zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Zo geef je je werknemersbetrokkenheid een boost

27 maart 2023 - Werknemersbetrokkenheid is een van die termen die moeilijk te definiëren is volgens Frank Weishaupt, CEO van Owl Labs. "Zijn betrokken werknemers diegenen die hun opdrachten op tijd afmaken, of die altijd hun zegje doen tijdens teamvergaderingen? Met zoveel verschillende bedrijfsculturen en maatstaven om succes te meten, is het moeilijk te bepalen of teams echt betrokken zijn of gewoon de dag doorkomen. Hoe creëer je een werkomgeving waar werknemersbetrokkenheid en werknemersgeluk samenkomen?"

  Lees verder...      Reageer

Vrouwen in IT willen flexibele werktijden en een goed opleidingsbudget

27 maart 2023 - No Fluff Jobs heeft een onderzoek laten uitvoeren onder 303 vrouwen die in Nederland werkzaam zijn in de IT. De uitkomsten staan in het rapport Vrouwen in de IT 2023 , en dit beschrijft wat vrouwen in de IT-wereld aantrekt en welke arbeidsomstandigheden zij belangrijk vinden. Opvallend is dat vrouwen een goede sfeer op het werk belangrijker vinden dan een hoog salaris.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer vindt het belangrijk dat werkgever investeert in persoonlijke ontwikkeling

27 maart 2023 - Medewerkers willen zich gewaardeerd voelen, gehoord worden, maar bovenal willen ze dat hun werkgever tijd investeert in hen en hun persoonlijke ontwikkelingstraject. Om precies te zijn, geldt dit voor maar liefst 75 procent van de Nederlandse werknemers. Dat is niet gek als je je beseft dat persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden voor 67 procent van de Nederlanders een belangrijke factor is voor het ervaren van werkplezier. 

  Lees verder...      Reageer

Merendeel niet tevreden over salaris

24 maart 2023 - Meer dan de helft van de Nederlandse werkenden tussen de 25 en 50 jaar, is niet tevreden met zijn of haar salaris. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Werktijden.nl. Uit dit onderzoek is ook gebleken dat één op de drie werkenden last heeft van een te hoge werkdruk.

  Lees verder...      Reageer

Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen

22 maart 2023 - Het tekort aan bedrijfsartsen is nijpend. De wachttijd voor de beschikbaarheid van een bedrijfsarts loopt steeds verder op. Het Capaciteitsorgaan meldde op 13 januari jl. dat wanneer Nederland de huidige koers blijft varen het meer dan tien jaar zal duren, voordat dit probleem is opgelost. 

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent

17 maart 2023 - Nu het Nederlandse mkb blijft worstelen met het vinden van nieuwe mensen, zouden ze zich meer moeten focussen op het vasthouden van het talent dat ze al in huis hebben. In de meest recente survey van Personio bijna twee derde (68 procent) van de ondervraagde HR-managers aan dat ze zich zorgen maken over het tekort aan talent.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven zien grote voordelen internationaal verspreide personeelsbestanden

17 maart 2023 - Remote heeft een wereldwijd onderzoek laten uitvoeren onder 1.581 HR-professionals. Het hieruit resulterende 2023 Remote Workforce Report geeft inzicht in de opkomst van internationaal verspreid personeel dat werkt op afstand en de impact die deze trend heeft op de activiteiten van bedrijven en het leven van hun werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Ondanks aandacht voor diversiteit ervaart één op de drie leeftijdsdiscriminatie

16 maart 2023 - Diversiteit & inclusie krijgt als duurzaamheidspijler steeds meer prioriteit. Er is veel aandacht voor gendergelijkheid op de werkvloer en ook de politiek bemoeit zich daarmee. Maar uit Europees onderzoek van Michael Page (onderdeel van PageGroup) naar duurzaamheid op gebied van diversiteit & inclusie en milieu, bleek dat leeftijdsdiscriminatie vaker voorkomt dan genderdiscriminatie.

  Lees verder...      Reageer

Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer

15 maart 2023 - Ruim een derde van de Nederlandse werknemers laat mentale gezondheid onbesproken in gesprekken met leidinggevenden. Bijna de helft van de Nederlanders denkt minder bekwaam over te komen wanneer ze dit soort problematiek met hun baas bespreken. Dat en meer blijkt uit onderzoek uitgevoerd door YouGov in opdracht van Indeed onder meer dan 700 Nederlanders, waarvan 204 beslissers.

  Lees verder...      1 reactie

Medewerker beveelt werkgever niet langer aan

14 maart 2023 - Werkenden zijn ontevreden over arbeidsvoorwaarden en bevelen hun werk niet langer aan bij anderen, dat en meer blijkt uit een jaarlijks representatief onderzoek van onderzoeksbureau InnerVoice onder 550 medewerkers. Medewerkers geven onder andere aan minder tevreden te zijn over hun werkgever dan tijdens de coronaperiode. Positief punt is dat men na de coronaperiode juist wel weer meer zin heeft om te werken en trotser is op het werk dat ze doen.

  Lees verder...      Reageer

AI & HR: De onthulling van de geheimen van een haat-liefderelatie

10 maart 2023 - Kunstmatige intelligentie (of AI, zoals het vaker wordt genoemd) belooft het werk gemakkelijker, sneller en objectiever te maken. Nu bedrijven tijd hebben kunnen besteden aan het onderzoeken of integreren van deze automatisering in hun dagelijkse routines, blijft de vraag bestaan of AI deze beloften kan waarmaken?  

  Lees verder...      2 reacties

‘International Women’s Day zou niet nodig moeten zijn’

9 maart 2023 - Steeds meer vrouwen vinden hun weg naar de top van het bedrijfsleven. Toch is gendergelijkheid volgens Séverine Trouillet, Education & Public Sector Senior Director EuroNorth bij Dassault Systèmes, nog steeds geen gegeven. "Bedrijven die hier niet vol op inzetten doen niet alleen vrouwen, maar ook zichzelf en de maatschappij tekort. Eigenlijk is het jammer dat een dag als International Women’s Day nodig is."

  Lees verder...      Reageer

Minder dan helft werknemers noemt mentale problemen bespreekbaar

9 maart 2023 - Minder dan de helft van de werknemers geeft aan dat mentale problemen, zoals stress en eenzaamheid, bespreekbaar zijn op het werk. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1000 Nederlanders van Workplace Giving, een bedrijf dat programma’s biedt voor vitaliteitsbeleid. Meer dan een op de vier werknemers maakt zich daarbij zorgen om de psychische problemen van collega’s.

  Lees verder...      2 reacties

Waarom vertrekt jouw personeel?

8 maart 2023 - Organisaties hebben nu nog te weinig oog voor de vertrekredenen van medewerkers, terwijl die kunnen duiden op een gebrek aan inclusie en sociale veiligheid op de werkvloer. Door hier niet naar te vragen in exitgesprekken laten zij kansen liggen om cruciale kennis op te doen over dit thema, blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit Utrecht, SER Diversiteit in Bedrijf en Stichting InclusieNL onder Nederlandse organisaties.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10