zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

63 procent van de medewerkers voelt zich niet gehoord door de directie

19 september 2022 - Een ruime meerderheid (63 procent) van werkend Nederland vindt dat directies niet goed naar (uitvoerend) personeel luisteren. Bovendien zegt 40 procent van de mensen dat hun werkgevers ronduit te weinig doen om huidig personeel te behouden. Dat zijn de belangrijkste bevindingen uit recent onderzoek dat Markteffect uitvoerde voor de Nationale MeewerkWeek.

  Lees verder...      Reageer

Dit zijn de 150 beste werkgevers van Europa

15 september 2022 - Great Place to Work® heeft voor de twintigste keer de lijst van Best Workplaces in Europa bekendgemaakt. De lijst is gebaseerd op onderzoek onder 1,4 miljoen medewerkers van meer dan 3.000 organisaties in 37 Europese landen. Deze erkenning is gebaseerd op de feedback van de eigen medewerkers op het gebied van vertrouwen, innovatie, waarden en leiderschap.

  Lees verder...      Reageer

Betrokkenheid medewerkers nog onder druk door nasleep pandemie

14 september 2022 - In de sectoren software & services en technologie zijn medewerkers het meest betrokken bij hun organisatie. Dat blijkt uit het rapport van Workday Peakon Employee Voice, dat doorlopend in zeventien  sectoren wereldwijd data verzamelt en analyseert en zo volgt hoe de betrokkenheid van medewerkers zich ontwikkelt. Uit het rapport komt ook naar voren dat organisaties vooral in gesprek moeten blijven met medewerkers (en moeten luisteren) om de betrokkenheid te vergroten, het risico op burn-outs te verminderen en talenten te behouden.

  Lees verder...      Reageer

Tekort aan talent bedreigt de cybersecurity van bedrijven

12 september 2022 - De vraag naar IT-security experts is nog nooit zo groot geweest. Met de toenemende digitalisering neemt ook de dreiging van cyberaanvallen toe – en daarmee de vraag naar IT-security experts. Het risico- en cybersecurityonderzoek van Tata Consultancy Services (TCS) toont aan dat de grootste uitdaging op het gebied van cybersecurity voor bedrijven niet zit in het budget, maar juist in het tekort aan talent en professionals met de benodigde expertise.

  Lees verder...      Reageer

Technici steeds ‘ongrijpbaarder’ op de Nederlandse arbeidsmarkt

2 september 2022 - De vraag naar technici is de afgelopen twee jaar verdubbeld, waarbij de vraag naar hoogopgeleide technici sneller is gegroeid (+126 procent) dan die naar middelbaar opgeleide technici (+87 procent). In deze laatste groep is in absolute termen de vraag wel bijna twee keer zo groot als die naar hoogopgeleiden.

  Lees verder...      1 reactie

Gamification: gemakkelijker kun je bedrijfstrainingen niet maken. Wel leuker!

31 augustus 2022 -  Volgens Brian Burke, auteur van het boek 'Gamify', is gamificatie 'het toepassen van interactieve en game-elementen om mensen te betrekken en te motiveren bij het behalen van hun doelen'. Het is dus een toepassing die gametechnieken en spelelementen toepast in een ‘niet-game’ omgeving. Organisaties in verschillende sectoren passen gamificatie inmiddels steeds vaker toe.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlandse organisaties worstelt met positionering als aantrekkelijke werkgever

29 augustus 2022 - 54 procent van de Nederlandse werkgevers heeft moeite om nieuwe medewerkers aan te trekken. Ook geeft meer dan de helft (52,6 procent) van de Nederlandse bedrijven aan dat ze het nog nooit zo moeilijk hadden om zich te positioneren als een aantrekkelijke werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van SD Worx onder ruim 4.300 Europese bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Loonafspraken blijven hoog

22 augustus 2022 - In juli zijn opnieuw hoge cao-afspraken gemaakt. Het maandgemiddelde kwam uit op 3,5 procent. Daardoor komt het gemiddelde voor heel 2022 inmiddels ruim boven de 3,0 procent uit (3,2 procent). Dat meldt AWVN in haar cao-maandbericht over juli.Door een aantal late meldingen van cao-afspraken is het maandgemiddelde over juni naar boven bijgesteld naar 4,1 procent. Daarmee blijkt juni de maand met het hoogste maandgemiddelde van deze eeuw.

  Lees verder...      Reageer

Ontwikkeldoelen slechts digitaal beschikbaar voor iets meer dan helft werknemers

19 augustus 2022 -  Minder dan drie op de vijf (56 procent) medewerkers kan afgesproken ontwikkeldoelen digitaal teruglezen. Hiertegenover staat zeventien procent die deze mogelijkheid helemaal niet heeft. Dit komt naar voren in een benchmark onder ruim 1.000 Nederlandse werknemers uitgevoerd in opdracht van TOPdesk.

  Lees verder...      1 reactie

Explosieve groei vacatures in de energietransitie

16 augustus 2022 - Het aantal vacatures bij bedrijven die zich richten op de energietransitie is voor het tweede jaar op rij bijna verdubbeld. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020 is de groei 263 procent. De meest gevraagde functies zijn projectleiders, technisch consultants en beleidsmedewerkers milieuzaken. De meest gevraagde skills zijn onder andere: scrum, agile methodologie, data-analyse gecombineerd met duurzaamheid, communicatie, zelfmotivatie en werken in groepsverband.

  Lees verder...      Reageer

Diverse organisatie trekt accounting talent aan

10 augustus 2022 - Op dit moment heerst er arbeidsmarktkrapte en ook binnen de accountingprofessie is het moeilijk werknemers te vinden en te houden. Uit het Diversifying Accounting Talent in Europe onderzoeksrapport van IMA (Institute of Management Accountants) en IFAC  (International Federation of Accountants) blijkt dat een diverse, gelijke en inclusieve organisatie het makkelijker maakt om accounting talent aan te trekken en te laten blijven.

  Lees verder...      Reageer

Kennismigranten buiten EU zijn interessant arbeidspotentieel voor schaarste arbeidsmarkt

9 augustus 2022 - Kennismigranten van buiten de EU willen langer of permanent in Nederland blijven en hebben ook vaker de intentie om Nederlands te leren en de Nederlandse nationaliteit aan te vragen. Onder kennismigranten van binnen de EU is dit veel minder het geval. Het aantrekken van kennismigranten van buiten de EU heeft een duurzamer effect op de arbeidsmarktschaarste dan het aantrekken van kennismigranten van binnen de EU.

  Lees verder...      Reageer

Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten

8 augustus 2022 - Pride 2022 was hét moment dus om extra aandacht te vragen voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s. Ook de werkplek is hier onderdeel van. Welke acties neemt jouw HR-afdeling en de rest van de organisatie al in het creëren van een inclusievere werkplek? Om de LHBTI+-community op de werkvloer nog beter te supporten, geeft GoodHabitz je een aantal tips.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken

2 augustus 2022 - Sinds 2020 zijn zorgverleners gewend geraakt aan het gebruik van digitale hulpmiddelen om zorg op afstand te verlenen. Dit geldt met name op het vlak van preventieve zorg, geestelijke gezondheidszorg en de medische nazorg. Maar naarmate de overgang naar hybride manieren van werken zich in de hele zorgsector voortzet, rijzen er veel vragen over wat dit betekent voor de betrokkenheid van werknemers.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 355 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10