zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

De componenten en mechanismen die HR Analytics mogelijk maken

11 juni 2020 - Werken met HR Analytics omvat meer dan alleen technologie, data en analysemethoden. Het is een veelomvattend proces waarbij organisaties met verschillende aspecten te maken hebben zoals de bedrijfscultuur, kennis van medewerkers en sociaal-organisatorische processen. Het is de kunst hier een goede balans in te vinden.

  Lees verder...      Reageer

Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers

2 juni 2020 - De uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op managers. Zo werken mensen vaker vanuit huis en combineren ze hun werk in veel gevallen met de zorg voor het gezin. "Dit vraagt om een nieuwe manier van leidinggeven," zegt Marjet Wijn, afdelingshoofd Platform & Technology bij SAP Nederland. "Diversiteit en inclusiviteit zijn nu belangrijker dan ooit."

  Lees verder...      Reageer

IT-vacatures ondanks coronavirus nog steeds lastig in te vullen

29 mei 2020 - Maar liefst 23 procent van de Nederlandse HR-verantwoordelijken zegt dat IT-vacatures op dit moment de lastigst in te vullen vacatures zijn. Vergeleken bij de periode voorafgaand aan de coronacrisis is dit percentage slechts marginaal gedaald (minus drie procent).

  Lees verder...      Reageer

Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten

28 mei 2020 - Het komt wel vaker voor dat bedrijven ambities hebben die niet helemaal waargemaakt kunnen worden: als organisaties wilt u immers soms meer dan dat daadwerkelijk kan. Het gat dat daardoor onstaat, tussen wat er mogelijk is en wat er daadwerkelijk van terecht komt in de praktijk, is in de wereld van learning & development (L&D) best groot.

  Lees verder...      1 reactie

Weg met CV’s en brieven!

27 mei 2020 -  CV’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken zijn gebrekkige manieren om mensen te selecteren, vinden onder meer de vacatureplatforms LinkedIn en Indeed. Terwijl traditionele sollicitatiemethoden steeds minder belangrijk worden, gaan assessments een steeds grotere rol spelen.

  Lees verder...      2 reacties

Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis

26 mei 2020 - Meer dan de helft (55 procent) van de Nederlanders die tijdens de lockdown actief aan het werk zijn, doen dat vanuit huis. 38 procent van de werknemers deed dat vóór de COVID-19-crisis uitbrak nooit. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek door CASS Business School Londen, IESE Business School Barcelona en SD Worx.

  Lees verder...      1 reactie

Wildgroei psychologische dienstverlening leidt tot rommelige aanpak stressklachten

22 mei 2020 - Stressklachten, overbelasting, overspannenheid en burn-out zijn op dit moment de belangrijkste veroorzakers van ziekteverzuim. In tijden van Corona zijn er daarbij ook veel vragen over thuiswerken of werkdruk. Het CBS presenteert de Monitor Brede Welvaart 2020, waarin wordt aangegeven dat de psychische vermoeidheid door werk niet meer neutraal maar opwaarts is.

  Lees verder...      Reageer

High performance teams veroveren de werkvloer, ook buiten IT

18 mei 2020 -  Werken in high performance teams (HPT’s) wordt ‘the next big thing’ op de werkvloer. Dat blijkt uit het rapport Ordina Digital Monitor, dat Ordina presenteert. HPT’s worden op dit moment door een derde van de IT-afdelingen in Nederland toegepast. Ook buiten de IT-afdeling wint deze manier van werken snel terrein.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie veroorzaakt aanhoudende rem op arbeidsmarkt

15 mei 2020 -  Het aantal vacatures is de afgelopen periode verder gedaald als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen, zo blijkt uit analyse van Indeed. Er zijn aanhoudend sterke verschillen tussen beroepsgroepen. Na de eerste versoepelingen die vorige week werden aangekondigd, is de kappersbranche heel voorzichtig begonnen met het aantrekken van personeel. 

  Lees verder...      Reageer

Medewerkers eerder bereid tot inleveren extra’s dan uitstel vakantiegeld

15 mei 2020 -  Indien bedrijven worden gedwongen maatregelen te treffen vanwege de coronacrisis, leveren medewerkers liever extra’s in dan dat er uitstel komt op de uitbetaling van het vakantiegeld, blijkt uit onderzoek van Visma | Raet. 31 procent heeft een duidelijke voorkeur voor het schrappen van bonusregelingen voor het personeel, terwijl 22 procent het later uitbetalen van vakantiegeld als eerste maatregel kiest.

  Lees verder...      Reageer

Helft organisaties heeft geen duidelijke transformation of the workforce strategie

12 mei 2020 -  58 procent van de HR professionals geeft aan dat het niet helder is hoe hun organisatie op lange termijn de afstemming van techniek, processen en medewerkers wil vormgeven. De onduidelijkheid over deze zogeheten ‘workforce transformation’ wijt HR vooral aan gebrek aan tijd (36 procent), geen prioriteit en steun vanuit het bestuur (32 procent) en capaciteitstekorten (31 procent).

  Lees verder...      Reageer

'Noodzaak vrouwenquotum is om te huilen'

12 mei 2020 -  Zouden er meer vrouwen aan de top zijn, dan leveren zij het bedrijfsleven genuanceerdere en compleet andere inzichten op. Dat zegt 50 procent van de dames die vaak als een van de weinige vrouwen aan de directietafel aanschuiven: supportprofessionals. Zij vinden de huidige inzichten in de bedrijfstop te eenzijdig gestoeld op testosteron en ervaren dan ook een groot gemis van vrouwelijke inbreng.

  Lees verder...      1 reactie

Gelijke beloning is een ‘key metric’ voor succes

11 mei 2020 - In de huidige tijd, waarin onder meer de zorgsector onder druk staat door (extreem) hoge werkdruk en lage salarissen, wordt het duidelijk dat we ons hard moeten maken voor gelijke behandeling. Het is tijd dat politiek en bedrijven ervoor gaan zorgen dat gelijke beloning een norm wordt. Werkende mannen verdienen namelijk nog steeds gemiddeld vijftien procentmeer dan werkende vrouwen in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

HR te vaak aan de zijlijn bij transformatie naar agile organisatie

8 mei 2020 -  In 40 procent van de gevallen is HR niet actief betrokken bij de transformatie naar een agile organisatie. Dit betekent dat het initiatief elders in de organisatie genomen wordt en HR hier geen rol in krijgt of neemt. In verhouding met de bredere organisatie blijkt de HR afdeling nog maar beperkt bezig te zijn met agile werken, denken en organiseren.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 324 volgende >
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer
reacties
Corona zorgt voor boost in online verkopen (1) 
Tijdens de vakantie fantaseren over later (1) 
Zonnige tendens woningen met zwembad  (1) 
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
top10
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Trend zet door: grote concerns die omvallen
Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19
Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten
Aantal verlopen cao’s neemt toe
Millennial vindt dat geluk niet gebonden is aan vinden romantische partner
Gerichte inzet AI nodig om ROI gezond te houden
meer top 10