zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Carrière maken? Word eens goed kwaad!

12 maart 2009 - Mensen die hun werkfrustraties altijd onderdrukken, hebben drie keer vaker een stagnerende loopbaan dan degenen die zo nu en dan flink uitvallen. Boos worden kan dus goed zijn voor uw carrière. Dat blijkt uit  de Harvard Study of Adult Development, een onderzoek dat 824 mensen al ruim 60 jaar volgt.

Onderzoeksleider en psychiater George Vaillant zegt op Intermediair dat woede vaak niet genoeg op waarde wordt geschat. We hebben geleerd altijd positief denken te denken en dat woede een gevaarlijke emotie is. Volgens Vaillant is het juist een nuttige emotie, die bijvoorbeeld helpt bij de concentratie. 



Juiste dosering
Je flink kwaad maken is prima, mits gedoseerd, zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont, auteur van het boek 'Goed kwaad'. "Schiet u eens per jaar uit uw slof, dan maakt dat indruk. Doet u dat echter wekelijks, dan verliest het alle betekenis." Bovendien hebben woede-uitbarstingen op de korte termijn vaak wel effect - mensen raken vaak zo geïntimideerd dat ze de boze collega zijn zin geven - maar op de lange termijn wekt dat gedrag juist weerstand op. 

Territorium
Veel mensen worden gefrustreerd als er onduidelijkheden over hun verantwoordelijkheden bestaan, zegt sociaal psycholoog Ulrike Wild, gespecialiseerd in assertiviteit en conflictmanagement bij Schouten en Nelissen. "Vroeger waren functies meer afgebakend en rollen hiërarchischer ingedeeld, tegenwoordig moeten we continu onze grenzen aftasten." Boos worden is dan een goede manier om het territorium af te bakenen.


Bron: Intermediair
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kwaad worden is effectief sturingsmiddel
 Personeel werkt harder bij intimiderende managementstijl
 Vrouwen kunnen maar beter lief blijven
 Kwaad worden is effectief sturingsmiddel
 
 
reacties
 
Michel  |   | 
12-03-2009
 | 
09:18 uur
Ik werk als manager van een Europese Helpdesk in Aix en Provence, en hier in het zuiden van Frankrijk zijn de functies meer afgebakend en rollen hiërarchischer ingedeeld dan in Nederland. Dit geeft inderdaad meer duidelijkheid en minder frustratie. Aan de andere kant wordt ik wel eens boos op de afwachtende houding hier, alles moet van de manager komen want die is de baas en weet het immers het beste?
René Lebbink  |   | 
12-03-2009
 | 
22:38 uur
Ik werk als call center assistent manager en heb veel met vooral jonge mensen ( 15 tot 23 jaar te maken.)
Woedeuitbarstingen zijn naar mijn bescheiden mening nooit een goede oplossing voor het werkelijk oplossen van problemen.
Ik werk vooral met Turkse,Marokkaanse en Nederlandse jongeren die studeren op havo, vwo en wo niveau.

We hebben zelf studenten en studentes die op de universiteit studeren en bij mij werken als call center agents.

Als je deze mensen eens in de zoveel tijd even laat weten op een charismatische manier, dat jij de baas bent en met jouw collega's
(managers)een good guy / bad guy rol speelt, dit uiterst effectief werkt.

Te veel vlammen schrikt mensen af en jaagt mensen weg, ook de goede mensen, dus dat is naar mijn intentie nooit de goede weg.

Wij proberen mensen continue op scherp te zetten door ze op hun verantwoordelijkheden te wijzen en ze aan te sturen op een charismatische manier, en gedoseerd een keer flink op te treden.

Bij ons blijkt het in ieder geval te werken!

Mensen weten waar ze aan toe zijn, echte woede explosies zijn naar mijn mening nooit goed!
Die bewaar ik voor op de sportschool ( boksbal )je blijft tenslotte altijd de manager, waar wel respect maar geen angst voor moet zijn!!
dinosaur game  |   | 
7-03-2023
 | 
10:55 uur
Mits je dat niet iedere dag doet natuurlijk. Ben jij zo’n verveeloor die iedere dag kwaad wordt, dan roept je gedrag alleen nog maar weerstand op en krijg je beslist niets meer gedaan bij je collega’s of baas.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10