zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Duurzame inzetbaarheid en maximale arbeidsparticipatie van groot belang

20 november 2020 -  Nationale-Nederlanden kan zich goed vinden in de recente kabinetsreactie op de adviezen van de commissie Regulering van Werk (Commissie Borstlap, ‘In wat voor land willen wij werken?’) en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (Het betere werk). Het kabinet verwijst in haar reactie naar beleid dat al is ingezet om vaste contracten aantrekkelijker te maken.

  Lees verder...      Reageer

Dringend extra richtlijnen nodig voor de werkvloer, ook na corona

19 november 2020 - Thuiswerken zorgt voor meer stress onder werknemers. Nu sterker dan in de eerste semi lockdown. Prof. Dr. Willem van Rhenen stress expert bij Arbo Unie maakt zich ernstige zorgen over de mate van stress van werkenden in Nederland en hoe dit, ook na corona, zijn weerslag zal krijgen op de productiviteit en het ziekteverzuim.

  Lees verder...      1 reactie

Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19

18 november 2020 - Uit nieuw onderzoek van Kaspersky onder MKB-werknemers in verschillende bedrijfstakken wereldwijd, blijkt voor Nederland dat zeven op de tien werknemers de manier van werken van vóór COVID-19 wil heroverwegen. In plaats van terug te keren naar de normale gang van zaken, denken ze aan een toekomst op hun eigen voorwaarden. Van overal vandaan kunnen werken, tot geld besparen en geen reistijd.

  Lees verder...      1 reactie

Vacatures meeste banken, verzekeraars en telecom niet voor vrouwen geschreven

16 november 2020 - De vacatureteksten van de meeste banken, verzekeraars, telecom- en IT-bedrijven zijn nog steeds te veel op mannelijke kandidaten gericht. Dat blijkt uit onderzoek naar online vacatures van bedrijven in deze sectoren op genderneutraal taalgebruik. Genderneutrale vacatureteksten zijn van belang om uitsluiting te voorkomen en helpen bedrijven aan meer vrouwelijke kandidaten bij sollicitaties in een toenemend krappe arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Leren en ontwikkelen in coronatijd: minder budget, meer online

16 november 2020 - Een kwart van de HR-professionals geeft aan dat er door de coronacrisis minder budget beschikbaar is voor leren en ontwikkelen in hun bedrijf. Qua opleidingsvormen zet de tijdens de coronacrisis gemaakte ommezwaai van klassikaal naar online leren zich naar verwachting ook ná de crisis door.

  Lees verder...      2 reacties

Kwart meer zorgvacatures dan vorig jaar

16 november 2020 -  Het aantal vacatures in de zorg overstijgt met een kwart het aantal zorgvacatures in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse data-analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. Niet alleen het aantal vacatures in de zorgsector neemt explosief toe. Het totaal aantal vacatures groeit nu voor de tweede maand op rij met vijf procent.

  Lees verder...      Reageer

Tien tips voor een geslaagde online kerst- of nieuwjaarsborrel

13 november 2020 -  De meest ‘unieke’ kerst- en nieuwjaarsborrels zitten er aan te komen. Bedrijfsfeestjes waarbij we voor het eerst niet als vanzelfsprekend bij elkaar kunnen komen. Een situatie die zich waarschijnlijk alleen deze winter voordoet, waarmee het nu al een onvergetelijke ervaring is.

  Lees verder...      Reageer

Bitcoinsalaris wordt opnieuw populairder nu waarde bitcoin stijgt

12 november 2020 - Bitcoin is al even opnieuw aan een opmars bezig en begon vooral sterk te klimmen toen PayPal aangaf ook bitcoin-betalingen te willen faciliteren. Volgens Aad Mosheuvel van Bitcoinkoers.org krijgen ook grote financiële dienstverleners en werkgevers steeds nadrukkelijker interesse in Bitcoin.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de drie werkenden spreekt niet met manager over werk/privé-balans

9 november 2020 - Eén op de drie (33 procent) Nederlandse werkenden spart niet met hun manager over de werk/privé-balans. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst. Het is tevens een derde (33 procent) van de werkenden die aangeeft wel te sparren over de balans tussen het werk- en privéleven met hun manager. De overige 34 procent geeft aan dit soms te doen.

  Lees verder...      Reageer

Sfeer en collegialiteit blijven doorslaggevend voor werkgeluk HR-professional

6 november 2020 - 57 procent van de HR-professionals maakt zich zorgen over de stand van de economie en dat percentage ligt zestien procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software onder bijna 2.000 HR-professionals. In de factoren die de beroepsgroep van doorslaggevend belang achten voor het bepalen van hun werkgeluk is echter niets veranderd.

  Lees verder...      Reageer

Het aantal vacatures binnen de IT neemt af, maar talent blijft schaars

4 november 2020 - Het aantal vacatures binnen de IT daalt, maar de krapte en schaarste op de markt blijft bestaan. In totaal bestaat veertien procent van de meest schaarse functies op de arbeidsmarkt uit IT-functies. Recruiters gaan daarom op zoek naar nieuwe strategieën om het schaarse IT-talent binnen te halen. Een van die strategieën is het gebruik van nieuwe functiebenamingen.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers zien voordelen thuiswerken; management nog niet altijd overtuigd

2 november 2020 - Uit wereldwijd onderzoek van VMware onder bijna 3.000 business-, HR- en IT-besluitvormers, uit onder meer Nederland, blijkt dat bijna tweederde (64 procent) van alle respondenten in EMEA en 62 procent specifiek in Nederland, werkzaam is in een organisatie die de voordelen ervaart van werken op afstand. Deze groep is er tevens van overtuigd dat de manier waarop ze vroeger werkten niet meer terug komt.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid werkgevers heeft opleidingsbudget niet ingetrokken in coronatijd

30 oktober 2020 -  Een ruime meerderheid van de werkgevers (60 procent) heeft de opleidingsbudgetten die bedoeld waren voor trainingen, cursussen of opleidingen niet ingetrokken vanwege de coronacrisis. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Bezinning leidt tot inzicht’ van Opleiding.nl, uitgevoerd onder meer dan 1.100 Nederlanders in loondienst.

  Lees verder...      Reageer

Nederland in top drie digitalisering HR-diensten

30 oktober 2020 - Uit onderzoek van SD Worx blijkt dat Nederland al een stap verder is in de digitaliseringsslag van HR-processen dan de meeste Europese landen. Bijna de helft (47 procent) van de Nederlandse werkgevers vindt dat zij al veel hebben bereikt. Alleen Polen (54 procent) en Spanje (51 procent) scoren iets hoger.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 329 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (1) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10