zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Vier tips om mentale weerbaarheid op werkvloer te vergroten

26 juli 2022 - Steeds meer werknemers hebben last van ernstige stressklachten of burnouts. Wie mentaal weerbaar is, heeft een kleiner risico op deze psychische klachten. Daarom deelt Ellen Botman, stress-expert en CEO van Happy Brain® Clinics, vier tips waarmee de mentale weerbaarheid op de werkvloer vergroot kan worden.

  Lees verder...      Reageer

Zeventien procent werkenden voelt zich verplicht bereikbaar te zijn op vakantie

26 juli 2022 - Maar liefst een op de zes Nederlanders voelt zich gedwongen om tijdens vakantie bereikbaar te zijn voor werk. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.214 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door PanelWizard. Ondanks die noodzaak heeft 37 procent van de werkende Nederlanders er geen problemen mee als hun werkgever hen tijdens vakantie belt of mailt.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips om je team te ontwikkelen

25 juli 2022 - We leven in een veranderende wereld. Door nieuwe ontwikkelingen wordt er onder andere op een andere manier gewerkt, en dat heeft invloed op de inhoud van functies. Zo is de manager van vroeger, niet meer de manager van nu. Onder andere werken met agile en scrum in organisaties die steeds platter en transparanter worden, geeft huidige managers een andere rol dan voorheen.

  Lees verder...      Reageer

Developers krijgen salarisaanbod dat 4,2 procent boven hun verwachting ligt

22 juli 2022 - Het zijn nog steeds gouden tijden voor developers. Uit het Salary Report van Honeypot, Europa’s grootste tech-gerichte banenplatform, blijkt dat de salarissen van developers in Nederland stijgen. Het salarisaanbod dat developers krijgen via Honeypot, ligt 4,2 procent boven hun verwachting. Daarnaast blijkt dat Nederlands sprekende talenten, de grootste kans hebben op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek en een baan.  

  Lees verder...      Reageer

Helft managers eist hbo-niveau van supportprofessional

21 juli 2022 - Bijna de helft (43 procent) van de managers en directeuren vindt het van cruciaal belang dat een supportprofessional minimaal hbo-niveau heeft. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers onder ruim 500 leidinggevenden, managers en directeuren in Nederland. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat supportprofessionals door de helft van de managers worden gezien als co-manager (50 procent) en als belangrijke sparringpartner in strategische zaken (53 procent).

  Lees verder...      Reageer

Technische organisaties vinden dat er te weinig vrouwen in techniek werken

20 juli 2022 - Drie op de vijf technici en zeven op de tien HR-beslissers zijn van mening dat er onvoldoende vrouwen in de techniek werken. Dit blijkt uit de TechBarometer 2022 van ROVC, een onderzoek onder ruim 1.000 HR-beslissers in de technische branche, 2.500 technici en 1.000 potentiële zij-instromers. Desondanks investeert nog niet de helft (44 procent) van de organisaties in het aantrekken van meer vrouwen.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket

19 juli 2022 - Slechts een derde (32 procent) van de werkgevers in Nederland biedt hun personeel een leasefiets of een fietsregeling aan. Dat terwijl acht op de tien werkende Nederlanders dit ziet als een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde, die past in een modern en duurzaam mobiliteitsbeleid. Dat blijkt uit het onderzoek van ALD Automotive onder ruim 1.100 werkende Nederlanders.

  Lees verder...      1 reactie

Goed pensioen belangerijker dan auto van de zaak

18 juli 2022 - De nieuwe pensioenwet treedt naar verwachting begin 2023 in werking. In samenwerking met Allianz onderzocht GfK hoe mkb’ers zich voorbereiden op de komst van het nieuwe pensioenstelsel. Uit dit onderzoek* blijkt dat het merendeel van de mkb’ers een goede pensioenregeling belangrijk vindt voor het aantrekken en behouden van medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers willen niet terug naar kantoor, en nu?

15 juli 2022 - 43 procent van de werknemers zegt ander werk te gaan zoeken als ze volledig op kantoor moeten werken. En maar liefst 65 procent van de werknemers in de IT sector zegt dat het al dan niet flexibel kunnen werken van invloed zal zijn op het aanhouden van de huidige baan. Dit zijn slechts enkele uitkomsten uit een wereldwijd onderzoek van Gartner.

  Lees verder...      Reageer

'Werknemers hebben nieuwe verwachtingen over hun relatie met werkgevers'

12 juli 2022 -  Het zijn boeiende tijden op de arbeidsmarkt. De effecten van de pandemie, personeelstekorten, flexibel en hybride werken en de toenemende focus op mentale gezondheid en stress op het werk zijn slechts enkele thema’s die de relatie tussen werknemers en werkgevers bepalen. Deze onderwerpen staan centraal in het People At Work 2022 onderzoek van het ADP Research Institute (ADPRI).

  Lees verder...      Reageer

Kwart thuiswerkers ervaart obstakels bij aanvragen aanvullende hulpmiddelen voor thuiswerkplek

12 juli 2022 - Een kwart (25 procent) van de thuiswerkers ervaart obstakels bij het aanvragen van aanvullende hulpmiddelen voor de thuiswerkplek. Ze bestempelen dit proces als complex. Dit komt naar voren in een benchmark onder ruim 1.000 Nederlandse werknemers, uitgevoerd in opdracht van TOPdesk.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer vindt dat werkgevers moet helpen met stijgende kosten levensonderhoud

12 juli 2022 -  60  procent van de Nederlandse werknemers vindt dat hun werkgever zou moeten helpen met de stijgende kosten van levensonderhoud, zo blijkt uit nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Culture Amp. Uit dit onderzoek* blijkt ook dat tweederde van de Nederlandse beroepsbevolking zich zorgen maakt over stijgende kosten voor levensonderhoud, zoals woonlasten, energieprijzen en boodschappen.

  Lees verder...      Reageer

HR: ruim een derde van werknemers kan de werkdruk niet meer aan

11 juli 2022 - Ruim een derde van de HR-professionals in Nederland (37 procent) vreest dat medewerkers binnen hun organisatie de huidige werkdruk niet meer aan kunnen. Dit terwijl het zorgen voor een aanvaardbare werkdruk binnen de organisatie als geheel door ruim een kwart van de HR-professionals (28 procent) als één van de grootste uitdagingen wordt gezien. 

  Lees verder...      1 reactie

In deze tijd van ontslagen en ontevredenheid: tips om teamleden te behouden

11 juli 2022 - Heb je er in de afgelopen tijd aan gedacht om van baan te veranderen? Overal ter wereld hebben bedrijven moeite moeten doen om hun teamleden te behouden. In Nederland heeft 76 procent van de arbeidsbevolking eraan gedacht om een andere baan te zoeken. Als een werknemer vertrekt, kan dat invloed hebben op de moreel, productiviteit en prestaties van het team.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 13 14 15 16 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10