zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Eén op de drie organisaties slaat kerstborrel over dit jaar

14 december 2020 - Wegens de coronacrisis zal dit jaar 34 procent van de organisaties de kerst- en eindejaarsborrel overslaan. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder ruim 800 HR-professionals. Van de ondervraagden heeft 28 procent een alternatief bedacht voor de traditionele kerstborrel en een kwart van de organisaties (24 procent) heeft er nog niet over nagedacht.

  Lees verder...      Reageer

30 procent van de Nederlandse organisaties heeft geen leerbeleid

14 december 2020 - Bij bijna een derde (30 procent) van de Nederlandse bedrijven met meer dan 200 werknemers geven HR-verantwoordelijken aan dat er geen duidelijke strategie is voor de ontwikkeling van hun personeel. Wie wél een L&D-beleid voert, laat belangrijke kansen liggen op het gebied van employer branding en werving & selectie van met name jongere werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Moniek van Beckhoven winnares HR-professional van het jaar-verkiezing

10 december 2020 - Moniek van Beckhoven, werkzaam als HR Manager bij ACES Direct, is uitgeroepen tot HR-professional van het jaar 2020. Dit werd live op RTL Z bekend gemaakt. Het was dit jaar de eerste keer dat HR-dienstverlener Visma | Raet deze verkiezing organiseerde om aandacht te vragen voor het verschil dat HR-professionals maakten afgelopen periode als gevolg van COVID-19.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerkende ambtenaren houden netto minder over in 2021

9 december 2020 - Ambtenaren met een modaal inkomen (2.816 euro per maand) die in 2021 slechts één dag per week naar kantoor gaan, kunnen vanaf januari rekenen op een daling van het nettosalaris van 63,71 euro per maand. Dit heeft alles te maken met de wijzigingen in de reiskostenvergoeding.

  Lees verder...      Reageer

Ziekteverzuim bij kwart organisaties gestegen sinds aangescherpte coronamaatregelen

4 december 2020 -  Bij 27 procent van de organisaties stijgt het ziekteverzuim sinds de aangescherpte coronamaatregelen eind september. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder ruim 800 HR-professionals. Zij zien verschillende redenen voor het hogere ziekteverzuim. Zo geeft de helft (49 procent) van de HR-professionals aan dat er meer zieken zijn door corona: mensen zijn alerter op klachten en melden zich sneller ziek.

  Lees verder...      1 reactie

PwC brengt de keerzijde van thuiswerken in kaart

3 december 2020 - In een nieuw onderzoeksrapport over de kosten en baten van thuiswerken, raadt PwC bedrijven aan om snel een balans te zoeken tussen het kantoor, de externe werkplek en thuis. In juni dit jaar berekende PwC nog dat een dag extra thuiswerken de Nederlandse samenleving op jaarbasis miljarden oplevert.

  Lees verder...      Reageer

Oproep aan werkzoekenden: ga solliciteren!

3 december 2020 - Uit onderzoek van PageGroup blijkt dat het vertrouwen in de arbeidsmarkt onder werkzoekenden het afgelopen kwartaal met zestien procent-punten is gedaald. In zes maanden tijd daalde het vertrouwen om een baan te vinden sterk. De laatste drie maanden zelfs van 76 procent naar 34 procent. Dit is het tweede opvolgende dieptepunt ooit gemeten door PageGroup.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de vijf HR-professionals: in 2030 wordt men ontslagen via een systeem

1 december 2020 -  Ruim één op de vijf HR-professionals (22 procent) verwacht dat uitdiensttreding vanaf 2030 volledig worden afgehandeld via een systeem. Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals. Van de bij het ontslag horende offboardings-procedure verwacht een derde (33 procent) dat deze volledig geautomatiseerd is.

  Lees verder...      Reageer

Waar wilt u werken?

30 november 2020 - Het afgelopen jaar hebben we meer vanuit huis gewerkt dan ooit te voren. Hierdoor is de cruciale rol en de waarde van het traditionele kantoor zoals we dat kennen in de schijnwerpers komen te staan. Ondanks dat er vorig jaar veel commentaar is geleverd op de open kantoortuin, blijkt uit nieuw onderzoek van Tarkett dat 46 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers het beste in een open en drukke omgeving, samen met collega’s werkt.

  Lees verder...      1 reactie

Werknemers willen minstens één dag per week weg van de keukentafel

26 november 2020 -  Sinds corona als pandemie de landsgrenzen overging, werken mensen wereldwijd grotendeels vanuit huis. En de gevolgen hakken erin, blijkt uit internationaal kwalitatief onderzoek van WeWork en Brightspot Strategy. Maar liefst 90 procent van de ondervraagden heeft dringend behoefte aan minstens één dag in de week ergens anders te werken dan thuis.

  Lees verder...      Reageer

Hoge uitstroom sociaal domein: het gaat niet alleen om het salaris

24 november 2020 - De uitstroom in het sociaal domein is hoog: in vijf jaar tijd vertrekt bijna de helft van de medewerkers. Dat blijkt uit het onderzoek Behoud van medewerkers in het sociaal domein dat Andersson Elffers Felix deed in opdracht van Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW). Medewerkers geven in het onderzoek wel aan dat ze zoeken naar ander werk voor een beter salaris, maar dit blijkt niet de reden om daadwerkelijk te vertrekken bij de werkgever.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de drie organisaties overweegt thuiswerkvergoeding

23 november 2020 - Eén op de drie organisaties overgeeft een thuiswerkvergoeding uit te keren nu medewerkers door de coronacrisis veelvoudig of volledig thuiswerken. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder ruim 800 HR-professionals. Op dit moment keert negentien procent van de werkgevers een thuiswerkvergoeding uit.

  Lees verder...      Reageer

Duurzame inzetbaarheid en maximale arbeidsparticipatie van groot belang

20 november 2020 -  Nationale-Nederlanden kan zich goed vinden in de recente kabinetsreactie op de adviezen van de commissie Regulering van Werk (Commissie Borstlap, ‘In wat voor land willen wij werken?’) en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (Het betere werk). Het kabinet verwijst in haar reactie naar beleid dat al is ingezet om vaste contracten aantrekkelijker te maken.

  Lees verder...      Reageer

Dringend extra richtlijnen nodig voor de werkvloer, ook na corona

19 november 2020 - Thuiswerken zorgt voor meer stress onder werknemers. Nu sterker dan in de eerste semi lockdown. Prof. Dr. Willem van Rhenen stress expert bij Arbo Unie maakt zich ernstige zorgen over de mate van stress van werkenden in Nederland en hoe dit, ook na corona, zijn weerslag zal krijgen op de productiviteit en het ziekteverzuim.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 5 6 7 8 332 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10