zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Kwart millennials vindt betrokkenheid leidinggevende belangrijker sinds nieuwe werken

12 november 2021 - Betrokkenheid van leidinggevenden is het afgelopen anderhalf jaar nóg belangrijker geworden, met name voor millennials. Dat blijkt uit onderzoek van consultancybureau Frisse Blikken onder werkende Nederlanders met een afgeronde HBO of WO opleiding, uitgevoerd door Motivaction.

  Lees verder...      Reageer

Vraag naar zorgprofessionals fors gestegen

11 november 2021 - Het aantal unieke (online) vacatures in de zorg is in één jaar tijd met maar liefst 43 procent toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group in opdracht van Compagnon. Iedere actieve baanzoeker in de zorg (51.518 in totaal) heeft tegenwoordig de keuze uit vier openstaande vacatures (204.038 in de afgelopen twaalf maanden).

  Lees verder...      Reageer

Wéér terug naar het thuiskantoor: bedrijven verwachten tweedeling

10 november 2021 - Ruim een maand nadat het demissionaire kabinet het advies om thuis te werken introk, werd bekendgemaakt dat we (gedeeltelijk) weer terugkeren naar het thuiskantoor. En waar het hybride werken natuurlijk kansen oplevert, brengt het ook de nodige uitdagingen met zich mee.

  Lees verder...      2 reacties

Whitepaper toont belang van identity management in digitale HR transformatie

4 november 2021 - Okta, Inc. gaat in haar nieuwe whitepaper in op het belang van een op identity gebaseerde strategie bij het uitrollen van een digitale HR transformatie. Observaties wijzen uit dat HR-teams en IT-afdelingen kosten en complexiteit kunnen verminderen terwijl zij vrijheid, veiligheid en flexibiliteit vergroten door in te zetten op een identity gebaseerde oplossing.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor het hedendaagse hybride personeelsbestand

3 november 2021 - Veel HR-afdelingen zijn het afgelopen jaar flink getest op hun flexibiliteit. Van wel thuiswerken, tot niet thuiswerken, tot deels thuiswerken: het wisselde elkaar in een rap tempo af. Gelukkig hebben werkgevers ook veel lessen geleerd in de afgelopen periode. Want hoe werken we na alle maatregelen optimaal samen – op een hybride manier?

  Lees verder...      Reageer

Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten

2 november 2021 - Een manager moet er altijd over waken dat een kerstpakket geen ‘vergiftigd geschenk’ is. De regel is dat als een werknemer een gift van het bedrijf krijgt, de loonbelasting en de premie volksverzekering van toepassing zijn. Hierop bestaan al enige tijd een aantal uitzonderingen, waardoor kerstpakketten eigenlijk al jaren op een fiscaal vriendelijke manier worden gegeven.

  Lees verder...      1 reactie

Medewerkers op de juiste manieren laten leren motiveert!

1 november 2021 - Veel werkgevers zijn gewend om hun medewerkers te laten leren op de traditionele manier. Klassikaal of e-learnings, dat is anno 2021 de norm. De medewerker neemt afstand van zijn werk om te leren en is op dat moment niet inzetbaar. Kan dat niet anders?

  Lees verder...      Reageer

HR-specialist: competenties belangrijkst tijdens selectieprocedure

29 oktober 2021 - Maar liefst 78 procent van de HR-verantwoordelijken noemt competenties leidend bij de selectieprocedure voor een functie. Dit blijkt uit onderzoek van De Staffing Groep onder 1.055 Nederlandse HR-verantwoordelijken, uitgevoerd door Panelwizard. Toch heeft een op de vijf ondervraagden niet scherp over welke competenties hun medewerkers moeten beschikken, wil hun organisatie succesvol zijn in de toekomst.

  Lees verder...      1 reactie

Vier voordelen van AI voor de HR-afdeling

26 oktober 2021 - Artificial Intelligence (AI) biedt vele opties maar wordt door veel organisaties nog terughoudend toegepast, vooral in HR. Volgens Gartner gebruikt slechts 17 procent van de organisaties AI-gebaseerde oplossingen binnen hun HR-werkzaamheden, terwijl AI vele voordelen kan bieden voor de HR-afdeling.

  Lees verder...      Reageer

Drastische veranderingen noodzakelijk om jong talent niet mis te lopen

26 oktober 2021 - Jongeren uit de generaties Y en Z hebben bij de zoektocht naar een baan zeer specifieke verwachtingen, die steeds minder goed aansluiten bij de vraag vanuit het bedrijfsleven. Ze kiezen daarom meer en meer hun eigen weg. Hoe kunnen organisaties, zeker gezien de krapte op de arbeidsmarkt, zorgen dat zij jong talent hierdoor niet mislopen? In dit artikel delen experts hun visie over deze uitdaging.

  Lees verder...      Reageer

De uitdagingen van de nieuwe werkwereld

22 oktober 2021 -  Steeds meer kantoormedewerkers maken gebruik van het overal en altijd kunnen werken. Op het hoofdkantoor, een lokaal deelkantoor of vanuit huis, flexibiliteit is de sleutel naar een goede werk/privé balans. Uit onderzoek van IWG in april dit jaar is gebleken dat werknemers, naast salaris, flexibele werktijden (72 procent) en een flexibele werkplek (50 procent) met grote regelmaat in hun top vijf belangrijke arbeidsvoorwaarden zetten.

  Lees verder...      Reageer

Arbeidsomstandigheden belangrijker thema sinds corona

20 oktober 2021 - De coronapandemie heeft grote invloed gehad op bedrijven en organisaties. Meer dan twee derde (68 procent) van de organisaties spreekt van een negatieve impact. Directies focussen nu meer op arbeidsomstandigheden, zoals de balans werk-privé. Ruim vier op de vijf organisaties (81 procent) ziet het liefst een sneltestregeling vanuit de overheid.

  Lees verder...      Reageer

Rapport benadrukt belang van gelijke kansen en mogelijkheden voor hybride werknemers

19 oktober 2021 - Poly publiceert een nieuw rapport over de evolutie van werkplekken en veranderende houdingen van werknemers ten opzichte van de 9-tot-5-mentaliteit. Het rapport Poly Evolution of the Workplace is een analyse van resultaten van een onderzoek onder 7.261 hybride werknemers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zweden, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten.

  Lees verder...      Reageer

HR-digitalisering nog altijd meer gericht op HR dan op werknemer

19 oktober 2021 - De digitalisering in HR is vooral gericht op het vereenvoudigen van het werk van de HR-afdeling, maar niet zozeer dat van werknemers. Dat blijkt uit een Europese werkgeversenquête van SD Worx. HR-afdelingen zijn voornamelijk digitaal volwassen wanneer het aankomt op transactionele processen die de werkdruk verminderen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 343 volgende >
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10