zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag

3 oktober 2022 - Maar liefst 40,8 procent van de werkgevers heeft er weet van dat een collega slachtoffer werd van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Bijna de helft van de medewerkers en hun leidinggevenden hebben last van seksueel getinte grappen op het werk. Tegelijk staat bij ruim een kwart van de medewerkers (26,5 procent) en een op de vijf ondervraagde werkgevers (20,8 procent) grensoverschrijdend gedrag niet op de agenda, ondanks de maatschappelijke discussie.

  Lees verder...      Reageer

Financiële coaches gezocht: aantal openstaande functies schiet omhoog

30 september 2022 - Vacatures die van doen hebben met het beteugelen en voorkomen van schulden lijken momenteel bezig aan een opmars. Dat blijkt uit de meest recente analyse van miljoenen Nederlandse vacatures op vacaturesite Indeed. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal banen in de financiële hulpverlening met bijna 70 procent toegenomen.

  Lees verder...      Reageer

Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt

30 september 2022 - De laatste week van september is uitgeroepen tot ‘Week van het Werkgeluk’ om internationaal aandacht te vragen voor werkgeluk. In de extreem krappe arbeidsmarkt waarin alle beroepsgroepen kampen met personeelstekort komt werkgeluk onder druk door hoog verzuim, stress en verloop. Verschillende experts delen hun kijk hierop.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit

29 september 2022 - Medewerkers die in 2022 het minimumloon verdienen, zien in 2023 hun netto-maandinkomen stijgen met maar liefst 216 euro ten opzichte van juli 2022. Dit is een stijging van 13,17 procent. In deze berekening is rekening gehouden met de tien procent stijging van het brutominimumloon naar 1932 euro per maand. Een belangrijke noot hierbij is dat het minimumloon even hoog is voor mensen met een 36-, 38- en 40-urig contract.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht

28 september 2022 - Werknemers in Europa en de Verenigde Staten zijn gestrest, maar een verrassend laag percentage maakt gebruik van welzijnsinitiatieven op hun werkplek. Dit, terwijl werkgevers deze programma’s wel degelijk als een prioriteit beschouwen, zo blijkt uit onderzoek* van Alight en de Business Group on Health.

  Lees verder...      Reageer

Video-Leren: het hoe en waarom

27 september 2022 - Video's zijn een zeer effectief hulpmiddel om te gebruiken. Ze verminderen de cognitieve belasting en vergroten de betrokkenheid van de kijker. Video zorgt voor een krachtige leerervaring bij je lerenden en zijn populair. We vroegen Helma van den Berg, microlearning expert en oprichter van Let’s Learn! hoe je kunt zorgen dat het een goede leerervaring wordt. waarom videoleren werkt.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers

27 september 2022 - Ruim één op de vier werkende Nederlanders (22 procent) vindt dat werkgevers verantwoordelijk zijn om medewerkers aan te sporen om te sporten. Hoewel 71 procent van de werkgevers deze mening deelt en het belangrijk vindt om zowel de fysieke als mentale gezondheid van hun medewerkers te boosten, wordt dit niet omgezet in daden.

  Lees verder...      Reageer

Kennis HR-professionals over actuele wet- en regelgeving zwaar onvoldoende

26 september 2022 - Nederlandse HR-professionals beschikken over onvoldoende kennis over wet- en regelgeving op het gebied van HR. Meer dan de helft (51 procent) weet niet hoeveel de belastingvrije kilometervergoeding in 2023 bedraagt en maar liefst driekwart (73 procent) weet niet hoeveel werkweken betaald ouderschapsverlof ouders mogen opnemen. Ook weet maar 22 procent van de respondenten tot welk bedrag de 30 procent-regeling wordt beperkt. 

  Lees verder...      Reageer

Jongeren missen begeleiding bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt

23 september 2022 - In september starten heel wat afgestudeerde jongeren met werken of zoeken ze een geschikte job (cf. 64 197 schoolverlaters in 2020, cijfers VDAB). In een steeds krappere arbeidsmarkt zetten ondernemingen alle zeilen bij om deze jonge medewerkers aan te trekken en te binden. Maar wat willen en verwachten jongeren zelf van een job en hun werkgever? Waaruit halen ze werkgeluk en wat zijn afknappers?

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlanders vindt dat werkgever meer aandacht moet besteden aan diversiteit en inclusie

22 september 2022 - Drie op de vijf  Nederlanders vinden het belangrijk dat hun werkgever voldoende aandacht besteedt aan diversiteit en inclusie. Maar: dit thema mag nog hoger op de agenda staan, vindt 45 procent van de Nederlandse respondenten. Als je het hen vraagt, is er nog ruimte voor verbetering en moeten organisaties zich hier nog meer op focussen.

  Lees verder...      Reageer

63 procent van de medewerkers voelt zich niet gehoord door de directie

19 september 2022 - Een ruime meerderheid (63 procent) van werkend Nederland vindt dat directies niet goed naar (uitvoerend) personeel luisteren. Bovendien zegt 40 procent van de mensen dat hun werkgevers ronduit te weinig doen om huidig personeel te behouden. Dat zijn de belangrijkste bevindingen uit recent onderzoek dat Markteffect uitvoerde voor de Nationale MeewerkWeek.

  Lees verder...      Reageer

Dit zijn de 150 beste werkgevers van Europa

15 september 2022 - Great Place to Work® heeft voor de twintigste keer de lijst van Best Workplaces in Europa bekendgemaakt. De lijst is gebaseerd op onderzoek onder 1,4 miljoen medewerkers van meer dan 3.000 organisaties in 37 Europese landen. Deze erkenning is gebaseerd op de feedback van de eigen medewerkers op het gebied van vertrouwen, innovatie, waarden en leiderschap.

  Lees verder...      Reageer

Betrokkenheid medewerkers nog onder druk door nasleep pandemie

14 september 2022 - In de sectoren software & services en technologie zijn medewerkers het meest betrokken bij hun organisatie. Dat blijkt uit het rapport van Workday Peakon Employee Voice, dat doorlopend in zeventien  sectoren wereldwijd data verzamelt en analyseert en zo volgt hoe de betrokkenheid van medewerkers zich ontwikkelt. Uit het rapport komt ook naar voren dat organisaties vooral in gesprek moeten blijven met medewerkers (en moeten luisteren) om de betrokkenheid te vergroten, het risico op burn-outs te verminderen en talenten te behouden.

  Lees verder...      Reageer

Tekort aan talent bedreigt de cybersecurity van bedrijven

12 september 2022 - De vraag naar IT-security experts is nog nooit zo groot geweest. Met de toenemende digitalisering neemt ook de dreiging van cyberaanvallen toe – en daarmee de vraag naar IT-security experts. Het risico- en cybersecurityonderzoek van Tata Consultancy Services (TCS) toont aan dat de grootste uitdaging op het gebied van cybersecurity voor bedrijven niet zit in het budget, maar juist in het tekort aan talent en professionals met de benodigde expertise.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 353 volgende >
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10