zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

MKB'er weet nog weinig van digitale factuurverwerking

3 maart 2009 - Ondernemers blijken slecht op de hoogte van de mogelijkheden van digitale factuurverwerking. Tweederde verwerkt facturen nog (deels) handmatig. Dit kost de ondernemer gemiddeld 40 uur per maand. Vier op de vijf ondernemers denken hun facturen over vijf jaar nog steeds handmatig te verwerken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zeven tips om te solliciteren tijdens een recessie

3 maart 2009 - In de ‘zware-tijden-editie' van zijn boek ‘Welke kleur heeft jouw parachute?', vertelt Richard Bolles hoe werkzoekenden ook in economisch slechte tijden de kans op het vinden van een droombaan kunnen vergroten. Natuurlijk moet u zich netjes kleden en uw sterke en zwakke punten op kunnen noemen, maar er is meer.

 Lees verder...   3 reacties
 

Taskforce DeeltijdPlus pleit voor recht op flexibele werktijden

2 maart 2009 - 'Verlof is per definitie tijdelijk, een hulpmiddel in situaties waarin de combinatie van werk en privé in het gedrang komt. Het aanpassen van de verlofregelingen alleen biedt dan ook geen structurele oplossing om arbeid en zorg beter te combineren.'

 Lees verder...   1 reactie
 

AEX bedrijven hebben recruitmentsite slecht op orde

2 maart 2009 - Hoewel het gemiddelde rapportcijfer van de AEX bedrijven niet lager ligt dan het Nederlands gemiddelde van een 5,4, voldoet ruim tweederde van de recruitmentsites niet aan de randvoorwaarden die anno 2009 gesteld mogen worden aan een effectieve recruitmentsite.

 Lees verder...   Reageer
 

Talentmanagement: alleen voor mannen

2 maart 2009 - Aangezien veel organisaties aan de top nog steeds gedomineerd worden door mannen, werken initiatieven op het gebied van talentmanagement vaak – onbedoeld – in het voordeel van mannen. Of in ieder geval van degenen die een macho, mannelijke manier van leidinggeven voorstaan.

 Lees verder...   1 reactie
 

MBA is tijdverspilling voor vrouwen

2 maart 2009 - Een MBA is duur en verliest steeds meer status nu er ieder jaar meer opleidingen bij komen. Academici van de Booth School of Business en Harvard onderzochten waarom vrouwelijke MBA’ers het niet net zo goed doen als hun mannelijke equivalenten. En concludeerden dat een MBA halen tijdverspilling is voor vrouwen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Is het einde van de ontslaggolf in zicht?

2 maart 2009 - Het aantal massaontslagen is met meer dan de helft gestegen vorige maand. Het goede nieuws is echter dat het erop lijkt dat werkgevers nu klaar zijn met het hakken en snijden en er vanaf nu minder mensen hun baan kwijtraken.

 Lees verder...   Reageer
 

LinkedIn wordt meest intensief gebruikt door veelverdieners

27 februari 2009 - De meeste gebruikers van LinkedIn ‘connecten’ alleen met bekenden, ook al kennen ze diegene alleen via de telefoon. Verder werken de meeste LinkedIn gebruikers op senior niveau: zestien procent is manager, 28 procent directeur. Een en ander blijkt uit eigen, internationaal onderzoek van LinkedIn naar haar gebruikers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse werknemer gaat voor inhoud, niet voor status

27 februari 2009 - Een derde van de Nederlandse medewerkers blijkt bereid te zijn om een lager loon of een minder belangrijke baan te accepteren. Men wil dat doen wanneer dat bijdraagt aan iets belangrijks of zinvollers. Deze gegevens komen uit een internationaal onderzoek van Kelly Services onder 100.000 mensen in 34 landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer kiest opleiding als wapen tegen ontslag

27 februari 2009 - Uit onderzoeken blijkt dat één op de vier werknemers bang is dit jaar werkloos te raken. Om dat te voorkomen of om zich daar alvast op voor te bereiden, kiezen Nederlandse werknemers massaal voor een aanvullende beroepsopleiding. Dat constateert Scheidegger Opleidingen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Stagiair vervangt ontslagen medewerker

27 februari 2009 - Stagiairs zijn meer dan ooit in trek bij werkgevers. Dominic Bakker, general manager Stageplaza: "We hebben in de eerste twee maanden van 2009 twintig procent meer stagiaires geplaatst dan in dezelfde periode vorig jaar. Tijdens de recessie vervangen steeds meer werkgevers dure flexwerkers door relatief goedkope stagiaires."

 Lees verder...   6 reacties
 

Flexibele werkplekken helpen recessie te overleven

27 februari 2009 - In het kielzog van de wereldwijde recessie snoeien bedrijven in de loonkosten en zoeken ze naar besparingen op andere grote uitgaven die een stempel drukken op de balans. Regus meldt dat bedrijven tot wel 60 procent op hun facilitaire kosten kunnen besparen door zich te wagen aan flexibele werkplekken.

 Lees verder...   4 reacties
 

Matig inkomen houdt aspirant-ondernemer niet tegen

26 februari 2009 - De inkomenspositie van ondernemers ziet er gemiddeld genomen minder rooskleurig uit dan pakweg twintig jaar geleden. Het gemiddelde inkomen van ondernemers is relatief sterk gedaald ten opzichte van dat van werknemers. Toch stort jaarlijks een recordaantal starters zich op de afzetmarkten.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe baan, dezelfde slechte gewoontes

26 februari 2009 - Een nieuwe baan hoort een nieuwe start te zijn, maar de slechte (werk)gewoontes die menig werknemer meeneemt vanuit zijn vorige baan, kunnen goed presteren flink in de weg staan. En niet alleen zijzelf ondervinden daar hinder van, maar ook hun nieuwe collega’s.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 1081 1082 1083 1084 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10