dé manier voor een ambitieuze, jonge manager om waardevolle ervaring op te doen en snel carrière te maken. Maar voor wie momenteel geniet van een volledige vergoede expat-lifestyle is: wen er maar niet aan!

 Lees verder...   Reageer
 

Elf tips voor een persoonlijk gesprek met uw medewerker

11 maart 2009 - Als manager wordt er van u verwacht dat u weet wat er op de werkvloer leeft. En daar zo nodig op inspringt. Daar horen soms gesprekken bij over de privéproblemen van een personeelslid. Maar hoe pakt u zoiets aan? Businesscompleet.nl geeft tips.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nieuwe topman Unilever kreeg 1,7 miljoen tijdens inwerkperiode

11 maart 2009 - Paul Polman is sinds januari CEO van Unilever. Om goed voor de dag te komen begon de voormalig financieel topman van Nestlé met een inwerkperiode van drie maanden. Daaraan hield hij bijna twee miljoen euro over.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ontslagen? U heeft vier maanden om te ontdekken wat u wilt

11 maart 2009 - Net ontslagen? Staat uw baan op de tocht? Dan vindt u het vast geen prettig idee om de lezen dat het de meeste werkloze managers vier tot zeven maanden kost voor ze een nieuwe baan vinden. Reden voor paniek? Dat kan. Maar u kunt die periode ook gebruiken om te ontdekken wat u nu echt wilt.

 Lees verder...   2 reacties
 

MKB'ers helpen elkaar de recessie door

10 maart 2009 - Maar liefst 84 procent van de MKB'ers is van plan collega-ondernemers te steunen in 2009. Dit doen zij door bij hen evenveel (61 procent) of meer (23 procent) producten en diensten af te nemen. Ruim de helft van het MKB in Nederland dat in 2009 de economische recessie vooral ketens en multinationals raakt en niet henzelf.

 Lees verder...   1 reactie
 

Meedogenloze werknemer vecht voor baanbehoud

10 maart 2009 - Vorige week bleek uit Brits onderzoek dat werknemers heel veel pikken om hun baan maar te behouden, zelfs onacceptabel gedrag van hun baas. Amerikaans onderzoek van Adecco bevestigt deze tendens. De werkplek blijkt steeds harder te worden. Niet het recht van de beste, maar dat van de meest meedogenloze geldt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf feiten over productiviteit op de werkvloer

10 maart 2009 - De productiviteit moet omhoog. Maar wat heeft daar eigenlijk invloed op? Het blad Werkgeven schetst in de nieuwste nummers een aantal feiten omtrent dit veelbesproken onderwerk. Management Team vat samen.

 Lees verder...   6 reacties
 

Nederlander ziet volop carrièrekansen in crisis

10 maart 2009 - Hoger opgeleiden in Europa grijpen de economische crisis aan om hun carrière een impuls te geven. 40 procent is er van overtuigd dat de crisis een goede kans biedt om te groeien. 28 procent is niet bang dat zij hun baan zullen verliezen, al denken ze wel dat de crisis een negatief effect zal hebben op hun positie.

 Lees verder...   2 reacties
 

‘HR heeft niets te zeggen over personeelsbestand’

10 maart 2009 - Beslissingen over het al dan niet aanhouden van personeel in tijden van recessie is (nog steeds) vooral een beslissing van de directie, en niet van Human Resources. Minder dan 29 procent van de HR-managers beslist mee bij gedwongen ontslagen of mutaties. Ruim 40 procent wordt niet betrokken en 30 procent in enige mate.

 Lees verder...   2 reacties
 

Giften schieten erbij in door crisis

9 maart 2009 - Niet alleen bedrijven en particulieren hebben last van de recessie, dat geldt even goed voor liefdadigheids-, kunst- en sportinstellingen. Zij worden immers met name gesponsord door het bedrijfsleven. In november meldde de Wall Street Journal al dat bedrijfsmatige giften en sponsoractiviteiten in rap tempo afnamen.

 Lees verder...   Reageer
 

ING had bonussen liever niet uitgekeerd

9 maart 2009 - ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen heeft op het punt gestaan om de bonussen van werknemers niet uit te keren, maar vond dat uiteindelijk te ingewikkeld. Bovendien wilde hij hiermee voorkomen dat werknemers de bank zouden verlaten.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlanders zijn tevreden werknemers

9 maart 2009 - Medewerkers in Nederland zijn tevreden over hun werk en beoordelen dit gemiddeld met een 7,5. Meer dan 75 procent van de medewerkers zou dan ook weer voor de huidige werkgever te kiezen wanneer ze opnieuw voor de keuze zouden staan.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis leidt tot meer leugens op CV

9 maart 2009 - Vanwege het krapper worden van de arbeidsmarkt wordt er door meer dan 64 procent van de sollicitanten ruim omgegaan met de waarheid. Dat blijkt uit het zesde jaarlijkse onderzoek naar leugens op CV’s van The Risk Advisory Group.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager mag weer bullebak zijn

6 maart 2009 - Toen de strijd om talent nog volop woedde, kenmerkte een goede manager zich door de zijden handschoenen waarmee hij zijn medewerkers aanpakte. Nu werknemers bereid zijn alles op te geven – tijd voor hun gezin, secundaire arbeidsvoorwaarden en zelfs doorgroeimogelijkheden – om hun baan maar te behouden, liggen de zaken anders.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1079 1080 1081 1082 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10