zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Flexkrachten onmisbaar voor opstarten economie na lockdown

22 september 2020 - De coronacrisis heeft een grote impact op mensen met een flexibel arbeidscontract. Een groot deel van de uitzendkrachten, gedetacheerde werknemers en ZZP-ers verloor hun baan in de eerste maanden van de crisis. Tegelijkertijd is een fors deel van de uitzendkrachten – bijvoorbeeld in de zorg, schoonmaak, logistiek en productie – blijven werken, waarbij vaak een extra beroep is gedaan op hun inzet en flexibiliteit om Nederland tijdens de coronacrisis draaiende te houden.

  Lees verder...      Reageer

Werkgever heeft geen oog voor stress en burn-out klachten

22 september 2020 -  Meer dan 60 procent van de vrouwen die zijn uitgevallen door stress of burn-out ervaren een groot taboe bij het bespreken van klachten met hun werkgever. Ook geeft een meerderheid van de vrouwen (60 procent) aan dat er niets werd gedaan toen zij de klachten aan hun werkgever kenbaar maakten. Hierdoor komt ondersteuning vaak te laat en is het risico op (langdurig) verzuim groot.

  Lees verder...      Reageer

Werkrelaties onder druk tijdens de coronacrisis?

21 september 2020 -  Samenwerken heeft voor bedrijven door de coronacrisis een andere dimensie gekregen. Omdat samenwerken de basis is voor een goede bedrijfsvoering, hebben Dé Arbeidsmediators een handige online tool ontwikkeld die werkgevers helpt bij het creëren en behouden van een fijne samenwerking. Zijn er spanningen op de (digitale) werkvloer, dan brengt deze tool de arbeidskwestie eenvoudig in kaart.

  Lees verder...      Reageer

Aantal werkende studenten zonder uitzicht op contractverlenging verdubbeld

21 september 2020 -  Het aantal werkende studenten dat bij de huidige baan geen uitzicht heeft op een nieuw contract, is gedurende 2020 bijna verdubbeld. In het eerste kwartaal van dit jaar gaf slechts tien procent van de werkende studenten nog aan zeker te weten na afloop van het contract nieuw werk te moeten zoeken. In het derde kwartaal was dat percentage gegroeid naar zeventien procent.

  Lees verder...      Reageer

Loonbetaling momenteel hoogste prioriteit HR

14 september 2020 -  De eerste golf van de coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat zowel kleine als grote bedrijven nieuwe prioriteiten zijn gaan stellen. Het resultaat: tijdige en efficiënte loonberekening en -uitbetaling heeft momenteel de grootste prioriteit voor HR-afdelingen. Dit blijkt uit onderzoek van SD Worx. Het onderzoek werd in juni uitgevoerd onder 3.000 bedrijven in 11 Europese landen, waaronder Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Top tien jobboards: het speelbord van de uitzendbureaus en Amerikaanse Tech giganten

14 september 2020 - Volgens onderzoek van Intelligence Group zijn er interessante ontwikkelingen in de meest gebruikte en populairste jobboards op de arbeidsmarkt. Werkgevers en intermediairs plaatsen veelal hun vacatures op plaatsen waar werkzoekenden veel minder kijken. De gratis sites hebben veel vacatures, maar zijn minder populair bij baanzoekers.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlanders wil graag naar kantoor, vooral als ze niet ver hoeven te reizen

11 september 2020 - Ongeveer de helft van de werknemers wil (erg) graag (weer) naar kantoor. 48 procent is het er mee eens of helemaal mee eens om weer op de werkvloer te verschijnen. Maar onder werknemers die ver, meer dan 30 km, moeten reizen is dit enthousiasme een stuk minder groot: 38 procent wil (erg) graag terug naar kantoor.

  Lees verder...      1 reactie

Slechts een op de tien organisaties bereidt zich voor op reorganisatie omwille coronacrisis

9 september 2020 -  Slechts een op de tien HR-professionals heeft de afgelopen periode een reorganisatie voorbereid. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 490 HR-professionals. Ook zijn bedrijven slechts in beperkte mate overgegaan tot het niet verlengen van tijdelijke contracten (veertien procent), het beëindigen van contracten in de proeftijd (elf procent) en het uitstellen van indiensttreding van nieuwe medewerkers (zeventien procent).

  Lees verder...      Reageer

Herstel vacaturetrend zet gestaag door

9 september 2020 - Het aantal vacatures ligt met -26 procent nog steeds onder de vacaturetrend van vorig jaar als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen. Dat blijkt uit de maandelijkse data-analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. Begin juni lag de vacaturetrend nog op -38 procent, in juli was dit -29 procent onder de trend van 2019.

  Lees verder...      Reageer

Waarmee bevordert u het welbevinden van een werknemer?

9 september 2020 -  Een sterke wens van een werknemer om competenter te worden, is een goede voorspeller van een hoog welbevinden. Dit blijkt uit het proefschrift van Arjan van Dam, ‘Striving and thriving: the relationship between achievement goal-orientation and well-being at work’, waarop hij op 11 september promoveert aan Erasmus Universiteit Rotterddam.

  Lees verder...      Reageer

Werving staat voor vier op de tien organisaties onderaan prioriteitenlijst

7 september 2020 - Bij 38 procent van de organisaties staat sinds de coronacrisis de werving van nieuwe medewerkers onderaan de prioriteitenlijst. Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals. In lijn met de lage prioritering van werving op dit moment, geeft een derde (34 procent) van de HR-professionals aan dat hun organisatie de sollicitatieprocedure gedigitaliseerd heeft omwille van de coronacrisis.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkenden verwacht stijging nettoloon

4 september 2020 - Bijna een kwart van de werkende Nederlanders verwacht een stijging van het nettoloon (24 procent). Vorig jaar was er meer optimisme en lag dit aantal op 32 procent. Het merendeel verwacht dat het nettoloon in 2021 gelijk blijft (66 procent). In 2019 verwachtte 61 procent dit.

  Lees verder...      Reageer

Vier op vijf HR-verantwoordelijken onbekend met European e-Competence Framework

3 september 2020 -  Maar liefst 81 procent van de Nederlandse HR-specialisten is niet bekend met het European e-Competence Framework (e-CF). Dit blijkt uit onderzoek van de Staffing Groep onder 1.040 Nederlandse HR-verantwoordelijken, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden zegt slechts zestien procent dat zijn of haar organisatie gebruikmaakt van het e-CF.

  Lees verder...      Reageer

Managers kunnen bijdragen aan de gezondheid van coronathuiswerkers

2 september 2020 -  Het is nog steeds coronatijd en dus zit een groot deel van kantoorwerkend Nederland nog steeds thuis te ploeteren. De arbodiensten waarschuwen echter voor de nadelige gevolgen van al dat thuiswerken. Aagje Onderwater van Body Supplies erkent het probleem.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 326 volgende >
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu? (2) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
OOBE maar dan wel PnP
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10