zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Thuiswerken vraagt om vervangen van kantoormentaliteit door een nieuwe lifestyle

15 februari 2021 - Thuiswerkers hechten de meeste waarde aan de mogelijkheid om meer tijd door te brengen met hun gezin/vriendenkring (37 procent); meer tijd voor gezondheid en natuur (30 procent) en een efficiëntere dagindeling (26 procent).

  Lees verder...      Reageer

Werknemer weet niet hoeveel leerbudget hij heeft

11 februari 2021 -  Maar liefst twee derde van de Nederlandse werknemers weet niet hoeveel leerbudget hij of zij ter beschikking heeft. Ook moet bijna de helft van de leidinggevenden (48 procent) dat antwoord schuldig blijven. Dat blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2021, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

  Lees verder...      Reageer

(Thuis)werkend Nederland wil het recht om zelf te bepalen vanuit waar er wordt gewerkt

11 februari 2021 -  Maar liefst 85 procent van de Nederlanders die momenteel gedeeltelijk of volledig thuis werkt, wil het recht hebben om zelf te kunnen bepalen vanuit welke locatie er gewerkt wordt. Nederlanders zoeken hierbij de gulden middenweg. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder ruim 1.250 Nederlandse medewerkers die (gedeeltelijk) thuiswerken over hoe zij werken zien tijdens en na de coronacrisis.

  Lees verder...      Reageer

Personeelsmanagers zullen steeds meer rekening moeten houden met freelancers

9 februari 2021 - De geschiedenis van het personeelsbeleid wordt traditioneel in fasen opgedeeld. Dit gaat van het paternalisme van in de pre-industriële revolutie tot het revisionisme van de naoorlogse periode. Volgens Marthe Veroliemeulen, werkzaam voor Jellow, is het personeelsbeleid voortdurend aan veranderingen onderhevig en kunnen personeelsmanagers zich maar beter op de toekomst voorbereiden.

  Lees verder...      2 reacties

Tweede lockdown heeft grote impact op gewerkte uren bij niet-kantoorbanen

8 februari 2021 - Tijdens de tweede lockdown - eind 2020 - daalde het totale aantal gewerkte uren door mensen met een niet-kantoorbaan met bijna 35  procent ten opzichte van de eerste week na de zomervakantie. Dit blijkt uit onderzoek van Dyflexis.

  Lees verder...      Reageer

Kantoor wordt ontmoetingsplaats en overlegruimte

5 februari 2021 - Met een corona-vaccin in aantocht kunnen we voorzichtig vooruit kijken naar een terugkeer naar het normale leven. Toch kunnen Nederlandse kantoren er post-corona best eens permanent anders uit gaan zien. Kantoormedewerkers willen ook na corona méér blijven thuiswerken dan dat ze daarvoor deden.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkenden zal zich minder vaak ziek melden bij vierdaagse werkweek

4 februari 2021 -  Ruim een kwart (27 procent) van de werkende Nederlanders verwacht zich minder vaak ziek te melden bij een vierdaagse werkweek. Dit komt naar voren uit onderzoek van juridische HR-kennispartner XpertHR, uitgevoerd onder 927 Nederlandse werknemers die nu nog geen vierdaagse werkweek hebben.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips voor een goed functioneringsgesprek in coronatijd

1 februari 2021 - Voor veel werknemers en werkgevers is het een moetu: het functioneringsgesprek. Jaarlijks even een uurtu met elkaar om de tafel, kop koffie erbij, een vragenlijst doorlopen en u kunt er weer een jaar tegenaan. Zonde, want als u het functioneringsgesprek met medewerkers goed aanpakt, dan is het voor allebei heel waardevol.

  Lees verder...      Reageer

Wat is de juiste plek van recruitment binnen een organisatie?

29 januari 2021 - Uit recent onderzoek blijkt dat in de meeste organisaties recruitment onder HR valt. In 79 procent van de gevallen blijkt dit zo te zijn. Wim van den Nobelen, recruiter salarisadministratie en eigenaar van Strictly People, deed onderzoek. Is recruitment onder HR gewenst of zijn er betere opties?

  Lees verder...      1 reactie

Hoog niveau werknemersbetrokkenheid na invoering thuiswerken

28 januari 2021 - De wereldwijde invoering van thuiswerken als gevolg van COVID-19 heeft bedrijfsleiders voor een aantal belangrijke uitdagingen gesteld, die veelal te maken hebben met obstakels in de communicatie en de ontwrichting van dagelijkse sociale activiteiten.

  Lees verder...      Reageer

CSU voor achtste keer op rij ‘Top Employer’

27 januari 2021 -  CSU is voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot ‘Top Employer Nederland’. Het Top Employers Institute, een wereldwijde autoriteit op het gebied van HR-beleid, certificeert organisaties die bijdragen aan een betere arbeidswereld met een uitstekend HR-beleid.

  Lees verder...      Reageer

Vier (logistieke) banen die door de Brexit belangrijker zijn dan ooit

25 januari 2021 - Vier op de tien (39 procent) logistieke professionals zegt dat de onzekerheid over de handel de grootste belemmering is voor innovatie in de supply chain van hun bedrijven, zo blijkt uit het laatste wereldwijde onderzoek van BluJay Solutions.

  Lees verder...      Reageer

Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit

22 januari 2021 - De angst om de baan te verliezen is voor veel mensen een bekend gevoel, zeker voor mensen met een migratieachtergrond. Is het vinden van een nieuwe baan na ontslag nog wel te doen? Na het politieke debat Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 7 december 2020 is de discussie over arbeidsmarktdiscriminatie actueler dan ooit: discriminatie op de arbeidsmarkt moet stoppen, zo vinden de meeste partijen in de Tweede Kamer.

  Lees verder...      Reageer

Dit zijn de vijf meest gegoogelde HR-thema's van 2020

21 januari 2021 -  Het jaar 2020 is inmiddels ten einde, een jaar dat duidelijk anders verliep dan van tevoren werd gedacht. Ook op werkgebied waren er veel onzekerheden en dat blijkt wel uit het google-gedrag van HR-managers. Welke HR-thema's waren het belangrijkst? En op welke HR-onderwerpen is het meest gegoogeld?

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 332 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10