zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Slechts vijftien procent van de organisaties heeft een beleid voor hybride werken

29 maart 2022 - We werken volop hybride. Toch blijven de investeringen in deze nieuwe manier van werken in veel organisaties achter. Dit belemmert een succesvolle terugkeer naar kantoor voor medewerkers. Dat blijkt uit recent onderzoek van Opinium in opdracht van Ricoh.

  Lees verder...      Reageer

Werkgever is bang werknemers te verliezen als hij geen oplossing vindt voor hybride werken

28 maart 2022 - Poly publiceert de resultaten van een nieuw onderzoek naar de manier waarop organisaties inspelen op de nieuwe eisen van medewerkers als het gaat om de ideale werkplek. De nieuwe studie, getiteld Recruit, Retain and Grow, analyseert beleid, cultuur en welzijn aan de hand van de inzichten van meer dan 2.500 wereldwijde zakelijke beslissers.

  Lees verder...      Reageer

Ongekende groei van werkgelegenheid neemt komend kwartaal iets af

25 maart 2022 - Nederlandse werkgevers verwachten in het tweede kwartaal van dit jaar minder personeel aan te nemen dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Daarmee lijkt het erop dat de ongekende groei in vraag naar personeel langzaamaan stabiliseert. Dat blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey, een onderzoek in 43 landen onder ruim 42.000 werkgevers, waarvan 518 in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Werkende vreest financiële problemen als werkgever stijgende brandstofkosten niet compenseert

25 maart 2022 -  Bijna één op de vijf werkende Nederlanders (achttien procent) is bang om in financiële problemen te raken als zijn werkgever hem niet tegemoetkomt in de stijgende brandstof- en energieprijzen. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder 1.710 Nederlandse werknemers. Tegemoetkomen kan bijvoorbeeld door een hogere thuiswerk- en/of reiskostenvergoeding uit te keren.

  Lees verder...      Reageer

Kleine aardverschuiving op internationale arbeidsmarkt

24 maart 2022 - De coronapandemie heeft een kleine aardverschuiving op de internationale arbeidsmarkt veroorzaakt. Bedrijven die het in de afgelopen jaren vooral moesten hebben van Chinese en Indiase kenniswerkers, zoeken hun personeel vanwege de coronapandemie nu steeds vaker dichter bij huis. Het gaat daarbij met name om bedrijven in de ICT en de softwareontwikkeling.

  Lees verder...      Reageer

Zorgwekkende verhoging verzuim met psychische oorzaak

23 maart 2022 - HCS sluit zich aan bij de nieuwe cijfers van het CBS, eerder deze week, dat psychische klachten steeds vaker de reden zijn voor langdurig verzuimtrajecten. Bij de arbodienstverlener zijn afgelopen jaar psychische oorzaken voor verzuim met tien procent gestegen van 35 procent tot 45 procent. Deze stijging lijkt zich in het eerste kwartaal voort te zetten.

  Lees verder...      Reageer

Jongeren willen geduldige, gepassioneerde en authentieke leidinggevende

22 maart 2022 -  Nederlandse jongvolwassenen tussen de 18 en 26 jaar hebben behoefte aan een nieuw soort leiderschap. Generatie Z vindt het belangrijker dan andere generaties dat hun leidinggevende geduldig, gepassioneerd en authentiek is. De meer traditionele eigenschappen van managers zoals besluitvaardig en daadkrachtig zijn minder belangrijk voor hen.

  Lees verder...      Reageer

De dag van de thuiswerker: de (her)ontdekking van het thuiswerken

21 maart 2022 -  Zo’n tweeëneenhalf jaar geleden stortten veel kantoormedewerkers en andere beroepsprofessionals zich volledig op het thuiswerken. Deze optie kennen we al langer, maar nog niet veel werknemers maakten gebruik van de mogelijkheid om hybride te werken. Vanuit huis werken was in veel gevallen alleen weggelegd voor collega’s die dit ‘privilege’ goed wisten te onderbouwen.

  Lees verder...      Reageer

Maar een derde werknemers mag zelf bepalen wat ze willen leren

21 maart 2022 - Slechts 35 procent van de medewerkers in Nederlandse bedrijven mag zelf bepalen wat, wanneer en hoe ze willen leren. Een leercultuur is zelden ingeburgerd: leidinggevenden bieden in het algemeen weinig stimulans, de opleidingsmogelijkheden sluiten onvoldoende aan bij de leerbehoeften, en er is onenigheid over de precieze verantwoordelijkheden.

  Lees verder...      Reageer

Gebrek aan beleid voor screening van personeel leidt tot onnodig risico

18 maart 2022 - Achtergrondonderzoek van nieuwe medewerkers wordt door steeds meer bedrijven uitgevoerd, maar het ontbreekt aan strakke procedures of beleid hierin. Veel bedrijven voeren bijvoorbeeld alleen bij fulltime personeel screenings uit, terwijl parttime collega’s zonder controle worden aangenomen. Het levert onnodige bedrijfsrisico’s op, terwijl de checks juist zijn bedoeld om die risico’s te verkleinen.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken is ook na corona cruciale arbeidsvoorwaarde

17 maart 2022 -  Een op de drie Nederlandse werknemers geeft aan te veranderen van baan als hun werkgever hen verplicht om volledig terug naar kantoor te gaan. 85 procent van de werknemers wil bovendien dat de baas niet bepaalt op welke dagen zij naar kantoor moeten komen, dat willen zij zelf bepalen. Dat blijkt uit de nieuwste Monitor Hybride Werken van KPN.

  Lees verder...      Reageer

Weer naar het werk: eindelijk weer echte verbinding

17 maart 2022 - Het kabinet versoepelde het thuiswerkadvies. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat we de werkplek in de coronaperiode vooral zijn gaan waarderen als sociale ontmoetingsplek. Dat geldt niet alleen voor het personeel van bedrijven die verplicht gesloten zijn geweest of moesten thuiswerken.

  Lees verder...      Reageer

Nederland onthuld als beste land voor ideale balans tussen werk en privé

14 maart 2022 - Terwijl sommige mensen genieten van de constante drukte binnen een bedrijf, geven anderen misschien de voorkeur aan een rustiger leven, met zo min mogelijk werk om zich zorgen over te maken. We willen allemaal gewoon gelukkig zijn en het is veilig om te zeggen dat onze banen hier een enorm effect op kunnen hebben.

  Lees verder...      Reageer

Genderloonkloof doorn in oog van nieuwe werkgeneratie: ‘het zijn activisten’

11 maart 2022 - Jongeren werken maar wat graag bij werkgevers die hen een goede werk-privé-balans bieden. Maar voor deze activistische generatie is één ding nóg belangrijker: vrouwen moeten hetzelfde verdienen als hun mannelijke collega’s.  ‘Werkgevers die vrouwen minder betalen dan hun mannelijke collega’s zijn onaantrekkelijk.’ Dat zegt een overgrote meerderheid van de nieuwe generatie werkzoekers, althans.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 350 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk (1) 
Nog maar één op de negen starters kan eigen huis kopen (1) 
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (3) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
top10
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?
Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden
Groeiende genderkloof voor werkbaar werk
Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo als de auto. Maar hoe zit het echt?
meer top 10