zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Veel angst en onzekerheid op de werkvloer en thuis door corona

1 april 2020 -  Arbo Unie signaleert een grote mate van onzekerheid en angst die mensen momenteel ervaren. De landelijke arbodienstverlener ervaart een enorme toename in vragen. Het coronavirus heeft het werkend bestaan ingrijpend veranderd. Werk valt weg of neemt juist enorm toe en dankzij thuiswerken valt het dagelijks contact met collega’s weg.

  Lees verder...      Reageer

Houd continuďteit en vaart in samenwerkingsprojecten ondanks corona

31 maart 2020 -  Thuiswerken is – in ieder geval tijdelijk - het nieuwe normaal. Het vergt zeker aanpassingen in technologie en mindset, maar over het algemeen zijn managers en medewerkers inmiddels zo goed en zo kwaad als het gaat overgestapt op online werken. Vergaderen via beeldscherm was even wennen, maar is, na de eerste hick-ups, business as usual geworden. Geldt dit ook voor de intensieve samenwerking in scrums en sprints?

  Lees verder...      Reageer

Juist nu moeten werkgevers goed voor hun mensen zorgen

30 maart 2020 - De impact van Covid-19 is in heel (werkend) Nederland groot. In een tijd van onzekerheid is het des te belangrijker om goed voor medewerkers te zorgen. Zowel in tevredenheid van medewerkers als in de mate van betrokkenheid is een lichte stijging zichtbaar in 2020 in vergelijking met het afgelopen jaar. Echter, het enthousiasme blijft achter.

  Lees verder...      Reageer

Online imago beďnvloedt sollicitatiegedrag

30 maart 2020 -  Voor maar liefst 73 procent van de werkzoekende Nederlanders is een slecht online imago een goede reden om niet te solliciteren bij een potentiële werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van Jobrapido onder 500 Nederlandse sollicitanten. Van alle ondervraagden vindt 68 procent het online imago van een toekomstige werkgever belangrijk; een kwart van hen noemt het zelfs ‘zeer belangrijk’.

  Lees verder...      Reageer

Werkgevers wereldwijd hanteren empathische personeelsaanpak ten tijde van coronacrisis

27 maart 2020 -  Meer dan ooit richten werkgevers overal ter wereld zich de komende tijd op de gezondheid, het financiële welzijn en de ambities van hun personeel. Dat blijkt uit het wereldwijde Global Talent Trends 2020-onderzoek van Mercer. Het onderzoek identificeert vier trends en wijst uit dat een empathische personeelsaanpak van organisaties hét recept is ten tijde van de coronacrisis.

  Lees verder...      Reageer

Explosieve groei in zoekvolume voor ‘werken op afstand’

25 maart 2020 -  Sinds de uitbraak van COVID-19 is in Nederland het aantal zoekopdrachten voor banen in combinatie met ‘thuiswerken’ en ‘werken vanuit huis’ met bijna honderd procent toegenomen. Dat blijkt uit een analyse naar zoekgedrag in diverse landen van Indeed. Nederland noteert een stijging van 99 procent.

  Lees verder...      4 reacties

Kortzichtige kijk op werkplekervaring benadeelt Nederlands bedrijfsleven

20 maart 2020 - Werknemers zijn niet in staat het maximale uit zichzelf te halen. Maar liefst twee op de drie bedrijven in Nederland let bij het inrichten van de werkplekervaring namelijk alleen op moderne IT-oplossingen en de nieuwste tech. Door gebrek aan focus op bedrijfsprocessen en –cultuur sluit de werkplekervaring niet succesvol aan op de wensen en vaardigheden van werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips om verbonden te blijven als uw team thuiswerkt

17 maart 2020 -  De betrokkenheid van werknemers wordt in onzekere periodes zwaar op de proef gesteld. Doordat medewerkers soms genoodzaakt zijn om thuis te werken, is het lastig om met elkaar in contact te blijven en medewerkers niet uit het oog te verliezen. Uw taak houdt namelijk niet op bij het faciliteren van mogelijkheden tot thuiswerken.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse recruiters behandelen kandidaten met een migratieachtergrond het meest objectief

13 maart 2020 -  Nederlandse recruiters scoren hoog op de ladder van 'gelijke kansen' vergeleken met omringende landen. 59 procent van de Nederlandse recruiters vindt dat sollicitanten met een migratieachtergrond volstrekt gelijkwaardig behandeld moeten worden tijdens een sollicitatieprocedure.

  Lees verder...      Reageer

Nanolearning laat Generatie Z overal leren

12 maart 2020 -  Dit jaar zal één derde van het wereldwijde personeelsbestand bestaan uit de jonge, digitale Generatie Z. Daarom is het onvermijdelijk dat organisaties zich hierop voorbereiden en zich klaarmaken om tegemoet te komen aan de behoeften van deze generatie. Zo kunnen zij producten aanbieden die passen bij hun digitale manier van werken, maar ook door de werkomgeving aan hun behoeften te laten voldoen.

  Lees verder...      Reageer

Taalgebruik in vacatures niet onderscheidend

11 maart 2020 -  ‘Enthousiast’, ‘flexibel’ en ‘gepassioneerd’. Dat zijn de favoriete woorden van werkgevers waarmee zij het profiel van hun beoogde werknemer omschrijven. Dat blijkt uit een analyse van miljoenen vacatures door Indeed. Opvallend is dat dit niet per se strookt met hoe sollicitanten zich presenteren in cv’s.

  Lees verder...      Reageer

Drie manieren om een gevarieerder en krachtiger personeelsbestand op te bouwen

11 maart 2020 -  Volgens het World Economic Forum duurt het nog 95 jaar voordat de genderkloof verdwijnt. U hoeft zich daarom niet af te vragen of Internationale Vrouwendag nog steeds nodig is anno 2020. Het oorspronkelijke doel - het waarborgen van gelijke beloning en werkomstandigheden voor vrouwen - moet nog worden bereikt.

  Lees verder...      Reageer

Werkgevers en werknemers ervaren weg naar gelijkheid anders

10 maart 2020 -  Volgens recent onderzoek van Accenture bestaat er een aanzienlijke kloof tussen werkgevers en werknemers waar het gaat om de ontwikkeling naar meer gelijkheid binnen organisaties. Deze kloof dichten zou veel voordeel opleveren voor zowel de bedrijven als hun medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Ziekteverzuim hoger door kantoortuin

10 maart 2020 -  De kantoortuin, er is de afgelopen weken flink wat over te doen. Zo zou de invloed van deze open werkruimte zorgen voor hoofdpijn, stress en burn-outverschijnselen. Tot die conclusie kwamen de makers van het tv-programma De Monitor bij een rondgang onder 90 bedrijfsartsen. Dus wat kunnen organisaties doen om dit ziekteverzuim te voorkomen?

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 5 6 7 8 324 volgende >
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer
reacties
Corona zorgt voor boost in online verkopen (1) 
Tijdens de vakantie fantaseren over later (1) 
Zonnige tendens woningen met zwembad  (1) 
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
top10
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Trend zet door: grote concerns die omvallen
Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19
Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten
Aantal verlopen cao’s neemt toe
Millennial vindt dat geluk niet gebonden is aan vinden romantische partner
Gerichte inzet AI nodig om ROI gezond te houden
meer top 10