zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Vier toptips voor managers van hybride teams

7 april 2022 - Frank Weishaupt, CEO van Owl Labs, heeft in zijn carrière aan het roer gestaan van teams met uiteenlopende werkstijlen, van kantoorwerk tot thuiswerkers tot hyflex. "En als ik één ding heb geleerd, is dat er veel meer komt kijken bij het managen van een team op afstand dan jouw collega's via een scherm zien, en dat er vele andere uitdagingen zijn in vergelijking met die op kantoor."

  Lees verder...      Reageer

33 procent Europese bedrijven ervaart complexe wetgeving als struikelblok om verloning op orde te houden

5 april 2022 -  Meer dan 33 procent van de Europese bedrijven heeft moeite om hun loonlijst op orde te houden vanwege de complexiteit van de lokale wetgeving. Dat blijkt uit de Payroll Proficiency Index van SD Worx. Ook blijkt dat ruim vier op de tien bedrijven nu uitsluitend cloudtechnologie gebruiken voor hun verloningsproces.

  Lees verder...      2 reacties

Personeelstekort alleen oplosbaar met multidisciplinaire systeemaanpak

4 april 2022 - Het massale personeelstekort dat we vandaag beleven en onoplosbaar lijkt, is wat in de wetenschap een ‘wicked problem’ wordt genoemd. Zo’n complex probleem vereist volgens TNO een multidisciplinaire systeemaanpak. Deze aanpak helpt organisaties om te investeren in een mix van maatregelen die daadwerkelijk effectief is.

  Lees verder...      Reageer

23 procent HR-professionals: personeelszaken geen strategisch vraagstuk binnen organisatie

31 maart 2022 - Bij maar liefst een kwart van alle Nederlandse organisaties bepaalt de directie niet het HR-beleid. Dit blijkt uit onderzoek van De Staffing Groep onder 1.054 Nederlandse HR-professionals. Ondanks de steeds krappere arbeidsmarkt en de bijbehorende war for talent stelt maar liefst 31 procent van de ondervraagden dat Human Resources minder aandacht vanuit het management krijgt dan sales en marketing.

  Lees verder...      Reageer

Albert Heijn blijft favoriete werkgever onder bijbaners, ook andere supermarkten populair

30 maart 2022 - Supermarkten blijven razend populair als werkgever voor bijbaners. Net als in 2020 stonden ook in 2021 Albert Heijn en Jumbo respectievelijk op plek een en twee. Lidl maakt de top drie compleet. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group, waarvoor in totaal 4.141 scholieren en studenten zijn ondervraagd.

  Lees verder...      Reageer

Slechts vijftien procent van de organisaties heeft een beleid voor hybride werken

29 maart 2022 - We werken volop hybride. Toch blijven de investeringen in deze nieuwe manier van werken in veel organisaties achter. Dit belemmert een succesvolle terugkeer naar kantoor voor medewerkers. Dat blijkt uit recent onderzoek van Opinium in opdracht van Ricoh.

  Lees verder...      Reageer

Werkgever is bang werknemers te verliezen als hij geen oplossing vindt voor hybride werken

28 maart 2022 - Poly publiceert de resultaten van een nieuw onderzoek naar de manier waarop organisaties inspelen op de nieuwe eisen van medewerkers als het gaat om de ideale werkplek. De nieuwe studie, getiteld Recruit, Retain and Grow, analyseert beleid, cultuur en welzijn aan de hand van de inzichten van meer dan 2.500 wereldwijde zakelijke beslissers.

  Lees verder...      Reageer

Ongekende groei van werkgelegenheid neemt komend kwartaal iets af

25 maart 2022 - Nederlandse werkgevers verwachten in het tweede kwartaal van dit jaar minder personeel aan te nemen dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Daarmee lijkt het erop dat de ongekende groei in vraag naar personeel langzaamaan stabiliseert. Dat blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey, een onderzoek in 43 landen onder ruim 42.000 werkgevers, waarvan 518 in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Werkende vreest financiële problemen als werkgever stijgende brandstofkosten niet compenseert

25 maart 2022 -  Bijna één op de vijf werkende Nederlanders (achttien procent) is bang om in financiële problemen te raken als zijn werkgever hem niet tegemoetkomt in de stijgende brandstof- en energieprijzen. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder 1.710 Nederlandse werknemers. Tegemoetkomen kan bijvoorbeeld door een hogere thuiswerk- en/of reiskostenvergoeding uit te keren.

  Lees verder...      Reageer

Kleine aardverschuiving op internationale arbeidsmarkt

24 maart 2022 - De coronapandemie heeft een kleine aardverschuiving op de internationale arbeidsmarkt veroorzaakt. Bedrijven die het in de afgelopen jaren vooral moesten hebben van Chinese en Indiase kenniswerkers, zoeken hun personeel vanwege de coronapandemie nu steeds vaker dichter bij huis. Het gaat daarbij met name om bedrijven in de ICT en de softwareontwikkeling.

  Lees verder...      Reageer

Zorgwekkende verhoging verzuim met psychische oorzaak

23 maart 2022 - HCS sluit zich aan bij de nieuwe cijfers van het CBS, eerder deze week, dat psychische klachten steeds vaker de reden zijn voor langdurig verzuimtrajecten. Bij de arbodienstverlener zijn afgelopen jaar psychische oorzaken voor verzuim met tien procent gestegen van 35 procent tot 45 procent. Deze stijging lijkt zich in het eerste kwartaal voort te zetten.

  Lees verder...      Reageer

Jongeren willen geduldige, gepassioneerde en authentieke leidinggevende

22 maart 2022 -  Nederlandse jongvolwassenen tussen de 18 en 26 jaar hebben behoefte aan een nieuw soort leiderschap. Generatie Z vindt het belangrijker dan andere generaties dat hun leidinggevende geduldig, gepassioneerd en authentiek is. De meer traditionele eigenschappen van managers zoals besluitvaardig en daadkrachtig zijn minder belangrijk voor hen.

  Lees verder...      Reageer

De dag van de thuiswerker: de (her)ontdekking van het thuiswerken

21 maart 2022 -  Zo’n tweeëneenhalf jaar geleden stortten veel kantoormedewerkers en andere beroepsprofessionals zich volledig op het thuiswerken. Deze optie kennen we al langer, maar nog niet veel werknemers maakten gebruik van de mogelijkheid om hybride te werken. Vanuit huis werken was in veel gevallen alleen weggelegd voor collega’s die dit ‘privilege’ goed wisten te onderbouwen.

  Lees verder...      Reageer

Maar een derde werknemers mag zelf bepalen wat ze willen leren

21 maart 2022 - Slechts 35 procent van de medewerkers in Nederlandse bedrijven mag zelf bepalen wat, wanneer en hoe ze willen leren. Een leercultuur is zelden ingeburgerd: leidinggevenden bieden in het algemeen weinig stimulans, de opleidingsmogelijkheden sluiten onvoldoende aan bij de leerbehoeften, en er is onenigheid over de precieze verantwoordelijkheden.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 348 volgende >
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Nederlander werkt liever thuis vanwege hoge benzinekosten
Organisaties houden geen rekening met feedback werknemers bij aanpassen reis- en onkostenbeleid
Succesvol thuiswerken met geautomatiseerd uitgavenbeheer
Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort
Een wasje draaien in de baas zijn tijd: broodnodig of overbodige luxe?
Bestuurders hebben bandenspanning niet op orde
Twaalf uitdagingen voor het hybride werken
Managers kunnen eenvoudig het zakelijke netwerk uitbreiden
Fiets naar je Werk-dag: auto populairder dan fiets voor woon-werkverkeer
Invloed van blockchain en robotisering neemt volgens finance professionals af
meer top 10