zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Veel aandacht voor bij- en omscholing volwassen bij verkiezingen

12 maart 2021 - In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 staat het om- en bijscholen van onder andere coronawerklozen hoog op de agenda van politiek Den Haag. Zo hebben elf van de dertien zittende partijen standpunten ingenomen in hun verkiezingsprogramma over 'een leven lang leren'.  Dit en meer blijkt uit de Onderwijs Stemhulp van Laudius.

  Lees verder...      Reageer

Online samenwerken met uw team: drie tips

11 maart 2021 - De coronapandemie heeft het afgelopen jaar gezorgd voor grote veranderingen in het werkproces binnen veel bedrijven. Waar er al jarenlang aandacht was voor onder andere thuiswerken, is dit in een stroomversnelling gekomen door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden.

  Lees verder...      Reageer

(Thuis)werkend Nederland staat te popelen om naar kantoor te gaan

8 maart 2021 - Naar kantoor gaan was nog nooit zo populair: twee derde van (thuis)werkend Nederland (63 procent) staat te popelen om weer te gaan werken op kantoor. Ze kijken er vooral naar uit om hun collega’s weer te zien. Het idee dat ze straks weer naar kantoor mogen, maakt medewerkers nu al gelukkig.

  Lees verder...      2 reacties

Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren

5 maart 2021 -  Meer dan de helft (56 procent) van de vrouwen in de tech branch zag de afgelopen twee jaar het niveau van gendergelijkheid in hun organisatie verbeteren en 70 procent was het ermee eens dat hun vaardigheden en ervaring boven het geslacht werden gesteld bij het solliciteren voor hun eerste baan in IT of tech.

  Lees verder...      Reageer

Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen

4 maart 2021 - Een nieuw rapport van Quinyx toont aan dat de voordelen en besparingen van het gebruik van AI-gestuurde WFM-software aanzienlijk zijn. Quinyx ondervroeg wereldwijd 300 leidinggevenden uit verschillende sectoren over hun grootste uitdagingen en topprioriteiten bij het plannen van het personeel met een niet-kantoorbaan.

  Lees verder...      Reageer

Loopbaansector heeft last van lage werkloosheid

3 maart 2021 - De werkloosheid in Nederland blijft dalen, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) afgelopen week deelde. Vanaf vorig jaar november daalde het aantal werklozen maandelijks met 23.000. Daardoor was in januari nog slechts 3,6 procent van de beroepsbevolking werkloos. Mooi nieuws natuurlijk, waar weinig mensen een half jaar geleden rekening mee hielden.

  Lees verder...      Reageer

Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden

2 maart 2021 - In het Recruitment Kengetallen onderzoek komen elk jaar de belangrijkste kengetallen over de Nederlandse recruitmentmarkt naar voren. Een van de onderdelen van dit onderzoek heeft betrekking op de beleving en verwachtingen van de kandidaat tijdens het sollicitatieproces: de candidate experience en candidate expectations. Dit artikel zoomt nader in op de onderhandeling over de arbeidsvoorwaarden.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever

2 maart 2021 - Werkend Nederland is in deze coronatijd meer dan ooit verbonden met de werkgever. Het enthousiasme, berekend via de zogenoemde employee Net Promoter Score, steeg van -drie  in 2020 naar +twaalf in 2021. Dat betekent dat er voor het eerst sinds jaren meer promoters (enthousiaste medewerkers) dan detractors (minder of niet-enthousiaste medewerkers) zijn.

  Lees verder...      Reageer

Het Nieuwe Werken en de veranderende rol van leiderschap

1 maart 2021 - Organisaties hoeven niet bang te zijn om medewerkers meer vrijheid te geven om te bepalen waar, wanneer, hoe en met wie ze werken, zoals tijdens de Covid-19 crisis. Wel is het belangrijk om in te spelen op de psychologische basisbehoeften van medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie

26 februari 2021 - Eén op de vijf Nederlanders vreest voor het verliezen van hun baan. Veel werkenden hebben daarnaast te maken met ingrijpende veranderingen binnen organisaties en de bedrijven waar zij werkzaam zijn. Dat blijkt uit onderzoek van juridisch probleemoplosser ARAG onder ruim 1500 werkende Nederlanders.

  Lees verder...      1 reactie

Slechts 21 procent besteedt HR-taken uit

25 februari 2021 - Europese bedrijven verschillen van mening over het al dan niet uitbesteden van meer of minder HR-projecten vanwege de coronacrisis. Terwijl ongeveer één op de drie zegt bereid te zijn een groter deel van hun HR-taken intern op zich te nemen, wil meer dan een kwart (27 procent) het tegenovergestelde en doet vaker een beroep op een externe partner.

  Lees verder...      Reageer

Talent.io onthult salarissen Europese softwareontwikkelaars

19 februari 2021 -  Het coronavirus heeft de arbeidsmarkt in 2020 op zijn kop gezet. Uit een nieuw onderzoek van talent.io over de salarissen van softwareontwikkelaars in Europa blijkt dat het gemiddelde salaris voor softwareontwikkelaars in Amsterdam ligt op 57.407 euro. Dit is na München (67.406 euro), Londen (66.000 euro) en Berlijn (64.267 euro) het hoogste gemiddelde salaris.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht

18 februari 2021 - Twintig procent van de Nederlanders vindt het terecht dat werknemers overuren die zij niet vergoed krijgen in geld of tijd, compenseren door zich ziek te melden zonder ziek te zijn. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1154 Nederlanders die 32 uur of meer in loondienst zijn. 

  Lees verder...      2 reacties

Kwart thuiswerkers voelt zich schuldig als hij pauze neemt

17 februari 2021 - De gemiddelde Nederlandse kantoormedewerker heeft last van schuldgevoelens tijdens het thuiswerken. 28 procent voelt zich namelijk schuldig als hij pauze neemt, zo blijkt uit internationaal onderzoek onder 1.000 Nederlandse kantoormedewerkers van Fellowes. Nog eens 29 procent heeft het te druk om pauze te nemen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 332 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10