zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Jongeren maken minder betaalde uren sinds de crisis

6 mei 2020 -  53 procent van de studenten en scholieren en 35 procent van de jongeren onder de 30 jaar, geeft aan minder betaalde uren te kunnen maken sinds het begin van de crisis. Voor de Nederlandse beroepsbevolking ligt dit percentage op twintig procent. Van de groep van 45 jaar en ouder is dit 9,5 procent.

  Lees verder...      Reageer

Flexwerkers essentieel om coronacrisis te overleven en economie te redden

4 mei 2020 - Ruim een derde (36 procent) van de Nederlandse leidinggevenden vindt flexwerkers essentieel voor hun bedrijf om de coronacrisis te overleven. Bijna zestig procent (57 procent) denkt dat flexwerkers onmisbaar zijn om de economie er weer bovenop te krijgen zodra de crisis voorbij is. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR Flex.

  Lees verder...      Reageer

Kwart minder vacatures sinds intelligente lockdown

30 april 2020 - Uit analyses van Jobdigger en Intelligence Group over de meest actuele arbeidsmarktdata van de Nederlandse arbeidsmarkt (tot en met zondag 19 april), zijn een aantal waarnemingen en conclusies te trekken. Zo is er een kwart (-24 procent) minder vraag (vacatures) sinds de intelligente lockdown. Sinds het begin van het jaar zijn er gemiddeld 36 procent minder vacatures.

  Lees verder...      Reageer

Twintig procent minder nieuwe vacatures sinds intelligente lockdown

21 april 2020 -  Wekelijks brengen Intelligence Group en Jobdigger de meest actuele ontwikkelingen in kaart op de Nederlandse arbeidsmarkt. In week 15 (tot en met 12 april 2020) laten uitzend- en werving & selectiebureaus voor de tweede week op rij een week-op-week groei in het aantal nieuwe vacatures zien. Dit wordt voor een deel bepaald door seizoensarbeid en deels de tijdelijke vraag (piek- en ziek) van beroepen als postbodes, thuiszorgmedewerkers.

  Lees verder...      1 reactie

NBBU: houd uitzendkrachten waar mogelijk in dienst

21 april 2020 - De NBBU roept zijn leden op goed werkgeverschap te tonen en uitzendkrachten waar mogelijk in dienst te houden, al dan niet met gebruikmaking van de NOW-maatregel. Het is voor de branche en de samenleving belangrijk dat uitzendkrachten de crisis goed doorkomen en dat er ook voor deze groep werkenden goed wordt gezorgd, aldus het morele appel van de NBBU.

  Lees verder...      Reageer

Vertrouwen in arbeidsmarkt afgenomen, thuiswerken niet voor iedereen weggelegd

17 april 2020 -  De coronacrisis heeft direct gevolgen voor ons vertrouwen in de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit blijkt uit onderzoek onder 800 Nederlanders door Motivaction, in opdracht van Nationale Vacaturebank en Intermediair. Zo is er een grote afname zichtbaar in de bereidheid (opnieuw) werk te zoeken.

  Lees verder...      1 reactie

Digitalisering en transitie naar nieuwe werkvormen in hoogste versnelling

16 april 2020 - 61 procent van de Nederlandse organisaties heeft drastisch in moeten grijpen in hun HR-processen na het uitbreken van het coronavirus. De organisaties hebben HR-processen opgeschort of zelfs stopgezet. Dat blijkt uit een steekproef die gehouden is onder 150 HR-professionals afkomstig uit alle sectoren, uitgevoerd door Berenschot, AFAS Software en Performa.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie veroorzaakt rem op arbeidsmarkt: vacaturetrend 23 procent lager dan vorig jaar

15 april 2020 -  Het aantal vacatures is de afgelopen periode sterk gedaald als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen, zo blijkt uit analyse van Indeed. Hoewel het enige tijd zal duren voordat de vertraging zichtbaar wordt in de officiële arbeidsmarktstatistieken, geven data over vacatures een eerste impressie van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De trends variëren echter sterk per beroepsgroep en opvallend is dat technische en schaarse profielen juist een vlucht nemen.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken: verhoogde mentale belasting vormt uitdaging

14 april 2020 -  De emotionele en mentale belasting onder thuiswerkend Nederland is hoog. Bijna de helft (48 procent) van de thuiswerkers maakt zich zorgen over de eigen gezondheid, 39 procent over de financiële situatie en twintig procent over het behoud van de baan. Dat blijkt uit onderzoek naar de werkbeleving van Nederlanders tijdens de coronacrisis, uitgevoerd door Schouten & Nelissen.

  Lees verder...      Reageer

Bijna een kwart minder nieuwe vacatures

9 april 2020 -  Ten opzichte van het begin van het jaar, zijn er in de laatste week van maart/begin april (week 14) substantieel minder nieuwe vacatures online gepubliceerd. In de laatste week van maart ging het om 53.772 unieke online vacatures, een daling van 24 procent ten opzichte van de eerste week van januari. Zou u het seizoenseffect meerekenen zou het gaan om een daling van 25 procent ten opzichte van deze week in maart 2019.

  Lees verder...      Reageer

Coronapiek in ziekteverzuim eerste kwartaal 2020

7 april 2020 - De verzuimcijfers over het eerste kwartaal van dit jaar laten een duidelijke coronapiek zien in de tweede helft van maart. Na de aangekondigde maatregelen op 12 en 15 maart is het aantal ziektegevallen significant toegenomen met 26,9 procent ten opzichte van februari. Met name in de sectoren industrie & vervoer (46,1 procent), zorg (29,6 procent) en retail & zakelijk (29,3 procent).

  Lees verder...      Reageer

Drie op de tien Nederlanders kunnen collega’s slecht bereiken

3 april 2020 -  Drie op de tien (29 procent) Nederlanders heeft moeite met het bereiken van collega’s. Dit blijkt uit onderzoek van Protime. Ruim 1.000 Nederlandse werknemers zijn ondervraagd over frustraties rondom het samenwerken met collega’s. Dat er frustraties zijn over samenwerken, komt mogelijk doordat werkgevers niet bewust bezig zijn samenwerken te vergemakkelijken.

  Lees verder...      Reageer

Veel angst en onzekerheid op de werkvloer en thuis door corona

1 april 2020 -  Arbo Unie signaleert een grote mate van onzekerheid en angst die mensen momenteel ervaren. De landelijke arbodienstverlener ervaart een enorme toename in vragen. Het coronavirus heeft het werkend bestaan ingrijpend veranderd. Werk valt weg of neemt juist enorm toe en dankzij thuiswerken valt het dagelijks contact met collega’s weg.

  Lees verder...      Reageer

Houd continuïteit en vaart in samenwerkingsprojecten ondanks corona

31 maart 2020 -  Thuiswerken is – in ieder geval tijdelijk - het nieuwe normaal. Het vergt zeker aanpassingen in technologie en mindset, maar over het algemeen zijn managers en medewerkers inmiddels zo goed en zo kwaad als het gaat overgestapt op online werken. Vergaderen via beeldscherm was even wennen, maar is, na de eerste hick-ups, business as usual geworden. Geldt dit ook voor de intensieve samenwerking in scrums en sprints?

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 322 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
meer top 10