zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Werkgevers trekken beurs voor meer personeel

10 mei 2023 - Werkgevers trekken alle registers open om nieuw personeel aan te trekken en zittend personeel te behouden. Ze zetten vooral financiële middelen in. Daarvan is de aanbrengpremie de meest gebruikte. Werkgevers maken zich grote zorgen over de gevolgen van hun onderlinge concurrentie om personeel.

  Lees verder...      Reageer

Explosie langdurig verzuim verwacht

9 mei 2023 - Uit onderzoek van HR Navigator onder ruim 250 grote werkgevers – met meer dan 75 medewerkers in dienst – blijkt dat momenteel 5,1  procent van het personeel langer dan zes weken thuis zit. De verwachting is dat het langdurig verzuim explosief zal toenemen.

  Lees verder...      Reageer

Werving heeft grote prioriteit bij overheid; grote mismatch tussen wervingsstrategie en wensen potentiële medewerkers

8 mei 2023 - Voor HR-professionals en leidinggevenden binnen de overheid heeft werving en selectie dit jaar de hoogste prioriteit. Dat blijkt uit de HR-benchmark van Visma | Raet. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 167 werkenden en 73 HR-professionals en bestuurders binnen overheidsorganisaties. Bijna de helft (45 procent) zegt dat hun organisatie meer aandacht wil besteden aan het aantrekken van talent. Nog eens 21 procent wil meer aandacht geven aan de sollicitatieprocedure.

  Lees verder...      Reageer

Jongeren verwachten vaker dat werkgever collega’s met overgewicht helpt dan oudere werknemers

8 mei 2023 - Eén op de vijf werknemers wil dat de werkgever hem helpt om gewicht te verliezen. Jongeren maken zich daarbij vaker zorgen om het overgewicht van collega’s en verwachten vaker dat de werkgever collega’s met gezondheidsklachten, zoals overgewicht, helpt. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.000 Nederlanders van Workplace Giving.

  Lees verder...      Reageer

Het belang van een work-life balance

5 mei 2023 - De frontline medewerkers in Nederland zijn vaak nog de onbezongen helden van onze moderne, door tech-gedreven economie. En ondanks dat we in de retail, logistiek en horeca veel op ze leunen, wordt er nog weinig geïnvesteerd in het welzijn van deze groep.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werknemers lopen jaarlijks 328 miljoen euro mis door het indienen declaraties

5 mei 2023 - Nederlandse werknemers lopen samen ruim 328 miljoen euro* mis op jaarbasis door het niet indienen van declaraties op het werk. Dit blijkt uit een onderzoek van fintechbedrijf Pleo met Direct Research onder 1.042 Nederlandse werknemers. Gemiddeld wordt 83,30 euro per persoon aan onkosten niet teruggevraagd aan de werkgever.

  Lees verder...      Reageer

Psychisch verzuim stijgt flink: deze vragen maken duidelijk of een medewerker mogelijk uitvalt

4 mei 2023 - Het ziekteverzuim door stress loopt flink op, zo blijkt uit nieuwe cijfers van arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. Het psychisch verzuim was vorig jaar maar liefst dertien procent hoger dan in 2019. Daarom deelt Ellen Botman, psycholoog en stress-expert van Happy Brain® Clinics, negen vragen die een indicatie geven hoe goed iemand met stress omgaat.

  Lees verder...      2 reacties

30 procent Nederlanders: arbeidsvoorwaardenpakket oneerlijk ten opzichte van anderen

3 mei 2023 - Voor Europese bedrijven geldt binnenkort een nieuwe wetgeving waarbij meer openheid over het loon geboden is vanuit de werkgever. Zo kunnen werknemers eenvoudiger salarissen vergelijken – en wordt een eventuele loonkloof ook zichtbaar. Europese HR-dienstverlener SD Worx deed onderzoek onder 16.000 werknemers in zestien landen naar de stand van zaken rondom salaris, transparantie en keuze.

  Lees verder...      Reageer

Voorbereiden op het onvoorspelbare: hoe je een gebrek aan vaardigheden identificeert

3 mei 2023 - Bedrijven over de hele wereld ervaren iets volkomen unieks. Misschien wel voor de eerste keer ooit worden ze geconfronteerd met een onzeker economisch landschap in combinatie met een record in lage werkloosheid en een overvloed aan openstaande vacatures. Yoss Perl, Sales Director Benelux & Nordics bij HiBob, schreef er dit artikel over.

  Lees verder...      Reageer

Uit het oog, uit het hart – managers zijn gewaarschuwd

1 mei 2023 - Thuis werken kan nét zo productief zijn als op kantoor – echt waar! – maar levert ook problemen op als je denkt dat je met een beetje software klaar bent. Thuiswerkers hebben namelijk last van proximity bias: het idee dat hun collega’s op kantoor een streepje voor hebben qua carrièrekansen. En hiervoor moeten managers op hun hoede zijn.

  Lees verder...      Reageer

De vijf beste tactieken om de risico's van hybride werken te neutraliseren

25 april 2023 - De afgelopen jaren zijn hybride werkmodellen het nieuwe normaal geworden in bedrijven, waardoor medewerkers vaak verwachten of eisen dat werkregelingen enige flexibiliteit bieden. De experts bij Hogan Assessments hebben enkele van de grootste risico's van dit werkmodel onderzocht om te bepalen hoe deze uitdagingen het best worden aangepakt en hoe een succesvolle hybride omgeving wordt gecreëerd waar teams zich kunnen ontplooien.

  Lees verder...      Reageer

Werkgevers negeren behoeften van vrouwen in nieuw arbeidslandschap

25 april 2023 - In de huidige transitie naar hybride werkmodellen houden bedrijven onvoldoende rekening met hun werknemers, met name vrouwen. Uit het recente Future of Work-rapport van Accenture blijkt dat slechts één op de drie vrouwen tevreden is met de nieuwe werkstructuren die bedrijven invoeren.

  Lees verder...      Reageer

Meldingen van pestgedrag op de werkvloer fors gestegen

24 april 2023 - 19 april) was het de Dag tegen Pesten. Aanleiding om pesten op de werkvloer aandacht te geven. Bij Hoffmann, het grootste onderzoeksbureau van Nederland, is er een forse toename te zien van het aantal meldingen van pesterijen op de werkvloer. Opvallend is dat deze meldingen steeds vaker binnenkomen met behulp van de vertrouwenspersoon.

  Lees verder...      Reageer

Technische branche: Cultuuromslag cruciaal om sector vrouwvriendelijker te maken

19 april 2023 - De technische sector kampt nog steeds met een ondervertegenwoordiging van vrouwen. Zowel technici (64 procent) als HR-beslissers (72 procent) uit de branche onderschrijven dit. Zes op de tien (59 procent) technici bestempelen de branche momenteel zelfs als onaantrekkelijk voor vrouwen. Om hier verandering in te brengen, zien technici vooral (57 procent) dat bedrijven een cultuurverandering moeten ondergaan.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10