zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

NCD: SER-advies vrouwenquotum onverstandig

27 september 2019 -  De Sociaal-Economische Raad (SER) wil een vrouwenquotum van 30 procent in de Raden van Commissarissen van beursgenoteerde bedrijven. De NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) vindt het advies van de SER onverstandig.

  Lees verder...      1 reactie

SER: Steviger maatregelen nodig voor meer diversiteit in de top

24 september 2019 -  Er zijn nog steeds te weinig vrouwen en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Dat aantal groeit wel, maar het gaat te langzaam. De SER pleit daarom voor een integrale aanpak met steviger maatregelen.

  Lees verder...      Reageer

Video onmisbaar in zoektocht naar personeel

23 september 2019 - Bedrijven in Nederland kunnen in hun zoektocht naar personeel niet meer om video heen. Om de aandacht van werkzoekenden te trekken moeten bedrijven creatief en authentiek zijn, en daarvoor is in de krappe arbeidsmarkt van nu meer nodig dan alleen een platte vacaturetekst.

  Lees verder...      Reageer

'Afdwingbaar quotum met sancties is onvermijdelijk voor meer vrouwen aan top'

23 september 2019 - De Commissie Monitoring Streefcijfer Wet bestuur en toezicht adviseert het kabinet met klem om vanaf 2020 een afdwingbaar quotum in te voeren van minimaal 30  procent vrouwen in de raad van bestuur en raad van commissarissen van het Nederlandse bedrijfsleven.

  Lees verder...      Reageer

Het aanwerven van het juiste talent en het belang van kandidaatervaring

20 september 2019 -  Al geruime tijd woedt er een ‘war on talent’ in de rekruting wereld. De eerste uitdaging bij het wervingsprocess is om zichtbaar te zijn voor het juiste talent en hun aandacht te trekken.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander met modaal inkomen ziet nettosalaris met bijna 50 euro stijgen

19 september 2019 - Het netto maandloon van medewerkers met een modaal inkomen stijgt in 2020 met 48,75 euro. Dat is een stijging van 2,2 procent. Dit blijkt uit de eerste doorrekeningen die Visma | Raet direct na het bekendmaken van de Rijksbegroting heeft uitgevoerd.

  Lees verder...      Reageer

Wie van het Europese talent wil in Eindhoven werken? Bijna niemand

18 september 2019 -  Eindhoven profileert zich al jaren als dé High Tech Campus, de slimste vierkante kilometer van Europa. Die boodschap komt nog niet aan. Het percentage Europese hoogopgeleiden dat spontaan zegt in Eindhoven wil werken is nihil.

  Lees verder...      Reageer

Extreme beloning toppers in bedrijfsleven blijkt wederom mythe

16 september 2019 -  De loonkloof tussen top en salarisvloer bij MKB-bedrijven is veel minder extreem dan bij AEX-bedrijven. Opvallend is bovendien dat de houdbaarheidsdatum van een bonus voor directeuren verstreken lijkt.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werkgevers minder positief over werkgelegenheid

12 september 2019 - Ten opzichte van het derde kwartaal van 2019 is de werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers voor Q4 2019 licht gedaald (een procent). Het werkgelegenheidscijfer komt dit kwartaal uit op +vijf procent en illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen.

  Lees verder...      Reageer

De top tien startups waar talent wil werken

10 september 2019 - Jaarlijks zet de LinkedIn redactie met de ‘Top Startups’ lijst de startups in de schijnwerpers die het meest in trek zijn bij professionals op het platform. Dit jaar is voor het eerst een Nederlandse editie samengesteld.

  Lees verder...      2 reacties

Huidige manager vaak reden van vertrek medewerkers

6 september 2019 - oor bijna 1 op de 5 medewerkers (19 procent) is de huidige manager een reden om de organisatie te verlaten. Dit geldt vooral voor jongeren van 18 tot 25 jaar (27 procent). Daartegenover staat een groot deel van werkend Nederland dat juist enorm te spreken is over zijn manager. 29 procent bestempelt zijn huidige manager als de ideale manager.

  Lees verder...      Reageer

Een derde van de werknemers verwacht meer salaris in 2020

5 september 2019 - Bijna één op de drie Nederlanders verwacht in 2020 meer te gaan verdienen ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet onder ruim duizend Nederlanders. Opmerkelijk is dat maar liefst 62 procent van de respondenten tevreden is over zijn of haar huidige salaris, terwijl 34 procent van de fulltimers aangeeft beneden modaal te verdienen.

  Lees verder...      1 reactie

Onzekerheid over Brexit treft ook salarisprofessionals

4 september 2019 - De onduidelijkheid over de naderende brexit is voor veel salarisprofessionals nog een heikel punt. Bijna de helft (45 procent) van alle salarisprofessionals die te maken hebben met internationale payroll geeft aan dat hun organisatie nog geen maatregelen heeft genomen of is hiervan niet op de hoogte.

  Lees verder...      Reageer

Piek in sollicitaties na vakantieperiode

3 september 2019 - Direct na de vakantieperiode, zowel in de zomer als in de winter, is er een piek te zien in sollicitaties. Dit gebeurt doorgaans tijdens werktijd.Dat blijkt uit een analyse van het gespecialiseerde recruitmentbureau Robert Half.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 5 6 7 8 317 volgende >
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
Het belang van een goede online marketing partner
reacties
Onbekend maakt onbemind (1) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
top10
Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beďnvloeden
De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien
Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen
Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?
Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
Bedrijven plukken steeds vaker voordelen van mobiele CRM-apps
meer top 10