zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beursherstel zal lang op zich laten wachten

20 maart 2009 - Voor het eerst sinds 2003 zijn er in Europa minder beursgangen genoteerd dan bij Amerikaanse- en Aziatische beurzen. De totale waarde van de Europese beursintroducties daalde in 2008 met maar liefst 83 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Er werd met een totaal van 337 beursgangen 13,9 miljard euro opgehaald.

 Lees verder...   Reageer
 

E-mail marketing? Kies voor ‘opt-in’.

19 maart 2009 - E-mail blijft een populair marketing communicatiemiddel, ook in deze economisch moeilijke tijden. Dat komt vooral door de lage kosten per contact en de direct meetbare resultaten. De houding van klanten ten opzichte van e-mail blijft echter veranderen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Starter maakt zich geen zorgen over vinden van baan

19 maart 2009 - 71 procent van de starters geeft aan dat ze zich niet laten leiden door de economische onzekerheid in hun keuze voor een eerste baan. Daarnaast zegt veertien procent van de ondervraagden zich echter wel beter voor te bereiden op een sollicitatie dan voorheen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven regels voor een geslaagde brainstorm

19 maart 2009 - Managers worden vaak afgeschrikt door brainstormsessies en zien die vaak als tijdverspilling. Toch kan een goede, gedurfde brainstorm resulteren in originele en op den duur winstgevende ideeën. Voorwaarde is wel dat de deelnemers zich aan enkele regels houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Elf tips om de recessie te overleven

19 maart 2009 - Door de huidige onzekere economie maken veel werknemers zich zorgen om hun baan. CareerBuilder komt daarom met een aantal tips waarmee u zich onmisbaar maakt in uw huidige functie en waarmee u na een onverhoopt ontslag weer snel een nieuwe baan vindt.

 Lees verder...   Reageer
 

Do’s en don’ts voor een succesvol assessment

18 maart 2009 - Er wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van assessments. Bent u uitgenodigd voor zo’n dag vol rollenspellen, IQ- en persoonlijkheidstesten? Bas Kok, hoofdauteur van het VKbanen-boek ‘Assessment doen, hoe werkt het voor jou?’ geeft op VKBanen een aantal belangrijkste do’s en don’ts.

 Lees verder...   7 reacties
 

Wientjes pleit voor uitstel BTW-betaling

18 maart 2009 - Het kabinet moet haast maken met maatregelen om de economische crisis voor het bedrijfsleven te verzachten. Dit zegt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes van op Accountingweb. Wientjes is gefrustreerd dat de coalitiepartijen er vrijdag niet uit zijn gekomen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Dertien factoren die vrouwen belemmeren op weg naar de top

18 maart 2009 - Er zijn vele redenen waarom niet meer vrouwen een toppositie nastreven: hun gezin, de organisatiecultuur en managementstijl, gebrek aan kansen, discriminatie, enzovoort. Maar één ding is duidelijk: met betere coaching door het senior management doorbreken meer vrouwen het glazen plafond.

 Lees verder...   15 reacties
 

Intranet wordt massaal vernieuwd

18 maart 2009 - Maar liefst 52 procent van de Nederlandse organisaties is bezig met het vernieuwen van het eigen intranet. Intranet is in korte tijd uitgegroeid tot hét medium voor interne communicatie. Het belang van het personeelsblad is substantieel afgenomen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijfsleven wapent zich tegen crisis

17 maart 2009 - Tweederde van de Nederlandse bedrijven neemt maatregelen om de effecten van de crisis het hoofd te bieden. Een kwart van de bedrijven schroeft de kosten terug, twintig procent schrapt tijdelijke krachten. Slechts twee procent gaat over tot werktijdverkorting.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet manager, maar persoonlijkheid leidt tot burnout

17 maart 2009 - De persoonlijkheid van een werknemer is een belangrijkere factor in het ontstaan van een burnout dan de relatie met de leidinggevende. Dat zegt Leslie Graham, die vandaag op dit onderwerp promoveert aan de Universiteit van Utrecht, op HR Praktijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Klantentrouw vraagt om heldere communicatie

17 maart 2009 - Geen enkel bedrijf kan zonder trouwe klanten, zo vindt 90 procent van 300 ondervraagde managers van grote bedrijven in de VS, Europa en Azië. Toch vindt maar dertien procent dat hun bedrijf er ook alles aan doet om de relatie met de klant te onderhouden.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge werknemers printen meer dan oudere

17 maart 2009 - Jongeren gebruiken meer geprinte materialen dan oudere collega’s. Van de generatie Y werknemers, gebruikt 85 procent vaak of zelfs altijd geprinte of geschreven materialen bij het maken van zakelijke beslissingen. Van de 55-plussers in het MKB kan 59 procent niet zonder papier bij besluitvorming.

 Lees verder...   1 reactie
 

Videoconferencing slaat niet aan bij Europese bedrijven

17 maart 2009 - Hoewel 87 procent van de Europese bedrijven mogelijke kostenbesparingen ziet door videoconferencing, blijkt 31 procent van de Europese bedrijven deze vergadertechniek nog niet serieus overwogen te hebben. Een kwart zegt zelfs nog nooit gebruik gemaakt te hebben van videoconferencing.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1077 1078 1079 1080 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10