zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Software gaat onbewuste discriminatie op arbeidsmarkt tegen

Reputatieschade voor bedrijven die discrimineren kan groot zijn

13 april 2023 - Werkgevers dreigen door verouderde recruitmentsoftware onbewust te discrimineren en de nieuwe ‘Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie’ te overtreden. Speciale datagedreven software kan voorkomen dat ze onderscheid maken op basis van godsdienst, levensovertuiging, seksuele geaardheid, gender, nationaliteit, leeftijd of handicap, zodat ze puur selecteren op competenties.

De nieuwe wet wordt dit jaar van kracht en zal grote impact hebben op de werving en selectie door bedrijven. De wet is al in 2020 ingediend om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan en is inmiddels goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer. Werkgevers moeten binnenkort verplicht kunnen aantonen dat zij bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers niet discrimineren.


Daarom zoeken bedrijven naar manieren om op zorgvuldige wijze vast te leggen op welke basis nieuwe medewerkers worden geworven. Minstens zo belangrijk is het dat bedrijven inzichtelijk maken hoe kandidaten uit het aanbod van kandidaten worden geselecteerd en daadwerkelijk in aanmerking komen voor de beschikbare functie.
Bedrijven met meer dan 25 medewerkers moeten deze procedure schriftelijk vastgelegd hebben in hun organisatie. Bedrijven met minder dan 25 medewerkers mogen volstaan met een mondelinge toelichting op hun werving- en selectieproces. De Nederlandse Arbeidsinspectie is verantwoordelijk voor de controle op de naleving van de wet en kan bij overtreding forse boetes opleggen. Daarnaast dreigen bedrijven forse reputatieschade op te lopen als ze op de vingers getikt worden vanwege discriminatie op de arbeidsmarkt.

Reputatieschade
"De reputatieschade kan voor bedrijven die, bewust of onbewust, discrimineren op basis van eerder genoemde kenmerken zeer groot zijn," vertelt Karim Akhlal, eigenaar van Recrout, een innovatieve HR-tech-organisatie. ,,Het kost veel tijd om als bedrijf een goede naam en reputatie op te bouwen, maar deze is snel afgebroken. Zeker onder druk van de publieke opinie."
Het probleem is dat veel werkgevers gebruik maken van geautomatiseerde recruitmentsystemen om geschikte kandidaten te vinden. Deze systemen matchen kandidaat en functie niet altijd op objectieve wijze aan elkaar. Hierdoor is de kans groot dat een werkgever mensen geen gelijke kansen biedt en daarmee direct al de nieuwe wet overtreedt. Akhlal: "Vaak zijn werkgevers zich er niet van bewust dat zij door verouderde systemen niet zullen voldoen aan de nieuwe wet."

 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ondanks aandacht voor diversiteit ervaart één op de drie leeftijdsdiscriminatie
 Mythes rond diversiteit, gelijkheid en inclusie op de werkplek ontkracht
 Meeste Nederlandse bedrijven hebben geen structureel diversiteitsbeleid
 Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10