zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Werkgeluk versus wifi-problemen: dit vindt Nederland (niet) prettig aan ‘remote working’ en ‘workactions'

21 oktober 2022 - Met dit herfstweer lonkt een tripje naar de zon. Werken vanaf een vakantiebestemming is dan ook bij veel mensen in trek, blijkt uit onderzoek van neobank N26. Naast dat zeven op de tien werkende Nederlanders nog altijd regelmatig op afstand werkt, ziet de ruime meerderheid (70 procent) dit ook wel zitten vanuit het buitenland. Waarom is men eigenlijk zo dol op het zogeheten ‘remote working’? Wat zijn de nadelen die hierbij komen kijken?

  Lees verder...      Reageer

Amerikaanse werkgevers domineren meest favoriete Europese werkgevers

20 oktober 2022 - Zes van de tien meest favoriete werkgevers in Europa heeft zijn oorsprong in Amerika. Hieronder vallen; Amazon, Microsoft, Google, Apple, Coca Cola en IBM. In de Europese top tien komen ook Duitse, Zweedse en Britse werkgevers voor. Opvallend is dat IT’ers en Technici vaker interesse hebben in de automotive branche, mede ingegeven voor de masculiniteit van de doelgroep.

  Lees verder...      Reageer

Werken op afstand: Op welk punt loopt professionele vrijheid tegen fiscale en juridische regelgeving aan?

17 oktober 2022 - Op afstand werken is niet meer weg te denken. Werknemers profiteren van talrijke voordelen die het nieuwe werken biedt. Zo hebben zij de kans om de grauwe herfst te ontvluchten en in plaats daarvan te genieten van de zon in Cyprus. Karen Falenius, Director of International Growth, EMEA bij Remote: "Verhuizen naar het platteland behoort ook tot de mogelijkheden. Hier zijn weliswaar niet altijd goede beroepsmogelijkheden, maar wel relatief betaalbare huisvesting."

  Lees verder...      Reageer

Schaarste verpleegkundigen vraagt om actie

13 oktober 2022 - Covid heeft wereldwijd verpleegkundigen onevenredig hard getroffen, en er is dringend actie nodig om het verpleegkundig domein te versterken. Dat is de enige manier om de zorg in de toekomst toegankelijk te houden en beter voorbereid te zijn op een nieuwe crisis. De tekorten aan verpleegkundigen vormen een bedreiging voor toegang tot de zorg.

  Lees verder...      Reageer

Jongeren vrezen proximity bias op de hybride werkvloer

12 oktober 2022 - Werknemers op afstand zijn bang dat ze minder zeggenschap hebben over hun werk en carrièrekansen mislopen. Dat geldt dubbel en dwars voor jongeren (18-24 jaar), zo blijkt uit recent onderzoek van Owl Labs. Bij 55-plussers is de vrees het daarentegen een stuk minder.

  Lees verder...      Reageer

Mythes rond diversiteit, gelijkheid en inclusie op de werkplek ontkracht

12 oktober 2022 - Het is voor elk bloeiend bedrijf essentieel om diversiteit te omarmen, een eerlijke werkwijze te ontwikkelen en een inclusieve werkcultuur te creëren. Sterker nog, onderzoek toont aan dat werkplekken die voor diversiteit zorgen succesvoller zijn en meer innovatieve medewerkers aantrekken dan werkplekken die dit niet doen. Er zijn de afgelopen jaren veel positieve ontwikkelingen geweest, maar toch blijven diverse mythes ons overtuigen dat discriminatie op de werkplek niet langer bestaat.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders willen meer werken op afstand, maar krijgen de mogelijkheid niet

11 oktober 2022 - Een meerderheid van de Nederlanders (61,8 procent) wil graag thuis of elders op afstand werken, maar slechts 23,2 procent krijgt ook echt volledig die mogelijkheid. Er is dus ruimte voor verbetering. In andere landen liggen de cijfers dichter bij elkaar. Sterker nog, op Frankrijk na zijn we het land met de grootste discrepantie tussen thuis willen werken en thuis kunnen/mogen werken. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Remote.

  Lees verder...      Reageer

Nederland loopt nog steeds achter met Diversiteit en Inclusiviteit

10 oktober 2022 - 4 oktober was het Diversity Day. Aanleiding om enkele actuele cijfers (2022) met betrekking tot diversiteit en inclusiviteit (D&I) op een rij te zetten. Conclusie: Nederland loopt nog steeds achter wat betreft D&I, maar heeft dit jaar wel een grote inhaalslag gemaakt.

  Lees verder...      Reageer

HR kan voortrekkersrol spelen bij activeren collega's voor diversiteits- en inclusiebeleid

6 oktober 2022 - Het draagvlak voor diversiteits- en inclusiebeleid (D&I) onder medewerkers is lager dan onder hun leidinggevenden en de bestuurslaag. Bij het rechttrekken van dat verschil kunnen HR-medewerkers een grote rol spelen, blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit Utrecht, Nederlandse Inclusiviteitsmonitor, SER Diversiteit in Bedrijf, mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

  Lees verder...      Reageer

Van Boomers tot Zoomers: hoe ga jij om met diverse generaties op de werkvloer?

6 oktober 2022 - De pensioenleeftijd stijgt en de algemene levensverwachting neemt toe, dat zorgt voor een meer diverse beroepsbevolking. Hoewel diversiteit veel voordelen heeft, brengt het creëren van een werkomgeving voor deze veelzijdige leeftijdsgroep ook uitdagingen met zich mee. Hoe kunnen werkgevers tegemoetkomen aan de behoeften van de verschillende generaties op de werkvloer?

  Lees verder...      Reageer

Arbeidsparticipatie onder 50-plussers stijgt sterk

5 oktober 2022 - Binnen Nederland is de arbeidsparticipatie de afgelopen jaren toegenomen. Onder 50-plussers is de toename sterk: in 2021 werkte 44,4 procent van alle 50-plussers, terwijl het twintig jaar eerder nog om slechts 32,6 procent ging. Dit en meer blijkt uit onderzoek van CVster.nl op basis van data van CBS en Eurostat. 

  Lees verder...      Reageer

Steeds meer parttime banen in Nederland

5 oktober 2022 - Terwijl de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt hoogtij viert, neemt het aandeel parttime banen in Nederland steeds verder toe. Dat blijkt uit een analyse vanuit Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. Ten opzichte van twee jaar terug is het aandeel parttime banen in ons land gestegen met 22 procent, in het afgelopen jaar met acht procent.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken? Houd de werk-privébalans in de gaten!

4 oktober 2022 - Momenteel werkt 41 procent van de Nederlandse werknemers structureel hybride. Op Europees niveau geeft 27 procent aan hybride te werken en het gaat hierbij gemiddeld om 3,1 dagen per week. Twee op de vijf (40 procent) Nederlandse werknemers vindt echter dat hybride werken niet voordelig werkt voor de werk-privé balans. Dit blijkt uit onderzoek van SD Worx onder ruim 4.300 Europese bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag

3 oktober 2022 - Maar liefst 40,8 procent van de werkgevers heeft er weet van dat een collega slachtoffer werd van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Bijna de helft van de medewerkers en hun leidinggevenden hebben last van seksueel getinte grappen op het werk. Tegelijk staat bij ruim een kwart van de medewerkers (26,5 procent) en een op de vijf ondervraagde werkgevers (20,8 procent) grensoverschrijdend gedrag niet op de agenda, ondanks de maatschappelijke discussie.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 10 11 12 13 363 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10