zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
financieel
 

WA-premie stijgt met bijna tien procent: autobezitters ruim 65 euro duurder uit

14 maart 2023 - De autopremies stijgen ook dit jaar fors. Voor een all-risk en WA beperkt cascoverzekering betaal je gemiddeld zo’n vijf procent (YOY) meer in vergelijking met een jaar geleden. De gemiddelde stijging van de premies is vooral bij een WA-verzekering het grootst, namelijk bijna tien procent (YOY), zo blijkt uit jaarlijks onderzoek* van vergelijkingssite Autoverzekering.nl.

  Lees verder...      Reageer

Een op zes Nederlanders rijdt ten minste halfuur om voor goedkope(re) benzine

6 maart 2023 - Maar liefst achttien procent van alle Nederlanders is bereid ten minste een half uur om te rijden als ze daardoor goedkoper kunnen tanken. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.084 volwassen Nederlanders met een rijbewijs, uitgevoerd door Panelwizard. Ook op andere manieren proberen respondenten te besparen op hun dagelijkse reisbewegingen.

  Lees verder...      Reageer

Europeaan spaart door, Amerikaan geeft het geld uit

16 februari 2023 - De spaarberg in Europa blijft groeien, terwijl in de VS het spaartegoed juist sterk afneemt. De Europeaan kiest voor extra zekerheid en versterkt de spaarbuffers verder. De Amerikaan vond het vorig jaar wel mooi geweest en is het spaargeld flink gaan uitgeven. In de VS is het spaaroverschot tegen het eind van dit jaar volledig opgebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders zijn gerustgesteld dat zij komend jaar de energierekening kunnen betalen

2 februari 2023 - Maar liefst 83 procent van de Nederlanders heeft er vertrouwen in dat zij komend jaar de energierekening kunnen blijven betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder zo’n 1.200 Nederlanders. Dat zoveel mensen gerustgesteld zijn dat zij de rekening kunnen betalen, kan komen door het prijsplafond dat de overheid voor dit jaar heeft ingesteld na een flinke stijging van de energieprijzen vorig jaar.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander hield afgelopen feestdagen de hand op de knip

18 januari 2023 - Maar liefst 60 procent van de Nederlanders heeft de afgelopen decembermaand meer op hun uitgavenpatroon gelet dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder zo’n 1.200 Nederlanders. Door de hoge inflatie zijn voor veel Nederlanders de vaste lasten afgelopen jaar enorm gestegen, met als resultaat dat er op andere kostenposten bezuinigd moest worden.

  Lees verder...      Reageer

Prijs huis daalt tot eind 2024 met acht procent

16 januari 2023 - De komende twee jaar dalen de huizenprijzen in de Eurozone. Nederland en Duitsland lopen daarbij voorop en moeten rekening houden met een daling van -8 procent tot eind 2024. Dat stelt kredietverzekeraar Allianz Trade in een rapport over de perspectieven van de Europese huizenmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022

12 januari 2023 - Maar liefst 75 procent van alle Nederlanders besteedt in het nieuwe jaar meer aandacht aan hun financiën dan in 2022. Dit blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse neobroker BUX onder 1.007 Nederlandse volwassenen met financiële voornemens, uitgevoerd door Panelwizard. Succes lijkt hierbij geen garantie, want een kwart van alle respondenten is bang dat hij of zij die financiële voornemens niet gaat volhouden.

  Lees verder...      2 reacties

Kennis Nederlanders over financiële toekomst is vooral gebaseerd op eigen administratie

10 januari 2023 -  Meer dan tweederde van de Nederlanders (68 procent) denkt voldoende inzicht te hebben in zowel hun huidige als (verre) toekomstige financiële situatie. Een derde van de ondervraagden deelt dat gevoel, maar kijkt veel minder ver vooruit, maximaal een halfjaar. TJIP The Platform Engineer vraagt zich af of dat gevoel wel terecht is.

  Lees verder...      Reageer

Werkende Nederlander wil in 2023 vooral bezuinigen

6 januari 2023 - Ruim een kwart van alle werkende Nederlanders verwacht moeite te hebben om rond te komen in 2023. En maar liefst de helft van hen maakt zich zorgen over de financiële toekomst. Ruim 80 procent is van plan in 2023 te bezuinigen op de uitgaven. Dit zijn enkele in het oog springende uitkomsten van het grote Nieuwjaarsonderzoek van BeFrank.

  Lees verder...      Reageer

Van automatisering tot duurzaamheid: vier trading trends voor 2023

4 januari 2023 - De betalingswereld zit constant in de lift, ontwikkelingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Hier komt ook bij kijken dat consumenten nieuwe manieren zien van geld verdienen, zoals beleggen. Het traden van onder andere aandelen en cryptocurrencies blijft groeien in populariteit. Hoe gaat zich dat verder ontwikkelen in 2023?

  Lees verder...      Reageer

Verdere afbouw fiscale stimulans elektrische auto's zorgt voor twijfel bij leaserijders

3 januari 2023 - De overheid bouwt langzaamaan de fiscale voordelen voor elektrische auto’s af. Dit tempert het enthousiasme onder leaserijders om de overstap naar EV te maken. ALD Automotive deed voor de tweede keer onderzoek onder zakelijke en privé leaserijders naar de fiscale maatregelen en de stimulans om als leaserijders elektrisch te (blijven) rijden.

  Lees verder...      Reageer

Shell populairste object onder Nederlanders beleggers in 2022

3 januari 2023 - Nederlanders investeerden in 2022 nog altijd het meest in Shell, gevolgd door ASML en ING. Dit blijkt uit een analyse van transacties die investeerders in 2022 deden via BUX. Ook cryptovaluta bleken nog populair, waar Franse klanten van BUX vanaf het komende jaar ook via het platform in kunnen investeren. In Frankrijk registreerde het zich namelijk als eerste Nederlandse neobroker als Digital Asset Service Provider (DASP), waardoor het crypto mag aanbieden aan Franse klanten.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven blijven in 2023 investeren in technologie, ondanks zorgen over wereldeconomie

2 januari 2023 - De investeringen in technologie zullen in 2023 naar verwachting stabiel blijven, ondanks de aanhoudende zorgen over de wereldeconomie. Dit blijkt uit een onderzoek van IBM dat gaat over de technologische uitgaven die organisaties in 2023 waarschijnlijk gaan maken. Voor het onderzoek zijn meer dan 4000 leidinggevenden van toonaangevende organisaties geïnterviewd en is uitgevoerd door Morning Consult.

  Lees verder...      Reageer

2023 Trends voor financiële managers en teams

29 december 2022 -  Lars Mangelsdorf, medeoprichter en Chief Customer Officer van Yokoy, deelt in dit artikel zijn inzichten in wat we in 2023 kunnen verwachten in de sector voor uitgavenbeheer en hoe financiële teams zich zullen gaan aanpassen aan deze nieuwe trends.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 136 volgende >
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen (1) 
Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd (1) 
Nederlanders koplopers in thuiswerken (1) 
top10
Hybride werknemers bewegen meer, slapen langer en eten gezonder
Grote bedrijven hebben geen wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen om directe koolstofuitstoot toeleveringsketen te verminderen
WA-premie stijgt met bijna tien procent: autobezitters ruim 65 euro duurder uit
Medewerker beveelt werkgever niet langer aan
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer
Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent
Een vijfde van werkend Nederland wil geen manager die jonger is dan zichzelf
Merken die te veel vertrouwen op third-party cookies laten geld liggen
83 procent van alle CIO’s moet dit jaar meer met minder doen
Ondanks aandacht voor diversiteit ervaart één op de drie leeftijdsdiscriminatie
meer top 10