zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Vier tips om burnouts bij werknemers te herkennen

15 oktober 2021 -  Nu we langzaam maar zeker weer terugkeren naar normaal, is het zaak de mentale gezondheid van werknemers niet uit het oog te verliezen. Maar hoe herken je een burnout bij collega’s of medewerkers? Ellen Botman, stress-expert en CEO van Happy Brain® Clinics, deelt vier tips voor leidinggevenden en HR-managers om burnouts tijdig te herkennen.

  Lees verder...      Reageer

Cisco publiceert eerste wereldwijde Hybrid Work Index

15 oktober 2021 -  Cisco publiceert zijn eerste Hybrid Work Index (HWI). De index onderzocht hoe de COVID-19-pandemie de gewoonten en technologische interacties van mensen blijvend heeft hervormd. Uit de bevindingen blijkt dat flexibiliteit, toegankelijkheid en security de belangrijkste verwachtingen van de moderne werkplek zijn.

  Lees verder...      Reageer

Wat de coronacrisis ons leert over het managen van mental health

14 oktober 2021 - Zondag 10 oktober was het Mental Health Day. Werkend Nederland heeft het de afgelopen tijd lastig gehad toen verschillende lockdowns, tegenvallende versoepelingen en gezondheidsdreigingen hun tol begonnen te eisen. Om personeel te behouden en aan te trekken wordt het de komende tijd extra belangrijk dat werkgevers zorgen voor een ondersteunende bedrijfscultuur en well-being-first beleid.

  Lees verder...      Reageer

Werkenden willen zelf kunnen bepalen wel of niet naar kantoor te gaan

14 oktober 2021 - 30 procent van werkend Nederland wil dat er in de toekomst wetgeving gepresenteerd wordt over het door de werkgever niet mogen verplichten van werken op kantoor. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.000 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Visma | Raet in navolging van Prinsjesdag. Er zijn tijdens Prinsjesdag geen plannen gepresenteerd die invloed hebben over het recht op thuiswerken.   

  Lees verder...      Reageer

Significant meer mensen terug naar kantoor

13 oktober 2021 - Uit een data-analyse van IWG blijkt dat het aantal werknemers dat naar kantoor komt sinds augustus toeneemt. Ten opzichte van andere landen zien we in Nederland na de vakantie een sterkere gang naar kantoor. De gang terug naar kantoor wordt gekenmerkt door een mentaliteitsverandering bij Nederlandse werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven met diversiteitsbeleid genieten voorkeur van jonge werkzoekenden

13 oktober 2021 - Uit recent Monsterboard onderzoek The Future of Work kwam onder meer naar voren dat Nederlandse bedrijven wereldwijd achterlopen op het hebben van een D&I beleid. En dat terwijl diversiteit bijdraagt aan innovatie, de motivatie van werknemers en een sterke bijdrage levert aan de productiviteit en uiteindelijke resultaten van een organisatie.

  Lees verder...      Reageer

Waarom vlot het niet met diversiteit op de werkvloer?

12 oktober 2021 -  De oproep tot meer diversiteit, de strijd tegen ongelijkheid, het is niets nieuws. Wel zien we dat het debat vaker en heftiger wordt gevoerd. Met andere woorden: steeds meer mensen willen een diversere en meer inclusieve maatschappij. Wat zien we hiervan terug in het bedrijfsleven? Weerspiegelt deze de veranderingen, of zijn er nog stappen te maken?

  Lees verder...      Reageer

Werknemers hoeven niet altijd bereikbaar te zijn

12 oktober 2021 - In Nederland hebben we momenteel nog geen wet die een recht op onbereikbaarheid buiten de werktijd verankert. Volgens de sim only specialisten bij Pricewise, wil dit echter niet zeggen dat managers zomaar werknemers buiten hun werktijd mogen storen. Volgens hen maakt het daarbij niet uit of de werkgever al dan niet een zakelijk telefoonabonnement aanbiedt.

  Lees verder...      1 reactie

Werknemer vindt dat werkgever verantwoordelijk is voor werkgeluk

12 oktober 2021 - Maar liefst twee derde (68 procent) van de werkende Nederlanders is van mening dat de werkgever verantwoordelijk is voor het werkgeluk van werknemers. Met name jongeren tot en met 30 jaar (76 procent) vinden dat werkgeluk op het bordje van de werkgever ligt. Dit komt naar voren uit onderzoek van Quinyx onder meer dan 1000 werkende Nederlanders.

  Lees verder...      1 reactie

Arbeidsmarkt gaat nog verder op slot

11 oktober 2021 - Het laagterecord in arbeidsmarktactiviteit uit het tweede kwartaal is in het derde kwartaal 2021 opnieuw gebroken, blijkt uit de laatste cijfers van Intelligence Group van juli tot en met september 2021. Het aandeel personen uit de Nederlandse beroepsbevolking dat actief op zoek is naar een baan is verder gedaald van 11,1 procent naar 10,7 procent.

  Lees verder...      Reageer

Medewerkers in 2021 enthousiaster over nieuwe werkgever dan in 2020

8 oktober 2021 - De employee journey experience van werkend Nederland is in 2021 sterk beïnvloed door corona en de genomen maatregelen. Zo hebben medewerkers vaker dan ooit online moeten werken en werden er beduidend minder woon-werkverkeerkilometers afgelegd. Maar ook bij het zoeken en vinden van een nieuwe baan heeft digitaal solliciteren en vervolgens online kennismaken met de nieuwe werkgever een vlucht genomen.

  Lees verder...      Reageer

Groeiende vraag naar goed opgeleide ICT’ers

7 oktober 2021 - COVID-19 heeft tot gevolg gehad dat in een aantal sectoren mensen hun baan zijn verloren. Echter, uit recente cijfers blijkt dat dit voor de arbeidsmarkt ICT niet het geval is. Door de enorme vraag op onze digitale infrastructuur zijn de afgelopen jaren meer ICT-banen ontstaan dan voor de pandemie. Inmiddels bedraagt het aantal ICT-ers 540.000, waarvan 100.000 vrouwen.

  Lees verder...      Reageer

Twintig procent leidinggevenden weet niet wat te doen bij ziekteverzuim

5 oktober 2021 -  Werkgevers vinden de vitaliteit van hun werknemers bijna allemaal (89 procent) een belangrijk thema. Toch kent vier op de tien leidinggevenden de wet- en regelgeving over ziekteverzuim niet of nauwelijks. Ook besteden zij de nazorgzaken wanneer iemand ziek of arbeidsongeschikt is liever uit aan specialisten.

  Lees verder...      Reageer

Kwart startersvacatures vraagt meer dan drie jaar werkervaring

4 oktober 2021 -  Bij ruim een kwart van alle startersvacatures op mbo- hbo- of wo-niveau wordt om meer dan drie jaar werkervaring gevraagd. Dit en meer blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar startersvacatures, waarvoor 7.812 vacatureteksten werden geanalyseerd.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 343 volgende >
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10