zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Medewerkers actief betrokken bij vormgeven ideale werkplek

31 augustus 2021 - Na ruim anderhalf jaar te leven met de gevolgen van de coronapandemie, denken steeds meer werkgevers na over de ideale werkplek na corona. Medewerkers zijn in groten getale gewend geraakt aan het thuiswerken. Daarnaast verandert de functie van het kantoor. Het kantoor is niet alleen een plek om gefocust te kunnen werken; het wordt steeds meer een ontmoetingsplek als een soort clubhuis.

  Lees verder...      Reageer

De meest gezochte salarissen in 2021

31 augustus 2021 - Wat zijn de gewilde beroepen in deze tijd? Als de Google zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Nationale Beroepengids heeft een top 25 samengesteld van de meest gezochte salarissen per beroep.

  Lees verder...      Reageer

Percentage niet ingevulde werkdiensten bijna verdubbeld sinds eerste stap openingsplan

27 augustus 2021 - Sinds de eerste stap van het openingsplan op 28 april (week 17) - waarin de avondklok verdween en winkels en terrassen weer open gingen - is het percentage diensten dat open blijft staan bij bedrijven in de branches zorg en welzijn, recreatie, retail en e-commerce, productie en warehousing en horeca gemiddeld van 2,7 procent naar 4,6 procent gestegen.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties moeten meer doen om werkgeluk te vergroten

26 augustus 2021 -  Maar liefst twee derde van de Nederlandse HR-managers vindt dat organisaties meer moeten doen om werkgeluk te vergroten. Dat blijkt uit onderzoek van ScaleUp Impact onder 1.055 ondernemers en HR- managers, uitgevoerd door Panelwizard. De overgrote meerderheid (83 procent) stelt dat werkgeluk de belangrijkste voorwaarde is voor bedrijfsgroei.

  Lees verder...      Reageer

Slechts 30 procent van de werkgevers vertrouwt werknemers volledig bij werken op afstand

25 augustus 2021 - Slechts 30 procent van de werkgevers vertrouwt hun medewerkers volledig op het moment dat zij thuiswerken. Dat blijkt uit onderzoek van Ricoh. 36 procent denkt dat het personeel thuis niet zo hard of effectief werkt als op kantoor.

  Lees verder...      Reageer

Hoe hybride werken de rol van het kantoor blijvend verandert

25 augustus 2021 - De coronapandemie betekende voor veel bedrijven een razendsnelle overstap naar thuiswerken. Nu we langzaamaan weer vooruit kunnen kijken, neigt de meerderheid van de bedrijven (56 procent) naar een bepaalde vorm van hybride werken. Onder grote bedrijven met meer dan 10.000 werknemers is dit maar liefst 77 procent.

  Lees verder...      Reageer

42 procent van de bedrijven heeft geen beleid op diversiteit en inclusiviteit

24 augustus 2021 -  Maar liefst 42 procent van de Nederlandse bedrijven heeft geen ontwikkeld beleid op diversiteit en inclusiviteit. Vooral binnen het MKB is het onderwerp niet top-of-mind. Dat blijkt uit het Future of Work Report waarvan Monsterboard nieuwe resultaten deelt. Wereldwijd is etnische diversiteit een hot topic maar het onderzoek toont aan dat Nederland onder gemiddeld scoort.

  Lees verder...      Reageer

Werk 2.0: drie uitdagingen bij de overstap van WFH (work from home) naar WFA (work from anywhere)

20 augustus 2021 -  Of het nu gaat om een toename van het aantal 24-uurs werkplekken in Polen, wereldwijde organisaties als Ernst & Young die permanent overschakelen naar hybride werken, of dat thuiswerken een recht wordt in Duitsland, het concept van ‘werk’ heeft eindelijk een langverwachte facelift gehad. Dat schrijft  Erik de Geus, Senior Regional Director Benelux van VMware.

  Lees verder...      Reageer

Een auto van de zaak is zóóó vorig jaar

18 augustus 2021 -  De oude, vertrouwde leasebak is sinds jaar en dag dé manier om nieuw talent aan te trekken. Met een imposante bolide wil geen enkele werknemer het bedrijf ooit verlaten, zo klinkt het vaak. Toch zijn de auto’s van de zaak voor veel aanstormend talent op de arbeidsmarkt geen doorslaggevende factor meer. Integendeel zelfs: talentretentie is niet gelinkt aan het wel of niet krijgen van een leasebak.

  Lees verder...      Reageer

Te veel angst voor digitalisering in ouderenzorg

17 augustus 2021 -  Nu het weer beter gaat met de economie komt ook een oud probleem weer terug: ondernemers kampen met een tekort aan medewerkers. Een van de belangrijkste oorzaken is de vergrijzing. De gemiddelde leeftijd van de Nederlander wordt steeds hoger en dat brengt verschillende problemen met zich mee. Daar moet de zorg zich op voorbereiden en dat kan door te kijken naar oplossingen als digitalisering.

  Lees verder...      Reageer

Een compromis tussen werk en levensgeluk? Nee, bedankt!

16 augustus 2021 -  Het tijdperk van negen tot vijf en sfeerloze kantoren is verleden tijd. Werkgevers en werknemers maken zich op voor een moderne werkvorm waarin thuis en kantoor elkaar afwisselen. Maar wie denkt dat dit het antwoord is op de veranderende behoeften van de nieuwe generatie werknemers, heeft het mis.

  Lees verder...      1 reactie

Meer ruimte tussen werk en privé

13 augustus 2021 - Iedere werknemer kent de drukkere periodes, bijvoorbeeld als er een belangrijke deadline nadert. We zetten dat ene tandje bij om de finishlijn op tijd te halen, allemaal terwijl de dagelijkse gang van zaken door blijft gaan. Werken houdt ons immers bezig en zorgt ervoor dat we kunnen rondkomen.

  Lees verder...      Reageer

Opwaartse lijn loonafspraken zet door

12 augustus 2021 -  Met een gemiddelde loonafspraak van 2,3 procent is in juli de opwaartse lijn in cao’s doorgezet. Het juli-gemiddelde is het hoogste maandgemiddelde van dit jaar. De gemiddelde afgesproken loonstijging over heel 2021 komt daarmee uit op 1,9 procent.

  Lees verder...      Reageer

Generatiekloof: leidinggevenden snappen niet wat digital natives drijft

6 augustus 2021 -  Er ontstaat een kloof in verwachtingen en drijfveren tussen digital natives van de generaties Y en Z en hun leidinggevenden. Dit blijkt uit recent onderzoek van Citrix dat stelt dat zakelijk leiders de prioriteiten van jongere professionals niet altijd goed inschatten. De verschillen worden voornamelijk duidelijk in de gebruikte technologie en de werkcultuur.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 338 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10