zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Meeste Nederlandse bedrijven hebben geen structureel diversiteitsbeleid

18 maart 2021 - Het Nederlandse bedrijfsleven wordt al een aantal jaren gevoed met discussies die diversiteit en inclusie moeten bevorderen, denk aan Black Lives Matter, een vrouwenquotum en leeftijdsdiscriminatie. Dit heeft helaas nog niet bijgedragen aan een verbetering: 58,6 procent van de Nederlandse bedrijven heeft geen structureel diversiteit en inclusie beleid.

  Lees verder...      Reageer

Vaker en langer verzuim tijdens tweede golf

17 maart 2021 -  Tijdens de tweede golf is er sprake van vaker en langer verzuim door besmetting met het corona-virus. Was tijdens de eerste golf de helft van de door corona gevelde mensen na twee maanden weer volledig aan het werk. Nu in de huidige tweede golf duurt dat bijna drie maanden.

  Lees verder...      Reageer

Vier trends voor de werkomgeving van de toekomst

16 maart 2021 - Door de uitbraak van het coronavirus en het vele thuiswerken tijdens de lockdown, hebben kantoormedewerkers thuiswerken op grote schaal omarmt. De verwachting is dat werknemers ook na de coronapandemie op een structurele wijze vanuit huis zullen werken in plaats van een aantal uur of een dag per week. Dit heeft grote impact op het kantoor en hoe het kantoor wordt gebruikt.

  Lees verder...      Reageer

Gelijke verhouding tussen man en vrouw op de werkvloer: niet makkelijk, wel mogelijk

16 maart 2021 -  Vorige week, op Internationale Vrouwendag, was ook positie van vrouwen op de arbeidsmarkt onderdeel van de discussies en gesprekken op LinkedIn. Nieuwe data van het platform biedt inzicht in het percentage aangenomen vrouwen, vergeleken met het percentage van het jaar ervoor. Hierin zien we een interessante ontwikkeling.

  Lees verder...      Reageer

Zonder bruikbare data geen Future of Work

15 maart 2021 -  Wie heeft er over twintig jaar wel of geen baan? "Technologie moet de inzetbaarheid van zoveel mogelijk mensen bevorderen," zegt Baptiste Jourdan, mede-oprichter van Toucan Toco, specialist in data storytelling.

  Lees verder...      Reageer

Diversiteit in technologie

15 maart 2021 -  De COVID-crisis heeft grote gevolgen voor werkende vrouwen. Voor de crisis mistte er al een balans in de pijplijn van tech-talent; tegenwoordig is de kwestie zelfs nog prominenter. Teresa Carlson, Vice President Worldwide Public Sector and Industries bij Amazon Web Services (AWS), geeft haar perspectief over de uitdaging waarmee alle bedrijven, ongeacht de sector, worden geconfronteerd.

  Lees verder...      Reageer

Veel aandacht voor bij- en omscholing volwassen bij verkiezingen

12 maart 2021 - In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 staat het om- en bijscholen van onder andere coronawerklozen hoog op de agenda van politiek Den Haag. Zo hebben elf van de dertien zittende partijen standpunten ingenomen in hun verkiezingsprogramma over 'een leven lang leren'.  Dit en meer blijkt uit de Onderwijs Stemhulp van Laudius.

  Lees verder...      Reageer

Online samenwerken met uw team: drie tips

11 maart 2021 - De coronapandemie heeft het afgelopen jaar gezorgd voor grote veranderingen in het werkproces binnen veel bedrijven. Waar er al jarenlang aandacht was voor onder andere thuiswerken, is dit in een stroomversnelling gekomen door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden.

  Lees verder...      Reageer

(Thuis)werkend Nederland staat te popelen om naar kantoor te gaan

8 maart 2021 - Naar kantoor gaan was nog nooit zo populair: twee derde van (thuis)werkend Nederland (63 procent) staat te popelen om weer te gaan werken op kantoor. Ze kijken er vooral naar uit om hun collega’s weer te zien. Het idee dat ze straks weer naar kantoor mogen, maakt medewerkers nu al gelukkig.

  Lees verder...      2 reacties

Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren

5 maart 2021 -  Meer dan de helft (56 procent) van de vrouwen in de tech branch zag de afgelopen twee jaar het niveau van gendergelijkheid in hun organisatie verbeteren en 70 procent was het ermee eens dat hun vaardigheden en ervaring boven het geslacht werden gesteld bij het solliciteren voor hun eerste baan in IT of tech.

  Lees verder...      Reageer

Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen

4 maart 2021 - Een nieuw rapport van Quinyx toont aan dat de voordelen en besparingen van het gebruik van AI-gestuurde WFM-software aanzienlijk zijn. Quinyx ondervroeg wereldwijd 300 leidinggevenden uit verschillende sectoren over hun grootste uitdagingen en topprioriteiten bij het plannen van het personeel met een niet-kantoorbaan.

  Lees verder...      Reageer

Loopbaansector heeft last van lage werkloosheid

3 maart 2021 - De werkloosheid in Nederland blijft dalen, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) afgelopen week deelde. Vanaf vorig jaar november daalde het aantal werklozen maandelijks met 23.000. Daardoor was in januari nog slechts 3,6 procent van de beroepsbevolking werkloos. Mooi nieuws natuurlijk, waar weinig mensen een half jaar geleden rekening mee hielden.

  Lees verder...      Reageer

Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden

2 maart 2021 - In het Recruitment Kengetallen onderzoek komen elk jaar de belangrijkste kengetallen over de Nederlandse recruitmentmarkt naar voren. Een van de onderdelen van dit onderzoek heeft betrekking op de beleving en verwachtingen van de kandidaat tijdens het sollicitatieproces: de candidate experience en candidate expectations. Dit artikel zoomt nader in op de onderhandeling over de arbeidsvoorwaarden.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever

2 maart 2021 - Werkend Nederland is in deze coronatijd meer dan ooit verbonden met de werkgever. Het enthousiasme, berekend via de zogenoemde employee Net Promoter Score, steeg van -drie  in 2020 naar +twaalf in 2021. Dat betekent dat er voor het eerst sinds jaren meer promoters (enthousiaste medewerkers) dan detractors (minder of niet-enthousiaste medewerkers) zijn.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 335 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10