zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Ideale werkplekken creëren voor werken op afstand

26 april 2022 - Werken op afstand heeft zich ontwikkeld van een tijdelijke lockdown-oplossing tot een wereldwijde manier van werken die niet meer weg te denken is. Volgens onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor Statistieken) in 2021 zegt het merendeel van de bedrijven waar hybride werken mogelijk is deze werkstijl te behouden wanneer de pandemie tot een einde komt.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven grijpen naast talentenpool van professionals met ‘gat op CV’

25 april 2022 - Meer dan tweederde (69 procent) van de Nederlanders heeft gedurende zijn of haar carrière wel eens een pauze ingelast, vrijwillig of noodgedwongen. Nieuw onderzoek van LinkedIn laat zien dat professionals een prijs betalen voor die onderbreking: maar liefst 40 procent van de HR-managers geeft aan sollicitanten met loopbaanonderbrekingen niet uit te nodigen voor een gesprek.

  Lees verder...      Reageer

Grote Nederlandse bedrijven helpen bijna 22.000 vluchtelingen de arbeidsmarkt te betreden

22 april 2022 - Nu de grootste vluchtelingencrisis in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog zich ontvouwt, doen dertien vooraanstaande Nederlandse bedrijven, waaronder ABN AMRO, Randstad, Royal FrieslandCampina en TenneT, nieuwe toezeggingen om vluchtelingen te helpen economisch te integreren in Nederland en Europa.

  Lees verder...      Reageer

Vijf manieren om het volledige potentieel van werknemers te benutten

22 april 2022 - Nu we onze weg proberen te vinden in de nieuwe digitale realiteit na corona, is het belangrijker dan ooit dat organisaties het volledige potentieel van hun werknemers benutten. Ongeveer 42 procent van de gevraagde kernvaardigheden van banen is veranderd, dus bij- en omscholing is van het grootste belang.

  Lees verder...      Reageer

Met hybride werken besparen bedrijven gemiddeld 10.000 euro per werknemer

20 april 2022 - Onderzoek van IWG toont aan dat hybride werken de kosten van bedrijven significant kan terugdringen. Door flexibele kantoorruimtes te gebruiken besparen bedrijven op overheadkosten zoals huur, energie en ondersteunend personeel wat kan oplopen tot gemiddeld 9.690,14 euro per werknemer per jaar.

  Lees verder...      Reageer

Softwareontwikkelaars in 2022: Retentie de grootste uitdaging

19 april 2022 - Nederland is een wereldspeler geworden binnen de tech industrie. De gecombineerde waarde van Nederlandse techbedrijven bereikte in 2021 een geschatte waarde van €300 miljard en financiering in Nederlandse startups was hoger dan ooit. Hoewel een recordaantal bedrijven softwareontwikkelaars werft, ligt het komende jaar de uitdaging in het behouden van deze ontwikkelaars.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid Nederlandse werknemers voelt zich veilig bij werkgever

15 april 2022 - Over het algemeen heerst er binnen Nederland een open en goede organisatiecultuur. De maatschappelijke onrust rondom meerdere gevallen van ongewenst en ongepast gedrag vertaalt zich niet naar lagere tevredenheidscijfers of meer gevoelens van onveiligheid bij werkend Nederland. De meeste medewerkers voelen zich emotioneel veilig bij hun werkgever.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse leiders inspireren medewerkers een groter doel na te streven

13 april 2022 - Tijdens de Dag van het Leiderschap, op 7 april, werden de resultaten gepresenteerd van het Leiderschapsonderzoek 2022. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD). In dit onderzoek geeft 97 procent van de ondervraagden de voorkeur aan een transformationele leiderschapsstijl.

  Lees verder...      Reageer

HR-medewerkers onder druk in zoektocht naar personeel

13 april 2022 - Eén op de vier HR-medewerkers (25 procent) voelt zich opgejaagd door collega’s in de zoektocht naar geschikt personeel. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van full service HR & payroll dienstverlener Visma | YouServe onder 519 Nederlandse HR-professionals.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders vinden wetgeving rondom gelijke beloning voor gelijk werk broodnodig

12 april 2022 - Nederlanders vinden dat een gelijke beloning voor mannen en vrouwen met hetzelfde werk per wet geregeld moet worden. Sterker nog, twee op de drie werknemers (67 procent) ziet wet- en regelgeving als de enige oplossing om te voorkomen dat vrouwen structureel minder verdienen dan mannen in een gelijke functie.

  Lees verder...      Reageer

Bijna de helft van de managers denkt dat managen op afstand de norm wordt

12 april 2022 - Bijna de helft van de managers (44 procent) verwacht dat managen op afstand de norm wordt. Dit blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Een meerderheid van 53 procent van de managers vertrouwt zijn of haar team blindelings.

  Lees verder...      Reageer

Een positieve organisatiecultuur voor mensen, milieu, maatschappij én betere financiële prestaties

12 april 2022 - Op een schaal van een tot tien: hoe positief is de cultuur in je team of organisatie? Meestal kun je verbeteren, zowel in plezier als in positieve impact, want de ecologische, technologische en sociale veranderingen gaan steeds sneller. Het goede nieuws: jij maakt verschil - of je nu leidinggevende of teamlid bent.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken vraagt om flinke aanpassingen van managers

11 april 2022 - Bedrijven krijgen aan de lopende band te maken met ingrijpende veranderingen in de manier waarop ze werken. Medewerkers vragen steeds vaker om een betere werk-privébalans. Dit kunnen bedrijven faciliteren door flexwerken, hybride werken en zelfs werken op locatie mogelijk te maken. Managers komen hierdoor wel voor een fikse uitdaging te staan.

  Lees verder...      Reageer

Werk is de beste vorm van Sociale Zekerheid

8 april 2022 - Door een capaciteitstekort bij UWV stokt de re-integratie van langdurig zieke werknemers. Voorgestelde oplossingen zijn weliswaar een stap in de goede richting maar dragen onvoldoende bij aan de echte oplossing, goede re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 348 volgende >
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Nederlander werkt liever thuis vanwege hoge benzinekosten
Organisaties houden geen rekening met feedback werknemers bij aanpassen reis- en onkostenbeleid
Succesvol thuiswerken met geautomatiseerd uitgavenbeheer
Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort
Een wasje draaien in de baas zijn tijd: broodnodig of overbodige luxe?
Bestuurders hebben bandenspanning niet op orde
Twaalf uitdagingen voor het hybride werken
Managers kunnen eenvoudig het zakelijke netwerk uitbreiden
Fiets naar je Werk-dag: auto populairder dan fiets voor woon-werkverkeer
Invloed van blockchain en robotisering neemt volgens finance professionals af
meer top 10