zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Coronacrisis zorgt voor extra aandacht gezondheid werknemers

7 oktober 2020 -  Bij 93 procent van de bedrijven heeft de coronacrisis gezorgd voor extra aandacht voor de gezondheid van werknemers. Hierbij gaat het om beschermingsmiddelen en zorg voor werknemers met een besmetting, maar ook over de mentale gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR  onder 490 HR-professionals.

  Lees verder...      1 reactie

Aandacht voor sociaal kapitaal essentieel bij ‘hybride werken’

6 oktober 2020 - Voor veel organisaties geldt dat thuiswerken een permanent onderdeel wordt van de bedrijfsstrategie. Mede hierdoor onderzoeken bedrijven de mogelijkheid om kosten te besparen door de omvang van hun kantoorruimte terug te brengen. Beide zijn logische gevolgen van de coronacrisis. Maar besparen op vastgoed zonder te investeren in een hybride werkplekstrategie heeft negatieve effecten op het ‘sociaal kapitaal’ van een organisatie.

  Lees verder...      Reageer

Diversiteitskloof een sprookje of waarheid?

5 oktober 2020 - Er valt nog veel te winnen op het gebied van diversiteit. Nog steeds verdienen vrouwen gemiddeld minder dan mannen. Maar om die kloof te dichten, moeten vrouwen zelf opstaan om de managers en ondernemers van vandaag en morgen te inspireren. Daar pleit Anouska Post, Regional Vice President Sales NGO bij Salesforce, voor.

  Lees verder...      Reageer

Ruim één op de vijf organisaties heeft geen HR-strategie

28 september 2020 -  Maar liefst 23 procent van de organisaties in Nederland heeft geen HR-strategie. Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals. Het zijn voornamelijk de kleinere organisaties die geen HR-strategie hebben gedefinieerd

  Lees verder...      Reageer

Flexkrachten onmisbaar voor opstarten economie na lockdown

22 september 2020 - De coronacrisis heeft een grote impact op mensen met een flexibel arbeidscontract. Een groot deel van de uitzendkrachten, gedetacheerde werknemers en ZZP-ers verloor hun baan in de eerste maanden van de crisis. Tegelijkertijd is een fors deel van de uitzendkrachten – bijvoorbeeld in de zorg, schoonmaak, logistiek en productie – blijven werken, waarbij vaak een extra beroep is gedaan op hun inzet en flexibiliteit om Nederland tijdens de coronacrisis draaiende te houden.

  Lees verder...      Reageer

Werkgever heeft geen oog voor stress en burn-out klachten

22 september 2020 -  Meer dan 60 procent van de vrouwen die zijn uitgevallen door stress of burn-out ervaren een groot taboe bij het bespreken van klachten met hun werkgever. Ook geeft een meerderheid van de vrouwen (60 procent) aan dat er niets werd gedaan toen zij de klachten aan hun werkgever kenbaar maakten. Hierdoor komt ondersteuning vaak te laat en is het risico op (langdurig) verzuim groot.

  Lees verder...      Reageer

Werkrelaties onder druk tijdens de coronacrisis?

21 september 2020 -  Samenwerken heeft voor bedrijven door de coronacrisis een andere dimensie gekregen. Omdat samenwerken de basis is voor een goede bedrijfsvoering, hebben Dé Arbeidsmediators een handige online tool ontwikkeld die werkgevers helpt bij het creëren en behouden van een fijne samenwerking. Zijn er spanningen op de (digitale) werkvloer, dan brengt deze tool de arbeidskwestie eenvoudig in kaart.

  Lees verder...      Reageer

Aantal werkende studenten zonder uitzicht op contractverlenging verdubbeld

21 september 2020 -  Het aantal werkende studenten dat bij de huidige baan geen uitzicht heeft op een nieuw contract, is gedurende 2020 bijna verdubbeld. In het eerste kwartaal van dit jaar gaf slechts tien procent van de werkende studenten nog aan zeker te weten na afloop van het contract nieuw werk te moeten zoeken. In het derde kwartaal was dat percentage gegroeid naar zeventien procent.

  Lees verder...      Reageer

Loonbetaling momenteel hoogste prioriteit HR

14 september 2020 -  De eerste golf van de coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat zowel kleine als grote bedrijven nieuwe prioriteiten zijn gaan stellen. Het resultaat: tijdige en efficiënte loonberekening en -uitbetaling heeft momenteel de grootste prioriteit voor HR-afdelingen. Dit blijkt uit onderzoek van SD Worx. Het onderzoek werd in juni uitgevoerd onder 3.000 bedrijven in 11 Europese landen, waaronder Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Top tien jobboards: het speelbord van de uitzendbureaus en Amerikaanse Tech giganten

14 september 2020 - Volgens onderzoek van Intelligence Group zijn er interessante ontwikkelingen in de meest gebruikte en populairste jobboards op de arbeidsmarkt. Werkgevers en intermediairs plaatsen veelal hun vacatures op plaatsen waar werkzoekenden veel minder kijken. De gratis sites hebben veel vacatures, maar zijn minder populair bij baanzoekers.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlanders wil graag naar kantoor, vooral als ze niet ver hoeven te reizen

11 september 2020 - Ongeveer de helft van de werknemers wil (erg) graag (weer) naar kantoor. 48 procent is het er mee eens of helemaal mee eens om weer op de werkvloer te verschijnen. Maar onder werknemers die ver, meer dan 30 km, moeten reizen is dit enthousiasme een stuk minder groot: 38 procent wil (erg) graag terug naar kantoor.

  Lees verder...      1 reactie

Slechts een op de tien organisaties bereidt zich voor op reorganisatie omwille coronacrisis

9 september 2020 -  Slechts een op de tien HR-professionals heeft de afgelopen periode een reorganisatie voorbereid. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 490 HR-professionals. Ook zijn bedrijven slechts in beperkte mate overgegaan tot het niet verlengen van tijdelijke contracten (veertien procent), het beëindigen van contracten in de proeftijd (elf procent) en het uitstellen van indiensttreding van nieuwe medewerkers (zeventien procent).

  Lees verder...      Reageer

Herstel vacaturetrend zet gestaag door

9 september 2020 - Het aantal vacatures ligt met -26 procent nog steeds onder de vacaturetrend van vorig jaar als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen. Dat blijkt uit de maandelijkse data-analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. Begin juni lag de vacaturetrend nog op -38 procent, in juli was dit -29 procent onder de trend van 2019.

  Lees verder...      Reageer

Waarmee bevordert u het welbevinden van een werknemer?

9 september 2020 -  Een sterke wens van een werknemer om competenter te worden, is een goede voorspeller van een hoog welbevinden. Dit blijkt uit het proefschrift van Arjan van Dam, ‘Striving and thriving: the relationship between achievement goal-orientation and well-being at work’, waarop hij op 11 september promoveert aan Erasmus Universiteit Rotterddam.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 329 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (1) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10