zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Een op de drie HR-professionals voelt zich opgejaagd in het vinden van geschikt personeel

19 april 2023 - De druk op HR-professionals om geschikt personeel te vinden, neemt toe. Dit blijkt uit het HR Kopzorgen Onderzoek van Visma | YouServe onder meer dan 500 HR-professionals met een uitvoerende, (mede)beslissende of eindverantwoordelijke functie. Maar liefst een op de drie HR-professionals voelt zich opgejaagd door collega’s in het vinden van nieuw personeel.

  Lees verder...      Reageer

Loonafspraken maart hoger dan inflatie

14 april 2023 - Met een gemiddelde van 7,5 procent zijn de loonafspraken in maart voor het eerst in lange tijd uitgestegen boven de inflatie. Het CBS meldde vorige week een inflatie in maart van 4,4 procent. De 7,5 procent voor de loonafspraken is opnieuw een record. De huidige niveaus van loonafspraken zijn sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw niet voorgekomen.

  Lees verder...      Reageer

Werkgevers bieden massaal fietsplan, andere groene arbeidsvoorwaarden blijven achter

14 april 2023 -  Bij maar liefst 35 procent van de organisaties worden er op dit moment geen groene arbeidsvoorwaarden geboden en is men ook niet bezig met het invoeren hiervan. Dat blijk uit onderzoek van Visma | Raet, uitgevoerd onder 1.000 werkenden en 1.000 HR-professionals en leidinggevenden met HR-verantwoordelijkheden.

  Lees verder...      Reageer

Software gaat onbewuste discriminatie op arbeidsmarkt tegen

13 april 2023 - Werkgevers dreigen door verouderde recruitmentsoftware onbewust te discrimineren en de nieuwe ‘Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie’ te overtreden. Speciale datagedreven software kan voorkomen dat ze onderscheid maken op basis van godsdienst, levensovertuiging, seksuele geaardheid, gender, nationaliteit, leeftijd of handicap, zodat ze puur selecteren op competenties.

  Lees verder...      Reageer

Re-integratie na long covid onvoldoende, verzuim duurt langer

11 april 2023 - Covid is alledaags verklaard en test- en isolatieadviezen worden ingeruild voor algemene hygiëneregels, aldus het OMT in februari dit jaar. "De gevolgen van Covid zijn allerminst alledaags of gewoon. Patiënten met long covid herstellen langzaam en re-integratie gaat niet goed," aldus verzuimexpert Corné Roelen van Arbo Unie.

  Lees verder...      Reageer

73 procent van werkend Nederland kan zichzelf zijn op de werkvloer

7 april 2023 - Driekwart (73 procent) van werkend Nederland geeft aan dat hij of zij zichzelf kan zijn op de werkvloer. Dat blijkt uit het Trust Index-medewerkersonderzoek van Great Place To Work onder bijna 850 respondenten. Het merendeel van de Nederlanders heeft het ook naar zijn zin op werk: 67 procent zegt op een leuke plek te werken. Alles overziend vindt 61 procent zijn of haar organisatie een ‘great place to work’.

  Lees verder...      Reageer

HR: vervang het onderbuikgevoel voor data

6 april 2023 - Veel beslissingen binnen HR worden nog steeds op instinct genomen. Hoewel werken met mensen fingerspitzengefühl is, mag er niet voorbij worden gegaan aan de komst van nieuwe technologieën. Door de toename aan softwareoplossingen, data en automatiseringsprocessen is HR kwantificeerbaar. HR-managers kunnen menselijk kapitaal en het beleid daarover uitdrukken in harde cijfers.

  Lees verder...      Reageer

Vier op de tien personen gehunt in het eerste kwartaal

5 april 2023 - De arbeidsmarkt blijft ook in het eerste kwartaal van 2023 alle records breken, blijkt uit de cijfers van Intelligence Group. Vier op tien (39,7 procent) personen binnen de Nederlandse beroepsbevolking is het afgelopen kwartaal minimaal één keer benaderd om van werkgever te veranderen. Dat is nog nooit zo hoog geweest. Deze zogeheten sourcingsdruk is een sterke indicator van krapte en schaarste.

  Lees verder...      Reageer

Employer branding prijkt bovenaan prioriteitenlijst HR-professional in de zorg

4 april 2023 - Maar liefst de helft (48 procent) van de HR-professionals werkzaam in de zorgsector heeft het aantrekken van talent en employer branding bovenaan het lijstje met aandachtspunten staan. Dat blijkt uit de HR benchmark van Visma | Raet. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 215 werkenden en 114 HR-professionals en bestuurders in de zorg

  Lees verder...      Reageer

Hoe voorkom je Quiet Quitting van werknemers?

4 april 2023 - Aangewakkerd door de hashtag #quietquitting zijn er steeds meer werknemers die de grenzen van werktijden in de gaten houden, met als doel een goede werk-privé balans te krijgen. Dat hoeft niet negatief te zijn. Bewust omgaan met de werkhouding en werkdruk, kan de balans werk-privé positief beïnvloeden.

  Lees verder...      Reageer

Skills-first populairder onder recruiters

3 april 2023 - Diploma’s of jaren aan werkervaring zijn niet langer de belangrijkste voorwaarden bij het zoeken naar nieuw personeel. Vanaf nu zijn vaardigheden de voornaamste prioriteit. Dat blijkt uit LinkedIn's Future of Recruiting 2023 rapport, waarvoor 1.500 recruiters en talent acquisition professionals van over de hele wereld zijn ondervraagd. Een kwart (25 procent) van de recruiters zoekt vaker naar geschikte kandidaten op basis van vaardigheden dan drie jaar geleden.

  Lees verder...      Reageer

Werkgevers zien neurodiverse werknemers structureel over het hoofd

3 april 2023 - Alludo maakt de resultaten bekend van een onderzoek over neurodiversiteit op de werkvloer. Uit het onderzoek blijkt dat ruim de helft van de organisaties toptalent misloopt, doordat ze te weinig rekening houden met neurodiverse medewerkers. Volgens het onderzoek bieden neurodiverse medewerkers vaak uitzonderlijke vaardigheden.

  Lees verder...      Reageer

Vier op de tien managers checken regelmatig of werknemers lekker in hun vel zitten

30 maart 2023 - Een nipte meerderheid (52 procent) van de werkende Nederlanders vindt dat de werk-privébalans de komende jaren meer aandacht moet krijgen van managers. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Managementonderzoek van managementopleider ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders.

  Lees verder...      2 reacties

Werkgevers slaan de plank mis als het gaat om arbeidsvoorwaarden

29 maart 2023 - Secundaire arbeidsvoorwaarden spelen een belangrijke rol bij het werven, binden en behouden van talent, blijkt uit onderzoek van Alight Solutions. Toch zien werknemers er niet altijd de waarde van in, terwijl werkgevers hun eigen secundaire arbeidsvoorwaarden juist overschatten.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10