zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Softwareontwikkelaars in 2022: Retentie de grootste uitdaging

19 april 2022 - Nederland is een wereldspeler geworden binnen de tech industrie. De gecombineerde waarde van Nederlandse techbedrijven bereikte in 2021 een geschatte waarde van €300 miljard en financiering in Nederlandse startups was hoger dan ooit. Hoewel een recordaantal bedrijven softwareontwikkelaars werft, ligt het komende jaar de uitdaging in het behouden van deze ontwikkelaars.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid Nederlandse werknemers voelt zich veilig bij werkgever

15 april 2022 - Over het algemeen heerst er binnen Nederland een open en goede organisatiecultuur. De maatschappelijke onrust rondom meerdere gevallen van ongewenst en ongepast gedrag vertaalt zich niet naar lagere tevredenheidscijfers of meer gevoelens van onveiligheid bij werkend Nederland. De meeste medewerkers voelen zich emotioneel veilig bij hun werkgever.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse leiders inspireren medewerkers een groter doel na te streven

13 april 2022 - Tijdens de Dag van het Leiderschap, op 7 april, werden de resultaten gepresenteerd van het Leiderschapsonderzoek 2022. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD). In dit onderzoek geeft 97 procent van de ondervraagden de voorkeur aan een transformationele leiderschapsstijl.

  Lees verder...      Reageer

HR-medewerkers onder druk in zoektocht naar personeel

13 april 2022 - Eén op de vier HR-medewerkers (25 procent) voelt zich opgejaagd door collega’s in de zoektocht naar geschikt personeel. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van full service HR & payroll dienstverlener Visma | YouServe onder 519 Nederlandse HR-professionals.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders vinden wetgeving rondom gelijke beloning voor gelijk werk broodnodig

12 april 2022 - Nederlanders vinden dat een gelijke beloning voor mannen en vrouwen met hetzelfde werk per wet geregeld moet worden. Sterker nog, twee op de drie werknemers (67 procent) ziet wet- en regelgeving als de enige oplossing om te voorkomen dat vrouwen structureel minder verdienen dan mannen in een gelijke functie.

  Lees verder...      Reageer

Bijna de helft van de managers denkt dat managen op afstand de norm wordt

12 april 2022 - Bijna de helft van de managers (44 procent) verwacht dat managen op afstand de norm wordt. Dit blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Een meerderheid van 53 procent van de managers vertrouwt zijn of haar team blindelings.

  Lees verder...      Reageer

Een positieve organisatiecultuur voor mensen, milieu, maatschappij én betere financiële prestaties

12 april 2022 - Op een schaal van een tot tien: hoe positief is de cultuur in je team of organisatie? Meestal kun je verbeteren, zowel in plezier als in positieve impact, want de ecologische, technologische en sociale veranderingen gaan steeds sneller. Het goede nieuws: jij maakt verschil - of je nu leidinggevende of teamlid bent.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken vraagt om flinke aanpassingen van managers

11 april 2022 - Bedrijven krijgen aan de lopende band te maken met ingrijpende veranderingen in de manier waarop ze werken. Medewerkers vragen steeds vaker om een betere werk-privébalans. Dit kunnen bedrijven faciliteren door flexwerken, hybride werken en zelfs werken op locatie mogelijk te maken. Managers komen hierdoor wel voor een fikse uitdaging te staan.

  Lees verder...      Reageer

Werk is de beste vorm van Sociale Zekerheid

8 april 2022 - Door een capaciteitstekort bij UWV stokt de re-integratie van langdurig zieke werknemers. Voorgestelde oplossingen zijn weliswaar een stap in de goede richting maar dragen onvoldoende bij aan de echte oplossing, goede re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

  Lees verder...      Reageer

Vier toptips voor managers van hybride teams

7 april 2022 - Frank Weishaupt, CEO van Owl Labs, heeft in zijn carrière aan het roer gestaan van teams met uiteenlopende werkstijlen, van kantoorwerk tot thuiswerkers tot hyflex. "En als ik één ding heb geleerd, is dat er veel meer komt kijken bij het managen van een team op afstand dan jouw collega's via een scherm zien, en dat er vele andere uitdagingen zijn in vergelijking met die op kantoor."

  Lees verder...      Reageer

33 procent Europese bedrijven ervaart complexe wetgeving als struikelblok om verloning op orde te houden

5 april 2022 -  Meer dan 33 procent van de Europese bedrijven heeft moeite om hun loonlijst op orde te houden vanwege de complexiteit van de lokale wetgeving. Dat blijkt uit de Payroll Proficiency Index van SD Worx. Ook blijkt dat ruim vier op de tien bedrijven nu uitsluitend cloudtechnologie gebruiken voor hun verloningsproces.

  Lees verder...      2 reacties

Personeelstekort alleen oplosbaar met multidisciplinaire systeemaanpak

4 april 2022 - Het massale personeelstekort dat we vandaag beleven en onoplosbaar lijkt, is wat in de wetenschap een ‘wicked problem’ wordt genoemd. Zo’n complex probleem vereist volgens TNO een multidisciplinaire systeemaanpak. Deze aanpak helpt organisaties om te investeren in een mix van maatregelen die daadwerkelijk effectief is.

  Lees verder...      Reageer

23 procent HR-professionals: personeelszaken geen strategisch vraagstuk binnen organisatie

31 maart 2022 - Bij maar liefst een kwart van alle Nederlandse organisaties bepaalt de directie niet het HR-beleid. Dit blijkt uit onderzoek van De Staffing Groep onder 1.054 Nederlandse HR-professionals. Ondanks de steeds krappere arbeidsmarkt en de bijbehorende war for talent stelt maar liefst 31 procent van de ondervraagden dat Human Resources minder aandacht vanuit het management krijgt dan sales en marketing.

  Lees verder...      Reageer

Albert Heijn blijft favoriete werkgever onder bijbaners, ook andere supermarkten populair

30 maart 2022 - Supermarkten blijven razend populair als werkgever voor bijbaners. Net als in 2020 stonden ook in 2021 Albert Heijn en Jumbo respectievelijk op plek een en twee. Lidl maakt de top drie compleet. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group, waarvoor in totaal 4.141 scholieren en studenten zijn ondervraagd.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 350 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk (1) 
Nog maar één op de negen starters kan eigen huis kopen (1) 
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (3) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
top10
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?
Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden
Groeiende genderkloof voor werkbaar werk
Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo als de auto. Maar hoe zit het echt?
meer top 10