zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Gamification: gemakkelijker kun je bedrijfstrainingen niet maken. Wel leuker!

31 augustus 2022 -  Volgens Brian Burke, auteur van het boek 'Gamify', is gamificatie 'het toepassen van interactieve en game-elementen om mensen te betrekken en te motiveren bij het behalen van hun doelen'. Het is dus een toepassing die gametechnieken en spelelementen toepast in een ‘niet-game’ omgeving. Organisaties in verschillende sectoren passen gamificatie inmiddels steeds vaker toe.

  Lees verder...      Reageer

Helft Nederlandse organisaties worstelt met positionering als aantrekkelijke werkgever

29 augustus 2022 - 54 procent van de Nederlandse werkgevers heeft moeite om nieuwe medewerkers aan te trekken. Ook geeft meer dan de helft (52,6 procent) van de Nederlandse bedrijven aan dat ze het nog nooit zo moeilijk hadden om zich te positioneren als een aantrekkelijke werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van SD Worx onder ruim 4.300 Europese bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Loonafspraken blijven hoog

22 augustus 2022 - In juli zijn opnieuw hoge cao-afspraken gemaakt. Het maandgemiddelde kwam uit op 3,5 procent. Daardoor komt het gemiddelde voor heel 2022 inmiddels ruim boven de 3,0 procent uit (3,2 procent). Dat meldt AWVN in haar cao-maandbericht over juli.Door een aantal late meldingen van cao-afspraken is het maandgemiddelde over juni naar boven bijgesteld naar 4,1 procent. Daarmee blijkt juni de maand met het hoogste maandgemiddelde van deze eeuw.

  Lees verder...      Reageer

Ontwikkeldoelen slechts digitaal beschikbaar voor iets meer dan helft werknemers

19 augustus 2022 -  Minder dan drie op de vijf (56 procent) medewerkers kan afgesproken ontwikkeldoelen digitaal teruglezen. Hiertegenover staat zeventien procent die deze mogelijkheid helemaal niet heeft. Dit komt naar voren in een benchmark onder ruim 1.000 Nederlandse werknemers uitgevoerd in opdracht van TOPdesk.

  Lees verder...      1 reactie

Explosieve groei vacatures in de energietransitie

16 augustus 2022 - Het aantal vacatures bij bedrijven die zich richten op de energietransitie is voor het tweede jaar op rij bijna verdubbeld. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020 is de groei 263 procent. De meest gevraagde functies zijn projectleiders, technisch consultants en beleidsmedewerkers milieuzaken. De meest gevraagde skills zijn onder andere: scrum, agile methodologie, data-analyse gecombineerd met duurzaamheid, communicatie, zelfmotivatie en werken in groepsverband.

  Lees verder...      Reageer

Diverse organisatie trekt accounting talent aan

10 augustus 2022 - Op dit moment heerst er arbeidsmarktkrapte en ook binnen de accountingprofessie is het moeilijk werknemers te vinden en te houden. Uit het Diversifying Accounting Talent in Europe onderzoeksrapport van IMA (Institute of Management Accountants) en IFAC  (International Federation of Accountants) blijkt dat een diverse, gelijke en inclusieve organisatie het makkelijker maakt om accounting talent aan te trekken en te laten blijven.

  Lees verder...      Reageer

Kennismigranten buiten EU zijn interessant arbeidspotentieel voor schaarste arbeidsmarkt

9 augustus 2022 - Kennismigranten van buiten de EU willen langer of permanent in Nederland blijven en hebben ook vaker de intentie om Nederlands te leren en de Nederlandse nationaliteit aan te vragen. Onder kennismigranten van binnen de EU is dit veel minder het geval. Het aantrekken van kennismigranten van buiten de EU heeft een duurzamer effect op de arbeidsmarktschaarste dan het aantrekken van kennismigranten van binnen de EU.

  Lees verder...      Reageer

Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten

8 augustus 2022 - Pride 2022 was hét moment dus om extra aandacht te vragen voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s. Ook de werkplek is hier onderdeel van. Welke acties neemt jouw HR-afdeling en de rest van de organisatie al in het creëren van een inclusievere werkplek? Om de LHBTI+-community op de werkvloer nog beter te supporten, geeft GoodHabitz je een aantal tips.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken

2 augustus 2022 - Sinds 2020 zijn zorgverleners gewend geraakt aan het gebruik van digitale hulpmiddelen om zorg op afstand te verlenen. Dit geldt met name op het vlak van preventieve zorg, geestelijke gezondheidszorg en de medische nazorg. Maar naarmate de overgang naar hybride manieren van werken zich in de hele zorgsector voortzet, rijzen er veel vragen over wat dit betekent voor de betrokkenheid van werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Toptalent aantrekken en behouden met een ‘employee first’ bedrijfscultuur

2 augustus 2022 - Er is binnen veel organisaties sprake van groeiende problemen rond de fysieke en mentale gezondheid van personeel. Het welzijn van personeel is uitgegroeid tot een drijvende kracht achter de werving en het behoud van talent. Volgens onderzoek is voor 59 procent van alle Nederlandse werknemers de beschikbaarheid van ergonomische apparatuur en een gezonde werkomgeving een doorslaggevende factor in het kiezen voor een nieuwe werkgever.

  Lees verder...      Reageer

De revolutie van (hybride) werk

1 augustus 2022 - De laatste jaren is zo'n beetje elke veronderstelling over hoe, waar en wanneer we werken op zijn kop gezet. Organisaties krijgen nu de kans om mee te gaan in de volgende golf van werken, waarin steeds betere technologie en een nieuwe werkcultuur die creatieve samenwerking en een goede werk-privé balans koestert centraal staan.

  Lees verder...      Reageer

Remote is here to stay

1 augustus 2022 - De huidige economische situatie en arbeidstekorten maken het aannemen van remote personeel steeds aantrekkelijker voor bedrijven. De voordelen van remote werken zijn ook het Nederlandse parlement niet ontgaan. Zo werd recent aangekondigd dat in Nederland remote werken als wettelijk recht wordt vastgesteld, waarmee het een van de eerste landen is om dit te doen.

  Lees verder...      Reageer

Nationale MeewerkWeek: belangrijker dan ooit

28 juli 2022 - Na twee jaar afwezigheid, als gevolg van de coronacrisis, kan de zesde editie van de Nationale MeewerkWeek eindelijk plaatsvinden. Van 26 september tot en met 30 september 2022 werken directeuren, CEO’s en managers weer (minimaal) één dagdeel mee op de werkvloer van hun bedrijf. Met als doel de afstand tot de werkvloer te verkleinen, in een tijd waarin verbinding op de werkvloer belangrijker is dan ooit.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken

27 juli 2022 - Remote heeft 10.000 voltijdwerkers in Nederland, het VK, Frankrijk, Duitsland en de VS gevraagd naar de meest gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden komt hier gemiddeld als belangrijkste uit. In de VS geven ze de voorkeur aan een zorgverzekering, terwijl men in Nederland graag vanuit huis of een andere locatie werkt. Bijna twee derde (63 procent) wil dat hun werkgever meebetaalt aan het inrichten van een thuiskantoor.

  Lees verder...      4 reacties

< vorige 12 13 14 15 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10