zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Helft publieke organisaties kan personeelstekort niet opvangen

9 juli 2021 -  Driessen Groep deed onderzoek naar de status van HRM in de publieke sector. De resultaten zijn gepubliceerd in de HRM Barometer 2021 – 2022. Daaruit blijkt dat de publieke sector niet in staat is om een dreigende personeelstekort op te vangen. Bijna twintig procent van medewerkers overweegt een andere baan als ze weer volledig op kantoor moeten werken na corona.

  Lees verder...      Reageer

Organisatie wantrouwt sollicitant die baan verloor tijdens coronacrisis

7 juli 2021 - Het lijkt er op dat sollicitanten waarvan het vorige contract is geëindigd tijdens de coronacrisis, kunnen rekenen op flink wat wantrouwen van HR-medewerkers. Uit onderzoek van Pro Contact onder 361 HR-professionals blijkt dat 68 procent het moeilijk vindt om iemand te beoordelen als de sollicitant zijn of haar baan heeft verloren.

  Lees verder...      Reageer

Vaderverlof zeer populair, maar nog niet succesvol

7 juli 2021 - De WIEG, oftewel het aanvullend geboorteverlof voor partners (vaderverlof), is sinds de introductie op 1 juli 2020 met open armen ontvangen. Uit recent onderzoek van magazine WIJ en Voor Werkende Ouders blijkt dat jonge ouders voor 87 procent op de hoogte zijn van het bestaan van de verlofregeling en 75 procent het verlof ook daadwerkelijk opnam.

  Lees verder...      Reageer

Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten

6 juli 2021 - Het gat in digitale vaardigheden dat al lang vóór de pandemie bestond, wordt steeds groter naarmate digitalisering centraal staat bij de wederopbouw van onze economieën. Terwijl het omscholen van personeel door managers doorgaans wordt beschouwd als een uitdagend en langdurig proces, heeft de pandemie ons geleerd dat het van vitaal belang is om opnieuw te bedenken hoe we teams opleiden, werven en zelfs opnieuw uitvinden door middel van omscholing.

  Lees verder...      Reageer

We mogen weer naar kantoor, maar waar is het enthousiasme?

5 juli 2021 - Voelen collega’s elkaar nog wel goed aan? Is het vertrouwde teamgevoel er nog nu we individualistischer zijn gaan werken? Willen mensen eigenlijk wel terug naar kantoor...?
Waarschuwingen die naar voren komen in verschillende media. Maar waar is het enthousiasme?

  Lees verder...      Reageer

85 procent heeft vertrouwen in de huidige arbeidsmarkt

2 juli 2021 - In lijn met het vlotte herstel van de economie na de coronacrisis hebben werknemers ook weer volop vertrouwen in de arbeidsmarkt en in hun eigen carrière, zo blijkt uit onderzoek* van LinkedIn. 87 procent geeft aan niet te denken dat hun carrièrekansen verslechterd zijn door de coronacrisis en 85 procent heeft vertrouwen in de huidige arbeidsmarkt.

  Lees verder...      1 reactie

Onderzoek toont aan dat werknemers het thuiswerken niet willen opgeven

28 juni 2021 - Uit een recent consumentenonderzoek van Ivanti blijkt dat de mogelijkheid om thuis te werken wat medewerkers betreft een blijvertu is. Bijna de helft van de thuiswerkende respondenten zou eerder een loonsverlaging nemen dan terugkeren naar kantoor. Tweederde zou zelfs afzien van promotie om op afstand te kunnen blijven werken.

  Lees verder...      Reageer

Ruim twintig procent van werkend Nederland voelt druk om buiten werktijd bereikbaar te zijn

25 juni 2021 - Maar liefst 21 procent van de werkende Nederlanders voelt vanuit zijn werkgever de druk om ook buiten werktijd bereikbaar te zijn voor werkgerelateerde vragen. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder 1.082 Nederlandse medewerkers in loondienst.

  Lees verder...      1 reactie

Kwart financieel professionals bang dat collega’s vertrekken door hoge werkdruk

24 juni 2021 -  Financiële afdelingen kampen met een hoge werkdruk. Een kwart (24 procent) van de financieel professionals is bang dat de hoge werkdruk zijn of haar collega’s te veel wordt en dat zij hierdoor gaan vertrekken. Het verhogen van de efficiency van financiële werkzaamheden is dan ook een belangrijke doelstelling binnen 56 procent van de organisaties.

  Lees verder...      Reageer

Begrip leidinggevende vermindert uitval mantelzorger

22 juni 2021 -  Na een dag hard werken thuis op de bank ploffen is niet voor iedereen weggelegd. Ruim een op de vier werkenden in Nederland combineert een betaalde baan met mantelzorg. Denk aan zorg voor ouders die ouder worden, een partner die ziek is of een kind met een beperking. Het is belangrijk dat er oog is voor werkende mantelzorgers, want bovengemiddeld vaak ligt een burn-out op de loer.

  Lees verder...      Reageer

Het einde van 9 tot 5?

18 juni 2021 -  De pandemie heeft de manier van werken voor de meeste mensen veranderd, aangezien werknemers door het hele land het afgelopen jaar vanuit huis hebben gewerkt. Daarnaast blijkt dat dit niet alleen zorgt voor werknemers die vanaf verschillende locaties werken, maar ook nog eens gedurende variërende tijden: het traditionele 9 tot 5 zou binnenkort wel eens voorbij kunnen zijn.

  Lees verder...      Reageer

Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud

18 juni 2021 - Ruim een derde (37 procent) van de managers is van mening dat leidinggeven meer gericht is op soft skills dan op inhoud. Dat blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Als het aankomt op een leidinggevende functie vindt twee op de drie (67 procent) managers werkervaring belangrijker dan een diploma.

  Lees verder...      1 reactie

Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence

16 juni 2021 -  Het idee van een vierdaagse werkweek krijgt weer volop aandacht sinds de pandemie bedrijven en werknemers dwong hun werkwijze te herzien. Verschillende landen experimenteren al met de kortere werkweek, echter blijkt dat door het thuiswerken veel werknemers juist méér zijn gaan werken. Het is dus de vraag of een vierdaagse werkweek wel haalbaar is, zonder een negatieve impact op het bedrijf.

  Lees verder...      Reageer

HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken

14 juni 2021 - Door de coronacrisis zijn HR-professionals gedwongen om hun gesprekken veel meer online te voeren en dat bevalt ze niet. Bijna driekwart (72 procent) van de Nederlandse HR-professionals zegt een hekel te hebben aan virtuele sollicitatiegesprekken. Dit komt mede doordat de non-verbale communicatie mist tijdens een online gesprek, aldus ruim negen op de tien HR-medewerkers.

  Lees verder...      2 reacties

< vorige 1 2 3 4 5 338 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10