zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Aannemen van talent op afstand bevordert diversiteit

8 maart 2023 - Remote heeft een onderzoek laten uitvoeren onder 250 Nederlandse managers met bevoegdheid tot het aannemen van nieuwe collega’s, de zogeheten vacaturehouders. Het Remote Tech Talent rapport onderzoekt de positieve impact die het werven van talent op afstand kan hebben in opkomende markten.

  Lees verder...      1 reactie

Een op de drie werkenden staat al met één been buiten

7 maart 2023 - Een op de drie werkenden (34 procent) zegt de laatste tijd te twijfelen om over te stappen naar een andere werkgever. Dat blijkt uit de HR-benchmark van Visma | Raet. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 1.154 werkenden en 445 HR-professionals. Op dit moment is tien procent van de werkenden al actief op zoek naar een andere baan en bijna de helft van de werkenden (46 procent) is latent werkzoekend: zij kijken niet actief rond, maar staan wel open voor een aantrekkelijk aanbod.

  Lees verder...      Reageer

In een snel veranderde arbeidsmarkt is één vak uitoefenen echt passé

6 maart 2023 - Het begin van het jaar is het moment om te starten met het realiseren van goede voornemens op zowel zakelijk- als privégebied. Uit onderzoek van MobieTrain blijkt dat ondernemers de zakelijke groei van hun medewerkers enorm belangrijk vinden. Scholing van personeel is namelijk prioriteit bij 91 procent van de bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Werkgevers moeten in actie komen voor betere mentale gezondheid werknemers

3 maart 2023 -  Werkgeversvereniging AWVN wil een krachtige aanpak van ziekteverzuim als gevolg van mentale klachten. Behalve sterkere overheidsmaatregelen om de krapte op de arbeidsmarkt en daarmee de werkdruk te verlichten, roept de werkgeversvereniging ook vakbonden en werkgevers zelf op om werk te maken van programma's die helpen mentale klachten te voorkomen, zowel in het werk als in het privéleven.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips om medewerkers bij te staan in deze tijd van inflatie en stijgende energiekosten

2 maart 2023 - De stijging in kosten van levensonderhoud – zoals energie, eten en benzine – is pijnlijk voelbaar in de portemonnees van velen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn de prijzen voor consumentengoederen en -diensten in 2022 met tien procent gestegen ten opzichte van 2021. In december 2022 bedroeg de inflatie 9,6 procent. Deze ontwikkeling verhoogt de druk op werkgevers om talenten te behouden.

  Lees verder...      Reageer

Technologische investeringen onvoldoende gericht op het verbeteren van de werkbeleving

1 maart 2023 -  In veel organisaties blijven de technologische investeringen voor het verbeteren van de werkbeleving achter. En dat terwijl een optimale werkbeleving cruciaal is voor het aantrekken en behouden van talent. Dit blijkt uit recent onderzoek van Ricoh, dat werd uitgevoerd door Opinium en geanalyseerd door het Centre for Economics and Business Research (CEBR). Aan het onderzoek deden 1000 werknemers en 250 beslissers van Nederlandse organisaties mee.

  Lees verder...      Reageer

Efficiëntieslag in hybride samenwerking verwacht dit jaar

1 maart 2023 - Volgens de experts van Lucid Software wordt hybride samenwerken in 2023 doeltreffender. Dit is te danken aan drie trends: centrale software-ecosystemen, asynchroon samenwerken en het inruilen van ad hoc geïmplementeerde samenwerkingstools voor permanente oplossingen voor hybride werken.

  Lees verder...      Reageer

Bijna 40 procent organisaties laat helft of meer leerbudget op de plank liggen

28 februari 2023 - Organisaties hebben steeds hogere budgetten voor leren en ontwikkelen, maar een flink deel daarvan blijft ongebruikt. Het persoonlijk leerbudget groeide met 25 procent, van €800 in 2021 tot €1.000 in 2022. Maar bijna 40 procent van de organisaties laat de helft of meer op de plank liggen. Opvallend, want Nederland heeft te kampen met een extreem krappe arbeidsmarkt en een enorm verloop van personeel. Investeren in leren en ontwikkelen is dan ook belangrijker dan ooit om toekomstbestendig te blijven.

  Lees verder...      Reageer

CEO’s roepen Europese bedrijven op om Oekraïense en andere vluchtelingen te integreren

27 februari 2023 -  Bijna een jaar na de inval van Rusland in Oekraïne kondigt Tent Partnership for Refugees (Tent) een Europese top aan waarin toonaangevende bedrijven samenkomen om de economische integratie van vrouwelijke Oekraïense vluchtelingen en andere vluchtelingen in Nederland en in heel Europa te versnellen.

  Lees verder...      Reageer

HR-Trends 2023: van skills based recruitment tot ‘het nieuwe kantoor’

24 februari 2023 - Nog nooit zijn zoveel mensen in Nederland van baan gewisseld als in 2022]. Uit recent onderzoek van het UWV blijkt dat anderhalf miljoen mensen vorig jaar een overstap maakten van werkgever - dat is ongeveer een op de vijf werknemers. Maar op welke punten kan HR zich focussen om getalenteerde medewerkers wel te binden en vast te houden?

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkgevers zet sportmogelijkheden in als laatste redmiddel voor nieuw personeel

23 februari 2023 -  De helft van werkend Nederland (52 procent) is van mening dat het stimuleren van bedrijfsfitness goed is voor het imago van een werkgever. Al helemaal in de huidige arbeidsmarkt. De krapte leidt er namelijk toe dat werkgevers alles uit de kast halen om medewerkers te werven, waaronder het aanbieden van sportmogelijkheden. 23 procent van de werkgevers geeft zelfs aan dat dit het laatste redmiddel is in het werven van personeel.

  Lees verder...      Reageer

Twee derde Nederlanders verwacht inflatiecompensatie

21 februari 2023 - Werknemerstevredenheid is een veelbesproken onderwerp, mede door de hoge inflatie en krappe arbeidsmarkt. Wat verwachten werknemers nu eigenlijk van hun werkgever en welke compensaties bieden werkgevers?  SD Worx deed onderzoek naar de extraatjes en compensaties die Nederlandse werknemers ontvingen in 2022 en verwachten in 2023. Daarnaast onderzocht SD Worx de tevredenheid van werknemers over hun carrière.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven zetten in op scholing door aanhoudende economische onzekerheid

20 februari 2023 - Als gevolg van de aanhoudende economische onzekerheid schakelt een op de drie (32 procent) C-level leidinggevenden over naar het om- en bijscholen van eigen personeel om zo wendbaar en veerkrachtig te blijven, ongeacht wat hen te wachten staat. Dat blijkt uit onderzoek van LinkedIn.

  Lees verder...      Reageer

Temperatuur aan onderhandelingstafel loopt op

17 februari 2023 - In de eerste maand van 2023 is de loonstijging gemiddelde 6,3 procent. Daarmee wordt de stijgende trend in loonafspraken, die is ingezet in 2021, voortgezet. In januari zijn er 14 cao-akkoorden bereikt voor ongeveer 50.000 werknemers.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10