zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

De evolutie van het wervingsproces in tijden van Corona

19 juni 2020 - Er zijn maar weinig beroepen onaangetast gebleven door het coronavirus, dat economieën over de hele wereld in zijn greep houdt. Dat heeft niet alleen grote gevolgen voor de beroepsbevolking, maar ook voor het wervingsproces. De pandemie heeft in een rap tempo veranderd hoe organisaties werknemers aantrekken en aanwerven voor hun virtuele teams, waarbij werken op afstand het nieuwe normaal wordt.

  Lees verder...      Reageer

Vacaturemarkt krimpt nauwelijks meer, maar heeft 28 procent ingeleverd sinds intelligente lockdown

18 juni 2020 - Sinds de intelligente lockdown zijn er gemiddeld 28 procent minder vacatures geplaatst. Dit blijkt uit analyse op de Jobdigger data van alle vacatures in Nederland tot en met 7 juni 2020. De grootste klap aan de vraagkant van de arbeidsmarkt ligt daarin bij directe werkgevers (profit en non-profit) met een krimp van 37 procent, terwijl de krimp bij bemiddelaars kleiner is (-22 procent).

  Lees verder...      Reageer

Werk nieuwe IT-medewerkers effectief in op afstand

16 juni 2020 - In deze tijden leunt de economie zwaar op de ICT-infrastructuur. Die blijkt in Nederland gelukkig behoorlijk robuust, wat mogelijk wordt gemaakt door de vele IT-professionals. "IT-afdelingen en servicedesks hebben het nu alle dagen druk en kunnen wel extra steun gebruiken. Maar juist op die plekken is het nog niet zo gemakkelijk om nieuwkomers op afstand in te werken," vertelt Jojanneke van ’t Land van PEAK-IT.

  Lees verder...      Reageer

De componenten en mechanismen die HR Analytics mogelijk maken

11 juni 2020 - Werken met HR Analytics omvat meer dan alleen technologie, data en analysemethoden. Het is een veelomvattend proces waarbij organisaties met verschillende aspecten te maken hebben zoals de bedrijfscultuur, kennis van medewerkers en sociaal-organisatorische processen. Het is de kunst hier een goede balans in te vinden.

  Lees verder...      Reageer

Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers

2 juni 2020 - De uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op managers. Zo werken mensen vaker vanuit huis en combineren ze hun werk in veel gevallen met de zorg voor het gezin. "Dit vraagt om een nieuwe manier van leidinggeven," zegt Marjet Wijn, afdelingshoofd Platform & Technology bij SAP Nederland. "Diversiteit en inclusiviteit zijn nu belangrijker dan ooit."

  Lees verder...      Reageer

IT-vacatures ondanks coronavirus nog steeds lastig in te vullen

29 mei 2020 - Maar liefst 23 procent van de Nederlandse HR-verantwoordelijken zegt dat IT-vacatures op dit moment de lastigst in te vullen vacatures zijn. Vergeleken bij de periode voorafgaand aan de coronacrisis is dit percentage slechts marginaal gedaald (minus drie procent).

  Lees verder...      Reageer

Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten

28 mei 2020 - Het komt wel vaker voor dat bedrijven ambities hebben die niet helemaal waargemaakt kunnen worden: als organisaties wilt u immers soms meer dan dat daadwerkelijk kan. Het gat dat daardoor onstaat, tussen wat er mogelijk is en wat er daadwerkelijk van terecht komt in de praktijk, is in de wereld van learning & development (L&D) best groot.

  Lees verder...      1 reactie

Weg met CV’s en brieven!

27 mei 2020 -  CV’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken zijn gebrekkige manieren om mensen te selecteren, vinden onder meer de vacatureplatforms LinkedIn en Indeed. Terwijl traditionele sollicitatiemethoden steeds minder belangrijk worden, gaan assessments een steeds grotere rol spelen.

  Lees verder...      2 reacties

Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis

26 mei 2020 - Meer dan de helft (55 procent) van de Nederlanders die tijdens de lockdown actief aan het werk zijn, doen dat vanuit huis. 38 procent van de werknemers deed dat vóór de COVID-19-crisis uitbrak nooit. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek door CASS Business School Londen, IESE Business School Barcelona en SD Worx.

  Lees verder...      1 reactie

Wildgroei psychologische dienstverlening leidt tot rommelige aanpak stressklachten

22 mei 2020 - Stressklachten, overbelasting, overspannenheid en burn-out zijn op dit moment de belangrijkste veroorzakers van ziekteverzuim. In tijden van Corona zijn er daarbij ook veel vragen over thuiswerken of werkdruk. Het CBS presenteert de Monitor Brede Welvaart 2020, waarin wordt aangegeven dat de psychische vermoeidheid door werk niet meer neutraal maar opwaarts is.

  Lees verder...      Reageer

High performance teams veroveren de werkvloer, ook buiten IT

18 mei 2020 -  Werken in high performance teams (HPT’s) wordt ‘the next big thing’ op de werkvloer. Dat blijkt uit het rapport Ordina Digital Monitor, dat Ordina presenteert. HPT’s worden op dit moment door een derde van de IT-afdelingen in Nederland toegepast. Ook buiten de IT-afdeling wint deze manier van werken snel terrein.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie veroorzaakt aanhoudende rem op arbeidsmarkt

15 mei 2020 -  Het aantal vacatures is de afgelopen periode verder gedaald als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen, zo blijkt uit analyse van Indeed. Er zijn aanhoudend sterke verschillen tussen beroepsgroepen. Na de eerste versoepelingen die vorige week werden aangekondigd, is de kappersbranche heel voorzichtig begonnen met het aantrekken van personeel. 

  Lees verder...      Reageer

Medewerkers eerder bereid tot inleveren extra’s dan uitstel vakantiegeld

15 mei 2020 -  Indien bedrijven worden gedwongen maatregelen te treffen vanwege de coronacrisis, leveren medewerkers liever extra’s in dan dat er uitstel komt op de uitbetaling van het vakantiegeld, blijkt uit onderzoek van Visma | Raet. 31 procent heeft een duidelijke voorkeur voor het schrappen van bonusregelingen voor het personeel, terwijl 22 procent het later uitbetalen van vakantiegeld als eerste maatregel kiest.

  Lees verder...      Reageer

Helft organisaties heeft geen duidelijke transformation of the workforce strategie

12 mei 2020 -  58 procent van de HR professionals geeft aan dat het niet helder is hoe hun organisatie op lange termijn de afstemming van techniek, processen en medewerkers wil vormgeven. De onduidelijkheid over deze zogeheten ‘workforce transformation’ wijt HR vooral aan gebrek aan tijd (36 procent), geen prioriteit en steun vanuit het bestuur (32 procent) en capaciteitstekorten (31 procent).

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 326 volgende >
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu? (2) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
OOBE maar dan wel PnP
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10