zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Twaalf B Corp-organisaties roepen op tot goed werkgeverschap via WieZetJijOpEen.nu

15 juli 2020 -  B Lab, de organisatie achter B Corp, heeft zich net als maar liefst twaalf ‘B Corp gecertificeerde bedrijven’ aangemeld bij het open platform WieZetJijOpEen.nu. Daarmee zijn ‘B Corps’ oververtegenwoordigd op het platform waarop bedrijven gezamenlijk oproepen tot goed werkgeverschap.

  Lees verder...      Reageer

High performance teams kunnen organisaties door crisis loodsen

13 juli 2020 - High Performance Teams (HPT’s) kunnen de oplossing vormen voor bedrijven met IT-afdelingen die moeten inspelen op de veranderende marktomstandigheden en IT-behoeften tijdens de crisis. Het coronavirus dwingt immers steeds meer organisaties om creatief te zijn nu de vraag naar diensten sterk verandert of het personeelsbestand moet worden heroverwogen.

  Lees verder...      Reageer

Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen

10 juli 2020 -  De ‘talent mismatch’ groeit doordat technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Werkgevers hebben moeite met het vinden van voldoende geschikt talent om vacatures te vervullen. De talent mismatch indicator steeg van 6,6 twee jaar geleden naar 6,7 wereldwijd in 2019, het hoogste niveau sinds de Global Skills Index van recruitmentexpert Hays in 2012 begon.

  Lees verder...      Reageer

Vacaturetrend: op weg naar herstel

9 juli 2020 -  Het aantal vacatures ligt met -35 procent nog steeds ver onder de vacaturetrend van vorig jaar als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen, zo blijkt uit de maandelijkse data-analyse van Indeed. Toch is er sprake van verbetering, aangezien de vacaturetrend begin juni nog -38 procent onder de trend van vorig jaar lag.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?

8 juli 2020 -  Het is natuurlijk nooit leuk om aan een werknemer te moeten vertellen dat de samenwerking wordt beëindigd. Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen, zoals nu in coronatijd, brengt de nodige vragen met zich mee. Zeker met de huidige NOW-subsidie en de toetsing vanuit het UWV, kom u als werkgever al gauw in een complexe positie terecht.

  Lees verder...      Reageer

Skillspaspoort gaat cv vervangen

6 juli 2020 - Het curriculum vitae zoals dat al lang wordt gebruikt, heeft zijn langste tijd gehad. De functie van de ouderwetse levensbeschrijving wordt overgenomen door het skillspaspoort, een digitaal instrument waarmee in één oogopslag duidelijk wordt welke vaardigheden en talenten iemand heeft. Het skillspaspoort zal voor werkenden het veranderen van baan gemakkelijker maken en helpt werkgevers om gemakkelijker mensen te werven.

  Lees verder...      Reageer

Bijna alle partners willen aanvullend geboorteverlof opnemen

3 juli 2020 - Vanaf deze week hebben partners van zwangere vrouwen recht op vijf weken aanvullend geboorteverlof. 96 procent van alle partners wil gebruik maken van deze regeling, maar veel aanstaande vaders en co-moeders hebben het nog niet aangevraagd. Het inleveren van salaris is het grootste struikelblok.

  Lees verder...      Reageer

Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?

2 juli 2020 - De manier waarop we werken verandert. De economie verschuift en samenstellingen binnen bedrijven schuiven mee. Sceptische managers lieten hun twijfels over thuiswerken al snel varen. Videobellen, virtual reality en andere technologieën maken zakenreisjes zeldzamer (en minder noodzakelijk) dan ooit.

  Lees verder...      Reageer

Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid

1 juli 2020 - Een toename van de economische groei en werkgelegenheid. Hogere welvaart én een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Met dit vooruitzicht presenteert het Platform de Toekomst van Arbeid (PTA) een reeks aanbevelingen over werken, leren en verzekeren in de toekomst. De voorstellen zijn concreet, doorgerekend en kunnen rekenen op maatschappelijk draagvlak.

  Lees verder...      Reageer

Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen

30 juni 2020 - Met het statement 'Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen' roepen ABU, Cedris, NRTO en OVAL - verenigd in de alliantie Samen werken voor werk - de politiek op snel gerichte maatregelen te nemen om een ‘coronabestand’ met werkzoekenden te voorkomen.

  Lees verder...      Reageer

Groot enthousiasme onder partners voor extra geboorteverlof

23 juni 2020 - Vanaf 1 juli kunnen partners vijf  weken aanvullend geboorteverlof opnemen. Vrijwel alle partners willen van deze regeling gebruikmaken. Toch hebben veel aanstaande vaders en co-moeders dit verlof nog niet aangevraagd.

  Lees verder...      Reageer

Miljoenen ‘zombie-banen’ in Europa op de tocht

22 juni 2020 - Door de overheidssteun zijn in Europa veel banen behouden en massale werkloosheid door de coronacrisis voorkomen. Euler Hermes waarschuwt wel voor het na-effect dat nog gaat komen dit jaar en volgend jaar. Alleen al in 2020 verwacht de kredietverzekeraar, ondanks de noodhulp, 4,3 miljoen extra werklozen in de vijf grootste Europese landen. Daar bovenop komt in 2021 nog eens het verlies van miljoenen ‘zombie-banen’.

  Lees verder...      Reageer

Lancering Deltaplan voor Nederlandse arbeidsmarkt

22 juni 2020 -  Om de kaalslag in de Nederlandse arbeidsmarkt, veroorzaakt door de coronacrisis, te lijf te gaan is minimaal 750 miljoen euro extra nodig. Met dat geld kunnen werknemers van wie de banen zijn gesneuveld weer aan het werk worden geholpen en worden begeleid naar een nieuwe job. Ook moet werkend Nederland daarmee op de been blijven.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie

19 juni 2020 -  De overgrote meerderheid van de Nederlanders verwacht blijvende impact op hoe en waar we werken als gevolg van de coronapandemie. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed onder 986 Nederlandse werkenden en werkzoekenden. Daarnaast hebben thuiswerkvacatures een vlucht genomen.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 326 volgende >
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu? (2) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
OOBE maar dan wel PnP
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10