zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Het Nieuwe Werken en de veranderende rol van leiderschap

1 maart 2021 - Organisaties hoeven niet bang te zijn om medewerkers meer vrijheid te geven om te bepalen waar, wanneer, hoe en met wie ze werken, zoals tijdens de Covid-19 crisis. Wel is het belangrijk om in te spelen op de psychologische basisbehoeften van medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie

26 februari 2021 - Eén op de vijf Nederlanders vreest voor het verliezen van hun baan. Veel werkenden hebben daarnaast te maken met ingrijpende veranderingen binnen organisaties en de bedrijven waar zij werkzaam zijn. Dat blijkt uit onderzoek van juridisch probleemoplosser ARAG onder ruim 1500 werkende Nederlanders.

  Lees verder...      1 reactie

Slechts 21 procent besteedt HR-taken uit

25 februari 2021 - Europese bedrijven verschillen van mening over het al dan niet uitbesteden van meer of minder HR-projecten vanwege de coronacrisis. Terwijl ongeveer één op de drie zegt bereid te zijn een groter deel van hun HR-taken intern op zich te nemen, wil meer dan een kwart (27 procent) het tegenovergestelde en doet vaker een beroep op een externe partner.

  Lees verder...      Reageer

Talent.io onthult salarissen Europese softwareontwikkelaars

19 februari 2021 -  Het coronavirus heeft de arbeidsmarkt in 2020 op zijn kop gezet. Uit een nieuw onderzoek van talent.io over de salarissen van softwareontwikkelaars in Europa blijkt dat het gemiddelde salaris voor softwareontwikkelaars in Amsterdam ligt op 57.407 euro. Dit is na München (67.406 euro), Londen (66.000 euro) en Berlijn (64.267 euro) het hoogste gemiddelde salaris.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht

18 februari 2021 - Twintig procent van de Nederlanders vindt het terecht dat werknemers overuren die zij niet vergoed krijgen in geld of tijd, compenseren door zich ziek te melden zonder ziek te zijn. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1154 Nederlanders die 32 uur of meer in loondienst zijn. 

  Lees verder...      2 reacties

Kwart thuiswerkers voelt zich schuldig als hij pauze neemt

17 februari 2021 - De gemiddelde Nederlandse kantoormedewerker heeft last van schuldgevoelens tijdens het thuiswerken. 28 procent voelt zich namelijk schuldig als hij pauze neemt, zo blijkt uit internationaal onderzoek onder 1.000 Nederlandse kantoormedewerkers van Fellowes. Nog eens 29 procent heeft het te druk om pauze te nemen.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken vraagt om vervangen van kantoormentaliteit door een nieuwe lifestyle

15 februari 2021 - Thuiswerkers hechten de meeste waarde aan de mogelijkheid om meer tijd door te brengen met hun gezin/vriendenkring (37 procent); meer tijd voor gezondheid en natuur (30 procent) en een efficiëntere dagindeling (26 procent).

  Lees verder...      Reageer

Werknemer weet niet hoeveel leerbudget hij heeft

11 februari 2021 -  Maar liefst twee derde van de Nederlandse werknemers weet niet hoeveel leerbudget hij of zij ter beschikking heeft. Ook moet bijna de helft van de leidinggevenden (48 procent) dat antwoord schuldig blijven. Dat blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2021, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

  Lees verder...      Reageer

(Thuis)werkend Nederland wil het recht om zelf te bepalen vanuit waar er wordt gewerkt

11 februari 2021 -  Maar liefst 85 procent van de Nederlanders die momenteel gedeeltelijk of volledig thuis werkt, wil het recht hebben om zelf te kunnen bepalen vanuit welke locatie er gewerkt wordt. Nederlanders zoeken hierbij de gulden middenweg. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder ruim 1.250 Nederlandse medewerkers die (gedeeltelijk) thuiswerken over hoe zij werken zien tijdens en na de coronacrisis.

  Lees verder...      Reageer

Personeelsmanagers zullen steeds meer rekening moeten houden met freelancers

9 februari 2021 - De geschiedenis van het personeelsbeleid wordt traditioneel in fasen opgedeeld. Dit gaat van het paternalisme van in de pre-industriële revolutie tot het revisionisme van de naoorlogse periode. Volgens Marthe Veroliemeulen, werkzaam voor Jellow, is het personeelsbeleid voortdurend aan veranderingen onderhevig en kunnen personeelsmanagers zich maar beter op de toekomst voorbereiden.

  Lees verder...      2 reacties

Tweede lockdown heeft grote impact op gewerkte uren bij niet-kantoorbanen

8 februari 2021 - Tijdens de tweede lockdown - eind 2020 - daalde het totale aantal gewerkte uren door mensen met een niet-kantoorbaan met bijna 35  procent ten opzichte van de eerste week na de zomervakantie. Dit blijkt uit onderzoek van Dyflexis.

  Lees verder...      Reageer

Kantoor wordt ontmoetingsplaats en overlegruimte

5 februari 2021 - Met een corona-vaccin in aantocht kunnen we voorzichtig vooruit kijken naar een terugkeer naar het normale leven. Toch kunnen Nederlandse kantoren er post-corona best eens permanent anders uit gaan zien. Kantoormedewerkers willen ook na corona méér blijven thuiswerken dan dat ze daarvoor deden.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkenden zal zich minder vaak ziek melden bij vierdaagse werkweek

4 februari 2021 -  Ruim een kwart (27 procent) van de werkende Nederlanders verwacht zich minder vaak ziek te melden bij een vierdaagse werkweek. Dit komt naar voren uit onderzoek van juridische HR-kennispartner XpertHR, uitgevoerd onder 927 Nederlandse werknemers die nu nog geen vierdaagse werkweek hebben.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips voor een goed functioneringsgesprek in coronatijd

1 februari 2021 - Voor veel werknemers en werkgevers is het een moetu: het functioneringsgesprek. Jaarlijks even een uurtu met elkaar om de tafel, kop koffie erbij, een vragenlijst doorlopen en u kunt er weer een jaar tegenaan. Zonde, want als u het functioneringsgesprek met medewerkers goed aanpakt, dan is het voor allebei heel waardevol.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 335 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10