zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Kwart bedrijven heeft beperkt overzicht op HR- en personeelskosten

27 mei 2021 -  Eén op de vier bedrijven in Europa heeft geen of weinig inzicht in haar HRM- en personeelskosten. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx, uitgevoerd onder bedrijven in acht Europese landen. Ook de efficiëntie van het personeel wordt bij bijna drie op de tien ondernemingen niet tot weinig gemonitord.

  Lees verder...      Reageer

Effectory’s World-class Workplace roept a.s.r. uit tot dé beste werkgever van Nederland

27 mei 2021 -  Effectory onthult de drie beste World-Class Workplaces van 2021. Het World-class Workplace (of ook wel het Beste Werkgevers-) keurmerk wordt toegekend aan iedere organisatie die op werkgeverschap en employee Net Promotor Score (eNPS) boven de benchmark van een bepaald land of de globale benchmark scoort.

  Lees verder...      Reageer

Vi-va-vakantiegeld: vier feiten en fabels

26 mei 2021 - Het is alweer mei, dé maand van het vakantiegeld. Of blijkt dat voor velen dit jaar toch anders te zijn? Uit onderzoek van Vakbond CNV uitgevoerd door Maurice de Hond blijkt dat 1,7 miljoen werknemers, werkzaam in de horeca, evenementenbranche en reissector, dit jaar geen vakantiegeld krijgen. Maar mag dat eigenlijk wel? En moet het vakantiegeld altijd in mei uitbetaald worden?

  Lees verder...      3 reacties

Investeren in vitaliteit sleutel tot aantrekken en behouden van talent

25 mei 2021 -  Nederlandse werkgevers zien investeringen in vitaliteit als cruciaal bij het winnen van de ‘war for talent’ waar veel organisaties mee kampen. Ruim zes op de tien werkgevers (62 procent) denkt dat deze investeringen een positieve impact hebben op het verhogen van de medewerkerstevredenheid, vier op de tien (39 procent) ziet eenzelfde positieve impact op het aantrekken van talent.

  Lees verder...      1 reactie

De fun van het werken is weg

25 mei 2021 -  Om te weten te komen hoe bedrijven in Vlaanderen de coronacrisis ervaren, interviewde de SERV/Stichting Innovatie & Arbeid het voorbije jaar tien grote en kleine Vlaamse ondernemingen zoals Torfs, Elia, Chocola-Tuti en Wilms. Deze bedrijven geven aan dat hun medewerkers uitgeput raken door de aanslepende coronacrisis. Hun energie raakt op en ze kunnen niet ‘bijtanken’ zoals ze vroeger deden.

  Lees verder...      1 reactie

Geen loonsverhoging voor helft werknemers met nieuwe cao

21 mei 2021 -  In de maand april zijn 19 cao-akkoorden tot stand gekomen, meer dan in april vorig jaar, maar minder dan het april-aantal in gebruikelijke jaren. Bijna de helft van alle werknemers (47 procent) met een in 2021 afgesloten cao krijgt dit jaar geen loonsverhoging.

  Lees verder...      Reageer

Werkgevers werven sinds corona bijna veertien dagen sneller

19 mei 2021 -  Sinds corona vindt recruitment steeds meer online en via video plaats. Dit heeft tot gevolg dat vacatures bij werkgevers gemiddeld vijftien dagen korter online open staan. De gemiddelde tijd dat vacatures bij directe werkgevers online stonden is gedaald van 60 dagen in de periode van voor en aan het begin van corona tot nu naar gemiddeld 47 dagen.

  Lees verder...      Reageer

'Niemand zit te wachten op anoniem solliciteren'

18 mei 2021 -  Iedereen heeft recht op een transparante arbeidsmarkt. Een markt zonder beperkingen, met gelijke kansen en met inzicht in eigen potentie. Intelligence Group wil bestaande belemmeringen en beperkingen oplossen en heeft hiervoor knelpunten op de arbeidsmarkt vanuit het perspectief van de werknemer onderzocht.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken een vast gegeven

18 mei 2021 -  Uit onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders met een kantoorbaan en de mogelijkheid thuis te werken (n=1.033) blijkt dat bijna 90 procent niet de verwachting heeft om na de pandemie weer volledig terug te keren naar het oude werken. De (volledige en gedeeltelijke) lockdown heeft in Nederland inmiddels meer dan een jaar geduurd, waarbij veel mensen gedwongen thuis hebben moeten werken.

  Lees verder...      Reageer

Twee derde van thuiswerkend Nederland wordt liever gestuurd op output dan uren

17 mei 2021 -  Twee derde van werkend Nederland vindt dat wanneer medewerkers thuiswerken, productiviteit leidend moet zijn in plaats van gewerkte uren. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1.288 Nederlanders in loondienst voor minimaal 32 uur per week.

  Lees verder...      1 reactie

'Werknemer verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling'

14 mei 2021 -  Maar liefst 58 procent van de Nederlandse bedrijven legt de verantwoordelijkheid voor persoonlijke groei, zoals het bijschaven van vaardigheden, volledig neer bij de werknemer. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.057 HR-professionals uitgevoerd door Lepaya in samenwerking met Panelwizard. De beloftes rondom een leven lang leren lijken daarmee haaks te staan op de situatie in de praktijk.

  Lees verder...      1 reactie

Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot

7 mei 2021 -  Het merendeel van de managers maakt zich tijdens het thuiswerken geen zorgen over de productiviteit van zijn medewerkers. Slechts vijftien procent controleert regelmatig of medewerkers wel daadwerkelijk aan het werk zijn. Ruim een vijfde (21 procent) is zelfs van mening dat zijn team te veel werkt.

  Lees verder...      1 reactie

Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend

5 mei 2021 - Ondanks dat in het eerste kwartaal van 2021 het ziekteverzuim nog altijd hoog is, laten de cijfers vanaf eind 2020 een licht dalende trend zien in een aantal sectoren. Dit volgt op een coronajaar met de hoogste verzuimcijfers sinds jaren. In het voorjaar 2020 was er relatief meer psychisch verzuim.

  Lees verder...      Reageer

30 procent vindt dat partnerverlof even lang moet zijn als bevallingsverlof

30 april 2021 - Drie op de tien (30 procent) werkende Nederlanders vindt dat het partnerverlof even lang moet zijn als het bevallingsverlof – het verlof dat de moeder krijgt na de geboorte van de baby. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR  onder 1.288 Nederlanders in loondienst voor minimaal 32 uur per week

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 335 volgende >
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
70 procent Europese organisaties zet al AI in
meer top 10