zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Werkgevers verwachten dit kwartaal drie procent stijging werkgelegenheid

26 april 2021 -  Het Nederlandse netto werkgelegenheidscijfer voor het tweede kwartaal van 2021 komt uit op +drie procent. Dit is nagenoeg hetzelfde als het eerste kwartaal van dit jaar. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey. Een onderzoek van ManpowerGroup in 43 landen onder ruim 42.000 werkgevers, waarvan 512 in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken nieuwe norm voor beursgenoteerde bedrijven

22 april 2021 -  Onderzoek onder 250 beursgenoteerde bedrijven in het Verenigd Koninkrijk van International Workplace Group (IWG), de grootste aanbieder van flexwerkplekken wereldwijd, laat zien dat 75 procent naar aanleiding van de coronapandemie op zoek is naar een hybride werkmodel, waarbij personeel steeds meer de mogelijkheid krijgt zowel thuis als op kantoor te werken.

  Lees verder...      Reageer

Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis

16 april 2021 -  Eén jaar nadat het coronavirus voor het eerst in Europa werd gesignaleerd, kijkt HR- en payrollspecialist SD Worx wat de schade is in het bedrijfsleven. Daarvoor ondervroeg SD Worx werkgevers in acht verschillende landen, waaronder Nederland, naar de impact van corona op de lopende processen, financiële resultaten én op het welzijn van de medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Terugkeer naar kantoor: Donderdag wordt de nieuwe maandag

15 april 2021 -  Nu de vaccinatieprogramma’s wereldwijd steeds meer op gang komen en bedrijven en werknemers langzaam concreter gaan nadenken over hoe een werkweek eruit ziet in een wereld na de pandemie, kondigt Salesforce de verdere plannen aan voor de terugkeer naar kantoor.

  Lees verder...      Reageer

Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers

14 april 2021 - Ruim driekwart (76 procent) van de werkenden onder de 30 jaar vindt dat de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van medewerkers bij de werkgever ligt. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1.288 Nederlanders in loondienst voor minimaal 32 uur per week. Kijkend naar heel werkend Nederland heeft 68 procent deze mening.

  Lees verder...      Reageer

Multinationals op schema met economische integratie vluchtelingen

13 april 2021 - Twee jaar na de ambitieuze toezeggingen om vluchtelingen in binnen- en buitenland te ondersteunen bij economische integratie, werden de vorderingen van zestien bedrijven in Nederland bekendgemaakt tijdens een online evenement georganiseerd door Tent Partnership for Refugees. Onder andere ManpowerGroup, Philips en Rabobank behoren tot deze bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Een op de vijf managers let op etniciteit bij aannemen medewerkers

9 april 2021 -  Bij het aannemen van nieuwe medewerkers let een op de vijf managers op de etniciteit van de sollicitant. Managers jonger dan 35 jaar doen dit beduidend vaker (22 procent) dan managers van 55 jaar of ouder (twaalf  procent). Dat blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden

7 april 2021 - De opkomst van verschillende toekomstige IT-jobs ligt niet in Silicon Valley, maar in minder voor de hand liggende steden wereldwijd. Dat voorspelt Cognizant's Center for the Future of Work in het ‘21 Places of the Future’-rapport, waarin het bedrijf opkomende technologiebranches koppelt aan locaties waar IT-innovaties in die sector floreren.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie zet ook Nederlandse bedrijven aan tot aannemen op basis van vaardigheden

2 april 2021 -  Bedrijven beoordelen professionals naast directe ervaring en kwalificaties ook steeds vaker op vaardigheden. Bijna de helft (48 procent) van de banen in Nederland afgelopen jaar werd ingevuld door werknemers die naar een bedrijfstak of functie overstapten waar ze nog geen eerdere ervaring in hadden, blijkt uit data van LinkedIn.

  Lees verder...      Reageer

'Medewerkers zijn verrassend betrokken en zorgwekkend gefrustreerd´

30 maart 2021 - Na een coronajaar van thuiswerken, maakt Adobe‑dochter Workfront de balans op in het zevende onderzoeksrapport ´The 2021 State of Work´. Dát informatietechnologie steeds belangrijker wordt, was al wel duidelijk geworden uit de eerdere onderzoeken. En volgens het onderzoek zijn kenniswerkers nog steeds uiterst betrokken bij hun werk.

  Lees verder...      Reageer

Ziekmeldingen in de eerste weken van 2021 historisch laag

29 maart 2021 - Het ziekteverzuim in de eerste acht weken van 2021 is 35 procent lager dan in dezelfde periode van de voorgaande drie jaren, blijkt uit gegevens van Interpolis. Dit is opvallend omdat normaal gesproken juist in dit griepseizoen een piek in het aantal ziekmeldingen te zien is.

  Lees verder...      Reageer

Klaar voor ´blended´ werken?

25 maart 2021 - Hoe zien kenniswerkers, zoals marketeers en IT-ers ´de toekomst van werk´? Adobe‑dochter Workfront deed er in samenwerking met Harvard Business Review onderzoek naar in het rapport 'The Future of Work: A Nexus of Strategy and Execution'. De antwoorden worden des te boeiender in tijden van verplicht thuiswerk en het (post-corona) ´blended´ werken van kenniswerkers.

  Lees verder...      Reageer

Een goed salaris is belangrijk, maar het wordt in weinig vacatures benoemd

22 maart 2021 - Tegenwoordig zijn er vele manieren om werknemers aan te trekken. Een van die manieren is door het gebruik van pullfactoren. Uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group blijkt dat de aantrekkingskracht van pullfactoren niet alleen op doelgroep-niveau verschilt, maar ook tussen bepaalde groepen op basis van geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.

  Lees verder...      2 reacties

Vijf tips om uw thuiskantoor in te richten zodat u zo productief mogelijk bent

19 maart 2021 - Het was deze week de ‘Dag van de Thuiswerker’; een speciale dag waarop werkgevers een blijk van waardering kunnen geven aan hun hardwerkende thuiskantoor-tijgers. En terecht: uit onderzoek van Jabra blijkt dat 56 procent van de thuiswerkers thuis productiever zijn dan op kantoor. Dat komt deels door de toegenomen vrijheid en deels door de voorzieningen die werkgevers bieden om thuiswerken te faciliteren.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 335 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10