zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Een op de vijf managers let op etniciteit bij aannemen medewerkers

9 april 2021 -  Bij het aannemen van nieuwe medewerkers let een op de vijf managers op de etniciteit van de sollicitant. Managers jonger dan 35 jaar doen dit beduidend vaker (22 procent) dan managers van 55 jaar of ouder (twaalf  procent). Dat blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden

7 april 2021 - De opkomst van verschillende toekomstige IT-jobs ligt niet in Silicon Valley, maar in minder voor de hand liggende steden wereldwijd. Dat voorspelt Cognizant's Center for the Future of Work in het ‘21 Places of the Future’-rapport, waarin het bedrijf opkomende technologiebranches koppelt aan locaties waar IT-innovaties in die sector floreren.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie zet ook Nederlandse bedrijven aan tot aannemen op basis van vaardigheden

2 april 2021 -  Bedrijven beoordelen professionals naast directe ervaring en kwalificaties ook steeds vaker op vaardigheden. Bijna de helft (48 procent) van de banen in Nederland afgelopen jaar werd ingevuld door werknemers die naar een bedrijfstak of functie overstapten waar ze nog geen eerdere ervaring in hadden, blijkt uit data van LinkedIn.

  Lees verder...      Reageer

'Medewerkers zijn verrassend betrokken en zorgwekkend gefrustreerd´

30 maart 2021 - Na een coronajaar van thuiswerken, maakt Adobe‑dochter Workfront de balans op in het zevende onderzoeksrapport ´The 2021 State of Work´. Dát informatietechnologie steeds belangrijker wordt, was al wel duidelijk geworden uit de eerdere onderzoeken. En volgens het onderzoek zijn kenniswerkers nog steeds uiterst betrokken bij hun werk.

  Lees verder...      Reageer

Ziekmeldingen in de eerste weken van 2021 historisch laag

29 maart 2021 - Het ziekteverzuim in de eerste acht weken van 2021 is 35 procent lager dan in dezelfde periode van de voorgaande drie jaren, blijkt uit gegevens van Interpolis. Dit is opvallend omdat normaal gesproken juist in dit griepseizoen een piek in het aantal ziekmeldingen te zien is.

  Lees verder...      Reageer

Klaar voor ´blended´ werken?

25 maart 2021 - Hoe zien kenniswerkers, zoals marketeers en IT-ers ´de toekomst van werk´? Adobe‑dochter Workfront deed er in samenwerking met Harvard Business Review onderzoek naar in het rapport 'The Future of Work: A Nexus of Strategy and Execution'. De antwoorden worden des te boeiender in tijden van verplicht thuiswerk en het (post-corona) ´blended´ werken van kenniswerkers.

  Lees verder...      Reageer

Een goed salaris is belangrijk, maar het wordt in weinig vacatures benoemd

22 maart 2021 - Tegenwoordig zijn er vele manieren om werknemers aan te trekken. Een van die manieren is door het gebruik van pullfactoren. Uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group blijkt dat de aantrekkingskracht van pullfactoren niet alleen op doelgroep-niveau verschilt, maar ook tussen bepaalde groepen op basis van geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.

  Lees verder...      2 reacties

Vijf tips om uw thuiskantoor in te richten zodat u zo productief mogelijk bent

19 maart 2021 - Het was deze week de ‘Dag van de Thuiswerker’; een speciale dag waarop werkgevers een blijk van waardering kunnen geven aan hun hardwerkende thuiskantoor-tijgers. En terecht: uit onderzoek van Jabra blijkt dat 56 procent van de thuiswerkers thuis productiever zijn dan op kantoor. Dat komt deels door de toegenomen vrijheid en deels door de voorzieningen die werkgevers bieden om thuiswerken te faciliteren.

  Lees verder...      Reageer

Meeste Nederlandse bedrijven hebben geen structureel diversiteitsbeleid

18 maart 2021 - Het Nederlandse bedrijfsleven wordt al een aantal jaren gevoed met discussies die diversiteit en inclusie moeten bevorderen, denk aan Black Lives Matter, een vrouwenquotum en leeftijdsdiscriminatie. Dit heeft helaas nog niet bijgedragen aan een verbetering: 58,6 procent van de Nederlandse bedrijven heeft geen structureel diversiteit en inclusie beleid.

  Lees verder...      Reageer

Vaker en langer verzuim tijdens tweede golf

17 maart 2021 -  Tijdens de tweede golf is er sprake van vaker en langer verzuim door besmetting met het corona-virus. Was tijdens de eerste golf de helft van de door corona gevelde mensen na twee maanden weer volledig aan het werk. Nu in de huidige tweede golf duurt dat bijna drie maanden.

  Lees verder...      Reageer

Vier trends voor de werkomgeving van de toekomst

16 maart 2021 - Door de uitbraak van het coronavirus en het vele thuiswerken tijdens de lockdown, hebben kantoormedewerkers thuiswerken op grote schaal omarmt. De verwachting is dat werknemers ook na de coronapandemie op een structurele wijze vanuit huis zullen werken in plaats van een aantal uur of een dag per week. Dit heeft grote impact op het kantoor en hoe het kantoor wordt gebruikt.

  Lees verder...      Reageer

Gelijke verhouding tussen man en vrouw op de werkvloer: niet makkelijk, wel mogelijk

16 maart 2021 -  Vorige week, op Internationale Vrouwendag, was ook positie van vrouwen op de arbeidsmarkt onderdeel van de discussies en gesprekken op LinkedIn. Nieuwe data van het platform biedt inzicht in het percentage aangenomen vrouwen, vergeleken met het percentage van het jaar ervoor. Hierin zien we een interessante ontwikkeling.

  Lees verder...      Reageer

Zonder bruikbare data geen Future of Work

15 maart 2021 -  Wie heeft er over twintig jaar wel of geen baan? "Technologie moet de inzetbaarheid van zoveel mogelijk mensen bevorderen," zegt Baptiste Jourdan, mede-oprichter van Toucan Toco, specialist in data storytelling.

  Lees verder...      Reageer

Diversiteit in technologie

15 maart 2021 -  De COVID-crisis heeft grote gevolgen voor werkende vrouwen. Voor de crisis mistte er al een balans in de pijplijn van tech-talent; tegenwoordig is de kwestie zelfs nog prominenter. Teresa Carlson, Vice President Worldwide Public Sector and Industries bij Amazon Web Services (AWS), geeft haar perspectief over de uitdaging waarmee alle bedrijven, ongeacht de sector, worden geconfronteerd.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 332 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10