zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
financieel
 

Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen

2 december 2022 - Uit recent onderzoek van Intrum onder 1.000 Nederlanders blijkt dat één op de drie Nederlanders met een hoog inkomen door geldgebrek soms een rekening niet meer kan betalen. De sterk gestegen inflatie treft inmiddels vrijwel iedereen binnen de samenleving: van lagere inkomens tot de middenklasse en dus ook de hogere inkomens.

  Lees verder...      Reageer

Zakelijk gebruik NFT’s onbekend terrein voor financieel verantwoordelijken

24 november 2022 - Slechts veertig 40 van de financieel verantwoordelijken is bekend met het zakelijk gebruik van non-fungible tokens (NFT’s). Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Onguard onder ruim 580 financieel verantwoordelijken en ondernemers. Eenzelfde percentage (40 procent) wist voorafgaand aan het onderzoek al goed wat NFT’s zijn en hoe ze werken.

  Lees verder...      Reageer

Een andere kijk op bedrijfskapitaal

17 november 2022 - De meeste mensen associëren kapitaal met financiële rijkdom. Als economen deze term gebruiken, verwijzen ze daarmee naar bedrijfsmiddelen die helpen met het opvoeren van de productiviteit. Maar als bedrijfskapitaal enkel wordt gedefinieerd in termen van financiële rijkdom, marktkapitalisatie of omzet, gaat dat ten koste van andere, belangrijkere doelstellingen voor de lange termijn. Dit stelt Sridhar Iyengar, managing director Europe bij Zoho.

  Lees verder...      Reageer

Wildgroei aan cryptovaluta zorgt ervoor dat bedrijven dit betaalmiddel weren

3 november 2022 - 38 procent van de Nederlandse bedrijven wil zich niet in het zakelijk gebruik van cryptovaluta verdiepen, omdat zij momenteel een wildgroei aan cryptomunteenheden zien. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Onguard onder ruim 580 financieel verantwoordelijken en ondernemers. Privé is er al wel meer animo voor cryptovaluta. Bijna de helft van de financieel verantwoordelijken (47 procent) heeft op privégebied ervaring met cryptovaluta.

  Lees verder...      Reageer

Gros werkend Nederland voelt zich niet gesteund door maatregelenpakket Prinsjesdag

14 oktober 2022 - Maar liefst drie op de vijf (62 procent) Nederlanders voelen zich niet gesteund door de inflatie- en energieprijs corrigerende maatregelen die afgelopen Prinsjesdag gepresenteerd zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Wat kan meespelen in dit sentiment is het feit dat er nog veel onwetendheid is over de invloed van de maatregelen.

  Lees verder...      Reageer

Inflatie veroorzaakt verschuiving in prioriteiten IT budget

6 oktober 2022 - De wereldwijde inflatie heeft grote invloed op de prioriteiten en keuzes van Nederlandse IT-beslissers. Dat blijkt uit onderzoek dat Citrix Systems, Inc. in augustus liet doen onder 250 Nederlandse IT-verantwoordelijken. Er wordt nu meer geïnvesteerd in technologie en productinnovaties die beter aansluiten bij het veranderende bestedingspatroon en communicatiegedrag van klanten vanwege de stijgende kosten.

  Lees verder...      1 reactie

Kwart Nederlandse organisaties wil cryptovaluta introduceren als betaalmiddel

5 oktober 2022 - Maar liefst een kwart van de Nederlandse organisaties (24 procent) staat positief tegenover het gebruik van cryptovaluta binnen de zakelijke dienstverlening in de nabije toekomst. Momenteel gebruikt vijf procent van de organisaties crypto’s als betaalmiddel, nog eens 42 procent geeft aan dat het zeer waarschijnlijk is dat cryptovaluta over vijf jaar op de bedrijfsbalans staan.

  Lees verder...      Reageer

CFO's willen kosten besparen vanwege recessiezorgen

3 oktober 2022 - Uit nieuw onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van CFO's kostenbesparingen doorvoert tegen de achtergrond van stijgende inflatie en recessiezorgen. Senior financial executives verwachten dat de economie de komende twaalf maanden in een recessie terechtkomt en zijn ter voorbereiding daarop begonnen met kostenbesparingen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van IWG.

  Lees verder...      Reageer

Een op de zeven Nederlanders ergert zich aan gierige partner

8 september 2022 - Maar liefst vijftien procent van alle Nederlanders stoort zich aan de overmatige bespaarzucht van hun partner. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.089 volwassen Nederlanders. Niet alleen hun krenterige eega zorgt voor ongemak, ook schaamt één op de vijf ondervraagden zich voor zijn of haar eigen vrekkigheid.

  Lees verder...      Reageer

Omslagpunt hypotheekrente: opnieuw stijging na kortdurende daling

7 september 2022 - De gemiddelde hypotheekrente is na het hoogtepunt in juli - toen de grens van vier procent ruim werd aangetikt - sinds half juli gedaald. Deze daling was echter van korte duur, nu sinds vorige week de stijgende lijn weer is ingezet. Hoewel de gemiddelde hypotheekrente in vergelijking met het hoogste niveau in juli nog steeds zes procent lager ligt, had deze daling dus een tijdelijk karakter. De kapitaalmarktrente is namelijk sinds begin augustus weer aan het stijgen en dit werkt met enige vertraging door in de hypotheekrente.

  Lees verder...      Reageer

Vier op tien Gen-Z’ers verwacht vóór vijftigste financieel onafhankelijk te zijn

5 september 2022 - Maar liefst 41 procent van alle Nederlandse Gen-Z’ers gaat ervan uit nog voor hun vijftigste met pensioen te gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van bunq onder 1.016 Nederlandse Millennials (28-42 jaar oud) en Gen-Z’ers (achttien tot 27 jaar oud) uitgevoerd door PanelWizard. Ondanks dat ze hun financiële toekomst rooskleurig inzien, heeft maar liefst één van de drie ondervraagde Gen-Z’ers zichzelf geen financiële doelen gesteld. Ook zet veertig procent geen geld opzij voor later.

  Lees verder...      Reageer

Aantal starters dat huis kan kopen fors gestegen (+55 procent)

5 september 2022 -  Zeventien procent van alle starters op de Nederlandse woningmarkt verwacht in de komende twaalf maanden hun eerste huis te kopen. Het sentiment onder koopstarters herstelt zich hiermee van een voorlopig dieptepunt (elf procent) in het vorige kwartaal. Dit blijkt uit de Startersbarometer Q3 2022 van Viisi Hypotheken, een periodiek onderzoek, deze keer onder 1.026 Nederlanders tussen de 22 en 35 jaar oud zonder koopwoning, uitgevoerd door Panelwizard.

  Lees verder...      Reageer

Slechts een procent huizenaanbod bereikbaar voor alleenstaande met modaal inkomen

22 augustus 2022 -  Het wordt voor huizenkopers met een modaal inkomen steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden. Vooral voor alleenstaanden met een modaal inkomen is deze kans vrijwel nihil, met name omdat zij óók minder kunnen lenen dan vorig jaar vanwege de gestegen hypotheekrente. Slechts één procent van het complete huizenaanbod is nu bereikbaar voor deze groep, terwijl dit in 2021 3,3 procent en in 2020 4,7 procent was.

  Lees verder...      Reageer

Haalt de Nederlander het einde van de maand?

18 augustus 2022 - Alles wordt steeds duurder en dan moet een eventuele recessie nog beginnen. Nederlanders vragen zichzelf in deze tijden van inflatie terecht af of de maandelijkse uitgaven goedkoper kunnen: van dagelijkse boodschappen en kleding tot verzekeringen en abonnementen. Allianz Direct deed recent onderzoek naar het besparen van geld. Waar bezuinigen Nederlanders het liefst op?

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 134 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10